Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Masura anti-troll

Creat de alx, 06 Noiembrie 2012, 22:31:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sunteti de acord cu pedepsirea trolilor?

DA
19 (100%)
NU
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 19

Votare închisă: 16 Noiembrie 2012, 22:31:18

alx

Buna seara.In urma mai mult sau mai putin recentelor experiente cu anumite "personaje" care au postat pe acest forum,TROLLI in esenta,doresc sa stiu daca sunteti de acord cu pedepsirea celor care uzeaza de acest tip de comportament.Ideea nu e noua,ea a mai fost prezentata intr-o forma mai usoara de catre Nox,aici : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1989.0.html  (topic pe care recomand sa-l cititi/recititi!)
Pentru cei care nu stiu ce este un troll,avem o definitie foarte buna,tot prin bunavointa colegului Nox,din topicul mai sus pomenit:
Citat din: Nox din  11 Iunie 2008, 17:32:11
Ce este un troll?

Un "troll" al Internetului e o persoanã care e încântatã sã semene discordie pe Internet. El (ºi de obicei e un "el") încearcã sã porneascã certuri ºi sã supere lumea.

Trolii vãd în serviciile de comunicaþii ale Internetului o oportunitate convenabilã jocului lor bizar. Dintr-un anume motiv, ei nu se "prind" cã de fapt jignesc persoane reale. Pentru ei, ceilalþi utilizatori ai Internetului nu sunt umani, ci sunt un fel de abstracþie digitalã. Drept rezultat, nu au nici un fel de pãreri de rãu pentru suferinþele pe care le produc. De fapt, cu cât produc mai multã suferinþã, cu atât e mai mare "realizarea" lor (aºa cum o vãd ei). In acest moment, anonimatul relativ al Internetului permite trolilor sã prospere.

Trolii sunt impenetrabili la critici (fie ele ºi constructive). Nu poþi negocia cu ei; nu-i poþi face sã simtã ruºinea sau compasiunea; nu te poþi înþelege cu ei. Nu pot fi fãcuþi sã simtã remuºcarea. Dintr-un anume motiv, trollii nu se simt legaþi de regulile bunei-cuviinþe sau responsabilitãþii sociale.

Poate cã pare de neconceput. Puteþi crede cã, "Cu siguranþã le poþi scrie ceva care sã-i schimbe."
Dar un troll adevãrat nu poate fi schimbat prin simple cuvinte.

Propunerea mea este ca cei care se comporta conform tiparelor de mai sus,adica sunt TROLLI, sa primeasca BAN pentru 30 de zile,la prima abatere.
Iar la a doua abatere sa i se stearga contul.

Daca sunteti de acord cu aceasta propunere,va rog sa votati DA. Daca nu...NU!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Pentru a nu lasa loc de "interpretari" ale aplicarii acestei reguli,o sa fie nevoie de acordul a cel putin 3 moderatori pentru ca un user sa fie tratat ca si troll,iar motivele vor fi expuse intr-un topic special creat in acest scop. Asta pentru ca 3 capete gandesc mai bine decat unul... O0 O0 O0
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."