Sectiune pentru limba româna > Arheologie - Astronautica Antica

Tara Luanei sau Lu-Anu

(1/5) > >>

fiulploii:
http://mysteriousromania.com/2012/03/21/luanas-country-tour/

Controversele privind existenta unei ipotetice zone numita Tara Lu-Anu propun sa le dezbatem aici  fiindca e greu sa citesti prin vreo 5 subiecte informatii rasfirate de-a lungul a multor postari .
Se pare totusi ca nu este o creatie a unui om contemporan noua iar daca localnicii  de azi nu mai stiu de aceasta denumire asta nu inseamna in mod obligatoriu existenta ei imaginara.
Pentru inceput un link , cel de mai sus.
 Si sunt de acord 100% cu cele zise de @Siberia   privitor la amintirea vaga a unei omeniri dinainte de Marea Uitare   sau resetare sau oricum vrea fiecare sa numeasca acea epoca.
  Deci , poate mai are cineva chef sa contribuie la subiect , fie si din spatele tastaturii, dintre rafturile bibliotecii ori de pe teren  :lol:

abyss:
Prin simpla mentionare a "Marii Uitari" ai creat si tu panta pentru viitoare informatii afanate si rasfirate. Marea uitare e un topic separat si o invit pe Siberia sa-l initieze cu succes. E pacat sa nu-si pastreze ideea dezvoltata pe un subiect asa cum se cade.

Pe de alta parte trebuie sa justifici titlul ales. De ce Lu-Anu? De ce nu Luana ? ori daga tot divagam hai sa stabilim ca Luana era un rege. Poveste e mentionata in cartea "Zeita fara chip" si uite asa ne intoarcem la dl Rudan ... si chiar nu cred ca mai era nevoie de inca un topic. Dar fie!

fiulploii:
Am deschis acest subiect din dorinta de a sapa   dupa Tara Luanei ignorand total sursa RV .
Fiindca sunt cam departe de biblioteca mea nu pot sa dau deocamdata niste surse insa ce imi amintesc e ca am intalnit povestea asta la 3 autori romani , unul din ei fiind Pavel Corut , alta sursa controversata.  :-D
  Asta e , astia suntem , astia jucam .

fiulploii:
Pentru ca sunt departe de biblioteca mea poate are cineva cartea ''De la Tartaria la Tara Luanei'' de P,L,Tonciulescu . Acolo zice cam asa:
Am putea adauga faptul ca, in sumeriana, „Luana“ se traduce prin „Cei pe care Anu ii pastoreste“ sau, mai prozaic, „oamenii lui Anu“, Anu fiind zeul suprem la sumerieni, al carui simbol, al Soarelui, era o cruce cu raze sau o zvastica.
 In afara de tablitele de la Tartaria cu o scriere protosumeriana (datarea cu C 14 atesta ca asezarea este cu 2.000 de ani mai veche decat orasele sumeriene), ceramica antica descoperita pe teritoriul tarii noastre poarta simbolul zeului Anu.
 Aici se cuvine sa amintim ca „zeii“ sumerieni coborasera pe Pamant cu carele zburatoare si intocmisera inainte de Potop dinastia zeilor, care guvernase peste civilizatia primordiala. Reamintim teoria oceanologului american Rob Ballard, conform careia marele potop ramas in toate mitologiile lumii s-ar fi petrecut in bazinul Marii Negre, care era doar un lac cu apa dulce. Prin ruperea pragului de la Bosfor, apele au inundat toata aceasta regiune, iar lacul s-a transformat in mare. Triburi ale acestei prime civilizatii au migrat si inainte de Diluviu, dar dupa cataclism au „emigrat“ si zeii, intemeind civilizatiile de pe malurile Tigrului si Eufratului, Indusului si Nilului.
 Dar se pare ca aici a fost prima „Tara a oamenilor lui Anu“.

  Se pare ca si domn profesor s-a intalnit cu domnul
Ilie Mandricel este profesor de romana in comuna Bozioru si un pasionat culegator de legende din zona. Domnia sa a strans un numar impresionant de „povestiri din batrani“, pe care se poate structura o buna parte a istoriei „Tarii Luanei“, „basme“ de o valoare inestimabila, redate asa cum i s-au povestit, respectand particularitatile de exprimare a localnicilor. Ilie Mandricel ar vrea sa publice aceste comori intr-un volum intitulat „Din legendele plaiului“, dar, evident, nu gaseste sponsori. Basmele stranse de Ilie Mandricel ne-au fost calauze atat prin istoria „normala“, cat si prin „credintele stravechi si practicile magice, unde localnicii plonjeaza in mitologie“, dupa cum se exprima profesorul

 Nu mai zic deocamdata despre ceata albastra- portal spre lumea de dincolo si despre un expeditionar trimis si recuperat de acolo pana nu mai gasesc si alta sursa macar  :-D

abyss:
O sursa era legata de Formula As, articol scris de o tipa.  Sper sa mai gasesc linkul.
Totusi Sitchin demonstra ca vizitatorii au venit acum patru sute si ceva de mii de ani. Presupun ca atunci noi aici eram sub ghiatza.  Trebuie verificat. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version