Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cate feluri de Eter exista?

Creat de mm, 02 Noiembrie 2012, 03:17:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

#75
Citat din: abyss din  16 Octombrie 2015, 13:34:21

Dar ''floarea vietii''?
Fiintele antice, acum fara costume biologice si care poate ca ne paraziteaza stau in adancuri prelungindu-si viata (cf. tab. smaragdina si Noului Testament). Pentru a supravietui la suprafata stau ciorchini pe oameni hraninduse de la ''floarea-vietii'' oamenilor. Sa fie aceasta floare a vietii din om, inima? Coincide acest condensator pulsator de campuri cu ceakra inimii, cu punctul de intalnire dintre cele doua fluxuri prezent si la ANU, la corpul omenesc sau animal, la planeta...de ce nu? Ea la nivel energetic este un ANU la scara macro...si tot asa. Planeta in centru are spun unii un generator de campuri. Dar daca nu este asa? Nu ar putea fi acesta rezultatul efectului intalnirii celor doua fluxuri?

    Dar daca omul e crescut pentru hrana ? Poate ceapa sa acuze omul ca e parazitata si mâncata ?

abyss

#76
Sunt 3 benzi/unde albe si mai groase...sau trenuri de particule ...nu stiu cum sa ma mai exprim.



si iata imaginea cu cele trei de la intrarea in stupa. Fiecare dintre ele (linii) au aici o terminatie in spirala , fapt care poate sugera o trimitere catre o manifestare a unei particule de genul ANU.



Citat din: fiulploii din  18 Octombrie 2015, 00:06:16
Ipotetic, se discuta despre o posibila structura a electronilor insa nu e confirmat nimic experimental , la un moment dat se zicea in folclorul de specialitate cu un surâs superior in colțul gurii ca S-ar fi detectat adancituri si ridicături pe suprafața electronilor , evident in mod indirect si nu vizual

Xanadron

#77
Le zici bine per se in plan intuitiv, compadre abyss, da' tre'sa fim de acord si cu zicerile @fiuluiploii, care bine face ca restarteaza cumva discutia de la premise ale fizicii particulelor general-acceptate deja, in ciuda "petelor albe" pe care savantii "mainstream" le recunosc totusi, cu sau fara ranjete jena(n)te. :-D
(n.b. Legat tot de planul asta cam prea poetico-intuitiv poate, ma dixtreaza sa observ - si-s singuru' se pare - ca stimatul coleg mm te confunda cu asa-zisul "multiclonat" @Guest - care, repet, nu-mi pare deloc a fi un clon. :lol:) Later Edit - na c-am zbircit-o - uitasem ca si tu erai cindva vizat (scleroza, deh.)

Oarecum ontopic insa acum: ceva-ceva incepe sa se miste totusi si-n neuronii gashtii fizicienilor "clasici", doua stiri recente demonstrindu-mi prezumtia.

Prima - "reactorul de fuziune la rece" al italianului professore Andrea Rossi nu doar functioneaza bine-mersi, ci a primit si patent de la 'merigani (si, ce-i mai important, omu' e inca-n viatza. 8-))
Si-a doua - baietii de la CERN au dat-o pe bune, in fine, recunoscind ca au de gind sa se "conecteze" la un Univers Paralel :star: :-o odata cu dublarea terravoltilor in curind, la o data care - deloc intimplator poate - apare-n filmocu' hollywoodez "Back To The Future" din anii '80

Stiri la care merita insa revenit mai pe larg pe topicurile aferente, fiindca-s miriade de amanunte implicate - de la "defectele-n retzelele cristaline" necesare Cold-Fusion-ului sifonate-n paralel de cercetatorii U.S. Navy si pina la probabilitatea (sau nu?) de inghitire a CERN-ului (ori a Terrei?) in vreun mic/mare Black Hole,  :roll: ca sa nu mai vb. de eventualele dihanii :-( care se presupune in diverse viziuni SF-istice (sau nu prea?) c-ar putea/voi sa se strecoare p-acolo LA NOI simultan cu alte nazdravanii magneto-spino-gravitationale etc. etc.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  20 Octombrie 2015, 12:59:39
... ca sa nu mai vb. de eventualele dihanii ...c-ar putea/voi sa se strecoare p-acolo LA NOI simultan cu alte nazdravanii magneto-spino-gravitationale etc. etc.

No problem man, stay calmo, cand ei incearca sa trimita vreo dihanie noi o sa le-o trimitem, fara incercari prealabile, adica din prima, pe... soacra-mea. Te asigur ca o sa castigam detasat.  :-D

mm

#79
  Da, hai sa zicem ca a fost o neintelegere. @abyss ai confundat spirala multipla (cu sapte spirilae fiecare spirala), cu o banda. Banda exista si e formata din trei spirale grosiere [grosutze]. Cel mai important lucru privitor la aceste trei, care formeaza o banda, este ca ele formeaza o banda Moebius!! E posibil ca si eu sa fi devenit alergic la clonele de pe-aici, imi cer scuze.

  La multiclona eu recunosc stylul persoanei, nu ma intereseaza username-ul sau, @Xanadron. Cu cat sunt mai atent, cu atat mai multe clone recunosc, chiar daca "ele" se straduiesc sa para diferite. Din pacate, aceasta multiclona (a carei existenta pe acest forum a mai fost infierata si de alti useri - mai nervosi dacat mine) se crede mai tare decat este, in plus crede ca e singura (din etnia pe care o are) prezenta pe forum, fara sa-si imagineze ca mai sunt si altii pe aici care poate au aceeasi etnie cu ea.

  Intentionam sa renunt la postari insa cu intrarea la stupa s-ar putea sa ai dreptate, chiar si spiralele din capul celor trei "bare" e posibil sa reprezinte cele sapte spirillae ale unei spirale [ale  "barei"] si e corect ca nu sunt sapte cercuri concentrice acolo ci e o spirala [ce ar trebui sa aiba sapte rasuciri exact; poate exista reprezentari mai vechi si mai exacte, pe stupe mai vechi, care sa confirme ce zic eu aici], e o spirala menita sa sugereze grafic faptul ca o spirala/ bara/ (de ANU) este compusa din sapte spirillae dar este concomitent fara inceput si sfarsit. De asemenea, e posibil ca unele spirale de pe stupae sa fie pe dreapta si altele pe stanga [de verificat]. As fi pus niste schite aici dar nu-mi merge imprimanta/scanner.

  Corect este ca un magnetron (care e totusi mai complicat) merge si pe principiul electronului emis de un catod cald spre anodul de cupru (ce-l inconjoara indeaproape) si obligat sa treaca printr-un camp magnetic intens. La trecerea prin c. magnetic, electronul se invarte in cerc/in spirala. In plus, magnetronul este de mare putere. Daca la miscarea asta spiralata a electronilor te-ai referit, se poate spune ca la fel se intampla si in spirala electrica, respectiv in spirillae-le sale care sunt perpendiculare una pe alta succesiv. Deci prima spirilla va fi perpendiculara pe spirala, respectiv pe c. magnetic creat de curentul din spirala si fiecare spirilla de ordin inferior va fi perpendiculara pe c. magnetic al spirillei de ordin imediat superior ei. Lucrurile sunt mai complicate si aici deoarece din doua'n doua, campurile spirillelor se suprapun/aduna. N-am studiat aceasta situatie dar ai avut o idee buna cu magnetronul.

  A fost stabilit f. exact si indubitabil ca fizicienii atomisti s-au ghidat permanent dupa lucrarile teozofilor (yoghinilor) si exact dupa aceasta "vedere in micropsi", atata doar ca ei nu recunosc oficial acest lucru. ANU este un subquarc.
  Electronul arata exact ca si ANU, atata doar ca nu are "cozi" si este mai mic in dimensiuni.
  Personal am experimentat pe caini salam de supermarket - nu le trebuie. N-am incercat cu salam de Sibiu, recunosc.
.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

#80
  Scuze pentru postarea dubla, am numarat la spiralele de pe stupa de cate ori se incolaceste (cate spite are) si au iesit sapte la numaratoare! Consider ca e vorba de reprezentarea spirillelor. Poate spre opt, reprezentarea insa e f. buna, e f. aproape de sapte. In meseria mea se lucreaza cu tolerante si aproximari/rotunjiri. Pentru mine este clar sapte. Aceasta este o dovada a ceea ce s-a spus mai inainte, asocierea structurii ANU cu reprezentarea de la intrarea in stupa este excelenta! In sensul ca e dublu redundanta.

  Referitor la LHC, semnalarea aparitiei - dupa mine ingrijoratoare - de materie "din nimic" in coridoarele de 12 km este o "surpriza stiintifica" dar poate fi concomitent si o "surpriza periculoasa" (asa cum si sunt surprizele stiintifice de obicei). Cred ca experimentele stiintifice de anvergura, care pot pune in pericol "publicul civil" ar trebui mai intai trecute prin parlament, ONU, etc., inainte de a fi experimentate pe pielea publicului (cum a fost si cu bomba atomica). Devine din ce in ce mai evident ca "stiinta" ar trebui sa devina democratica si ea. Dar se pune intrebarea: cine mai crede in democratie?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

abyss

E foarte interesant, si eu nici macar nu am numarat spirele!
Dar in stanga imaginii spirala putem considera ca este de tip levogir iar cea din dreapta dextrogir?

mm

  Da, cele din stanga sunt "pe stanga", cu incepere din centru. Cele din dreapta pozei par sa fie dextrogire dar vederea nu ma prea ajuta sa disting. Tot asa, e dextrogira sau "pe dreapta", cu pornire (a traseului pe spirala) din centrul ei. La intrare pe poarta au sensurile semnalate de noi, dar la iesirea pe poarta, dinspre stupa, totul se inverseaza: levogira devine dextrogira si invers.

  Si eu am fost superficial si acum constat ca pe randul doi, al doilea brau, spiralele au doar cate sase infasurari/spire iar pe randul al treilea au cinci infasurari! Semnificatia imi scapa. Deci e loc de un studiu mai atent.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

#83
  Din nou, scuze in public, stimate @abyss, pentru ca te-am confundat cu multiclona. Datele (tehnice) pe care le-ai specificat in postarile tale anterioare sunt bune. Voi continua prezentarea inceputa cu ANU - caramida materiala a lumii noastre fizice - citand dintr-un articol f. bine scris de Don Robertson (in 1970 prima editie). 

Numerologia muzicala

Dupa cunostinta noastra, nu exista religie pe pamant care sa nu încorporeze, intr-un fel de utilizare simbolica, cantitatile trei si sapte. Obiectivul nostru e de a ilustra unele dintre misterioasele relatii dintre cantitatile trei, sapte si ce au in comun aceste cantitati cu structura de baza a universului.

.  Relatia directa intre trei si sapte este: Daca avem trei obiecte, pe care le denumim 1, 2, si 3, vom observa ca numarul total de combinatii posibile intre aceste trei obiecte este 7; adica, putem aranja aceste trei obiecte in nu mai mult de sapte combinatii diferite, indiferent de ordinea in care acestea sunt aranjate.


.  E vorba despre primele trei culori primare ale spectrului (vizibil) color, plus inca patru culori naturale ce pot fi create prin combinarea celor trei culori, similar celor trei obiecte de mai sus. Toate culorile existente sunt ori: a) Una din culorile primare, ori b) O rezultanta din amestecarea a doua sau trei din culorile primare. Culorile primare nu pot fi obtinute din amestecarea altor culori ceea ce le confera un caracter special. Cele trei culori primare sunt: rosu, galben si albastru. [1] Culorile naturale sau secundare sunt acele culori  ce pot fi create prin mixarea [in cantitati egale a] celor trei culori primare conform tabelului de mai sus. Rezulta sapte culori naturale, culorile curcubeului, un fenomen ce apare natural [si] poate fi produs [artificial] prin folosirea unei prisme la descompunerea luminii. Ele sunt aranjate in spectru dupa cum urmeaza:
Culorile spectrului


.  In felul acesta vedem ca o culoare din spectru se bazeaza pe relatia dintre 3 si 7.
.  Exista trei tonuri/tonalitati primare ale scalei muzicale si sapte tonuri naturale:
Scala muzicala


.  Notele care corespund culorilor primare sunt C, E, G; acordul major perfect, care este acordul cel mai important din muzica, si e baza scalei. E important sa se realizeze corespondenta intre culorile spectrului si notele scalei [muzicale], deoarece scala muzicala se bazeaza pe aceleasi principii ale naturii (seria armonica naturala) si a fost adoptata sub o forma sau alta de majoritatea culturilor.

.  Trei triade radacini-pozitionale sunt continute in gama majora (C,D,E,F,G,A,B). Ele sunt: Triada majora bazata pe corespondenta cu culorile primare (C,E,G) si doua triade minore, bazate pe trei tonuri naturale, sau secundare, tonurile (D,F,A si E,G,B). Triadele sunt bazele fundamentale ale armoniei utilizate in muzica culturilor occidentale.



  Recunosc ca nu am stiut de legea lui trei sau de legea lui sapte desi am mai auzit aceste formulari pe care le-am pus pe seama unor obscure filozofii orientale. Impactul aflarii lor de-abia acum s-a produs asupra mea, in legatura directa cu structura unui ANU. Absolut exceptional de naturale mi se par acum asertiunile autorului mai sus pomenit.

  Niciodata nu mi-am pus intrebarea ca dece trei elemente dau exact sapte combinatii (plus elementele insesi). Facand insa legatura cu cele trei spirale primare ale unui ANU lucrurile capata sensuri profunde. E si normal ca o lume construita cu un singur fel de caramida sa preia in "macro" din proprietatile micro-caramizii. Ca toata lumea, stiam de repetarea lui sapte, sapte note, sapte zile, sapte culori, sapte transformari la trigrame, etc. Potriveli, coincidentze, da o fi ceva acolo... ziceam. Uite ca sub nasul nostru e si originea acestor "potriveli" si e o cauza unica ce rezida in cele trei spirale principale ale unui "atom" de materie. Veritabilul atom de materie, inca de la Democrit citire. Anticii aveau si ei niste biblioteci, erau ceva initiati printre ei insa la ora asta, noi cu "civilizatia noastra" ne simtim atat de superiori vechimii... si suntem atat de orbi!

  O alta revelatie: nu mai cred acuma ca cele trei culori de pe steagul romanilor sunt doar o intamplare, astea sunt chiar cele trei culori fundamentale, primare si sunt expresia celor trei focuri ale vietii. Culorile românilor, tricolorul, sunt inscrise in caramida lumii noastre fizice. Banda de la intrarea in stupae, de care ziceai abyss, banda (moebius) a celor trei spirale primare de pe atomul de ANU, subquarcul ANU, este taman tricolorul românesc! Asta da revelatie!
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

abyss

#84
Vă mulțumesc.
Este extraordinara revelația. Avem în fața noastră o harta în care denumirile sunt schimbate, anumite centre au dispărut poate, însă ansamblul pare sa fi rămas același, și aici mă refer la ceea ce determina aceste armonii universale. ANU în simplitatea sa este cheia de decriptare.
   Deocamdată nu pot puncta decât fugitiv o idee pe care nu as vrea sa 0 pierd. Mă refer la relația dintre 3 și 7. Eu văd diferit aceasta legătură, cumva de genul 3-1-3. În care pe o scala a frecventelor sau a direcțiilor de rotație poate, 3 conține violet, indigo, albastru - 1 este verde - și din nou 3, respectiv galben, portocaliu, roșu. Cu alte cuvinte,  verdele în filozofie orientala și nu numai era planul de mijloc, de întâlnire dintre 2 lumi cereasca și subpamanteana, dintre cele 2 jumătăți ale spectrului , în care cele 2 jumătăți au polaritate (poate) opusa , iar punctul de întâlnire verdele era locul în care se realizează un fenomen aparte. Pe pământ apare verdele la contactul dintre energia pozitiva (primele 3) solara și cea subpamanteana negativa (ultimele 3). Corpul uman respecta la nivel energetic aceasta relație dintre 3-1-3 unde 1 este punctul în care se realizează conștiența de sine.
   Am spus acestea fiindcă "torana " sau una dintre cele 4 intrări în Stupa pe lângă faptul ca face trimitere la cele 4 poziții ale soarelui ca și element sursa energie pozitiva ,  mai face trimitere la un alt element arhitectonic și anume la ceea ce se afla în vârful stupei, un ax cu 3 umbreluțe numi parcă tiara regala, si care presupun ca se referă la primele 3 frecvente înalte , violet indigo și albastru. Verdele se afla în cupola sau domul construcției iar celelalte 3 în baza . 
   Am ținut sa precizez aici aceste lucruri ca eventuale observații ajutătoare demersului de a lămuri calitățile aether ului , sugerate ca ar exista încă din prima postare din cadrul acestui topic mai mult decât fascinant.

abyss

De fapt doream să vă întreb, dacă banda dextrogira conține violet indigo și albastru iar cea levogira roșu portocaliu și galben. Verdele fiind un rezultat de reactie/rezonanta multitonala?

mm

#86
  E adevarat ca pentru cei invatati pe vremuri cu pronumele de politete este mai greu sa treca la "you-you". Dar asa e obiceiul pe net si-ti propun, @abyss, sa ne conformam. Ai pus o intrebare f. importanta, ipoteza in acelasi timp, ref. la benzile levogire si dextrogire si posibilitatea ca ele sa "fie specializate" pe cate trei culori.

  Nu as putea da un raspuns transant, deci verificat deja de mine, dar pot sa spun ca din cele citite pana acum a rezultat/ asa am retinut/ ca cele trei culori principale sunt la fel si la ANU pozitiv si la ANU negativ. Dar va trebui sa urmaresc de-acu inainte daca nu cumva ai intuit mai bine decat am retinut eu (in mod superficial).

  In privinta culorilor, asa cum le vad unii (clarvazatori), la corpul omenesc sanatos verdele e pe mijloc. Insa la corpul uman cele sapte chackre incep de jos cu muladhara (rosie) si continua pana in varful capului dupa succesiunea ROGVAIV. Explicatia ce se da este ca "florile cu petale" corespunzatoare celor sapte chackre, se invart (la cei sanatosi) si "pompeaza" cele sapte culori. In caz de boala se constata o descompunere/virare a culorilor (emise de chackre) concomitenta cu o incetinire a rotatiei "florilor" chackrelor (asemanatoare celor de lotus) sau chiar cu blocarea lor.
  In acelasi timp, de la prima chackra de la baza pana la ultima de sus, exista doua spirale (shushumna nadi), doua elicii, una pe stanga si cealalta pe dreapta rasucite, formand un fel de caduceus - la fel cu cel desenat de ANU - insa nu pot sa spun cate spire au aceste doua spirale caci in literatura de yoga pe care am citit-o (destul de superficial) nu am intalnit aceasta informatie, adica numarul spirelor. Pentru ca sa pot sa-l compar cu numarul de spire din ANU (care-i 2,5 pe int. si 2,5 pe ext.).

  In ce priveste stupa si elementele sale axiale de pe pe verticala, e de asteptat ca de la baza pana la varf sa fie aceeasi dispunere de centre ca la corpul uman, respectiv ROGVAIV. Ma intreb daca stupa nu are cumva si ceva elemente care sa sugereze cele doua spirale verticale (ca la shushumna).
  In ceea ce priveste verdele ca si granita intre trei si trei, ca element de echilibru, nu sunt pregatit sa emit vreo parere caci nu stiu. Insa este un punct de plecare, o ipoteza, ce trebuie verificata/studiata. Suna bine aceasta intrebare, vreau sa zic. In general ai pus probleme importante, le-ai "potrivit bine" in contextul topicului si eu chiar ma intreb si acum cum ti-a venit ideea cu magnetronul. Avem -sper- timp sa le analizam pe indelete, pe rand.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

abyss

#87
    Domnule @mm, nu ma pot schimba intru totul si deci prefer sa raman neconformist dar inteles :-D alegand varianta you-You. Cu alti colegi e prea tarziu fiindca asa a fost situatia interferentelor noastre din acest plan al existentei, dar in cazul de fata in cadrul acestui topic cu totul special, sunt de parere ca se impune din partea mea sa adaug seriozitate si demnitate acestui subiect cat si fața de persoana dumneavostra fața de care am gresit si imi prezint inca o data scuzele impuse de situație.

- Revin deci fugitiv (vb colegului Xanadron), in ceea ce priveste prima postare a topicului. Observ o clasificare a aetherului pe 7 (iata avem aceeasi cifra) categorii. Oare aceasta clasificare a ''Fortei Eter'' corespunde si culorilor din spectru si poate si ceakrelor ?
Citat din: mm din  02 Noiembrie 2012, 03:17:07
1.  Forta Eter lichid
2.  Forta Eter regenerativ
3.  Forta Eter transmutational
4.  Forta Eter de inspiratie (?)
5.  Forta Eter transcedental
6.  Forta Eter multidimensional
7.  Forta Eter synergic

- Chakrele sunt vazute ca avand niste ''petale'' rotative posibil spirilele noastre aetherice, dar mie imi este clar ca ele in fapt descriu frecvente / viteze de rotatie. Am sa verific insa in surse cat mai vechi daca reprezentarea pe care o pun aici corespunde vitezelor de rotatie sau cu numarul de spirile. Cred totusi ca e vorba de viteza/frecventa.


- Stupa are un element central pentru o curgere energetica de tipul caduceu. Acum insa, in acest moment privind stupa, realizez ca aceste constructii acum doar cu valoare de simbol religios si spiritual confectionate de-a lungul timpului cu sau fara modificari fata de designul initial, sunt mai mult decat convins - ba chiar indraznesc sa spun ca puteau fi :
*rezonatoare
*mecanisme de stabilizare a fluxului
*acumulatoare
*generatoare
*modulatoare
...de energie asa numita vitala. Un fel de mecanisme psiho-energetice care te faceau cu adevarat stapan pe intentia ta creatoare, te puteai vindeca, etc. Ofereau poate harti de navigatie unui eventual calator/explorator in universuri paralele, ori poate in lumi subtile precum lumea lui ANU. Puteau uni puncte de pe planeta sau alte lumi in functie de organizarea SPATIALA a acestora. De aceea au apelat la reprezentari grafice abstractizate, fie ca ne referim la cea a cheakrelor fie la cea a lumilor deoarece tibetanii descriu literalmente harti care contin mai mult de 4 dimensiuni.
    De aceea reprezentari cum este cea a axului central din Stupa, poarta numele de pom al vietii. Dar in planul real este o macheta ultra-realista a unei bobine bifilare. Pe de alta parte, normal ca simbolistic folosesti intr-o reprezentare de tipul 3D a unei asemenea hărți un element de tipul unui copac (al vietii) sau cea a unui munte (Meru) in ideea organizarii acelui spatiu in lumea de desesubt, de mijloc si cele superioare.

    Am studiat mai demult tehnicile de initiere ale tibetanilor care presupuneau si printre altele privarea de semnal de la cele cinci simțuri. Oare incercau sa repete prin substante, tehnici, ceva ce se manifesta in campul de actiune al unui asemenea dispozitiv? Interesant de notat este ca insusi Budha se pare ca le-a oferit detaliile de constructie ale dispozitivului Stupa.

   Am dorit sa subliniez in aceasta postare faptul ca, desi subiectul Aetherul poate fi considerat deocamdata de catre unii ca fiind doar o șueta , el cuprinde daca va fi analizat in profunzime raspunsuri care ne pot propulsa (fantezia) dincolo de orice cunoastem acum.

- Particula vazuta de catre asiatici (mintea-inima/conștiența):


- Localizarea ei


- Marimea ei


- Componenta ei (desi eu aici sunt de parere ca avem de-a face cu doua particule +- aflate intr-o miscare rotativa, eventual doua trenuri de particule +- care formeaza o spirila (era sa zic spirulina :|)
)


- Partea interesanta rar vazuta de cineva, aici reprezentarea GRAFICA si Simbolistica ei (desi iar se pomeneste chiar si aici un aspect practic ce tine de fizica , sursa+/soarele si sursa-/Luna(planete) Chestie ff importanta fiindca coroana din varful stupei chiar asa arata, adica face trimitere in vazul tuturor la circuitul aetherului prin cosmos.


- Localizarea MUNTELUI MERU (scriu tipand pentru fiulploii care nu a fost curios sa afle), trimitere grafica directa la dublul vortex si punctul de confluență, la ANU, la cele 2 particule rotative, la tot. si ce simbol frumos are soclul din imagine!


- Componenta Muntelui Meru


- O lectie budista de fizica a particulelor


Nu vreau sa deturnez topicul cu poze budiste desi suntem abia la inceput, eventual urmand exemplele unor edificii din toata asia.   Studiul se poate extinde si pe Asia Mica. Cine doreste poate sa aprofundeze mai multe despre stupa - acces link =>http://huntingtonarchive.osu.edu/resources/buddhistIconography.php

http://www.shalagram.ru/knowledge/mysticcosmos/mystic_cosmos_chapter4.htm

PS - ca sa inchei aici deocamdata ideile privin Stupa despre care cred eu ca era un fel de terminal, asemeni calculatorului nostru dar ceva mult mai avansat unind efectiv lumi si informatie la un nivel calitativ inefabil (oferea informatiei in functie da capacitatea fiecaruia de accesare - si asa se rezolva si teama unora de over-dose) mai pun o imagine despre care zic ca e mai mult decat edificatoare fiindca arata vizual clar, umbrela de particule ANU sau poate de electroni/pozitroni ce iesea de sub corona care stabiliza fluxul.


Acele discuri puteau avea rol de condensatoare?

Xanadron

Cred ca o baza mai solida (de 449 pagini ) pt. "suete" :-D ulterioare ar fi pre/re-citirea lucrarii de capatai:

O C C U L T  C H E M I S T R Y
INVESTIGATIONS BY CLAIRVOYANT MAGNIFICATION
INTO THE STRUCTURE OF THE ATOMS OF THE
PERIODIC TABLE AND OF SOME COMPOUNDS

BY
ANNIE BESANT AND C. W. LEADBEATER
EDITED BY
C. JINARAJADASA, M.A. (Cantab.)
President of the Theosophical Society
ASSISTED BY
ELIZBETH W. PRESTON. M.Sc.
Third Edition
1951

...gasibila (in PDF-ul OS = 38 MB) aici:
http://www.alliancesforhumanity.com/matter/matter.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#89
  @abyss, mai intai felicitari pentru calitatea mesajelor tale si evident, pentru ultimul. Ai talentul de a atinge - parerea mea - chestiuni esentiale din problematica ce-o discutam aici. Nu sunt nici eu pregatit sa dau raspunsuri foarte transante la intrebarile tale, cu caracter esential, am mai zis, pentru ca unele din intrebari mi le pun si eu dar inca nu am raspunsuri. Incerc totusi sa raspund cerintelor unui dialog constructiv.

  Intrebarea ta ref. la cele sapte forte-ether m-a luat pe nepregatite deoarece chiar uitasem de ele. M-am indreptat la sursa din care dadusem citatul si am constatat ca autorul considera cele sapte forte-ether ca fiind produse prin intermediul actiunii unor unde structurate, emise de entitati vii, asupra etherului - considerat inert - ether ce-l identific cu Koilon. Koilon fiind aetherul cu adevarat, dupa parerea mea, acela in care "plutesc" balonasele (bubbles), aceleasi balonase care insirate ca margelele pe atza formeaza in final toate spiralele unui ANU. Stringuri le zic fizicienii acestor "siraguri" si pe buna dreptate.
  Deci, un fel de sufluri din acelasi ether, sapte la numar, sunt posibile. Cauza lor o constituie sapte posibile/ unde vii, structurate. Deci purtatoare de structuri organizatoare. Aici fac o asociere cu spusele/exp. lui Kozyrev care afirma ca structura organizarii unui corp se transfera instantaneu /el ii zicea timp/ de la un corp la altul. Greu de inteles dar dovedit exp. deci de semnalat.

  Prin urmare, etherul si cele sapte forte-ether sunt lucruri f. diferite. Un exemplu /in pana de inspiratie/ ar putea fi apa si apele minerale si vinul si berea si sucurile si etc. deoarece toate contin in principal apa. Raspunsul la intrebarea ce ai pus-o ar putea fi gasit in caracterul fractal al acestei lumi, in care, intr-un ciob se regaseste intreaga structura a lumii. Deci e de asteptat ca cele sapte forte-ether sa aiba corespondenta si cu cele sapte culori daca nu cumva exact aceste sapte fluxuri de forte-ether sunt acelea care alearga prin spiralele caramizii fundamentale - ANU. Nu pot face afirmatii mai transante deoarece nu stiu mai mult deocamdata. Ar trebui sa revad ceva cursuri de yoga.

  De altfel, chiar din prezentarea chackrelor pe care ai facut-o rezulta ca fiecare chackra este asociata si unei culori, f. posibil asociata si cate uneia din cele sapte forte-ether. Aceasta structura din sapte chackre, pe verticala, este mai complicata decat structura unui ANU, este un fel de constructie inginereasca elaborata (de proiectantul sef), mai complexa decat "caramida lumii". In acelasi timp, ANU poseda sapte spirale secundare ce sunt - din cate am inteles - purtatoare ale celor sapte culori.

  Este salutara sectiunea verticala a unei stupa, cea pe care ai prezentat-o. Ma intereseaza la aceasta axa ei verticala, daca aceasta axa are si ceva amanunte structurale. Din desen se vede doar o linie groasa verticala de culoare gri (cu cinci "gaurele"). Poate ai vreo vedere de detaliu a acestei axe.
  In privinta celor 13 discuri distantate de pe stupa, cred ca este un dispozitiv amplificator, utilizat de o civilizatie preantica. Acelasi dispozitiv se regaseste in basorelieful egiptean in care un lucrator lucreaza cu ceva asemanator unui bec mare cu incandescenta, "becul" fiind legat printr-un cordon de un astfel de dispozitiv "multidisc". De altfel, candva am facut un experiment cu discuri de patefon (electrecord) pe care le-am asezat unele peste altele cu distantieri intre ele. Trecand mana pe deasupra acestei "constructii" am simtit curenti puternici in mana, asemeni senzatiilor pe care le dau "cuiburile de albine" ale lui Grebennikov, respectiv senzatii ce apar la efectul de forma (numit si morfogenetic). In plus, obiectele usoare puse deasupra "gramezii" cu discuri erau deplasate de o "forta" in directii orizontale diferite.

  Am numarat la constructia stupaei, neglijand "placa de baza", urmatoarea insiruire de "discuri nedistantate", incepand de la baza in sus: 3-1-3-7. Unde, 1 este corespondent cu (chackra) verde iar a saptea - din sirul de sapte - am considerat-o portiunea water. Poate exagerez.

  In ceea ce priveste cele patru fetze si orientarea lor pe directiile cardinale, precum si intreaga constructie, in mod ele dau efecte asupra organismelor, inclusiv a oamenilor si chiar asupra psihicului lor. In acest sens fac legatura cu piramidele. Multi autori de carti despre piramide au experimentat "in situ" prin Egipt dar si pe acasa pe modele reduse la scara. Voi cita din "Puterea vindecatoare a piramidelor" de Manfred Dimde:

  Cercetarile radiestezistilor arata ca un singur obelisc dezvolta un efect extrem de puternic daca sta singur pe un punct sensibil de revarsare a magnetismului terestru. El trebuie orientat cu colturile pe o axa nord-sud. Chiar si obeliscuri mici de 30 cm, plasate intr-un loc oarecare, dar orientate pe axa nord-sud, produc un efect simtit de multe persoane supuse testelor.
Cteva rezultate:
  -  In cazul persoanelor care stau la nord de axa se creeaza, in mod normal, o stare de buna dispozitie.
  -  La sud de axa, majoritatea persoanelor devin nelinistite: vartejul magnetic produs de corpul lor actioneaza invers fata de vartejul produs de obelisc....
  -  Doua obeliscuri au ca efect normal o polarizare pozitiva a persoanei testate. Este suficienta orientarea est-vest in timp ce colturileobiectelor trebuie orientate pe axa nord-sud. La obeliscuri cu inaltimea de 2 m se recomanda un interval de 1,3 m intre ele [pe dir. E-V]. ...
  Cine zaboveste dimineata 2-3 minute intr-un astfel de camp, deci intre doua obeliscuri, acumuleaza putere pentru cca. 30 de ore, putere ce se resimte in special in arealul nervilor.


  Interesant, nu? Obeliscurile se confectioneaza din calcar. Respectiv Calciul e elementul dorit. Pentru eventualii constructori amatori - ghips/ipsos. Obeliscul este practic un trunchi de piramida cu o piramida in varf. Obeliscurile carate de europeni din Egipt si puse la vedere prin capitalele lor dovedesc doar ca ei nu pricepeau la ce sunt folosite. Obeliscurile lucreaza in tandem/perechi si au rolul curatirii aurei persoanelor si aducerii frecventelor proprii la valoarea normala. Pot fi folosite atat piramide "de apartament" cat si obeliscuri "de apartament".  Se pot efectua diverse tratamente inclusiv psihice. Problema e mai stufoasa dar nu are rost o dezvoltare a ei in acest topic.

  E posibil, daca ma iau dupa autorul mai inainte citat de mine, ca si la stupa sa se intample efecte de regenerare sau de "deranjare" a persoanelor dupa pozitia lor in interiorul sau exteriorul stupei, si a pozitionarii lor fata de cele patru colturi ale constructiei.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.