Sectiune pentru limba româna > Diverse

Cate feluri de Eter exista?

<< < (2/28) > >>

fiulploii:
Exista o diferenta totusi intre planurile unui univers si planurile realitatilor sau universurilor . Dar nu despre asta e vorba aici.
Ca sa fiu mai clar, dupa mine, diferentierea cu care s-a inceput acest subiect reflecta doar mai multe aspecte ale aceleeasi forte , functie de modalitatea sau scopul de folosire - constienta sau nu - al ei .
   Asta ca sa nu mai vb de spatiul fortelor eterice si/sau spatiul eteric .
Parerea mea..

mm:
@fiulploii, ai zis bine: caracterul nepalpabil al eterului. Asa credem majoritatea dintre noi. Dar nu este asa pentru ca eter-ul/-urile (sau vanturile eterice de soi diferit) au fost masurate. Iata ce spune cercetatorul Mishin AM in acest sens:

Masuratorile facute cu instrumentele si experimentele speciale realizate cu un (sistem)aparat autooscilant si electromecanic cu [senzor] camp biologic artificial si cu alte dispozitive, intre anii 1982-1996 (St. Petersburg), ne-a ingaduit sa obtinem/afirmam urmatoarele:

1. Orice schimbari a starii interioare sau a starii de miscare a unei substante (corp fizic) sunt insotite de perturbari [tip] vortex-unda neconventionale ale eterului care cresc/ridica/ densitatea energetica (temperatura) ordinara a eterului in campul/spatiul/ adiacent acestui corp, precum si pe directia de propagare a acestor unde de natura necunoscuta. In mod deosebit (de pregnant) eterul este perturbat de procesele termodinamice si electromagnetice dezechilibrate. Proprietatile perturbarilor [de tip] vortex-unda ale eterului depind de elementul din care e compus corpul activ, structura interna a ....."latter", de geometria si frecventa oscilatiilor mecanice (si de celelalte oscilatii).
Corpul fizic in repaus este umplut cu eter "lichid" greu (o masa "lichida" (a)lipita [8]) care dincolo de corp formeaza o mai putin densa anvelopa stationara ce (re)produce [?] un camp gravitational, in forma si gradient. Insuficient exploratele procese eterice descrise [mai sus], ocupa un larg spectru de unde-frecvente spatiotemporale si prezinta/manifesta/ o (vadita) persistenta pronuntata, care confirma natura lor cvasimateriala vorticiala [rotitor].

2. In conditii de laborator toate experimentele desfasurate pentru generarea si inregistrarea noilor feluri de miscari eterice se supun legii [10] a adaptarii parafizice [?] sau legii "trial" (un analog al TR). Cel mai eficient a fost primul experiment , prima aplicatie a noului aparat construit, care a urmarit sa creeze o bariera de energie-informatie care sa aduca toate toate procesele, cu o intreita reintoarcere a situatiei, la [situatii] clasice. La unul din experimente, in timpul primei conectari, radiatia neconventionala modifica/altera/ de 15 ori [?] parametrul procesului fizic.
Bariera energie-informatie reprezinta principala proprietate a eterului si e numita principiul "ultimei perturbari" [8]. Supus [aparatul] conditiilor experimentului, adaptarea [lui] ia de la cateva secunde pana la cateva ore. (Experimentatorul va trebui sa incetineasca si mai mult [masuratoarea] pe masura ce dimensiunile vortexului cresc.)
Modificarile (daca apar) compozitiei spectrale a perturbarii de eter /scot/duc la intreruperea pentru ceva vreme a [formarii] barierei energie-informatie.

3. Campul de eter excitat se comporta ca un camp de temperatura ridicata care e influentat de gravitatie [??]. El [campul] se strecoara (cu greu) in exterior, in spatiu, descrescand in intensitate de preferinta [mai ales] in planul orizontal [al Pam.] si in jos pe verticala. Prin urmare, cvasisubstanta ca si rotitor /vartej/ are masa si compararea ei cu un proces termodinamic reliefeaza doar unul din aspectele fenomenului.
Pe inchiderea [odata cu] , intreruperea generarii si intreruperea disiparii de cvasisubstanta (ce dureaza aprox. 3 ore) campul de eter adiacent generatorului si [adiacent si] directiei de radiatie, "coteste"/vireaza/[se transforma] intr-o neomogenitate spatiala "wattless" [lipsita de energie?] ce poate fi atribuita polarizarii sau anizotropiei structural-topologice a echilibrului, faza grvitationala a eterului. [??]
Dar cel mai important lucru consta in altceva, aceea ca aceasta neomogenitate e capabila sa exista/dureze/ mai multe ore, sta intr-un loc, impotriva miscarii in spatiu a Pamantului si cu vantul eteric batand-o din toate partile.

4. Vascozitatea rotitoare a eterului neperturbat e de cateva ori mai mare in plan orizontal decat in cel vertical, adica exista o anizotropie a anvelopei de eter stationar a Pamantului si a campului gravitational ce-i corespunde (in structura).
Se poate dovedi ca spectrul structurilor rotitoare se modifica cu altitudinea in sensul cresterii [odata] cu dimensiunile vortexului , si [ca] in plan orizontal eterul este mai omogen. Anizotropia e atat de mare incat o haltera (gantera) de fonta aflata cu axa in poz. verticala, [atunci] cand e rasturnata cu 180o eterul lichid (stuctural) se revarsa/curge/ din partea superioara catre cea de jos producand/demonstrand efectul de "clepsidra".Totodata anizotropia formeaza in vecinatatea/apropierea suprafetei Pamantului o "unda-canal" specifica/proprie/ oferind posibilitatea inregistrarii tuturor perturbarilor [din] spatiu in planul orizontal.

5. Densitatea de energie (excitarea) a eterului depinde de factorii externi naturali. Astfel, variatia diurna a temperaturii eterului se coreleaza cu campul electric al Pamantului care atinge, la Moscova, un minim la ora 6 [dim] si un maxim la ora 21. Scurte izbucniri de energie [scapari] cauzeaza fenomenele de furtuna/vijelii/ din atmosfera. Cresteri episodice ale energiei eterului au fost de asemenea inregistrate la amiaza cand directiile miscarii orbitale a Pamantului, [respectiv] vantul eteric geodetic de la est spre vest , si reteaua Hartman "concluide".... [?].
Pe durata unei luni, energia eterului creste [odata] cu luna plina si scade [odata] cu luna noua.

6. Vantul eteric geofizic stationar din directia estica , vantul in legatura cu Soarele dupa apus, ca si vanturile de directii variabile cauzate de sistemele de cicloni si anticicloni din atmosfera, au fost de asemenea gasite. Miscarea/Deplasarea maselor de aer antreneaza cea mai mobila parte a mantei de eter a Pamantului conform cu legii adaptarii.

7. La scara sistemului solar observatiile cu aparatul au stabilit [ca exista] o componenta solara de vant eteric, contrar si prielnic [??de acelasi sens?] cu vanturile orbitale ale suprafetei Pam. Aceste fluxuri perturbatoare (turbulente) de eter au compozitii spectrale diferite . Spre ex. , vant prielnic pentru Pamant, avand o viteza de aprox. 300 km/s , e cauzat de revolutia impreuna cu Soarele, [vant] al campului individual solar neconventional.

  [Traducerea usor aproximativa a spuselor lui Mishin imi apartine] Imi pare absolut impardonabil sa trecem peste niste masuratori. De aceea, le iau in considerare, de baza, si constat o corespondenta intre cele cateva feluri de eter masurate de Mishin si cele sapte Forte Ether din clasificatia (data de Dawn Stranges) prezentata mai sus.  O fi el "Strangerul" un compilator, da' o fi compilat el dupa cineva....
  Masuratorile raman insa "in picioare", ca orice masuratori.

@jean,
"Sa ne imaginam lumea noastra un burete si aerul din golurile buretelui eterul."
  Ai zis f. bine aici. Aceasta chiar si este conceptia lui Kozyrev, rezultata ca si o consecinta a nenumaratelor sale experiente (de mare finete, ce-i drept). Si el considera corpurile ca niste bureti umflati cu acest eter, eter pe care il "scotea" sau il "introducea" din/in ei.
  Scotand o parte din eterul din corp, corpul isi micsora greutatea pe cantar. "Introducand" eter in corp, corpul isi marea greutatea pe cantar.

  Mishin, care e un nume cunoscut "Vestului", a masurat si vorbeste despre vant eteric terestru, (planetar, galactic), etc. Nu este nici o diferenta notabila intre aceste fluxuri si "componentele transcendente" din clasificatia de sapte forte-ether de la inceputul topicului.
De abia de aici pot apare ideile. Respectiv: eterul este viu; diferitele fluxuri de eter sunt sufluri vii; functionarea unui OZN ff probabil se bazeaza pe aceste sufluri vii (si nu moarte , adica asa cum le consideram noi tehnicienii).
  Oare nu putem afla natura acestor sufluri transcendente si compunerea lor si apoi sa le folosim? Aceasta e intrebarea.

Nox:

--- Quote from: fiulploii on  03 November 2012, 00:27:34 ---  Cum se fac bani in ziua de azi ? Iei un concept sau un fenomen ori o necesitate , o teoretizezi , o imparti in felii numite etape sau nivele , stabilesti niste criterii de admitere a etapelor adica construiesti un sistem de etalonare a maiestriei cu care se face acea necesitate sau se stapaneste acel concept. Apoi o scoti pe piata si eliberezi diplome - materiale si i-materiale sau e-materiale :evil:
 Ma poate contrazice cineva cu dovezi ca nu e asa?

--- End quote ---

Chiar crezi prostia asta? Se vede că n-ai avut niciodată de a face cu semidocţi, adică aia care vorbesc despre lucruri, dar care nu se pricep la nimic efectiv. Vorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.

mm:
  Imi cer scuze pentru ca din graba am pus in capul topicului o traducere (aproximativa), am comentat-o mai putin si, probabil, nu a produs rezonanta scontata in mintile celor interesati totusi de problema eterului. De aceea sunt dator cu unele precizari.

  Nu am intentionat sa aduc in discutie notiuni avansate de fizica, asa cum vad ca a fost perceputa prezentarea cam slaba a subiectului. Asa cum rezulta si din:

--- Quote ---Vorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.
--- End quote ---

  Notiunile de fizica, la fel ca si alte notiuni intalnite in stiintele aplicative, sunt niste denumiri date unor fenomene, procese, efecte, etc., de regula neintelese si/sau insuficient precizabile. Ele se numesc axiome, fundamentale sau in alte feluri tocmai pentru a sublinia caracterul lor ireductibil. Din autorespect nu se recunoaste faptul ca sunt necunoasteri si se prefera sa li se spuna notiuni, denumiri, fundamente, statistici, etc. E un lucru ce nu poate fi negat si nu din porniri peioratiste spun acest lucru ci doar pentru a ma face inteles ca pentru mine notiunile avansate de fizica sunt doar niste notiuni si ele ar fi extrem de simple daca ar fi explicate clar.
  In alta ordine de idei, nu ma bag la termodinamica dar ma pricep binisor la mecanica (prin care mi-am castigat existenta).

  Aceeasi idee -relativa la notiuni- e valabila si pentru perceptia "artistica", subliniata de fiulploii:

--- Quote ---eu zic ca iar se amesteca niste notiuni pentru impresia artistica :
 corzi gravitationale, forta karmica si Iubire
--- End quote ---
deoarece autorul numeste intr-un anume limbaj, ce-i drept mai "artistic", niste "compusi eterici" care se regasesc in textele stravechi (am indicat cuvantul cheie - vimane) si unii din acesti "compusi sunt identici cu ce a masurat Mishin. Pe scurt, Mishin a masurat, identificat prin masuratori, cateva tipuri diferite de eter: terestru, solar, planetar, galactic. Aici nu-i vorba decat de denumiri diferite date unor aceleasi fenomene (incomplect precizabile). Masuratorile lui sunt acceptate in Occident.
  Cuvantul strings l-am tradus eu prin corzi si apoi prin lanturi dar poate autorul voia sa zica altceva. Iceea principala consta in existenta unei corespondente sigure intre notiunile folosite de autori diferiti.

  In ce priveste intelesul notiunii de ether, acest inteles a avut o evolutie istorica, in plus, nu exista un inteles unitar din partea diferitilor autori. Propun sa trecem peste aspectul trecerii in desuetudine a notiunii de eter, trecere aparuta odata cu promovarea TR. Nu propun deschiderea unei controverse cu partizanii relativitatii ci doar studierea si dezvoltarea subiectului propus la inceputul topicului.
  Mishin a descoperit ca pentru a fi o entitate fizica materia este organizata ca si celula vie: nucleu, membrama, (cito)plasma. Membrana, respectiv invelisul, fie ca e vorba de particule subatomice, ca e vorba de atomi, planete, sisteme planetare sau galaxii este o anvelopa eterica si in experientele lui, Mishin a masurat tocmai emisia lor. Aceeasi organizare a particulelor subatomice, eterice (e vorba de sublanurile eterice E1, E2, E3, E4), a fost observata de Leadbeater & Besant si descrisa in "Chimia Oculta". Prin urmare, inca de acu 100 de ani si pana acum, diferiti cercetatori au "vazut" masurat, descris si numit mai multe eteruri.

  Nu exista nici o indoiala asupra existentei eterului (pentru care fizica actuala foloseste cuvantul generic de plasma) si a multiplelor sale forme de existenta sau de manifestare. [Atentie, a nu se confunda cu televizoarele numite popular plasme. :-D]

 

fiulploii:

--- Quote from: Nox on  03 November 2012, 22:52:35 ---Chiar crezi prostia asta? Se vede că n-ai avut niciodată de a face cu semidocţi, adică aia care vorbesc despre lucruri, dar care nu se pricep la nimic efectiv. Vorbiţi despre noţiuni avansate de fizică, dar mă între câţi dintre voi ştiu să rezolve o problema simplă de mecanică sau termodinamică.

--- End quote ---
Esti cam off-topic, mon cher - ca sa citez din clasici in viata. Si eu la fel prin aceasta postare.
Deci, tu ce parere ai despre raspunsul la intrebarea ta ? Cat despre notiunile avansate de fizica , vorbirea despre acestea si legatura lor cu problemele simple de meca sau termo suprapuse peste un anume gen de incrancere ca si cum noi astia, vulgul, tropaim cu bocancii plini de noroi peste domeniul unor initiati din care posibil sa faci parte , intr-un fel sau altul, dom'profesor fizician . Daca zici tu ca gresesc, imi cer scuze .
  Pana atunci , te invit la urmatoarea problema :
     Un urs cade intr-o groapa adanca de 5m in timp de 1 secunda. Ce culoare are ursul ?  :-D

  Apoi, daca esti in domeniul ''avansat ''  si i-ai fost student lui A.Hristev atunci stii ca teza lui de doctorat a fost pe tema giroscopului si probabil stii ce  se intampla cand preda giroscopul la el la curs. Astept amanunte avansate. :evil:

  Faptul ca suntem stiutori intr-un domeniu, mai ingust sau mai larg si vedem cum altii, novici manevreaza cu concepte sau notiuni provenite din carti sau reviste de popularizare a stiintei , ar trebui sa ne faca mai ingaduitori cu necunoasterea fie si din motivul ca si noi apartinem speciei umane. Si mai bucurosi fiindca in ziua de azi , cunoasterea nu mai poate sa apartina specialistilor si ultraspecialistilor din cauza lipsei de vedere asupra ansamblului . Si vine un neica-nimeni , un tzasht-basht care face conexiuni sau pune intrebari idioate cu potential . Poate ca nu ar fi rau atunci cand suntem iritati ca cineva jongleaza cu notiuni ca sa fie in trend , sa punem mana sa (re)citim Karl Popper - Logica cercetarii  , par egzampel   :lol:
http://en.wikiquote.org/wiki/Karl_Popper
http://ro.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper

No offence, man . Relax and enjoy ca viata e scurta  8-)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version