Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine si de ce zboara pe cerul patriei?

Creat de alx, 06 Iulie 2012, 00:21:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: alx din  08 Iulie 2012, 21:58:08

Sa zicem ca sursele mele AU acces la multe informatii...nu spun mai multe...

Si off-topic,o gluma: baza de rachete americane de la Deveselu nu-i la...Deveselu... >:D
Păi sigur că baza nu-i în sat ci..undeva pe lângă..în sat se merge doar la ..gagici cu bilet de voie..ce ai uitat cum făceai când erai..cătană!? :-D :-P
Dar probabil că nu asta a vrut să-ţi şoptească sursa ta ci faptul că acolo e doar centrul oficial(cazarma),restul cele de execuţie pentru a nu fi localizate sânt mereu pe.. drumuri. :wink: :rocket:Racheta poate pleca în ori ce direcţie,chiar şi cea inversă ţintei,dirijarea ei făcându-se după lansare. :evil:
PS.-Nu mă întreba de unde ştiu că nu mai ştiu de unde ştiu.. :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

#61
Citat din: SLEAH19 din  10 Iulie 2012, 18:51:08
  Şi ,,momentul 1968" ar merita un pic dezvoltat , cel puţin până când cineva de pe forum poate confirma că are o informaţie la prima mână ( un martor ocular al evenimentelor, anonim binenţeles dar credibil ) , în ce priveşte utilizarea armei laser ,, Coandă" sau ,, Gogu Constantinescu" împotriva tancurilor ruseşti. Pentru că sunt mari şanse ca totul să fie o legendă a securităţii pentru întărirea psihică a militarilor români şi a populaţiei, iar ruşii nu ne-au atacat pentru că ştiau că Ceauşescu blufa, nu avea pe nimeni în spate şi nici reformator al comunismului cu alegeri libere şi pluripartidism nu era. Şi nici atunci când ar fi vrut ruşii să fie reformator de  glaznost şi ferestroikă ,  în 1989  nu a fost  aşa au pus mână de la mână la Malta cu americanii şi l-au împuşcat cu toate armele lui laser. Zic şi eu.

Cind incepi sa descojesti foile de ceapa ale disimularilor conspirative, citeodata dai dedesubt de-un... usturoi. :-D
Interiorul "cepei" reprezentind farsa asa-zisului Razboi Rece (un pic real doar intre 1948-53 zic eu, cind Stalin isi luase campii si nu mai asculta de sforarii babilonieni) contine deci si false dizidentze - ca asta a lu' Nea Nicu.
SI eu cred deci ca legenda cu topirea tancurilor rusesti in '68 a fost doar o "gulguta" propagandistica, fiindca Ceasca n-a reprezentat vreodata un pericol pt. establishmentul "socialist" - ba chiar dimpotriva, era incomparabil mai marxist-stalinist decit altii, mai ales in peisajul usor umanizat al Ferestroicii :lol: finale.
E nevoie sa mai amintesc faptul ca mai tot ce spionau prin Vest eficientii agenti romani era transmis "dusmanilor" KGB-isti?

Asta nu inseamna ca n-aveam si p-atunci (ca si acum) unele arme mai performante decit cele oficial recunoscute - poate si unele dezvoltate pe baza ideilor lui H. Coanda sa zicem. Dar reusita asa-zisei fronde de-atunci contra unui mamut ca... ursul sovietic mi se pare iluzorie, in lipsa citorva ICBM-uri cu capete nucleare cel putin, lansate sub forma unui "sic-sic, v-am tras-o un pic si noi, chiar daca-n timp ce ne prajeati total". :-P

Cit despre veselia vasalilor :-D de la Deveselu, mi se pare de domeniul evidentzei faptul ca toate silozurile subterane ale oricarui sistem strategic important trebuie sa fie si... mobile. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Aici trebuie sa-i contrazic nitel pe colegii SLEAH si Xanadron (si scuze pentru offtopic, desi cumva poate se leaga si ce am putea avea pe cerul patriei)

Din ce am citit si eu, si exista chiar si niste filme/interviuri cu un istoric american, Larry Watts, lucrurile nu statea chiar asa (cu rusii lasandu-l in pace pe nea Nicu pentru ca era comunist).

Larry Watts a studiat inclusiv arhive secrete ale STASI (dar si altele) si spune ca din contra, sovieticii doreau cu orice pret sa scape de nea Nicu, iar Romania era vazuta ca un stat inamic de acelasi nivel cu un stat NATO.

Sigur, pentru pastrarea aparentelor nu se actiona foarte direct, dar rusii si satelitii lor din Pactul de la Varsovia actionau pe toate caile subterane pentru a submina Romania si imaginea ei (in special in vest si SUA).

Pacepa a fost un agent dublu, trimis de KGB in SUA pentru a dezinforma despre pozitia si actiunile Romaniei (sa nu uitam ca in acea perioada Ceausescu se intalnea frecvent cu presedintii americani, indiferent cine ajungea la Casa Alba). Faza cu "Ceausescu actiona de fapt pentru rusi" e parte din campania lui de dezinformare. Iar zvonurile cum ca a ramas la putere pentru ca nu ameninta comunismul au fost lansate de KGB pentru a justifica cumva neinterventia in Romania in 1968.

Dar e cam hilar sa crezi asta, sovieticii aveau si alti dusmani comunisti, cel mai mare fiind China, mai era Iugoslavia socialista care balansa de colo colo, la fel Albania comunista cam trecuse in barca Chinei. China fata de care sovieticii nu au avut complexe in a o ataca militar in urma unor dispute teritoriale in Siberia (numai vorbesc de ce au facut cu Ungaria si Cehoslovacia).

Mai mult, Romania chiar le spusese americanilor ca nu va declara neaparat razboi daca rusii o fac (unilateral desigur, in numele Pactului de la Varsovia, unde de fapt dictau doar ei) ci va evalua situatia. Deasemenea nu participa la exercitiile comune ale Pactului si interzicea tranzitul sau stationarea trupelor straine pe teritoriul ei fractionand Bulgaria de restul statelor membre.
Deasemenea a cumparat tehnica din vest, pe care nu a "impartasit-o" cu rusii (elicopterele Puma de ex.).

Citisem undeva despre exercitiile de stat major ale Tratatului de la Varsovia la care mai participau ofiteri si generali romani, si indignarea pe care o producea acolo, deoarece vorbeau de obicei doar in romana si foloseau astfel un translator (limba oficiala fiind rusa in cadrul Pactului), iar la un moment dat au cerut sa vada schitele cu planurile de lupta (pe care le faceau si tineau rusii, ceilalti doar primeau indicatii ce si cum trebuie actionat) si au criticat ceva acolo.
Cica a fost nevoie de statutul de comandant al pactului a nu stiu carui maresal sovietic care si-a aratat muschii (la figurat vorbind, era vorba de armata pe care o avea in spate desigur) pentru a linisti spiritele.

Ceausescu deschisese si discutia despre Basarabia (rusii ajunsesera sa limiteze accesul turistilor romani in RSS Moldoveneasca si chiar sa interzica presa sau cartile aduse din Romania), sprijinea China, deschisese relatii cu Germania Federala sau Israel in ciuda obiectiilor Moscovei.

Cu alte cuvinte URSS vedea in Romania un mare ghimpe in coaste, dar pe care nu l-a atacat frontal, desi avea teoretic posibilitatea cea mai buna in 1968. Armata rosie avea parca 25 de divizii masate la granitele Romaniei plus ce mai avea in Ungaria, plus divizii ungare, poloneze si bulgare ce fusesera alarmate. Cu toate astea ei nu au intervenit, nu se stie de ce.

Nu spun ca a fost vorba neaparat de niste arme cu laser (la acea data laserul era cred abia descoperit de cativa ani, nu prea as crede sa fi fost produs unul suficient de puternic pentru a fi folosit ca arma viabila), poate altceva, am citit nu mai stiu unde de o arma cu jeturi de plasma sau ceva unde electromagnetice (daca nu cumva la cineva care postase aici, userul Lucian Cozma). Nu am auzit (si pare cam incredibil) sa fi fost si ceva aerodine de ale lui Coanda (facand legatura si cu ce mai zboara pe cerul patriei sau aterizeaza in munti), dar, cum Coanda se spune ca s-ar fi intalnit cu Tesla si au avut ceva discutii, o fi fost ceva inspirat de la el, mai ales ca Henri Coanda era el insusi un inventator genial.

Oricum astea sunt cel mult speculatii, singurul lucru cert e ca pe rusi i-a retinut ceva atunci, si se poate discuta o gramada pe tema asta



Xanadron

#63
Si tu poate ca ai dreptate, laolalta cu... adevarurile la fel de partiale probabil, emise de astilalti mai sceptici, colega kandaon - o spun la modul cel mai serios, chiar acceptind faptul ca noi in principiu doar "vorbim discutii" :-D p-aici, folosind ce-i drept argumente ce ni se par logice.
Argumente care nu devin insa automat veridice, daca luam in calcul si frecventza perdelelor de fum lansate periodic de catre cei din virful cel mai... ascutit al piramidei Puterii Globale. :evil:

Putem balansa insa, zic eu, cu si mai mare finetze raspunsul la intrebarea "cine pastele navei-mama zboara pe cerul patriei?", :lol: :-) :ufo: daca sucim si-nvirtim unele fenomene sincrone cu perioade istorice critice din vremurile "de trista amintire".
Fiindca nu doar eu stiu ca taman in 1968 au fost semnalate primele observatii "masive" de OZN-uri pe la Cluj (si Timisoara, dintr-o postare a lui Tayka tin minte asta), dar si-ale [probabil] aceluiasi grup de obiecte "parcate" ore intregi la foarte mare altitudine, undeva intre Ploiesti si Bucuresti chiar in vara "invaziei sovetice" in Cehoslovacia (aveam aproape 12 ani p-atunci si le-am observat impreuna cu multi alti martori ziua-n amiaza mare, chiar si printr-un binoclu). :-o Chestie despre care am mai povestit pe scurt cindva p-aici.

Nu mai revin asupra detaliilor - ramase oricum enigmatice-n continuare (un gen de "cort translucid" enorm in realitate, desi micutz aparent la cei cca. 20 km inaltime, ce-si schimba forma/culoarea si prin care se-ntrezareau 3 "farfurii" opace).
Nici asupra indiferentzei "bizonilor" de-atunci, cu nimic mai putin blazati ca astia de-acum nu vreau sa revin de fapt. :-P

Pot doar sa emit o... aparent aberanta ipoteza a interventiei unei "Protectii de Foarte Sus" :star: a tzarii asteia atit de chinuite-n 1001 experimente - evident ca o protectie de nimeni ceruta la nivel de trecatoare tratate militare, aparente diviziuni sociale s.a.m.d.
Zic si eu ca sa ma aflu-n treaba, clar.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  11 Iulie 2012, 09:02:18
....SI eu cred deci ca legenda cu topirea tancurilor rusesti in '68 a fost doar o "gulguta" propagandistica, fiindca Ceasca n-a reprezentat vreodata un pericol pt. establishmentul "socialist"....
Intradevar aceasta a fost unul din zvonurile lansate de manastirea Secu' si care a fost colportat cu succes multi ani dupa momentul '68.

tractorbeam

Citat din: kandaon din  11 Iulie 2012, 14:36:34
... Faza cu "Ceausescu actiona de fapt pentru rusi" e parte din campania lui de dezinformare. Iar zvonurile cum ca a ramas la putere pentru ca nu ameninta comunismul au fost lansate de KGB pentru a justifica cumva neinterventia in Romania in 1968....

....Ceausescu deschisese si discutia despre Basarabia

...Cu alte cuvinte URSS vedea in Romania un mare ghimpe in coaste, dar pe care nu l-a atacat frontal, desi avea teoretic posibilitatea cea mai buna in 1968...

Sa ne luam putin la tranta cu istoria:

1. Ceausescu vine la putere in 1965, asta inseamna ca in 1968 avea 3 ani de cand era secretar general pcr si inca nu inlocuise membrii vechii garzi a lui Dej, cu alte cuvinte in 1968 Ceausescu era un fel de CACA-MACA, mama mea acum decedata imi relata cu umor ca coana Leana ramasese singura la IChCHIM numai cu secretarul organizatiei pcr pe institut, unul pe nume Herscovici, si tipa pe holuri : Ce ne facem Herscovici ca ne mananca Siberia! Siberia ne mananca! Rusii nu au intrat in Romania ca nu aveau motiv la noi nu era Primavara de la Praga era o spoiala si nu aveau motiv real iar prin lectia administrata Cehosolvaciei si Romania era pusa la coltz iar nea Nicu avea sa inteleaga ca bunavointa Brejneviana se masura in sutele de vagoane de carne pe care le trimiteam in URSS ;

2. Ceausescu a deschis discutia de Basarabia nu in 1968 ci prin 1985-1988, o mare diferenta caci in 1988 era satrap absolut si nimeni nu cuteza sa-i sufle-n borsh;

3. In caz de conflict cu NATO rolul nostru in cadrul Pactului de la Varsovia era sa fim trupe de ocupatie pentru Turcia, rusii nu ne considerau destul de siguri ideologic si nici foarte angajati alaturi de ei pentru a lupta in prima linie, probabil ca ii irita nea Nicu cu "iendependenta" lui.


Tayka

#66
Explicaţia neinvaziei ruşilor şi în RSR în contextul Primăverii Dela Praga,după părerea mea este una mai..pământeană  :lol: De fapt sânt două motivaţii.1-Ceauşescu deşii părea rebelul nr.1 era de fapt omul de mare încredere al ruşilor,cu acordul cărora a pus la cale poziţia aşa zisă,,independentă''a României,dar asta doar de ochii lumii,şi pentru a atrage simpatia occidentului,căci era necesară politic şi pe atunci ideia de a exista unul care să se bată cu cărămida în piept,să pară cât mai naţionalist,şi cât mai duşman al ruşilor.(Un fel de..Vadim al acelor vremuri) :-D
Planul kgb-ului,era f. minuţios pus la punct,şi chiar a păcălit multă lume.Faptul că era doar o regie s-a constatat clar după invazia din Cehoslovacia,când aprigul  apărător care şi-a ,,permis''să nu trimită trupe,şi să croncăne ceva împotrivă,a închis frumuşel pliscu fără a mai da vreo explicaţie miilor de români păcăliţi care s-au strâns,,uniţi în jurul partidului''.Atunci chiar au existat dacă vă mai amintiţi,f. mulţi români care l-au crezut,au sărit la arme,pentru ca mai apoi să rămână profund dezamăgiţi şi cu buza umflată.
A 2-a motivaţie ar fi fost că dacă invazia României nu constituia vreo problemă pentru ruşi,în schimb consecinţele invaziei simultane a două state le putea răscula pe celelalte(vezi Polonia,Ungaria,RDG,)dar şi reacţia neprevăzută a occidentului,ameţit şi el de...cel mai isteţ dintre români..  8-)
Enorma dezamăgire creată poporului român prin tăcerea vinovată a lui Ceaşcă,poate fi asemănată doar cu cea de după puciul din '89.. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

StarDust

Eu cred ca va cam indepartati de la subiectul topicului.  :roll:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Tayka

Citat din: StarDust din  12 Iulie 2012, 00:33:31
Eu cred ca va cam indepartati de la subiectul topicului.  :roll:
Mda-aşa e,ne-a cam luat amintirile,dar uite îmi amintesc şi eu de ceva care zbura pe sus pe cerul patriei chiar şi pe atunci...prin 64..pe când făceam şi eu armata,dar nici vorbă de arme speciale,lasere,sau alte OZN-uri,cum ziceau colegii că ar fi existat,dimpotrivă-oastea română era înarmată până-n dinţi cu armament..rusesc casat.. :-D
Eu purtam atârnat de gât un PPS-u,care dacă nu erai atent cu el te putea lăsa schilod,şi dacă bine-mi amintesc eram într-o unitate de ..elită.. :|,care a purtat pe afetul de tun chiar şi coşciugul lui..Gheorghiu-Dej.Îmi amintesc că într-o aplicaţie la Cincu un obuz nu a vrut să lovească ţinta,a ricoşat,şi a zburat ,,pe cerul patriei'' mult mai departe nimerind taman într-un ciopor de oi,pe care le-a făcut zob,cu cioban cu tot,taman când acesta punea săracul de-o ..mămăligă.Singurul care a scăpat a fost măgarul care era la păscut,şi boitarul care îşi făcea necesităţile mai departe undeva într-o tufă..Povestea este absolut reală,eu fiind la transmsii am primit mesajul în cască dela patrule,şi când l-am raportat comandanţilor de-la statul major,aceştia s-au umflat de râs.. :-D.Deci n-aş crede eu că armata acelor vremuri să fi deţinut şi niscai arme scalare,sau alte cele,nu de alta dar mai mult ca sigur că se..auto-mutilau reciproc cu ele.. :lol:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

 :-D Comica... dar si realista relatarea ta, Tayka.
In '64 inca nu (re)venise totusi Henri Coanda-n tzara. Si nici nu accesasem inca fondurile FMI - cu care, incepind cu anii '70,  chiar s-au facut lucruri importante pe linia actualizarii tehnologiilor de orice fel (inclusiv a secretoaselor fabrici de armament, dar si-a institutelor de cercetare acum aflate-n moarte clinica :x).

Doar una din multiplele dovezi: http://www.gorjeanul.ro/societate/proiectele-secrete-ale-epocii-de-aur-tomahawk-ul-romanesc-a-fost-casat-pe-sest

Ca sa ramin insa strict ontopic, as mai adauga doar ca secretomania acordurilor noastre de survolare (incheiate nu doar cu Israelul) ma calca pe nervi.
Ca si orice alt gen de secretomanie, in umbra careia se ascund confortabil toti cei alesi prin vot deloc secret, care-n felul asta pot face tot ce vrea muschiu' lor, fara sa dea cuiva socoteala fiindca se autoplaseaza automat in afara legilor valabile doar "pentru fraieri". :x
Si uite-asa se inaltza continuu-n democratia lu' peste prajit zidul dintre pastori si turma (de capre aburite :-D) - turma mulsa-n ultima vreme si prin telecomanda.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

#70
Citat din: Xanadron din  11 Iulie 2012, 15:13:47
Si tu poate ca ai dreptate, laolalta cu... adevarurile la fel de partiale probabil, emise de astilalti mai sceptici, colega kandaon - o spun la modul cel mai serios, chiar acceptind faptul ca noi in principiu doar "vorbim discutii" :-D p-aici, folosind ce-i drept argumente ce ni se par logice.
Argumente care nu devin insa automat veridice, daca luam in calcul si frecventza perdelelor de fum lansate periodic de catre cei din virful cel mai... ascutit al piramidei Puterii Globale. :evil:

Putem balansa insa, zic eu, cu si mai mare finetze raspunsul la intrebarea "cine pastele navei-mama zboara pe cerul patriei?", :lol: :-) :ufo: daca sucim si-nvirtim unele fenomene sincrone cu perioade istorice critice din vremurile "de trista amintire".
Fiindca nu doar eu stiu ca taman in 1968 au fost semnalate primele observatii "masive" de OZN-uri pe la Cluj (si Timisoara, dintr-o postare a lui Tayka tin minte asta), dar si-ale [probabil] aceluiasi grup de obiecte "parcate" ore intregi la foarte mare altitudine, undeva intre Ploiesti si Bucuresti chiar in vara "invaziei sovetice" in Cehoslovacia (aveam aproape 12 ani p-atunci si le-am observat impreuna cu multi alti martori ziua-n amiaza mare, chiar si printr-un binoclu). :-o Chestie despre care am mai povestit pe scurt cindva p-aici.

Nu mai revin asupra detaliilor - ramase oricum enigmatice-n continuare (un gen de "cort translucid" enorm in realitate, desi micutz aparent la cei cca. 20 km inaltime, ce-si schimba forma/culoarea si prin care se-ntrezareau 3 "farfurii" opace).
Nici asupra indiferentzei "bizonilor" de-atunci, cu nimic mai putin blazati ca astia de-acum nu vreau sa revin de fapt. :-P

Pot doar sa emit o... aparent aberanta ipoteza a interventiei unei "Protectii de Foarte Sus" :star: a tzarii asteia atit de chinuite-n 1001 experimente - evident ca o protectie de nimeni ceruta la nivel de trecatoare tratate militare, aparente diviziuni sociale s.a.m.d.
Zic si eu ca sa ma aflu-n treaba, clar.

Foarte interesant, si din pacate greu de crezut ca noi, "muritorii de rand" vom afla prea curand ce si cum era treaba cu obiectele alea.

Citisem si eu pe undeva ca atunci a fost de departe varful observatiilor OZN in Romania, si chiar explicatii sau teorii destul de hilare dupa parerea mea, cum ca era vorba de baloane de spionaj lansate de americani (sau chiar de rusi). Desigur nu stiu cum, cand side unde si le recuperau (ca doar nu erau telecomandate ci le duceau curentii de aer de colo colo) si nici in articolul acela nu-mi amintesc sa se fi detaliat  :roll:. Sau era vorba de martori confuzi care nu stiau despre ce e vorba si care nu ar stiut sa aprecieze miscarea sau stationarea lor in spatiu etc  :roll: :-D. (explicatie gen Roswell, cred ca taman de acolo s-a inspirat autorul acelui articol, l-am citit cu ceva ani in urma si din pacate nu-mi amintesc mai multe din el).

Si un pic oftopic acum, pentru colegii "tractorbeam" si "Tayka"

Pe langa unele fracturi logice gen Ceausescu era omul rusilor si totul era vorbit dinainte, dar totusi Leana fugea pe coridoare vaietandu-se ca ar putea ajunge in Siberia pentru ca rusii sunt gata sa intre peste noi, eu vorbesc despre un istoric serios.

Omul asta, Larry Watts, am inteles ca ar fi fost chiar consultant la Rand Corporation (si se cam stie cu ce se ocupa aia si la ce informatii au acces) si a studiat la greu atat arhive din Romania cat si din alte tari foste socialiste, inclusive arhive secrete ale STASI pe care americanii si vest-germanii au reusit sa puna mana in 1989-1990 inainte ca cei de la KGB sa le ia ei sau sa le distruga.

Asadar faza cu "Ceausescu e omul rusilor si Romania se preface doar ca e contra URSS" sau "armata rosie nu a intrat sa-l dea jos pe Ceausescu pentru ca el era de fapt comunist" sunt  inventii ale KGB, raspandite mai ales prin Pacepa. Asta era agent dublu si a "fugit" la americani taman in perioada cea mai activa a relatiilor lui Ceausescu cu ei tocmai pentru a le strica (am citit undeva ca Ceausescu a fost presedintele strain care a petrecut cel mai mult timp la Casa Alba).

Ideile astea seamana mai degraba cu "vulpea care nu ajunge la struguri si zice ca sunt acri" si o incercare de a-i face si pe altii sa creada ca sunt acri, astfel incat sa izoleze Romania pe plan international creandu-i o imagine falsa.

Iar Ceausescu nu a tacut dupa 1968, el a criticat si invazia sovietica din Afganistan, iar problema Basarabiei s-a pus inca din ani 70' din ce stiu. Din ce spune istoricul acela, rusii au incercat la greu sa-l schimbe pe Ceausescu si sa schimbe politica Romaniei, doar ca nu au facut-o direct, militar, nici in cel mai bun moment posibil, 1968. Chiar si in 1989, cand americanii erau de acord cu o interventie militara, au preferat sa trimita tot felul de "turisti" si sa faca totul cat mai in secret sau acoperit, desi aveau nu numai aprobarea dar se pare si sprijinul NATO si, chiar mai important, populatia era de data asta contra lui Ceausescu. Inca de pe vremea lui Gheorghiu Dej ei aveau probleme cu sefii de aici.

De ce nu au intrat ei atunci in Romania poate fi discutat, si fiecare poate crede ce vrea, desigur, eu insa nu as pune nicio baza pe ce spune Pacepa.

Iar URSS era un imperiu, comunismul era doar o acoperire pentru ei, pentru a-si controla mai bine satelitii, dar in caz de razboi un inamic comunist chinez sau roman era la fel de rau pentru ei precum un inamic capitalist american sau englez, gloantele trase de unii sau de ceilalti erau la fel de periculoase. De aia nu conta cat de comunist sau nu era Ceausescu, ci faptul ca Romania era "de facto" cam afara din Pactul de la Varsovia si facea cam ce o taia capul pe plan international (avand inclusiv relatii foarte bune cu unii "dusmani capitalisti")

Eu nefiind martor la acele vremuri, nu pot sa ma bazez decat pe ce am auzit de la unii care au trait acele evenimente sau ce am citit si nu prea as avea de ce sa nu-l cred pe istoricul acela. Oricum mi se pare mult mai credibil decat niste articole de ziar cu interviuri ale lui Pacepa.

kandaon

Citat din: Tayka din  12 Iulie 2012, 01:51:45
Mda-aşa e,ne-a cam luat amintirile,dar uite îmi amintesc şi eu de ceva care zbura pe sus pe cerul patriei chiar şi pe atunci...prin 64..pe când făceam şi eu armata,dar nici vorbă de arme speciale,lasere,sau alte OZN-uri,cum ziceau colegii că ar fi existat,dimpotrivă-oastea română era înarmată până-n dinţi cu armament..rusesc casat.. :-D
Eu purtam atârnat de gât un PPS-u,care dacă nu erai atent cu el te putea lăsa schilod,şi dacă bine-mi amintesc eram într-o unitate de ..elită.. :|,care a purtat pe afetul de tun chiar şi coşciugul lui..Gheorghiu-Dej.Îmi amintesc că într-o aplicaţie la Cincu un obuz nu a vrut să lovească ţinta,a ricoşat,şi a zburat ,,pe cerul patriei'' mult mai departe nimerind taman într-un ciopor de oi,pe care le-a făcut zob,cu cioban cu tot,taman când acesta punea săracul de-o ..mămăligă.Singurul care a scăpat a fost măgarul care era la păscut,şi boitarul care îşi făcea necesităţile mai departe undeva într-o tufă..Povestea este absolut reală,eu fiind la transmsii am primit mesajul în cască dela patrule,şi când l-am raportat comandanţilor de-la statul major,aceştia s-au umflat de râs.. :-D.Deci n-aş crede eu că armata acelor vremuri să fi deţinut şi niscai arme scalare,sau alte cele,nu de alta dar mai mult ca sigur că se..auto-mutilau reciproc cu ele.. :lol:

Pai AKM a intrat in productie si dotare abia incepand cu anul 1963, de aia ii si zice pistol mitraliera model 1963 sau 1965 la ala cu patul rabatabil, nu stiu cat de raspandit putea fi in 1964.
Chiar si la rusi a intrat in dotare mai masiv cu mai putin de 10 ani inainte (in 1947 abia a fost realizat prototipul, de unde si numele AK-47). Oricum nu cred ca rusii erau incurcati in pistoalele mitraliera de le aveam noi atunci

Iar accidente la trageri se pot intampla tot timpul, inclusiv la case mai mari

Cat despre Coanda, da, a venit in tara chiar in 1968 din ce stiu eu, dar cine stie ce contacte a avut el inainte cu Romania, parca a fost convins de Secu sa revina, din ce am citit. Si convins nu cu pistolul la tampla (era cam greu sa faca asta, Coanda nu era chiar un nimeni sau al nimanui acolo) ci cu motive patriotice (mai ales ca omul era batran si stia ca nu mai are asa mult de trait).

Iar savanti mai aveam oricum si in tara, sa nu uitam ca am fost una din primele tari care au construit laseri atunci. Si nu, nu cred ca am avut o arma laser in 1968, eu vorbesc ca si realizare tehnica.
Asadar nu e exclus sa fi realizat ceva mai deosebit, fara ca multa lume sa stie

Tayka

#72
Citat din: kandaon din  12 Iulie 2012, 12:43:30
Si un pic oftopic acum, pentru colegii "tractorbeam" si "Tayka"
... totul era vorbit dinainte, dar totusi Leana fugea pe coridoare vaietandu-se .....
......Iar Ceausescu nu a tacut .....
Cu scuzele de rigoare pentru oftopic,un răspuns scurt de-la moşu pentru cei care se mai încred în istorici,neînţelegând că aceştia  mai şi ,,brodează''sărmana istorie după ..cerere şi ofertă.. :evil:..
Păi nu ştiu eu dece se văita Leana prin 68,(Probabil c-o fi rămas gestantă cu generalul Pacepa..) :roll:

...,,Cred că prin 1968, Pacepa a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin.Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, :evil: în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă", a povestit generalul... :wink:''
http://www.click.ro/news/bucuresti/Elena-Nicolae-Ceausescu-Iata-amantul_0_1258074193.html   
Îmi mai amintesc că pe atunci erau interzise avorturile...era parcă vremea ,,decreţeilor'' :-P
Dar de Ceauşescu îmi amintesc f.bine că  după ,,Primăvara de-la Praga''a TĂCUT MÂLK.. :lol:Şi deşii lăsa de înţeles că trebuia să tacă,ca să poată să facă,nu a mai făcut nimic,nici cu Basarabia,iar mai apoi a început teroarea.
Ştiu asta pentru că în 68 terminasem armata şi mă aşteptam din moment în moment la concentrare...Şi pentru că pe atunci nu exista telefonie mobilă,venea un militar agent acasă şi îţi spunea schema;adică ce şi cum să ne chemăm unii pe alţii la oaste.atunci când sună ..goarna. :-D..Dar goarna n-a mai sunat iar Ceaşcă a amuţit. :-P.Acum probabil că mai târziu după ce a început să se dea el bine cu chinejii,aducându-ne şi nouă pe cap comunismul lui Mao,o fi  rupt-o cu ruşii,dar care după înlocuirea lui Brejnev cu Gorbaciov au cam slăbit frâiele din colonii şi nu ne-au mai invadat (pe faţă)..până-n 89. :wink:




Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

tractorbeam

Citat din: kandaon din  12 Iulie 2012, 13:02:37
...Cat despre Coanda, da, a venit in tara chiar in 1968 din ce stiu eu, dar cine stie ce contacte a avut el inainte cu Romania, parca a fost convins de Secu sa revina, din ce am citit. Si convins nu cu pistolul la tampla (era cam greu sa faca asta, Coanda nu era chiar un nimeni sau al nimanui acolo) ci cu motive patriotice (mai ales ca omul era batran si stia ca nu mai are asa mult de trait)....

Coanda a locuit pe bd.Ana Ipatescu (actualul Lascar Catargi) la intersectia cu str.Lemnea vis-a-vis de restaurantul chinezesc intr-o vila impunatoare actualmente sediu de ambasada. Dupa ce Coanda a murit regimul Ceausescu i-a onorat persoana cu un muzeu in aceiasi casa, muzeu pe care l-am vizitat de mai multe ori. Muzeul s-a inchis prin anii '80 mai precis dupa '82-83.

Am locuit la cateva case distanta la nr.11A in blocul proprietate, nationalizata evident, al fostului prefect carlist gral. Gabriel Marinescu ucis de legionari la Jilava in urma rafuielii cu membrii camarilei fostului rege Carol II, dupa fuga acestuia si preluarea puterii de catre Antonescu si legionari.

Imi amintesc ca mama m-a plimba cu carutzul si se saluta ceremonios cu H. Coanda care raspundea prin ridicarea palariei, mie batranul mi se parea foarte inalt, de la nivelul carutzului meu evident toate pareau mari si inalte, ceea ce vreau sa spun aici este ca H. Coanda a adus ceva destul de consistent si important regimului comunist de s-au agitat astia sa-i dea casa respectiva si apoi sa-i faca muzeu.
Insa ce a adus (ca informatie tehnico-stiintifica) nu cred ca o sa aflam prea repede.

ryn

Ca informatie aproape sigura, legena urbana privitoare la riposta armatei romane la incercarea de trecere a frontierei de catre fosta armata sovietica este total inexacta. Ce va pot spune e ca niciun proiect al lui H. Coanda nu are legatura cu incidentul de la granita. Exista o samantza de adevar, parte legata de comandamentul armatei poporului de atunci, si de deciziile luate, si parte de dezvoltarea de tehnologii care nu intrau in sfera de control a tratatului de la Varshovia, cel putin ca litera scrisa...