Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN filmat in Bucegi pe 3 iunie 2012 [ANALIZA VIDEO]

Creat de spooky, 04 Iunie 2012, 21:16:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Seara asta am fost intr-o situatie asemanatoare cu a lui Paul,adica eram pe munte,si in departare,la 8-10km de mine am vazut un avion de pasageri,intr-o situatie asemanatoare cu ceea ce au presupus colegii mei,adica avion departandu-se de observator.
Ei bine,am avut ocazia sa observ cateva detalii interesante:
1.chiar de la acea departare,am reusit sa vad sclipirile stroboscopice produse de lampa de pozitie,fara a avea nici un dispozitiv optic la mine care sa mareasca/apropie.
2.desi exista o urma de condens,vizibila si inchisa la culoare,aceasta era cu mult mai mica in diametru decat ceea ce a filmat Paul,si,foarte important,darele de condens apareau la ceva distanta dupa punctuletul care era avionul.
3.nici o clipa nu am avut senzatia ca aparatul "cade",ci doar ca se indeparteaza de mine.

concluzia trasa de mine: ceea ce a filmat Paul seama PANA LA UN PUNCT cu ce am vazut eu.Insa sunt multe aspecte care nu se potrivesc...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

prodcomb

Avionul filmat din munţi este mult mai departe; este la câteva zeci de kilometri.
Şi este efectiv în procedură de coborâre a nivelului de zbor.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

fiulploii

Citat din: prodcomb din  14 Iulie 2012, 11:39:07
Avionul filmat din munţi este mult mai departe; este la câteva zeci de kilometri.
Şi este efectiv în procedură de coborâre a nivelului de zbor.
Cata fermitate in exprimare ! Felicitari , inseamna ca poti si demonstra cele spuse si te rog sa o faci pe pozele de mai jos.
Poate asa ma voi dumiri si eu  :roll: Multumesc anticipat .




Si mai sunt si altele daca e nevoie . :-D

StarDust

Astazi, fiind si eu la cota 1000m am observat spre orizont deasupra muntilor un avion care avea in urma lui aceleasi contrail-uri distantate si scurte exact ca in poza lui fiulploii. Din pacate nu aveam la mine nici un dispozitiv de inregistrare cu zoom, dar l-am urmarit vizual si sunt sigur ca era vorba de un avion mare "standard" ca sa zic asa... cargo sau pasageri. Nu stiu insa ce tip de avion genereaza asemenea contrail-uri.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii

@StarDust
  sunt convins ca ce ai vazut azi a fost un avion insa ce obiect este in pozele atasate mai sus?  :roll:
Distingi cumva vreo forma- umbra de avion? doua aripi sau macar una .
Apoi , darele nu trebuiau sa fie cam egale? sau cel putin amandoua sa porneasca de pe aceeasi linie imaginara si apoi treaba lor daca una e mai scurta si alta mai lunga .
In unele din pozitii exista numai una bucata dara de condens - sau ce o fi aia , parerea mea fiind ca nu sunt dare de condens de la fortzaj ci dare de frecare , posibil chiar , la un anumit moment dara reactiva si spun asta fiindca intr-o alta pozitie , cele doua dare sunt contrare, adica pornesc diametral opus . ( desi mai exista o explicatie posibila pentru acest aspect )
Ca lucrurile sa fie si mai complicate , obiectul pare ca isi schimba forma de-a lungul filmarii  :-D , la inceput aparand un fel de cilindru in care se observa un alt obiect , mai intunecat si mai mic , ceva de genul din poza a 3-a .
Iar in pozele 2 si 4 nici nu zic ce forma apare  :-D
Ma opresc aici fiind in asteptarea cuiva care sa deseneze pe pozele prezentate conturul acelui avion de care se vorbeste , sau orice fel de contur .

Pozele sunt rotite cu 90 de grade pentru o mai buna intelegere , cel putin din partea mea  :lol:

StarDust

Asa cum am spus mai inainte, in pozele tale, fiulploii, eu nu am nici un dubiu ca e tot avion mare "standard" (ca sa zic asa). Nu odata, am observat fuselajele avioanelor contopindu-se cu fundalul cerului si devenind invizibile, dar deveneau vizibile doar parti de pe ele, mai umbrite sau mai stralucioare acestea parand ca isi schimba foma in functie de modul in care isi schimbau pozitia fata de observator.
Crede-ma ca am fost pacalit si eu de cateva ori din cauza asta. Multe lucruri nu se vad asa cum ar "trebui", conditiile de mediu, umiditate, vanturi de mare altitudine, straturi de aer cu temperaturi diferite distorsioneaza de multe ori ceea ce vedem.
Asta e punctul meu de vedere.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Se pot face determinari geometrice ale traiectoriei observate a avionului, cu urmatoarele simplificari:
- observatorul se afla la cota 0 metri, in plan orizontal
- traiectoria avionului si observatorul se afla intr-un plan vertical, perpendicular pe planul orizontal
- se neglijeaza curbura suprafetei Pamantului
- se neglijeaza fenomenul de refractie atmosferica.
Considerand viteza avionului 800 km/h, inaltimea sa de zbor 10 km, distanta fata de observator 50 km, se
obtine un unghi de cadere a traiectoriei avionului catre orizont de -2,34 grade de arc pe minut; daca
distanta avionului fata de observator este de 100 km, atunci unghiul de cadere este -0,67 grade de arc
pe minut.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

mihi77

Voi nu tineti siama de un lucru: obiectul e sub 8000 de metri. Priviti norii din fundal. Ei sunt de tip cirrus care se formeaza la peste 8000m. Dexci altitudinea obiectului e sub 8000. Avioanele tip 747 sau A340 zbozra in general la 38000-40000ft (11500-12200m). Consider ca un astfel de avion care s-ar afla la sub 8000 de metri iar altitudinea observatorului e la 1500m, ar fi destul de vizibil. Nu exclud sa fie o aeronava de dimensiuni mai mici dar poate sa fie si alt ceva...

fiulploii

Dragi colegi ,
Pacat ca nu putem sa ne intalnim la o vorba pe tema asta - si chiar pe altele  8-) , ar fi mai usor de comunicat.
In primul rand, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic , am doar niste nelamuriri pe care vreau sa le lamurim impreuna fiindca fiecare vine cu un anumit bagaj de cunostiinte .
Acum, parerile mele :
- simularea facuta de colegul @StarDust mi se pare aproximativ corecta ca si sumarele - atentie, nu e vorba de sumanele fie ele negre la guler sau nu  :lol: - ziceam de sumarele calcule ale colegului @prodcomb  insa nu e neaparat sa se refere la un avion  :-D . Corect ?
- pozele mele , colega @StarDust nu sunt ale mele , sunt din cele puse de @spooky sau luate direct din filmare. Din fiecare set, prima este originalul iar urmatoarea/urmatoarele sunt prelucrate in Photoshop , Lightroom, Gimp , PhotoZoomPro2, Unshake, Iris . Si prelucrarea nu se refera la scos negi si rotunjit posterioare  :lol: . Photoshopul nu se rezuma la asta - pt cei ce nu stiu .
  - acum, schimband unghiuri , lumini, tonalitati, intensitati, filtre, etc. etc. se pot scoate in evidenta ceva proprietati fizice ale subiectului fotografiat , cum ar fi forma proiectata de obiect ca o umbra pe senzorul aparatului foto sau pe film .
  - La astfel de umbre proiectate m-am referit in postarea anterioara. Inainte de a scrie ceva pe tema asta , am vazut ce imi apare in poze apoi mi-am cumparat 2 avioane , unul de pasageri si unul militar  :lol: . Nu mai vb de problemele nou aparute pe tema asta intre mine si fiul meu cel mic  :-D .
Deci, punand aparatele respective pe un suport , luminandu-le cu o sursa in o multime de unghiuri , pozitii si distante relative fata de aparate si urmarind umbrele contururilor proiectate pe un perete , nu mi-a dat nicicum vreo forma apropiata de ceea ce am prezentat in poze atasate pana acum la subiectul asta. Poate nu am gasit eu unghiul potrivit. Va rog sa va luati si voi avioane  :lol: , asta daca nu cumva aveti acces la un program de simulare pe calculator , pe tema asta . Ca eu inca nu am .
  - toti cei care spun ca vad un avion normal nu iau in considerare elementele care nu convin si asta din cauza ca asa e facut creierul nostru  :-D . La inceput este o singura dara , mare . Apoi etc, etc. nu povestesc aici filmul, se poate revedea.
  - colega @StarDust te rog sa imi dai o poza cu avioane in pozitiile descrise de tine si ti le trimit inapoi prelucrate dupa aceleasi canoane si sunt sigur ca o sa apara un contur de avion . Incercam?
  - revin cu o alta poza, de inceput unde apare acel potential cilindru de care vorbeam . Nu zic ca e cinestie ce , pentru ca efectiv nu stiu ce e. Dar stiu sigur ca nu e un avion  :-D .
  Deci ?

Mai mult decat evident cele de mai sus doar parerile mele ..

StarDust

Citat din: fiulploii din  15 Iulie 2012, 13:52:11
......
  - colega @StarDust te rog sa imi dai o poza cu avioane in pozitiile descrise de tine si ti le trimit inapoi prelucrate dupa aceleasi canoane si sunt sigur ca o sa apara un contur de avion . Incercam?
.....

Cu prima ocazie! Mai mult, pot sa pun pariu(eu fac asta f.f. rar :D ) ca nu va aparea nici o silueta de avion pe ele oricat le-ai prelucra.
Ramane de vazut cand voi reusi sa prind unul. Din pacate eu nu dispun decat de o camera digitala ce filmeaza pe caseta mini DV cu zoom 34x.
Iti garantez totusi ca sunt avioane, le-am urmarit vizual de cand le-am vazut clar siluetele pana cand au inceput sa apara la ele diverse "transformari". Sunt efecte optice generate de combinatia de lumini, umbre si transparenta atmosferica.
Nici eu nu incerc sa conving de nimic pe nimeni, imi expun punctul de vedere format in urma a nu tocmai putine observatii.
Trebuie sa reamintesc ca efectul din filmarea lui Paul, e pentru prima data cand il vad si eu, dar deocamdata (pana la proba contrarie) tot cred ca a fost un avion mare, normal, cargo sau pasageri.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Imaginea care apare inaintea pornirii filmului arata clar o dara lasata de un avion in zbor.
Oricat am mari si prelucra cadrele filmului nu se poate obtine mai mult decat a putut camera cu care s-a filmat; nu este o camera performanta.
Observarea optica cu un instrument bun ar fi lamurit nelamuririle.
Eu observ avioane de zeci de ani cu un binoclu 6x30 prevazut cu reticul gradat in miimi, cu o luneta 15x40 prevazuta cu un reticul cu gradatii telemetrice (ambele germane) si cu o luneta 20x60 fara reticul (ruseasca).
In felul acesta observatiile sunt active, putand estima distanta la care se afla avionul, functie de dimensiunile lui reale.
Au fost multe situatii cand datorita conditiilor concrete de distanta, unghi, iluminare, etc. imaginea avionului si a darei sale erau ciudate, stranii. Observatia incepea in general cand avionul se afla la cea mai mica distanta de mine (zbor de tranzit) si continuam pana la disparitia lui la orizontul optic, terestru sau limitat de nori.
Nu am inregistrat insa cele observate.
Cred ca ar trebui sa observam mai mult cerul si natura inconjuratoare, pentru ca altfel, o observatie sporadica si banala ne poate "uimi" prin stranietatea ei.
De asemenea am tot timpul la mine o mica luneta 15-50x21. Mai greu cu inregistrarea observatiilor!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

fiulploii

#71
La postarea cu nr 62 si la cea cu nr 68 am pus niste poze. Rog colegii sa deseneze la fiecare pozitie unde se afla avionul , cu ce se vede si cu ce nu se vede . Poate asa ne intelegem in concepte .

Citat din: prodcomb din  15 Iulie 2012, 16:04:46
..Oricat am mari si prelucra cadrele filmului nu se poate obtine mai mult decat a putut camera cu care s-a filmat;
Eu zic ca nu e asa .

Citat din: StarDust din  15 Iulie 2012, 14:36:33
Cu prima ocazie! Mai mult, pot sa pun pariu(eu fac asta f.f. rar :D ) ca nu va aparea nici o silueta de avion pe ele oricat le-ai prelucra.
Pariu acceptat ! in urmatoarele conditii : - filmul sa fie facut cu o camera cel putin egala calitativ cu cea a colegului @spooky .

Astept pozele puse de mine cu avionul desenat pe ele ca altfel vorbim vorbe . Multumesc.



jean

Ma gandeam asa in spirit de gluma, sa desenez un avion pe una din poze si sa o postez aici, daca este asa asteptata. :-D
Dar m-am gandit ca este posibil sa irit anumiti colegi. Asa ca ma limitez in a posta doua poze in care nu prea se vede avionul. In special poza cu un singur avion si stiu sigur ca este vorba de un avion. Poza este facuta de mine. Depinde de conditiile in care se face obsevatia pentu a vedea sau nu acel avion.
De mai multe seri observ imediat dupa apusul soarelui prin geamul de la sufragerie un avion care trece pe deasupra blocului meu. Se deplaseaza de la S spre N. Cand este aproape la verticala locului el se vede bine, inclusiv darele de condensare. Cand  ajunge pe la 45 grade N, devine un punct foarte luminos si fara dare de condensare. Efect datorat unghiului de incidenta si unghiului de reflexie a lumini solare.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

#73
Citat din: jean din  15 Iulie 2012, 22:07:03
Ma gandeam asa in spirit de gluma, sa desenez un avion pe una din poze si sa o postez aici, daca este asa asteptata. :-D
Asa in spirit de gluma fa-o ! Si nu numai pe una din poze ci pe toate, asta e cerinta pentru oricine sustine ca e un avion in film.

Citat din: jean din  15 Iulie 2012, 22:07:03

Dar m-am gandit ca este posibil sa irit anumiti colegi. Iritarea se pare ca este vis-a-vis de ..altceva  :wink:
Stai linistit in privinta asta  din partea mea :lol:

Citat din: jean din  15 Iulie 2012, 22:07:03

Asa ca ma limitez in a posta doua poze in care nu prea se vede avionul.
Asa , eu cer mere si mi se arata struguri ca doar si ei au samburi  :lol: Totusi , eu vreau mere .
Nu ai , nu-i bai .
Multumit de pozele atasate?

abyss

#74
Am gadilat si eu un pic poza lui Jean :)