Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN filmat in Bucegi pe 3 iunie 2012 [ANALIZA VIDEO]

Creat de spooky, 04 Iunie 2012, 21:16:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

#15
Bun...presupunem ca e un OZN:

-Era avariat?
-Unde a aterizat?...daca a aterizat!....in mod normal pe coclaurile alea e ca pe bulevard, nu poti sa spui ca in Bucegi e ca in Tibet, unde vezi un om la 3 zile...daca ar fi aterizat "ceva" cu siguranta se gasea vreun cioban, vreun bastinas care sa "observe" evenimentul...eveniment care apoi era "breaking news" fara doar si poate pe toate canalele (sa nu exageram cu Oculta care pune fermoar mass mediei...astia de la teveuri sunt ca sacalii, de abia asteapta asa ceva ca sa mai faca oleaca de rating)...mai mult, vremea era splendida, exact buna pentru o tura de mititei si gunoaie imprastiate prin munti, cu siguranta vreo cateva zeci de "gurmanzi" au urmarit "evenimentul"...
-Presupunem ca nu era nici avariat si nici nu a aterizat, ci a devenit deodata invizibil si stationeaza pe undeva prin zona...atunci ce cauta acolo...in mod rational nu batatoresti anii lumina ca sa te ascunzi in codrii mioritici sa il observi pe Mos Martin cum isi face siesta...deci cumva "scopul" in cazul unei stationari prin zona ne depaseste puterea de intelegere...
-Are vreun membru Rufon impresia ca Romania detine vreun aparat de zbor de genul UFO?...eu ma indoiesc, nici macar tramvaie nu avem ca lumea...sa fi fost ceva "rusesc"?...dar american (dar ce sa caute ala american aici)? ...aaa da, cauta tunelurile lui Cinamar...

Sa zicem ca a fost un avion:
-S-a prabusit ceva in zona?
-Mai sunt martori la o distanta de cel putin 10 km care sa confirme ceea ce au vazut si sa explice ce si cum?...probabil ca da, insa trebuie cautati...
-Exista culoar de zbor in zona pentru avioane comerciale?
-Se executa in zona manevre aviatice in tandem cu vreo tara "prietena" (nu am urmarit stirile demult asa ca de asta intreb)?
-S-a auzit vreun "buff" pe acolo, a picat ceva...vreo explozie, vreun eveniment catastrofal?


abyss

E drept ca prin zona aceea trec multe avioane. Poate cunoasteti vreun controlor de zbor... eu nu am relatii decat pe la Arad.

-"Obiectul" dupa mine se mareste in mod clar.
- Obiectul e relativ fierbinte si traversand straturile de aer lasa ori nu lasa dara de condens in fonctie de temp. aerului.
- Si mie mi-a creat impresia ca se indrepta spre sol relativ perpendicular.
- Parea destul de mare si cumva si-a incetinit coborarea.
- Obiectul nu lucea in razele soarelui.
- Parca s-a intamplat pe la jumatatea sagetii de culoare roasie din harta google.

Si nu, nu sunt de parere ca erau Ielele...
"Inutil oricum sa-ti zic taman tie ca viața-i prea scurta ca s-o consumam cu orice/oricine"
- @Xanadron
End of Abyss

Urban

#17
Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09
E drept ca prin zona aceea trec multe avioane.
Poate cunoasteti vreun controlor de zbor... eu nu am relatii decat pe la Arad.
-"Obiectul" dupa mine se mareste in mod clar.
Fizica de clasa a 10-a, legea gravitatiei.

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09- Obiectul e relativ fierbinte si traversand straturile de aer lasa ori nu lasa dara de condens in fonctie de temp. aerului.
Orice obiect in cadere libera prin atmosfera e "fierbinte"

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09- Si mie mi-a creat impresia ca se indrepta spre sol relativ perpendicular.
La fel si mie, exact ca un bolovan "ceresc si divin"...

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09- Parea destul de mare si cumva si-a incetinit coborarea.
Cred ca mai degraba se facea praf in traiectoria lui catre sol...

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09- Obiectul nu lucea in razele soarelui.
Fiind bolovan nu avea cum sa luceasca chiar daca avea in el acolo vreo 2-3 grame de fier...

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:32:09Si nu, nu sunt de parere ca erau Ielele...
Raman la parerea mea... meteorit.

Nota:...mi-as dori foarte tare ca "obiectul" sa fi fost un OZN dar toate datele indica altceva...

abyss

Citat din: Urban din  05 Iunie 2012, 23:41:55
Orice obiect in cadere libera prin atmosfera e "fierbinte"
Ca era in cadere libera e doar o presupunere. Dar mai stii? oricum prefer presupunerea ta decat pe cea din felm cu ielele... tare omul si faina faza :)
"Inutil oricum sa-ti zic taman tie ca viața-i prea scurta ca s-o consumam cu orice/oricine"
- @Xanadron
End of Abyss

Urban

Citat din: @biss din  05 Iunie 2012, 23:50:10
Ca era in cadere libera e doar o presupunere. Dar mai stii? oricum prefer presupunerea ta decat pe cea din felm cu ielele... tare omul si faina faza :)

Ce sa zic, bine ca nu era cu Paul si regele Agatarsh ca se schimbau datele problemei si aveam raspunsul instant...
(Ca tot am urmarit astazi emisiunea respectiva)

spooky

Si eu am mai urmarit de multe ori avioane, du-te vin-o, inclusiv de pe varful muntilor.
Nimic din ce am vazut in viata mea nu se aseamana cu asa ceva.
Iata cateva argumente:
- traiectoria obiectului: traiectoria, la inceput, era un clar de coborare rapida, urmata de o schimbare a ei, una curbata, indreptata inspre noi, pana cand altitudinea acestuia s-a stabilizat.
- obiectul s-a apropiat. daca la inceput nu era vizibil cu ochiul liber, ulterior puteam vedea ca e vorba de un obiect (punct) negru. pe ecranul camerei, nu se vedea mai nimic.
- obiectul nu a mai reaparut dupa ce a fost acoperit de nori. (poate si-a schimbat directia. oricum, repet, altitudinea era una destul de periculoasa pentru un avion, aproape de vf. muntilor).

Iar teoria cu meteoritul, cade. De departe...

Concluziile mele, momentan, sunt: un obiect artificial (pamantean sau nu) care trece prin straturile atmosferei si aproape de sol reuseste o stabilizare a altitudinii.

Citat-Are vreun membru Rufon impresia ca Romania detine vreun aparat de zbor de genul UFO?...eu ma indoiesc, nici macar tramvaie nu avem ca lumea...sa fi fost ceva "rusesc"?...dar american (dar ce sa caute ala american aici)? ...aaa da, cauta tunelurile lui Cinamar...
- Nu inteleg retorica... tu o intelegi?  Daca e deasupra Romaniei, poate sa fie de orice natie in ziua de azi, cu sau fara aprobare prealabila.
Citat
Sa zicem ca a fost un avion:
-S-a prabusit ceva in zona?
- Nu am auzit nimic la stiri
Citat
-Mai sunt martori la o distanta de cel putin 10 km care sa confirme ceea ce au vazut si sa explice ce si cum?...probabil ca da, insa trebuie cautati...
- Poate... poate apar
Citat-Exista culoar de zbor in zona pentru avioane comerciale?
- Exista si le-am observat. Vezi comentariul in film cand cineva intreaba de niste urme de condens si eu confirm ca alea sunt de la avioane!

Citat-Se executa in zona manevre aviatice in tandem cu vreo tara "prietena" (nu am urmarit stirile demult asa ca de asta intreb)?
- Posibil. Fiind, mai ales, tara membra NATO, e foarte posibil. Sa nu uitam de elicopterul israelian prabusit in Bucegi...

Citat-S-a auzit vreun "buff" pe acolo, a picat ceva...vreo explozie, vreun eveniment catastrofal?
- Nu am auzit, nu am vazut, nu s-a relatat.

CitatCa era in cadere libera e doar o presupunere. Dar mai stii? oricum prefer presupunerea ta decat pe cea din felm cu ielele... tare omul si faina faza :)
:) eu eram prea concentrat pe filmare.

CitatOrice obiect in cadere libera prin atmosfera e "fierbinte"
Nu chiar.

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Urban

#21
Citat din: spooky din  06 Iunie 2012, 00:56:25
...Iata cateva argumente:
- traiectoria obiectului: traiectoria, la inceput, era un clar de coborare rapida, urmata de o schimbare a ei, una curbata, indreptata inspre noi, pana cand altitudinea acestuia s-a stabilizat.
Foarte corect, dar in acelasi timp Terra se invarte in jurul propriei axe si pe deasupra se mai invarte si in jurul Soarelui, e normal la viteza de cadere sa imprime o usoara curbura in traiectoria catre sol...

Citat din: spooky din  06 Iunie 2012, 00:56:25- obiectul s-a apropiat. daca la inceput nu era vizibil cu ochiul liber, ulterior puteam vedea ca e vorba de un obiect (punct) negru. pe ecranul camerei, nu se vedea mai nimic.
S-a apropiat de sol, da.... argumentul asta nu sta in picioare...orice obiect se mareste in cadere, si scade in urcare...

Citat din: spooky din  06 Iunie 2012, 00:56:25- obiectul nu a mai reaparut dupa ce a fost acoperit de nori. (poate si-a schimbat directia. oricum, repet, altitudinea era una destul de periculoasa pentru un avion, aproape de vf. muntilor).
Argumentul asta este in favoarea meteoritului care s-a dezintegrat si nu a mai ajuns pe sol, de asta nici nu apare pe filmare pana la contactul aproximativ cu solul...din punctul meu de vedere - daca ar fi fost un obiect artificial ar fi trebuit sa continue vizibilitatea pana la contactul cu solul..

Citat din: spooky din  06 Iunie 2012, 00:56:25Iar teoria cu meteoritul, cade....De departe...
Teoria meteoritului din punctul meu de vedere este mai viabila decat cea a unui obiect artificial, cu toate ca exista posibilitatea sa ai dreptate dintr-un anume punct de vedere...ma gandesc sa nu fie vreun mini satelit, vreo piesa de la vreun satelit, vreun "gunoi" spatial etc..

Citat din: spooky din  06 Iunie 2012, 00:56:25Concluziile mele, momentan, sunt: un obiect artificial (pamantean sau nu) care trece prin straturile atmosferei si aproape de sol reuseste o stabilizare a altitudinii.
Cred ca ar trebui analizat de mai multe persoane care se pricep la Fizica, Industria Aerospatiala si asa mai departe...

jean

Pot confirma ca sunt linii aeriene in zona. Am fost de cateva ori la Moieciu de Sus si am vazut multe avioane de linie traversand Bucegii de la est la vest. Am si cateva poze facute cu aceste avioane.
Directia lor de deplasare corespunde aproximativ cu traiectoria obiectului filmat.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

Subscriu in principiu la parerea lui spooky ["un obiect artificial (pamantean sau nu) care trece prin straturile atmosferei si aproape de sol reuseste o stabilizare a altitudinii.]

Fiindca meteoritii au un cu totul alt tip de traiectorie si-n plus o viteza mult mai mare de intrare si ardere in atmosfera - asta poate c-a avut insa si-o parasuta-n dotare? (n.b. si printre IELE se zice c-ar fi unele parasute... :-D)

Serios acum, argumentul vitezei/traiectoriei mi se pare valabil si-n cazul ipotezei unui eventual "space debris" baban, care cade si ea implicit.
Just my two cents, of course.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

dupa mai multe vizionari a filmuletului cu pricina..raman la concluzia - la care vad ca ati ramas si voi majoritatea - ca este un obiect artificial..in dificultate sau nu..cu o traiectorie oarecum controlata; ca altfel s-ar fi prabusit nu ar fi zburat / planat / plutit atata prin aer.
in nici un caz nu este un meteorit sau cometa - asta in parerea mea stiitifico-fantastica  :-D e inginer politehnist.  :mrgreen:

parerea mea, evident! :star:

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

xennon_2000

Satelit care se dezintegreaza sau meteorit

romulus

Mi-a atrasa atentia sunetul care insoteste aproape toata inregistrarea. Am crezut mai inatai ca este un fundal sonor al zonei, dar coroborand si cu alte zgomote care se auzeau (pasarile, vocile...) am ajuns la concluzia ca provenea cel mai probabil de la obiectul vizat  si se aseamana - ca amprenta sonora-  foarte mult de zgomotul produs de motorul de avion..
In concluzie ar putea fi foarte bine un aparat de zbor terestru iar imprejurarile filmarii : lumina de amurg,  norii, traiectoria,  sa fi creat o atmosfera mai deosebita acestui zbor.
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

spooky

Citat din: romulus din  23 Iunie 2012, 12:18:49
Mi-a atrasa atentia sunetul care insoteste aproape toata inregistrarea. Am crezut mai inatai ca este un fundal sonor al zonei, dar coroborand si cu alte zgomote care se auzeau (pasarile, vocile...) am ajuns la concluzia ca provenea cel mai probabil de la obiectul vizat  si se aseamana - ca amprenta sonora-  foarte mult de zgomotul produs de motorul de avion..
In concluzie ar putea fi foarte bine un aparat de zbor terestru iar imprejurarile filmarii : lumina de amurg,  norii, traiectoria,  sa fi creat o atmosfera mai deosebita acestui zbor.
Am zis !

Zgomotoul pe care il acuzi provenea de la un motor 2.5TD. :)
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

Citat din: xennon_2000 din  23 Iunie 2012, 12:13:47
Satelit care se dezintegreaza sau meteorit

In analizele noastre am exclus satelitul care se dezintegreaza (nimic nu se dezintegreaza si dupa cum vezi isi pastreaza altitudinea). La fel si cu meteoritul... exclus.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984