Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Placa de metal de la Iasi-PACALEALA DE 1 APRILIE

Creat de fiulploii, 25 Mai 2012, 02:35:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: kandaon din  05 Iunie 2012, 14:10:44

. Si asta pentru ca am citit si ipoteza existentei intr-o perioada nu extrem de indepartata a asazisei Mari Sarmatice sau Panonice undeva in vestul Romaniei (Banat in special) -estul Ungariei -nordul Serbiei de azi, coloanele lui Hercules fiind la Portile de Fier si argonautii calatorind pe acea mare pana la poalele Apusenilor pentru a gasi acea "lana de aur" (cum stim, Apuseni chiar sunt plin de aur sau ma rog, au fost si mai plini in trecut). Unii spun ca ar fi avut si o legatura la suprafata cu Marea Mediterana, undeva in dreptul Muntenegrului sau Croatiei.
Ori disparitia acelei mari (a carei ramasita ar fi lacul Balaton) se poate explica si prin scurgerea ei treptata prin niste canale subterane (pe langa preluarea de catre Dunare a unei cantitati de apa)
Am citit cu ceva timp in urma - ca doara nu era sa citesc cu ceva timp in viitor  :lol: - o zisa   cum ca exista niste parghii pe undeva prin Carpati care au fost folosite pentru secarea marii sarmatice sau cum s-o numi , parghii care in caz de necesitate - care o fi acea necesitate ? am eu niste ipoteze insa sunt fanteziste dupa canoanele actuale si nu sunt sustinute de nimic concret  :-D - deci, in caz de necesitate acele parghii pot fi folosite si pentru inundarea podisului transilvan .
Sursa e pe undeva prin biblioteca si o caut . Mai stie cineva ceva pe aceasta tema?

Xanadron

#16
Cred ca sigur :-D stiu eu sursa zisei respective, @fiulploii - e cinamareza. 8-)

Sau preluata de la posibila-i sursa de inspiratie  - "Vizionara Valentina, femeia oarba din Iasi care poate pune diagnostice si prin telefon, sustine ca a descoperit prin metode proprii ca un important suvoi de energie, de aceeasi calitate cu cea care alimenteaza complexul de la Gizeh, scalda si Sfinxul nostru din Bucegi. Iar subteranele nedescoperite ale acestuia comunica cu piramidele din Egipt. "Acolo e trecutul omenirii. Dar nu-i omenirea de acum doua mii de ani. E cu mult mai demult, tare mult inainte. Sfinxul din Bucegi este ocrotitorul pamantului pe care locuim. De fapt, in Bucegi, la Sfinx vine un suvoi foarte puternic de energie. Atunci cand cu stiinta care va fi pe pamant va birui cineva sa ajunga sub Muntii Bucegi, va da peste toate aceste inscrisuri si documente insemnate si, dupa semnele acelea, va sti ce are de facut. Dar asta se va intampla numai dupa ce suvoiul de energie de deasupra va slabi", spune clarvazatoarea care n-a fost niciodata in Bucegi."

Zic asta fiindca numita Valentina pare sa fi pre-remote-vazut 8-) interiorul presupusei "sali de comanda" bucegiene cu mult inainte de-a fi descrisa de la fel de presupusul grup de yoghini zis si Radu Cinamar - sala ce-ar avea cica si-un sistem de telecomanda a "vanelor carpatice":  :martiansmile:
Tabloul de comandă al României
Mai departe se află un tablou de comandă înfăţişând simboluri geometrice precise de diferite culori. Există şi două manete care pot culisa pentru a comanda ceva. În centrul panoului se află un buton roşu mai mare decât restul. Scopul butonului este arătat într-o hologramă explicativă: o imagine a Pământului de la vreo 25 km înălţime apoi se arată lanţul munţilor Carpaţi. Se arată apoi scurgerea unor imense cantităţi de apă către şes şi câmpie până când solul rămâne complet liber.
Apoi, din solul teritoriului României de azi şi al unei părţi din Ungaria şi Ucraina apar şuvoaie tot mai mari de apă ca nişte râuri gigantice din toate direcţiile îndreptându-se către munţi şi podişul Transilvaniei. Apoi imaginea se focalizează mai mult şi întreaga Românie devine practic o nouă mare din care apar doar în unele zone vârfurile munţilor ca nişte insule. Acţionând manetele de pe panou, apele încep să se retragă de pe teritoriul ţării noastre, însă se îndreaptă toate către un singur punct, în masivul Retezat, munţii Godeanu. Un adevărat manual de utilizare!"


IMHO, ramin sceptic pina la eventuale dezvaluiri concrete, desi orice-i posibil in definitiv - inclusiv eventualul adevar din spatele unor afirmatii la fel de hazardate aparent ale ex-coforumizatorului Lucian Cozma:
"Pentru cei care nu cunosc, mentionez ca regiunea de curbura a Carpatilor, unde lantul montan vireaza brusc spre nord si incep muntii vulcanici orientali, este regiunea in care (alaturi de Carpatii Apuseni, de asemenea fosti munti vulcanici) se afla cele mai multe fisuri in scoarta si cai de acces catre anumite formatiuni subterane mai mult sau mai putin naturale." 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: Ganditorul din  05 Iunie 2012, 15:52:07
Nu comentez ipotezele cu marea care s-a scurs prin canale ... si prin Dunare, pentru ca ar trebui sa ajungem la intrebarea eterna -"Ce a fost intai, gaina sau oualele" - canalele sau marea . Nu putem exclude evidenta - in multe locuri din muntii nostrii apar structuri si resturi marine. Asa ca ipoteze noi sunt binevenite !
Nu comentez nici ipoteza TVM - cunoasterea "ingreuneaza" corpul spiritual in timp ce ignoranta, violenta, ura ... il "usureaza" si-l pregateste pentru un transfer spiritual mai inalt  :evil: Nu ma pricep, dar dupa expunerea de mai sus se pare ca, criminalii ajung mai repede la "inaltare spirituala" decat ceilalti care citesc, se instruiesc, rationeaza. Asa ca ... sa dam drumul "afacerii Iran" cu cat mai multe arme nucleare - ne vom inalta mai rapid (cum arata si statuia din jurul scaunului papal). E un viitor "spiritual" pe care-l dorim pentru copiii nostrii... nu-i asa ?
La chestia cu "Rusia tine balanta lumii" pun insa o intrebare : Daca Rusia nu ar fi scazut pretul petrolului si gazelor pentru a alimenta Europa ... oare de cati ani eram deja "parteneri strategici" pentru democratizarea petrolului din Libia, Egipt, Iran ? Ce consecinte ar fi avut aceste "democratizari" asupra Europei ...plina ochi de cetateni din tarile vizate de "democratie" ? Dar asta e alta poveste ...off topic.
Nu pot insa decat sa ma bucur ca nu-mi incarc sufletul cu informatiile pe care se chinuie unii sa le ascunda - printre care si povestea cu placa de la Iasi. Cine stie cat de greu as fi devenit, poate nu ma mai  inaltam niciodata si nu mai primeam niciodata un corp nou.

Ganditorule, nu ma intelege gresit, eu nu sunt deloc impotriva evolutiei oamenilor. Nici nu m-am referit la violenta si ura, cum spui tu, ci la ignoranta (mai mult impusa decat voita), care vine din sistemul social impus.
O sa-ti dau exemplu cu tarile alea de vorbiram de ele, SUA si Rusia. O buna parte din americani nu sunt interesati de "evolutie", acolo treaba e in general sa faci ceva bani, vezi niste filme de la Hollywood, ceva stiri cu vedete de la MTV (gen Cancan de la noi), sfaturi de slabit pentru fete care trebuie neaparat sa arate ca nus ce fotomodel, wrestling si barbecue.
Sigur, nu toti sunt asa, sunt destui interesati si de multe alte lucruri, eu am dat doar un exemplu.

In Rusia alcoolismul e in floare, goana dupa ceva bani si grija zilei de maine la fel. Sigur, nici acolo nu sunt toti asa, dar sunt mai multi (procentual vorbind) decat in SUA, cred eu.

In tarile musulmane daca te intereseaza ceva ce nu apare prin Coran, sau mai rau, spune ceva diferit de Coran, risti sa fi dezmostenit sau chiar omorat cu pietre (numai vorbesc de femeile de acolo, multe nici nu merg la scoala daramite sa fie preocupate de "cunoastere"). Putini isi permit si altfel de preocupari

Situatia e mai mult sau mai putin similara cu cea descrisa in tarile de mai sus, peste tot prin lume.
Cel putin asa vad eu lucrurile

Cat despre Rusia, ea vinde conform cu piata, nu isi permite sa vanda exagerat de scump (ma rog, noua cam asa ne vinde gaz) pentru ca ar pierde pietele, iar ei sunt dependenti in ultimul timp de resursele naturale pe care le vand. Asta e exportul lor principal, pe langa armament. Insa acolo cam au probleme, piata lor de desfacere cea mai mare e China (si India, dar astia sunt mai "cuminti"), care pe langa ca ar putea deveni un inamic in viitor copiaza tot ce ii pica in mana, fara sa-i pese de licente, drepturi de autor si alte asemenea.

Iar despre ce ar putea face cetatenii arabi in Europa, in caz de razboi, pai Libia tocmai ce a fost "democratizata" si nu s-a intamplat nimic. Egiptul la fel. Irakul a fost "calcat" de doua ori si Afganistanul e chiar acum. In afara de 2 atentate (grave, e drept) in Spania si Anglia, facute de Al-Qaida (asa zice lumea de acolo), nu s-a intamplat nimic iesit din comun.

Citisem chiar odata un articol al unui american, cum ca daca treaba s-ar "imputi" vizavi de unele actiuni ale musulmanilor in Europa, ar putea avea loc niste reactii brutale aici, din partea europenilor, care s-au "disciplinat" si "cumintit" abia de curand, dupa cele doua razboaie mondiale, incepute de europeni si purtate in cea mai mare parte in Europa.

fiulploii

#18
Mna, cine de la cine s-a inspirat  :lol: Bag sama ca unii mai citesc si pe aici pe forum cand scriu articole.
http://www.efemeride.ro/misterul-tunelului-extraterestru-de-la-iasi

Iar aici este preluarea de pe linkul de mai sus.
http://roaim.co.nr/?a=articles&p=826

Deci, care mama ei de treaba o fi adevarul? Chiar nu e nimeni de prin Iasi pe aici? Care a lucrat sau lucreaza la urbanism, preferabil . Si are acces la arhivele primariei.

P/S. interesante si comentariile cititorilor de la articolele respective.

Schiff

Salutare iarăși, prieteni. Eu sunt de la Iași. Ciudat că nu am auzit de așa ceva. E drept, în 1989 serveam patria (ba am prins și măreața lovitură de stat) așa că, deși m-ar fi atras ca un magnet chestiunea, n-am avut șansa s-o văd trecând nici măcar la 1 metru de urechile mele.
Niciodată n-am auzit vorbindu-se de policlinica respectivă în termeni de mistere extraterestre ori nedeslușite. Locația exactă e greu de stabilit oricum  - am citit ambele surse menționate în ultimul post de fiulploii - căci parcarea e undeva în spatele policlinicii, la ceva distanță. Pe Google maps, zona e aici 47.168249,27.578491. Voi întreba niște arhitecți dacă s-a făcut restaurare la vreuna din clădirile din zonă în 1989. Posibil să fie doar o abureală întreaga istorie, trebuie să recunosc că, deși mi-a stârnit curiozitatea, sunt sceptic, dar asta contează mai puțin.
Ce nu reușesc să înțeleg e cum de mi-a scăpat subiectul anul trecut, că văd că thread-ul e deschis din 2012... :)

Schiff

Mda. Am noutăți. O să încep cu aspectele pur tehnice:
Da, în zonă s-au făcut reabilitări de clădiri și chiar de pavaj pe la "Revoluție", dar nimeni nu a auzit de chestii extraordinare descoperite. O fi fost găsit un puț, tot ce se poate, căci Iașul e plin de puțuri și tuneluri subterane cu origine cât se poate de terestră și care zac, din nefericire, nepuse în valoare, neexploatate turistic. Acel puț găsit, zice-se, acolo era probabil ca toate celelalte, chiar dacă piatra ce forma pereții din camera terminală era foarte bine finisată și îmbinată, cum spune unul din comentatorii de pe Efemeride.ro .
Pe de altă parte, în comentariile de mai jos, apare Dan Radu, care explică faptul că textul cu pricina, care a apărut într-adevăr în ,,Opinia Studențească" în 1989, era o păcăleală de 1 aprilie. Dan Radu a fost redactor la revista amintită și ulterior a devenit redactor șef la ziarul ,,Monitorul" din Iași - multă vreme cel mai bun cotidian ieșean.
   Îl cred în totalitate, fie și pentru faptul că nu e prima dată când ,,Opinia Studențească" a făcut așa ceva. Prin martie 1985 sau 1986, revista a avut un număr special în care a apărut chiar sub un alt nume - ceva gen ,,Viața Studențească" (!) și în care a apărut un text despre un OZN care ar fi terorizat o noapte întreagă participanții la o nuntă la Motelul Bucium. Cu poze ale ,,navei", cu tot. Arăta demențial, ușor translucidă, luminoasă etc, deși poza era alb negru și tipărită la o rezoluție atroce :)) Țin minte cât m-am mai zbătut să dau de publicația respectivă, înainte de a citi cu ochii mei istoria cu pricina, că aflasem mai întâi la ,,radio șanț". Am bătut toate chioșcurile de ziare, extrem de nedumerit că nu există revista cu pricina, ci numai ,,Opinia ...". În cele din urmă, mi-a arătat-o un coleg. Am citit, am făcut fotocopii, am întrebat un vecin ospătar la Motel :)) Nimic, domnule! Pe urmă am citit și disclaimer-ul, în numărul următor al revistei. ,,Ozeneul" era scrumiera redacției, pozată cu fundul în sus... :)) Eh, ale tinereții valuri...
Revenind la placa de la Iași, la prima lectură a textului de pe Efemeride nu am văzut și comentariile, căci am instalat Ghostery și nu am observat că trebuie să dau ,,allow comments & reload page". Iată ce spune Dan Radu:
,,dragii mei, a fost o pacaleala de 1 aprilie, aparuta in revista Opinia studenteasca din Iasi. pacaleala a fost scrisa de florin zamfirescu (l-am mai ajutat si eu pe ici pe colo) iar desenul cu semnele misterioase a fost facut de mine. privit atent, pe desen se putea citi "pacaleala de 1 aprilie". era o traditie a revistei ca in preajma aceste zile sa publice o farsa. keep calm, prin urmare :)".

fiulploii

 Rog adminii sa inchida subiectul si sa schimbe titlul in placa de metal de la Iasi - pacaleala de 1 aprilie.
Consider concluzia colegului @Schiff valabila.
Multumesc.

Ganditorul

Excelenta analiza si cercetarea colegului @Schiff, foarte buna poanta (din moment ce a rezistat 24 de ani ). Subscriu la ce a postat @fiulploii.

alx

Citat din: fiulploii din  05 Iulie 2013, 14:03:00
Rog adminii sa inchida subiectul si sa schimbe titlul in placa de metal de la Iasi - pacaleala de 1 aprilie.
Consider concluzia colegului @Schiff valabila.
Multumesc.
De aceeasi parere cu tine.Daca exista alte argumente care ar permite continuarea discutiei in sensul non-pacalelii,rog sa mi se trimita pe privat,pentru ca,deocamdata,topicul este blocat.
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

La rugamintea colegului Rayden postez aici un document care i-a fost trimis de catre fostul user Licuriciul.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16