Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre 2012

Creat de zana@M, 21 Mai 2012, 14:34:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zamotrak

Pentru o mai buna clarificare a chestiunii(frecventa Schumann), cred,ca ar trebui precizat ,ce tip de energie vibreaza pe aceasta frecventa.
Zic si eu, :roll:

Tayka

#46
Citat din: zamotrak din  22 Iulie 2012, 00:28:56
Pentru o mai buna clarificare a chestiunii(frecventa Schumann), cred,ca ar trebui precizat ,ce tip de energie vibreaza pe aceasta frecventa.
Zic si eu, :roll:

Eu cred că acest rezultat de creştere a freqvenţei ,,ceasului de timp''numit rezonanţă Shumann,şi care este dată de ,,un generator situat undeva în câmpul bioenergetic terestru'',ar avea efect direct asupra timpului terestru micşorând-ul.Există însă o problemă de interpretare,şi anume; dacă această mărime poate fi întradevăr măsurată,în schimb provenienţa ei este incertă;,,Câmpul bioenergetic terestru''ne trimite în sfera..izoterică,a metafizicii..şi poate a fabulaţiei :wink:Deci la bază pare a sta tipul de energie bio,o nebuloasă necunoscută... :lol:
Părerea mea- :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mm

#47
 
Citat,ce tip de energie vibreaza pe aceasta frecventa.
Intrebarea este foarte fireasca. Un raspuns grabit ar fi ca orice unda e una electromagnetica. Da, cam atat s-a studiat la scoala. 
  Natura "energiei" ce vibreaza depinde probabil de felul oscilatorului. In mod independent au fost numite deja: energia orgonica (Reich), efectul de forma (Grebennikov), "eterul", (cele cinci) forme de energie vie circulanta prin meridiane (Tinh, Yong, Oe, Than, ?), unde scalare, s.a.

  Orientalii sunt totusi specialistii cei mai buni in a deosebi si utiliza aceste energii iar cartile lor de acupunctura (si practica) o dovedesc. Citez: "Una din cele mai vechi teorii, datand dinaintea mileniului III i.e.n., larg raspandita inca in Extremul Orient, este teoria celor cinci elemente, bazata pe cele doua proprietati fundamentale ale energiei in univers: producerea si distrugerea acestor elemente  (forme de manifestare ale energiei in univers) si anume: a metalului, lemnului, focului, pamantului si apei in scopul..."
  Una din caracteristicile esentiale ale celor cinci (energii) forme constitutive ale universului este acela de a se "produce" reciproc, in sensul de a se intretine, alimenta una pe alta daca sunt in ordinea:
Lemn-Foc-Pamant-Metal-Apa
si de a se "distruge", in sensul de a se suprima, inhiba, daca se succed in ordinea:
Lemn-Pamant-Apa-Foc-Metal-Lemn. (Dupa aceeasi sursa.)
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

jean

Citat din: mm din  22 Iulie 2012, 13:47:39
    Intrebarea este foarte fireasca. Un raspuns grabit ar fi ca orice unda e una electromagnetica. Da, cam atat s-a studiat la scoala.
Nu orice oscilatie este de natura electromagnetica. La scoala am invatat si de oscilatii mecanice,
sunete, nucleare, etc. Numai trebuie sa ne aducem aminte de cele invatate, sau sa cautam.
Adevarul este dincolo de noi

mm

#49
 
CitatLa scoala am invatat si de oscilatii mecanice,
sunete, nucleare, etc. Numai trebuie sa ne aducem aminte de cele invatate, sau sa cautam.
Nu ai dreptate.

  La subiectul discutat aici -rezonanta Schumann- nu prea isi avea rostul pomenirea oscilatiilor mecanice, oscilatiilor chimice (exista si asa ceva), a valurilor marii (niste oscilatii circulare) sau alte oscilatii. Frecventa Schumann se masoara cu mijloace radio deoarece este electromagnetica.

  In mod ciudat, in afara oscilatiilor cu propagare prin alte medii decat vidul, nu mai raman decat numai oscilatiile electromagnetice (radio, lumina, raze X, nucleare, etc.). Atata s-a facut la scoala, ma repet, nevoit sa subliniez unde propagate prin vid desi credeam ca se subintalege. Sau daca exista un suport (probabil eterul) pentru electromagnetice acesta nu e recunoscut de stiinta of.

  Ceea ce scoala (europeana) a trecut sub tacere totala sunt undele vii. Si am spus cate ceva in acest sens citand din autori "extrem orientali".
  In mod accidental si "nestiintific" s-au creat aparate de tratament ale diverselor afectiuni care nu sunt altceva decat niste emitatoare de unde electromagnetice si acestea interfereaza cu "undele vii ale corpului", probabil din cauza ca-s de aceeasi natura fiindca altfel nu interferau. De aici si curiozitatea unora in privinta undelor alfa, beta, gama, delta cu care lucreaza corpul uman si legatura lor cu undele radio. Creierul uman este un emitator de unde electromagnetice si ele au putut fi masurate ... ca-s tot electromagnetice si ele. 

  De aici incolo a inceput intrebarea lui zamotrak si discutia. Privitor la "efectul de forma" (cunoscut de toata lumea), pentru cei interesati, chiar acum lucrez la traducerea unui articol din rusa al lui Grebennikov. Adresa lui:
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t41-efectul-cavitar-efectul-de-forma-efect-grebennikov#130
  Mie mi se pare ca efectul de forma (efectul structurilor cavitare) merita toata atentia celor dornici sa descopere cate ceva despre propulsia OZN-urilor (daca tot ne aflam pe un forum de specialitate). Sa mediteze, sa descopere, sa descopere inclusiv raspunsul la intrebarea: Ce naiba s-a studiat la scoala pe vremuri de nu putem gasi raspunsuri nici la intrebari banale? Ca-n ziua de azi stim ce se invata la scoala...  :-D

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tayka

#50
Citat din: mm din  22 Iulie 2012, 23:04:10
    .. Creierul uman este un emitator de unde electromagnetice si ele au putut fi masurate ... ca-s tot electromagnetice si ele. 
Nu s-au inventat încă ,,emiţătoare de unde electromagnetice''..şi nici receptoare .. :wink:
Emiţătoarele NU EMIT UNDE ELECTROMAGNETICE,ci ele (emiţătoarele) produc curent electric de freqvenţă înaltă,cu ajutorul oscilatoarelor,pe care apoi îl procesează(amestecă cu alte semnale de joasă freqv;voce,imagine,linii,cadre,) şi astfel,,catadixit"în amplitudine sau direct în freqvenţă îl emit (radiază) în eter.Pentru a nu se ,,amesteca'' însă pe drum freqvenţele sânt generate în mărimi diferite,)în funcţie de fregvenţa de bază a semnalului(a freqvenţei purtătoare),abia apoi aceste mărimi standardizate primesc denumirea tehnică de ,,unde''
http://ro.wikipedia.org/wiki/Frecven%C8%9B%C4%83
Deci nici creierul uman nu emite ,,unde''ci radiaţii,pulsaţii,şi desigur aceste semnale pot fi recepţionate cu receptoare de semnale electromagnetice, bio.electrice,biomagnetice,etc.(unele credibile altele..fantastice..) gradate în game şi lungimi de undă. :-D


 
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mm

#51
CitatDeci nici creierul uman nu emite ,,unde''ci radiaţii,
Tayka,  bati "invers" ca de obicei si esti ininteligibil in mesajul tau. Pai radiatiile, fie ele infrarosii, X, radio, etc. sunt exact unul si acelasi lucru cu ... undele electromagnetice. Ca sa devenim inteligibili apelam la dictionar:
  " radiatie, radiatii=
1. emisie si propagare de unde (sonore, electromagnetice, etc.) sau de particule; radiere.
2. energie emisa si propagata sub forma de unde intr-un mediu natural; radiatie electromagnetica, camp electromagnetic variabil in timp si spatiu, care se propaga sub forma de unde transversale, cu viteza de aprox. 300.000 km/s. "


  In privinta "dilemei" daca emite el creierul unde sau radiatii, mai sunt si altii de aceeasi parere cu mine:

"  Tot la fel şi creierul uman in care apar foarte fini curenţi electrici corelaţi cu orice gând, sau stimulare senzorială (în cazul nostru audio vizuală), trimite şi recepţionează în/din spaţiu ca un veritabil radio emiţător-receptor de unde electromagnetice complexe, specifice stimulilor primiţi." Din linkul: http://www.eusunt.ro/carte-Lasermind~1900/

  Sau:
"O alta radiatie electromagnetica naturala este emisa de Pamânt. Cunoscuta sub numele de frecventa de rezonanta Schumann si având frecventa de 7,8 Hz actioneaza benefic asupra a tot ce traieste pe Pamânt; de la celula simpla pâna la corpul uman. Mai mult chiar, creierul omului sanatos emite, în stare de relaxare sau de meditatie, unde electromagnetice, de asemenea benefice, cu frecventa cuprinsa între 7 si 9 Hz si cunoscute sub numele de unde Alfa"
  Sublinierile imi apartin. Prin urmare, creierul sanatos emite unde EM.
  Am dat acest exemplu si pentru ca pot reveni la subiectul "frecventa Schumann". Linkul din care am dat citatul anterior:
http://www.scritube.com/stiinta/fizica/Undele-electromagnetice-Poluar81593.php

  Foarte interesanta este informatia ce o gasim in acelasi sait, precum ca viata noastra ar fi imposibila fara aceasta frecventa de rezonanta Schumann. Reproduc citatul:
"     Absenta frecventei naturale electromagnetice Schumann de 7,8 Hz produsa de Pamânt determina afectiuni destul de grave uneori. Oamenii de stiinta de la NASA au constatat ca primii astronauti s-au întors pe Pamânt cu probleme de sanatate datorita absentei în cosmos a frecventei de rezonanta Schumann.
     Guvernele canadiene, germane si sovietice au fost interesate înca din anul 1960 de a dezvolta acest tip de cercetare. În aceasta idee, ele si-au protejat personalul de la ambasade folosind dispozitive care reproduc frecventa electromagnetica de rezonanta terestra Schumann. Acest tip de dispozitiv electromagnetic se aseamana cu ceasul Teslar folosit pe scara larga în prezent. Frecventa de rezonanta Schumann reprezinta un important suport pentru mentinerea starii de sanatate din punct de vedere mental, emotional si fizic."


Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tamerlan

Citat din: mm din  23 Iulie 2012, 17:48:23
...............

  Foarte interesanta este informatia ce o gasim in acelasi sait, precum ca viata noastra ar fi imposibila fara aceasta frecventa de rezonanta Schumann. Reproduc citatul:
"     Absenta frecventei naturale electromagnetice Schumann de 7,8 Hz produsa de Pamânt determina afectiuni destul de grave uneori. Oamenii de stiinta de la NASA au constatat ca primii astronauti s-au întors pe Pamânt cu probleme de sanatate datorita absentei în cosmos a frecventei de rezonanta Schumann.
     Guvernele canadiene, germane si sovietice au fost interesate înca din anul 1960 de a dezvolta acest tip de cercetare. În aceasta idee, ele si-au protejat personalul de la ambasade folosind dispozitive care reproduc frecventa electromagnetica de rezonanta terestra Schumann. Acest tip de dispozitiv electromagnetic se aseamana cu ceasul Teslar folosit pe scara larga în prezent. Frecventa de rezonanta Schumann reprezinta un important suport pentru mentinerea starii de sanatate din punct de vedere mental, emotional si fizic."

Chiar aş fi curios cum arată un astfel de echipament care emite o astfel de undă de 7,8 Hz.  :roll: Şi mai ales să-i văd antena... :D (cred că ar fi ceva de-aici până la Ploieşti  :-D :-o).
În fine... cercetătorii au descoperit ei ceva acolo, de au măsurat atât de exact această frecvenţă (cu toate că nu îmi este deloc clar cum au făcut asta), dar nu ştiu de ce, intuiesc că această undă ( :?) de 7,8 Hz este doar o componentă a radiaţiei "vii" a pământului. Putem noi să stăm mult şi bine între două "subwoofer-e"  :-D care emit 7,8 Hz, că nu este tot una cu a sta în câmpul "viu" al pământului. Aici mai este o componentă care nu poate fi măsurată şi pusă în evidenţă cu instrumentele actuale. Creierul uman însă, se pare că dispune de acest gen de "instrumente/antene".  8-)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tayka

#53
mm/Faptul că eşti un mare titrat,nu te absolvă de cunoştinţele tehnice,la care se vede treaba cât colo că eşti mai puţin pregătit..
Nici odată nu vei găsii expresia ,,emiţător de unde electromagnetice''
ci ,,Emiţător care emite în sistem de..cu freqvenţa de..în banda de..pe lungimea de undă de...''.Emiţătoarele nu produc ,,unde electromagnetice'',ci curent alternativ de înaltă freqvenţă capabil să radieze printr-o antenă..Definiţia de ,,undă''este convenţională ea încadrând doar  proprietăţile semnalului generat într-un cod (standard).Asta doar dacă nu s-or fi schimbat legile fizicii din 60..de când am terminat eu şc. tehnică în domeniu electric.. :-D,Dacă s-au schimbat,mă închin în faţa ta până la pământ,dacă nu însă mă închin doar pe jumătate,adică doar pentru partea ta scriitoricească... :lol: Şi nu uita că inversarea cuvintelor PE cu DE uneori poate scurtcircuita ..instalaţia. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

mm

#54
CitatNici odată nu vei găsii expresia ,,emiţător de unde electromagnetice''
Dupa cate vad cauti niste noduri in papura. Pai tocmai ce am gasit si am dat exprimarile celor doi autori diferiti pe care i-am citat (la intamplare) si dictionarul; eu nu mai am ce sa adaug.
  Fii atent ca "emitator" inseamna in lb. romana nu numai "piesa" (obiectul tehnic) ci si "cel" care emite. Ca exemplu didactic, tu esti un emitator de confuzii la subiectul discutat aici.

  Da, ai ghicit, sunt pregatit in tehnica si stiu putine dar alea pe care le stiu, le stiu asa de bine incat ma bazez pe ele. Poate ca ai terminat si tu ("am terminat eu şc. tehnică în domeniu electric.. ") scoala dar depinde si ce-ai prins de pe acolo. Macar niste maniere sa fi deprins - ca sa ataci subiectele si nu subiectul (persoana). Ca despre radio stie toata lumea ca emite unde ... radio (EM) si nicidecum pulsatii, curent electric si alte chestii mai catolice decat Papa.
  Intamplator am facut armata la radiolocatie. Poate imi explici si mie cum functioneaza...  :-o ca eu nu-s asa de pregatit.

  @Tamerlan,
raspunsul la intrebarea ta se afla in citatul pe care l-am dat deja. Repet o mica bucata din el:
"Guvernele canadiene, germane si sovietice au fost interesate înca din anul 1960 de a dezvolta acest tip de cercetare. În aceasta idee, ele si-au protejat personalul de la ambasade folosind dispozitive care reproduc frecventa electromagnetica de rezonanta terestra Schumann"
  De aici deducem ca ambasadele acelea nu si-au montat niste antene de cativa km ca sa emita 7,8 Hz ci s-au descurcat cumva cu dispozitive mai discrete. Specialistii in electronica insa, ne vor explica si cum se poate face acest lucru.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tayka

Citat din: mm din  23 Iulie 2012, 23:37:09
   Fii atent ca "emitator" inseamna in lb. romana nu numai "piesa" (obiectul tehnic) ci si "cel" care emite.
-Wuahhh..şi eu ce să mai înţeleg acum?.. :? că ,,piesa''e un microfon..iar,,cel care emite''e un..guguştiuk :? :wink:
Citat din: mm din  23 Iulie 2012, 23:37:09

  Intamplator am facut armata la radiolocatie. Poate imi explici si mie cum functioneaza...  :-o ca eu nu-s asa de pregatit.
-Ciudat şi eu am făcut armata la transmisii,ba chiar la Comandamentul Central(fostul CAFA)Iar în viaţa civilă am fost şi radioamator cu indicativul de club YO2KCB.Şi mai cred că am conversat cu tine în limita bunelor maniere spre deosebire de tine care în disperare de cauză foloseşti expresii cam..murdare ca de exemplu;Tayka,  bati "invers" ca de obicei si esti ininteligibil in mesajul tau. fără să-ţi pui problema şi că eu aş putea fi inteligibil doar că tu poţi fi mai puţin inteligibil la partea  tehnică  :roll:şi nu prea poţi înţelege unele probleme electro-tehnice... :|
Chiar crezi că nu am obţinut dea-lungul vieţii experienţa de a recunoaşte omul care nu-i meseriaş în domeniu ?!,şi care se ascunde doar după link-uri..Nu este neapărat o problemă că nu cunoşti electro,căci poţi fi un bun meseriaş în alte domenii,toată chestiunea e să fi domn şi să scri cât mai puţine prostii,dar mai ales să nu vorbeşti murdar... :wink:
-Părerea mea.

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

alx

#56
Fara a avea intentia de a intra intr-o disputa,vreau sa fac cateva precizari...sper sa nu bat campii,datorita orei tarzii si programului criminal pe care l-am avut astazi... ;D si maine...si poimaine,etc.  >:D
   In primul rand,dati-mi voie sa ma intreb cine si cum genereaza acesta faimoasa frecventa Scumann? Adicatelea,stiu ca planeta o genereaza,dar cum? Si cum isi pastreaza stabilitatea? In plus,daca frecventa asta e generata in interiorul planetei,atunci mediul ei de propagare este atat pamantul,cat si apa.Din cauza densitatii diferite a acestor doua medii,ar trebui sa avem atat variatiii foarte mari ale intensitatii semnalului,cat si DEFAZARI ale acestuia.De unde rezulta ca dezechilibrele remarcate de "cercetatori" ar trebui sa fie atat de multe,incat sa traim in turnul Babel...oare de ce nu e asa?
In al doilea rand,daca exista astfel de aparate care SIMULEAZA aceasta frecventa DE REZONANTA,cum functioneaza ele? Mai precis,detecteaza ele frecventa de rezonanta Schumann si o amplifica,caz in care am avea aceeasi forma de unda,cu toate caracteristicile doar amplificate,sau,GENEREAZA ELE INSELE ACEASTA FRECVENTA? Pentru ca in acest caz,ne lovim de niste probleme,legate de faptul ca generand o unda cu o anumita frecventa,care se suprapune peste o unda identica/aproape identica,daca cele 2 unde nu sunt fazate perfect putem avea neplacuta situatie in care cele 2 unde se anuleaza partial in anumite puncte...sau daca sunt in antifaza,SE POT ANULA COMPLET!
Adica vreau sa spun ca nu poate fi simplu sa faci un astfel de aparat sa functioneze in parametrii optimi...

Citat din: Tamerlan din  23 Iulie 2012, 18:55:46
Chiar aş fi curios cum arată un astfel de echipament care emite o astfel de undă de 7,8 Hz.  ::) Şi mai ales să-i văd antena... :D (cred că ar fi ceva de-aici până la Ploieşti  ;D :o ).
Mai,intotdeauna am spus ca dracu nu e negru,ci GRI... ;D
Ca sa fiu mai pe intelesul tuturor,am sa pun o intebare simpla: stiti cam ce lungime ar trebui sa aiba IN REALITATE o antena in banda de 27Mhz? Adica aia care sta pe masina legata la statie si noi intrebam colegii unde e parcat Garcea? Nu va spun,dorind sa va las placerea de a calcula singuri treaba asta...insa va spun ca ar fi MARE! Muuuult mai mare decat cei 1,45m...
Cum s-a reusit asta? Simplu,s-a facut un compromis: λ1/2 , λ3/4 , λ5/6 , λ7/8 etc.
In ce a constat compromisul? In castig,adica castigul antenei...care e cu atat mai mare cu cat antena are λ mai...va las tot pe voi sa aflati... ;D
Deci,si teoretic si practic ai reusi sa faci o antena de dimensiuni...modeste >:D ...acordata pe 7,8Hz.
   Insa sa nu uitam ca frecventa Schumann este de REZONANTA!  Si din experienta va spun ca inca nu am vazut nici un oscilator,care odata acordat pe frecventa de rezonanta,sa nu aiba si ARMONICI,superioare si/sau inferioare...
Dar asta e alta marie cu alta palarie...si nu face obiectul discutiei de pe acest topic.

PS   daca cumva,din intamplare,am fost putin putin complet pe langa subiect...strigati tare,si promit ca mut postul asta direct la pagina comica...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Aliosa

Ca idee sa nu va mai certati aiurea ...
Citat
Electromagnetic radiation (EM radiation or EMR) is a form of energy emitted and absorbed by charged particles, which exhibits wave-like behavior as it travels through space. EMR has both electric and magnetic field components, which stand in a fixed ratio of intensity to each other, and which oscillate in phase perpendicular to each other and perpendicular to the direction of energy and wave propagation. In vacuum, electromagnetic radiation propagates at a characteristic speed, the speed of light.

Electromagnetic radiation is a particular form of the more general electromagnetic field (EM field), which is produced by moving charges. Electromagnetic radiation is associated with EM fields that are far enough away from the moving charges that produced them, that absorption of the EM radiation no longer affects the behavior of these moving charges. These two types or behaviors of EM field are sometimes referred to as the near and far field. In this language, EMR is merely another name for the far-field. Charges and currents directly produce the near-field. However, charges and currents produce EMR only indirectly—rather, in EMR, both the magnetic and electric fields are produced by changes in the other type of field, not directly by charges and currents. This close relationship causes the electric and magnetic fields in EMR to stand in a fixed ratio of strengths to each other, and to be found in phase, with maxima and nodes in each found at the same places in space.
Wiki source

mm

  alx, desi nu sunt de specialitate, incerc - pe baza documentarii - unele raspunsuri la intrebarile pe care le-ai ridicat. Astfel, un raspuns partial la intrebarea cu marimea antenei functie de unda emisa, il gasim la specialisti si iata ce spune unul din ei la adresa, http://www.et.upt.ro/admin/tmpfile/fileP1290448926file4ceab01e0c149.pdf
În practica, pentru a reduce dimensiunile constructive ale antenei se conecteaza în serie cu antena o capacitate care va determina aparitia " efectului de capat " si deci alungirea , din punct de vedere electric a antenei.  Prin urmare, or fi existand mijloace de reducere a lungimii fizice a antenei si ei le-au cercetat deja.

  Legat de antena, aici se afla si un raspuns la intrebarea ta: cum genereaza planeta frecventa (Schumann)? Orice corp solid - s-a constatat - are o frecventa proprie de oscilatie. Pamantul, ca si intreg, e de presupus ca are si el o frecventa proprie de vibratie (sau mai multe) si avand diametrul 2R ne putem astepta ca aceasta dimensiune maxima a lui sa fie si lungimea "antenei de emisie" (caci el se comporta ca o antena). Asteptare ce se confirma prin existenta frecventei de rezonanta 7,8 Hz, despre care am aratat deja cum se leaga de raza Pamantului si viteza luminii (undelor EM).

  Gasim ca propagarea undelor EM in medii disipative (atmosfera terestra e si ea un asemenea mediu) e insotita de absorbtie, dispersie si defazaj de pi/4 intre E si H. Acestea se calculeaza cu formule cunoscute. Atunci se naste intrebarea (pe care ai pus-o de asemenea): cum intra in rezonanta in loc sa disipeze, de ex.
  Raspunsul sta in aceea ca "undele radio de frecventa joasa (sub 30 MHz) se reflecta de catre ionosfera inapoi catre Pamant" (in timp ce undele EM de frecvente inalte traverseaza ionosfera si se pierd in cosmos). Vezi: scientia.ro
  Daca se reflecta, si frecventa de 7,8 Hz o face, atunci sunt indeplinite conditiile ca sa devina o unda stationara in spatiul in care ne aflam. In ce priveste amanuntele, poate le vom afla de la electro-specialisti :-D.
  Am mai aflat un lucru interesant: pentru anumite frecvente, apa marii este un bun conducator.

  Restul intrebarilor pe care le-ai pus cred ca pot sa-i incurce si pe electro-specialistii insisi. Rasfoind putin literatura (lor) de specialitate constatam cat de complicate sunt problemele cu care se confrunta. Pentru a-i incurca si mai mult, dar nu din acest motiv, aduc in observare si efectele Retelei Hartman (considerata retea magnetica) asupra sanatatii omului (efecte cunoscute de "toata lumea", cu nodurile patogene Hartman, etc.). Din pdv. al electronicii oficiale nu am intalnit nici un fel de explicatii, studii, formule complicate, etc. si de obicei ni se serveste aceeasi teorie conform careia toate radiatiile (in vid, aer) sunt obligatoriu unde EM.

  Pentru afirmatia: "nici creierul uman nu emite ,,unde''ci radiaţii,", facuta de tine, Tayka, intr-un mesaj anterior, adaug linkul,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Radia%C8%9Bie_electromagnetic%C4%83
care incepe cu cu afirmatia clara ca undele si radiatiile sunt totuna. Deoarece am senzatia ca inca nu ai sesizat confuzia, adaug si aceasta "definitie" din Wiki, dupa care astept sa recunosti ca ai gresit. Eventual sa-ti ceri si scuze pentru gresala; nu-i nici o rusine deoarece oricat de bun specialist ai fi (dupa cum am retinut din ultima ta postare), poti gresi.
  Referitor la acelasi mesaj al tau, am avut un coleg specialist -ca si tine - in electro. Si el era radioamator cu YO- nustiucat. Participa la concursuri de "vanat vulpi" si colegii il supranumeau Vulpaşin. Nu stiam de unde aceasta porecla, pana cand am aflat ca "avea un unchi la secu". (Desi nu avea in realitate nici un unchi pe acolo dar asa era obiceiul pe atunci.) Altfel, baiat bun.

  Ai dreptate ca nu sunt specialist in electro (cum ti-ai dat seama?) dar sunt specialist in domeniul meu. Ma folosesc de aceasta observatie a ta ca sa generalizez. Nimeni nu este specialist in toate domeniile! Si e ceva normal. Te pricepi la cat ai facut, de regula la domeniul tau si in rest colaborezi. Valabil si pentru mine si pentru tine (nu-i nimic rusinos in asta) si pentru fiecare.
  Partea proasta este ca tu nu colaborezi. Din contra, practici atacul la persoana (in cazul de fata, la persoana mea). Tin sa subliniez ca tu ai inceput sa joci murdar, nu eu. Conform regulilor democratice insa, am dreptul sa ripostez. Atacul la persoana - desi este dovada unei atitudini josnice - este foarte frecvent pe forumurile romanesti. Poate ca-i ceva normal... doar ca nu m-am prins eu.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Nu ma bag, nu m-amestec in controverse tehnice, nefiind nici macar ajutor de inlocuitor al vreunui electrician-adjunct. :-D
Desi ma gindesc si ca polarizarea asta ar putea fi strict de natura semantica. Adica ceva de genul "unda-i doar aia de batzaie unduios si nu doar vibreaza duios". :lol:

In plus, ramin convins ca nimeni pina acum n-a fost capabil sa dea o definitie 100% lamuritoare a curentului electric macar.
Sau chiar a "banalului" FOC" :star: (egal plasma? OK, da' o fi aceeasi chestie una de 1.000 si alta de-un milion de grade Celsius?).

La fel se cearta de-o vesnicie si caposul John Lear pe alte forumuri cu diversi "Gica-Contra" mai mult sau mai putin savanti (nici aici nu dau insa verdicte pro/contra) pe tema naturii radiatiei solare. (ca tot veni vorba de 2012 si posibilele zargheli solare viitoare).

Radiatie care NU ar fi dupa JL rezultanta unor reactii nucleare de fuziune (teoria clasica, predata-n scoli), ci un gen de "microunde" modulate/filtrate specific de atmosfera-ionosfera-magnetosfera fiecarei planete - conform teoriei "Universului electric".
Si d-aici ar rezulta evident demontarea teoriei la fel de clasice a temperaturilor invers proportionale cu distantza planetelor de la Soare. Teorie care-ar fi dupa JL doar una din nenumaratele prosteli cu care sintem aburiti de NAZA si alte creaturi NWO-sforaresti. :evil:

Nu mai intru-n detaliile altei afirmatii aparent aberante a lui JL... desi oarecum confirmabila de unele imagini SOHO (ca "peste 300 de rase E.T. :-( traiesc IN SOARE") :-o si inchei doar cu o chemare pacifista la non-atac la persoana.
Fiindca, daca nici noi RUFOnautii nu gasim lungimi de unda comune, la ce sa ne mai asteptam de la restul turmei zombificate... inclusiv ielectromagnetic?
....................
- Ba nu, alfa-delta-gama-mimetic! imi urla deja o voce-n timpane.
- N-ai dreptate, e vorba doar de-o indracire tahionica! :-D (aici sper sa nu se ofenseze colegul daos, pe care-l apreciez sincer)
- Habar n-ai nici tu, e unduirea piezo-histrionizanta de vina, :lol: incearca sa ma convinga o voce si mai tipatoare.

...Si tot asa, pina cind pe RUFOn poate ca nimeni n-o mai posta...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/