Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Suntem buni si aici...

Creat de assiris, 01 Mai 2006, 00:24:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

assiris

Romanii, premiati la NASA        Iuliana Gatej
--------------------------------------------------------------------------------
NASA a fost cucerita de elevii constanteni. Ei au cistigat premiul intii la un concurs de proiecte pentru o statie orbitala la care au lucrat sase luni.

13 elevi din Constanta au cistigat premiul intii la un concurs de proiecte organizat de NASA, in Statele Unite. Elevii romani au reusit sa se impuna pentru al patrulea an consecutiv in fata echipelor din alte sapte tari concurente.

Pe linga diplomele de excelenta pentru cel mai bun proiect, elevii au cistigat si o vizita la NASA. Maria Surugiu, unul dintre elevii care au lucrat la proiect, spune ca, desi ,,munca este mai multa, cu nopti nedormite, a meritat".

,,Statia orbitala", made in Romania

Elevii cistigatori sint membri ai Centrului de excelenta din Constanta si provin din clasele Colegiului Mircea cel Batrin si al Liceului Ovidius. Ei au realizat, timp de sase luni, proiectul unei statii orbitale. ,,Este imensa. Are 11 km diametru. Are lumina naturala provenita de la soare, adusa cu o oglinda, are energie destula si pentru industrie, si pentru tot ce e pe statie", spune Cristian Perederic, unul dintre participantii la proiect.

Un alt elev de la Colegiul Mircea cel Batrin, Cristi Grigorescu, spune ca proiectul poate fi pus in aplicare, insa este necesara o suma relativ mare.


nemo

In sfirsit si o stire serioasa, fara conspiratii, false aselenizari, contactati, MIB si alte istorii cu care ne ocupam timpul. Se pare ca micii nostri elevi sunt mult mai seriosi ca noi . Felicitari !.

jackie28t

#2
Intr-adevar tineri talentati care merita tot respectul!
Felicitari pentru reusita lor.
Oricum nemo,stirea nare nici o legatura cu conspiratii sau MIB sau alte istorii care ne ocupa timpul.
Toti suntem pe un drum...pe drumul de a cunoaste si descoperi :wink:

udar

Din pacate acesti tineri nu au absolut nici un fel de suport psihologic. Avem minti sclipitoare dar nu stim sa ne ingrijim de ele. Si prin asta nu ma refer la faptul ca ei pleaca de la noi din tara spre a gasi o viata mai buna altundeva, pentru ca asta in fond e economia de piata si libertatea fiecaruia de a gasi ceva mai bun.

Aici ma refer la asistenta psihologica ce ar trebui sa existe pentru acesti olimpici internationali, indeosebi pentru cei de pe palierul materiilor realiste. Acesti tineri adolescenti trec prin perioade destul de dificile, dat fiind faptul ca in scolile romanesti inca mai exista acea invidie si presiune a colegilor asupra asa zisilor "tocilari". Plus ca deseori profesorii in inconstienta lor folosesc diverse tehnici efectiv de epuizare a elevilor pentru a obtine din partea lor rezultate de excelenta.

Si eu am fost un "elev eminent", sef de promotie al unui liceu de top. Spun aceste lucruri nu pentru a ma lauda, din contra, ma plasez mult sub nivelul unor astfel de copii exceptionali, daruiti de la natura cu geniu. Le spun pentru ca in ultimul meu an de liceu am asistat la doua sinucideri ale unor elevi realmente geniali, olimpici internationali, pe unul dintre el cunoscandu-l chiar foarte bine, lucruri care m-au zguduit putin... Eu nu spun ca profesorii trebuie aratati cu degetul, din contra, in cazurile cunoscute mai bine de catre mine cu totul altele cred ca au fost motivele sinuciderii, dar ideea de baza care reiese este nevoia de consiliere psihologica specializata si conditii separate, speciale, pentru astfel de elevi de elita... Nicidecum acest sistem romanesc de invatamant care se prabuseste incetul cu incetul intr-o mare a ignorantei si mediocritatii...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

Se pare ca s-a ajuns la un blocaj periculos. Discipolii au depasit pe maestri.

nemo

Profesorii ar trebui sa vada in elevi o flacara de aprins ... nu un sac de umplut .

assiris

Citat din: nemo din  04 Mai 2006, 10:54:17
Profesorii ar trebui sa vada in elevi o flacara de aprins ... nu un sac de umplut .

Oarecum pe linga. Profesorii vad flacara doar cind sacul lor se umple. (am folosit aproape aceleasi cuvinte.
Sunt sigur ca in fiecare sat, in fiecare scoala este cite un potential geniu, dar profesorii nu-l vad sau se fac ca nu-l vad, sau il privesc neputinciosi. E greu sa aprinzi flacara acolo unde calculatorul nu merge ca nu piate fi alimentat la luminare.

assiris

Profesorul Nicolae-Alexandru Nicorovici, de la Universitatea din Sydney, cercetator roman care a plecat din tara dupa 1989, si Graeme Milton, de la Universitatea din Utah, au descoperit mecanismul care face un obiect sa devina invizibil. Intr-un articol din cotidianul britanic ,,The Guardian" se vorbeste despre rezultatele cercetarii lor, publicate in revista stiintifica ,,Proceedings of the Royal Society: Mathematical, Physical and Engineering Sciences".
Cei doi au descoperit cum pot deveni invizibile obiectele cu ajutorul unor materiale cu proprietati optice deosebite, descoperite in 1968 de Victor Veselago, un fizician de la Institutul de fizica generala al Academiei de Stiinte din Moscova. Teoria lui a ramas necunoscuta pina acum sase ani, cind a fost pusa in practica prin crearea unor superlentile de catre Sir John Pendry, fizician la Imperial College din Londra. Obiectele plasate linga acestea au devenit, intr-adevar, invizibile.

,,Din punct de vedere numeric, vedem ca molecula este invizibila", a declarat Milton. Privind un obiect printr-o superlentila, ,,oamenii vor vedea doar partea din spate a acestuia".


nemo

Nu m-am referit la un sac de bani ... ci la faptul ca profesorii incearca sa umple memoria unui elev cu cit mai multe cunostiinte,in loc sa aprinda in el flacara cunoasterii . Altfel i-asi jigni pe profesori in general cea ce nu e cazul . Iar Platon, Aristotel sau Pitagora aprindeau adevarate ruguri in discipoli numai cu puterea cuvintului . Oare fara calculatoare nu se poate transmite dorul de cunoastere ?. 

xennon_2000

nush daca romanii sunt cei mai destepti de pe planeta , dar un lucru este cert: avem foarte multi inventatori, chiar si in prezent (dupa cum ati postat voi aici), dar nu au fonduri pt a le pune in practica!..sau inventiile lor sunt cenzurate de mafia din industria petroliera sau cea a energiei conventionale!