Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Iranul va fi atacat de Israel in 2012

Creat de tractorbeam, 27 Ianuarie 2012, 23:29:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

#30
 :-D ... din pacate poza va distras atentia ... :-D ... treaba cu vesela era/este pentru kazaciok ...

Dar oricum continuarea "subiectului" ... a fost ...OK ...

Deci vom avea casutele facute in pepeni sau up-grade ... dovleci ...

http://naturasicopiii.webs.com/apps/photos/photo?photoid=108216606

Acum trebuie sa aflam care sunt viermi ... si care "este" soricei ...

Conashule ... mai baga ... o crezicova ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Extras din stirea de mai sus ...

"Comandantul adjunct al corpului de elita Garda Revolutionara a declarat si el recent ca Iranul va ataca orice tara al carei teritoriu va fi folosit de "dusmanii" Republicii Islamice pentru a lansa un atac militar impotriva noastra."

Comentariu sec :
                           Ah Iarna, dulce Iarna
                           Cand mai vi tu pe la noi
                           Sa gonesti de pe "pashune"
                           "Barzaunii" de razboi

angellla29

#33
Ca o fraiera ce sunt...intodeauna mi-am pus urmatoarele intrebari:

-De ce Israelului ii este permis sa detina armament nuclear si Iranului nu?
-De ce Romaniei nu ii este permis sa detina armament nuclear?
- De ce doar unor state li se permite si altora nu?

Sa nu raspundeti ca "acele" state ar putea folosi acest armament  pentru a ataca alte state, ca nu cred. Nu vad ca noi, romanii sa dam cu "bombardeaua"  :mrgreen: mpotriva altor popoare nici daca am fi atacati. Asta nu mi se pare a fi  "democratia" mult trambitata de Uncle Sam :evil:

@Oh uitasem: Romania este singura tara de pe planeta si cred ca si din Galaxie care isi vinde propria centrala nucleara :lol: De rasul curcilor :lol: Mai curand de plansul lor  :-P Dar deh, astea sunt ordinele 8-)

angellla29

#34
Cat de "cu minte " si "pacifisti" sunt israelienii:

Avertismentul ISRAELULUI: Vom decide singuri dacă vom ataca IRANUL

Şeful Statului Major israelian a subliniat că ţara sa este cea care va decide dacă va ataca instalaţiile nucleare iraniene. Oficialii SUA fac în prezent eforturi pentru a convinge Israelul să amâne o astfel de decizie.

Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a declarat că Israelul va decide de unul singur dacă va ataca Iranul pentru a distruge instalaţiile nucleare, scrie AFP.

"Israelul este principalul garant al propriei securităţi. Acesta este rolul nostru, ca Armată. Statul Israel trebuie să se protejeze singur", a declarat Gantz pentru Channel One TV.

Mai multe voci au subliniat în ultimele luni că Israelul se pregăteşte să lanseze un atac preventiv cu scopul de a întârzia programul nuclear iranian, în ciuda temerilor SUA privind un astfel de scenariu.

Consilierul american pe securitate naţională, Tom Donilon, a ajuns în Israel pentru a discuta pe această temă cu oficialii de la Tel Aviv. Discuţiile au loc cu două săptămâni înainte de vizita la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu.


http://www.realitatea.net/avertismentul-israelului-vom-decide-singuri-daca-vom-ataca-iranul_915273.html#ixzz1mzNrTETP

Deci pe ei ii doare exact in.....de pacea lumii de avertismentele comunitatii mondiale. Ce mai....sunt stapanii nedeclarati ai Planetei!!!

O ilustratie care face cat 1 milion de cuvinte :evil: Care ne arata adevaratul lor caracter.....


horia2008

Robert Haddick, redactor sef la Small Wars Journal, face o analiza asupra iminentei unui atac israelian asupra Iranului intr-un articol publicat de Slate.fr. si preluat de hotnews; argumentele dupa parerea mea sunt plauzibile
http://www.hotnews.ro/stiri-international-11570813-patru-motive-pentru-care-bombardamentele-tsahalului-asupra-complexelor-nucleare-ale-iranului-par-iminente.htm
O demonteaza cineva? (analiza...) sau e de nashpa? :|




rontzo

..hmm..am gasit o chestie in Financiarul care cred ca raspunde partial la intrebare:
"Traversăm o perioadă în care lupta pentru resurse este dusă "la baioneta". Energia este în atenţia marilor puteri economice ale lumii. Când ei vor termina de împărţit lumea, vom constata că s-a terminat şi criza. Îndrăznesc să merg şi mai departe. Ce se va întâmpla atunci? Există viaţă şi după criză? Da! Şi destule surse pentru alta!!!"
(pentru cei curiosi http://www.financiarul.ro/2012/02/13/2012-maiasii-nu-s-au-inselat/ )
....iar ce au preluat cei de la hotnews.ro e practic referatu' de justificare a primei "achizitii" din puzzle sau jocul de domimo- numeste-l cum vrei ca tot aia este  :evil:

Cautatorul



Agenţia Internaţională pentru Energie Nucleară (AIEA) a anunţat că Iranul a împiedicat echipa sa de inspectori să viziteze o bază militară cheie, relatează BBC News.

http://www.realitatea.net/iranul-a-refuzat-accesul-inspectorilor-onu-la-o-baza-militara_915971.html


Sa deschid un nou topic "Israelul va fi atacat de Iran in 2012" sau scriu aici?   :-)


GATA DE RĂZBOI. IRANUL anunţă că ar putea ataca primul


Un comandant militar iranian spune că Teheranul ar putea decide să lanseze un atac preventiv împotriva duşmanilor săi, dacă interesele îi sunt ameninţate, notează BBC.


Comandantul adjunct al forţelor armate iraniene, Mohhamed Hejazi, a declarat că Teheranul ar putea lansa un atac preventiv împotriva duşmanilor săi.

"Dacă simţim că duşmanii noştri ne ameninţă interesele vom acţiona fără să aşteptăm acţiunile lor", a declarat Hejazi pentru agenţia Farsi.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/gata-de-razboi-iranul-anunta-ca-ar-putea-ataca-primul_915822.html

StarDust

#38
Citat
...
GATA DE RĂZBOI. IRANUL anunţă că ar putea ataca primul
...

Cred ca asta ar fi ultima lor greseala. Daca vor face asa ceva, nimic nu ii va mai salva. N-au nici o sansa in fata armatelor tehnologizate din ziua de azi.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Cautatorul

#39
Citat din: StarDust din  23 Februarie 2012, 01:50:14
Cred ca asta ar fi ultima lor greseala. Daca vor face asa ceva, nimic nu ii va mai salva. N-au nici o sansa in fata armatelor tehnologizate din ziua de azi.

Asa au zis si germanii la Stalingrad. Daca razboiul se va mondializa atunci au foarte mare sansa. Tocmai tehnologia si organizarea societatii occidentale sunt punctele slabe. 

O societate agrara de subzistenta rezista mai bine la calamitati si razboi decat o societate care depinde de camioanele de alimente care aprovizioneaza supermarketurile. Eu consider ca Romania are sansa ca 40% din populatie locuieste in mediul rural unde majoritatea se descurca loco; au animale teren; provizii in camara; etc.

Multe state au polite de platit si s-ar putea sa profite de haos... China n-ar accepta sa ramana fara petrolul Iranian. In plus Rusia s-ar putea sa puna piciorul in prag:

Russia warns Israel not to attack Iran
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4193517,00.html

Razboiul tehnologic poate fi castigator doar daca dureaza putin.  Oricum am senzatia ca oamenii parca asteapta razboiul ca o izbavire... si chiar multi analisti economici spun ca din criza se iese cu razboi.

Pana la urma conteaza cine incepe primul pentru imagine. Iranul va dori sa pozeze in victima pentru a castiga sustinerea opiniei publice asa ca mai mult ca sigur nu va ataca.

E posibil ca Iranul sa atace toate punctele prin care petrolul Irakian si al Arabiei Saudite curge catre SUA si Europa.  Atunci va exploda pretul la petrol toate se vor scumpi si va da peste cap societatea occidentala care daca nu termina repede razboiul se va prabusi intr-o criza care asta de acum ni se va parea joaca de copii.

Ganditorul

#40
Felul cum se pune problema ridica semne de intrebare si arunca in joc necunoscute.

1. Vb de atac nuclear, de riposta, de contra riposta ... Si asta la doar cateva luni de cand o "amarata" de centrala nucleara din Japonia a pus pe jar intreaga comunitate internationala. Intr-un astfel de atac si contraatac nu exista invingatori. Acolo exploziile nu sunt sub un "clopot de plumb" ca in Japonia, ci la suprafata, iar zona de conflict nu e una foarte activa dpdv al curentilor. Norul radioactiv va distruge pe atacant sau atacator in aceiasi masura - indiferent de cine va face primul pas.

2. Dupa un esec al comunitatii internationale care a dus la atacarea Irakului pt "posesia de arme chimice de distrugere in masa" (arme avute ca motiv in declansarea ostilitatilor, arme negasite nici pana acum...) sunt putine sperante ca la acest gen de conflict vor mai participa multe state. E putin probabil ca vor exista multe state care sa accepte "sanctiuni militare" asupra Iranului - mai ales ca Rusia si China (tari cu drept de veto) sunt deja, pe fata, de partea iraniana. Pasivitatea si dezinteresul pt extinderea participarii la un conflict deschis este evidenta.

3. "Între timp, trimisul Iranului la AIEA a declarat că Teheranul se aşteaptă la noi discuţii cu agenţia. Ali Asghar Soltanieh a spus că ultima rundă de discuţii a fost intensă, iar consultările vor continua în viitor." 
Ca in orice audit (control) este permisa amanarea datei controlului. Se vede din declaratia trimisului Iranului la AIEA ca e vb de o amanare a controlului, si de "consultari care vor continua in viitor"  - nu de un refuz categoric. Acest aspect nu trebuie nici subevaluat nici exagerat, ci trebuie luat ca o actiune diplomatica in care o tara (Iranul) incearca sa pastreze aparenta "independentei" in fata organismelor internationale pentru a nu pierde controlul natiunii - ceea ce ar duce la anarhie (ca in Siria/Libia/Egipt) si la o situatie mult mai periculoasa ca cea din prezent.

4. E din ce in ce mai clar ca un conflict militar - initial nuclear sau clasic - este foarte putin probabil si in general inutil, acolo, in zona araba. Israelul - cu sau fara amenintarea nucleara a Iranului - este un stat intr-o mare araba. Indiferent de cine face "primul pas"... al doilea pas va fi "toata zona araba impotriva Israelului". Deci situatia nu este semnificativ schimbata fata de acum 10-20-30 de ani. Echilibru fragil. Orice ridicare a presiunii poate inclina inutil balanta spre o situatie si mai grava.
- Dar este posibila o "lovitura de biliard" diplomatic, in care o situatie diplomatica agresiva data aparent intr-un loc  (Iranul) tinteste de fapt altceva, in alt loc, cu alte consecinte reale. Hai sa extrapolam un pic situatia si sa o presupunem realizabila... in varianta ce duce spre conflict deschis.

Foarte probabil, in lupta pentru sferele de interes,  vocea Israelului este doar un motiv pentru ridicarea unei probleme mult mai arzatoare - recreearea lumii bipolare. Motivul este f bun - iar intrebarea pusa este destul de clara - "Cine este cu noi si ne apara interesele... si cine este impotriva noastra, aparand interesele prezumtivilor adversari " ?. De o parte avem Rusia, China, India (cum spune articolul...) de cealalta parte Isralelul , SUA si indemnul "Nu ne lasati singuri in conflictul asta !".
Locul unde se da cu adevarat lovitura diplomatica - Uniunea Europeana - pentru ca linia de demarcatie care desparte statele pro-iran si contra-iran este linia de demarcatie a blocului nord- atlantic sau macar linia de demarcatie UE - Rusia. Locul de lovire al primei "bile diplomatice" Iranul - Stramtoarea Ormuz, locul pe unde trece 40% din volumul traficului petrolier, si totodata foarte aproape de legatura maritima a Europei cu Asia.
Adaugam la acestea linia de demarcatie a lumii bipolare care va taia Uniunii Europene accesul la gazul rusesc. Si iata ca avem deja o Europa Unita cu accesul blocat la resurse energetice si la ... colacul de salvare numit China (cooperarea Eur-Asia).
China (Asia) va deveni astfel doar "colacul de salvare" a unei economii in deriva, dominata de dolar. Nu va fi solutie si pentru Europa. Cum s-a vazut si din cele expuse mai sus nici nu trebuie sa se ajunga la un conflict deschis - e de ajuns escaladarea declaratiilor beligerantilor din zona araba pentru a creea zona de demarcatie a sferelor de influenta in Europa - de o parte sau de alta a prezumtivului conflict. E de ajuns doar "duelul" declaratiilor pentru a trasa granitele lumii bipolare in Europa.
- E foarte posibil sa avem de-a face cu un asemenea scenariu - Uniunea Europeana fiind prea focalizata pe acoperirea datoriilor Greciei, pentru a mai observa "butoiul cu pulbere din Balcani" (...oare unde se duc atatea sute de mld de euro, catre ce banci, catre ce tari ?) - iar criza din zona araba se se rezolve "in ultima secunda" ... dupa constituirea noilor granite de influienta. Din pacate asta ne afecteaza f probabil si pe noi ca romani, pt ca suntem la limita dintre curentele pro si contra Iran. Ramane de vazut cum va privi diplomatia europeana aceasta problema, cum va lua in calcul un eventual recul al cetatenilor europeni de origine araba, cum va sti sa gestioneze o situatie de criza .
- Pentru a mai destinde un pic atmosfera sa ne amintim de criza "rachetelor" din Cuba, cand am fost in pragul initierii unui atac nuclear nimicitor pt intreaga omenire - criza generata de fotografiile din satelit a unor "cacastori"/dusuri aduse in Cuba de URSS, pentru uzul soldatilor sovietici, dupa obisnuita fasole cazona, fotografii interpretate initial de "specialisti" ca "noi rampe de lansare a rachetelor sovietice". Sa ne gandim pt o clipa ca si acum "amenintarea" vine tot de la budele instalate in "zonele militarizate" ale Iranului, si ca "imbogatirea in scopuri militare a uraniului" se face tot pe baza de fasole.  :-D
Sa ne gandim ca "prezumtia de nevinovatie" functioneaza si in dreptul international, si ca pana la obtinerea unor dovezi concludente ale vinovatiei Iranului orice escaladare a conflictului nu are sustinerea legala necesara . Din criza ... numai unii pot iesi prin razboi, restul de 99% se adancesc.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

angellla29

#42
Am si eu o dedicatie pentru toti nemernicii acestei planete care vor sa ne distruga. Dar in special aceasta melodie este pentru.....belicosii din NATO si ISrael, care nu isi  vad de treaba lor si vor sa ne ucida pe toti:

Five Finger Death Punch War is the Answer

Ascultati versurile sunt de foarte mare actualitate. :evil:

liviu86

#43
Scuze, sunt prea visator in ultima vreme.

Dar nu cred sa vad un razboi intre cele 2 state. Poate doar daca SU.A o sa aiba ei grija de asta.
Cat despre Istrael, (imi cer scuze) poate astia nu ar mai fi trebuit sa fie astazi.
Prea mult se baga unde nu le fierbe oala.  :evil:

angellla29

#44
Citat din: liviu86 din  25 Februarie 2012, 19:55:32
Scuze, sunt prea visator in ultima vreme.

Dar nu cred sa vad un razboi intre cele 2 state. Poate doar daca SU.A o sa aiba ei grija de asta.
Cat despre Istrael, (imi cer scuze) poate astia nu ar mai fi trebuit sa fie astazi.
Prea mult se baga unde nu le fierbe oala.  :evil:

De aceea ti-am spus cu versurile sunt superbe!!! Dar ca sa nu creem prea multe probleme totusi, ia asculta ce le zic tuturor bagaciosilor acolo unde nu le fierbe oala, aceasta trupa hardcore. Recunsoc mie nu mi-a placut genul asta, dar fiul meu m-a corupt.....si imi place foarte mult!!!!! Cat despre razboi, eu chiar as vrea sa inceapa si sa si-o ia pe cocoasa tocmai astia care nu is vad de treaba. Poate asa inteleg  :evil: odata sa isi vada de propriile treburi!!!


"Do you take me for a fool?
How's it feel to be a tool?
See to me your just a cancer
Mo****r war is the answer!!!!!!!!!!!!!! :evil:"