Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud ?

Creat de assiris, 28 Aprilie 2006, 17:33:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: Rayden din  31 Iulie 2012, 14:39:14
Dupa ce pozele mele au lansat cateva polemici..si stiind ca pe forum avem cel putin 2 colegi care se pare ca au absolvit (daca pot spune asa) cursul de RV al d-lui Rudan, lansez provocarea de a descoperi prin aceste tehnici sau altele similare informatii despre act obiect si despre posibile alte obiecte in locul / zona unde a fost descoperit.
In paralel, o sa incerc si eu sa obtin prin cineva informatii despre acest obiect..dar o sa dureze un pic..
Spor!
Nu o sa primesti nici un raspuns  fiindca se poate spune ca obiectul e protejat de un camp energetic ce nu permite citirea lui . 8-)
Zic si eu..

mariusvlad

Citat din: fiulploii din  31 Iulie 2012, 20:22:20
Ipoteza unei masinarii provenind de la omenirea versiunea 4.0 - noi fiind versiunea 5.0- e mai agreabila ?
Sau ipoteza unei masinarii extraterestre deservind o colonie de pe planeta e mai digerabila ?
Zic si eu ..
Cu o conditie si anume aceea in care materialul care intra in compozitia piesei sa nu fie aluminiu.
Folosirea aluminiului in industrie este un accident fortat de imprejurari. Vroiam neaparat sa ne luam zborul dar eram cam grei pentru propulsia de care dispuneam asa ca singurul material fezabil era aluminiul. Epoca lui a fost scurta si este pe cale sa se incheie. La asta ma refer atunci cand spun ca nu cred ca provine de la o alta civilizatie fie ea Omenirea versiunea 4.0 (nu cred ca am repetat de 2 ori aceeasi greseala) sau una care provine de pe o alta planeta.
Am totusi o rezerva cu riscul de a ma repeta: ipoteza valabila doar daca piesa este din aluminiu caci mie asa imi pare.

Rayden

@mariusvlad,
Intesante questiunile care le spui insa...nu iei in calcul ceva..gandesti in limitele civilizatiei din care facem parte...
Crezi tu ca civilizatia umana v.4 sa fi avut exact aceleasi sisteme de propulsie ca cele pe care le avem noi?
Crezi tu ca ei foloseau puterea reactiva a combustibililor chimici?
De unde stii ca nu foloseau antigravitatia? Sau vreo tehnologie de calatorit la care nu ne sta mintea...Si atunci puteau sa faca talpile navetei si din cupru..ca aterizau foooarte lin pe orice suprafata si i-ar fi durut undeva de ...stricarea trenului de aterizare..pe care probabil l-ar fi schimbat dupa 100 de aterizari by default producatorul talpii in garantia pe care ar fi oferit-o....
Pornesti de la o premisa gresita zic yo...e ca aia care zic ca extraterestrii nu au cum sa ajunga aici din marginea ailalta a universului ca distanta e prea mare..si pana ajung aici mor...de parca cu o tehnologie de 10000 de ani avans..distanta si resursele pentru o astfel de civilizatie ar mai fi o problema...tehnologia lor ne-ar parea magie..aaa...parerea mea umila :-)

kandaon

#78
Citat din: Rayden din  31 Iulie 2012, 10:10:20
Revin cu info suplimentare..
Obiectul a fost analizat in vreo 3 ocazii: odata in strainatate, prin elvetia (nu am o copie dupa aceleanalize) si in doua randuri la noi la magurele (am copii, de fapt poze, dupa cele 2 analize...care difera putin).
Ai nostrii cand l-au analizat, au rupt putin din el, cred ca pe poze se si vede de unde..insa, elvetienii au facut o gaura intr-unul din pinteni - gaura perfecta si lucioasa..
Obiectul de la mama lui, sau de la tatal lui, are doar doua gauri..care comunica intre ele..si, da este un aliaj de aluminiu, deci..e moale si eu unul nu cred ca e un dinte de excavator..parerea mea.
Persoana de la muzeu cu care am vorbit..spun ca toti cei care au studiat obiectul sunt impartiti in doua tabere:
Tabara ww2 - adica war world 2 - denumire data de mine, cei care cred ca obiectul provine de la un avion nazist prabusit pe meleagurile noastre in al doilea razbel tembel..insa nu prea pot explica stratul de oxid depus pe el...care duce catre o vechime maricica..oricum obiectul e la fel de murdar ca in ziua in care a fost gasit..asta daca nu a fost spalat sau curatat la analize..desi ma indoiesc.
Tabara et - adica cei care cred in teoria cum ca ar fi o parte dintr-un ozn..
Vechimea cica ar fi estimata undeva intre 50.000 - 200.000 de ani..si daca e asa, cred ca e fie un rest de la vreo masinarie, robotel de explorare ceva extraterestru..sau un obiect apartinand unei civilizatii candva infloritoare dar..foarte terestra..parerea mea.
Voi mai pune poze..dar mai pe seara.
Bafta

Foarte bune pozele Rayden  8-)
Sper ca nu e problema daca pun un link de la "concurenta" legat de niste cercetari ale piesei

http://www.asfanufo.ro/component/content/article/36-articole/136-calcaiul-de-aluminiu-de-la-aiud.html

Lucruri mai interesante ar fi:

"In anul 1973, in centrul Transilvaniei, langa orasul Aiud, niste muncitori care lucrau la extrasul nisipului dintr-o cariera aflata nu departe de raul Mures, au gasit la baza malului excavat trei corpuri ,,ambalate" parca in invelisul intarit format din nisipul puternic presat pe acestea. Era si normal sa apara astfel, caci statusera foarte, foarte mult timp sub stratul respectiv – gros de aproape 10 metri, care s-a depus de-a lungul vremii deasupra lor."

"Indepartandu-se cu grija stratul de nisip pietrificat din jurul pieselor, specialistii clujeni au gasit doua fragmente din scheletul unui mastodont tanar: o bucata din osul unui picior si o bucata de masea, cat si un obiect cu totul necunoscut, care nu era in nici un caz un topor si nici nu era macar din piatra: era din metal!"

"Pe suprafata sa inferioara cat si lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul ca piesa a facut parte candva dintr-un ansamblu functional si ca a fost pierduta dintr-un motiv oarecare, in albia de atunci a raului.
Mastodontii, asemanatori cu elefantii de azi, au trait incepand de acum 34 milioane de ani si au disparut acum 11 000 de ani. Unele estimari acordau oaselor gasite vechimea de circa un milion de ani."

"Un aspect cu totul neobisnuit era existenta unui strat anormal de oxid de aluminiu pe intrega suprafata a obiectului. Este stiut faptul ca acest metal se oxideaza foarte greu in profunzime, in mod uzual acoperindu-se cu un strat superficial de oxid protector care limiteaza patrunderea fenomenului de oxidare in masa metalului. Explicatia cea mai plauzibila pare a fi si din acest punct de vedere, vechimea foarte mare a obiectului... Dar aluminiul a fost descoperit in laborator in anul 1825 de catre Oersted, si producerea sa pe cale industriala a inceput abia in 1883... Într-un secol era practic imposibil sa se produca un strat de oxid atât de gros.
De altfel, un specialist din Bucuresti care a participat la repetarea analizei metalografice, scria:   ,,este culmea, dar pare un aluminiu cu structura imbatranita, elementele aliate redobandindu-si in parte structurile proprii!"."

"S-au facut doua seturi de analize, prin doua metode diferite. La Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara, sectia Arheometalurgie. Rezultatele au fost urmatoarele: aluminiu – 80,5%, staniu – 6,5%, cupru – 6%, siliciu – 4%, zinc – 2%, plumb – 0,5%, stibiu – 0,5%, in plus au fost puse in evidenta urme de argint, nichel, mangan si fier.  In cadrul Laboratorului de Metalografie al Facultatii de Fizica, analiza nedistructiva a unui fragment din obiectul de la Aiud a relevat 97,6% aluminiu, 2,4% staniu si sub 1% alte elemente."

"In septembrie 2007, George Cohal si Cristian Pompei au reusit sa se intalneasca, la Iasi, cu d-l Florin Gheorghita, care le-a relatat povestea obiectului de aluminiu. Printre altele, domnia sa a spus ca in acei ani 70, s-a luat o proba din ,,calcai", destul de consistenta si a carei urma de prelevare se vede pe obiect. Proba a fost dusa la analize undeva in Elvetia, rezultatele trebuind sa fie la muzeu. Ulterior domnia sa ne-a trimis si copii dupa originalele buletinelor de analiza facute in Romania. Rezumatul acestor buletine este:
1. MMPG – ICPMMN – Baia Mare – CENTRUL DE CERCETARI SI PROIECTARI PENTRU METALE RADIOACTIVE – Magurele – Bucuresti – Buletin de analiza nr. 334 pe proba simbol A–1975–CNST – Bucuresti: Al - 74,17%, Cu - 4,62%, Zn - 1,81%, Pb - 0,11%, Sn - 0,33%, Ni - 0,0024%, Bi - 0,0003%, Ag - 0,0002%, Co - 0,0023%, Cd - 0,11%, Zr - 0,20%. Ga - urme si Si - prezent. Observatii: Din lipsa materialului, nu s-au putut doza alte elemente, desi prezenta lor a fost semnalata in cursul analizelor. Sef sectie, Dr. Ing. Niederkorn I. Sef colectiv, Cercet. Ing. Neciu St., Cercet. Princ., M. Gradin.
2. CENTRUL DE CERCETARI SI PROIECTARI PENTRU METALE RADIOACTIVE – Comuna Magurele – Buletin de analiza nr.380, Proba NK-2, adusa de Dr. ing. Niederkorn Ioan: Al - 92,74%, Si - 2,84%, Cu - 6,2%, Zn - 0,95%, Pb - 0,41%, Sn - 0,33%, Ni - 0,002%, Bi - 0,0003, Ag - 0,0002%, Co - 0,002%, Cd - 0,055, Zr - 0,20%.
Inginerii de la ALRO – Slatina nu au putut sa identifice aliaje similare de aluminiu produse in lume, dupa buletinele de analize puse la dispozitie de noi, adica cele facute in anii 70. Urma sa mai fie facute o serie de analize in laboratoarele proprii."

Ce e ciudat e ca analizele au dat procente diferite de fiecare data.

Si eu exclud ideea ca ar fi fost vreun dinte de la cupa vreunui excavator. Ipoteza ca ar fi vreo piesa de la afetul unui tun, aruncator etc. din al doilea razboi mondial pare interesanta, dar doar daca s-ar gasi de la ce arma.

Chiar si asa exista doua semne de intrebare, unu legat de unde si cum a fost gasit obiectul (in aceleasi conditii si langa niste oase de mastodont, la o adancime de 10m) si a doua de stratul de oxidare al piesei si al aluminiului, care ar fi imposibil in doar un secol (de cand a aparut aluminiul).

Desi un pic stranii, ipotezele ET sau a unei civilizatii precedente (aflata la un nivel tehnic destul de ridicat, cel putin echivalent celei de acum) par a nu fi atat de SF

kandaon

Citat din: @biss din  31 Iulie 2012, 18:49:21
Eu nu ma gandesc la un excavator ci la un nene din asta care si-a pierdut vreo falanga  :D

Asta imi aminteste de filmele din seria Terminator (mai ales serialul), cu tot felul de roboti ce calatoreau prin timp, erau distrusi si apoi topiti cumva, dar mai tot timpul se pierdea cate o piesa din ei, o mana, o articulatie, un cip etc. si care aparea mai tarziu apoi.
Asta apropo si de ce androizi am vazut ca au reusit sa faca japonezii, din ce in ce mai umani (ca aspect exterior)

Asta ar fi o alta ipoteza, piesa sa fi apartinut vreunui astfel de "calator prin timp", o masinarie (nu neaparat un cyborg cavsi-uman precum in filme ci cu un aspect mai de masinarie) trimisa cu un anumit scop (poate oamenii nu puteau calatori in timp, fizic, ca si fiinte vii, iarasi invers fata de film).
Sau poate era un "cercetas" robotic trimis printr-o "poarta stelara" sa verifice daca e sigur pentru oameni sa ajunga in zona aceea.

Sau era pur si simplu parte a unui aparat de zbor usor folosit de "oamenii vremii" (in genul unui elicopter civil usor de azi) sau a vreunei drone folosite tot atunci si prabusita acolo. Sau era parte a unui "caine de vanatoare" robotic folosit de unii (de pe Terra sau nu) la vanatoarea de mastodonti, tigrii cu colti sabie sau stiu eu ce alte dihanii nestiute, poate chiar si oameni, si care l-ar fi "accidentat" in cursul vanatorii.
Ceva mai simplu, ieftin si usor de inlocuit in caz de nevoie

Ma rog, probabil ca am dat un pic cam mult frau liber imaginatiei acum  :-D

mariusvlad

Citat din: Rayden din  31 Iulie 2012, 22:47:58
...de parca cu o tehnologie de 10000 de ani avans..distanta si resursele pentru o astfel de civilizatie ar mai fi o problema...tehnologia lor ne-ar parea magie..
Aici suntem pe aceeasi lungime de unda si exact la acest lucru ma gandesc si eu cand spun ca nu pot sa accept ca acele civilizatii avansate sa vina la noi cu piese din aluminiu cand noi deja facem trecerea la materiale compozite, fibra de carbon, aliaje de titan...

Arhanghelul

#81
Eu cred ca acest obiect din aliaj "moale" si aproape usor (ca greutate si neferomagnetic) nu poate fi un element de taiere, aschiere, razuire, cioplire, netezire ... poate strivire dar am rezerve ...

Inclin sa cred ca este un element de sprijin ... gen afet, gheara, pinten, etc. ...

Am prelucrat doua poze cu parerea mea subiectiv-obiectiva in legatura cu uzura unor suprafete/zone ale piesei ...  ce arata ca dispozitivul sau ansamblu din care facea parte nu avea o presiune uniforma in "oglinda" ci avea ... sa zicem o uzura mai mare pe o parte (ca la uzura pantofilor la oameni sau uzura la cauciucuri ... ) ...

Cu sagetile galbene am indicat marimea si directia fortei ...  recunosc nu sunt forte exacte ... dar ca idee sunt usor de priceput ...
Zonele incercuite cu galben au o uzura mai mare decat zonele alaturate/adiacente ....

P.S. Ar fi interesanta si opinia unui inginer "mecanic" si/sau "structurist" ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Rayden

@mariusvlad,

tu chiar crezi, in eventualitatea unei (sau mai multe..) vizite a unei civilizatii ET, ca au folosit supermaterialele la orice instrument oricat de nesemnificativ ar fi fost el?
eu nu cred...
poate o fi vreo piesa a unei bude de unica folosinta.. :-D si noi ne chinuim cu super analize si polemici care mai de care..
IMHO, daca nu ne apartine nou ca civilizatie, eu vad doar 2 optiuni ca..origine a lui, fie a unei civilizatii evident tehnologice care a existat in trecut, fie de provenienta extraterestra..procentul intre astea e de 51% pentru o civilizatie pamanteana anterioara..
cat priveste scopul sau utilizarea lui...aici sunt un pic in ceata..desi, imi lasa sentimentul unei talpi de robotel biped..

mariusvlad

Citat din: Rayden din  01 August 2012, 17:55:45
@mariusvlad,

tu chiar crezi, in eventualitatea unei (sau mai multe..) vizite a unei civilizatii ET, ca au folosit supermaterialele la orice instrument oricat de nesemnificativ ar fi fost el?
Nu sunt detinatorul adevarului absolut dar ipoteza mea ma gadila mai frumos.  :-D

Rayden

am facut si un mic filmulet..as mai fi filmat, dar mi-a sunat telefonul..si a trebuit sa plec la scurta vreme dupa..asa ca..data viitoare, sper sa fim pregatiti, cei care vom merge

Nox - merci!

Artefactul de la Aiud, România

StarDust

Citat din: mariusvlad din  31 Iulie 2012, 19:38:28
...
Nu agreez ipoteza piesei extraterestre pierdute deoarece nu ma impac cu ideea ca o masinarie capabila de calatorii interplanetare sa aiba in componenta ei un material atat de usor degradabil. Parerea mea.

Aici nu prea sunt de acord. Nu cred ca se merita sa consumi multa energie pt. a face un suport de tren de aterizare din titan de exemplu, daca din calcule rezulta ca aluminiul ar face fata cu brio.
Nu inseamna ca daca sunt super avansati trebuie sa foloseasca doar titan, sau alte asemenea materiale pt constructia caloriferelor de incalzire din vimane :D (dau si eu un exemplu).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

mariusvlad

Citat din: StarDust din  01 August 2012, 22:46:17
Nu cred ca se merita sa consumi multa energie pt. a face un suport de tren de aterizare din titan de exemplu, daca din calcule rezulta ca aluminiul ar face fata cu brio.
Asa este, dar eu am in minte numeroasele relatari ale unor presupuse aterizari care au lasat urme vizibile pe sol ceea ce ma duce cu gandul la o forta apreciabila aplicata trenului de aterizare, deci implicit alegerea unor materiale rezistente dar asta poate fi pentru mine doar un defect profesional. Promit sa fiu mai maleabil in celelalte dimensiuni caci in aceasta prea mi s-au batatorit neuronii pe legile arhicunoscute ale fizicii.  :-D

padme

Citat din: mariusvlad din  01 August 2012, 09:52:09
Aici suntem pe aceeasi lungime de unda si exact la acest lucru ma gandesc si eu cand spun ca nu pot sa accept ca acele civilizatii avansate sa vina la noi cu piese din aluminiu cand noi deja facem trecerea la materiale compozite, fibra de carbon, aliaje de titan...

Cred ca ceea ce vrea sa spuna mariusvlad este ca nu poti pune la Mercedes roti de lemn, oricat de bine ar iesi din calcule! Poate ca aluminiul sa fie un material "antic" si pt ei...asa cum si la noi se inlocuieste tot si aluminiul va fi piesa la muzeul de metalurgie....

Arhanghelul

#88
@Rayden

Materialul lipsa din zona incercuita (din print screen) ... este de curand (cativa ani) ?  :?... probabil s-a recoltat si de acolo material pentru analiza compozitiei chimice ...

Nu stiu daca este o iluzie optica dar ...se pare ca gaura mai mare este mai intr-o parte fata de mijlocul marginilor ... putin dezaxata fata de axa mediana ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Rayden

Din zona incercuita s-a prelevat proba pentru analizele la magurele...
Da, asa e, gaura mare nu e pe centru si e mai mare in interior..