Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud ?

Creat de assiris, 28 Aprilie 2006, 17:33:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kandaon

#150
Citat din: Arhanghelul din  12 August 2014, 19:05:51
Unde sunt oasele (de mastodont) care dau vechimea (testul cu imputinarea/injumatatirea carbonului)...

Solutiile (saruriile) bazice imbatranesc aliajele de aluminiu in cativa ani ...


Citat:

""Metodele cu contoare proporționale sau de scintilație sunt puțin sensibile și supuse erorilor statistice deoarece numără dezintegrările (foarte puține în intervalul de timp alocat detecției), în timp ce metoda cu spectrometrie de masă este mult mai sensibilă deoarece numără direct atomii de carbon-14. Vârstele determinate cu radiocarbon se raportează deobicei în ani BP (ani anteriori prezentului). Această datare se raportează la conținutul de radiocarbon anterior anului 1950 (când au început testele nucleare în atmosferă) și un timp de înjumătățire de 5568 ani în loc de 5570 cât se acceptă în prezent. Datările raportate în ani BP nu pot fi considerate ca date calendaristice deoarece nivelul atmospheric al carbonului -14 nu a fost mereu constant pe intervalul de timp evaluat și există un rezervor de carbon î materia organică, oceane, sedimente și roci sedimentare . Schimbările climatice pot modifica fluxul de carbon dintre aceste rezervoare și atmosferă modificând fracția de carbon – 14 din atmosferă. Datele BP (necalibrate) subestimează duratele cu 10-20%. [3]""

Nu stiu unde sunt oasele alea si daca si ce teste s-au facut pe ele, dar daca e sa te orientezi dupa ele vechimea minima ar fi din anii 10.000-11.000 i.H cand se considera ca in urma unui eveniment major a avut loc extinctia mega-faunei de pe Terra (aici nu sunt dubii). Deci nu prea au cum sa fie mai noi fata de perioada aia.
Poti afla cel mult ca au fost mai vechi sau mult mai vechi decat data aia. In orice varianta piesa de aluminiu ar fi un obiect "out of place" daca a fost gasita langa ele si nu zicem ca a pus-o cineva la misto in 1975 ca sa fie gasita in 1976 (stiu ca s-au mai facut farse din astea pe ici pe colo).

Nu stiu sincer cum si ce solutii chimice pot imbatrani aliajele de aluminiu dar cumva ma indoiesc ca cineva a tinut piesa aia cativa ani intr-o baie de saruri bazice ca sa o imbatraneasca prematur si sa o ingroape apoi la 10 m adancime langa niste oase de mastodont si toate astea sa se pietrifice rapid si sa fie descoperite din intamplare de niste muncitori care sapau langa albia raului.

Apoi piesa a fost studiata in mai multe randuri (trei daca nu ma insel) de mai multi specialisti, si din tara si din strainatate si astia toti nu cred ca pot fi pusi la indoiala. Ori daca ei au zis ca dupa stratul de oxid si dupa structura imbatranita piesa pare foarte veche (mult mai veche fata de data aparitiei aluminiului) eu tind sa-i cred. Ma gandesc ca si ei stiu cauzele unei posibile imbatraniri si au si aparatura si cunostintele necesare sa vada daca a fost ceva fortat sau artificial ori a fost ceva natural si care s-a intamplat in timp.
Dar sincer nu sunt specialist sau mare cunoscator in metalurgie asa ca spun doar ce cred si mai inteleg si stiu si eu si e deci posibil sa ma insel.

Ar fi fost clara treaba daca cineva venea cu o piesa identica de la o masinarie sau dispozitiv din ultima suta de ani, asa putem doar specula

prodcomb

Imaginile de mai jos indică:
-poziţionarea piesei cu urechi de la Aiud faţă de cele două axe: axa de prindere (de agăţare) şi axa de acţionare (motrice);
-urmele de frecare pe fundul cuvei de lucru;
-cu toate că există o diferenţă de tip de prindere şi acţionare (între piesa găsită şi brevetul de comparaţie),
se poate observa poziţia asimetrică a găurilor de prindere şi acţionare (ca şi la piesele din brevetul de invenţie).
Uzurile de la partea superioară a piesei găsită,  asimetriile lor şi asimetriile de poziţionare ale găurilor indică locul din dreapta a acesteia în cadrul maşinii de împâslire.
Urechi, urme de frecare, uzuri diferite şi asimetrii, locul în maşina de împâslire; şi tot a mai rămas o indicaţie
tehnica a piesei de la Aiud de lămurit (în afară de vechime = 100 ani, de metalurgia aluminiului = încă primitivă dar eficace).

distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Ganditorul

OK. a judecam lucrurile invers - din moment ce apar atatea teorii despre "atat de uzuala piesa de la Aiud"

1973 - razboiu" rece - aluminiu restrictionat pt "apararea comunismului" si alte actiuni militare.
Cine credeti voi ca a pierdut piesa la Aiud EXACT langa oasele de mamut ... la o adancime de 10 m in nisip. (adica cine credeti voi ca si-a permis sa piarda o piesa folosita in "aplicatii speciale" si sa nu o caute apoi pt a o recupera si, mai mult, n-a avut altceva mai bun de facut decat sa o plimbe sub ochii comunistilor pt a face o farsa cu oase de mamut & aluminiu ? Si nu orice farsa - ci una care putea sa stepte si 10 ani de la  "procesare" pt ca muncitorii puteau sa sape 10 m mai la stanga, in albia raului sau sa se opreasca la 9 m adancime.
- Deci care e logica aparitiei unei piese de aluminiu in imediata apropiere a oaselor de mamut - cui i-a folosit farsa asta si cine a facut-o ? 
Altfel "frecam| aluminiul ala pe toate partile incercand sa aratam ca era de la masina de spalat a bunicii sau de la balansoarul sefului de gara din Vascautzii din Deal. parerea mea.

prodcomb

S-ar putea să nu ne ajute nici "Omul şi Universul" a lui Mandics Gyorgy.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Rayden

citeam despre Obiectul de la Aiud pe blog-ul terramirabilis despre niste questii care pe mine unul, m-au ingrijorat oleaca..si anume reproduc mai jos un fragment pe care-l regasiti la link-ul asta: http://terramirabilis.ro/2014/12/20/florin-gheorghita-portretul-farfuristului-la-batranete-iii/   

"Dacă analiza e adevărată şi, venind de la Centrul de la Măgurele este adevărată, atunci piesa aceasta care evident este foarte veche ar dovedi că arheologia pe care o predau la Universitate ar trebui să o dau la gunoi... Or, eu ca profesor nu pot face aşa ceva... Singurul lucru pe care îl pot face este să o încui şi să nu o mai vadă nimeni."

mno, ce credeti?
cam nasoala practica asta funkadelika...cu tot ce e mai greu digerabil..lock away and throw the key...what a crap for crying out loud!!!

fiulploii

Tipic si epic  :-D

Iar acest aspect se repeta ca o linie de cod in toate aspectele vieții inclusiv religie, credința sau autoblocarea in peștera platoniana.
In fond si la urma urmei e in natura umană sa rămână in zona cunoscuta si securizata iar tot ce contravine sa dispară .

Nimic nou sub Soare.

Urban

Citat din: fiulploii din  22 Decembrie 2014, 22:13:58
In fond si la urma urmei e in natura umană sa rămână in zona cunoscuta si securizata iar tot ce contravine sa dispară .

Nu dispare nimic... se "protejeaza" turma.
Vrei sa o ia razna?

prodcomb

Adevărul este întotdeauna mult mai simplu.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Rayden

Citat din: prodcomb din  23 Decembrie 2014, 09:05:48
Adevărul este întotdeauna mult mai simplu.

da man, stiu..ai doua alternative, adicatelea astea:

1. poate mergi pe varianta - preferata domniei tale, bag io sama - in care rezultatele sunt matrasite, incurcate..alambicate astfel incat sa iasa ca concluzie o varsta mai apropiata a obiectului de vremurile noastre ca sa il scoti componenta a vreunui avion nazist..sau picior de spalat lana..sau te miri ce..etc..etc..s.a.m.d.
ma rog, aici ai avea un motiv..ca deh, ai avut informatii false si din cauza lor ai emis si o concluzie la fel de nashpa..pardon, falsa. simplu, nu?

2. varianta in care poate exista sansa de a avea acces la rezultate reale care pot plasa obiectul cu pricina, hehehe...unde a intzarcat mosu' Timp animalele lui domestice...caz care, e mai nashpa rau de tot..de ce? ca da peste cap tot ce stim la ora actuala..si ar trebui rescris totul..iar cei cu diplome fara numar..fara numar..ar trebui sa le arunce la gunoi..bine nu toti, dar..o mare parte din ei. si asta, nu iti place nici tie, dar nici lor. e cam complicat, nu? stiu...

ma rog..cele doua alternative de mai sus..poate nu sunt singurele..si poate ca nu sunt nici cat negru sub unghie adevarate..sau poate..nimic nu-i nou sub soare si toate-s vechi..pentru ca in final, esentialul e invizibil pentru ochi si adevarat doar cu inima poti vedea...

prodcomb

Piesa din aluminiu era una din cele două din compunerea maşinii care servea la împâslirea sau feltarea lânii în vederea obţinerii fetrului necesar fabricării pălăriilor.
Modul în care lucrau cele două piese l-am explicat mai sus; ele aveau o simetrie stânga-dreapta.
Destinaţia urechilor celor două piese, deci şi a piesei în cauză, am explicat-o mai sus.
Până acum nu a găsit nimeni destinaţia urechilor.
Erau mai interesante destinaţiile vechi ale piesei, care făceau abstracţie de urechi?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Rayden

@prodcomb,

man, iti salut perseverenta & determinarea in afirmatii.

in locul tau, stii ce as face? m-as duce si as lua o componenta din masinaria despre care vorbesti. poate chiar doua - trei componente similare din asemenea masini ... astfel incat sa vedem asemanarile..sau diferentele..si sa punem capat odata pentru totdeauna dilemei asteia.
exact cum s-a intamplat cu obiectul de la link-ul asta: http://www.asfan.ro/un_obiect_ciudat_gasit_in_romania.htm  unde cineva a postat ca ar fi o bucata dintro toba de esapament - daca nu ma inseala memoria, ii cer scuze colegului ca nu retin cine..si nu am apucat sa caut acum la ora asta; care pentru mine e caz inchis, obiect identificat - myth busted!

ce zici, te bagi?

prodcomb

Sunt deja băgat. Dacă nu ţii minte identificarea obiectului lui Cohal îţi aduc aminte că eu am făcut acea identificare, ca de altfel şi cea pentru obiectul de la Aiud, acum de faţă. Identificarea obiectului ciudat al lui Cohal nu am făcut-o în lincul indicat de tine, ci în altul mai "zbuciumat" în care m-am sinţit ca în faţa Inchiziţiei!
În afară de faptul că am identificat utilitatea şi utilizarea piesei şi am explicat toate detaliile ei, lucru pe care nu l-a reuşit nimeni am arătat şi cum arată maşinile în care funcţiona. Nu am arătat maşina în care se potriveşte ca o mănuşă.
Oare unde o fi rămas bucata de lînă (fetru) găsită lângă piesă? Ei ziceau că este o urmă de mamut lînos!
Dar mai erau şi nişte fragmente de oase!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Xanadron

#162
Cu regret zic sustinatorilor ipotezei "OOPART" (chiar daca, din pdv principial, nu pot sa nu fiu de acord cu afirmatiile amicului Rayden) ca inclin treptat mai mult spre mentinerea opiniei precedente:
Citat din: Xanadron din  08 August 2014, 10:00:46
Stimabilul prodcomb ar putea avea dreptate - in cazul asta, evident, fiindca-n alte ocazii a cam sarit calu' cu debunkareala. :lol:

Pe linga argumentele conexe designului piesei (functia creeaza forma) pe mine ma convinge... non-omogenitatea aliajului respectiv reiesita clar din analize.
Fie si doar factorul asta exclude, zic eu, originea presupus extraterestra a obectului. :-) Greu de imaginat deci un "extradimensional" calatorind cu viteze superluminice si amestecind c-un linguroi aliaje.
Favorizez deci si eu (fara sa fiu infailibil, evident) ipoteza unei piese fabricate pe la-nceputurile metalurgiei aluminiului (sfirsit sec. XIX - inceput sec. XX).

P.S. si adincimea de 10 m la care-a fost gasita piesa poate fi explicata - v. eroziunea brusca a meandrelor albiilor raurilor (n.b....pe malurile carora erau amplasate asemenea sisteme de spalare), cu ocazia unor viituri etc.

Repet: evident ca si eu pot gresi, fiindca meandrele adevarului depasesc de obicei fictiunea/imaginatia - dar, din pacate, cred ca si-n cazul asta e practic imposibila aducerea oricaror argumente... zdrobitoare, din partea oricarei tabere.

Pur teoretic vorbind, orice-i posibil asadar - inclusiv varianta ca obiectu' cu pricina sa fi fost... tot o piesa dintr-o masina de fabricat postav, din lina de mamut insa...  :-D si folosita de nephilimi :-) acu' 480.672 ani.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

StarDust

#163
Si totusi, nu s-a dat inca nici o explicatie cum se face ca in toate proiectele de "fulling machines" ciocanele alea sunt masive si grele, iar piesa noastra (din aluminiu) de doar ~20x12x7 cm ar fi avut aceeasi functie ca si masivele ciocane pomenite.
Acesta e un lucru foarte important de lamurit avand in vedere functionalitatea utilajului.

Plus, fiind o piesa "man made" nu am nici un dubiu ca undeva ar trebui sa existe schitele utilajului care sa contina ciocanul identic, caci nu am nici un dubiu ca fiind patentat nu s-a construit un singur utilaj.

Singura chestie prezenta in schite (si la obiectul nostru) care s-ar potrivi cu teoria lui prodcomb, ar fi pozitionarea gaurilor din obiect in lateralul axei longitudinale a acestuia, si nu pe mijloc, si recunosc ca pentru prima data am vazut in acele schite doua obiecte facute de om care sa aiba gaurile date in acest fel, si care sa aiba o functionalitate intr-un ansamblu mecanic.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Rayden

apai nu ma intelegeti gresit..nu tin mortis sa fie de natura extraterestra, tin mortis in schimb sa identificam - daca putem - ce naiba e..ca sa incheiem cazul si sa ne axam pe alte treburi.

apai colegu' @prodcomb, lasa naibii lana de mamut sau..de ce o fi fost..lasa si oasele ce ar fi insotit obiectul..si adu poze cu obiecte asemanatoare din masinariile de care se vorbeste acilea..yo asta is curios acum sa vad!

nu de alta..dar ca sa mergem mai departe... :mrgreen:

nu e musai acu, ci dupa sarbatori  :-D 8-) :rainbow: ; dar asta numai daca binevoiesti, desigur!