Sectiune pentru limba româna > Arheologie - Astronautica Antica

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud ?

(1/46) > >>

assiris:
Articolul preluat de la:
http://www.aiudonline.ro/forum/viewtopic.php?t=1124

Mi s-a parut interesant, nu am dat peste el in forum si de aceea l-am postat aici.Ulpia Jurnal - 10 decembrie 2004

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud

Aiudul ar putea fi un fel de Roswell al României. Doar cã, mai vechi cu câteva mii de ani. Spre deosebire de orãselul american din New Mexico, devenit celebru dupã ce în anul 1947 acolo s-a prãbusit un OZN, la Aiud nu s- a dezvoltat pelerinajul în cãutare de urme ale extraterestrilor. Subiectul este cunoscut doar pasionatilor de paleoastronauticã ori unor cercetãtori care nu vorbesc foarte mult despre el…

“Existã urme de pasi imprimate în roci vechi de 500-600 milioane de ani la Berea (Kentucky) sau la Antelope Springs (Utah). Au fost gãsite obiecte tehnice inexplicabile, încastrate în piatra formatã în urmã cu mii sau milioane de ani, la Schöndorf (Austria), Coso Mountains (California), în albia râului Narada (Uralul de Est, Rusia), chiar si în România lângã Aiud, în râul Mures. N-ar putea fi oare acestea semne cã cineva ne viziteazã de foarte multã vreme?”
Dan D. Farcas, doctor în matematici


Istoria modernã a omenirii a înregistrat descoperirea unor obiecte bizare, care în mod normal nu ar fi trebuit sã existe.

Pentru simplul fapt cã oamenii nu dispuneau de tehnica necesarã fabricãrii lor. Un astfel de exemplu este obiectul misterios de la Aiud, descoperit acum 30 de ani, obiect ce este considerat de unii speciali sti ca un artefact de origine extraterestrã.

La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de cãtre o grupã de muncitori, care lucrau la o carierã de nisip la malul Muresului, la o adâncime de zece metri, trei obiecte. Douã s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale dispãrute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însã multã bãtaie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o formã de ciocan în care sunt executate douã gãuri de formã cilindricã, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. În partea inferioarã a gãurii de diametru mai mare se poate observa o camerã de formã ovalã, probabil lãcasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de cãtre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Mãgurele.


Aiudenii de acum câteva milenii nu puteau prelucra aluminiul

Analizele au stabilit cã materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcãtuit din 12 elemente. Materia de bazã, adicã 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urmã în cantitãti foarte mici.

Materialul de bazã al bucãtii de metal, aluminiul, a stârnit curiozitatea. Pentru prima datã aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825 si doar la sfârsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industrialalã temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gãsindu-se în naturã numai sub formã de minerale. În acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideazã în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai cã nu sunt cunoscute ci necesitã o actiune îndelungatã a oxigenului, de-a lungul a câteva mii de ani, fapt ce întãreste dovada cã obiectul amintit este foarte, foarte vechi.

Obiectul prezintã si urme de lovituri si zgârâieturi care ar putea proveni de la niste lovituri puternice.


Talpã de aterizare pentru aeronave?

Inginerul aeronautic Michael Hesemann propune o teorie interesantã în ceea ce priveste originea obiectului, spunând cã acesta ar putea proveni de la un obiect zburãtor de mãrime micã si ar fi putut constitui o talpã de aterizare a acestuia.

Informaticianul Dan D. Farcas, doctor în matematici si vicepresedintele Asociatiei Române pentru Studierea Fenomenelor Aeropsatiale Neidentificate, considerã cã misteriosul artefact de la Aiud nu este altceva decât unul din nenumãratele semne ale vizitelor unor civilizatii
extraterestre mult mai evoluate decât specia umanã… În prezent artefactul misterios de la Aiud se aflã în depozitele Muzeului din Cluj Napoca.

Nicu POPESCU
_________________
Robert Lixandru
web designer

Skywalker:
Stiam si eu de acel misterios artefact.

Iata niste poze:
  Dupa cum se vede in poza, obiectul nu are chiar forma din schita. Mai multe detalii se pot gasi si
pe topicul deschis de Baaron la Diverse-Descoperire in Aiud.


apokryphos:
O analiza cu un microscop electronic efectuata de un metalurg ar putea da informatii importante referitoare la procedura de turnare si prelucrare a obiectului respectiv.

Stie cineva daca a mai facut cineva vreun studiu asupra lui in ultimii 10-20 de ani? Obiectul e dovada vie ca nu e nevoie de o conspiratie ilumineo-masonica pentru ca ceea ce poate fi un artefact sa zaca uitat intr-o arhiva.  :x

A.

nemo:
Chiar ma gandeam apokryphos , ca ar trebui sa puna o intrebare cineva din Cluj la muzeu daca se poate vedea acest artefact . Cred ca ar merita si o mica expeditie sa vedem obiectul . Daca totusi el mai exista la muzeu ... .

Skywalker:
Nemo a scris:

--- Quote ---Chiar ma gandeam apokryphos , ca ar trebui sa puna o intrebare cineva din Cluj la muzeu daca se poate vedea acest artefact . Cred ca ar merita si o mica expeditie sa vedem obiectul . Daca totusi el mai exista la muzeu ... .
--- End quote ---

   Da, daca ne hotaram sa mergem la Hoia Baciu, putem da o tura si pe la muzeu. Poate careva din noi va avea si niste aparate foto digitale, ca sa faca niste poze mai detaliate.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version