Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud ?

Creat de assiris, 28 Aprilie 2006, 17:33:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

assiris

Articolul preluat de la:
http://www.aiudonline.ro/forum/viewtopic.php?t=1124

Mi s-a parut interesant, nu am dat peste el in forum si de aceea l-am postat aici.



Ulpia Jurnal - 10 decembrie 2004

Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud


Aiudul ar putea fi un fel de Roswell al României. Doar cã, mai vechi cu câteva mii de ani. Spre deosebire de orãselul american din New Mexico, devenit celebru dupã ce în anul 1947 acolo s-a prãbusit un OZN, la Aiud nu s- a dezvoltat pelerinajul în cãutare de urme ale extraterestrilor. Subiectul este cunoscut doar pasionatilor de paleoastronauticã ori unor cercetãtori care nu vorbesc foarte mult despre el...

"Existã urme de pasi imprimate în roci vechi de 500-600 milioane de ani la Berea (Kentucky) sau la Antelope Springs (Utah). Au fost gãsite obiecte tehnice inexplicabile, încastrate în piatra formatã în urmã cu mii sau milioane de ani, la Schöndorf (Austria), Coso Mountains (California), în albia râului Narada (Uralul de Est, Rusia), chiar si în România lângã Aiud, în râul Mures. N-ar putea fi oare acestea semne cã cineva ne viziteazã de foarte multã vreme?"
Dan D. Farcas, doctor în matematici


Istoria modernã a omenirii a înregistrat descoperirea unor obiecte bizare, care în mod normal nu ar fi trebuit sã existe.

Pentru simplul fapt cã oamenii nu dispuneau de tehnica necesarã fabricãrii lor. Un astfel de exemplu este obiectul misterios de la Aiud, descoperit acum 30 de ani, obiect ce este considerat de unii speciali sti ca un artefact de origine extraterestrã.

La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de cãtre o grupã de muncitori, care lucrau la o carierã de nisip la malul Muresului, la o adâncime de zece metri, trei obiecte. Douã s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale dispãrute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însã multã bãtaie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o formã de ciocan în care sunt executate douã gãuri de formã cilindricã, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. În partea inferioarã a gãurii de diametru mai mare se poate observa o camerã de formã ovalã, probabil lãcasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de cãtre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Mãgurele.


Aiudenii de acum câteva milenii nu puteau prelucra aluminiul

Analizele au stabilit cã materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcãtuit din 12 elemente. Materia de bazã, adicã 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urmã în cantitãti foarte mici.

Materialul de bazã al bucãtii de metal, aluminiul, a stârnit curiozitatea. Pentru prima datã aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825 si doar la sfârsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industrialalã temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gãsindu-se în naturã numai sub formã de minerale. În acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideazã în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai cã nu sunt cunoscute ci necesitã o actiune îndelungatã a oxigenului, de-a lungul a câteva mii de ani, fapt ce întãreste dovada cã obiectul amintit este foarte, foarte vechi.

Obiectul prezintã si urme de lovituri si zgârâieturi care ar putea proveni de la niste lovituri puternice.


Talpã de aterizare pentru aeronave?

Inginerul aeronautic Michael Hesemann propune o teorie interesantã în ceea ce priveste originea obiectului, spunând cã acesta ar putea proveni de la un obiect zburãtor de mãrime micã si ar fi putut constitui o talpã de aterizare a acestuia.

Informaticianul Dan D. Farcas, doctor în matematici si vicepresedintele Asociatiei Române pentru Studierea Fenomenelor Aeropsatiale Neidentificate, considerã cã misteriosul artefact de la Aiud nu este altceva decât unul din nenumãratele semne ale vizitelor unor civilizatii
extraterestre mult mai evoluate decât specia umanã... În prezent artefactul misterios de la Aiud se aflã în depozitele Muzeului din Cluj Napoca.

Nicu POPESCU
_________________
Robert Lixandru
web designer

Skywalker

Stiam si eu de acel misterios artefact.

Iata niste poze:




  Dupa cum se vede in poza, obiectul nu are chiar forma din schita. Mai multe detalii se pot gasi si
pe topicul deschis de Baaron la Diverse-Descoperire in Aiud.



apokryphos

O analiza cu un microscop electronic efectuata de un metalurg ar putea da informatii importante referitoare la procedura de turnare si prelucrare a obiectului respectiv.

Stie cineva daca a mai facut cineva vreun studiu asupra lui in ultimii 10-20 de ani? Obiectul e dovada vie ca nu e nevoie de o conspiratie ilumineo-masonica pentru ca ceea ce poate fi un artefact sa zaca uitat intr-o arhiva.  :x

A.

nemo

Chiar ma gandeam apokryphos , ca ar trebui sa puna o intrebare cineva din Cluj la muzeu daca se poate vedea acest artefact . Cred ca ar merita si o mica expeditie sa vedem obiectul . Daca totusi el mai exista la muzeu ... .

Skywalker

Nemo a scris:
CitatChiar ma gandeam apokryphos , ca ar trebui sa puna o intrebare cineva din Cluj la muzeu daca se poate vedea acest artefact . Cred ca ar merita si o mica expeditie sa vedem obiectul . Daca totusi el mai exista la muzeu ... .

   Da, daca ne hotaram sa mergem la Hoia Baciu, putem da o tura si pe la muzeu. Poate careva din noi va avea si niste aparate foto digitale, ca sa faca niste poze mai detaliate.

dane

apropo de hoia baciu ... ar fi fain sa se organizeze o excursie acolo ...sau poate sa se infiintzeze un grup de cercetatori ...  :-)

apokryphos

Citat din: nemo din  03 Mai 2006, 13:12:55
Chiar ma gandeam apokryphos , ca ar trebui sa puna o intrebare cineva din Cluj la muzeu daca se poate vedea acest artefact . Cred ca ar merita si o mica expeditie sa vedem obiectul . Daca totusi el mai exista la muzeu ... .

nemo,

Ar trebui mai intai gasit un metalurg care poata spuna ce poate deduce din examinarea obiectului. Chiar si re-publicarea a tot ce se stie despre obiect poate trezi ceva interes stiintific. Spun asta pentru ca ultima data cand am cerut o inspectie cu un microscop electronic (prin 99) al unor probe metalice costa o gramada de bani. Poate vreun om de stiinta din Romania devine interesat si e dispus sa faca o analiza pe gratis.
Aluminiul doar recent a devenit ieftin. De la descoperirea lui pana recent a fost scump si ma indoiesc ca cineva ar fi aruncat obiectul. Compozitia elementala e importanta, dar modul de prelucrare al metalului si compusii in care se afla aluminiul in interior (daca e in compusi) poate sa dea imediat la iveala un tip de procesare care este sau nu este folosit in industrie.

Ar fi pacat sa se fi "ratacit", dar nu m-as mira sa se fi intamplat asa ceva.

A.

IONUT

Citat din: assiris din  28 Aprilie 2006, 17:33:57
Articolul preluat de la:
http://www.aiudonline.ro/forum/viewtopic.php?t=1124

...
Istoria modernã a omenirii a înregistrat descoperirea unor obiecte bizare, care în mod normal nu ar fi trebuit sã existe.

Pentru simplul fapt cã oamenii nu dispuneau de tehnica necesarã fabricãrii lor.
...

Sunt foarte revoltat de aceste afirmaţii şi mă întreb dacă aceşti oameni au mai citit altceva în domeniu UFO, ( nu mă refer la Assiris). De ce oare nu ar fi tebuit să existe sau de ce oare nu oamenii care l-au fabricat nu ar fi dispus de tehnica necesară ?? Doar ptr faptul că ştiinţa "modernă" nu recunoaşte existenţa Atlantidei (ca de ex) sau a extratereştrilor ?? Ori ptr că nu sunt dovezi clare a altor dimensiuni ???

Ce-ar putea fi acelst obiect, totuşi ?  :? - mă întreb. Dar mai mult mă întreb oare dacă am afla, ce s-ar întâmpla ? Nu pare a fi o posibilă mare descoperire viitoare dacă s-ar afla cear fi .  Bun, să zicem că ar fi o talpă de aeronavă. Am fi în situaţia când am găsi o potcoavă şi ne-ar mai trebui 3 , un cal şi o căruţă.  :-D . Să înţeleg cumva că e cel mai important artefract din Ro ? Tare-s curios.   :cry:

nemo

Doru Davidovici in cartea sa "Colegii mei din nestiut" povesteste ca a vazut si chiar a tinut in mana o statueta reprezentind o femeie . Statueta era in posesia unei persoane particulare si fusese gasita de tatal acestuia, care fusese miner, intr-un strat de carbune lignitic . Particularitate : statueta avea 6 degete la picioare .  Statueta a disparut neintrind in posesia nici unui muzeu .

lory

am citit si eu cartea..probabil statueta e de mult afara din tara..... :|

ryn

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Doru a fost Dodoiu pilot si el, mort intr-un accident de circulatie.  In carte nu se specifica numele pentru a proteja persoana, dar cred ca nu suficient.

aswotim

Este cineva de pe forum care are rude sau cunostinte pt a lua legatura cu cineva de la intreprinderea de aluminiu Slatina? Ei ar putea sa ne zica ceva si despre compozitie... Si sa faca analize noi.

toma

CitatCompozitia elementala e importanta, dar modul de prelucrare al metalului si compusii in care se afla aluminiul in interior (daca e in compusi) poate sa dea imediat la iveala un tip de procesare care este sau nu este folosit in industrie
Da, treaba este ca un fel de amprenta ce poate furniza data despre producator.
Stiu povestea, e chiar intriganta! Din pacate cred ca treaba a fost data uitarii!
P.S.Ionut, renunta la setarea romaneasca a tastaturii, nu vezi in ce hal arata postarea ta???!!! Este greu de citit, enervant chiar!!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

aswotim

Dar mult mai probabila mi se pare ipoteza civilizatiilor suprapuse. Adica au fost mesteri in perioadele noastre pre-antice care au putut prelucra bauxita pt extragerea aluminiului...
De altfel, istoria a fost mereu presarata de atacuri ale populatiilor migratoare mai crude, mai sangeroase care au nimicit mereu civilizatiile pasnice, avansate tehnic si spiritual. Nu vedeti si Europa cum tinde spre o rafinare a legilor si tolerantei sale la care cade prada tot ea in fata "migratorilor" romani, mai mult sau mai putin colorati , dotati cu o putere si vointa de imbogatire rapida mult prea remarcabila?!
Altfel de unde bani pt vile cu turnulete si masini de lux?!


lukr2003

salut
de atunci nu s-a mai facut nimic pe seama acestui subiect?