Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Viata de zi cu zi ca o sincronicitate!

Creat de mr, 05 Ianuarie 2012, 16:20:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

aress1818

#15
Ti s-a intamplat de multe ori sa te uiti la ceas si sa vezi aceeasi ora sau numere repetitive 13:13, 9:9 sau sa te intalnesti cu acelasi om necunosct, la aceeasi ora
in acelasi loc.

Da, probabil ca da ....sigur da si este ideea de sincronicitate. Ce se intampla sau cum se intampla? Te setezi pe o o anumita frecventa, propria ta frecventa si ii dai voie constiintei tale sa iti aduca aminte cand esti pe "drumul" tau, pe frecventa ta. Indivizi diferiti folosesc numere diferite la momente diferite. Este chiar sincronicitatea. Nu valoarea numerica, desi si numerele au si o vibratie energetica.
Totusi se pune intrebarea, ce reprezinta pt tine, actioneaza sau declanseaza ceva in tine? Ce fel de reminder este pentru tine? La ce te uiti la tine cand iti aduci aminte? Ce simti atunci cand esti pe frecventa pe care te-ai setat? Acestea sunt intrebarile.

Si tot sincronicitate este si faptul ca citesti acum, ca esti aici, pentru ca atentie nu este istoria mea aici, ceea ce scriu e doar povestea ta! Este povestea vietii tale care te-a adus aici, e sincronicitate, este experienta ta de viata, definitiile crezurile tale carora acest material le este relevant. Pt ca altfel nu ai fii aici, acum! Tu iti creezi realitatea in care traiesti si ca sa intelegi constient ca tu controlezi totul ai nevoie doar de doua lucruri, idei, concepte, UNU, DOI

UNU:
Totul este sincronicitate...orice experienta, circumstanta cu tine, tu conducand, tu mergand pe jos, tu in viata de zi cu zi, orice obiect, orice persoana, orice sunet, orice interactiune, orice zgomot pe strada, fiecare frunza de copac, numarul frunzelor, culoarea frunzelor, TOATE SUNT si EXISTA PT UN MOTIV. Nu e nici un accident!

Chiar daca anumite interactiuni, anumite obiecte sau anumite persoane nu o au nici o legatura directa cu tine la un anumit moment asta nu inseamna ca ele nu sunt acolo fara un motiv. Ele au poate o semnificatie pe un grad de constientizare mai
puternic pentru persoanele din fata ta, pentru persoanele din spatele tau dar pentru ca tu esti de asemenea acolo tu ai partea ta de co-creatie fiind acolo si interactionand cu alti indivizi. Sincronicitate negativa? Conduci in masina ta si cineva iti taie calea, te afli blocat in trafic, nimic nici o situatie
nu e accidentala. Nimic! Esti blocat in trafic, masinile de langa tine, distanta la care sunt de tine inainte si in fata, in lateral, culorile masinilor, lumina soarelui, nimic nu e accidental, intamplator. Nimic!

Secretul este sa realizezi acest lucru si sa fi fascinat cat de bine este orchestrat totul si ca participi si tu pe un nivel inconstient. Tu desenezi in viata ta fiecare particula de praf, fiecare atom, totul. Fara exceptie. Felul in care cineva se uita la tine, felul inca care tu te uiti la cineva, cum sunt imbracati ei...nimic intamplator. Totul si toti sunt de fapt un singur si unic eveniment, experimentat
simultan din multiple puncte de vedere. Un singur eveniment. Importanta evenimentului este data doar de relationarea la el. Cu alte cuvinte, iti poti da seama ca...sa zicem cineva merge pe jos pe strada si ca poarta o anumita culoare la camasa. Poti spune ca este sincronicitate stiinda ca are motivul lui. Daca te relationezi la acest eveniment iti dai seama nu exista un motiv anume ceva important la care sa te relationezi, el cu un tricou negru pe mergand pe strada. Totusi importanta creste daca iti dai seama ca tu esti acolo pe strada cu acel om si acest eveniment nu e un accident. Cu alte cuvinte prezenta ta acolo amplifica acel eveniment, prezenta ta mareste ca si grad de importanta experienta atat pt tine cat si pt cel pe care il intalnesti, totul este sincronicitate.

Numarul doi: actioneaza cu integritate la toate oportunitatiile aduse de sincronicitate.

Aceste doua idei, 1) totul este sincronicitate 2) actioneaza cu integritate, aceste doua idei sunt tot ce ai nevoie ca sa iti creezi viata pe care ti-o doresti. Aceasta e realitatea fizica, totul este sincronicitate, actioneaza corespunzator stiind asta. 1 2 Actionand asa practic o sa ai mai multa constientizare asupra primei idei 1) ceea ce iti va oferi mai multe oportunitati sa actionezi ideea numarul 2) Sunt idei care se autoperpetueaza. Unul genereaza doi, doi genereaza unul la infinit.

Ca sa rezum actioneaza stiind ca totul este sincronicititate si ceea ce rezulta din actiunile tale este ceea ce este necesar sa cunosti.Ai totala incredere ca totul se intampla cu un motiv, motivul tau si daca folosesti aceasta experienta intr-un mod pozitiv, intotdeauna o sa descoperi mai devreme sau mai tarziu ca ti-a folosit intr-un mod pozitiv. Ai incredere in instinctele tale, analizeaza ce iti spune instinctul: "De ce ezit? Ce cred cu adevarat de situatia in care sunt, care e partea mea de co-creatie? Care sunt crezurile, definitiile mele? Ce este aceasta ezitare care imi da voie sa ma uit la mine insumi prin intermediul acestor indivizi? Invata tot ceea ce poti, aplica si orice alegere evidenta va deveni ceva firesc, actioneaza dupa cu integritate"
Daca te blochezi si sigur te blochezi adu-ti aminte ca sincronicitatea inseamna sincronizare perfecta, o idee de genul "asta nu trebuia sa se intample" este doar o prejudecata, pui un sablon, asteptarile tale pe ceea ce crezi tu ca ar trebuii sa se intample. Asta este in contradictoriu cu ideea de sincronicitate, este asa cum este in felul in care este. Analiza constienta nu e singura definitie a intelegerii. Si ultima idee: imediat ce actionezi ca si cand totul este sincronicitate cu atat devine mai evident si o sa realizezi si alte lucruri magice, minuni care vor veni in mod natural firesc.

http://oideegeniala.blogspot.com/2012/01/aventuri-in-sincronicitate.html

SLEAH19

  Inevitabil se întâmplă să întâlnesc oportun , persoane pe care am un interes să le întâlnesc dar am taxat asta  drept coincidenţă.
  Nu mi s-a întâmplat până acum în mod conştient să am flash-uri despre întâmplări sau locuri din viitor ci numai în vis . Am visat locuri în care am ajuns după ceva timp şi brusc am conştientizat că le visasem cel puţin de câteva luni.

  Ce voiam să reproduc deşi nu sunt sigur că sunt on topic este faptul că în urmă cu ceva ani am avut o întâmplare controversată în viaţa mea în care au fost implicate mai multe persoane şi lucrurile s-au terminat nedrept în ceea ce mă priveşte. De atunci , de 2 - 3 ori pe an am un vis  în care eu sunt conştient că visez sau e o stare de semiconştienţă , revăd locurile şi persoanele de atunci din trecut şi brusc singura mea prioritate devine să le arăt persoanelor implicate dovezile care mă fac nevinovat , şi o fac cu atâta ardoare şi determinare , efectiv trag de ei băgându-le în faţă dovezile cu dea sila iar nepăsarea lor mă face să urlu şi toate astea le fac ştiind că sunt în vis, iar a doua zi mă trezesc extrem de obosit şi cu un enorm sentiment de zădărnicie.  Nu este singurul meu vis în formă continuată , mai am şi altele foarte interesante dar ăsta mă marchează.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

everyday

Un alt domeniu esential pentru delimitarea existentiala a EU-lui nostru in si prin prisma  lumii inconjuratoare din care facem parte atit "in Cer precum si pe Pamint", ar fi intrebarea pe care trebuie sa o avem permanent in fata noastra despre ceea ce reprezinta si constituie Realitatea Vietii noastre cotidiene si in combinatie cu  o cugetare luata la intimplare : "Nimeni nu stie cine sunt si unde ma duc, nici macar eu insumi."_Don Juan Matus,  rezulta o premisa de luat in considerare ca punct de pornire intre timpurile stravechi si fenomenul New Age.

Cum insa, eu nu vreau sa ma cufund in stiinte, ori filozofii, care mai la vedere,  care mai ocultate
ci numai sa-mi folosesc si sa-mi dezvolt coordonatele simple date din nastere fiecarui pamintean, adica , sa merg cu mintea si trupul, cu gindul si simtirea spre tot ceea ce vad inafara mea si fara sa visez prea tare, nu ma astept sa si gasesc acea realitate la modul propriu, fiindca de-alungul istoriei omenirii au fost zidite multe dintre caile cunoasterii.

Daca ar fi sa se Intimple acea Revelatie in care realitatea "formata" inafara mea sa dispara la un moment dat, si singura cale de accedere spre o realitate profunda, nevazuta, dar capabila sa renasca prin noi,  atunci,  recrearea acelei realitati intrinseci Omului se poate realiza prin  fenomenul transmiterii la nivelul de utilizare a misterioasei "masina timpului " o revenire la functia si rolul telepatiei  pierdute de mult,   in amanunte creationiste vizibile .




Grifon

Sincronicitatea asta...mare drăcie !

Acum 4 zile mă intâlnesc cu un amic, si văd că i-a ieșit un coș pe obraz. Mà hlizesc ca un tont si-i zic "Ce făcusi bre ? Te-ai șmecherit kinky prin pointilism ?" (termenul venindu-mi spontan, fără să-l cunosc decât la nivel vag, de cultură generală).

Acum 2 zile, un alt cunoscut imi arată un desen, iar un terț aflat conjunctural in cârciumă zice "Ha, parcă-i făcut de ăia, ce pictează-n puncte, cum draq le zice ?". "Pointiliști !" îi răspund, mirându-mă de reapariția ideii.

Azi pe la 10.00, o amică citește un text unde găsește 4 puncte de suspensie. Râde, apoi zice : "Ăștia scriu Morse ? Hihihi ! Sau fac precum ăia, cu arta din puncte ?"

Hm....Contexte total diferite, persoanele nu se cunosc intre ele. Numitorul comun - doar eu, ca receptor in ansamblu. Zic :"Hait ! Ce mă tot bântuie pointilismul ăsta ? Ia sã caut pe Net, sà mă luminez un pic..."
Și m-am luminat. Pe o cu totul altă chestiune, ce mă frământa in fundalul discuțiilor "ireale" de aici (ceva legat de cum percepem realitatea, si cum am putea percepe-o similar, dar totusi diferit, dată fiind textura....matrixului...

Titane Carl Gustav Jung, ție îți dedic această postare...cu mesajul "Fi-ți-ar sincronicitatea să-ți fie !"

Grifon

Iată o nouă ínlànțuire bizară de factori, ce am experimentat-o acum câteva săptămâni:

1)  Găsesc pe Net, fără a căuta special, cuvântul "cree" (într-un context irelevant). Singura relevanță a fost că nu știam ce înseamnă, așa că l-am căutat pe Google Translate. Nu e un termen comun, ci desemnează generic amerindienii din Canada (zona Hudson, mai cunoscuți ca algonkini). Dau din umeri, clasez treaba la "fapt divers" și intenționez a uita contextul.

2)  A doua zi, la recomandarea unui amic, accesez serialul "Frontier" de pe Netflix. Surpriză ! Acțiunea e în sec XVIII, la frontiera dintre SUA și Canada. Printre protagoniști, indienii "cree"... cu specificul lor.

3) Fiind doar a doua apariție, am clasat-o totuși ca simplă coincidență. Și poate așa ar fi rămas, dacă două zile după n-aș fi accesat pe Net (tot fortuit) un articol despre " out of body experiences", unde se vorbea (tangențial, e drept) despre unele ritualuri șamanice ale indienilor "cree" !

Eh, sincronicitate ! Doar că îmi scapă totuși de ce aceste impulsuri înspre..."cree" - deci îmi propun sà mai "sap", poate voi depista noi...înlănțuiri.

P.S - De la ultima postare aici (adică precedenta, cea cu " pointilismul") am mai avut astfel de...potriviri - doar că nu le-am dat atenție, iar pe unele, din păcate, le-am uitat pe momentele desfășurării.

fiulploii

  Am impresia ca e vorba de un curent global deoarece pe mai multe valuri ale netului se vorbeste in ultimul timp despre triburile din America iaar ultima gaselnita este ca primii locuitori ai continentului american au fost oameni cu pielea neagra din Africa iar actualele triburi amerindiene sunt de origine asiatica.
   parerea mea este ca se creeaza in mentalul colectiv anumite tendinte iar creierele individuale se alimenteaza din aceste curente emise, redistribuite si amplificate.

Grifon

Da, e posibil ca mentalul colectiv să fie...cauza.
Asta poate fi valabil în orice sincronicitate, indiferent de subiect. Întrebarea se pune însă : acest mental colectiv e o cauză, sau doar un mijloc de transmisie (medium) ?
Căci a spune "mental colectiv" e ca si cum ai spune Internet (sau, mai exact, Interbrain).
Mediul de propagare e clar, să zicem. Dar cine este (sau sunt) în postura emițătorului ...noi fiind, până una-alta, doar (involuntari) receptori ?

abyss

#23
Emițătorul poate fi orice sau oricine, local sau extern... conteaza si ansamblul planetor ca si relee, stele ... Sunt multi factori.  Conteaza  si miezul abstract al principiului care "emite"...
  Suntem si emițători in anumite conjuncturi  ... dar cred ca sincronicitatea asa cum o cumoastem  se mamifesta in special cand cineva se afla in postura de receptor.
E un subiect ... greu.
Cat despre tendinta de a promova coloratii combinati cu blonde ... asta nu e o chestiune noua. Personal sunt satul pana peste cap din multe puncte de vedere,  de toti coloratii si teoriile care ii tot promoveaza. Asta e. Nu sunt rasist.  Dar nici isus cristos.

Grifon

E cu siguranță un subiect greu.
Chiar și Jung, ce a brevetat paradigma, s-a ímpotmolit - mai ales cà breasla psihologilor a primit-o cu rezerve, oricât de mare era prestigiul autorului.

În opinia mea, sincronicitatea nu e doar întrebuințarea (voluntară sau nu) a unui mediu conductor mental.
De ar fi așa, am recepta foarte des emisii "înmănunchiate". Suntem acuși 8.000.000.000 de zănateci pe Terra, iar dacă emisiile ar fi combinate pe numitor comun mediatic...văleu ce-ar ieși !

Denumirea alternativă a sincronicității e "coincidențe semnificative". Deci au o noimă...un tâlc...depinzând astfel și de alți factori decât combinarea aleatorie de gânduri globale.

Doar anumite idei provin pe această neobișnuită filieră, și doar în anumite momente. Cam ca și senzația de deja-vu, ce este ínrudità (probabil având similitudini de sorginte).

O fi o sursă...o fi Sursa...greu de spus.
Ca întotdeauna când experiența e învăluită în faldurii subiectivismului...