Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Romania

Creat de horia2008, 05 Ianuarie 2012, 15:05:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19

  La intrarea în comuna Costeşti, Vâlcea se găseşte Muzeul Trovanţilor mai puţin celebrii decât cei din zona Buzăului dar cel puţin la fel de spectaculoşi. Legendele oltenilor spun că sunt: ouă de balauri sau de dinozauri  sau pietre care cresc singure, bătrânii locului spun că noaptea pietrele deschid ochii , vorbesc , se mişcă şi de multe ori uită locul şi se aşează în poziţii diferite dimineaţa.

http://www.jurnaldecalator.ro/muzeul-trovantilor-valcea/
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

zana@M

Avem intr-adevar o tara magnifica.
Peşteră cu cristale,mina Farcu din Bihor.
Peştera a fost descoperită în urmă cu 25 de ani, de către un miner, în timpul unor lucrări la o galerie a Minei Fârcu .A fost vandalizata de-a lungul timpului, în perioada de exploatare masivă a bauxitei. Astăzi face parte din situl Natura 2000 Defileul Crişului Repede - Pădurea Craiului si a fost deschisa pentru vizitare ,vineri 22 iunie 2012 .
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

zana@M

Cel mai misterios loc din Romania ,Calea Zeilor din Cetateni,loc sacru de pe vremea legendarilor uriasi.
http://www.enational.ro/romania-mea/calea-zeilor-din-cetateni-cel-mai-misterios-loc-din-romania-i-154199.html/

,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

fratelelup

Un articol deosebit de interesant....si asa regele Arthur se pare ca se trage de pe la noi
http://adevarul2012.blogspot.ro/2012/07/lupul-dacic-original-era-colorat-in.html

zana@M

Numai romanii pot simti cu adevarat care este valoarea acestei tari. Daca esti roman, pretuieste tot ce inseamna Romania, ai grija de tara ta!
Colt de Rai... Romania mea frumoasa
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,


zana@M

#66
Oameni si OAMENI

''Oamenii de la Borcea sunt, intr-adevar, speciali. Fie ca sunt acolo de zeci de ani, fie ca sunt tineri locotenenti inca stingheri printre "veterani", absolut toti sunt extraordinari. Am avut sansa de a discuta cu multi dintre ei, nefiind macar unul care sa imi spuna ca nu doreste acest lucru sau ca nu are timp, fiind totusi o zi extrem de plina pe aerodrom.''
http://www.ziare.com/stiri/avion/acei-oameni-minunati-si-masinariile-lor-zburatoare-fotoreportaj-ziare-com-1188617

''Trebuie mentionat faptul ca toti cei care zboara la Borcea fac acest lucru din pasiune. Nici nu cred ca ar rezista altfel, in mijlocul campului, luptandu-se cu canicula pe timp de vara, cu gerul naprasnic iarna, izolare, distanta etc. De fapt, un pilot militar este un amestec de pasiune pentru zbor, de datorie fata de tara, de disciplina militara si, nu in ultimul rand, de caracter deosebit.''
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

zamotrak

#67
6907,9521,5801,6207,5721,
@zana,
Ce-ti veni cu poza asta?
Acum la vreme de seara si sfarsit de saptamana?
Doamne, cum au trecut anii!
Toate aceste avioane,Mig 21 ,au zburat,candva, pe Giarmata,Timisoara.Au apartinut escadrilei a 2-a,din reg.93
Ce vremuri! :rainbow:

P.S.Nu credeam ca mai sunt apte de zbor,fabricate fiind prin anii 70 :-o

zana@M

#68
Citat din: zamotrak din  07 Septembrie 2012, 22:16:38
6907,9521,5801,6207,5721,
@zana,
Ce-ti veni cu poza asta?
Acum la vreme de seara si sfarsit de saptamana?
Doamne, cum au trecut anii!
Toate aceste avioane,Mig 21 ,au zburat,candva, pe Giarmata,Timisoara.Au apartinut escadrilei a 2-a,din reg.93
Ce vremuri! :rainbow:

P.S.Nu credeam ca mai sunt apte de zbor,fabricate fiind prin anii 70 :-o

zamotrak ,mi s-a umplut inima de bucurie cand am dat peste acest articol ,musai trebuia sa vi-l trimit si voua . :rocket: :-o
Cati oameni minunati  sunt in Romania noastra ,dar cine are timp pentru ei!!! :?
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

zamotrak

Citat din: zana@M din  08 Septembrie 2012, 17:06:21
,dar cine are timp pentru ei!!! :?

Nu este nevoie,sa-si faca nimeni timp,pentru ei!!!
In ce folos?! :?
Am fost si ne-am petrecut. 8-)
Basta!(Vorba unor urmasi ,geto-dacici)

fiulploii


fiulploii

Citat din: fiulploii din  13 Mai 2012, 00:50:25
..  Revenind la locatiile subterane din  M-tii Orastiei , de exemplu, cateva bratari dacice din aur , de diverse marimi - pentru maini si pentru picioare - au fost descoperite de cautatorii de comori la punct fix , cum se spune  :-D . ..
   Circula vorba ca bratarile ar avea un efect de amplificare a oarece psihoforce.
   Singurele lucruri de care sunt sigur sunt hartile si mi-ar place sa vad macar un film cu descoperirile efectuate .

P.S. sursa pentru povestea cu descoperirea bratarilor e Jurnalul national
Revin cu povestea din alta sursa, tot mass-media si ..murdarita   de fantasmele unui colonel pe vremea redactarii articolului .
http://www.enational.ro/romania-mea/bratarile-radionice-ale-dacilor-73907.html/

Daca se face abstractie de ipotezele date ca sigure ale colonelului nostru radionist  :lol: ramane o poveste interesanta in multe aspecte .
Mai jos , cateva fragmente :

Folosind un aparat de detectie a metalelor marca "Spectrum Wait", ,,braconierii" din Deva au reusit ceea ce arheologii n-au reusit niciodata, descoperirea unor gropi sacre care demonstreaza inca o data cunostintele extraordinare ale castei preotilor daci. Cercetatorul Florin Medelet a fost primul care, cercetand 25 de bratari spiralate de argint, descoperite in imprejurimile Sarmisegetusei, a remarcat ca acestea depaseau sensul strict de podoabe, incadrandu-le in ,,domeniul ritualico-magic". Bratarile studiate erau terminate la ambele extremitati cu capete de sarpe, urmate de 7 palmete infatisand ,,pomul vietii". La fel cum sunt si bratarile de aur recent descoperite. ,,7" este si modulul numeric folosit la construirea sanctuarului mare, care are 30 de formatiuni a cate 7 stalpi.

Comoara de sub lespezi

Conform declaratiei data la politie de catre sapatori, in zona culmii "Caprareata" – punct arheologic al sitului ,,Sarmizegetusa Regia" – ,,la distanta de 5 metri de o stanca aflata pe panta muntelui, s-a descoperit o lespede de piatra sub care se afla o groapa triunghiulara, cu dimensiunile de 50x50x60 cm, avand peretii placati cu lespezi de piatra. In interiorul acesteia, dupa evacuarea pamantului, s-au descoperit zece bratari spiralice  din aur masiv asezate perechi, cate doua, respectiv cate o bratara mai mica introdusa intr-una mai mare; trei perechi de cate doua bratari erau asezate vertical, iar alte doua perechi de cate doua bratari erau asezate orizontal, la nivel inferior, separate de primele printr-un strat de pamant".

Misterele cultului solar

Ulterior, in zona bazinelor de apa de pe paraul Godeanu, la poalele culmii Caprareata, alti sapatori neautorizati au mai localizat o groapa sacra, amenajata cu lespezi de piatra, deteriorata, in care au descoperit doua bratari de tipul celor descrise mai sus. In ziua urmatoare, tot pe o panta a culmii Caprareata, acestia au descoperit o a treia groapa triunghiulara de cult, in care au declarat ca au gasit alte trei bratari din aur. Toate cantarind peste un kilogram. Cele trei gropi de cult erau amplasate intr-un triunghi imaginar cu varful in jos, doua pe panta culmii, iar a treia la poale, la est de incinta sacra unde se oficiau misterele cultului solar. Conform cercetatorului  Gheorghe Serbana, denumirea culmii burdusita cu bratarile masive nu vine de la capra, ci de la Cap (de) Ra, zeul soarelui, al carui cult era celebrat la Sarmisegetusa si care nu este exclusiv zeu egiptean. In afara de casta preotilor, in misterele cultelor Soarelui erau initiati si razboinicii si capii familiilor aristocratice, sarpele fiind emblema religioasa, lupul al castelor de luptatori, iar ursul al familiilor aristocratice. De sarbatorile solstitiale, la aceste mistere participa si poporul.

Sistem energetic de mare putere

Observand schita ,,inginereasca" a gropii de cult, un triunghi isoscel format din lespezi de piatra ce contineau cinci ,,bobine" din aur despartite printr-un strat de pamant, cativa specialisti in razboi radioelectronic de la Academia Militara, au recunoscut imediat o ,,cutie de rezonanta". Dar cand au aflat ca este vorba despre mult controversatele bratari dacice, au cerut mai mult timp si detalii tehnice: numar de spire, grosime, inaltime etc.


Restul e paranormal strainez   nedovedit nici macar circumstantial .
Parerea mea..

kandaon

Alte descoperiri interesante de pe traseul autostrazii Transilvania. Noroc cu ea, ca se mai sapa si se mai scot la lumina unele lucruri

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/autostrada-dacilor-arheologii-au-descoperit-cea-mai-veche-asezare-dacica-din-nord-vestul-romaniei-103962.html

Ceva interesant din articol:

"Aşa s-au găsit urmele celei mai vechi civilizaţii dacice din Ţara Crişanei, de acum 2.600 de ani. Istoricii spun că descoperirea e extrem de valoroasă, dovedind că dacii, strămoşii neamului românesc, au trăit în spaţiul transilvan încă din preistorie............................................................. Cel mai valoros vestigiu găsit e o tabletă din lut ars scrijelit, reprezentând cel mai probabil prima formă de scriere, veche de acum 7.500 de ani. Piesa a fost descoperită în 2004 de arheologul orădean Gruia Fazecaş la Suplacu de Barcău."

Se pare ca tablitele de la Tartaria nu erau deloc unice si sunt multe alte asemenea artefacte cu astfel de semne (proto-scriere?) pe ele, peste tot prin Romania, Serbia, s.a.

Eu am auzit prima data de descoperirea de mai sus acum, cand am citit articolul, desi se spune ca e gasita in 2004. Nu stiu de ce nu se face mai multa publicitate acelei vechi civilizatii neolitice, care era mai veche si mai dezvoltata decat oricare alta civilizatie contemporana, incluzand aici sumerienii si egiptenii.

Din pacate se pare ca a decazut (e vorba de Vinca-Turdas, Cucuteni etc.) in timp ce altele (Sumer, apoi Egipt) au inceput sa se dezvolte. Motivul principal pare a fi o schimbare climatica ce a dus la perioade de seceta prelungita si care a provocat prabusirea agriculturii si societatii cucuteniene. Aceeasi schimbare climaterica a produs transformarea accelerata a Saharei (o zona de savana si chiar paduri) intr-un desert

mr

#73
"Turdas, Sibot, Tartaria sunt doar cateva din localitatile pe unde, deloc intamplator, a fost stabilit traseul autostrazii Sibiu-Nadlac (A1). Situri arheologice, unele cunoscute de peste 150 de ani, cu asezari stravechi de o importanta colosala, din neolitic pana la epoca romana, vor fi ingropate definitiv sub asfalt si beton. Peste cateva saptamani se va vedea numai in poze ce a fost odata acolo. Arheologii se grabesc sa fuga din calea "progresului" si dau fara sa clipeasca avizele de descarcare arheologica. Este incredibil sa-l auzi pe directorul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, cel care s-a ocupat de multe din siturile respective, spunand ca nu e cazul sa se devieze autostrada si nici macar sa se intarzie lucrarile.
Muzeele si-au luat material cat sa-si umple camarile si nu mai conteaza ce se intampla cu cele mai vechi si mai mari asezari descoperite in sud-estul Europei. Locurile unde a aparut prima data scrisul in lume se vor "conserva" definitiv in fundatia noii autostrazi.Se stia ca valea Muresului a fost locuita neintrerupt din neoliticul timpuriu si fix pe acolo trebuia sa treaca autostrada, nici un metru mai pe-alaturi. De situl neolitic de la Turdas se stia din 1850, dar autostrada nu si-a gasit loc decat prin cei cativa zeci de metri dintre DN7, calea ferata si Mures. Dupa ce am citit in ziar despre noua descoperire am fost sa vedem cu ochii nostri, dar deja era prea tarziu, fusese turnat chiar si asfaltul in unele locuri. La Sibot, asezarea romana era taiata in doua de DN7, nu se putea sa nu se stie ca e acolo, dar autostrada vine sa o ingroape pe toata lungimea.
Culmea e ca A1 merge paralel cu DN7 pana exact in locul unde e situl arheologic, acolo traverseaza drumul national, rade istoria, trece peste raul Cugir si dupa numai 400m se intoarce la sud de DN7. O fi prostie, rea-vointa, nepasare, interese ascunse, nu stim, cert e ca trebuie construite doua pasaje inutile pentru ca A1 sa se incalece de doua ori cu DN7, pe o distanta de numai 400m, doar pentru ca sa treaca si peste situl arheologic. Credem ca acest caz arata cel mai bine "respectul" de care se bucura istoria acestei tari.
In unele cazuri, o deviere de 10-20 de metri ar fi fost de ajuns ca sa se evite distrugerea unor importante situri, dar Ministerul Culturii si muzeele care coordoneaza santierele arheologice se pare ca raspund, ca si in alte cazuri (vezi Rosia Montana), doar la comenzi politice si/sau spagi consistente.Dupa 20 de ani de batut pasul pe loc, se contruieste cu o graba suspecta o autostrada care trece exact prin locurile unde s-a dezvoltat cea mai veche civilizatie din partea asta de lume."

http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.ro/2012/10/autostrada-a1-ingroapa-istoria-sibot.html

Pentru ca tiparul de nivelare inceput in secolul 19 la nivel academic, se aplica in mod evident si astazi, macelarindu-se la modul propriu si practic istoria reala a acestor meleaguri, scopul final fiind: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume /  Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, / Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume /  Triumfător în lupte, un nume de Traian!"
Restul multor argumente pro-romanizarii, ce rezulta din aceasta nivelare, sunt menite sa sustina si sa completeze aceasta perspectiva. La modul real, sunt doar iluzii induse poporului, pentru ca apar din ce mai multe elemente arheologice, pe langa cele existente deja (si mai putin cunoscute din motive de tipar), care minimizeaza extrem de mult importanta si amploarea asa-zisei romanizari a Daciei.
Parerea mea, binenteles...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

kandaon

Interesant ce spune articolul postat de colegul "mr". E intradevar ciudat uneori traseul autostrazii. Si ar fi pacat sa se acopere unele lucruri interesante, desi pe de alta parte s-au si descoperit si unele de care poate doar se banuia (sa speram ca se vor mai descoperi).

Amu ceva legat si de ce spunea colegul Xanadron pe topicul cu acele "chemtrails" care ar putea fi parte a unui mecanism de "terraformare" a planetei, de transformare in ceva mai "potrivit" pentru "altii" (poate "noua omenire").

Poate acea "terraformare" include si stergerea urmelor unor civilizatii vechi, pentru ca "noua omenire" sa inceapa de la zero, cu o istorie scrisa de "zeii" ei.

Poate de aceea a si decazut civilizatia Cucuteni, tot in urma unui experiment de "terraformare" care a dus la schimbari climatice ce au dus la disparitia ei si la ridicarea altor centre de civilizatie mai apropiate de ceea ce vroiau "zeii". Poate cucutenienii nu prea ascultau de "zei" sau nu se incadrau in populatiile "recoltate" de ei, conform teoriei lui TV Moldovan

Iar campania asta de stergere a unor urme ale vechilor civilizatii e posibil sa aiba loc si in alte parti, vezi distrugerile si furturile din Irak (fostul Sumer), inclusiv din Muzeul lor National de istorie, sau campania actuala din Siria (teritoriul fostului imperiu hitit si una din vechile vetre de civilizatie umana).

E posibil ca "terraformarea" asta sa aiba dimensiuni monstruoase (tocmai de aceea fiind greu de cuprins sau observat) si sa se faca pe mai multe paliere, pe o perioada de timp indelungata pentru omul obisnuit dar relativ mica pentru "altii". Si se intinde de la stergerea urmelor unor civilizatii si popoare si modificarea istoriei la modificarea climei sau de la impunerea cvasi-exclusiva a unei alimentatii noi, cu produse artificiale sau modificate genetic. Se folosesc tehnici sofisticate de inginerie sociala (ajutate si de tot felul de crize provocate) sau tehnici de control al maselor (de la tehnologii de genul celor informatice sau genetice la virusi care pot avea efecte la nivel global).

Scuze pentru "deraierea" destul de offtopic