Sectiune pentru limba româna > Cafenea

Biserica egipteana a celor trei valahii

<< < (4/30) > >>

Xanadron:
Incitanta toata zvonistica asta (fiindca, din pacate, la stadiul asta zic eu ca ramine totul deocamdata), mai ales c-ar aduce si  un iz proaspat de patriotism "pur si dur" cu irizari oculte-n plus :star: atit de hulitei Securitati.
Care inclin sa cred ca avea cu totul alte treburi - si mai mundane, si mai murdare - pe linga exhibarea unui patriotism ceva mai... realist-socialist decit ezoterico-pitagoreic :lol: reflectat si-n spionaj economic, dar si-n apararea (reala p-atunci) a secretelor de stat.

Si-n care putini zic eu ca erau totusi cei capabili sa recepteze macar elementele de baza ale unor "initieri inalte" de tipul celei a gnosticilor zalmoxieni pitagoreici (a nu se uita ca Armata/DIE si nu Secu se ocupa inainte de '89 cu experimentele paranormal-telekinetice ale prof. Rudan si-abia dupa '95-96 a inceput din cite stiu eu sa-si creeze si SRI-ul o baza de selectie proprie pentru operatori psi cu predispozitii naturale "ciudate").

...Dar uite cum iar revenim, in cerc, la dificila intrebare "Exista sau nu Departamentul Zero?" 8-)

Arhanghelul:
Protectia a expirat in septembrie - octombrie 2015 ...

http://lonews.ro/turism-pelerinaje/20707-manastirea-sfanta-ecaterina-din-sinai-se-inchide-la-ordinul-guvernului-egiptean-infometare.html

Xanadron:

--- Quote from: roxaline on  04 April 2012, 20:48:33 ---[...]
(1) - exista o grupare atasata unor anumite directii de evolutie a tarii SI poporului si are legatura cu "biserica egipteana a celor trei valahii" ....
(2) - exista multe grupari care ar face orice ca OAMENII sa nu "se prinda" de anumite informatii. Cam asta a fost exprimarea, cu adaugirea ca, daca la nivel individual se produce un anumit soi de conectare, va urma un soi de reactie in lant dorita de unii ( mai putini ) si nedorita de altii.
(3) - informatiile sunt cunoscute la nivel de "mos-sihastri" , unii le stiu sub forma de "legende" dar rolul lor este de a urmari si a anunta "implinirea" lor + de a face ceea ce stiu ca au de facut.
(4) - am auzit expresia "daca ar fi citite cum trebuie, cum ar citite si cele de la noi" ( scrierile - dar nu stiu care!) atunci ar fi totul clar. Si "multi le vor cauta si putini vor avea usa deschisa", dar daca mai multi "lupta pentru mantuire, mai multi vor sti sau vor visa" si vor sti ce au de facut "ca fiecare".

--- End quote ---
Amnezia rozei-sclerozei :lol: m-a facut sa uit citiva ani buni c-ar merita comentata SI zvonistica asta (tot parerea mea, desi poate fi gresita - da' macar consecventa, fiindca pe aceeasi linie a ultimei postari din 04.07.2012).
Deci:
1. Daca "directia noastra de evolutie" presupusa a fi ghidonata subtil de Biserica celei de-a Treia Valahii e asta efectiv dizolvanta a natiei/poporului pe care-o traim acu', e musai nevoie si de-o a... Patra Valahie - una pe la Sinaia poate, fiindca Sinaiul vad c-o zbarceste nasol prin RV.

2. Sint vechi de cind lumea [bankstero-babiloniana] eforturile Sistemului Subjugant Multicefal :evil: (sa-i mai repet structura tentaculara?) in directia ne-"prinderii" misculatiilor lui ocultate de catre Turma. La fel si principiul "divide et impera". Cu totul alte noutati - si nu banalitati - ar fi deci de asteptat de la un "sifonator binevoitor". 8-)

3. Nu zic ba, mos-sihastrii & Co. au avut un rol structural benefic in societatea vremii lor - aia a cinstei si/sau alegerilor direct-meritocratice etc. - dar acum nu prea vad influentza lor pozitiva, ba chiar dimpotriva (btw, ar merita deschis si-un topic pe tema halucinanta a unor presupuse psy-ops global-statale cu scopul detectarii reincarnatilor "incomozi" :-o - tema lansata de un anume Clif High p-un site propriu - http://www.halfpasthuman.com/ .)

4. Cam idem - mai exact, "alienarea high-tech" a transumanismului actual vad ca avanseaza galopant spre o uniformizare masiva IN JOS a spiritelor, iar aburelile New-Age pasivizeaza si mai eficient un bun procent din minuscula categorie a celor care mai au cit de cit mintea la purtator.

Grifon:
Oricat de neverosimila e ideea "bisericilor valahe", ea are adepti marcanti, si nu intamplator in segmentul intelectual filo-rus. Un exemplu e fostul general Radu Theodoru, de asemenea scriitor, care exploateaza subtil filonul in romanul "Corsarul". Cine ii cunoaste anturajul - pana in momentul mortii - poate face conexiuni extinse ( vezi filiera Jean Parvulescu - Aleksandr Dughin -  Vladimir Putin ). Nu conteaza daca o idee e adevarata, ci cati (sau cine) cred in ea.

Xanadron:

--- Quote from: Grifon on  07 February 2016, 17:53:54 ---Oricat de neverosimila e ideea "bisericilor valahe", ea are adepti marcanti, si nu intamplator in segmentul intelectual filo-rus. Un exemplu e fostul general Radu Theodoru, de asemenea scriitor, care exploateaza subtil filonul in romanul "Corsarul". Cine ii cunoaste anturajul - pana in momentul mortii - poate face conexiuni extinse ( vezi filiera Jean Parvulescu - Aleksandr Dughin -  Vladimir Putin ). Nu conteaza daca o idee e adevarata, ci cati (sau cine) cred in ea.

--- End quote ---
http://documents.tips/documents/theodoru-radu-corsarul.html
Radu Theodoru (care inca traieste la Gradistea-Giurgiu din cite stiu eu cel putin - a implinit 92 de ani pe 21 ianuarie) e deseori confundat cu alt [si mai] mare romancier - Radu Tudoran - tocmai fiindca nu prea e citit (si nici promovat - ar fi si culmea sa fie, dupa carti in care-l elogiaza pe Maresal ori altele critice la adresa sionismului / masoneriei si altor "oculte".) 8-)
http://documents.tips/documents/romania-ca-o-prada-radu-theodoru.html

...desi observ ca si "fratii" (de o anume orientare) il promoveaza-n ultima vreme (mai 2015 - [re]lansarea cartii "Romania ca o prada"):
http://masonerie.com/eveniment-cultural-romanesc/

Culmea e ca si surse "serioase" il confunda - de neiertat zic io: http://www.luceafarul.net/ca-in-tinerete-radu-theodoru-la-90-de-ani-tot-asa-de-prolific
"„Toate pânzele sus”, romanul lui Radu Theodoru :-o  care prin 1972 a aprins  fantezia nu numai a copiilor noştri ci şi a părinţilor, ne amintim, de clubul Cutezătorii, după care  au apărut alte şi alte scrieri, printre ele şi cele semnate de Octav Pancu-Iaşi şi Puiu Manu , ultimul cu albumele  în ediţia Stadion  în 1972-1973, printre care  şi „Busola nu arată nordul”  şi „Tânărul şi marea”, ca să revină în 2010 cu o nouă ediţie a albumului „Toate pânzele sus”, complet redesenat şi minunat colorat la Editura Studio, Iaşi…"  :-D :|

Lasind acu' aberatiile altora deoparte, RT cred c-a fost/e un bun scriitor, dar si patriot (nu neaparat rusofil, ci poate doar uber-protocronist citeodata - parerea mea), care a "strecurat" ipoteze aparent SF in cartile lui cu tema nu numai istorica. Viziunea lui asupra unui Levant (ISIS/IL someone?!) in care romanii au avut un rol pina acum subevaluat nu-i totusi, zic eu, exagerata si nici 100% "scoasa din burta", probabilistic cel putin putind fi argumentata si istoric.
Pina si-ntr-un roman aparent "usurel" - Steaua de mare (1966 - O tempora!...) - RT sugereaza conexiuni intre pavlicienii efesieni si proto-crestinii mioritici si-n altele atinge conexiuni mult mai vechi, pe linie geto-egipteana (nu mai revin la presupusa conexiune Zalmoxe-Pitagora niciodata lamurita... fiindca la fel de "incomoda" si ea pentru istoria "odiciala", c-ar trebui un nou topic.)

Concluzie (tranzitorie): nici gind sa neg posibilitatea existentzei Bisericii Egiptene a celor Trei Valahii, doar m-as bucura ca tema sa fie cindva clarificata si dincolo de orizontul zvonisticii.

P.S. Merita oricum recitite "vechiturile" astea:
http://www.fondazionedragan.org/media/12_1984_nt_dicembre.pdf
http://www.fondazionedragan.org/media/03_1986_nt_marzo.pdf
http://www.fondazionedragan.org/media/11_1988_nt_novembre.pdf

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version