Sectiune pentru limba româna > Cafenea

Biserica egipteana a celor trei valahii

<< < (29/30) > >>

Grifon:
Iatā și niște clarificāri mai noi (din anul curent), provenite direct de la sursā (g-ral Theodoru însuși), privitoare la relațiile / atitudinea sa fațā de Federația Rusā:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_rIoptfK1zc&ved=2ahUKEwicz-3P5qztAhXKesAKHVzwBwUQo7QBMAR6BAgBEAE&usg=AOvVaw3533xOemFSv2XkoEFLgtIF

De remarcat cā are la veston medalia jubiliarā de care se vorbește in link, și respectiva medalie are panglica negru-portocalie a Sf.Gheorghe (despre care am mai vorbit aici).
Pe platforma Fundației "Arsenie Boca" generalul are multe contribuții video recente (2020), prin care ne putem lāmuri punctul sāu de vedere privind "virusul", neomarxismul..."resetarea", etc.

Ce-i al lui e al lui. Onorabilul veteran rămâne consecvent.

Grifon:
Chiar dacă forumul dă semne de stingere, doresc să mai adaug o idee la acest fascinant subiect.
Am fost și anul acesta la Manastirea Sinaia, atras de ciudățenia poveștilor sale.
Am studiat cu mai multă atenție arhitectura, deși nu sunt specialist. Abia acum m-a frapat un detaliu ce-mi scăpase la precedentele vizite. Anume că, deși manastirea (cea veche) are formă unicat in RO de "cruce latină" (rectangulară), pe interior are forma trilobată tradițională a absidelor.
Deci nu doar că e ciudată această "camuflare", dar s-a creat astfel un spațiu intre liniile drepte ale peretilor exteriori si rotunjimile construite pe interior.
Desigur, poate volumul excedentar e doar piatră. Nu mi-am permis să ciocănesc pereții pe interior (am un respect pt decorul zugravit care imi inhibă curiozitățile) dar imi pare rău că nu am verificat din exterior, să văd dacă sună cumva a gol.
Deh..sunt un Indiana Jones cam inabil..hahaha.

abyss:
In interior sunt capiteluri cu grifoni si tauri inaripati. Le-ati observat?

Grifon:
Ca in atasament ?
Fireste, i-am si pozat. Nu par insa grifoni (ar trebui sa fie capete de vulturi). Nici tauri (lipsesc coarnele).
Par a fi niște măgari cu coada de reptile, dar inaripați, intr-adevăr.
Nu știu ce ființă mitică e sculptată.
Mai caut, poate intuiesc ceva.

Grifon:
A, și mai e ceva interesant.
În timp ce mă tot uitam eu la zugrăvelile interioare, a apărut un grup de preoți, vizitatori. Un preot le era ghid (de la manastire) și le explica una-alta despre istoria lăcașului. M-am alăturat și eu grupului (respectuos, ca june cu educațiune ce sunt) și am primit unele explicații.
A confirmat și preotul-ghid bizareria diferenței interior-exterior, și a zis, puțin mirat, că au mai cercetat aspectul ăsta niște....israelieni.
Grupul a început să râdă, iar un popă șugubăț a întrebat dacă israelienii voiau să revendice ceva, hahahha, iar ghidul a râs și el, zicând că nu cereau nimic, erau doar foarte curioși.

V-am mai zis și eu că prin zonă dau târcoale, anual, mulți...Ițic. Se pare că zona îi atrage, nu se duc doar să se holbeze la Sfinx...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version