Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Biserica egipteana a celor trei valahii

Creat de daos, 28 Decembrie 2011, 19:39:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sunnyboy


Ce mi-a atras atentia era ca filonul nationalist folosit  in cartile lui RT era mai curand nu unul oficial, ceausist, ci unul (poate?) provenit din ceea ce l-a zvarlit pe Sadoveanu din masoneria oficiala/vestica...


Stiu ca e o aiureala, dar vazand gradul de stupiditate al celor aflati in structurile de putere (armata, securitate, servicii) ale statului roman, nu pot sa nu ma gandesc ca cineva a pus botul; tineti minte zvonurile despre avioanele ascunse in munte in Apuseni (Muntele Mare etc...) crezute de o gramada de... ofiteri... post-decembristi :))))





Citat din: Grifon din  02 Noiembrie 2020, 00:49:26
Este vorba de loja P2 ("Propaganda Due"), un melanj bizar de ocultiști, spioni, mafioți sicilieni și ecleziaști ai Vaticanului. Zvonurile au plecat de la faptul cā mulți potentați comuniști s-au întâlnit cu Licio Gelli (șeful acestei grupări), dar e cam mult spus cā "Ceaușescu devenise un P2".

(ca fapt divers, gruparea aceasta a constituit și tema filmului "Nașul III" - poate cel mai profund și realist din trilogia ce l-a fàcut celebru pe Al Pacino)

Se poate ca, in goana după "aport valutar", structurile secrete să fi jucat și cartea unor asemenea nuclee. Sau, cine știe, poate au avut ambiția de a crea o "masonerie comunistă", cu alipirea unor teze naționaliste (precum "cultul stràmoșilor"). Dacă e așa...noi nu facem acum decât să urmărim un fir fals (fals nu că n-ar fi existat, ci că a ínsemnat doar o coterie laică, asezonată cu pretenții de străvechime...).

sunnyboy

#136

Stimate Grifon, ce vreau eu sa zic e: cartile scrise in anii 70-80 de Radu Theodoru si apoi dupa 2000 de alt Radu (Cinamar), par - pentru mine - a fi din acelasi scenariu - scrise de persoane care au primit oarisce informatii, dar nu le-au inteles deloc; primul a incercat sa transcrie informatiile primite intr-un scenariu nationalist-securist, al doilea le-a transcris nationalist si le-a imbogatit cu  publicitate bivolian-grigolara :)
Din pacate, orice informatie ezoterica ce e posibil sa fi fost transmisa oricaruia din ei s-a pierdut, cred eu, ei nefiind in stare s-o inteleaga!

Grifon

Personal, nu pun pe același palier lucrārile d-lui Teodoru cu...alealalte.
Primo, că romanele lui RT sunt bine scrise (din p.d.v. literar și / sau istoric), in timp ce amalgamul cinamarez  este o ieftineală new-age.
Secundo, că informațiile din ciclul generalului provin totuși din surse mai vechi, in timp ce la Cinamar sunt doar mituri urbane combinate cu o "yoga" de duzinā.

Și tertio, ptr. cā Cinamar (și filiera sa para-misanā) au vrut pur și simplu sā facā bani cu o rețetā senzaționalā, in timp ce ultimul roman din seria "Iglesia" (mai exact "Calea Robilor" - 2005) e f.greu de gāsit (mā chinui de vreo 3 ani și nu am putut obține un exemplar, deși am umblat pe la toate librăriile / anticariatele).

fiulploii

#138
Citat din: Grifon din  02 Noiembrie 2020, 22:27:12
.... in timp ce ultimul roman din seria "Iglesia" (mai exact "Calea Robilor" - 2005) e f.greu de gāsit (mā chinui de vreo 3 ani și nu am putut obține un exemplar, deși am umblat pe la toate librăriile / anticariatele).

https://www.google.com/search?safe=active&client=ms-android-samsung&ei=WpOgX-LIB83zgAbiobaIDA&q=calea+robilor+pdf+radu+theodoru&oq=calea+robilor+pdf+radu+theodoru&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQghEKABOgcIIRAKEKABUNuvAVi84wFg6PQBaABwAHgAgAGyAYgB-w6SAQQwLjE1mAEAoAEBwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-serp#ip=1

Daca te duci pe linkul revistei Bocşa culturala, la pag 34 este publicat un fragment ( nr. 7 ) din roman. Eu deduc ca romanul a fost publicat integral pe episoade in revista mai sus amintita, revista care ar trebui sa se gaseasca la biblioteca din zona respectiva.  Succes.

Grifon

Mulțumesc pentru pont.
Nu mi-aș fi închipuit cā se mai practicā foiletonul...voi lua în calcul opțiunea.

Iar cât despre raportul dintre dl. Theodoru și masonii contemporani...
https://cuvantmasonic.ro/2018/08/?paged=28
Se pare cā, deși adesea ostil fenomenului contemporan (vestic), generalul este privit cu oarecare interes și din acea laturā. Nu destul pentru a fi promovat, dar considerat demn a fi menționat...

Grifon

Iatā și niște clarificāri mai noi (din anul curent), provenite direct de la sursā (g-ral Theodoru însuși), privitoare la relațiile / atitudinea sa fațā de Federația Rusā:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_rIoptfK1zc&ved=2ahUKEwicz-3P5qztAhXKesAKHVzwBwUQo7QBMAR6BAgBEAE&usg=AOvVaw3533xOemFSv2XkoEFLgtIF

De remarcat cā are la veston medalia jubiliarā de care se vorbește in link, și respectiva medalie are panglica negru-portocalie a Sf.Gheorghe (despre care am mai vorbit aici).
Pe platforma Fundației "Arsenie Boca" generalul are multe contribuții video recente (2020), prin care ne putem lāmuri punctul sāu de vedere privind "virusul", neomarxismul..."resetarea", etc.

Ce-i al lui e al lui. Onorabilul veteran rămâne consecvent.

Grifon

Chiar dacă forumul dă semne de stingere, doresc să mai adaug o idee la acest fascinant subiect.
Am fost și anul acesta la Manastirea Sinaia, atras de ciudățenia poveștilor sale.
Am studiat cu mai multă atenție arhitectura, deși nu sunt specialist. Abia acum m-a frapat un detaliu ce-mi scăpase la precedentele vizite. Anume că, deși manastirea (cea veche) are formă unicat in RO de "cruce latină" (rectangulară), pe interior are forma trilobată tradițională a absidelor.
Deci nu doar că e ciudată această "camuflare", dar s-a creat astfel un spațiu intre liniile drepte ale peretilor exteriori si rotunjimile construite pe interior.
Desigur, poate volumul excedentar e doar piatră. Nu mi-am permis să ciocănesc pereții pe interior (am un respect pt decorul zugravit care imi inhibă curiozitățile) dar imi pare rău că nu am verificat din exterior, să văd dacă sună cumva a gol.
Deh..sunt un Indiana Jones cam inabil..hahaha.

abyss

In interior sunt capiteluri cu grifoni si tauri inaripati. Le-ati observat?

Grifon

#143
Ca in atasament ?
Fireste, i-am si pozat. Nu par insa grifoni (ar trebui sa fie capete de vulturi). Nici tauri (lipsesc coarnele).
Par a fi niște măgari cu coada de reptile, dar inaripați, intr-adevăr.
Nu știu ce ființă mitică e sculptată.
Mai caut, poate intuiesc ceva.

Grifon

A, și mai e ceva interesant.
În timp ce mă tot uitam eu la zugrăvelile interioare, a apărut un grup de preoți, vizitatori. Un preot le era ghid (de la manastire) și le explica una-alta despre istoria lăcașului. M-am alăturat și eu grupului (respectuos, ca june cu educațiune ce sunt) și am primit unele explicații.
A confirmat și preotul-ghid bizareria diferenței interior-exterior, și a zis, puțin mirat, că au mai cercetat aspectul ăsta niște....israelieni.
Grupul a început să râdă, iar un popă șugubăț a întrebat dacă israelienii voiau să revendice ceva, hahahha, iar ghidul a râs și el, zicând că nu cereau nimic, erau doar foarte curioși.

V-am mai zis și eu că prin zonă dau târcoale, anual, mulți...Ițic. Se pare că zona îi atrage, nu se duc doar să se holbeze la Sfinx...

abyss

Daca popa "Hahaha" a intrebat daca voiau evreii sa revendice ceva, ma intreb ce ar fi fost de revendicat?

Dar imagini cu celelalte capiteluri aveti?

Grifon

Am, dar vad ca nu pot sa le atasez. Ceva e in neregula cu resetarea forumului, da eroare - desi pusesem 4 foto de acelasi tip/dimensiune ca precedenta.
In fine,voi reveni daca se ocupa cineva de "reparația" platformei.


fiulploii

Alte manuscrise păstrate sunt "Tetraevanghelul de la Suceviţa 23", "Evanghelia Patriarhului Ioachim al Antiohiei", "Tetraevanghelul de la Biserica de Piatră din Bacău", dar şi manuscrise de la Ieremia Movilă, cum ar fi o Evanghelie din 1598 sau una din 1605. Ieremia Movilă şi familia sa au trimis manuscrise şi la mănăstiri ca Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai sau Mănăstirea Cutlumus din Athos. Toare acestea dovedesc faptul că la şcoala de copişti erau numai cărturari cu un nivel înalt de cultură, care cunoşteau greaca şi slavona.

despre Manastirea Sucevita

Grifon

Interesant.
Dacă se cultiva conexiune cu Manastirea Sfânta Ecaterina încă din vremea lui Ieremia Movilă (început de secol XVII), asta indică precedență cu cca. un secol față de spătarul Cantacuzino care a ctitorit Manastirea Sinaia (1695). Zic "cel puțin" pentru că, dacă pe vremea lui Movilă deja pare că era un obicei curent trimiterea de cărți, și nu o premieră, rezultă că practica data de mai multă vreme.
Nu m-aș hazarda să estimez lungimea precedentelor, dar parcă aș bănui o întindere până spre fondatorii Basarabi.