Sectiune pentru limba româna > Cafenea

Biserica egipteana a celor trei valahii

<< < (3/30) > >>

Arhanghelul:

--- Quote from: SLEAH19 on  30 December 2011, 13:59:44 ---La acest trib se face referire tangential si int-un film englezesc,  referitor la istoria religiei crestin ortodoxe .

     Cu circa o lună în urmă, BBC difuza acest episod, Orthodoxy - From Empire to Empire, al unui serial mai amplu, A History of Christianity, realizat de profesorul de istoria religiei, Diarmaid MacCulloch, de la Universitatea Oxford

           Mânăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, cea care este prezentată în film ca deţinătoare a celei mai vechi colecţii de icoane ortodoxe, se află de secole sub paza unui trib de aşa-zişi beduini, Djebalieh, despre care C.S. Javis, guvernatorul englez al Peninsulei Sinai, scria în 1931 (la fel ca şi un alt englez J.L. Burckardt, în 1822) că sunt urmaşii robilor valahi de la sud de Dunăre, aduşi aici de împăratul Iustinian în secolul VI.
 

--- End quote ---


Se pare ca manastirea crestina  ... este "protejata" si de mulsulmani ...
 
The Monastery of Saint Catherine

The Holy Prophet Muhammad 's Letter to the Monks of St. Catherine in Mt. Sinai

In continuare o bucata BBC  ...

St Catherines Monastery, Egypt - BBC World Wonders


panta_rh_ei:
Referitor la valahii din Sinai/ Manastirea Sf. Ecaterina, iata ce am gasit eu in revista HISTORIA, nr. 120/ dec. 2011, intr-un articol amplu cu tema : Sunt Dacii stramosii nostri?
" In vremea imparatului Iustinian, o populatie  tracica din Balcani-bessi- care inca vorbea limba ei- lingua bessorum- a fost mutata in Sinai, la manastirea SF. Ecaterina"
 Se mai spune ca acum 25 de ani s-a descoperit o lada cu manuscrise ce se pastreaza in Grecia dar accesul la aceste documente este restrictionat(de cine?) .
 De asemenea se mai spune ca totusi au fost vazute (de cine? cand? ) si ca ele contin texte in limba slava sau poate chiar in limba bessorum- mentionez ca analiza pe marginea temei este facuta de istorici, fiecare cu argumente pro si contra- si studierea lor.. ar putea aduce elemente noi si surprinzatoare despre ...traci/daci/geti...

roxaline:

--- Quote from: daos on  28 December 2011, 18:39:44 ---Salutare

Am deschis subiectul acesta fara sa imi dau seama exact unde sa-l postez. Mi s-a parut cel mai simplu la Cafenea.
Aseara am avut o discutie cu un personaj de rang destul de inalt din carul Ministerului Justitiei pe care-l banuiesc ca are legaturi si cu serviciile secrete de pe la noi, mai vechi si mai noi, plus alte conexiuni. La un moment dat a pomenit de o societate secreta medievala care s-ar fi perpetuat pana in zilele noastre. O societate care l-ar fi propulsat pe Mihai Viteazul in perioada evului mediu si l-ar fi sprijinit sa ajunga cel ce a fost, cat si intr-o epoca mai recenta l-ar fi scos in fata in politica principatelor pe Cuza si mai apoi l-ar fi adus pe Carol I pe tronul Principatelor Unite. Sincer sa fiu nu am retinut prea clar, fiind si putin luat la bord dupa citeva paharele de palinca. A pomenit de o anumita "biserica egipteana a celor trei valahii".  A si mentionat ca nu e vorba de masoneria regulara, ci de cu totul altceva.
N-am mai auzit pana acum de asemenea denumire nici din surse normale si nici din unele asa ... mai paranormale. Am cautat si pe net
Ce as dori? Daca exista cineva pe forum si citeste aceasta postare si are cunostinta de asa ceva, il rog sa-mi dea si mie acele informatii. Cel putin pentru mine personal e foarte important. Cred ca are legatura cu anumite intamplari mai ciudate de care am avut parte in trecut.

--- End quote ---

Buna @daos

Prima data am auzit "sintagma" "biserica egipteana a celor trei valahii" un pic inainte de 1989. Si am auzit de la cineva care a declarat ca avea legaturi cu nu'sh ce servicii de oarecare fel, mai mult sau mai putin inteligente. Nu am aflat mai multe pentru simplul motiv ca reactia mea ca si copil intr-o adolescenta prelungita a fost "ma lasi .. fa pasi" ... cu tonul si fitzele de rigoare. ACUM inteleg reactia mea de atunci, altfel extrem de copilaroasa dar extrem de coerenta in contextul de negare in care eram, cu multi "prieteni" care-mi spuneau ca sunt dusa cu pluta din cauza flash-urilor informationale ciudate pe care le aveam. "Flash-urile" cu pricina, accesul la informatii de genul citesc ceva si vad imagini au fost motivele pentru care respectiva persoana a fost trimisa la mine. Hmmm ... wrong move!

A doua oara a fost in 1996 sau 1997, cand a mai venit cineva "inteligent", mi-a amintit de episodul petrecut cu ani in urma si mi-a spus ca mai au informatii. Imi aduc aminte ca a spus ceva legat de sf Nicodim de la Tismana ca fiind printre ultimii "mos-sfinti" ( asta a fost expresia! ) care stiau informatii si misiunea. Ce misiune? Habar nu am. Din ideile - informatiile pe care mi le amintesc de la persoana respectiva:
- exista o grupare atasata unor anumite directii de evolutie a tarii SI poporului si are legatura cu "biserica egipteana a celor trei valahii" ....
- exista multe grupari care ar face orice ca OAMENII sa nu "se prinda" de anumite informatii. Cam asta a fost exprimarea, cu adaugirea ca, daca la nivel individual se produce un anumit soi de conectare, va urma un soi de reactie in lant dorita de unii ( mai putini ) si nedorita de altii.
- informatiile sunt cunoscute la nivel de "mos-sihastri" , unii le stiu sub forma de "legende" dar rolul lor este de a urmari si a anunta "implinirea" lor + de a face ceea ce stiu ca au de facut.
- am auzit expresia "daca ar fi citite cum trebuie, cum ar citite si cele de la noi" ( scrierile - dar nu stiu care!) atunci ar fi totul clar. Si "multi le vor cauta si putini vor avea usa deschisa", dar daca mai multi "lupta pentru mantuire, mai multi vor sti sau vor visa" si vor sti ce au de facut "ca fiecare".

Cam asta este ceea ce-mi amintesc din discutiile de atunci. Sper sa-ti fie de folos cumva.

daos:
@roxaline

In ultimul timp am avut alte prioritati si nu am mai vizitat forumul de cam demult. Multumesc, ce-i drept cu intarziere, pentru informatii. Este cam ce banuiam si eu intr-o anumita masura.

daos:
Legat de subiectul pe care l-am deschis cu ceva vreme buna in urma, la o cautare pe "Goaghel" am gasit o lucrare a lui Em. C. Grigoraș, „Criptografia și istoria românească” din 1924. O gasisem si mai demult dar n-am avut rabdarea sa o citesc. Este mai mult decat interesanta si, ... mai ales legata de subiectul acestui thread. Probabil persoana care mi-a vorbit despre "biserica egipteana a celor trei valahii" sa se fi inspirat de aici. Totusi cred ca stia chiar mai mult. Mai ales ca din cate am aflat de la rude ale acestuia, au trebuit ca in momentul in care a absolvit facultatea (cu ani in urma pe timpul lui Ceausescu) sa tot dea cu subsemnatu' pe diverse hartiute in care isi dadeau acceptul pentru o anumite scoala tip militar, plus "sa-si tina gura" legat de anumite discutii. Asa cum imi spune mie nasul meu, cred ca a lucrat "under cover" la manastirea secu. Dar in ceva mai special. E posibil ca in timpul pregatirii de la acea scoala tip militar (probabil Baneasa) sa fi invatat si despre ce era in carte sau, ... posibil chiar mai mult. Datele din carte conduc la ideea unei secte religioase perpetuate de catre zmolxienii pitagoreici din stravechea populatie traca de la nord si sud de Dunare in cadrul noii venite biserici crestine ortodoxe sau catolice (vedeti legatura cu Roma papala a imparatului Ionita Assan al Imperiului romano-bulgar).
Cartea se poate gasi pe scribd la: Criptografia i Istoria Romneasc[1]
Oricum pe timpul lui Ceuasescu am mai auzit, asa ... mai soptit, despre cateva sate de momarlani din proximitatea fostei Sarmizegetusa Regia unde accesul publicului larg era blocat de trupe de securitate si unde populatia detinea ceva abilitati telepatice native. Cred ca avea legatura cu cultul acelei "secte".

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version