Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

OZN - amintiri despre un posibil OZN [1965]

(1/2) > >>

assiris:
Ar putea fi trecut la Amintiri din copilarie.
Era prin anul 1965, primavara. Mergeam cu mai multi colegi spre gara unde urma sa luam trenul spre a ajunge la liceu. Ultimul an.
Deodata peste culmea dealului pe deasupra brazilor a crecut usor ca un balon, un obiect galben portocaliu, de marimea discului lunii pline, luminos-pulsator. Dupa ce a parcurs cam 500 m, si-a schimbat prusc directia in jos iar noi ne-am urcat pe terasamentul caii ferate sa-l vedem unde a cazut. A disparut pur si simplu foarte rapid dupa o alta culme de deal si nu l-am mai vazut.
Un meteorit? Nu avea coada de care invatasem la scoala si daca a cazut trebuia sa faca un zgomot. Un balon? mergea prea repede si nu batea nici macar vintul. Un avion? Prea rotund si nu se auzea nici un zgomot.
Am ramas nedumeriti pina azi mai ales ca nu auzisem despre OZN-uri nimic pina atunci. Eram pasionat si citeam literatura SF dar in ea nu spunea nimic de OZN-uri care ar vizita pamintul.
Imaginea desenata de mine din amintire, spune poate mai mult despre ceea ce am vazut.Cazul II.
Am terminat liceul, dupa bak am plecat la munte si am stat 2 sapt in izolare totala, impreuna cu un coleg. Ziua stateam tolaniti la umbra pe unde apucam. Seara faceam linga cabana un foc si ne faceam o cana de un kg. de cafea (UNICA, de aceea aveam, nu naturala ca azi). aprindeam cite o tzigara si stateam pe intuneric si priveam cerul instelat, incercind sa ne facem planuri de viitor.
Intr-o astfel de seara, am vazut pe deasupra culmii muntelui din fata noastra (culmea Zemesului!) un obiect circular care se deplasa lin pe deasupra virfurilor de brazi.de marimea aparenta a unei mingi de tenis, fara nici un zgomot, si care pulsa cu lumina ce isi schimba culoarea in nuante de la rosu-portocaliu-galben-verde-albastru. L-am urmarit un timp dupa care cind a ajuns in dreptul unei zone fara copaci, si-a schimbat brusc traiectoria in una perpendiculara pe locul de unde priveam si a disparut foarte rapid dupa culmea dealului.
Un satelit, am spus noi, dat fiind ca era perioada cind USA si URSS isi disputau intiietatea in cucerirea spatiului cosmic prin lansarea de sateliti.

(Dupa doua saptamini: In ziarul Scânteia, a aparut stirea ca un obiect zburator neidentificat, luminos, care pulsa in culori diferite, a fost vazut zburind pe deasupra Zemesului. Se pare ca acelas obiect a fost observat si in alte zone, Neamt, Iasi, Bacau, Botosani)

aswotim:
fara cuvinte. De aceea cautam si cazuri de deplasari sau urme care spun mai mult despre ele...

assiris:
Evident. Si eu as vrea sa pipai unul cu minutza mea, sa pot spune cu toata taria ca EXISTA dar din pacate nu am sansa asta. Sunt insa citiva care o au si de cele mai multe ori tac, si altii care numai isi inchipuie ca au vazut si vorbesc mai mult decit trebuie

aswotim:
Primul caz se refera la 1965, an in care multe baloane meteorologice sau de spionaj erau trimise, atat de rusi cat si de americani . Dupa descriere se pare ca era un balon. Ele cadeau, si eu am si avut in copilarie si o astfel de placa electronica a unui asemenea balon care furniza date privind altitudinea la care se afla, printr-un traductor de presiune atmosferica si un emitator. Atat mi-a parvenit de la un astfel de balon. Restul probabil fusese valorificat la un pret mai mare de cel ce il gasise...

assiris:
Si au am gasit o astfel de placutza dar nu prea stiam atunci ce poate fi asa ca nu mai stiu ce am facut cu ea. Era ceva cu un tub electrinic, doua bare din cupru paralele si alte citeva piese pe ea, dar probabil facea parte dintr-un ansamblu mai mare caci avea niste conectori. Ceea ce am vazut eu nu prea era balon caci emitea lumina si mergea prea repede pe un timp fara vint. Dar... asta a fost atunci si probabil daca as mai avea odata ocazia as percepe cu alti ochi acum...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version