Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza economica si Razboiul

Creat de mm, 06 Decembrie 2011, 20:41:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

Citat"In principiu, doar o tara de mana a doua se imprumuta de la FMI. Nimeni nu se duce s
Corect! Corect este si tot articolul ce incepe in acest fel si ai dreptate angellla29 daca aderi la aceste adevaruri. Aderam si noi ceilalti dar, din pacate, nu da nimeni solutii. Si nu le da de 21 de ani incoace nimeni - nici conducerea vanduta si nici supusii. Daca analizam un pic vedem si de ce, stim cu totii de ce nu face nimeni nimic, concluzia fiind ca discutia acestor subiecte -zise politice- este curata pierdere de vreme. O analiza structurala a problemelor legata de criza economica si razboi, cu analizarea interdependentelor intre elemente, in aranjamentul lor piramidal, eventual ne mai poate aduce oarece noutati. Tot din pacate, daca nu exista o utilitate finala a acestor studii, cu o eventuala punere in practica, tot degeaba.

  M-am intalnit odata, la un targ pe varful unui munte, cu un profesor universitar de biologie, aflat cu cativa ani inaintea pensionarii. Atunci am avut pentru prima data raspunsuri clare la unele probleme fundamentale care macina societatea romaneasca (nu de azi de ieri).
  De ex., am primit raspuns scurt la intrebarea: De ce nu se inteleg românii intre ei? Cu variantele: De ce nu se pot asocia, organiza? De ce se supara unii pe altii, chiar in familie, de la imparteala de orice, de la un cuvant interpretat (ne)corespunzator, de la o privire stramba, etc.? De ce tot ce-i obstesc in societatea romaneasca arata neingrijit si numai inauntrul zidurilor si gardurilor lor romanii au ordine si curatenie? De ce..., etc.?
  Raspuns: Pentru ca acesta populatie, de culoare alba, europeana, zisa si caucaziana, fiind si cea mai veche pe aici prin partea centrala a Europei locuite de albii astia de cateva miisoare bune de ani (pe un areal cuprins de la Rin la Bug si din Creta la M. Baltica, asa cum ne-o dovedeste istoria adevarata), are o problema tocmai din pricina vechimii ei extraordinare si a locuirii sedentare, problema numita endogamie. Nu intram in amanunte doveditoare (pe care eu le am obtinut inclusiv din studii genealogice proprii) si mergem mai departe cu ideea.
  Endogamia este imposibil de evitat la o populatie sedentara (si inca pe parcursul de vreo cateva mii bune de ani) iar rezultatele acestei endogamii nu sunt deloc cele vanturate de mediul stiintific oficial. Ce se intampla totusi cand limitele endogamiei (permisa totusi intre niste limite considerate de siguranta, de ex. casatoriile sunt permise intre veri de grad mai mare de IV) sunt depasite? 
  Profesorul mi-a explicat ca se intampla o declansare a unui mecanism biologic al speciei/populatiei, un mecanism de indepartare a indivizilor intre ei. In felul acesta, devine perfect comprehensibil faptul ca fratii romani nu-si vorbesc intre ei dupa ce au avut o mostenire de impartit, explicabil de ce chiar parinti si copii nu se ageeaza prea tare la romani (desi iubirea...), si de ce nu exista nici o asociatie romaneasca spontana in Romania pe indiferent ce profil (uneori cate unul mai constient si altruist ii aduna mai fortat pe cetateni in cate o "asociere", asociere care dureaza numai atata timp cat acel "unu" traieste) si de ce romanii nu se suporta chiar deloc intre ei nici macar in discutii libere, si inca o mie de ŢdeceŢ-uri de acelasi gen. 
  Aceasta invatatura, banala in biologie, mi se pare extrem de importanta pentru romani si de aceea am tinut sa o impartasesc si altor curiosi.

  Intorcandu-ne la politichie, acum cred ca se intelege de ce romanii dispar foarte rapid in ultima vreme si ca de ce nu se intrevede vreo rezolvare spontana. (Evident ca prin activitate umana de tip organizatoric se pot rezolva si aceste probleme -si orice fel de probleme in general- iar printr-o munca indreptata constient si dedicata scopului "binele romanilor" s-ar putea face cate ceva dar eu personal am indoieli FF mari.)
  E posibil ca unii sa gasesca si alte motive pentru decaderea prabusita a romanilor, cum ar fi de pilda slabirea reflexelor de aparare ale indivizilor unei populatii sedentare, tocmai datorita sedentaritatii (imbelsugate si comode, in antagonism cu nomazii flamanzi) producandu-se in timp o "molesire" a indivizilor si a coeziunii societatii respective.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Tayka

Citat din: mm din  10 Decembrie 2011, 14:26:34

  Raspuns: Pentru ca acesta populatie, de culoare alba, europeana, zisa si caucaziana, fiind si cea mai veche pe aici prin partea centrala a Europei locuite de albii astia de cateva miisoare bune de ani (pe un areal cuprins de la Rin la Bug si din Creta la M. Baltica, asa cum ne-o dovedeste istoria adevarata), are o problema...
Stimate coleg dacă ar fi să-ţi pot acorda 100 de like ţi le-aşi acorda cu multă milosârdie,căci mesajul tău se apropie aproape ,,nepermis'' de mult de marele adevăr (ruşinos)ascuns cu atâta înverşunare de cei câţiva care cunosc adevărata geneză a Românilor Valahi.Sânt convins că profesorul de biologie de care ne-ai vorbit,cunoştea el mai multe ... 8-) Mai ales că târguri pe vârf de munte nu prea sânt decât pe-la.. Găina  :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

tractorbeam

#62
Citat din: mm din  10 Decembrie 2011, 14:26:34
...   De ce tot ce-i obstesc in societatea romaneasca arata neingrijit si numai inauntrul zidurilor si gardurilor lor romanii au ordine si curatenie?
    ...  E posibil ca unii sa gasesca si alte motive pentru decaderea prabusita a romanilor...

Asta e valabil stimabile pentru anii din urma cand comunistii ne-au invatat ca bunurile e ale intregului bobor si deci fiecare uzeaza de ele cum vrea. :evil:
Pe vremea lui bunicu chiar daca romanii erau la fel de certareti se adunau bine-merci si totul era curat si ingrijit. Insa 50 de ani de conducere comunista si EXTERMINAREA FIZICA in lagare a celor care exact cu asta se ocupau a dus la dezastrul de azi. In anii 20-30 bunicul meu si altii ca el construiau scoli in Basarabia si alfabetizau latin populatia romaneasca de acolo - fara sa ceara nimic in plus decat salariul de invatator. Asta se numea apostolat si se facea din credinta in ceva si nu din interes. Dar cei RAI, LENESI, PIZMASI dupa '47 i-au macelarit pe astia asa ca nu mai plangeti si puneti mana voi si faceti ce au facut inaintasii vostrii, scuipati in palme si puneti mana pe lopata, la lopata fuga-mars!  :fullmoon:


GOD IS GREAT, BEER IS GOOD AND PEOPLE ARE CRAZY!

Ganditorul

#63
Studiul acela genetic e frumos, spectaculos dar cred ca nu i se poate da o importanta mai mare de 10 - 15 %. Daca am inceput sa cautam solutiile unei ineficiente economico-sociale in genetica ... e rau.
Micul popor chinez e mai "static" ca noi si totusi e motorul economiei mondiale acum, la fel si japonezii, la fel si grecii sau italienii - sunt deasupra noastra si ca civilizatie actuala si ca eficienta economica (dincolo de basmele cu "criza" din Grecia si Italia).
In economie orice lucru se face la timpul lui - altfel, orice desincronizare atrage dupa sine pierdere/dezastru. La nivel macroeconomic lucrurile se privesc altfel si de cele mai multe ori total opus/diferit decat la nivel micro-economic. Si am sa dau un exemplu de lucru nefacut la timpul sau care a generat pierderi :

Prin 90 - 95 eram loviti, daca mai tineti minte, de "blocajul financiar". Aveam bani, aveam industrie, agricultura doar incepea sa fie pusa pe butuci. Nu aveam insa lichiditati - pt ca orice roman "postrevolutionar" voia sa vada banul in mana lui. Primministrul de atunci (parca N. V.) a scos legea cu "trata, cambia, biletul lal ordin". Adica popular - n-ai bani dar emiti o hartie de valoare pe numele lui Gica, Gica plateste cu ea pe Ionica, Ionica cumpara cu ea marfa de la Costica, iar Costica iti plateste cu acea hartie marfa pe care o ia din depozitul tau - inchizand circuitul cu o viteza si eficienta mult mai mare decat al banilor/lichiditatilor..
Au trecut aproape 17 ani de atunci si aceste mecanisme economice nu au fost folosite de romani... care voia sa vada BANUL in mana (ca el nu umbla cu hartii...) s-au facut imprumuturi (purtatoare de dobanda si deci de cheltuieli suplimentare ), bancile s-au imbogatit ...iar firmele noastre au falimentat (in buna parte si pe aceasta nefolosire a mecanismelor financiare existente). Nu stiu daca mai mult de 10% din firme au folost aceste mecanisme financiare...

Ce doresc sa subliniez - nu trebuie ca cineva sa vina sa-ti arunce afacerea in aer pt ca tu sa falimentezi - e de ajuns sa fi cu 10% peste pretul pietii si din cauza asta sa pierzi contractul, pt ca partenerul de afaceri il prefera pe altul cu 10% mai ieftin.
Noi ne-am batut joc de utilitati, de materie prima (nici azi nu se recicleaza mai mult de 3% ... desi materia prima reciclata ar scadea pretul produsul finit cu multe procente ... facandu-ne competitivi pe piata internationala ), ne-am batut joc de utilaje si spatii de productie (marea majoritate a utilajelor fiind vandute la fier vechi iar spatiile ... ca depozite, mall-uri, hoteluri si parcuri de distractie ). Si pentru ca am avut patroni/industriasi de 2 lei ... acestia si-au scos profitul de pe urma afacerii lor nerentabile dand salarii mici, fentand taxele la stat, asteptand "devalorizarea leului pt incurajarea exportului", practicand munca la negru (iar azi zeci de mii de romani nu au vechimea necesara pensiei, sau nu au drept la servicii de sanatate), patroni ca si-au rotunjit averea din contrabanda, furt, delapidare... sabotarea firmelor de stat si a Statuluii Roman.

Starea actuala nu este vina directa a romanilor - popor care traind 50 de ani sub un regim (bun/rau, cum a fost, a fost ) a fost pus in fata unei realitati economice de care nu avea habar (societatea competitiva capitalista)... si mai mult, pus sa joace contra unor rechini financiari de talie mondiala.
Vina nu este genetica - cum spunea colegul, ci administrativ-politica. De dragul "ciolanului" politic nimeni din conducerea tarii nu s-a gandit sa explice romanului care sunt mecanismele reale ale capitalismului (la noi firmele au functionat si functioneaza  "dupa ureche"). Dimpotriva - aliantele interne si deciziile de stat s-au facut in interesul "finantatorului de partid" care oferea "politrucului" promisiunea cava ajunge "lider zonal" (am folosit ghilimele petru sabloane mediatice cunoscute).
Asa ca unii au favorizat parte rusa, altii partea franceza, altii pe americani si altii pe nemti, olandezi, suedezi. Pe romani insa ...nimeni nu i-a favorizat, desi toti se bateau si se bat cu pumnul in piept ca "asta le e credinta".
- Comunismul/socialismul a avut si partile lui bune - industrializarea, electrificarea, dezvoltarea agriculturii (care nu a ajuns dupa 21 de ani de "capitalism" nici la 70 % din ce faceam atunci real...), educatia, sanatatea, asigurarile sociale ...etc. Dar a avut si o parte rea/malefica - a anulat/desfiintat/distrus orice urma a realizarilor inaintasilor, mergand pana la crima si disparitie fizica.
- Capitalismul actual nu numai ca a preluat sintagma "distrugeti /negati tot cea fost inainte" dar a introdus in viata social-economica si un "supliment" - "distrugeti/furati orice face cel de langa voi - in lupta pentru supravietuire totul e permis" scotand munca/eficienta in afara legii si cutumelor sociale.

Acum, cand nu mai e nimic de distrus/furat ... evident trebuie sa incepem sa si platim pentru felul cum am fost prostiti peste 20 de ani. Culmea e ca ne "cearta" pt acest dezastru exact campionii privatizarilor strategice, campionii desfiintarii locurilor de munca (disponibilizarilor), campionii distrugerii sistemului de aparare (armata/industrie de armament), campionii cheltuielilor pe sanatate (vaccinuri pt col uterin/gripa aviara/gripa porcina), campionii destramarii coeziunii sociale care timp de 20 de ani nu au facut decat sa ne faca sa ne incaieram pe diferite motive ...pentru ca tot ei sa vina apoi salvatori, sa rezolve situatia de pe pozitii de "lideri politici zonali".
Nu stiu daca o sa le mai mearga minciuna... parerea mea !

Tzipi

Citat din: mm din  10 Decembrie 2011, 14:26:34
   Endogamia este imposibil de evitat la o populatie sedentara (si inca pe parcursul de vreo cateva mii bune de ani)
Cum se explica faptul ca urmasii vechilor summerieni, desi au ramas pe acelasi loc, nu au aceste probleme ca si romanii ? Ca si sumerienii sunt vechi de cand lumea ...

Citat din: mm din  10 Decembrie 2011, 14:26:34
Profesorul mi-a explicat ca se intampla o declansare a unui mecanism biologic al speciei/populatiei, un mecanism de indepartare a indivizilor intre ei.
Ai putea te rog, sa dai mai multe detalii despre asta ?  Este extrem de interesant, am vrut sa caut mai multe informatii pe net, insa m-am lovit de faptul ca ... nu stiam ce sa caut. Nu stiu nici macar cum se numeste mecanismul respectiv : inteleg ca e o consecinta a endogamiei.
   Ai putea sa povestesti mai multe detalii din discutia respectiva cu nenea profesorul ? 


Tayka

Citat din: Tzipi din  11 Decembrie 2011, 05:30:15
Cum se explica faptul ca urmasii vechilor summerieni, desi au ramas pe acelasi loc, nu au aceste probleme ca si romanii ?
-Probabil pentru că pe acolo nu au ajuns ţâganii.. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

angellla29

Citat din: Tayka din  11 Decembrie 2011, 10:41:53
-Probabil pentru că pe acolo nu au ajuns ţâganii.. :wink:

Sa te tii atunci....

Oameni buni.....iesirea din criza este foarte smpla...divolzarea organismelor internationale care impun popoarelor sclavia.....stiti voi care sunt....nu le mai enumar aici....Romaniei nu ii trebuie UE....si nici alta alianta....la cate bogatii naturale are aceasta tara....nu are nevoie sa fie vasalul nimanui....Primul pas pe care l-ar putea face tarisoara noastra este....iesirea din NATO si UE...alungarea tuturor multinationalelor infecte din tara precum si a FMI.......totusi daca se doreste mentinerea legaturilor cu ei....acestea sa fie strict comerciale....Readucerea  companiilor vitale care au apartinut statului....sa apartina Romaniei....si sa aduca beneficii DOAR ROMANIEI....Intre Romania si strainatate sa existe doar acorduri comeciale si turistice....ROMANIA NU ARE NEVOIE DE "INVESTITORI"(cititi...HOTI)....Romania se poate ridica  din cenusa precum pasarea Pheonix.....Dezvoltarea industriei si agriculturii prin FORTE PROPRII....redeschiderea si retehnologizare vechilor fabrici...Aici unii ar spune....vezi tot avem nevoie de straini....NU domnilor.....gresit....ce pot face strainii....putem face si noi....Chiar mult mai bine.....Strainii daca vor ceva de la romani...sa plateasca...nu degeaba....Stimularea societatilor comerciale ...si schimbarea CONSTITUTIEI...precum si adoptarea unor legi in favoarea cresterii productiei si creearea de locuri de munca....Introducerea pedepsei cu moartea pentru criminali....si pentru coruptie...trafic de droguri, pedofilie etc....Iar pentru hoti.....asta TREBUIE NEAPARAT adoptata legea....taierea mainii drepte din cot.... Daca il bagi in puscarie...iese si apoi fura din nou...mai mult....Intr-o lume violenta.....trebuie aplicate legi violente....Ca  sa stopezi...astfel de manifestari este necasar sa fii dur...ca daca ierti hotul a doua oara "te ia pe sus".....Cat despre coruptie....glontul si atat....
La cat de frumoasa e tara asta....turismul ar trebui sa fi euna din principalele surse de venituri pentru Romania....Cat despre mitul Dracula....ar putea aduce....milioane de euro....catre Romania....
Nu dati vina pe comunisti...ei au incercat cat de cat sa fim independenti....ce ar fi sa le continuam munca....creand o Romanie independenta....si nu o tara colonie.....Eu , personal, cred ca se poate!!!


mm

#67
  Din scurta mea experienta de navigare pe forumuri romanesti ma obisnuisem ca subiectele esentiale sa nu atraga atentia mai mult decat cele "colaterale" si de aceea sunt un pic surprins ca scurta mea relatare a unei discutii de prin ~92 sau 93, intr-adevar pe Varful Gaina, cum observa Tayka, a iscat oarecare interes. 
  De aceea incerc sa raspund cat pot de bine unor intrebari formulate de cei interesati.

* Profesorul universitar despre care am vorbit a predat in doua din urmatoarele localitati: Oradea, Satu Mare, Baia Mare. Atat mi-a ramas in memorie si aceasta informatie e sigura iar cei interesati in a afla mai multe ar putea face "sapaturi" in acele locatii (universitati, profilul de biologie, etc.). Din pacate, desi am povestit multe lucruri in cele 24 ore cat ne-am aflat acolo si in special pe drumul de coborare, pe care l-am facut impreuna si am si ratacit cararea, in bulibaseala de tip "claie peste gramada" de oameni, corturi, rucscuri si transpiratie, din mijlocul de transport in comun am pierdut legatura, nu am apucat sa facem un schimb de adrese iar eu am uitat in ce localitate din apropierea Mt. Gaina locuia profesorul (in retragere la pensie sau inainte de retragere, originar din zona fiind, el se pregatea sa revina la "originile geografice" natale). Nimic nu a ramas in memoria mea, nume, localitate, zona, nimic in afara de ce-am spus deja.

* Am primit si un raspuns la intrebarea mea ca de ce exista niste miscari de "translatie" (de expansiune) a unor populatii pe suprafata Europei Centrale in conditiile in care romanii accepta pe oricine sa locuiasca pe teritoriul lor, chiar fara fasoane. O parte din raspuns a fost dat deja mai inainte. In plus, profesorul a facut precizarea (si de atunci o tin minte) ca nu toate populatiile se afla in expansiune ci numai doua-trei, anume rusii dinspre rasarit, germanii dinspre vest (de fapt germanicii adica urmasii vikingilor, respectiv, englezi, olandezi (neder), germani) si ungurii. Turcii nu mai intra in ecuatia expansiunii istorice iar tiganii nu pot fi categorisiti "in expansiune" deoarece ei se vantura "nomadic" de colo-colo, neavand o baza geografica fixa in jurul careia sa "expandeze". Prin urmare, aria gandirii general difuze precum ca sunt miscari de popoare, mutari, etc. se reduce la niste precizari exacte.

  Urmeaza ca fiecare sa analizeze mai departe problema expansiunii. Eu, ca si nespecialist, nu pot decat sa ma duc cu mintea la aceeasi lucrare de biologie de care am mai vorbit (pe care o traduc acum) dar sunt mult mai multe astfel de lucrari ce ar putea oferi raspunsuri interesante. Din cartea respectiva se desprinde foarte clar curba de dezvoltare (curba de crestere) -aceeasi pentru populatii, indivizi, specii si alte fenomene- care e compusa din etape continui lungi, intrerupte de niste "paliere de criza" care sunt de fapt niste perestroici, restructurari in romaneste. Aceste restructurari, fie ca ne referim la acelea produse la o populatie fie ca ne referim la un organism, sunt niste modificari la nivelul central de organizare al entitatii respective, la nivelul administrativ, al managementului. (Schimbare de guvern sau conducere, constitutie, etc. daca ne referim la populatie sau momentul/transformarea de gastrula, nastere, pubertate, moarte daca ne referim la individul uman.)

  In aceasta curba a dezvoltarii exista o zona de crestere (expansiune daca e vorba de o populatie), compusa chiar din mai multe etape si nivele critice dar exista si o portiune descrescatoare, descendenta, finalizata prin moarte (la individ) sau extinctie (la grupuri populationale si chiar la specii). Treaba asta e asa de generala incat ea ne permite sa "ghicim" evolutia cosmica de specii, ET-ii, si chiar de formatiuni stelare, planetare, de corpuri ceresti. Voi reveni.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

padme

Citat din: mm din  10 Decembrie 2011, 14:26:34
     Endogamia este imposibil de evitat la o populatie sedentara (si inca pe parcursul de vreo cateva mii bune de ani) iar rezultatele acestei endogamii nu sunt deloc cele vanturate de mediul stiintific oficial. Ce se intampla totusi cand limitele endogamiei (permisa totusi intre niste limite considerate de siguranta, de ex. casatoriile sunt permise intre veri de grad mai mare de IV) sunt depasite? 
  Profesorul mi-a explicat ca se intampla o declansare a unui mecanism biologic al speciei/populatiei, un mecanism de indepartare a indivizilor intre ei. In felul acesta, devine perfect comprehensibil faptul ca fratii romani nu-si vorbesc intre ei dupa ce au avut o mostenire de impartit, explicabil de ce chiar parinti si copii nu se ageeaza prea tare la romani (desi iubirea...), si de ce nu exista nici o asociatie romaneasca spontana in Romania pe indiferent ce profil (uneori cate unul mai constient si altruist ii aduna mai fortat pe cetateni in cate o "asociere", asociere care dureaza numai atata timp cat acel "unu" traieste) si de ce romanii nu se suporta chiar deloc intre ei nici macar in discutii libere, si inca o mie de ŢdeceŢ-uri de acelasi gen. 
   

Nu am inteles ceva sau poate mi se pare :)))))

1- zici ca romanii sunt o populatie sedentara
2- la o pop. sedentara endogamia e imposibil de evitat
3 - pui intrebarea ce se intampla cand limitele endogamiei sunt depasite?? in ce sens?? 
ENDOGAMÍE s. f. 1. Contractare obligatorie a căsătoriilor în sânul aceluiași trib, practicată la unele populații primitive. 2. (Biol.) Unire a doi gameți formați în același organism. – Din fr. endogamie
4- raspunzi ca are loc declansarea mecanismului biologic de indepartare a indivizilor intre ei?!
Concluzie: romanii se indeparteaza intre ei pt ce nu sunt endogami!!! ????


mm

#69
CitatCum se explica faptul ca urmasii vechilor summerieni, desi au ramas pe acelasi loc, nu au aceste probleme ca si romanii ? Ca si sumerienii sunt vechi de cand lumea ...
* Nu stiu daca mai exista azi vreun Sumerian (sau urmas genetic actual) si nici daca e dovedita continuitatea de limba, istorica sau de vreun fel oarecare pe arealul vechiului Sumer. Nu sunt istoric si daca spun cate ceva o fac doar « punctual », pe informatia respectiva, dupa ce o verific in vreun fel, tocmai cu scopul sa nu dezinformez (si) pe altii. Ca sa fiu sincer acum, in citatul de mai sus, cred ca ai facut o afirmatie pe care nu o poti dovedi, ba chiar cred ca e o falsa dilema in citat sau poate o dezinformare.

  * Tzipi, ca sa-ti raspund la intrebarea « cum se numeste mecanismul respectiv » ar trebui sa fiu biolog si nu sunt. Cred insa ca informatia esentiala pe care am primit-o prin intermediul profesorului poate fi verificata "in teren", ceea ce am si facut in modul meu (tehnic) personal si am gasit confirmare perfecta (trebuie sa precizez ca am practicat si sunt atestat ca cercetator stiintific deci vorbesc de pe aceasta pozitie, care imi si limiteaza autoritatea si credibilitatea spuselor). Informatiile (putine si disparate) pe care le dau sunt 99% sigure, cel putin in acceptia mea si in conformitate cu pregatirea mea. Ramane ca fiecare dintre cei interesati sa verifice la randul lor dupa cum cred de cuviinta.

  In legatura cu aceasta problema, in cartea acad. Jirmunskii poate fi gasita referirea la mecanismele de adaptare ale fiintelor vii, ale sistemelor biologice, intelegand prin sisteme atat indivizi cat si (inclusiv) comunitati de indivizi (am dat linkul, evit repetitia). Problematica adaptarii sistemelor biologice la conditiile externe si interne este dezbatuta in sute si mii de lucrari de specialitate. Acad. Jirmunskii (fost director al Institutului de Biologia Marii din Valdivostok, institut care ii poarta numele in prezent) pomeneste despre mecanismele de adaptare in avans ale fiintelor sau ale comunitatilor de fiinte si aceste referiri se afla deja in capitolele traduse in romaneste. Nu cred ca exista vreo indoiala ca sistemele biologice iau masuri inclusiv impotriva pericolului (consecintelor) endogamiei.

  Pe aceasta baza (stiintifica) putem sa gandim logic-normal ca o comunitate, o populatie sedentara ocupand un anume areal, pe un anume interval de timp (istoric), in cazul nostru latinii de daci si de români si de « bulgari » timoceni vorbitori de româna (acasa, de unde sunt si eu provenit) sau de « sârbi" voivodeni vorbitori de romana sau de « slovaci » vorbitori de româna, « austrieci » vorbitori de româna, « ucrainieni » vorbitori de româna, « greci » români de Salonic (600.000 de români in zona golfului cu pricina, citit de mine cu ochii mei in cartea de istorie de cls. IV-a) vorbitori de romana, aromâni si chiar elvetieni neaosi vorbitori de româna (ce-i drept ramasi extrem de putini), o asemenea populatie poate reactiona in avans, adica inainte de a se intampla niste consecinte negative distrugatoare, poate reactiona in mod « inconstient » am putea zice (de fapt neconstient pentru noi indivizii ei) dar va actiona negresit deoarece comunitatea biologica de latini, la fel ca orice comunitate sau sistem biologic sau chiar specie, are o administratie proprie care functioneaza bine mersi independent, asa cum ne spun lucrarile stiintifice ale biologilor. Aceasta "administratie", "management" biologic, ia hotararile respective fara sa ne mai intrebe si pe noi. Iar noi constatam ca nu ne mai intelegem, ca ne indepartam unii de altii (si chiar ne ciondanim fara rost pe forumuri) dar nu stim de ce. Iata de ce !

CitatStudiul acela genetic e frumos, spectaculos dar cred ca nu i se poate da o importanta mai mare de 10 - 15 %. Daca am inceput sa cautam solutiile unei ineficiente economico-sociale in genetica ... e rau.
* Cred ca am dat raspuns mai sus si acestui citat din Ganditorul. Studiile acestea de biologie dau un raspuns cam de 99%, ca probabilitate de adevar in problema ce o discutam. Ramane doar sa citesti aceste studii, sa le studiezi si sa constati daca se confirma in realitatea ce-o traim. Asaa, fara sa stau pe ganduri, si eu pot sa spun ca tot ce zici tu este probabil sa fie adevarat in proportie de cel mult 10 – 15 % ! Dar as vorbi numai ca sa ma aflu in treaba.

  * padme, faptul ca endogamia este un pericol pentru o populatie (relativ izolata) este cunoscut si recunoscut de catre toata lumea, de la cea stiintifica pana la triburile din Amazonia (care au un sistem extrem de complicat de limitare a endogamiei). In ceea ce priveste definitia fenomenului, formele de manifestare si alte aspecte tehnico-stiintifice sunt nevoit sa am bunul simt si sa nu intru in astfel de amanunte deoarece nu sunt de specialitate. Tocmai de aceea am pomenit mereu cartea lui Jirmunskii si am folosit afirmatiile lui si nu pe ale mele. Fiecare dintre noi avem niste limite de competenta, detinem fiecare cate « o bucata » de realitate si putem incerca sa potrivim intre ele aceste « bucati », complectandu-ne unii pe altii.

 
CitatOameni buni.....iesirea din criza este foarte simpla...divolzarea organismelor internationale care impun popoarelor sclavia.....stiti voi care sunt....nu le mai enumar aici....Romaniei nu ii trebuie UE....si nici alta alianta....la cate bogatii naturale are aceasta tara....nu are nevoie sa fie vasalul nimanui....Primul pas pe care l-ar putea face tarisoara noastra este....iesirea din NATO si UE...alungarea tuturor multinationalelor infecte din tara precum si a FMI......
angellla29, ce spui are oarecare logica. Din pacate nu specifici cine sa faca toate acele dorinte ale tale (poate si ale noastre), adica cine sa faca « dizolvarea », « iesirea » din NATO, « alungarea » FMI –ului si multinationalelor, etc. Exprimarea ta la modul impersonal e ciudata si poate da de gandit si in alt fel. Romania sa faca si sa dreaga e un nonsens deoarece aceste fapte (politice) sunt apanajul strict al unor persoane sau organizatii de persoane. Aud mereu si la televizor: Romania sa faca, Romania drege; astea-s niste exprimari aburoase.

  Cred ca nu are sens din pdv practic o exprimaresa la modul general si impersonal : sa faca...  Daca nu are cine « sa faca » asta e o vorba fara consecinte. Toata lumea stie ce trebuie facut. Daca ai putea sa dai si niste amanunte, gen : cum ? si cine ?  poate ca ar avea sens. Tocmai asta e problema – la facut si nu la enuntarea masurilor. Ceea ce se intampla acum (si de vreo 200 de ani incoace) in lume si in special in Europa, se datoreaza unei vointe care planifica, impinge, manageriaza totul dar si finanteaza toate aceste schimbari, indreptate in mod evident impotriva noastra (ca indivizi si ca structuri colective). Tocmai am vorbit despre nivelele critice, schimbarile, restructurarile ce sunt manageriate natural de catre sistemele biologice insesi sau artificial –asa cum vedem ca o face NWO. Dar e greu sa le reprosam ceva lor, altora, cat ar fi mai potrivit sa ne (auto)reprosam noua insine ce nu ne convine. Lenea, dezinteresul, miscarea divergenta fata de apropiati si altele sunt suficiente motive de pornire la actiune si rezolvare. Numai « vorbitul » si căinarea n-au sens fara solutii si masuri concrete, fiind doar pierdere de vreme. Sau, sunt neconstructive.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

angellla29

#70
Citat din: mm din  11 Decembrie 2011, 17:30:42


  Cred ca nu are sens din pdv practic o exprimaresa la modul general si impersonal : sa faca...  Daca nu are cine « sa faca » asta e o vorba fara consecinte. Toata lumea stie ce trebuie facut. Daca ai putea sa dai si niste amanunte, gen : cum ? si cine ?  poate ca ar avea sens. Tocmai asta e problema – la facut si nu la enuntarea masurilor. Ceea ce se intampla acum (si de vreo 200 de ani incoace) in lume si in special in Europa, se datoreaza unei vointe care planifica, impinge, manageriaza totul dar si finanteaza toate aceste schimbari, indreptate in mod evident impotriva noastra (ca indivizi si ca structuri colective). Tocmai am vorbit despre nivelele critice, schimbarile, restructurarile ce sunt manageriate natural de catre sistemele biologice insesi sau artificial –asa cum vedem ca o face NWO. Dar e greu sa le reprosam ceva lor, altora, cat ar fi mai potrivit sa ne (auto)reprosam noua insine ce nu ne convine. Lenea, dezinteresul, miscarea divergenta fata de apropiati si altele sunt suficiente motive de pornire la actiune si rezolvare. Numai « vorbitul » si căinarea n-au sens fara solutii si masuri concrete, fiind doar pierdere de vreme. Sau, sunt neconstructive.

Cine sa faca???? Toata ROMANIA....eu; tu....noi toti....Lenea, dezinteresul provine de la faptul ca romanii au fost invatati cu dictonul :"Lasa mah,,,ca merge si asa".....Sau...."Noi ne facem ca municim...voi va faceti ca ne platiti"....Aceste doua fraze trebuie sa dispara din mentalitatea POPORULUI ROMAN....Ah...uitasesm si asta:" Sa moara si capra vecinului..."
Ca sa fim o tara democratica si independenta....ne trebuie o clasa politica adecvata.....care sa FIE ROMANEASCA...SI PENTRU ROMANIA......In prezent NICI UN PARTID  nu serveste interesele tarii noastre...Aceste partide care sunt in prezent in politica tarii noastre,,,,NU SERVESC ROMANIA!!!! SI NICI UN POLITICIAN....ASTA SA FIE CLAR....
Tot ce are nevoie Romania sunt niste oameni PATRIOTI....Toti cei care au condus tara de la Revolutie au fost niste TRADATORI....asta e clar.....Poporul roman este vinovat ca atunci cand nemernicii ne-au distrus MUNCA noastra de zeci de ani....si aici ma refer la industrie; agricultura;turism;invatamant;protectie sociala....tot...absolut tot....POPORUL ROMAN A TACUT.... Si inca TACE.....Nu este normal....ca ei sa ia decizii pentru tara...si noi sa platim in urma lor....NOI...trebuie sa fim consultati....si LEGILE sa fie pentru cetatenii romani....si NIMENI SA NU FIE MAI PRESUS DE LEGE....NIMENI....Si asta depinde noi....de poporul roman nu de niste sclavi straini de tara lor...chiar daca in buletinele lor scrie:ROMAN!!!!
Daca Romania si poporul ei vor sa fie independenti de toti acei care vor sa faca sa dispara aceasta tarisoara....SE POATE....
Cum sa dam afara FMI...si strainii? Cum au facut si islandezii....si putem face si noi.....Nu avem nevoie de UE....oricum nu ne-au fost de ajutor cu nimic....doar EI au avut avantaje...nu NOI....NATO nici atat...nu avem nevoie....De cine sa fie frica ??? De Rusia...care e in cardasie cu NATO???? De CHINA??? De arabi??? Noi am dus razboaiele altora...soldati romani au murit pentru altii....Romania nu are nevoie si nici nu e amenintata de "teroristi"....Cine are probleme cu "teroristii" sa si le rezolve singur....ca ei si-au cautat-o....Totul depinde ne NOI....POPORUL ROMAN....eu, tu. noi , voi, ei ele.....Daca si anul viitor Romania va repeta greselile anilor trecuti....nu va mai exista pe harta.....nici macar geografic....ca economic...a "murit" demult!!!!!!

andrei

  Salut!
Poate in parte endogamia,ar fi o explicatie,pentru felul in care ne comportam ca natie,insa cred ca nu acopera intru totul metehnele poporului astuia ?Cum explica endogamia felul de a fi al romanului care are o inclinatie deosebita spre a sterpelii indiferent ce,orice nu e bine pazit,sudat, fixat,etc.Si asta chiar daca are trebuinta sau nu de acel lucru.Sau cum explici faptul ca romanul se gandeste cum sa faca si sa dreaga sa-i fie lui bine iar de restul,cum o da Domnul?Eu cred ca explicatia sta in primul rand in cei 50 de ani de comunism in care am fost tinuti ca in lagar,privati de toate,de la hrana,pana la orice fel de distractie,cand daca lucrai intr-o uzina sterpeleai orice iti cadea in mana cu gandul ca nu se gaseste si poate iti va trebui vre-o data.Tot acolo sta si explicatia de ce romanii nu reusesc sa fie solidari intre ei.Pur si simplu atunci nu puteai fi solidar cu nimeni pentru ca nu stiai in cine sa te increzi.Se spionau si se ,,sifonau"vecinii intre ei,prietenii si chiar neamurile.Era de ajuns sa te parasca unul ca ai scapat vre-o vorba contra regimului,sau sa i se para altuia ca cheltui prea mult fata de cat ar trebuii si te trezeai cu securitatea la usa.Se traia sub teroare,imfometati,haituiti.Toti aveau o singura grija:Sa supravietuiasca cumva si nu freca pe nimeni grija daca celalalt moare de foame.De asemeni toti stiau ca exista cineva care le spune ce si cum sa faca.Daca nu primea un ordin ,nimeni nu misca un pai,acolo unde considera ca nu e de responsabilitatea lui.Sa stiti ca aceste conditionari  nu dispar din subconstientul colectiv de pe o zi pe alta.Se transmit cateva generatii la rand.Parintii isi invata copii asa cum au fost ei invatati sau cum au invatat pe propria piele si acestia isi invata la randul lor proprii copii asa cum au fost invatati de parinti lor.Asta cred ca este explicatia mult mai aproape de adevar.
   
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tzipi

Citat din: mm din  11 Decembrie 2011, 17:30:42
  * Nu stiu daca mai exista azi vreun Sumerian (sau urmas genetic actual) si nici daca e dovedita continuitatea de limba, istorica sau de vreun fel oarecare pe arealul vechiului Sumer.
Ai dreptate : nici macar continuitatea de limba nu mai exista, pe teritoriul vechiului Summer.

Citat din: mm din  11 Decembrie 2011, 17:30:42
Cred insa ca informatia esentiala pe care am primit-o prin intermediul profesorului poate fi verificata "in teren", ceea ce am si facut in modul meu (tehnic) personal si am gasit confirmare perfecta
Nu contest nici o secunda corectitudinea informatiei. Dimpotriva : fiind o informatie total noua pentru mine, si cum eu trebuie sa stiu tot, m-am apucat de cautat informatii si de sucit problema pe toate partile. Insa e dificil cand nu stii ce sa cauti. De asta speram la mai multe detalii , sau la mai mai multe raspunsuri , ca pot fi gasite la tine.
    Ma intriga foarte tare de ce se intampla doar la romani ? Ma gandesc, de ce chinezilor nu li se intampla, pentru ca si ei sunt foarte vechi ?

Citat din: mm din  11 Decembrie 2011, 17:30:42
Problematica adaptarii sistemelor biologice la conditiile externe si interne este dezbatuta in sute si mii de lucrari de specialitate. ....
Studiile acestea de biologie dau un raspuns cam de 99%, ca probabilitate de adevar in problema ce o discutam.
Ai putea, te rog sa ne dai niste titluri, niste autori ? Sunt complet pe dinafara subiectului, si mi-ar usura munca de cautare.

angellla29

#73
Mai fratilor ...mai!!! Romania plateste pentru gaze naturale de exemplu de 2 ori mai mult decat Austria ....Asta am  vazut acum la RTV....DOAMNEEEEEEEEEE!!!!!! Unde am ajuns fratilor???? Ce nivel l de trai are Austria si ce nivel de trai are Romania...Deci mi se pare ceva extrem de ridicol....Asa ceva nu se mai poate!!!!!! Si milogii continua se se certe pe bani publici...

kefren

Citat din: angellla29 din  11 Decembrie 2011, 20:28:19
Mai fratilor ...mai!!! Romania plateste pentru gaze naturale de exemplu de 2 ori mai mult decat Austria ....Asta am  vazut acum la RTV....DOAMNEEEEEEEEEE!!!!!! Unde am ajuns fratilor???? Ce nivel l de trai are Austria si ce nivel de trai are Romania...Deci mi se pare ceva extrem de ridicol....Asa ceva nu se mai poate!!!!!! Si milogii continua se se certe pe bani publici...

  angellla29 ,cauta alte surse de informare,altele decat RTV sau Antenele,nu zic ca nu ar avea si dreptate cateodata dar se stie ca subiectele lor au o singura directie.............