Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza economica si Razboiul

Creat de mm, 06 Decembrie 2011, 20:41:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

  Am reluat in topic separat discutia acestui link, semnalat de mr:
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/al-treilea-razboi-mondial-ce-legatura-are-cu-economia-157640.html  In acest articol sunt vanturate o serie de teorii evidente dar false sau se reiau o serie de lucruri studiate de mine si cei din generatia mea la Stiintele Politice (Filozofia, Economia Politica si Socialismul Stiintific) dar distorsionate in articol dupa bunul plac al celor interesati sa ne serveasca cu datele ideologice respective.

  Fara nici o indoiala ca s-a observat de 100 de ani incoace ca una din cauzele razboaielor a fost criza economica. Nu s-a spus insa, ceea ce acum se zice in gura mare, ca aceste crize economice sunt fabricate de o "elita" cu scopul producerii de razboaie -planificate de aceeasi elita- (pentru ca daca acele razboaie nu ar fi planificate, ele nu s-ar produce de la sine nici pe motive nationaliste nici religioase si nici de altele). La cursurile de economie politica am analizat cauzele razboaielor si ni s-au explicat destul de logic. Sa luam pe rand ideile din articol:

1.  Nu este adevarat, am aratat inainte cauza - planificarea, ca razboaiele ar fi cauzate de nationalismul excesiv. Nationalismul poate fi un ingredient dar nu e o cauza.

2.  Aici se spun o gramada de chestii cetoase, abureli. De ex. se spune: Adevărata semnificaţie a incompatibilităţii dintre război şi capitalism este că războiul şi o civilizaţie avansată sunt incompatibile. Nu zau! Pai nu cea mai avansata civilizatie= SUA este cauza tuturor razboaielor din ultima vreme? Ori din afirmatie rezulta ca SUA e retardata?

3.  Abureli si la punctul acesta: Diviziunea internaţională a muncii a fost creată în ipoteza că nu vor mai exista războaie. Nu, nu a fost creata cu acest scop! Diviziunea apare spontan, se intampla pur si simplu.

4.  Dacă oamenii şi mărfurile sunt împiedicaţi să traverseze graniţele, de ce să nu încerce armatele să le deschidă drumul? Rădăcina răului nu este construcţia de armamente mai noi şi mai terifiante. Ea este spiritul de cucerire  Nu ni se spune aici ca cei care impiedica circulatia marfurilor si persoanelor sunt tot aceia care trimit armatele sa "deblocheze" ceea ce au blocat chiar ei insisi.
  In privinta spiritului de cucerire, la ce se refera? La spiritul turcesc, rusesc, viking, unguresc sau la spiritul unei maini de stapani ?

  Nu mai continui dar nici nu contest ca subiectul razboiului poate fi studiat in mod inteligent, stiintific, cautand adevaratele cauze. Printre cauze putem intr-adevar enumera presiunea populationala care nu este totusi determinanta.
  Exista in schimb mai importantele cauze interne, specifice fiecarei comunitati umane (natii, populatii) si in acest sens recomand (celor interesati) studiul nivelelor critice din dezvoltarea sistemelor biologice. Exista o legitate interna de dezvoltare exponentiala (cu intreruperi repetate) care face ca un sistem sa creasca si sa descreasca, exact ca orice e viu din lumea asta. Aceste cauze nu produc neaparat razboi.
  In privinta relatiilor dintre comunitati mai e de discutat dar nu pe tonul folosit in articolul cu pricina.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

angellla29

Nu exista alta scapare ...draga colega ....si nu o spun eu ci....oameni destepti....

Nu există alte ieşiri din criza mondială: INFLAŢIE SAU RAZBOI! sau... AMÂNDOUĂ LA UN LOC – arată economiştii Ilie Şerbănescu şi Liviu Voinea

- "Avem aceeasi criza din 2007-2008 in tarile dezvoltate, care nu a fost rezolvata corespunzator atunci. Si masurile din 2007-2008 se intorc acum pentru ca datoria privata a fost trecuta la datorie publica si acuma guvernele constata ca nu mai au de unde plati aceasta datorie publica. Prima etapa a crizei a omis ceva fundamental: FALIMENTUL. Si-am avut o criza in care, in afara de Lehman Brothers si alti 2-3 pesti mai mici, n-a dat nimeni faliment...
In cazul in care nimeni nu da nimeni faliment, inseamna ca este stimulat comportamentul speculativ si li se spune investitorilor: nu va faceti probleme, va va salva intotdeauna Statul! Eu cred ca falimentul/ default/ refuzul la plata/ incapacitatea de plata este una dintre consecintele inevitabile. Discutam inainte cu Dl. Serbanescu care spunea: INFLATIE SAU RAZBOI. Inflatie sau razboi sau... falimente in masa. Sigur ca falimentele in masa, pana la urma, duc tot la inflatie sau la razboi. O solutie practica, pragmatica, intr-adevar, este inflatia.
Este o situatie din care nu se poate iesi "virgin". Ceva trebuie sa patim, ceva trebuie sacrificat. Costurile sunt astazi mai mari decat erau in urma cu cativa ani. Atuncea poate lucrurile se puteau tine sub control, sacrificand niste banci... Problemele nu s-au rezolvat. O cauza fundamentala a crizei, pe plan international, a fost faptul ca bancile de economisire s-au comportat ca niste banci de investitii cu risc foarte mare... Tu credeai ca-ti depozitezi banii undeva in siguranta, cand, de fapt, banca aia se juca cu banii tai pe alte piete si banii tai erau pusi intr-o investitie riscanta..."
Ilie Serbanescu:
- Criza este una si aceeasi cu cea din 2007. Tratata prost. E a fost de la inceput o criza a datoriilor, o criza a datoriilor care au depasit veniturile, care au depasit si cresterea preturilor. Deci ea nu mai poate fi tratata... Si s-a ajuns, din aproape in aproape, [pana unde] au fost puse Statele sa preia datoriile. Statele sunt creditorii de ultima instanta. Au ajuns la ei si ei nu pot sa plateasca. Si atunci ce se poate face? Eu am zis foarte simplu: ma uit in istorie si vad ce s-a intamplat: INFLATIE SAU RAZBOI. Asta este iesirea! Daca exista intelepciune, poate evitam razboiul... Cu putina inflatie...Fara aceasta nu se poate! N-ai cum sa platesti!
- Razboi intre cine si cine?
- Se inventeaza, daca nu exista!
Oana Stancu:
- Dominique Strauss-Kahn de anul trecut, cam pe la mijlocul anului [de fapt, inca din martie 2009], vorbea despre posibilitatea unui razboi pe fondul crizei, si a fost o declaratie rostogolita pe toate partile, pentru ca era chiar seful FMI cel care lansa o asemenea ipoteza...
Niels Schnecker:
- Ceva se va intampla... Poate sa fie si inflatie, si razboi, sau amandoua la un loc!
Apropo de criza in forma de W, etc. Noi, de fapt, suntem intr-un L. Nu s-a terminat latura de coborare a L-ului. Nu s-a terminat! Inca ne mai ducem in jos. (...) Inca n-am ajuns la fundul crizei si inca mai avem de coborat.
Dl. Serbanescu are dreptate: ori inflatie, ori razboi, dar mai e un lucru care trebuie vazut in istorie: De cate ori a existat o criza de genul acesta, trei lucruri s-au schimbat: ordinea economica, ordinea sociala si, cel mai important, o schimbare de paradigma energetica. Eu cred ca vine si aia. Si atunci, daca aceste 3 lucruri se intampla, am putea scapa si de inflatie si de razboi, sau am putea ajunge la aceste trei... PRIN RAZBOI, cum s-a mai intamplat si alte dati.
- Eu ma uit cu foarte multa atentie la ceea ce face China. E foarte interesant ce se intampla acolo, inclusiv partea cu colonizarea Africii. China colonizeaza Africa nonsalant.
Victor Ciutacu:
- Vad si eu ce vede toata lumea. In primul rand ca se prabuseste un sistem. Daca in '89 s-a prabusit sistemul socialist, acum se prabuseste sistemul capitalist. (...) Toate tarile (cu probleme) sunt tari capitaliste, eminamente capitaliste. Cei care au inventat capitalismul. Si mai vad un lucru, faimoasa criza a datoriilor suverane... exista, dar eu am o mica neclaritate... Toata lumea are datorii, am inteles. Au ajuns statele sa aibe datorii. La cine?! Aia e intrebarea mea."

http://www.financiarul.ro/2011/08/11/nu-exista-alte-iesiri-din-criza-mondiala-inflatie-sau-razboi-sau%E2%80%A6-amandoua-la-un-loc-arata-economistii-ilie-serbanescu-si-liviu-voinea/

Siberia

#2
Citat din: angellla29 din  06 Decembrie 2011, 20:51:11
- Razboi intre cine si cine?
- Se inventeaza, daca nu exista!

Citat din: angellla29 din  06 Decembrie 2011, 20:51:11
In primul rand ca se prabuseste un sistem. Daca in '89 s-a prabusit sistemul socialist, acum se prabuseste sistemul capitalist. (...) Toate tarile (cu probleme) sunt tari capitaliste, eminamente capitaliste.

Despre articolul citat si de @mr si analizat de @mm ... inca incerc sa inteleg daca a vrut sa fie si altceva decat o "periere" a "capitalismului pasnic" care ne conduce :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

andrei

   Salut!
Va fi un razboi.Criza este doar un preludiu si a fost generata tocmai pentru a genera la randul ei pretexte pentru declansarea unei conflagratii.Sa nu credeti insa ca este intamplator.Pur si simplu,la anumite intervale de timp,Planul..Marele Plan,sufera anumite devieri.In timpul unui razboi se pot aduce anumite corectii necesare, pentru ca acesta sa reintre pe fagasul normal,fara a bate la ochi.Razboiul,este de asemeni,un foarte bun pretext pentru a se scoate la lumina inventii tinute ascunse,de a se transfera valori imense,de a se plati polite,si de a se prelua noile zone de influenta.Probabil ca au fost deja hotarate si trasate.De asemeni este un bun prilej de a se  distruge arme vechi si a se testa si a se face loc altora noi. :-D.Totusi acum se va umarii,cred eu,o reducere masiva a populatiei,in zonele suprapopulate ale lumii. Nu cred ca ma insel daca spun ca principalul teatru de operatiuni va fi undeva in sudul Asiei,Asia Mica si vestul Africii, cu tarile subdezvoltate,a caror populatii nu prezinta interes, fiind slab pregatite intelectual si greu controlabile si este privita in general, ca un balast inutil pentru restul lumii.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

tractorbeam

Exista o mare probabilitate ca sa izbucneasca un conflict in Orientul Mijlociu. Intre Iran si Israel se duce o lupta intre doua conduceri conservatoare Ahmadinejad si Netanyahu, Iranul si-a pus fortele in stare de combat readiness, americanii au deja un portavion (un grup naval de tip strike force) in Golful Persic, probabil ca se asteapta sa cada al-Asad in Siria ca sa-si asigure israelienii spatele si dupa aia cred ca nu mai au nici o problema sa-i arda pe iranieni.
Site-ul debka.com care de obicei stie putin mai mult decat altii, zice ca undeva la mijlocul lui decembrie sau ianuarie poate izbucni conflictul care, cred eu, va antrena Iranul Siria, Israelul si SUA in cazul in care Iranul nu cade repede si regimul ayatollahilor nu se duce de rapa. Daca Iranul va riposta cu succes ofensivei aeriene israeliene este posibil ca Israelul sa apeleze la Optiunea Samson si asta deja inseamna WMD in capul iranienilor. Cred ca au suficiente rachete Jericho II cu capete termonucleare - atentie ! ca sa-i faca pe iranieni sa muste tzarana. :rocket:

Xanadron

#5
Pozitia de sprijin pe fatza a Chinei si Rusiei face din Iran un adversar incomod, comparativ cu Irakul sau Afganistanul - unde continui sa cred ca "pasnicii capitalisti americani" :-D (dupa articolul discutat aici) n-au intrat doar pentru petrol ori minerale rare. "The big drug deal" coordonat de CIA in Afganistan, de unde provine 94% din opiul prelucrat mondial, e unul din motivele majore (stiti ca, dupa invazia americana, pina si piatza rusa a fost "inundata" cu heroina din zona? - Medvedev a marait :lol: deja una-alta pe tema asta). Putini stiu oricum ca mujahedinii "demonizati" de everybadea incepusera distrugerea metodica a culturilor de mac.
...Bad, baad boys mujaheddins! :-D

Ca tot vorbim de cauzele razboaielor, am putea calca si pe teritoriul alora "incredibile" - cum ar fi ipoteza controlului unor Stargates pe ici-colea. :star:

Nu mai am acum timp insa si doar mai punctez un comentariu la "optiunea Samson" termonucleara - cumva cu veselie :roll: mentionata de tractorbeam: pai daca Israelul are arme d-astea (nedeclarate evident la ONU, Comisii Atomice etc), n-ar trebui oare ca taman Israelul sa fie o tzira bombardat/disciplinat de NATO, USA, UE, ONU etc? :roll: :-D 8-) :-D :lol: :-D
OK, gata, iertare - de fapt n-am dormit prea bine si iar halucinez povestioare SF... :wink:

P.S. Serios acum, perpetuarea ipocriziei asteia la nivel... cosmic aproape ma face sa cred ca "Omenirea 1.0" chiar merita "deleted" fara vreo remuscare.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

angellla29

#6
Citat din: Xanadron din  07 Decembrie 2011, 10:40:53
Pozitia de sprijin pe fatza a Chinei si Rusiei face din Iran un adversar incomod, comparativ cu Irakul sau Afganistanul - unde continui sa cred ca "pasnicii capitalisti americani" :-D (dupa articolul discutat aici) n-au intrat doar pentru petrol ori minerale rare. "The big drug deal" coordonat de CIA in Afganistan, de unde provine 94% din opiul prelucrat mondial, e unul din motivele majore (stiti ca, dupa invazia americana, pina si piatza rusa a fost "inundata" cu heroina din zona? - Medvedev a marait :lol: deja una-alta pe tema asta). Putini stiu oricum ca mujahedinii "demonizati" de everybadea incepusera distrugerea metodica a culturilor de mac.
...Bad, baad boys mujaheddins! :-D

Ca tot vorbim de cauzele razboaielor, am putea calca si pe teritoriul alora "incredibile" - cum ar fi ipoteza controlului unor Stargates pe ici-colea. :star:

Nu mai am acum timp insa si doar mai punctez un comentariu la "optiunea Samson" termonucleara - cumva cu veselie :roll: mentionata de tractorbeam: pai daca Israelul are arme d-astea (nedeclarate evident la ONU, Comisii Atomice etc), n-ar trebui oare ca taman Israelul sa fie o tzira bombardat/disciplinat de NATO, USA, UE, ONU etc? :roll: :-D 8-) :-D :lol: :-D
OK, gata, iertare - de fapt n-am dormit prea bine si iar halucinez povestioare SF... :wink:
De "Stargate" in Irak am citiit si eu...si parca mai e una si la Polul sud...daca nu ma insel...de ce nu ar fi una si in Iran? Cum sa bombardeze NATO...Israelul??? Glumesti?! Tu ti-ai bombarda seful???Iar nu e dreptate....vezi...TELECOMANDA...functioneaza.... Criza a fost special conceputa pentru a avea NATO motive de ceva....bombardamente....ca sa functioneze si industria de armament...ce dracu?! :evil:

Ganditorul

CitatDespre articolul citat si de @mr si analizat de @mm ... inca incerc sa inteleg daca a vrut sa fie si altceva decat o "periere" a "capitalismului pasnic" care ne conduce

Revin cu cateva idei la acest articol atat de bine punctat de colegi anterior. Nu cred ca este altceva decat o "scuza elevata" a unui conflict care se doreste de mult, dar nu se poate realiza pt ca "bate prea tare la ochi" intentia belicoasa/razboinica a statelor initiatoare de conflict.
-

- O ţară belicoasă trebuie să urmărească autarhia, pentru a fi independentă de comerţul extern. Ea trebuie să determine producţia de substitute, independent de orice consideraţii mamoniste. Ea nu se poate mulţumi decât cu controlul deplin al producţiei, deoarece egoismul cetăţenilor individuali ar zădărnici planurile conducătorului. Chiar şi în vreme de pace, comandatului-şef trebuie să i se încredinţeze dictatura economică.

Iata ca avem aici o "justificare" a creerii unei dictaturi economice - oriunde in lume - ca solutie a ordinii, disciplinei si nemotivarii razboiului. Asa ca - taxe, impozite si dari pentru populatie, cat cuprinde... nu si pentru clientela politica care asculta de "conducator" (va e cunoscuta de undeva practica asta ? Sa o raportam la cei 21 de ani de "democratie" romaneasca ?)

Ceea ce face ca războiul şi capitalismul să fie incompatibile este tocmai eficienţa fără echivalent a modului capitalist de producţie.
Nu mai insist pe acest subiect - concluzia trasa de mm e excelenta, completez doar cu faptul ca "eficienta" capitalista a generat majoritatea conflictelor din perioada 1950 - 2000. Diviziune muncii - impusa in primul rand pentru ca tehnologia moderna sa se dezvolte doar in anumite zone privilegiate, si pentru a creea premisele "exportului de inteligenta (si acum exista restrictii la export de tehnologie chiar daca se face in nume privat, pe firme care vor sa-si dezvolte o afacere la noi sau aiurea )
- Asa zisa "zona cu populatie ineficienta" - adica multa si proasta - cred ca este o imagine falsa. Sa privim doar la originea/nationalitatea marilor inventatori/savanti din "lumea civilizata" si vom realiza cat la suta este tehnologie proprie tarilor dezvoltate si cat la suta provine din "lumea a 3-a".
Dar daca ti o mare masa din populatie ocupata doar cu grija "cojii de paine pt maine" e normal ca singura "distractie" si ocupatie sa fie sexul ... de unde rezulta suprapopularea - cu efectele ei nedorite, si ajungi la "justificarea" razboiului ca o necesitate a depopularii planetei (cand de fapt altele (resusrsele ineficient prelucrate) sunt motivele distrugerii ).

Subliniez totusi acele portale, acele STARGATE-uri aparute pe tot mapamondul, fenomene care cred ca pun mult pe ganduri pe cei care intentioneaza un conflict international. Nu cred ca stim ce sunt - dar au creeat un recul clar al "doctrinei de razboi" promovate de unele state. Teoretic, economia licuriciului e pe butuci de mult si trebuia refacuta printr-un razboi (ca de obicei) cu mult timp in urma - si asta imi da speranta ca nu vom fi in razboi nici in viitor.
Aceste fenomene aparute pe cerul Norvegiei, Chinei, Australiei, au aparut acum si la nivelul solului... si e greu sa nu faci legatura cu subteranele (presupus) distruse in Denver.

STRANGE SPIRALS OVER AUSTRALIA

mr

#8
Eu vad asa situatia:
SUA, in numele zeului "terorist", si-a pregatit terenul pentru a invada o zona a planetei in limitele careia au existat civilizatii vechi si foarte vechi, pline ochi de "mistere" (poate chiar stargate). Au testat terenul in Irak prin anii '90. Au vazut ca merge si prin anul 2001 au invadat Afganistanul. Apoi a urmat Irakul. Au baze in Arabia Saudita, Israel, Turcia si o zona tampon cu Rusia, in Georgia. Sprijin logistic in Romania si Bulgaria.

Au flancat la propriu Iranul (vechea Persie, vechiul Sumer), la sud cu portavioane pe mare, la est Afganistan, la vest Irak, Arabia Saudita, Israel, la nord Turcia si Georgia. S-au "asezat" in cativa ani pe toate planurile in jurul Iranului. Au creeat si intriga, motivatia pentru atac. Urmeaza semnalul de incepere...pentru a incununa opera!   ...sau poate mi se pare numai mie :|
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

angellla29

#9
Citat din: mr din  07 Decembrie 2011, 16:53:17
Eu vad asa situatia:
SUA, in numele zeului "terorist", si-a pregatit terenul pentru a invada o zona a planetei in limitele careia au existat civilizatii vechi si foarte vechi, pline ochi de "mistere" (poate chiar stargate). Au testat terenul in Irak prin anii '90. Au vazut ca merge si prin anul 2001 au invadat Afganistanul. Apoi a urmat Irakul. Au baze in Arabia Saudita, Israel, Turcia si o zona tampon cu Rusia, in Georgia. Sprijin logistic in Romania si Bulgaria.

Au flancat la propriu Iranul (vechea Persie, vechiul Sumer), la sud cu portavioane pe mare, la est Afganistan, la vest Irak, Arabia Saudita, Israel, la nord Turcia si Georgia. S-au "asezat" in cativa ani pe toate planurile in jurul Iranului. Au creeat si intriga, motivatia pentru atac. Urmeaza semnalul de incepere...pentru a incununa opera!   ...sau poate mi se pare numai mie :|

Dragi colegi Ganditorul si Mr.....zeii "teroristi" ai SUA sunt  petrolul si comorile arheologice ce se ascund in Iran, Irak si Siria....Stim de la lectiile de istorie ca pe acolo se aflau vechea Mesopotamie si Sumerul....iar tintele  americanilor au fost si comorile antice ale acestor tari....Am gasit aici un articol destul de interesant....

"- Patrimoniul sumerian, o tinta a razboiului purtat de americani ? -

Intre numeroasele motive invocate de catre americani pentru a justifica razboiul din Irak au fost citate de multe ori petrolul, interesele politice si strategice. Totusi, presa occidentala a remarcat faptul ca soldatii americani au avut un comportament cel putin ciudat fata de patrimoniul arheologic al uneia dintre cele mai vechi civilizatii din lume."
Unde a disparut harpa din Ur?

Pe 19 martie 2003, incepea cel de-al doilea razboi din Golf. Guvernul republican din SUA explicase lumii intregi ca va da jos un dictator periculos pentru intreaga omenire si ca va instaura democratia in Irak. In ochii opiniei


publice adevarata motivatie parea a fi, de fapt, petrolul. Dar mai exista una, la fel de importanta, sugereaza francezul Jean Christophe Issartier, in romanul sau intitulat "Uruad". Irakul este tara "leaganului omenirii", adica Sumerul, cea mai veche civilizatie cunoscuta. Textele atesta faptul ca pana la jumatatea primului mileniu inainte de Hristos ea a fost considerata de catre civilizatiile ulterioare din Orientul Apropiat si Mijlociu drept un stralucit stramos de referinta, o sursa de civilizatie absolut extraordinara. A fost locul unic unde, pur si simplu, au izbucnit inteligenta, artele si tehnica. Acolo a aparut scrisul si, odata cu el, ne-au fost transmise primele mituri ale umanitatii.
Geneza din Biblie reia o parte din aceste mituri. Ea indica, de asemeni, faptul ca stramosul evreilor, Avraam, s-a nascut, de fapt, in Ur, un oras sumerian. Si tot ea situeaza gradina Edenului la confluenta dintre Tigru si Eufrat.

Ghilgames

Tot Biblia ne spune foarte clar faptul ca patriarhii traiau in Sumer, in sud-estul actualului Irak, acest sud care a fost invadat chiar de la inceput de catre trupele americane. Or, inca de la intrarea armatei americane in Irak, a inceput o operatiune de distrugere pe scara larga a vestigiilor din Sumer. Situri vechi de cinci milenii au fost rase de pe fata pamantului. Odata cu sosirea trupelor in Bagdad, pe 11 aprilie, Muzeul national a fost jefuit. Asa s-a intamplat cu fiecare oras cucerit, Mosul, Kirkuk, Tikrit etc. Foarte multe tablite cu scriere cuneiforma, inca nedescifrate, au disparut, precum si obiecte unice din Sumer, din mileniile III si IV dinainte de Hristos. Printre cele mai celebre figureaza si "Harpa din Ur", o piesa din argint, veche de 4000 de ani. Unesco a intrat in panica si a cerut imediat masuri de protectie. Oameni de stiinta din intreaga lume, inclusiv din America, au protestat: informatii istorice primordiale au fost pierdute pentru totdeauna. Televiziunile din intreaga lume au filmat furtul de la muzeul din Bagdad, dar nu au aratat nimic din restul distrugerilor care au continuat in timpul razboiului. Sa fie oare vorba doar despre intamplare, despre pierderile de neevitat ale unui razboi? Nu exista oare o legatura intre venirea la putere, dincolo de Atlantic, a unui lobby de crestini-evanghelisti ultraconservatori, si straduinta armatei de a face sa dispara descoperirile majore asupra originilor sumeriene si-apoi semite ale civilizatiei? Oare chiar am asistat la o distrugere deliberata a istoriei dinaintea Bibliei? Cartea lui J.C. Issartier demonstreaza ca masacrarea vestigiilor Sumerului a fost prea sistematica, pentru a nu fi planificata.

http://www.formula-as.ro/2009/893/enigme-16/comorile-din-irak-11828

Cred ca....nu cred.....sunt sigura ca si in Iran se ascund multe comori....pe care scarbele de abia asteapta sa puna mana....E doar patria lui Ghilgames....daca nu ma insel....cel care a zburat in Cosmos....

"Erich von Daniken susţine ca in Summer, unde a luat naştere epopeea lui Ghilgameş, traia acum 40.000 de ani un amestec de triburi primitive, ,,cînd deodata au aparut summerienii cu astronomia lor, cu cultura lor, cu tehnica lor". De aceea, în aceste locuri a putut implanta scenariul obişnuit: extratereştrii au adunat ciţiva semibarbari de acolo şi le-au predat o parte din cunoştinţele lor. Apoi, von Daniken comenteaza în felul sau conţinutul unor fragmente din epopeea pastrata pe tabliţe de lut. Conţinutul celei de-a şaptea tabliţe este considerat de el un adevarat reportaj cosmonautic, autorul acestuia fiind prietenul lui Ghilgameş, Enkidu, care a zburat patru ore în ghearele de fier ale unui vultur. Erich von Daniken traduce dialogul dintre Enkidu şi vultur astfel:

,,«El îmi spuse: ,,Uita-te în jos, spre Pamînt! Cum arata? Priveşte marea! Cum ţi se pare? Iar Pamîntul era ca un munte si marea ca o baltoaca. Si el îşi relua zborul în sus timp de patru ore şi-mi zise: ,,Uita-te in jos, spre Pamînt! Cum arata? Priveşte marea! Cum ţi se pare?" lar Pamîntul era cat o gradina şi marea ca apa care curge dintr-o gradina. Din nou îşi relua zborul si mai sus timp de alte patru ore şi-mi spuse iar: ,,Uita-te în jos, spre Pamînt! Cum arata? Priveşte marea! Cum ţi se pare?" lar Pamîntul arata ca o coleaşa şi marea cît o adapatoare."

Legenda pretinde, aşadar, ca o fiinţa ar fi vazut cîndva globul pamîntesc de la mare înalţime! Descrierea e prea exacta pentru a putea fi produsul exclusiv al fanteziei! Cine ar fi putut sa ofere informaţii conform carora Pamîntul vazut «de sus» seamana cu o coleaşa, iar marea cu o adapatoare atîta timp cît nu exista nici o reprezentare a globului vazut «de sus»? Pentru ca, privit de la mare altitudine, Pamîntul se prezinta într-adevar ca un mozaic de uscat şi de ape.

Cînd aceeaşi tabliţa se refera la o uşa care vorbeşte asemenea unei fiinţe, fara a sta pe gînduri recunoaştem în straniul obiect un difuzor."

In privinţa originii epopeii, Erich von Daniken noteaza:

,,Este cumva posibil ca acţiunea epopeii nici sa nu se fi desfaşurat în Orientul antic, ci în regiunea Tiahuanaco? Este oare de neconceput ca urmaşi ai lui Ghilgameş sa fi venit din America de Sud, aducînd cu ei aceasta legenda? Un raspuns afirmativ ar putea explica refereririle la Poarta Soarelui şi la strabaterea marii şi totodata brusca apariţie a civilizaţiei summeriene, întrucît este binecunoscut faptul ca toate operele ulterioare create în Babilon îşi au originea în civilizaţia summeriana. Neîndoielnic, cultura superioara a Egiptului dispunea de biblioteci în care vechile secrete erau pastrate, invaţate, însuşite şi transcrise. Ne amintim ca Moise, care a crescut la curtea faraonului, a avut mai mult ca sigur acces la venerabilele incinte ale bibliotecilor. Insuşindu-şi uşor cunoştinţele tainuite, el a devenit un iniţiat, şi se presupune ca a scris personal cinci dintre carţile ce-i sînt atribuite, deşi a ramas pîna azi o enigma limba în care au putut fi scrise aceste texte...

Sa admitem deci ca epopeea lui Ghilgameş a ajuns din Summer, prin intermediul asirienilor şi babilonienilor, în Egipt. Aici ar fi descoperit-o şi adaptat-o scopurilor sale tînarul Moise. In aceasta ipoteza, versiunea originala a relatarii potopului nu ar fi cea din Biblie, ci aceea din textele summeriene..."


http://www.2012en.ro/2008/11/epopeea-lui-ghilgames-primul-reportaj-din-cosmos/



Ohoh...."baietii veseli" au destule motive sa ocupe Iranul....poate vor gasi ceva secrete ale unor arme antice....sau de ce nu...vehicule spatiale extraterestre....Magarii  :evil: Totusi asta nu e motiv....sa omori oameni nevinovati....Viata unui singur om.....valoreaza cat tot aurul de pe Pamant....Asta ar  trebui sa stie mizeriile astea de conducatori ai lumii in care ....din pacate traim....

SLEAH19

#10
  Fandare logică:   De ce poate deveni conflictul cu Iranul un razboi mondial!!

Relaţia Rusia-Iran este una specială ,de la începutul anilor 90. Iranul reprezintă debuşeul industriei ruse de armament . Exporturile ruseşti de armament, in principal  sisteme antiracheta S-300 se cifrează la miliarde de euro anual, totalul exporturilor ruseşti într-o ţară izolată precum este Iranul se va cifra în 2011 la aprox 4 miliarde euro.

   Rusia şi Iranul , din 2010 , colaborează în construcţia unei centrale nucleare, pentru lansarea unor  sateliţi iranieni oficial pentru comunicaţii dar puterile occidentale cred  ca in spatele preocuparilor pentru tehnologia spaţiala, Iranul  îşi perfecţionează sistemul de aparare anti-racheta.
    Iranul, Rusia si China isi fac un scut antiracheta comun, in replica la scutul NATO din Europa, a scris  prin septembrie 2011 cotidianul iranian Kayhan, care cita surse neoficiale.
    Rusia a dezminţit pentru că aşa e regula şi ameninţă în schimb scutul NATO iar pe de altă parte pune la dispoziţia Iranului informaţii secrete despre acţiunile adversarilor din orientul mijlociu , despre reţelele de informaţii şi despre ce acţiuni se pregătesc pentru destabilizarea din interior, prin ,,revoluţii,, de orice natură a Iranului .

  Geopolitic Rusia are mari interese în zonă atât economice cât şi politice . Având Iranul aliat , Rusia are siguranţa că Iranul nu o să  susţină rebelii musulmani din sudul Rusiei, în principal din Cecenia.
   Rusia poate coopera foarte bine cu Iranul în exploatarea bazinului Mării Caspice, foarte bogat în resurse naturale, de altfel studiază posibilitatea  pentru crearea unui cartel al gazului natural, ,,OPEP al gazului" - împreună cele două ţări reprezintă un sfert din rezervele mondiale de petrol şi două cincimi din rezervele de gaz natural, specialiştii consideră că Iranul deţine 10% din rezervele de petrol ale lumii. Acest proiect loveşte cel mai tare Uniunea Europeană

  Ca o concluzie  acolo e de fapt fief rusesc iar americanii desconsideră Rusia sfidându-i ca putere care contează . Dacă simulăm şi un război de trei zile e de ajuns ca rachetele iraniene să lovească terminale de petrol , conducte din orientul mijlociu , petroliere etc, iar efectul asupra preţului petrolului şi implicit asupra economiei mondiale şubrede va fi catastrofal.

   Încă nu încerc să încerc să încadrez rolul pe care îl vor juca China şi atenţie.... Germania , care depinde de resursele ruseşti şi cele din orientul mijlociu mai mult decât SUA. Dacă din considerente de securitate economică Germania iese din alianţa vestică?

  Nu contest valoarea patrimoniului şi vestigiile Iranului dar eu SLEAH cred că acesta nu este un  conflict pentru ,, porţi stelare,,.

  Este un afurisit de război pentru resurse şi ,, export de democraţie,, cu toate şansele instaurării unei cortine şi a unui nou război rece până economiile se refac, generaţiile se schimbă şi lumea tulbure a Orientului Mijlociu va accepta de bună voie , Noua Ordine.
 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

   Cer scuze pentru dubla postare dar ştirea am văzut-o ulterior şi vine ca o completare:

Senatorul John McCain îl avertizează pe Putin: "primăvara arabă" e aproape de Rusia

http://www.sursadestiri.ro/senatorul-john-mccain-il-avertizeaza-pe-putin-quot-primavara-araba-quot-e-aproape-de-rusia-s1477160157.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

CitatNu contest valoarea patrimoniului şi vestigiile Iranului dar eu SLEAH cred că acesta nu este un  conflict pentru ,, porţi stelare,,.

Nimeni nu cred ca a zis ca e un conflict pentru "porti Stelare" ci doar ca si acestea fac parte din ecuatie.
O mai corecta reprezentare a conflictului este aceea motivationala - si ne intoarcem aici la piramida valorilor. Cei care vor bani vor intra ca mercenari in conflict si-l vor sustine pt asta, cei care vor sa-si vanda armele ...la fel, cei care vor o pozitie dominanta pe piata resurselor vor investi in acesta extrem de profitabila industrie a conflictului (invingatorul ia tot...nu-i asa ?), iar cei din sfera esoterica, oculta, cei din spatele tuturor celor de mai sus, cei care "fac ca lucrurile sa se intample" cauta vestigii ale veechilor civilizatii si calea spre ... sferele inalte ale cunoasterii.
Asa se face ca Irakul a ramas fara nimic in muzee, Egiptul a avut hoti care spargeau Muzeul de Egiptologie din Cairo in timpul manifestatiilor democratice si lista poate continua. Da-i omului o motivatie acceptata de nivelul lui de cunoastere si el iti va aduce "Luna de pe cer" ...indiferent de costuri.
Nu cred ca e o noutate ca in lupta din culise, unde se vehiculeaza cele mai de pret informatii ale lumii, nu patriotismul, nobletea si cunoasterea sunt "motorul" ci ... arta cu care pui in miscare lucrurile folosindu-te de viciile celor din preajma obiectivului tau - avaritie, droguri, jocuri de noroc, sex, alcool etc etc. Razboiul poarta aceeasi logica in el numai ca la o scara mai mare.

angellla29

#13
Razboiul nu a fost ....si nici nu va fi o solutie pentru rezolvarea problemelor acestei lumi bolnave.....Exista destule solutii pasnice....dar nu se vrea acest lucru....Ar fi bine ca oamenii sa asculte acest cantec....Pentru ca asta inseamna razboiul.....moarte si mame plangandu-si copiii, surorile...fratii....sotiile...sotii....copiii...tatii.....

Vino DOAMNE!!!!!!

Doamne, vino Doamne,
Să vezi ce-a mai rămas din oameni. (x2)

Sunt nopţi lungi şi triste.
Acasă mă gândesc
Şi pe voi acolo vă zăresc.

Sunt nopţi pline de groază
Pentru mine în război.
Sunt nopţi de basm acolo la voi.
Şi Doamne pentru ce?
O viaţă de coşmar.
Şi pentru cine
Se moare în zadar?
Sunt nopţi pline de groază
În care îmi e să ţip.
Sunt nopţi de basm
De care nu mai ştim.

REFREN

Doamne, vino Doamne,
Să vezi ce-a mai rămas din oameni. (x2)

De ce nu încetaţi
Acest cumplit război?
De ce vă gandiţi
Numai la voi?
Şi nici nu vă pasă
De mama care-şi plânge
Copilul său ucis
Ce zace în bălţi de sânge.
Şi nici nu vă pasă
De cei ce nu mai sunt.
De cei ce vă acuză
De acolo din mormânt.

REFREN

Doamne, vino Doamne,
Să vezi ce-a mai rămas din oamenï. (x2)

Valeriu Sterian - Vino Doamne

mm

  Daca Razboiul si problematica lui ar putea fi insirate pe un singur fir de gandire (numit si gandire liniara uneori, desi acest "fir" este o curba in planul xOy) atunci am putea sa rezolvam (teoretic) cu usurinta orice aspect ne-am propune legat de acestea. Dar, asa cum mi-am permis sa observ si in alte postari, fiecare element luat in considerare -aici e Razboiul- este un nod intr-o retea, nod in care intra si din care ies mai multe fire diferite retele (mai corect ar fi fost sa spun ca un nod face parte din mai multe structuri piramidale).
  Reteaua de noduri si muchii e prezentata astfel: 
  Aşa cum, de exemplu, în societatea umană indivizii sau organizaţiile ar reprezenta nodurile reţelei, iar interacţiunile sociale ar reprezenta muchiile sistemului, tot aşa în WWW, nodurile ar fi reprezentate de documentele HTML, iar muchiile ar fi reprezentate de link-uri. În acel an, fizicianul şi colegii săi au descoperit că erau sisteme în care doar câteva noduri dominau. Site-uri ca Yahoo sau Google "confiscau" majoritatea link-urilor. "Descoperiseră existenţa a ceea ce au numit "sisteme independente de scală". Nu conta natura sistemului: celulele vii, Internetul, relaţiile sexuale în Suedia, legăturile actorilor de la Hollywood, toate se supun unei legi-putere. Un număr mic de noduri "hotărăşte" totul: hub-urile", ne lămureşte cercetătorul Andrei Dorobanţu.
in articolul ce a fost indicat la adresa,
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,550.2055.html
  De asemenea, aceeasi retea este un obiect al disputelor dintre biologi si biologul Jirmunski ii consacra destul de multa atentie (desi in mod difuz) si citez:
  "Dupa Bertalanffy, se pot desprinde cateva siruri de sisteme ierarhice si anume: ierarhia divizarii, de ex. la inmultirea celulelor de tesut sau a celor mai simple [celule]; ierarhia spatiala a organismelor monocelulare, care consta din organe, tesuturi, celule, nuclee; ierarhia genetica (de ex. filogenetica) - conexiune de organisme, care se refera la specie, cu organisme de diferite genuri, [cu] familii, s.a.; ierarhia fiziologica a proceselor, ca exemplu putand fi data realizarea functiei sistemului nervos pe nivele diferite - procese intime ce se desfasoara in celulele nervoase si in tesuturile fibroase [aferente lor] si care stau la baza realizarii actelor reflexe; ultimele, la randul lor regland sistemul nervos central." In acest citat si Jirmunski se bazeaza pe spusele unui alt cercetator, Bertalanffy, caruia ii acorda permanent mult credit.
  Este evident ca "nodurile" lui Barabasi se cam suprapun cu "nivelele critice" ale lui Jirmunski si au caracter ierarhic. Din aceasta observatie pot rezulta o serie de directii de cercetare (si analiza). Nu este insa acesta scopul citatelor de mai sus care ne folosesc doar ca ilustrare a ideii de retea.

  Intrucat mintea omeneasca nu poate privi, analiza logic, decat o singura insiruire de evenimente (legate cauzal intre ele) nu ne ramane -in cazul Razboiului- decat sa analizam logic mai multe fire, urmand ca mai apoi sa le asamblam cumva. In acest sens, angellla29 merge cu gandul pe firul economic la nivel de persoana, familie, neam, cu implicatiile respective: moarte, foame, durere, etc. Fara indoiala ca si revolta vis-a-vis de razboi, pe care o resimte angellla, este de inteles si sunt convins ca o impartasim cu totii. Din pacate, razboiul este o suma si mai ales o consecinta a unor "noduri" anterioare (nodurile acestea sunt elementele retelei si pot fi considerate "entitati", chiar daca nu e evident acest lucru) aflate "in mod obiectiv" pe traseul cauzal, (pe firul) pe care il parcurgem in sens invers cu gandul. Aparent, pe firul economic nu gasim ca si noduri-cauza decat niste interese economice ale unei minoritati -sa-i zicem scarboase- ce profita din razboi (numite aici: oculta, mercenari, profitori, artefacte, etc.). Evident, gandul ne duce la nodul anterior si aflat cu un rang mai sus, pe linia acelei minoritati, unde presupunem/gasim avaritie, pofte scarboase necontrolate, sau simpla lene, etc. dar ale unei minoritati.
  Acesta a fost numai un fir dar cauzele Razboiului se afla si pe alte fire, de ex. firul nesfarsitelor "pacate" pe care noi toti le adunam zilnic sub forma gandurilor nebenefice, faptelor rele, vorbelor nenumarate nebenefice, etc. Acestea se aduna, iau forma de "nori" egregori zicea mr, nelocalizabili de catre simturile noastre, si devin noduri-entitati care se constituie in cauze ale Razboaielor. Pe acest fond lucreaza, exploatandu-l,  "tarile teroriste", organizatii oculte, etc.  Unii useri au semnalat sporadic sau sistematic aceste aspecte, aparent "personale".

  Nu in ultimul rand, ni se impune atentiei noastre (si analizei) firul dominatiei intre sisteme, intre entitati, care merge -dupa cum rezulta si din datele acumulate aici, pe forum- pana la ET. Legea principala intre sisteme de ranguri diferite este tocmai dominatia-supunerea, suzeranitate-vasalitate, independenta-dependenta, ordonare-subordonare, etc. Legea functioneaza fara gres intre indivizi sau intre colectivitati, intre tari sau intre planete si e normal sa ne asteptam la acest lucru si din partea "extraterestrilor".

  In ce fel se face aceasta dominare nu este deloc indiferent. Daca lucrurile sunt infaptuite in mod f. gradat, abia daca poate fi sesizata dominatia cuiva, asuprirea (vezi planificarea masonica pe secole sau exploatarea capitalista a fortei de munca). Daca aceeasi, cantitativ influenta dominatoare se produce insa in timp scurt, este resimtita puternic si numita ca atare: razboi, stress, explozie, etc. Aici se incadreaza si Malthus probabil. Si in aceste conditii poate aparea si reactia neprevazuta de care vorbesc unii aici pe forum. Greu de crezut insa ca aceasta reactie (de revolta) sa nu fie imediat confiscata de "maestrii genului" si ca atare tot degeaba spera unii.

  Pana aici a fost doar o sumara analiza. In ce priveste solutiile, unii le-au schitat deja si nu ultima dintre ele este adaptarea personala, individuala, fie sub forma inchinarii unei entitati superioare (care o fi ea), fie sub forma actiunii individuale indreptate spre autoperfectionare spirituala fie sub alte forme (munca de ex.) care pana la urma sunt cai de conformare deliberata, de acceptare a disciplinei liber-consimtite, etc., deci tot de inchinare, recunoastere efectiva a unei subordonari neconditionate.
  Ca se poate si altfel, fara indoiala! Dar acesta e un drum invizibil pentru romanil caci se numeste organizare in echipe, in asociatii, in comunitati (adevarate, nu "vorbite" sau teoretic existente) si romanii nu marseaza deloc pe asa-ceva. Ei prefera sa rabde. Dar acesta-i alt subiect, de biologie pura.


Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.