Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine ne conduce?/Ne conduce cineva?

Creat de @Lex, 03 Decembrie 2011, 16:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Poate o parte a colegilor cunosc faimoasele experimente Milgram si Zimbardo, derulate la distanță de un deceniu între ele (primul, 1961, la Universitatea Yale, al doilea, 1971, la Universitatea Standford).
Rezultatele acestora au fost atât de copleșitoare, atât de...jenante chiar, încât se vorbește destul de puțin despre ele, chiar śi în mediul sociologilor (iar experimentul Zimbardo a fost chiar si întrerupt, fiind pe cale de a degenera urât).
Este vorba de două încercări prin care s-a urmărit limita până la care ființa umană se supune autorității - oricare ar fi ea. În ambele contexte s-au folosit voluntari, în primul fiind vorba de un scaun cu stimuli electrici (Milgram) iar în al doilea fiind regizată o mică închisoare (Zimbardo).
Celor care nu cunosc detalii le las plăcerea de a studia link-urile, iar la finalul lecturii sunt convins că întrebarea-titlu a acestui subiect va fi privită prin alte....convingeri.

http://www.descopera.ro/stiinta/12645141-experimentul-milgram-cu-cartile-pe-fata-despre-supunerea-fata-de-autoritati
http://www.scientia.ro/homo-humanus/52-psihologie-experimente-cu-oameni/369-experimentul-inchisorii-universitatea-stanford-august-1971.html

fiulploii

#331
Mai aproape de noi ar fi experimentul Pitesti.

Ideea e ca omul e o ființă care cere sa fie condusa.
Parerea mea..

Ganditorul

"Ideea e ca omul e o ființă care cere sa fie condusa."     De unde rezulta logic ca cei care ne conduc sunt non-umani...

SLEAH19

#333
  Omul l-a scos pe Dumnezeu din ştiinţă, l-a scos din facultăţi şi găseşte explicaţii fizice, naturale ,  cel mult psihologice la eşec   ... nimeni nu antamează cauza spirituală,  .. a lăsa omenirea şi umanitatea pe mâna unui om decăzut care are impresia cunoaşterii, păgâne şi nebune dealtfel, este ca şi cum ai pune un Stradivarius în mâna unei maimuţe   ...

         .... O lume normală este aceia în care diavolul este în iad, nu mai există religii  iar Iisus este la Guvernare!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

uforever

Citat din: SLEAH19 din  18 Februarie 2018, 17:08:17
  Omul l-a scos pe Dumnezeu din ştiinţă, l-a scos din facultăţi şi găseşte explicaţii fizice, naturale ,  cel mult psihologice la eşec   ... nimeni nu antamează cauza spirituală,  .. a lăsa omenirea şi umanitatea pe mâna unui om decăzut care are impresia cunoaşterii, păgâne şi nebune dealtfel, este ca şi cum ai pune un Stradivarius în mâna unei maimuţe   ...

         .... O lume normală este aceia în care diavolul este în iad, nu mai există religii  iar Iisus este la Guvernare!

Stiinta omului ar trebui sa implice corpul uman si universul, plus reintoarcerea la spiritul originar. Stiinta actuala cauta numai in exterior intr-o singura directie/dimensiune(cea vizibila) si intr-o competitie lipsita de sens. Un om foarte drag mie a spus: "stiinta este ca un orb, ce pipaie un elefant". Cand omul a scos Divinitatea din ecuatie, a renuntat la propiile sale puteri divine, a renuntat sa mai caute in interior. In acest moment, omul este condus doar de propiile atasamente si natura sa demonica. Cat despre stiinta actuala, pe care ne bazam atat de mult, ea este inspirata de diverse entitati ce nu ar fi trebuit niciodata sa influenteze mersul societatii umane. Asta este doar intelegerea mea, de pana acum evident. 

SLEAH19

    Criza Credinţei = Criza Sensului Vieţii - ... a dus în vremurile noastre la o Criza Generalizată : Criza Spirituală, Criza Morală din Politică Justiţie, Poliţie, Învăţământ, Biserici, Criza Financiară, Criza Valorilor, Criza Academică, Intelectuală, Socială  .... şi toate au generat o ,,Cristofobie,,  .... mai ales în instituţii şi media , nu mai există valori absolute ca dreptatea, bunătatea etc, totul a devenit  Relativism şi dacă cineva are impresia că ne conduce ...habar nu are care e destinaţia !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#336
Am re-răsfoit re-băgînd ceva Likes ȘI pe topicul ăsta f. important zic io (deși aparent non-ozenist) - pe lîngă cel cu IPC, revăzut și el săptăluna trecută :lol: ca să-mi reconfirm valabilitatea *teoriei sertarului*.
...Dar și conexiunile inevitabile între teme disparate la prima vedere - dovadă, pedalarea pe subiectul IPC cu 4 ani înainte de începerea thread-ului 100% (meta)culianic:
Citatauthor=Xanadron link=topic=3954.msg67815#msg67815 date=1323100725]
Exact la parerea ta (a lui @alx, n.b.) subscriam pe pagina anterioara (de unde rezulta clar ca-s mai ceva decit colegul calator astral - adica remote-viewer, shaman, nepotu' lu' Mahdi conceput cu Mama Omida si tot asa  :-D):

<<[...] viziunea regretatului prof. Rugina contine mult adevar, dar nu chiar totul - prin alte parti merita deci cautate detaliile (si mai regretatul Ioan Petru Culianu ar fi una 8-)).
Fiindca cei de la timona Terrei - care continui sa cred ca nu-s umani 100% - nu-s atit de fraieri incit sa incropeasca un sistem usor descifrabil, cu numai un pol de putere (fie el invizibil pentru "turma").
Si uite-asa se ajunge la concentrarea exclusiva a unora pe iezuiti si-al lor "Serviciu Secret Global", in timp ce altii nu mai vad padurea din cauza copacilor de genul Illuminati, Rozicrucieni, Masoni, Bilderbergi, Skull@Bones, Trilaterali, CFR-isti etc s.a.m.d.>>

Revenind acum la regretatul (si cumva subestimatul) I. P. Culianu,, uite cum fie si doar un micutz extras din "Calatorii in lumea de dincolo" acopera cumva cel putin 3-4 topice din zona:

"Trusa istoricului pentru a patra dimensiune
Pentru cei ce cred că experienţa religioasă aparţine trecutului, interesul recent faţă de stările modificate ale conştiinţei (SMC), experienţele în afara corpului (EAC) şi experienţele la limita morţii (ELM) rămîne de neexplicat. Psihanaliza a desăvîrşit opera iluminismului, în aşa măsură încît modurile de manifestare a psihicului au părut că-şi revelează toate tainele lor mărunte; la o examinare psihologică minuţioasă, viziunile şi călătoriile în lumea de dincolo apăreau ca nişte visuri infantile ruşinoase şi ca împliniri imaginare ale dorinţei.
De ce au proliferat cazurile de ELM şi EAC ? In mod destul de curios, o confirmare a posibilităţii - mai mult teoretice decît practice - a călătoriilor în alte lumi a venit nu din partea disciplinelor psihologice, ci a ştiinţelor exacte. Fizica şi matematica sînt în mare măsură responsabile de revenirea interesului pentru căile mistice de cunoaştere. Ele au deschis noi perspective, afirmînd că universul vizibil este numai o convenţie bazată pe percepţia noastră şi că lumi minunate şi inimaginabile sînt ascunse în particule minuscule şi poate chiar în spaţiul familiar din jurul nostru.

Subiectul acestui capitol îl constituie istoria descoperirilor care au condus la ipoteza existenţei lumilor superioare: ,,In primul rînd, să ne imaginăm o experienţă într-un spatiu bidimensional. Fiinţe plate cu instrumente plate... sînt libere i se mişte într-un plan. Pentru ele nu există nimic în afara acest plan: ceea ce observă că li se întîmplă lor însele şi <<lucrurilor lor plate>> este realitatea atotcuprinzătoare a planului lor..."
Scrisă de Albert Einstein în 1916, această încercare de descrie în cuvinte, prin analogie, spaţiile cu mai mult de trei dimensiuni (Uber die spezielle und die allgemeine Relativitaetstheorie, gemeinverstăndlich) a avut cu siguranţă printre contemporani un efect diferit de cel provocat de citirea sa astăzi, la o distanţă de timp relativ lungă. Referinţe care erau curente la sfîrşitul secolului al XlX-lea şi începutul secolului XX sint depăşite astăzi, iar matematica speranţei s-a schimbat.
Cele mai electrizante speranţe ale omenirii din primele decenii al secolului XX se datorează, în mare măsură, unui raţionament matematic simplu, făcut spre mijlocul secolului al XlX-lea. Teoria generală a relativităţii a lui Einstein ar fi imposibil de înţeles fără menţionarea contextului său intelectual general, în care ştiinţa era în mod inextricabil întreţesută cu visul, ficţiuea şi viziunea. Contribuţia ştiinţifică a puţinilor vizionari ai de a patra dimensiuni rămîne încă de evaluat.

Nimeni nu a pătruns mai bine decît Jorge Luis Borges înţelesul profund al acaparării pămîntului de către ireala dimensiune a patra. Povestea simbolica a acestei silenţioase şi subtile cuceriri este narată cu strălucit în nuvela sa Tlon, Uqbar, Orbis Tertius.
In această nuvelă, o relatare despre necunoscuta ţară Uqbar apare în volumul al XLVI-lea al unei ediţii pirat a unei Enciclopedii
Anglo-Americane; în septembrie 1937, Borges, povestitorul, spune ca moşteneşte de la inginerul Herbert Ashe, mort în urma unui anevrism într-un mic hotel din Adrogue, o mărturie cu mult mai importantă: volumul al Xl-lea al Primei Enciclopedii din Tlon. Ashe era matematician şi se ocupa în principal de transcrierea tabelelor duodecimale în sexagesimale. Este interesant de notat faptul că ambele tipuri au ceva în comun: ele diferă de tabelele zecimale, care sînt adînc înrădăcinate în convenţie. A transcrie duodecimalele în sexagesimale înseamnă a te juca cu noi convenţii, astfel încît să le îndepărtezi pe cele vechi sau, în orice caz, să le dezvălui caracterul pur convenţional. Acest lucru implică o modificare dramatică a conştiinţei obişnuite.

Ca fond istoric al acestei nuvele, trebuie menţionat aici faptul că, în timpul celui de-al doilea deceniu al secolului al XVII-lea, un grup de protestanţi germani din Palatinat, conduşi de Johann Valentin Andreae, a inventat o societate secretă, numită Confreria Rosicruciană (sau Rose-Croix), cu intenţia de a conduce omenirea la nişte incredibile realizări spirituale şi tehnologice. Această invenţie s-a dovedit a fi mai incitantă ca orice altceva; mulţi savanţi mai cred încă în mod serios că ea a accelerat, dacă nu chiar a generat progresele majore în epistemologie atribuite secolului al XVII-lea, stabilind obiectivele cercetării ştiinţifice pentru secolele următoare.

Revenind la povestirea lui Borges, proiectul Tlon Uqbar (al cărui nume era Orbis Tertius) constă în crearea unei planete fictive - cu propriile ei fenomene fizice, cu geografia şi istoria sa, cu propriile-i rase şi limbi - de către un grup de trei sute de vizionari scrupuloşi; proiectul este iniţiat şi finanţat de milionarul ascet Ezra Buckley în 1824 şi este finalizat în 1914. In martie 1941, naratorul găseşte, într-un volum de Charles Howard Hinton care-i aparţinuse lui Herbert Ashe, o scrisoare care dezvăluie ficţiunea. Totuşi, nu acesta este sfîrşitul povestirii. In 1942, în apartamentul prinţesei de Faucigny Lucinga apare un obiect cu o inscripţie în alfabetul din Tlon; cîteva luni mai tîrziu, un accident neliniştitor are loc în Brazilia: unul muribund îi cade din centură un obiect conic, făcut dintr-ua metal a cărui densitate o depăşeşte cu mult pe cea a oricărui element stabil de pe pămînt. în 1944, în sfîrşit, toate celei patruzeci de volume ale Primei Enciclopedii din Tlon sînt descoperite într-o bibliotecă din Memphis, Tennessee.
După aceasta, ,,Realitatea a cedat în mai multe puncte. E adevărat că dorea să cedeze". Tlon preia controlul şi Pămîntul devine Tlon. (n.b.: sau KIA? :-D)

In accepţiunea lui Borges, această conspiraţie ideologica fictivă, care îşi asumă trăsăturile unei preluări totalitare artificiale a controlului, este legată de fascinaţia negativă pe care o manifestă oamenii faţă de orice sistem cu o aparenţă de ordine, cum ar fi materialismul dialectic, antisemitismul sau nazismul.
Putem însă citi această povestire şi în alt fel. E adevărat că o nouă viziune asupra lumii s-a instaurat, de fapt, în mod clandestin; o viziune asupra lumii propusă de fizicieni, de' matematicieni, de biologi şi chiar de istorici, adepţi ai teoriei relativităţii şi a cuantelor. Limbajul folosit de toţi aceştia este puternic speculativ şi artificial. Dacă ar fi cu adevărat înţeles, semnificaţia lui ar fi suficientă pentru a-l duce la disperare cel mai convins hedonist.
Acest limbaj se referă la Univers ca la opera unui iluzionist şi spune că minţile noastre sînt creatoarele iluziei." :wink:

Cam lung citat, recunosc, dar necesar întru reamintirea faptului că (e poate doar părerea mea, evident) trăim cu toții o soileală colectivă din care:
1. ori nu vrem să ne trezim din...
...a. lene / comoditate
...b. mulțumirea semi-tâmpă cu satisfacțiile senzoriale încarnate
...c. frica de Necunoscutul rânjind :-D dincolo de Iluzie

2. sau nu prea știm cum anume,
3. ori bănuim cum, dar nu avem curajul s-o facem
4. sau poate nu sîntem lăsați să ne trezim complet, orice/cît am ști/intui - la grămadă, adormiții buștean cu semi-ațipiții.

Tema îmi pare deci mult mai interesant de disecat acum decît prin miopia ochilor de-acum 5-6 ani (nu doar ai minții înșelătoare cu toți peta-biții ei, frate SLEAH) - așa c-o să revin la ea, pornind totuși din start de la premisa unui eșec măcar parțial.
...Fiindcă-i clar că *La Ăl-De-Sus, pupa-i-aș tălpile* (cum mai zicea bunică-mea săraca) clar că nu pot/putem ajunge - pe net cel puțin. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#337
Pentru ca fiecare dintre noi are potential de a se trezi (unii mai repede, altii ajutati), lasat de la cei care au creat rasa umana, si observand modul in care sunt strunite masele de catre unii - ramane de vazut de ce natura sunt ei (plecand de la o formatare primara a mintilor prin directionarea educatiei catre exterior/nimic, apoi o programare gradata a realitatii pe care trebuie sa o vedem si sa o sustinem), merg pe varianta 4. "sau poate nu sîntem lăsați să ne trezim complet, orice/cît am ști/intui - la grămadă, adormiții buștean cu semi-ațipiții.".

Next level, pentru a desavarsi opera, obtinerea accesului (legal si obligatoriu) la trupuri, prin indesirea vizitelor in sistemul medical finalizate de cele mai multe ori cu administrarea unor cantitati enorme de medicamente, ale caror continut nu-l garanteaza nimeni cu adevarat. Si cireasa de pe tort, dorinta de a impune prin lege vaccinarea obligatorie, fapt implinit in mai multe tari din Europa si din lume. Daca nu stiati, in Romania - tara cu statut de cobai permanent, pe langa umplerea copiilor cu vaccinuri, daca trece proiectul de lege aflat acum in Camera Deputatilor, adultii vor fi OBLIGATI anual sa faca o schema de vaccinare formata (acum) din 8 vaccinuri, in conditiile in care vaccinurile, ca orice alte medicamente au si multe reactii adverse.
Va spun din start ca nu sunt contra vaccinarii, atat timp cat ea se efectueaza sub procedurile unui act medical responsabil... nu pe repede inainte si, mai ales, nu impus.

Studiati ce vor cu acest proiect de lege (si in al doilea link, sintetizat, cu tot ce calca in picioare pentru a fi adoptat, fara a se tine cont de argumentele impotriva, iar in al treilea despre reactiile adverse evidente):
http://www.cdep.ro/proiecte/2017/300/90/9/se497.pdf
http://pro-decizii-informate.ro/vaccinarea-nu-are-voie-sa-devina-obligatorie/
https://cunoaste-riscurile.ro/marturii-din-romania/

In contextul discutat mai sus, oare de ce dovezi mai avem nevoie pentru a realiza ca cineva ne controleaza mintile, prin mijloace pe care le consideram bune cu totii: media, medicina, educatie etc.? Ca efecte ce vedem? Mase de oameni fara reactii la tot felul de aberatii care li se impun, inmultirea imbolnavirilor de cancer si boli autoimune etc... si mult zanganit de arme. In psihoza asta indusa, mai intrezareste cineva marginile dimensiunii a patra? Poate prin aburii de alcool.... :fullmoon:

In schimb, imaginati-va cum ar arata lumea daca oamenii ar fi educati de timpuriu sa se autocunoasca mai intai si sa puna pret pe asta...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

1. Later Edit / completare: Rămîn multe alte (sub)puncte demne de adăugat, cum ar fi incapacitatea noastră funciară (hibă cu care cei mai mulți dintre noi am fi echipați insidios *din proiect*) de a decela în toată măreția ei - cînd monstruoasă, cînd miraculoasă -, măcar complexitatea straturilor Iluziei destinate nouă (sau și co-fabricate de noi?), dacă nu și scopurile ei ultime.

Plus alte presupuneri mai banale, de genul imposibilității conducerii *autonome*, echitabile și oneste a grupurilor f. mari din prezentul suprapopulat al planetei, spre deosebire de epocile revolute ale sutașilor/șefilor de trib, pe bune aleși p-atunci la modul direct. De unde și (re)inventarea demo(no)crației - la critica ei nu mai revin însă că-i găsibilă și p-aici, inclusiv în postarea f. la obiect a prietenului @mr.

Procesul nașterii/consolidării autorității e și el interesant. Mda, noțiunea aia abstractă, dar cu implicații dureros de concrete f. bine subliniate de colegul @Grifon. D-aia am și reamintit cam lungul pasaj vinculus-oid culianic, ca schelet greu sesizabil al constructului numit Putere (...To The People? - never-ever !!!)
...Schelet pe care se mai re-pune periodic cîte-un mușchiuleț, o piele, o măslină etc., să nu se înmoaie cumva vreascul Iluziei globale - într-o mai mică măsură *creată* de receptorii directivelor zic eu decît de cei care le ordonă (spre deosebire de new-agerimea fundamentalistă, după care imediat cum gândești ceva... bâști și cu eclozarea unui elemental mofluz măcar.) 

V. de ex. știrile despre deloc extraordinarele plimbări, dejunuri, beții ori flatulențe ale prințului/principesei cutare (al cărei nume nu-L INDIC  :lol:) și care - surpriză divină - poate procrea chiar și puradei ! Ori cele despre o anume casă regală (deloc *ex-casă*, deși ființează aberant într-o republică aproape bananieră) - căsoi care conferă ordine și decorații contrar oricăror legi, da-i adulată în loc să fie... legată.

Ori știrile - niciodată comentate *de la rădăcini*, doar azvîrlite ca enunțuri subliminale - despre viloaiele / yachturile / conturile / aventurile cutărui miliardar = biznisman / actor / rock-star / fotbalist / manelist etc., avînd doar scopul menținerii vii prin simplă contiguitate a ispitei lăcomiei perpetue.
...Cum? Stimulînd reflexe pavloviene care conduc la întărirea credinței pseudo-religioase într-un *sfânt kapitalizm* asigurînd vezi-doamne șanse egale tuturor, cînd ar trebui să fie clar și-n grădinițe că o lume cu 8 miliarde de miliardari e doar o altă utopie tembelă.

Cei 6 (șase) mega-moguli mari și lați care ghidonează media globală știu deci prea bine mecanismele prin care convingeri oricît de absurd-ilogice sînt digerate fără sughițuri de Turmă - în top fiind crearea de false polarizări planetare, urmată de promovarea unor la fel de false nevoi, distracții, circăreli pe eșichiere politice cu președinți-jucători ori teatre de operațiuni militare (joacă / jocuri sinistre definite verde-n meclă deci - ei și...?)
...Dar de fapt nici nu trebuie să știe tartorii cu aparență umano-împielițată - anti-selectați poate de alții mai solzoși  :-) - ce-i cu micro/macro-mecanismele manipulatorii, ci doar să execute întocmai ce li se dictează (de către cine? - aista-i întrebarea de 33 sau 13,666 puncte.)

Nu mai disec nici ierarhia beneficiarilor învrăjbirilor perpetue (suprapusă încălecat din subTerranul :-P Molohic pînă la Cerurile Demiurgice) - cu furăciunile ascunse-n paradisuri fiscale rezultate și din bugetele grase pt bombardele (doi-la-su-tă! doi-la-su-tă!). Și mai terifiant e însă bilanțul atîtor vieți *dispensabile* sacrificate continuu. Ori a irosirilor de timp prețios (x miliarde de vieți rătăcite-n inutil) prin ocuparea minților/sufletelor cu absolut orice în afară de ceva realmente util evoluției noastre.

*Orice altceva* în 1001 variante, pe lîngă circărelile citate sumar - inclusiv birocrația 90% inutilă. Știați de ex. că doar meriganii secretizează +3 miliarde (!!!) pagini anual, ca-n scurt timp să le piardă urma majorității?... Să nu mai zic cum se calcă pe bătături serviciile din supa lor triliterată, care - pînă la un anumit nivel al piramidei - habar nu mai au cine pe cine spionează. Chestie valabilă și la noi, clar.
De ce oare? De... buimăcire se poate presupune logic, în spiritul hiper-îmbîrligării truismului ref. la limitarea informațiilor tip *need to know*. Implicit a ciuntirii cunoașterii lanțului conducerii trebilor într-adevăr sensibile.

Hmm, și totuși, cine-s eu (sau alți bieți forumiști non-sociologo-psyops-iști 8-)) ca să pot avea o minimă AUTORITATE a definirii priorităților?! - mai ales la scară planetară, wuahaha. Că despre materializarea lor nici nu poate fi vorba.

Asta-i altă temă și mai lunguieț-discutabilă decît lălăiala de pînă acu, așa că pregătiți-vă pop-cornu, dragi spectatori non-postaci, că n-am atins nici măcar plasa Țarcului Prim. Chiar dacă oi băga continuarea-n *Evadarea din Matrix*, unde agerul @fiulploii a marcat la fix ceva-n plus, conex cu aiurările d-aici.
(OK, și fratele SLEAH a post-ploios-replicat ghinișor c-o poezie cu mesaj generos ca intenție, dar zlăbuță rău ca realizare hartistică; nu doar fiindcă îngerii ne-ar călări, zic io,  pe noi la figurat și nu noi pe ei  la propriu în rol de Pegași ;-) ci și din multe alte motive, la care oi reveni însă la... locul faptei.)

În fine, și voi non-umanii comutați-vă rogu-vă coarnele pe recepție - da-da, fii pe fază la fazan și bungheală pă mangleală coană AI-IA, :evil: dar și voi arhi-cornuți caucazieni. Dar și dvs tri-stimabililor luați-vă memory-stick-urile albastre din Range-Rover-urile negre. Ori și ceva perne, că analize d-astea cu pretenții -mega- au efect garantat soporific.

...Dar bineînțeles că absolut niciun efect în (re)modelarea mersului Istoriei, șontoroagă doar aparent într-un Univers perfect de fapt - convingere de care eram... convins c-o să fiu conștient abia după ce dau colțu. Uite cum Cel-De-Sus se mai distrează totuși, inoculînd cîte unui chior-încă-trăitor iluzia întrevederii Iluziei.  :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

#339
Felicit antevorbitorii pentru elanul argumentativ, dar mai ales pentru implicarea în dezbatere - pe care o iau ca îmbucurător indiciu că totuși...ne mai pasă.
Ca să răspund d-lui @fiulploii,
Citat din: fiulploii din  17 Februarie 2018, 19:46:59
Ideea e ca omul e o ființă care cere sa fie condusa.
Parerea mea..
...afirm că e, bineînțeles, adevărat (ba putem zice că e și truism). Biologic (si, implicit, psihologic) omul e o ființă gregară (deci eticheta de "turmă" nu are nimic jignitor, chiar de ne amintește cam supărător de mamifere).
Nu ne putem organiza / funcționa independent de sisteme. Chiar dacă, prin absurd, s-ar reuși instalarea unei anarhii, în scurtă vreme spiritul gregar si-ar intra iar în drepturi, și oamenii ar începe iar să conceapă....rânduieli - care, pentru a fi respectate, vor necesita o ....autoritate.

Ca urmare, mai interesantă mi se pare existența restrânsului nucleu de oameni la care, deși nu lipsește cu desăvârșire, instinctul gregar este totuși mai slab.
Mă refer la cei numiți, sociologic, marginali, la care se manifestă alt instinct, destul de straniu  - de a se depărta de main-stream, de a râcâi marginile "țarcului", bântuiți mereu de întrebări precum " ce e dincolo ?" "de ce așa și nu altfel...etc.
Interesanți indivizi, nu ? Ba încă îi și cunoaștem, oarecum...căci îi putem găsi fofilându-se prin tot soiul de nișe, cum ar fi....să zicem...Forumul RUFOn.

SLEAH19

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !