Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine ne conduce?/Ne conduce cineva?

Creat de @Lex, 03 Decembrie 2011, 16:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusvlad

Eu cred ca privim într-o direcție greșită. Marele magician al acestei lumi are un teanc de bancnote într-o mana în timp ce cu cealaltă poate face lucruri greu de acceptat pentru muritorii de rand. Doar cei absolut dezinteresați material au o șansă de a privi adevăratul spectacol.
Oare cum ar fi dacă am scoate din ecuație banii?  Cum arata spectacolul, sau ce se întâmplă dincolo de acest aspect?

kandaon

Citat din: Xanadron din  22 Octombrie 2014, 07:32:34
- si mai nasparliu adica din pdv al amputarii oricarui liber-arbitru uman la scara "macro" decit prezuma TVM in Programul Terra -, desi e greu (sau poate imposibil) de substantiat prin altceva decit dovezi circumstantiale conturarea unui profil al caracatitei IT/UT/ET care viruseaza subtil planul nostru fizic.
Subliniez "al nostru" fiindca-s treptat mai convins ca vietuim constrinsi De-Mai-Sus intr-o zona de viermuiala cosmica heterogena, cu spirite evoluate (dar nu cum-se-cade-disciplinate probabil) amestecate cu altele primar-instinctive si pedepsite-n felul asta sa suporte si unele, si altele constringeri peste alea inerente containerului carnal, intr-o carantina corectionala sau chiar parnaie galactica extinsa dincolo de sistemul solar.

Si eu cred ca T.V Moldovan a nimerit cel mai aproape de realitate cu teoria lui. Diversii "sforari" umani si diversele lor gasti mai mult sau mai putin secrete nu ar fi decat niste simpli slujbasi (unii probabil nici nu realizeaza asta si chiar se cred stapanii lumii) care trebuie sa tina "turma" la un anumit nivel de dezvoltare (ori evolutie/involutie) ori sa o mane in directia care li se ordona (direct ori mai subtil).
Imparteala pe zone, religii si populatii chiar, e din cauza ca sunt mai multi "cultivatori" ET (sa le zicem asa, pot fi si IT sau din universuri paralele, cine stie), fiecare cu bucatica lui pe care o exploateaza si de unde "recolteaza" acele corpuri astrale sau ce zicea TVM. Astia ar forma un fel de alianta care s-a inteles sa exploateze impreuna Terra. Cand creste brusc nevoia de "produse" (ori cand vreunul vrea sa-si extinda tarlaua) apar razboaie mai mari, epidemii etc.

Parerea mea e ca totusi exista si alte forte implicate si care fac ca tot procesul asta de "cultivare", controlare si "recoltare" de pe Terra sa nu mearga chiar cum ar vrea astia. Ori sa nu mearga intotdeauna conform planului.

Citat din: Xanadron din  22 Octombrie 2014, 07:32:34Mai multe-n continuarea paragrafului asta cam prea lung deja, poate alta data.

Asteptam cu interes  :-D

kandaon

Citat din: mariusvlad din  22 Octombrie 2014, 09:48:21
Eu cred ca privim într-o direcție greșită. Marele magician al acestei lumi are un teanc de bancnote într-o mana în timp ce cu cealaltă poate face lucruri greu de acceptat pentru muritorii de rand. Doar cei absolut dezinteresați material au o șansă de a privi adevăratul spectacol.
Oare cum ar fi dacă am scoate din ecuație banii?  Cum arata spectacolul, sau ce se întâmplă dincolo de acest aspect?

Finantele (si sistemele sociale construite in timp in jurul lor) au devenit cu certitudine unul din mijloacele de control ale societatii umane (nu degeaba e vorba aia cu "banu e ochiu dracului"). N-ai bani nu prea mai poti face nimic (care sa aiba un impact) astazi (sau chiar si in trecut). Asa ca banii au devenit un element important pentru mai toata lumea, cel mai important pentru foarte multi, si sunt un scop in sine si ceva de urmarit (dar si ceva cu care sa controlezi oamenii)

Ganditorul

De un timp o stire aiuristica agita lumea si ...pe noi, romanii :

Washington Post: Romania, pe lista inchisorilor secrete ale CIA. Presupusa inchisoare figureaza drept "detention site black"

Romania ar aparea pe lista inchisorilor secrete ale CIA, in centrul de detentie deschis pe teritoriul Romaniei fiind interogati mai multi prizonieri ai Agentiei Centrale de Informatii suspectati de legaturi cu grupari teroriste, relateaza Washington Post, preluat de Mediafax.

Janat Gul, considerat un colaborator apropiat al liderilor al-Qaida, ar fi fost unul dintre prizonierii interogati la inchisoarea din Romania

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18797775-washington-post-romania-lista-inchisorilor-secrete-ale-cia-presupusa-inchisoare-figureaza-drept-detention-site-black.htm

Un alt nume important este Mohamed, organizatorul atentatelor de la 11 septembrie din Statele Unite. Agenţia Associated Press susţinea anul trecut că el a fost ţinut într-o închisoare secretă de la Bucureşti.

,,Aflat alături de alţi cinci deţinuţi de la închisoarea din Bucureşti, lui Mohamed i se cereau informaţii despre al-Qaida, sau teme, cum erau ele numite de ofiţerii CIA. Atunci când coopera, era recompensat cu bomboane", relatea agenția de presă.

Tot în timpul detenţiei la Bucureşti, CIA i-ar fi permis lui Mohamed, licenţiat în inginerie mecanică, să realizeze schiţa unui aspirator. Era metoda CIA de a-l menţine sănătos din punct de vedere psihic, după ce fusese torturat în timpul detenţiei din centrul CIA din Polonia. Nu era singura metodă aptobată de CIA pentru a-l destinde pe Mohamed, o alta era lectura.

,,În închisoarea din România, deţinuţilor li se ofereau cărţi. Potrivit foştilor oficiali, lui Mohammed îi plăcea seria Harry Potter.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Scandalul+inchisorilor+CIA+Primele+dezvaluiri+ca+Romania+ar+fi+g

- Dincolo de imbecilitatea stirilor care arata cum erau detinutii/teroristii periculosi torturati cu bomboane, aspiratoare si Harry Potter, indicarea Romaniei ca tinta pentru ISIS (organizatia statului islamic) continua alta vrajeala (extrem de periculoasa) cand Romania era indicata ca tinta dupa uciderea lui Bin Laden - cand pe carligul macaralei ce ridica un elicopter distrus in operatiune a fost pus drapelul romanesc (poza de mai jos).
Desi din 2005 se cauta fara succes "inchisorile secrete" din Romania incalzirea ciorbei acum e cel putin ciudata. Dupa marturisirea "zdrobitoare" cu Harry Potter mai ramane sa se aduca dovada ca detinutii au fost arsi cu "flacara violet" la talpi pentru a dovedi ca au trecut prin Romania... (apropo - Harry Potter era scrisa in romana, engleza sau araba ?)


O concluzie ieftina ar fi ca "cineva" doreste un cal trioan, un cap de pod pentru extinderea conflictului cu ISIS in Europa - si ca de obicei Romania este bagata in ciorba in linia intai. Parerea mea.

P.S. Raportul senatului american a uitat sa spuna daca in Romania s-a folosit "tortura extrema" vazuta prin filmele americane cand "teroristul" era invitat la un restaurant ce avea  numai specialitati din PORC - carnaciori, sunculitza, sarmalutza etc etc, arse cu o portie de palinca - ca sa nu mai vorbim de "tortura" unei nopti alaturi de suratele Laurei Andresan - profa de sex.
Cele 2 metode, combinate, asigura marturisiri complete, mult mai complete decat cu aspiratoare si Harry Potter  :evil:

Xanadron

#259
Un like pt. umor, colega Ganditor, dar... cam atit. :wink:
Fiindca-mi vine sa ma tavalesc de ris (daca situatia n-ar fi de plins) cind citesc nedumeririle "inocente" :-D ale unora ca Teo-Secu Melescanu pe tema inchisorilor CIA de pe la noi, contrazicind rapoarte OFICIALE venite taman din partea "Licuriciului".
Mi-s totusi curios pe unde or sa scoata camasa sclavo-institutiile mioritice (SIE, SRI, MAE etc), fiindca UE le-a cerut deja imperativ sa spuna adevarul si (textual) "sa nu mai protejeze interesele serviciilor secrete americane".  :-o

Nu mai bag insa linkuri ca n-am timp acu' si le puteti gasi oricum singuri, fiind de data asta prezente si-n mass-media 'merigana - chestie surprinzatoare care, dupa mine cel putin, indica derularea unei intregi operatiuni de manipulare sub aparentza unei "schimbari in bine" ...chiar de catre tortionari.  8-)
Macar un citat dintr-un discurs al senatoarei Feinstein :evil: merita insa remarcat:
Dianne Feinstein: CIA torture 'far more brutal than people were led to believe'
Senate intelligence committee chair Dianne Feinstein on Capitol Hill in Washington
on Thursday

Feinstein: CIA paid 2 contractors $80m to torture

Feinstein describes two CIA contractors who personally tortured the "highest-value"
detainees including Khalid Shiekh Mohammed, Abu Zubaydah and Nishiri
In 2005, the two contractors formed a company to expand their activities with the
CIA, she says, and from 2005-2008, they had a contract for more than $80m to
carry out these activities.

"The CIA has paid these two contractors and their company more than $80m," she
says. Feinstein moves to the report's fourth key finding, "The CIA program was far
more brutal than the CIA represented to policymakers and the American public."
Feinstein moves to the report's third Key Finding, that "the CIA's management of
the program was inadequate and deeply flawed."


...Nu vorbim deci de timpenii eructate pe diverse site-uri (inclusiv apropo de inchisorile CIA numite, nu doar banuite de vreun agent de influentza rus/chinez din presa), ci de un Raport Oficial al Senatului SUA, pe ale carui 480 de pagini senatorii s-au batut mult timp inainte sa-l publice (asta fiind un rezumat "permis publicului" din peste 6.000 de pagini classified si mai mult ca sigur si mai terifiante.)

P.S. Nu-s vreun simpatizant al haraboilor, darrr, daca deprivarea de somn pt. +180 ore sau "waterboardingul" NU par cuiva torturi, chiar nu mai avem ce discuta.
Si zic asta fara sa speculez asupra altor metode si mai dure utilizate [se pare] de CIA si "contractorii" lor experti in tortura.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Nici eu nu sunt de acord cu tortura - indiferent de justificarile date oficial. nu dezvolt aici subiectul prin care pentru a preveni o brutalitate animalica trebuie sa devi si tu animal - ca e gretzos.
Voiam doar sa subliniez cu tenta de gluma, ca sa doara mai putin, ca dupa ce am foast bagati cu voie sau fara voie ( mai mult fara voie...) in procesul tortionarilor KGB din anii 50, fapt ce a dat multora apa la moara iar noua ne-a inchis niste porti pentru multe generatii, acum intram in rahatul asta, tot cu voie sau fara voie (mai mult fara voie ...), si vom trage ponoasele inca vre-o 3 generatii de acum inainte pentru ca ne-am aliat cu "raul". Sa dea Dumnezeu sa nu le vina "arabilor" ideea ca facatura asta, in care mizeria se imparte "fratzeste", are vre-o urma de adevar.

Pentru ca e greu de crezut ca toate "belelele" s-au facut in afara granitelor SUA (care nu e deloc mica si are milioane de ha pe unde nu a calcat urma de civil  + aeroporturi secrete pe unde a intarcat drk iapa ) dar se arunca pe piata ca "magariile" au fost facute in state mici ca Romania unde nu poti sa ascunzi o pisica fara ca peste o saptamana babele sa barfeasca pe la colturi evenimentul stiut deja de toti.
Ce sa mai spun de coborarea pe pista putinelor noastre aeroporturi functionale a unor avioane "merigane" cu statut de securitate maxima, care sa fie asteptate la scara de masini blindate care sa faca"Nino-Nino".
Crezi ca puteau fi trecute cu vederea astfel de operatiuni "cu clopotei" - mai ales dupa ce Polonia a facut scandal pe tema asta -adica tradus = in anumite medii se stia de "problema"si era urmarita.
Eu nu cred, chiar daca teoretic trebuie sa dam valoare de adevar absolut raportului senatului SUA (pt ca asa e politicos)

- Mult mai probabil este ca se arunca rahatul asta in Romania cu un anumit scop (probabil pt a proteja adevarata locatie a "inchisorii secrete" ce mai poate fi folosita si cu alta ocazie) si in consecinta nu trebuie sa dam valoare de adevar absolut "sinceritatii" unor oficiali de rang inalt ai SUA. Pana la urma treaba acestor oficiali este sa protejeze interesul SUA... chiar daca asta inseamna sa nu spuna adevarul despre Romania. Pana la urma "bravo lor" pentru ca au structuri de propaganda care sa le permita acest joc de imagine...

- Sti ce e deranjant la "sinceritatea" asta merigana - faptul ca isi aduc aminte amanunte picante despre bomboane, aspiratoare si Hary Potter dar au uitat unde e locatia exacta, asteptand ca politicienii nostrii sa-si dea cu stangu-n-dreptu indicand vre-o locatie "privatizata" si vandalizata de gitani, pe care sa o filmeze apoi canalele media ca pe o mare descoperire a horror-ului. 
A drk amnezie ... Al drk raport ce "gauri" are - exact locatia pe care no s-o mai foloseasca nimeni, niciodata.

D'aia sustin in continuare ca suntem indicati ca "tinta" fara ca asta sa aiba vre-o legatura cu realitatea.

Xanadron

#261
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-11-decembrie-2014/
Cît timp va mai putea nega România implicarea în Scandalul închisorilor CIA? 8-)

Citat din: Ganditorul din  11 Decembrie 2014, 14:37:42
Pentru ca e greu de crezut ca toate "belelele" s-au facut in afara granitelor SUA (care nu e deloc mica si are milioane de ha pe unde nu a calcat urma de civil  + aeroporturi secrete pe unde a intarcat drk iapa ) dar se arunca pe piata ca "magariile" au fost facute in state mici ca Romania unde nu poti sa ascunzi o pisica fara ca peste o saptamana babele sa barfeasca pe la colturi evenimentul stiut deja de toti.
Raspuns...LMC (La Mintea Cocosului): :-D
"Dat publicității marți, 9 decembrie 2014, în Statele Unite, Executive Summary, rezumatul de 525 de pagini ale Raportului de 6.700 de  pagini, intitulat Committeee Study of the Central Intelligence Agency's Detention and Interogation Program,  realizat de Senate Committee on Intelligence (Comisia de control parlamentar a Serviciilor secrete americane, înființată în 1975, după constatarea că Agenția Centrală de Investigații (CIA) o luase razna, riscînd să se transforme în Poliție Politică), la capătul unei investigații de trei ani – între 2009 și 2012 – în care s-au cercetat, printre altele, 6,2 milioane de pagini de documente și fotografii, acuză Programul ilegal al CIA din anii 2002 – 2009 de a fi folosit țări aliate Americii drept închisori "negre", în care ofițeri ai Agenției au practicat tortura în deplină libertate, dat fiind că pe teritoriul țărilor respective puteau practica tortura fără probleme (Legea americană interzice folosirea torturii pe teritoriul american)"

Alta remarca valida (si nasoala simultan) - o citez nu fiindca-i emisa de Cristoiu, ci fiindca-i in lb. romana si reproduce de fapt cruda realitate:
"Organisme precum  Amnesty International, Consiliul Europei, Parlamentul European, care au anchetat închisorile CIA – și pe drept cuvînt, deoarece folosirea torturii e interzisă pe plan internațional – se vor grăbi să ceară Raportul secretizat pentru a trage la răspundere țările care au găzduit închisori CIA.
Bănuind că așa se va întîmpla, Polonia și Lituania s-au grăbit să recunoască faptul c-au avut închisori CIA pe teritoriul național.
România, prin vocea fostului președinte Ion Iliescu, sub mandatul căruia s-au instalat la noi centre de tortură CIA, neagă deocamdată cele spuse în Raportul Senatului.
Cît o va mai putea ține așa, în condițiile în care în Raportul unei Comisii senatoriale, România e trecută printre cele mai harnice la încălcarea Legilor internaționale?"
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

Toată lumea ştia dar a tăcut mâlc şi-acum i-a lovit pe toţi sfânta indignare. (Nu mă refer aici la părerile exprimate pe forum.)  Câtă făţărnicie. De ce n-au căscat gurile să răcnească din toţi bojocii înainte de raportul ăsta. Pă CIA&Comp. îi doare exact la bască. Prin urmare au făcut publice în primăvara asta două manuale cu tehnici de interogare, elaborate unul în 1963, altul în 1983 – probabil învechite – folosite la cursurile de pregătire organizate de CIA. Eu am citit despre aceste orori  într-o revistă românească(pe hârtie). Indiferent ce a zis tanti aia în raportul ei trebuie să fie mult mai blând decât ce scrie în articolul din revistă care atinge doar câteva aspecte.
E vorba despre articolul ,,Tortură în secolul XXI" semnat de Cristian Român în Stiinţă&Tehnică, numerele 36-37/mai-iunie 2014.
Până la urmă ar trebui să-i pună cineva la punct şi pe indivizii ăştia care au depăşit, după părerea mea, orice limite.  Din partea membrilor marelui trib peste care păstoreşte unchiulsam n-am nici o speranţă deoarece nu văd cu nici un chip că sub pretextul terorismului chiar lor li se taie de pe listă o mulţime de libertăţi, că teroriştii sunt  racolaţi, finanţaţi, pregătiţi de ciaînsăşi să acţioneze în zonele unde EI au interese derulând aşazisele acţiuni teroriste. Acolo ar trebui să apară mişcări de protest dar...de ce-ar face-o? Pentru ei există probabil doar america. Restul lumii? Care restul lumii?
Cand norii de praf încă pluteau în aer după demolarea controlată a turnurilor gemene un reporter a întrebat o cetăţeancă ce părere are despre război. Răspunsul a fost: Dacă nu e pe teritoriul americii, n-am nimic împotrivă.
N-am să uit niciodată aceste cuvinte.
Nu mă certaţi pentru că am scris anumite cuvinte fără majusculă.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

#263
Revin doar cu citeva consideratii de principiu - fiindca, la modul concret, probabil ca si tarasenia asta nu va avea nicio consecintza - in sensul pedepsirii vinovatilor.
Zic asta fiindca unicul CIA-ist aflat in detentie e, asa cum ma asteptam de fapt in lumea asta jalnica, taman ala care-a "sifonat" totul. :x

Asa ca se confirma odata-n plus maxima: Daca esti tratat ca un criminal dupa dezvaluirea unor acte criminale, e clar ca traiesti intr-un sistem criminal".

Nu trebuie uitat nici principiul de baza (cunoscut desigur cu mult inainte de Gestapo... ai carui sefi au FONDAT de fapt CIA dupa WW-II) ca utilizarea torturii duce in majoritatea cazurilor la obtinerea unor informatii FALSE. ...Dar nu comva chiar asta-i de fapt scopul tortionarilor? 8-) (v. gogosile despre presupusele arme de distrugere-n masa ale lui Saddam, obtinute - bingo! - SI prin tortura.)

Discutia poate fi aprofundata insa si dincolo de aparenta lupta dintre "the white hats" si palariile ...mai negre din Capitol Hill, fiindca nu-i deloc exclus ca evidentierea asta frenetica a tematicii taman in media controlata de... stiti voi cine :evil: poate insemna tocmai stimularea unor (noi) reactii nasparlii in lumea islamica.
Desi se stie deja ca CIA a jucat "murdar" pina si cu Senatul SUA, cheltuind 40 mil. USD doar ca sa-i hackuiasca  retzeaua de computere. :-o

http://21stcenturywire.com/2014/12/09/exclusive-cia-spent-40-million-hacked-senate-computers-to-suppress-torture-report/

Concluzia: invatati, invatati, invatati !!! :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

Mie mi s-a părut a fi locul potrivit pentru postare deşi e posibil să mă înşel.
Din materialul mai jos prezentat eu am aflat câteva lucruri pe care nu le ştiam. În lumina lor înţeleg acum mai bine nebunia realităţii pe care o trăim.
Dacă moderatorii consideră că materialul prezentat aduce atingere în vreun fel oarecare forumului sau dacă a mai fost postat şi eu n-am observat, au libertatea deplină de a-l şterge. Mulţumesc.
Istoria Interzisa (PDF)
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Arhanghelul

#265
Citat din: Guest din  26 Iunie 2015, 14:35:25
A fost un concert "inocent" doar: http://www.evz.ro/cum-a-ajuns-profm-sa-urce-pe-acoperisul-capitalei.html

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/01/25/cine-e-cu-adevarat-patronul-trustului-media-proprotvprofmacasatvvoyomtv-romaniapro-cinemadance-fmsport-romusic-fmmediafaxincont-ro/


http://www.rufon.org/forum/diverse/pagina-comica/msg93884/#msg93884

Sa legam subiectele ... sau cum sunt de pagina comica actuali stapani ai Lumii ... nilor

P.S. Si eu care credeam ca are legatura cu data de 26 iunie ... deh ma gandeam la ceva mai/prea inalt ... defapt era pentru Z-gomot (WWz)... nu ne mai place sunetul naturi ... deh ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Expresia (?!) "'Tu'i soarele ma-sii" :star: ar fi avut deci 100% acoperire simbolistica :lol: pe acoperis.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05


panta_rh_ei

"La 27 ianuarie 1978, UNESCO lansa de la Bruxelles Declarația Universală a Drepturilor Animalelor.

Art. 1 – Toate animalele se nasc egale în fața vieții și au aceleași drepturi la existență;
Art. 2 – a). Fiecare animal are dreptul la respect;
b). Omul, ca specie animală, nu-și poate atribui dreptul de exterminare a altor animale sau de-a le folosi violând acest drept.El are datoria să-și pună cunoștiințele în serviciul animalelor;
c). Fiecare animal are dreptul la considerație, la tratament și protecție din partea omului;
Art. 3 – a). Nici un animal nu va putea fi supus la maltratări, respectiv la acte de cruzime;
b). Dacă este necesară eliminarea unui animal, aceasta trebuie să fie instantanee, fără durere, fără să producă teamă;
Art. 4 – a). Fiecare animal care aparține unei specii sălbatice are dreptul să trăiască liber în mediul lui natural terestru, aerian sau acvatic și are dreptul la reproducere;
b). Fiecare tip de privare de libertate, chiar cu scopuri educative, este contrară acestui drept;
Art. 5 – a). Fiecare animal care aparține unei specii care trăiește, în mod obișnuit, în contact cu mediul uman, are dreptul să trăiască și să crească în conformitate cu ritmul, condițiile de viață și libertate specifice fiecărei specii;
b). Fiecare modificare a acestui ritm și a acestor condiții, impuse de către om, cu scopuri mercantile, este contrară cu acest drept;
Art. 6 – a). Fiecare animal pe care omul l-a ales drept companie are dreptul la o durată de viață conformă cu longevitatea lui naturala.

b). Abandonul unui animal este un act de cruzime, degradant;
Art. 7 – Fiecare animal care muncește are dreptul la limitări raționale a duratei, respectiv a intensității muncii, la o alimentație adecvată și la repaus;
Art. 8 – a). Experimentarea pe animale (care implică suferință fizică și psihică) este incompatibilă cu drepturile animalelor, chiar dacă se tratează de experimente medicale, științifice, comerciale sau orice altă formă de experimentare;
b). Tehnicile substitutive trebuie dezvoltate și utilizate;
Art. 9 – În cazul în care animalul este crescut pentru alimentație, trebuie hrănit, adăpostit, transportat și ucis fără ca din acestea să rezulte durere sau anxietate;
Art. 10 – a). Nici un animal nu trebuie folosit pentru divertismentul omului;
b). Prezentările de animale și spectacolele care utilizează animale sunt imcompatibile cu demnitatea animalelor;
Art. 11 – Fiecare act care implică uciderea unui animal, fără necesitate, este un biocid, adică un delict împotriva vieții;
Art. 12 – a). Fiecare act care comportă uciderea unui număr mare de animale sălbatice este un genocid, adică un delict împotriva vieții;
b). Poluarea și distrugerea mediului natural duc la genocid;
Art. 13 – a). Animalul mort trebuie tratat cu respect;
b). Scenele de violență în care animalele sunt victime trebuie interzise le cinema sau televiziune, cel puțin dacă nu au ca scop ilustrarea unui atentat la drepturile animalelor;
Art. 14 – a). Asociațiile de protecție a animalelor trebuie reprezentate la nivel guvernativ;
b). Drepturile animalelor trebuie apărate de legi, ca și drepturile omului.

Declarația Universală a Drepturilor Animalelor a fost promulgată de către UNESCO (centrala ideologică) a ONU la 27 ianuarie 1978, în coincidență cu aniversarea a treizeci de ani de la adoptarea Declarației Drepturilor Omului (formulată de aceeași instituție). Acest document (puțin publicat, din motive diverse, printre care și prudența) este destinat să dobândească o greutate majoră, morală și politică și, s-ar putea ca în viitor acest document să înlocuiască Declarația Drepturilor Omului.Nu este imposibil să apară adnotări (previdibile) care să acorde drepturi lumii vegetale, sau chiar minerale.
După scurta introducere de la articolul 1, articolul 2 așează, la egalitate omul cu celelalte animale, putându-se concluziona că omul nu are mai multe drepturi decât vreun șoarece de canalizare, decât vreo muscă, sau decât vreun țânțar."

Nu ca ar fi vreo noutate pentru membrii forumului insa  in ciuda indemnului "ochii sus pe cer" e bine sa ni-i coboram uneori si spre pamant nu de alta dar daca nu ar fi neaparat important cine ne conduce important este cum ne considera, felul in care ne conduce fiind poate o consecinta a (des)considerarii.  Daca prin apelativul "animalule" i se aducea unui om o mare ofensa este posibil ca in viitorul nu foarte indepartat sa capete conotatii apreciative poate chiar la superlativ.  :-o :|
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.