Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Codex Alimentarius

Creat de Urban, 11 Februarie 2009, 21:02:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

padme

Mda, zici ca nu e pepene. Sa vedem daca o sa-l mai picteze si pe asta cineva in vreo natura moarta cu fructe! Cand o sa inteleaga lumea ca natura trebuie lasata asa cum e?!... :))

mr

Acum o luna s-au intors niste prieteni din America, dupa o sedere de 6 luni undeva in statul New York aproape de granita cu Canada in zona lacurilor. Printre altele povestite, spuneau ca in market-uri pe acolo sunt peneni cu si fara seminte, cei fara seminte fiind mai ieftini.
Sigur nu poate fi vorba de OMG..!! :fullmoon:
Cercetatorii probabil au dezvoltat o tehnica de extragere a semintelor inainte de vanzare ...  :rainbow:  :-D
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

adrian75

Se cumpara astfel de pepeni fara seminte..nu de alta, dar nu cred ca magazinele ii obliga in vreun fel pe clienți sa-i cumpere.... Pana la urma este vorba tot de libera alegere a fiecăruia.

horia2008

#153
Citat din: adrian75 din  08 August 2013, 00:18:28
Se cumpara astfel de pepeni fara seminte..nu de alta, dar nu cred ca magazinele ii obliga in vreun fel pe clienți sa-i cumpere.... Pana la urma este vorba tot de libera alegere a fiecăruia.
nu te obliga, dar te fac, pentru ca iti place sa fi facut; la modul general, desigur :roll:; si mai ales la modul particular, pentru ca romanului ii place sa fie facut, pentru a avea de ce se caina apoi; sau nu :evil:...
cu libera alegere...., hmmm...., cum zice si colegul urban
..sau cum zic alti clasici in viata, viata e complexa si are multe aspecte
parerea mea, desigur...fiulploii

Cu pepenii e ca si cu strugurii   :-D
Prin UK nu mai gasesti struguri cu samburi  :x . Si sunt struguri din Chile, Peru, Africa de sud, Noua Zeelanda, etc.
Rosiile cele mai bune , cu miros de gradina si cu gust aproape ca si cele de gradina sunt din UK sau din Israel- asta apropo de kibutzuri  :-D . Restul, din Danemarca si in special din Olanda si o parte din Anglia sunt din cele ca si pepenii fara samburi.
Bineinteles, pretul difera destul de sensibil.
Si am prins odata salata din Romania  :lol: insa era din aceea cu frunze lungi .

Eu zic ca Romania urmeaza linia europeana a codexului  :evil:

fiulploii

Printre statele Uniunii Europene, România se prezintă drept cel mai entuziast suporter al OMG, un cap de pod al SUA în Europa, din acest punct de vedere.
O telegramă Wikileaks datând din 2005 (încă înainte de aderarea noastră la UE!), trimisă de la Ambasada SUA din Bucureşti şi citată de Adevărul, afirmă că, ,,un caz unic în regiune, România este pionier în biotehnologie, cultivă şi promovează soia modificată genetic interzisă de la comercializare în UE. Obiectivul ambasadei este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei. Intensificându-şi acum eforturile în România, SUA vor avea un aliat european solid, cu interese şi convingeri comune cu ale Americii, care să combată în anii ce vin poziţia anti-OMG a UE".
Potrivit site-ului infomg.ro, guvernul român acţionează ca facilitator pentru Monsanto şi alte companii producătoare de soia modificată genetic. "Acestea folosesc exemplul "experienţei româneşti" în cazul soiei modificate genetic pentru lobby în cadrul Comisiei Europene. România este singura ţară din lume care a raportat o producţie la hectar mai mare pentru soia modificată genetic decât soia convenţională.
 

  Mai multe aici
http://www.financiarul.ro/2013/03/18/unde-se-cultiva-organisme-modificate-genetic-pe-teritoriul-romaniei/2/

  Noi este promotorii OMG-urilor - sper sa nu creada nimeni ca OMG inseamna Oh My God  :lol: - combinate cu raiul gazelor de sist .

fiulploii

Potatomato sau struto-camila in aer rosie, in pamant cartof  :-D
  O fi dupa norme ? cica e prin altoire .
http://technabob.com/blog/2013/10/06/potatomato-tomato-potato-hybrid-plant/terraflorin

Citat din: fiulploii din  26 Noiembrie 2013, 01:50:02
Potatomato sau struto-camila in aer rosie, in pamant cartof  :-D
  O fi dupa norme ? cica e prin altoire .
http://technabob.com/blog/2013/10/06/potatomato-tomato-potato-hybrid-plant/


Ar mai fi ceva de lucru la  struţo-camilă dacă imaginea este adevărată. Pământul văd că musteşte de chimicale, cartofii mai au puţin şi se strică că sunt prea copţi (forţaţi adică) dar pătlăgelele nu sunt toate roşii şi nici chiar la mărimea potrivită, sunt mai mult cherry. Aşteptăm cât de curând pruno-viţa care va face şi ţuică şi vin!  :-D

horia2008

http://ziuadevest.ro/economic/55111-un-grup-irlandez-preia-compania-redoxim-timoara-cu-35-milioane-de-euro

http://zdbc.ro/tranzactie-soc-catalin-grigoriu-a-vandut-comfert-pentru-aproape-20-milioane-de-euro/

CitatGrupul irlandez Origin Enterprises va prelua compania Redoxim, din Timişoara, pentru 35 milioane euro, şi Comfert, din Bacău, pentru 19,4 milioane euro, cei doi distribuitori de îngrăşăminte, produse fitosanitare şi seminţe având anul trecut venituri cumulate de 685 milioane lei (155 milioane euro).
Acţiunile Redoxim sunt împărţite în pachete de 16,6% de şase acţionari (Sorin Dragoş, Ionel Margauan, Gabriel Preda, Sofica Tomescu, Gheorghe Zahoi şi Oltea Serengau), după cum arată datele de la Registrul Comerţului.
Origin va prelua integral Redoxim pentru 35 de milioane de euro. Tranzacţia este supusă mai multor condiţii şi ar trebui finalizată în luna septembrie.
Tranzacţia vizând Comfert prevede plata de către Origin a 19,4 milioane de euro, la care s-ar putea adăuga o sumă suplimentară, condiţionată de atingerea unor ţinte de profit pe parcursul unei perioade de cinci ani de la finalizarea preluării.
Cătălin Grigoriu, fostul acționar majoritar, a confirmat, pentru Ziarul de Bacău, tranzacția.
Tranzacţia trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, inclusiv obţinerea avizului Consiliului Concurenţei. Termenul estimat pentru finalizare este luna octombrie.

Principalii acţionari ai Origin sunt compania elveţiană Aryzta, activă în sectorul alimentar, cu 29% din acţiuni. Aryzta are operaţiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Australia şi Noua Zeelandă.
Al doilea acţionar după participaţia deţinută este compania canadiană de investiţii Mawer Investment Management, cu 14%. Mawer are în administrare active de aproximativ 30 de miliarde de dolari.
Origin, care are în spate o companie elveţiană din industria alimentară şi un fond care admi­nistrează active de 30 mld. dolari, are în prezent operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi Ucraina.

zic eu ca-i destul de clar, nu-s prea multe de comentat...fiulploii

Astăzi am avut chef de salată de vinete cu roșii . Am ieșit in oraș la cumpăraturi si ghici ce am luat  :martiansmile: : roșia-vânătă . Si astfel mâncând una singura mi-am împlinit pofta ce-am poftit .
Ca desert am avut roșia-caisă . Cam mici dar începutul e promițător , zic eu.

SLEAH19


IG Farben continuă .... până la Soluția Finală  ... corelarea dintre creația unei boli/maladii și tratamentul pentru acestea va fi mult mai eficientă ..pentru ei !


Bayer cumpara Monsanto pentru 66 de miliarde de dolari

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-21289670-bayer-cumpara-monsanto-pentru-66-miliarde-dolari.htm
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#162
Nu-i deloc rău c-ai postat știrea, frate SLEAH, dar trebușoara-i ceva mai complicată... și mult mai dubioasă decît apare-n media mainstream.
Ca și adevărul - rareori pur și niciodată simplu.
Cumpărătorul lui Mon(ster)santo :evil: - Bayer - făcea deci parte din binecunoscutul Grossraumkartel nazist I.G. Farben, a cărui lichidare puțini știu c-a fost finalizată abia-n... 2002 !!! (n.b.: prin 2012 încă se mai vehiculau acțiuni I.G...)
Atît de extinse-i erau deci tentaculele (una fiind BASF, căreia Gebruder Bayer i-a vîndut la mișto chestii-trestii semincere de vreo 6 mlrd. euro, cu puțin înainte de prezenta mega-preluare a meriganilor.)

*Micro-vînzare* ca praf în ochii publicului, dar sigur nu și ai comisiei UIE anti-cartel/monopol, ciudat de laxă și acum la mega-șopingăreala Bayer . Mai ales în contextul pseudo-rezbelului comercial/vamal cu ussa, fostelor ascultări ale dumb-fonului :-D Merkeloaiei, disensiunilor pe teme ursești, contrelor donaldtrumpeze apropo de neto/nato-chitroșenia nemțească (care susțin că-s sărăntoci și d-aia n-au decît două - !!! - jet-fightere funcționale, restul fiind cu defectu stricat :lol: - nu și Vril-urile lor haunebuneze cred eu totuși :ufo:) - etc. etc.

Nu mai sap totuși prea adînc, să nu inhalez accidental ceva occidental, :wink: gen Dicamba (noul Roundup) de 400 X mai toxic ca predecesorul... dar nu mă pot abține și vă reamintesc poziția preferată a degețelelor Merkeloaiei în poze.
Ori mai vechile mele răspunsuri aparent aberante la-ntrebări de genu: *Cum de poți susține că naziștii nu au pierdut de fapt WW-II?*
...Pai da: nația germană decimată a pierdut într-adevăr WW-II. Nu (prea) și tartorii naziști însă - cu unele excepții, mutați in corpore cu ideologia lor se cam știe pe unde... 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/