Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Alte observatii OZN

Creat de andrei, 22 Noiembrie 2011, 01:53:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alx

De unde morala ca ce vede uforever acum spre W nu e o stea...si atunci se impune o intrebare: ce vede uforever spre Vest?
Si de ce obiectul ala stationeaza acolo?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

uforever

Ok, eu nu mai zic nimic, voi sunteti mai priceputi decat mine. Maine am sa ma lamuresc, pun mana pe o harta si ma pun pe observat Venusul de cand rasare, pana apune. Steaua la care ma uit acum straluce' la fel de tare ca Venusul, o sa fiu atent unde apune, sper sa o mai gasesc pe cer in 30 minute :lol: Lasand gluma la o parte, obiectele observate ieri, nu sunt chestii pe care le vezi zilnic, nu-s lampioane chinezesti, avioane, elicoptere, sateliti s.a.m.d., cel putin de asta sunt sigur. De ce nu sunt sigur, sunt cunostintele mele in domeniul astronomiei, aici se pare ca tre' sa lucrez serios :lol:, dar nu-i bai, o rezolvam si p'asta, uite chiar imi pare rau ca nu pot trimite o filmare cu superba stea stralucitoare la care ma uit si care habar n-am ce e, asta fara nici o legatura cu cele doua obiecte vazute ieri, fara nici o exagerare si fara nici o "floricica".

StarDust

Poti sa imi repeti te rog ce culoare are? O mai vezi si in acest moment? Daca masori in discuri lunare, cam la cate discuri lunare e deasupra liniei orizontului (imaginar, ca am inteles ca ai dealuri la orizont) ? Binenteles asta f. aproximativ...
Cred ca n-ar strica sa-i urmaresti acum evolutia :D
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

uforever

Nu am o panorama la 360 de grade, dealurile sunt la E catre N unde incep muntii. De unde sunt eu nu pot vedea luna, pot doar sa spun ca aceasta stea straluceste la fel de puternic ca Luceafarul, dar nu e Venus, dupa cum m-ati lamurit si zau daca mai vreau sa fiu offtopic, ne bagam la astronomie daca vreti, poate mai invat si eu cate ceva, e clar ca m-am pacalit cu Venus, daca mai multi iti spun ca esti beat, te culci nenica. :lol:
p.s daca mai aveti intrebari vis-a-vis de obiectele luminoase pe care le-am vazut, raspund, inca sunt aici. Sa trecem peste tzeapa pe care mi-am luat-o cu Venus, urat din partea mea :lol:

StarDust

Eu ma refeream la folosirea discului aparent al lunii ca unitate de masura, dar no' asta presupune sa ai deja putina experienta si ochiul format pt. asa ceva. ;)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

uforever

De unde rezulta ca n-am nici o experienta si de unde rezulta alx, ca obiectul nu stationeaza deloc, "nemernicul" se misca putin cate putin catre S-E(asta pare ca face cate putin momentan).

StarDust

E important de notat durata observatiei, de cand ai inceput sa il observi si cand s-a incheiat observatia. Asta pentru a putea ulterior sa faci o schita a observatiei.

alx

Citat din: uforever din  25 Decembrie 2013, 21:56:45
pot doar sa spun ca aceasta stea straluceste la fel de puternic ca Luceafarul, dar nu e Venus,
Ca misterul sa fie si mai mare,iti voi spune ca in acest moment pe cer nu exista nici o stea care sa aiba stralucirea lui Venus. Asa cum a spus si StarDust:
Citat din: StarDust din  25 Decembrie 2013, 21:16:52
Doar Vega e la N-V, in rest... nimic foarte stralucitor la vest.

P.S.

Venus are acum aprox. magnitudinea -4,8, iar Vega 0. E o mare diferenta de stralucire intre ele oricum, chiar daca si Vega e destul de vizibila.
Deci fie ce vezi tu e Vega,si in acest caz te inseli vizavi de magnitudinea ei,fie vezi cu totul altceva,lucru care merita sa fie luat in seama,macar in treacat...

Ca trebuie sa privesti atent cerul,asta e clar...multe au inceput sa fie vizibile in ultima vreme...si ca sa te convingi de asta,iti povestesc si eu o observatie: seara asta,ora 19.19 ;D ,directia S-W,timp de observatie sub 10 secunde.Observatia in sine: un corp luminos,vizibil dupa ce s-a ridicat de dupa un deal,mers in zig-zag,disparut la fel de brusc,nu-mi dau seama daca prin stingere/diparitie sau ocultat de deal.Raportor:EU!
  Ce o fi fost...dracu stie!

Citat din: uforever din  25 Decembrie 2013, 22:01:52
De unde rezulta ca n-am nici o experienta si de unde rezulta alx, ca obiectul nu stationeaza deloc, "nemernicul" se misca putin cate putin catre S-E(asta pare ca face cate putin momentan).
Stelele nu se misca de la Vest Spre Sud...e o chestie de fizica elementara...daca tu vezi obiectul ala miscandu-se asa,atunci NU E STEA!  Asa ca tine ochiu larg deschis pe obiectul cu pricina,ia niste repere si vezi daca miscarea e spre S-E.
   Si ca ultima recomandare: daca se misca spre Sud,(ccw) tine pe aproape telefonul/aparatul foto/camera video.  S-ar putea sa vezi ceva...interesant1
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

magra70

Domnule Uforever,pt ca din centrul Magureniului eu nu vad nimic deosebit spre orizonul vestic si pt a lamuri orice confuzie cu privire la orientare(pe care o banui),va rog sa precizati in care parte a satului va aflati(centru,satul banului,la vale).Va multumesc!

uforever

StarDust, in general sunt atent la astfel de lucruri, ba chiar notez, dar in perioada asta e mai dificil printre vizite, musafiri total neinteresati de acest subiect, mai degraba interesati de sarmale :lol: Partea cu astronomia ma cam depaseste, dar sunt foarte receptiv la ce se intampla pe cer, vis-a-vis de obiecte ce apar/dispar brusc sau fac miscari "in zig-zag" :-D  Convingerea mea, trecand peste partea cu Venus, este ca ceea ce am observat ieri, nu sunt obiecte ce pot fi identificate cu ceva conventional, nimic din ceea ce am vazut nu se comporta "normal". Nu-i posibil sa dispari un minut si sa nu mai gasesti pe cer "steaua" la care tocmai te uitai si parea ciudata. Ma pot insela cu o stea, planeta, dar mai rar cu un obiect neidentificat, pur si simplu simti cand ceva nu este "in regula", pe langa obiectul pe care il ai in fata ochilor, apare si un sentiment. Eu zic ca ajuta acel sentiment straniu si nu e "entuziasmul ufologului" care-i permanent cu ochii pe cer. A nu se intelege ca fac pe desteptul sau pe marele ufolog, nici gand, sunt altii care se pot "lauda" cu asta, nu eu.

uforever

Citat din: magra70 din  25 Decembrie 2013, 22:20:52
Domnule Uforever,pt ca din centrul Magureniului eu nu vad nimic deosebit spre orizonul vestic si pt a lamuri orice confuzie cu privire la orientare(pe care o banui),va rog sa precizati in care parte a satului va aflati(centru,satul banului,la vale).Va multumesc!

ok, multumesc pentru raspuns in primul rand. Sunt foarte aproape de monument, pe strada Calinesti.

StarDust

Citat din: uforever din  25 Decembrie 2013, 22:25:38
...
Nu-i posibil sa dispari un minut si sa nu mai gasesti pe cer "steaua" la care tocmai te uitai si parea ciudata. Ma pot insela cu o stea, planeta, dar mai rar cu un obiect neidentificat, pur si simplu simti cand ceva nu este "in regula", pe langa obiectul pe care il ai in fata ochilor, apare si un sentiment.
...

Cunosc senzatia... am simtit-o si eu cand am observat un "Venus" rosu stationar... am scris pe aici despre experienta.

uforever

CitatStelele nu se misca de la Vest Spre Sud

Perfect adevarat, am spus ca pare ca face asta, dar nu e cazul, vad ca totul e "in regula", daca mai ies afara din 10 in 10 minute o sa  ma transform in om de zapada.

Domnule magra70, daca este vorba de o problema de orientare, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: E adevarat ca N se afla spre Satul Banului? Poate ma insel, cel putin am sa stiu ca nu aici e problema. Multumesc!

magra70

Mai incerc sa raspund inca o data pt ca nu merge potarea(o eroare):cand priviti spre satul banului (spre nord) de pe strada Calinesti in partea stanga aveti dealurile care se afla la vest!Acestea continua spre nord pana la munti!E drept ca dupa ce treci de centrul comunei spre N apar dealuri si pe partea estica dar dvs nu sunteti acolo!

uforever

Citat din: magra70 din  25 Decembrie 2013, 22:58:11
Mai incerc sa raspund inca o data pt ca nu merge potarea(o eroare):cand priviti spre satul banului (spre nord) de pe strada Calinesti in partea stanga aveti dealurile care se afla la vest!Acestea continua spre nord pana la munti!E drept ca dupa ce treci de centrul comunei spre N apar dealuri si pe partea estica dar dvs nu sunteti acolo!

Bun, asta am descris si eu mai devreme, care este cea mai stralucitoare stea, pe care o vezi in momentul asta  pe cer? Nu e nici un o.z.n. Guest, iti dai seama ca eram cu shuba pe mine in frig si nu mai scriam nimic momentan, totul decurge normal, stiam asta oricum, dar vroiam sa stiu ce stea o botez ca fiind  Venus, pentru ca in aceasta zona, asa cum am mai spus, stelele au alta "valoare" :lol: cu siguranta e o placere sa stai cu un aparat pricopsit cu ochii pe cer aici. Am invitat  cativa prieteni rufonisti pe aici, ai ce vedea, nu e prima oara cand vad cam ce am vazut ieri, e doar prima oara cand confund o stea cu Venus.