Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Alte observatii OZN

Creat de andrei, 22 Noiembrie 2011, 01:53:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Citat din: aswotim din  19 Ianuarie 2014, 23:45:41
"Faruri de masina" - e o comparatie facuta de un martor care trebuie sa se raporteze la experienţele sale anterioare. Putea să spună ochi de pisica sau orice altceva...
Poate ca gresesc,dar cand spune "faruri de masina" eu cred ca face comparatia cu intensitatea  luminoasa a acestora.Lucru care nu se poate compara cu...ochii de pisica,de ex.

Citat din: aswotim din  19 Ianuarie 2014, 22:58:50
La orice balon translucid sau transparent iluminat dintr-o sursa de lumină apar doua zone diametral opuse luminoase, prin reflexie.
In plus,tu ai presupus ca acel balon ar fi translucid,sau chiar transparent...or,din ce stiu eu,mare parte a baloanelor meteo,chiar si a celor stratosferice sunt..mate.
  Sigur,si eu ma pot insela,iar tu sa ai dreptate.Insa daca dam crezare martorului respectiv,probabilitatea ca ceea ce a observat el sa fi fost balon este aproape...zero.
  Oricum,mersi fain pentru ipoteza expusa...e chiar interesanta,si,sincer sa fiu,nu m-am gandit ca a doua reflexie la un balon ar putea aparea de pe partea interiooara a acestuia...de unde morala:"omul cat traieste,invata!"
  O seara buna!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

classic

We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

horia2008

Citat din: Guest din  20 Ianuarie 2014, 00:15:42
Discutia nu are legatura cu acest topic,
Cred ca esti in eroare colega, nu monopoliza discutia.

horia2008

Citat din: Guest din  20 Ianuarie 2014, 01:06:18
Poate as fi in masura sa dau niste raspunsuri daca mi se cer?
Dar poate trebuie sa tac pe subiectul deschis de mine?
da :-)

classic

#124
Legat tot de holograme, iata o legatura ce merita a fi studiata:

NASA INSIDER - "ALIEN DECEPTION IS REAL !!!"
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

alx

Citat din: Guest din  20 Ianuarie 2014, 00:15:42
@aswotim

Discutia nu are legatura cu acest topic, rog sa revenim la posibila explicatie cu hologramele, care o sa fie argumentata prin contest sau autentificare.

Ceea ce am observat noi, a baleiat timp de vreo 30-40 de minute :)

Cu bine,
Iti recomand sa citesti tot topicul inainte sa "tragi de urechi" pe cineva...si daca nu vrei s-o faci,atunci citeste macar pagina 4 a acestui topic,unde se discuta exact despre observatia in cauza.In plus,sincer sa fiu,nu stiu daca clipul ala de pe net merita atata atentie,spre deosebire de o relatare OZN.
  Asadar,alta data,rabdare si tiutun,sa citesti tot si apoi sa faci pe moderatorul pe un topic pe care nici macar nu l-ai deschis tu. OK?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Citat din: Guest din  20 Ianuarie 2014, 23:23:49
alx, cred ca ce ati observat in acea seara nu era decat un lampion lansat de niste indivizi. Fiind in zona de deal, putea fi lansat de dupa si voi sa-l fi observat abia dupa ce a depasit inaltimea dealului. Vantul batea in directia respectiva, in cea care se deplasa obiectul - spre dealul de 1000 de metri? L-ati observat prin instrumente optice?

Asta pare UFO :)

Asta ar putea fi tot un lampion ce se ridica usor dar era si impins din spate de vant? Aparuse din spatele dealului, si l-ai observat dupa ce s-a ridicat printre copaci. Batea vantul in acea seara? Ar putea fi si un jet de avion de vanatoare? Din ce unghiuri l-ati observat (ai precizat ca a mai fost vazut si de alte persoane). L-ati observat prin instrumente optice?

Se auzeau sunete? De la ce distanta era observat? Cam cat de mare pare sa fie? Ce culori avea obiectul luminos? Asta pare UFO :)

O sa citesc mai atent si restul paginilor si voi scrie aici parerile mele.

Daca sunteti amabili, astept raspunsurile voastre la acele cateva intrebari.

Cu bine,
Ma intreb si acum in timp ce scriu daca ar trebuie sa-ti raspund...cred ca tu ai senzatia ca eu sunt niscaiva cioban care nu a vazut in viata lui un balon chinezesc,nu-i asa? Un lampion care pleaca cu cateva mii de km/h dintr-o padure,CU MARTORI,care vine spre mine exact din directia unde a fost vazut cu doar 2 minute si 150km inainte,dar cand il vad eu abia se misca...desi era cam cat un sfert de luna plina,poate chiar mai mare,iar stralucirea era atat de  puternica incat nu am termen de comparatie printre astrii...ba mai mult,pe parcurs a fost...vazut si pe un radar militar(informatie neoficiala,bineinteles),plus martori care au observat cu proprii lor ochi...ca sa nu mai vorbim de relatarea incrucisata...CORECT! ERA LAMPION! Timp in care luminile filmate de tine pe cerul Bucurestiului sunt 100% OZN-uri. 
  Asta e...

Cat despre observatia aia de pe deal...daca tu imi arati un lampion chinezesc a carui lumina este asemanatoare ca si intensitate cu arcul electric produs de un aparat de sudura...mai vorbim.Pana atunci...

Inainte de a mai pune astfel de intrebari,SAU A DA SOLUTII DEFINITIVE,citeste tot topicul ala,reciteste-l...si apoi intreaba.Sunt acolo destul de multe informatii...mult mai multe decat par a fi. Si ar trebui sa cam citesti forumul asta,cel putin partea de ufologie si cea de laborator...sunt acolo niste topicuri absolut fenomenale,care ti-ar fi de mare ajutor,zic eu...
Pana atunci,o seara buna!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

aswotim

Citat din: kefren din  23 Noiembrie 2011, 01:59:19
    Desi nu se incadreaza in marja de 30-40m,cum ai specificat,am sa relatez observatia facuta de mine.Prin '96-'97 eram pe malul Somesului la pescuit,retin si luna noiembrie,singur-singurel fara martori.Din pozitia in care eram pe mal,cam la un unghi de 60 grade,a aparut dintre nori un obiect ciudat de forma trapezoidala,mai bine zis un trapez dreptunghic,de culoarea aluminiului,fara hublouri sau lumini.S-a deplasat lent pe directie NV-SE,marimea aparenta era ca aceea a unei cutii de chibrituri tinuta cu mana intinsa,deci destul de mare pt. ca se afla deasupra plafonului de nori..L-am putut urmari doar putin,deoarece era destul de innourat,la un moment dat a disparut fara sa imi dau seama cum ori in ce directie a luat-o.Daca aveti vreo idee ce as fii putut vedea,as fii curios sa aflu,pt. ca eu habar nu am ce ar fii putut sa fie,nu se incadreaza in nici unul din tiparele OZN.
Acelasi tip de OZN a mai fost vazut intr-un caz relatat de martor unui prieten apropiat. Trimite-mi te rog prin mesaj privat detalii mai multe asupra localizarii, datei daca o mai poti aproxima. Multumesc.

aswotim

Erorile de apreciere a dimensiunile par sa bântuie cam toate personajele- martori ale observatiilor. Erorile cele mai mari vin de la cei ce stiu aproxima bine obiectele pe care le au in mână, cele mai bune aprecieri vin de la piloti, astronomi, topografi, care sunt obisnuiti cu vederea obiectelor la distanţă, făcând aprecieri mai ales unghiulare. E comică situaţia descrisă de martorul strungar care apreciază Luna la 100-120mm. Ei bine, ar trebui să ai braţul de 3 m  :-o ca  o astfel de distanţă dintre degete să acopere Luna. Era strungarul nostru un uriaş ca în poveşti? Desigur, nu. Atunci el devenea subiectul povestirii, nu ce a văzut el  :lol: !  Cel mai bine e să se ia declaraţia în scris, cît mai curînd după eveniment, altfel martorul (în 90-99% dintre cazuri) îşi va modifica considerabil aprecierile iniţiale. Cereţi neapărat ziua sau luna întîmplării, ora 21,30 poate însemna ceva pe lumină -dacă are loc vara  sau pe întuneric - în restul anotimpurilor, mai ales dacă martorul nu precizează nici măcar acest amănunt care poate fi decisiv într-o interpretare... Cereţi estimări unghiulare, (1/4 din diametrul Lunii este o aproximare foarte bună, 20-30m foarte proastă, mai ales dacă nu ştim sau nu avem raportare/capacitate/repere pentru a afla distanţa la care se află obiectul). Luicrurile astea se află la un topic cu ce trebuie să conţină o investigare, dar mulţi membrii ai forumului par să nu le fi citit sau să le fi uitat... O reamintire poate nu strică, să nu mi-o luaţi în nume de rău, dar trebuie să evităm confuziile creeate de rapoartele incomplete sau cu erori.