Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

"Simbolul Pierdut"...si alte simboluri

Creat de mr, 21 Noiembrie 2011, 23:29:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

Am sa o iau putin inainte colegului @biss si propun o tema de dezbatere a simbolismului in general, pornind de la  simbolismul lui Dan Brown din "Simbolul Pierdut".

Pentru inceput, trebuie spus ca simbolismul ne influienteaza astazi mai mult decat ne putem inchipui, fiind o forma palida  si negativ directionata a simbolismului antic. Orice logo, orice slogan, orice combinatie de culori urmareste sa ne induca  anumite mesaje speculand aria ingusta de perceptie a simturilor noastre fizice si gradul de constienta scazut la care am  ajuns (si ajutati, ce-i drept).
Ca si exemplu foarte des intalnit, ganditi-va si explicati-va cum se face ca atunci cand intrati intr-un supermarket pentru  a  cumpara anumite lucruri necesare, va treziti ca umpleti cosul cu tot felul de produse pe care nu v-ai propus sa le  cumparati. Cine spune ca se tine tare, poate o face o data sau de cate ori este mai constient, dar in timp tot cade in  aceasta capcana. De unde vin atunci aceste "necesitati" de a cumpara ceva ce nu ne trebuie, daca nu din bombardamentul de  reclame cu continut subliminal la care suntem supusi zilnic auditiv si vizual? Toate aceste reclame incorporeaza simboluri,  concentratoare de mesaje pe care mintea noastra le decodifica in functie de dorinta "programatorilor", totul pe fondul  lipsei noastre de atentie (pe care, spuneam pe alt topic, trebuie sa o antrenam sa devina real-time).

De aici ar trebui, in mod normal, sa ne reconsideram controlul care-l avem asupra insine, modul in care percepem lumea si ne formam principiile, modul in care interacionam cu semenii.
Iata un documentar foarte interesant care demonstreaza cat de limitata este aria de perceptie a simturilor noastre fizice  si modul extrem de usor in care ne pot fi induse anumite idei pe care apoi, paradoxal, le consideram ca fiind ale noastre de facto:
http://www.spiritus.ro/video/filme-video/Embed/keith_barry.htm

"- O coincidenta impresionanta, daca ne gandim ca pietrele de temelie ale celor trei cladiri care formeaza Triunghiul  Federal - Capitoliul, Casa Alba si Monumentul Washington - au fost asezate in ani diferiti, dar in momente calculate astfel  incat sa cada exact in aceeasi conjunctura astrologica."

Washington DC este cunoscut ca fiind un oras construit de la temelie pe baze si principii masonice. Logica trasarii  bulevardelor, a pietelor si aplasarii anumitor cladiri are in spate o multime de informatie care nu apartine masoneriei, ci  a fost preluata de aceasta de la vechile scoli de mistere ale antichitatii.

Dincolo de imaginea negativa proiectata de-a lungul timpului pe masonerie, daca ne raportam doar la simbolistica, observam ca aceleasi motive sunt "imprumutate" de crestinism, in forma sa mai "albita". Basilica San Pietro si imprejurimile, inglobeaza pana la identificare acelasi simbolism de nivel macro, compus din obelisc, cupola, structuri ce formeaza un crucifix orientat dupa punctele cardinale ne conduc la aceeasi sursa, la aceleasi principii, la aceeasi cunoastere...si nu m-as grabi sa o consider rapid ca fiind negativa. Intrand in detalii, descoperim iarasi elemente ce tin de aceeasi simbolistica comuna, inclusiv in latura ortodoxa a crestinismului.

Aceasta origine comuna evidenta pare a fi pastratoarea unei cunoasteri bazata pe cosmologie (intalnita la toate civilizatiile antice) spre care cred ca ar trebui sa ne indreptam cercetarile daca dorim sa aflam adevarata noastra istorie, ce suntem, unde suntem si care ar fi scopul nostru ca si umanitate (atunci cand vom fi capabili sa-l parcurgem). Intradevar, la prima vedere, simbolistica antica pare depasita in comparatie cu tehnica moderna, dar privind la existenta ei care se pierde in negura timpurilor, in comparatie cu cele 200 ani de modernism cred ca este mai actuala ca niciodata.

Provocarea a fost facuta!  :rainbow: 8-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

kandaon


Siberia

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr

#3
Citat din: Siberia din  22 Noiembrie 2011, 00:56:21
Inainte de-a incepe propriu-zis calatoria printe simboluri, putem include si Astana (capitala Kazahstanului) pe lista oraselor (re)construite pe baze masonice ?  :wink:
Fara indoiala, Astana are un simbolism evident masonic. Poate unul prea "sclipicios" si prea apropiat de opulenta lumii moderne si poate mai apropiat de superficialitatea cu care este tratata arta regala si cunoasterea, in general, astazi. Prin comparatie, arhitectura neoclasica a Washington-ului si complexitatea simbolisticii care rezida din structura sa reflecta in  mod clar un necesar de informatie vast, de o anumita calitate, prin care sa-i fie decodate "misterele". Totodata arata gradul de "slefuire" al masonilor intemeitori ai SUA si cei care se considera masoni astazi si se cred stapanii lumii.
"Simbolul Pierdut" vorbeste explicit despre stiinta care anima vietile masonilor din trecut, si nu numai a lor, ci a tuturor celor care cred ca lumea nu se termina la limita superioara a perceptiei simturilor fizice.

Cred ca mai toate orasele care au in arhitectura vizibila elementele simbolismului specific masonilor, au avut la baza o astfel de filozofie, un rit al intemierii oraselor si statelor care isi pierde originile in istoria antica. Inclusiv Bucurestiul....


"Toate organizatiile mentionate in acest roman exista, inclusiv francmasonii, Colegiul Invizibil, Departamentul pentru Securitate, CSMS si Institutul pentru Stiinte Noetice."

Dan Brown, care este departe de a fi un simplu scriitor de beletristica, aduce in discutie existenta noeticii ce trateaza impactul fortei gandului asupra materiei si modul in care se produce acest lucru: 
"Experimentele desfasurate de organisme precum Institutul pentru Stiinte Noetice  din California sau Laboratorul de Cercetare si Inginerie in domeniul Anomaliilor de la Princeton  demonstrasera fara umbra de indoiala ca, atunci cand este focalizat in mod corespunzator, gandul uman are capacitatea de a afecta si a modifica masa fizica. Experimentele nu erau trucuri de circ, de tipul lingurilor indoite, ci studii in conditii controlate, care produceau de fiecare data acelasi rezultat extraordinar: gandurile noastre interactioneaza cu lumea fizica, indiferent daca noi constientizam sau nu acest lucru, determinand schimbari pana la nivel subatomic."

Din puctul meu de vedere, aceasta stiinta noua nu face decat sa demonstreze ceea ce "vechile mistere" sustineau de mult prea multa vreme. Initierile din vechime dezvaluiau neofitilor importanta gandirii si modalitatile prin care acestea pot fi antrenate/realizate. Respectul si inaintarea in grad veneau numai in urma muncii celui implicat, la pachet cu o intelegere mai profunda a sinelui, a lumii fizice si a divinitatii.
Noetica vine sa demonstreze, prin experimente palpabile, faptul ca "suntem stapanii propriului univers". "Pe masura ce experimentele ei (Katherine) luasera un aspect mai indraznet, rezultatele obtinute devenisera tot mai rasunatoare. Munca ei in acest laborator demonstrase fara putinta de tagada ca ,,efectul mintii asupra materiei" nu era doar un soi de mantra New Age. Mintea chiar are capacitatea de a transforma fizicul, materia insasi, si - mai important - are puterea de a incuraja lumea fizica sa evolueze intr-o anumita directie.".

Cred ca cea mai simpla aplicatie stiintifica, din cadrul noeticii, este influienta gandului asupra apei:
http://www.torser.com/ro/scientific_base/masaru_emoto/default.aspx

Oricine/orice ar fi Radu Cinamar, in cartea sa "Viitor cu cap de mort" face o descriere destul de completa si intr-un limbaj accesibil asupra "cetii mentale", "focalizarii mentale" si a raporturilor dintre acestea in functie de scopul dorit (telepatie, telekinezie etc).

Cel mai uluitor aspect al activitatii lui Katherine fusese insa ideea ca abilitatea de a afecta lumea fizica prin intermediul mintii poate fi sporita prin exercitiu. Altfel spus, intentia era o capacitate ce putea fi dobandita prin invatare. La fel ca meditatia, controlul adevaratei puteri mentale necesita practica. Si, mai important, unii oameni sunt din nastere mai dotati in acest sens decat altii. Iar in decursul istoriei existasera cativa care devenisera veritabili maestri.
Asta sustin mai toate doctinele spirituale veritabile ale lumii iar "adeptii" lor s-au "antrenat" dedicandu-si in totalitate vietile (taoisti, hindusi, buddhisti, sufiti, isihasti, masonii adevarati etc..).

"Aceasta este veriga lipsa dintre stiinta moderna si misticismul antic."

Intemeietorul Institutului Noetic este cunoscutul cosmonaut american Edgar Mitchell
http://www.medica.ro/reviste_med/download/rmr/2007.4/RMR_Nr-4_2007_Art-11.pdf

Site oficial:
http://noetic.org/
http://www.theintentionexperiment.com/
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Siberia

#4
"Open is the land of Unu. Shut is the head of Thoth. Perfect is the Eye of Horus. I have delivered the Eye of Horus, the shining one, the ornament of the Eye of Ra, the Father of the Gods. I am that same Osiris who dwelleth in Amentet. Osiris knoweth his day, which cometh to an end. I am Set, the Father of the Gods. I shall never come to an end."
( Citat din Cartea Mortilor - Egiptul antic - http://history-world.org/Book%20of%20the%20Dead5.htm )



Ochiul lui Horus aka Al seeing Eye reprezinta defapt glanda pineala, cea care aduce "lumina".



______________________________________________________________

http://en.wikipedia.org/wiki/Pineal_gland
http://www.photobiology.info/Tosini.html


"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

padme

Citat din: Siberia din  21 Ianuarie 2012, 17:54:58


Ochiul lui Horus aka Al seeing Eye reprezinta defapt glanda pineala, cea care aduce "lumina".



Am mai intalnit aceasta idee, cred ca si in Istoria secreta a lumii- Jonathan Back- Ochiu' ca ochiu' da' ce ne facem ca egiptenii socoteau creierul un organ lipsit de valoare  din cate am inteles eu si mi-am amintit tocmai acum, asa ca in cazul asta... ramane de vazut daca e asa!

Siberia

Citat din: padme din  21 Ianuarie 2012, 18:02:03
Ochiu' ca ochiu' da' ce ne facem ca egiptenii socoteau creierul un organ lipsit de valoare  din cate am inteles eu si mi-am amintit tocmai acum, asa ca in cazul asta... ramane de vazut daca e asa!

Daca te referi la faptul ca egiptenii considerau inima mult mai importanta decat creierul, atunci (parerea mea) dintr-un anumit punct de vedere aveau dreptate.
Daca vorbesti despre altceva, nu stiu la ce te referi.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

padme


Da la aia ma refer si asa se naste intrebarea (la mine) cum poti considera ca ceva foarte important este localizat intr-un loc pe care il consideri lipsit de importanta??!! Sau ceva de genu'

Citat din: Siberia din  21 Ianuarie 2012, 18:05:35
.... inima mult mai importanta decat creierul, atunci (parerea mea) dintr-un anumit punct de vedere aveau dreptate.


Eu n-am inteles asta!

angellla29

#8
Citat din: padme din  21 Ianuarie 2012, 18:45:45
Da la aia ma refer si asa se naste intrebarea (la mine) cum poti considera ca ceva foarte important este localizat intr-un loc pe care il consideri lipsit de importanta??!! Sau ceva de genu'

Eu n-am inteles asta!

Ia incearca sa te gandesti putin, unde isi are salas sufletul? Cateodata unele decizii pe care le iei cu "inima" sunt mai corecte decat cele pe care le iei cu "creierul" Parerea mea :wink: Poate vechii egipteni  cunosteau mult mai bine ca noi aceste lucruri. Nu m-as mira.

Siberia

#9
   In Egiptul antic doar zeii erau detinatorii celui de-al treilea ochi - doar ei fiind cei "luminati". Dealtfel, amuletele denumite si "wedjat" erau purtate de cei vii sau morti (mumii) pentru a-i pazi de rele si a-i ajuta sa-si pastreze calea cea buna: regii erau paziti de fortele raului in viata de apoi de "wedjat".
   Daca al treilea ochi era detinut doar de zei, sufletul in schimb era detinut de orice egiptean, iar locul sufletului era inima.
De aceea inima era atat de pretuita in Egiptul antic: fiindca presupuneau ca toate sentimentele sau amintirile erau stocate in inima. Inima ca si lacas al sufletului era cantarita dupa moarte in timpul "judecatii de apoi" pentru a determina "puritatea" sufletului.
   Un simbol derivat din "Ochiul lui Horus" este "Ochiul Providentei" - sau "Ochiul Atoatevazator al lui Dumnezeu" - care se poate vedea si pe dolarul american sau in ilustratii masonice.




p.s. - Importanta inimii se poate observa si ca punct central (sau punct central de asamblare) pe axa energiilor toroidale ale corpului uman (axa pe care se regasesc toate chakrele, "inclusiv al treilea ochi").
         Interesant este ca simbolul "crucii" (crucea pe care o face orice crestin asupra sa) reprezinta intersectia planului vertical si orizontal al energiilor toroidale dezvoltate in corpul uman, punctul central al acestora fiind inima - lacasul sufletului.
         Dar asta este o poveste mai lunga ....  :wink:





"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

#10
Un articol interesant (din multe altele) despre rolul inimii ca "organ al memoriei" confirma cele spuse de Siberia (de remarcat si ipoteza existentei unui al treilea creier - "intestinal"): :-o

http://www.nlpexplorer.eu/articole-nlp/locul-constiintei-in-corpul-nostru-sau-creiere-multiple.html

"Un psihiatru i-a relatat lui Paul Pearsall o intamplare in care amintirile erau chiar mai profunde: "Am avut o pacienta, o fetita de opt ani careia i-a fost donata inima unei fetite ucise la varsta de zece ani. Mama ei a adus-o la mine pentru ca fetita incepuse sa tipe noaptea din cauza viselor in care-l vedea pe barbatul care o ucisese pe donatoarea de inima. M-am intalnit cu ea de mai multe ori si pur si simplu nu puteam nega veridicitatea relatarilor sale. Impreuna cu mama ei am decis sa chemam politia. Folosind descrierile facute de fetita, politistii au reusit sa-l gaseasca pe faptas, iar cu dovezile aduse impotriva lui de pacienta mea, condamnarea lui a fost chiar facila. Fetita stia cu acuratete de la inima ce-i fusese transplantata ora si locul unde avusese loc crima, arma pe care o folosise ucigasul si hainele pe care el le purtase (Pearsall, 1998, p.7).

Inima nu e doar o pompa. Este un organ care stocheaza si proceseaza emotii si amintiri. Cultura traditionala vorbeste despre "sentimente viscerale" si despre "adevarurile simtite de inima", iar acestea nu sunt metafore ci referiri la doua dintre organele cheie in care se afla constiinta umana. In China, cele trei "creiere" (din cap, din intestine si din inima) sunt considerate principalele centre de energie sau "chi" pe a caror reglare se bazeaza medicina traditionala chineza."


Alte date interesante pe tema asta, in cadrul unui interviu cu o doctorita chineza din SUA, tratind terifiantele practici din China pseudocomunista (de fapt un vast teritoriu de experimentare a asa-zisului socialism fascist-corporatist :evil:), unde numerosii condamnati la moarte sint utilizati ca "banci de organe" - cu implicatii deseori nefaste pentru primitorii organelor unor donatori terorizati inaintea mortii, cu ADN-ul facut varza, consecutiv influentei subtile a psihicului asupra fizicului: :roll:

http://epochtimes-romania.com/news/2006/04/transplantul-de-organe-un-interviu-cu-dr-lili-feng-profesor-la-scoala-de-medicina-baylor---1964
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Sânt atâtea cazuri clare de remanenţă a trăirilor anterioare avute de către o persoană decedată dela care sa prelevat un organ (se pare că ori şi ce organ sau chiar un simplu ţesut),şi care remanenţă de date(trăiri) se transferă dela donator la primitor odată cu prelevarea organului.Atunci se poate emite ipoteza că dacă se va reuşii un transfer mai masiv de organe şi ţesuturi dela un decedat la un accidentat (de exemplu peste 50%), este posibil oare ca la acesta să apară două identităţi diferite sau chiar să dispară identitatea avută apărând ca determinantă cea a decedatului..ceiace dacă se adevereşte ar fi un adevărat declin al omenirii,căci cu toţii am abandona totul încercând doar să mai,,renaştem''odată şi încă o dată.... :-(.Ar fi un început empiric de viaţă similar cu cea a zeilor din lucrarea lui TVM...
:evil: :mrgreen:
:takeme:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

#12
Citat din: padme din  21 Ianuarie 2012, 18:02:03
Am mai intalnit aceasta idee, cred ca si in Istoria secreta a lumii- Jonathan Back-

Aici m-am inselat, era vorba despre altceva, probabil ca o sa revin!

Citat din: Siberia din  21 Ianuarie 2012, 20:18:48
   In Egiptul antic doar zeii erau detinatorii celui de-al treilea ochi - doar ei fiind cei "luminati". Dealtfel, amuletele denumite si "wedjat" erau purtate de cei vii sau morti (mumii) pentru a-i pazi de rele si a-i ajuta sa-si pastreze calea cea buna: regii erau paziti de fortele raului in viata de apoi de "wedjat".
   Daca al treilea ochi era detinut doar de zei, sufletul in schimb era detinut de orice egiptean, iar locul sufletului era inima.



Poate spui de unde faza cu "luminati" - nu stiu de ce, dar imi da senzatia ca este o explicatie foarte noua, de tip new age!
Da amuletele erau foarte importante - ele se numeau Ochiul lui Horus, sau wedjat, sau ochiul lui Ra
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ochiul_lui_Horus

Pe de o parte Ochiul lui Horus este important pt ca si l-a pierdut in lupta cu fratele sau Seth. Ochiul este cautat, gasit si repus la loc de catre Toth. Horus foloseste ochiul pt a-l reanviat pe tatal sau
http://www.roportal.ro/articole/ochiul-lui-ra-3631.htm

Pe de alta parte Johathan Black in istoria secreta a lumii explica cumva de ce Ochiul lui Horus este perfect:

"Nu ne-au parvenit cacule matematice din Egiptul antic, dar cunostintele in domeniul matematicilor superioare s-au pastrat in arta locala. Spre exemplu, ochiul lui Horus era frecvent infatisat sub forma asa-numitului ochi udja, despre care stim astazi ca era format dintr-o serie de hieroglife ce reprezentau fractii cu totalul de 63/64. Daca inversam raportul si impartim  64 la 63, obtinem un numar numit media lui Pitagora considerat cel mai mare secret al egiptenilor. Numerele de o mare complexitate, precum media lui Pitagora, numarul pi sau phi (numit uneori di proportia de aur sau numarul de aur) sunt numite numere irationale. Ele se afla la baza structurii universului fizic si erau considerate de egipteni principiile guvernatoare ale creatiei, cele prin intermediul carora materia a precipitat din mintea cosmica. ..."


Acelasi autor sustine ca glada pineala sau al treilea ochi era reprezentat de sarpele uraeus - coroana cu sarpe (parca era cobra regala) - desi aici, repet am mari dubii, vine in contradictie cu datele despre importanta creierului.

Citat din: angellla29 din  21 Ianuarie 2012, 18:49:18
Ia incearca sa te gandesti putin, unde isi are salas sufletul? Cateodata unele decizii pe care le iei cu "inima" sunt mai corecte decat cele pe care le iei cu "creierul" Parerea mea :wink: Poate vechii egipteni  cunosteau mult mai bine ca noi aceste lucruri. Nu m-as mira.

Sufletul isi are salas in zona pieptului si nu in inima - cel putin eu asa stiu de la cineva care sustine ca stie. Egiptenii consideau inimia ca centrul inteligentei - probabil asa cum zici si tu, datorita sentimentelor/simtirilor ce apar la nivelul acestui organ in anumite situatii. Inima era cantarita si se decidea daca a fost plina de pacate sau nu!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Moarte_%28mitologie%29

Citat din: Xanadron din  21 Ianuarie 2012, 20:50:46
Un articol interesant (din multe altele) despre rolul inimii ca "organ al memoriei" confirma cele spuse de Siberia (de remarcat si ipoteza existentei unui al treilea creier - "intestinal"): :-o

http://www.nlpexplorer.eu/articole-nlp/locul-constiintei-in-corpul-nostru-sau-creiere-multiple.html

Inima nu e doar o pompa. Este un organ care stocheaza si proceseaza emotii si amintiri. Cultura traditionala vorbeste despre "sentimente viscerale" si despre "adevarurile simtite de inima", iar acestea nu sunt metafore ci referiri la doua dintre organele cheie in care se afla constiinta umana.

Sunt mult mai multe dovezi ca organele au o memorie pe care o transmit primitorului! Daca vrei o parere din putul gandirii proprii: eu cred ca fiecare dintre noi are o amprenta energetica unica si cand zic "noi" ma refer atat la total cat si la fiecare parte din noi. Un clarvazator, sau ce-o fi, adevarat dupa parerea mea ar trebui sa stie/vada daca o persoana are un organ transplantat!

Si cam atat pt azi! :))))))))

Siberia

#13
Draga colega @padme,
   Am sa citez mai jos (si-o sa ma chinui sa si traduc) din ceea ce tie-ti face impresia ca e ceva "new age" dar nu este (sâc).

"Sufficient similarity exists between the Masonic CHiram and the Kundalini of Hindu mysticism to warrant the assumption that CHiram may be considered a symbol also of the Spirit Fire moving through the sixth ventricle of the spinal column. The exact science of human regeneration is the Lost Key of Masonry, for when the Spirit Fire is lifted up through the thirty-three degrees, or segments of the spinal column, and enters into the domed chamber of the human skull, it finally passes into the pituitary body (Isis), where it invokes Ra (the pineal gland) and demands the Sacred Name. Operative Masonry, in the fullest meaning of that term, signifies the process by which the Eye of Horus is opened."
http://www.sacred-texts.com/eso/sta/sta18.htm
________________________________________________________________________________________________
"Stiinta exacta a regenerarii umane reprezinta Cheia Pierduta a Masoneriei - pentru ca atunci cand Focul Spiritual este inaltat prin cele 33 de grade sau segmente ale coloanei cervicale si intra  in camera cu bolta a craniului uman, trece in sfarsit in corpul pituitar (Isis), unde il invoca pe Ra (glanda pineala) si intreaba Numele Sacru - Masoneria Operativa in intelesul ei deplin reprezinta procesul prin care se deschide Ochiul lui Horus."


"The symbol, like the Eye of Horus, according to the Rosicrucians, has a symbolic meaning for mystical traditions that assert God's Omniscience, Omnipotence and Omnipresence. This eye of Horus has special place in AMORC's temples and chapters. The Rosicrucians do not regard the third eye as an actual organ but as a faculty of perception.
AMORC affirms the value of the pineal and pituitary glands and other psychic centers in maintaining physical health, when working harmoniously, as well as to perceive phenomena beyond the scope of our objective consciousness."

________________________________________________________________________________________________
"Simbolul, ca de exemplu Ochiul lui Horus, conform credintei Rosicrucianilor, semnifica in mod simbolic traditiile mistice care afirma omniscienta, omnipotenta si omniprezenta lui Dumnezeu. Acest Ochi a lui Horus are un loc special in templele si capitolele AMORC-ului. Rosicrucianii nu vad cel de-al treilea ochi ca pe un organ propriu-zis ci ca pe o facultate de perceptie.
AMORC afirma valoarea glandelor pineala si pituitara (hipofiza) sau a altor centri psihici in mentinerea sanatatii fizice (atunci cand se lucreaza in mod armonios), cat si in perceperea fenomenelor ce trec de domeniul in care functioneaza constiinta noastra obiectiva."


- extras din cartea AMORC Unmasked: The hidden mind control techniques of the Rosicrucian order -
* AMORC = Ancient and Mystical Order Rosae Crucis = Ordinul antic si mistic al Rosicrucianilor
http://books.google.ro/books?id=VsDy0kIzQeoC&pg=PA72&lpg=PA72&dq=amorc+eye+of+horus&source=bl&ots=SgppSXOt2D&sig=uMAFeVrnO_uTnYBpeVW9z8IlJuQ&hl=ro&sa=X&ei=WIQdT7iuM8KD-wast8i1Cg&ved=0CCgQ6AEwAQ#v=onepage&q

Si as putea continua cu citate din Albert Pike, care aloca capitole intregi explicarii acestui ochi al lui Horus sau Ochiul Mintii cum il mai numeste, sau chiar si citate din O.T.O. ( Ordo Templi Orientis - Loja Solara)... dar ma opresc aici.

Fac o mica paranteza (fiindca de data asta am eu o  intrebare pentru tine, @padme) pentru a prezenta ceea ce defineste miscarea (religia) New Age.
"Its central precepts have been described as "drawing on both Eastern and Western spiritual and metaphysical traditions and then infusing them with influences from self-help and motivational psychology, holistic health, parapsychology, consciousness research and quantum physics".[2] It aims to create "a spirituality without borders or confining dogmas" that is inclusive and pluralistic."
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Age

Nu crezi ca aceasta caracterizare ar putea fi atribuita in aceeasi masura religiei Crestine ?
(daca vei dori vreodata sa raspunzi la aceasta intrebare, am rugamintea s-o faci pe subiectul "chat" pentru a nu derapa subiectul propus de colegul @mr )

Despre "uraeus":

"When the pharaohs became a manifestation of the sun god Ra, the uraeus was believed to spit poison or fire at the enemy of the king to protect him. It is often found on both sides of the sun disc usually worn by the sun god. In line with this, the uraeus became the Eye of Ra and had been connected to the goddesses who performed such functions including Hathor, Isis, Nekhbet, Sekhmet, Wadjet and Bastet. In various parts of history, it became referenced as the Eye of the Moon, the Eye of Hathor, Eye of Horus, and Eye of Ra depending on the dates and periods it was used. It may have also been connected with other goddesses like Neith and Ma'at."
http://egyptian-gods.org/egyptian-symbols-uraeus/

Dupa cum vezi, acest "uraeus" poate fi atat Ochiul lui Ra cat si Ochiul lui Horus. Ca sa intelegi asta, ar trebui sa studiezi rolul glandei pineale, modul in care lumina solara ajunge la glanda pineala si in acelasi timp rolul nocturn al glandei pineale. Dupa asta, vei face probabil si legatura simbolisticii ochiului "reparat" al lui Horus de catre Toth (zeul Cunoasterii) impreuna cu Hathor (zeita a dragostei, a cerului, a soarelui si a lunii).

Cat despre inima, e prea mult de discutat...
Intr-o alta zi si intr-un alt loc (fiindca pana acum nu s-a discutat despre inima ca si simbol).
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr


"...Daca exista vreo miscare esentiala, ea este aceea care a facut din om o fiinta verticala, cu o stabilitate voluntara, o fiinta ale carei elanuri catre ideal, ale carei rugaciuni, sentimente inaltatoare si pure se ridica asemenea tamaii spre cer. Din aceasta fiinta, Fiinta suprema a facut un templu in Templu, pentru aceasta l-a inzestrat cu o inima, altfel spus cu un punct de sprijin imuabil, cu un centru de miscare care sa-l faca pe om adecvat originilor sale, asemanator cu Cauza sa prima.

In acelasi timp, este adevarat, omul a fost dotat un creier, dar acest creier, a carui inervatie este proprie intregului regn animal. se afla, de facto, supus unei categorii de miscare secundara (in raport cu miscarea initiala). Creierul, instrument al gandirii in lume si transformator in folosul omului si al lumii al acestei gandiri latente, o face astfel realizabila prin intermediul sau. Dar numai inima, printr-un inspir si un expir secret, permite omului, ramanand unita cu Dumnezeu, sa fie gandire vie.

Astfel, gratie acestei pulsatii regale, omul isi pastreaza cuvantul de divinitate si munceste sub egida Creatorului, atent la Legea lui, fericit de o bucurie pe care numai el si-o poate rapi siesi, abatandu-se de la calea secreta care duce de la inima sa la Inima universala, la Inima divina...

Recazut la nivelul animalitatii, chiar daca el o crede indreptatit sa o numeasca superioara, omul nu se mai poate servi decat de creier si de anexele sale. Astfel, el traieste numai din posibilitatile sale transformatoare; traieste din gandirea latenta raspandita in lume; dar nu-i mai sta in putere sa fie gandire vie. Si totusi religiile, sfintii, chiar si monumentele inaltate sub semnul unei investituri spirituale disparute graiesc omului despre originea si privilegiile care ii reveneau. Numai sa vrea si atentia sa indreptata exclusiv asupra nevoilor inerente starii sale relative poate sa restabileasca in el echilibrul, sa-l faca sa-si recapete fericirea...

Excesul ratacirilor sale in obliga pe om sa le recunoasca desertaciunea. La capatul puterilor, iata-l cum printr-o miscare instinctiva se repliaza asupra lui insusi, se refugiaza in propriai inima si, timid, incearca sa coboare in cripta ei tacuta. Acolo, zgomotele desarte ale lumii amutesc. Daca ele se fac totusi auzite, aceasta inseamna ca strafundul mut nu a fost atins inca si ca pragul august nu a fost inca trecut... Lumea si omul sunt una. Iar Inima omului si Inima lumii sunt o singura Inima." articol scris de doamna Th. Darel in revista Vers l'Unite, 1926

As putea oare sa-l vad pe Isus ca fiind primul personaj "new age"? Cam asa pare daca e sa-l incadrez in ghiveciul de idei din lumea de astazi. Dar este departe de asa ceva. Depinde cu ce "organ" din dotare ma stradui sa-I vad invatatura si povetele: inima sau creierul.
Aleg sa-L vad cu inima si sa-L aplic in jurul meu cu creierul. ..Si numai intr-o relatie de maestru - discipol!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein