Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Misterele de lângă noi.

Creat de SLEAH19, 17 Noiembrie 2011, 00:16:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19


    Auzim despre ele recent sau le ştim  de mult timp . 
Alţii le ştiu de atâta timp şi  se miră cât de naiv eşti, că tu  încă nu  ştii de ele . Pentru ei par atât de  banale, că se confundă cu normalitatea şi puţini mai vorbesc sau mai au timp pentru ele.

Dar nu sunt lucruri normale tocmai pentru că au o parte misterioasă , uneori  chiar ocultată, pentru care ai nevoie de  efort şi noroc să mai risipeşti din mister.

    Sunt Misterele de lângă noi.
    Prezente peste tot ,nu cred că există localitate sau regiune  mai mică sau mai mare fără  mituri şi  legende locale sau lagende urbane  , unele venind din istorie chiar  cu iz de credibilitate  cu dovezi materiale , cu simboluri plantate ciudat .

    Personal am fost atras de unele legende urbane din zona unde locuiesc , am încercat să  investighez o parte din ele, discret, poate naiv şi neprofesionist , şi doresc ca unele care prezintă oarece  interes , să le expun în acest topic. Toţi cei care cunosc mai mult despre cazurile expuse sau alte legende din orice zonă (de ex. pe topicul ştirilor sa pomenit de Biserica Neagră din Braşov si un tunel subteran),  să vină cu informaţii în măsura în care pot, fără să se expună (cunosc un caz, pe care nu pot să-l produc aici sau în altă parte, fără consecinţe) .


Lacul  Balaurul

Legendă:

    Totul a început cu vizita Preşedintelui Nixon în România din august 1969 La un an de la ,,Primăvara de la Praga", ,,rebelul estului comunist" Ceauşescu , care înfruntase Marele Urs , se bucura de atenţia Vestului.  Richard Nixon şi Henry Kissinger intenţionau creierea unui cap de pod în România , care să servească intereselor din acele vremuri , poate apropierea de URSS , poate ţinerea în şah a blocului comunist prin relaţii favorizate cu unul dintre statele blocului ,nu are în cazul de faţă importanţă.

     Legenda, lansată pe şoptite , la începutul anilor  70, în Timişoara , de surse se pare informate, spune că într-una din rundele de discuţii care a avut loc în 2 august 1969, dincolo de partea oficială, au avut loc şi câteva discuţii ,,pe problemele mai importante", la care au participat doar Nicolae Ceauşescu şi Ion Gheorghe Maurer, de partea română, şi Richard Nixon şi Henry Kissinger, de cea americană. Pe lângă transmiterea intenţiei de acordare a ,,Clauzei naţiunii celei mai favorizate" României în anumite condiţii, avantaje financiare din partea organismelor mondiale ,probleme sensibile de  politica în Orientul Mijlociu etc , la ,,cafea" liderii americani le transmit celor doi conducători comunişti printre altele , că sateliţii americani au descoperit un imens canal subteran ,plin cu apă,  navigabil care leagă Marea Adriatică pe sub fosta Iugoslavie , de sud-vestul Banatului , şi chiar comunică cu suprafaţa în anumite locuri.



Lacul Balaurul
Lacul Balaurul este de fapt o baltă situată in sud/vestul Timişoarei . La începutul anilor 70 zona era un câmp aproape pustiu între marginea oraşului şi satul de colonisti şvabi, Freidorf devenit acum cartier al Timişorii. Strada Lacului cu blocurile comuniste sau construit ulterior  iar cartierul de vile după revoluţie. În apropiere erau doar câteva case tărăneşti . Există martori din acea vreme care povestesc că la un moment dat nu au mai putut pescui în balta lor pentru că a fost înconjurată de garduri de tablă foarte înalte , soldaţi din efectivele de securitate au  creat o zonă interzisă de zeci de metrii şi în zonă au apărut tot felul de utilaje , varianta oficială fiind de amenajare a bălţii.
   Nu am din păcate , deşi am căutat mult, o mărturie la prima mână a curioşilor ( nu au fost puţini) care au văzut cu ochii lor, după câteva luni descărcarea de pe platforme impozante şi atrăgătoare de atenţie, mai ales pentru acele vremuri ,pe timpul nopţii a două ,,utilaje" , catalogate de martori la unison ca fiind minisubmarine.
Oameni care au fost martori există în zona Aurora şi dacă sunt colegi timişoreni care îi  au printre  cunoştinţe  ar putea veni cu relatări.

  După o perioadă în care accesul la Balaurul a fost interzis , în mod tacit paza a dipărut , totul reintrând aparent în normal. Aparent , pentru că în acea scurtă perioadă pe o rază de maxim un km de Lacul Balaurul au apărut trei ,, lacuri" mai mici de forme rectangulare: primul pe un teren închis dar izolat şi neaccesibil, din spatele Fabricii de Tramvaie, al doilea pe un teren la fel de inaccesibil si închis din spatele fabricii Dermatina şi al treilea şi cel mai interesant a apărut peste rambleul de cale ferată .
   Acest al treilea lac devine cel mai interesant din mai multe puncte de vedere.  Are formă dreptunghiulară şi mărimea unui teren de fotbal. A fost înconjurat imediat după excavarea lui de garduri şi vegetaţie , au fost construite pavilioane locul devenind Unitate militară pe toată perioada comunistă până după anul 2002 . Eu o să-l denumesc Lacul Militar din
motive evidente.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

 Contrar părerii care ţi-ai putea-o face privind zona de pe Google Earth, vă asigur că locul este extrem de izolat , chiar de pe strada nou extinsă  din cartierul Freidorf, cu vile construită după 2003 ,  care cade perpendicular pe gardul  fostei UM , lacul e greu de remarcat , pentru că limita este de fapt o conductă înaltă de 3 metri pe stâlpi de beton şi vegetaţia e foarte deasă . In partea opusă este acum o ţară a nimănui cu câteva colibe/bordeie pitite la poala rambleului , greu de găsit si din satelit  locuite de boschetari crâncen de dubioşi şi multe schelete de maşini devalizate . Probabil că şi maşinile şi unii din boschetari sun ,,căutaţi frenetic" de poliţia română  . Poliţie care se află peste câteva pâlcuri de pomi canale şi boscheţi cam 800 de metri şi care prin nu ştiu ce departament păzeşte discret obiectivul după ce armata a desfiinţat unitatea . Locuiesc în partea opusă a oraşului, merg rar acolo la un cunoscut în vizită . L-am vizitat  o dată  în primăvară,am ieşit la plimbare  şitiind povestea cu ciudatele bălţi , am trecut rambleul de CF , am aterizat dincolo printr-o spărtură şi am nimerit pe un miniteren de fotbal care era folosit probabil in trecut de soldaţi şi în prezent de ceva copii din zonă.Langă terenul de fotbal în iarba mare erau aruncate in cantitate destul de mare tot felul de chestii  militare , ca şi atunci când goleşti o magazie: pături , efecte, măşti de gaze , raniţe , veselă de campanie furtune de hidrant şi chiar nişte registre banale . Am înaintat spre lacul dreptunghiular şi imediat au apărut doi poliţişti cu tot protocolul de rigoare  : - Este interzis să vă apropiaţi de apă , este obiectiv militar , părăsiţi imediat locul altfel vă luăm la pavilioane pentru legitimare. Binenţeles că mi-am cerut scuze şi am făcut cale întoarsă.
  L-am investigat discret pe cunoscutul meu despre ce e dincolo de calea ferată şi el mi-a spus că nici câinele nu-l plimbă pe acolo , e obiectiv militar , aşa a apucat el de când se ştie şi nimeni de pe acolo nu e curios ce fel de obiectiv este. Unii , naivi din zonă, cred că Lacul Militar ar aparţine unui colonel şi de aceia este păzit , să nu fie braconat de pescarii amatori .
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

       Ultima vizită am făcut-o în octombrie 2011 , într-o duminică după amiaza locul fiind ,,mort" la acea oră , m-am apropiat , am dat un înconjur lacului , am făcut şi ceva poze la repezeală pe care le postez.  Cum spuneam Lacul Militar este de aprox 90/50 m , însă trecând din nou pe lângă micul teren de fotbal am rămas un pic stupefiat de lucrurile noi care au apărut aruncate în iarbă: pe lângă costume antichimice si raniţe se văd clar două bărci gonflabile militare ca şi cele din filmele de comando una parţial arsă şi elemente din costume de scafandru. Dragii mei, Banatul e o câmpie.Credeţi că aici era cel mai nimerit ca armata sau internele să îşi instruiască trupele de puşcaşi marini , într-un dreptunghi de 90 de metri? Deşi am fost sigur că mi-a ieşit în foto , din cauza vitezei nu a ieşit şi nu vă pot arăta acum un ciudat cheson pătrat de beton aflat în lateral sub pomi la nivelul solului, cu legătură evidentă pe dedesupt direct în dreptunghiul de apă , iar pe latura dinspre pavilioane sunt două rampe de beton , acum cucerite de vegetaţie dar evident folosite pentru îmbarcare .  Pavilioanele sunt mai toate dărăpănate , mai puţin unul care probabil mai are curent şi foloseşte ca adăpost pentru cei care au misiunea să mai supravegheze o baltă aprent fără nici o explicaţie , acum în 2011. Ei bine , în acea dupăamiază , lângă acel mic pavilion încă funcţional erau nu maşini ale poliţiei sau armatei ci două strălicutoare jeepuri negre. Poate erau boşii cu nişte amante , dar eu cred altceva.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

De ce ? Pentru că în această vară au început la balta mamă recte Lacul Balaurul nişte lucrări de ,,amenajare turistică" , lacul este plin din nou de utilaje de decolmatare şi oficial balta a încăput pe mâna unor gospodari şi se doreşte crearea unui punct de atracţie turistică , bărcuţe etc. Vom trăi şi vom vedea. Realitatea este momentan cam aşa. Pe o latură a bălţii există un restaurant şi o terasă pe piloni deasupra apei . Ciudat că în lateral au mai fost construite pe piloni două terase  nefolosite vreodată iar unii s-au grăbit să spună că ar fi debarcadere . Ca să ajungi la restaurantul şi baza sportivă treci printr-o poartă cu un gard imens peste care nu prea se vede . La o adică dacă se îchide poarta , nu mai există acces la baltă. Cui credeţi că aparţine restaurantul ? Unui domn M. , care a ieşit din poliţie în urma unor evenimente de acum mulţi ani când partenerul lui, poliţist a fost ucis într-un schimb de focuri cu lumea interlopă . Mai târziu s-a spus în târg , că schimbul de focuri ere de fapt o reglare de conturi. Nu ştiu dacă ar avea legătură cu subiectul dar faptul că un subofiţer de poliţie mazilit,a făcut o investiţie de sute de mii de euro (restaurantul este de un  lux desăvărşit) mie mi-a dat de gândit . Poate fi o nouă misiune. Acum să trecem un pic la,  Lacul Balaurul de lângă restaurantul cu pricina . El este acum înconjurat de un gard de stuf dinspre parcare , nu există posibilitatea de a ajunge pe celelalte maluri în mod direct . Dacă  acum câţiva ani exista o mică plajă de iarbă , acum toate malurile au fost înălţate prin bascularea de pământ de la alte construcţii si după cum se vede din poze imaginea e dezolantă. Pe marginea bălţii există o avertizare pentru cei inconştienţi care ar dori să facă baie în aşa ceva , care spune că apa ar avea o adâncime de .... 8 – 12 metri.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

   Şi acum nişte fandări logice : O baltă de maxim 200 de metrii este decolmatată în vederea realizării de agrement acvatic întrun oraş cu un canal navigabil de zeci de km (Bega), plin de vaporaşe , hidrobiciclete şi cluburi de caiac canoe. Să nu luăm în calcul aspectul dezolant în cea mai mare parte a peisajului dar când o amărâtă de baltă din ,,pusta Banatului" are deja o adâncime de 12 metrii de parcă ar fi un lac într-un crater de vulcan , la ce ar mai trebui decolmatat ? O să circule pe cei 200 de metri de luciu , iahturi cu turişti cu pescajul mai mare de 5 – 7 metri?


Părerea mea
   Posibil prin retragerea Mării Sarmatice sau Panonice , să se fi format astfel de canale subterane , destul de mari încât să fie navigabile cu minisubmarine . În evul mediu mare parte din sudul oraşului de astăzi, e consemnat ca fiind mlăştinos. Locuitorii satelor Utvin şi Sânmihaiul German spun că în zona lor , apropiată de Balaurul , pânza freatică era în anii 60 la un metru, dacă săpai şi multe zone erau mlaştini întinse.  În prezent pâza freatică e la câţiva metrii şi mlaştinile au dispărut, poate şi de aici nevoia de decolmatare şi revenire în prima Baltă.
La nivelul tehnologiei din 70 , au încercat să sondeze traseul canalului cel mai potrivit pentru mutarea bazei întrun loc mai ferit şi aşa au apărut cale trei bălţi cu maluri geometrice , cel mai potrivit a fost socotit cel Militar
Cred ,  că acel cheson din beton, a folosit sau  foloseşte la adăpostirea minisubmarinelor.
  Legătura subterană cu Marea Adriatică era evident în vremea comunismului de o mare importanţă : lansarea de spioni sau killeri politici , era ideală  când nici o graniţă vest europeană nu putea raporta mişcarea prin graniţe a spionilor/ contraspionilor români . Ar fi putut fi folosit în multe alte scopuri , de la contrabandă cu materilale rare  până la introducerea de valută cash pe care intreprinderile securiste  le făceau prin paradisurile fiscale . Puteai să realizezi orice contacte în apele internaţionale cu agenţi sau alte servicii . 
 
       Sunt păreri şi supoziţii ale unui mare amator ,care  sunt eu , investigaţii făcute fără profesionism , dar dacă cineva doreşte se poate convinge de unul singur: Lacul Militar e acolo, chesonul e acolo iar in iarbă la 50 de metri de lac sunt şi astăzi 16 nov 2011, două bărci de comando militare si părţi din echipament de scafandru . Poziţia o aveţi pe Goagăl Earth  şi legenda are destul de mult parfum de adevăr.


P.S. Postările repetate au fost inevitabile.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Tayka

#5
Fiind şi eu Timişorean (ba mai mult din cartierul Dâmboviţa),şi mai fiind şi ..pescar,pot spune că cunosc f. bine belţile cu pricina,cred că ai omis-o pe cea mai adâncă;cea de lângă moara de porumb(e drept că a fost asanată de mult)cât despre cea a ,,militarilor",(care de fapt e a pompierilor militari)am avut ocazia să merg în unitate de mai multe ori, fata mea fiind cadru militar activ(maior).Într-adevăr m-a frapat şi pe mine faptul că era totul păzit straşnic şi peste tot este o imensă placă de beton.Acele ,,bărcuţe''nu sânt de fapt bărci ci echipament militar de..plutire,ele se ataşează cu centură în jurul militarului şi se gonflează,susţinând-ul deasupra apei,echipamentul complect mai conţine mască, 2 palete,şi conbinezon impermiabil.Sânt convins că cele ,,molărite''de tine au fost casate şi arse acolo.Cred că nu dezvălui vreun mare secret militar dacă îţi spun că acolo sânt nişte magazii de echipamente militare,şi care şti cum e la armată;când expiră termenul se casează.Este posibil să existe tuneluri inundate,şi eu am auzit de ceva tunele ce comunică cu Serbia,şi e posibil să comunice şi cu marea Adriatică,o să mai investighez şi eu problema,îţi dai seama ce bani s-ar scoate din turismul cu...mini-subarine... :-D Nici americanii nu au ,,metrouri subaqvatice".. :lol:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

  Tayka, dacă priveşti atent pozele cu echipamentul aruncat , se observă o placă de placaj tip tego , acela este spatele solid al unei bărci gonflabile de cel puţin patru persoane, parte solidă pe care se putea ataşa un motor cu elice. Asemenea bărci nu puteau face parte din echipamentul personal al unui soldat. Sigur că unitatea trebuia să aparţină unei ,,arme,, şi cel mai nimerit era să fie de pompieri , că de marină ar fi bătut la oki. Mari unităţi de pompieri erau la Kandia şi pe Baader , asta aruncată în câmp era sigur de acoperire.

   Timisoara are acum mari unităţi dezafectate in toate cartierele, Chişodei ,pustiu, în unităţile de tancuri de pe Girocului se pasc vacile în voie de către ţărani iar în unităţile de pe Calea Lipovei  dezafectate , locuitorii de la bloc trec gardul şi fac primăvara grătare pe baza sportivă a unităţilor , nu te deranjează nimeni de la ,,conservare,,.

  Dacă mergi cu o undiţă la Balta Militară care este dezafectată , eşti interceptat de poliţie în minutul doi.

  Poţi începe investiaţia folosind undiţa Tayku-le. 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

F. interesant topic, SLEAH19!
Desi-s imposibil (dupa mine) de condus oarece investigatii in conditiile obiective din zona.

Personal, regret si acum retragerea definitiva de pe RUFOn a documentatului user Lucian Cozma, din ale carui cunostintze transmise aici in scurta sa activitate (doar 23 de postari - unele dedicate sensibilei problematici a subteranelor mai mult sau mai putin naturale), multe s-au dovedit a fi extrem de interesante.
Si care ne-ar fi putut clarifica poate unele aspecte ale ipotezei "tunelului Banat-Adriatica"

P.S. @Tayka - Nu zi hop, :-D ca si americanii au d-astea!!! Ba chiar mai babane ca ale noastre.
Mai precis, ar fi vorba de o cale navigabila pentru submarine nucleare,  :-o (lunga de... 212 statute miles adica vreo 340 km) - fiindca Centrul pentru Dezvoltarea Armelor US Navy e amplasat... in mijlocul desertului Nevada. In fine, asta-i doar unul din motive.

Toate "gaurile astea de svaitzer" pot fi oricum incluse intr-o teorie a Pamintului macar... partial gol pe dinlauntru. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

#8
Am început,, investigaţia''!!! 8-) :-D  :evil:
Am 2 membrii din familie şi unul din fam. ginerelui,angajaţi la um. pompierii militari şi smurd-TIM.ba chiar şi unul ieşit la pensie,şi cărora când le-am povestit treaba mai întâi s-au tăvălit de râs,după care mi-au zis;Taica dela ce ţi so trage oare... :roll: Şi ca să nu mă supăr s-au apucat să-mi explice cum e cu acele grămezi de echipamente arse:Păi zice se fac antrenamente acolo;se strâng grămezi mari de tot ce arde,şi se incendiază,după care se stinge incendiul în barem... :| se fac aceste demonstraţii periodic s-au când vin specialişti în pompieristică .Apropo-ştiaţi că pompierii francezi înaintea acţiunii se pun în genunchi,imploră ajutorul divin timp de 5 secunde după care pe timpul întregii acţiuni,o staţie cântă un imn special de încurajare.Comenzile se dau prin echipamente individuale dotate cu aparatură radio,cameră tv,şi senzori la organele vitale... :rainbow:
Dar să revin;Acolo (în Freidorf)nu mai există decât un singur angajat care se ocupă de distribuirea materealelor.I-am întrebat ce caută bărci gonflabile acolo?şi mi-au zis că sânt casări dela smurd,instituţie care este parte componentă cu pompierii militari. Despre balta Balaurul se pare că într-adevăr s-a observat atunci demult ceva utilaj mare cu braţ de macara,şi care fiind plin cu noroi şi alge verzi,şi care în mod normal ne prea având ce căuta în mijlocul unei belţi,a fost uşor confundat cu un ,,balaur'',Deocamdată cam atât de-la Timişoara... :ufo:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

  SMURD e o instituţie mai nouă decât acele bărci , iar acolo nu este deloc un incinerator de echipament militar casat ci doar aruncat neglijent din acea mică unitate militară , ce a fost bun a fost probabil recuperat , ce nu mai era in stare de folosire l-a aruncat te miri ce tilicar care a rezolvat problema în stil românesc clasic. . Antrenamente cu bărci pe un lac aşa de mic e mai greu de crezut. Tayka dacă aţi locuit în cartierul Dâmboviţa este imposibil să nu fi auzit de povestea bălţilor încă din anii 70 . Eu sunt mai tânăr şi am auzit-o din multe surse , o sursă fiind un jurnalist de investigaţii din presa locală. Ce părere aveţi de lucrărările din Lacul Balaurul care au început in aprilie 2011 , cui folosesc ? Care vor fi finalitatea lor?Amenajările din 70, când oamenii confundau utilajele cu balauri nu au avut nici scop evident , nici finalitate , Lacul nu este nici măcar dalat cu dale de beton dar acum este decolmatat din nou cu mari eforturi într-o perioadă de criză . Cu ce fonduri ? Cum se vor amortiza investiţiile?

  E doar o legendă urbană de care şi eu m-aş amuza . Dar după ce am răspunsul la nişte întrebări.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

Sa ma bag si eu in vb.
Curajoasa si tenace investigatie a colegilor nostrii. Dar vin cu o idee - luam o piatra mai mare, legam o sfoara de cateva sute de metrii, mai reszistenta - ca cea folosita de zidari - si fleosc in mijlocul lacului. Daca se duce si se tot duce .... am pus de un Jurasic-parc subacvatic. Daca nu... asta e.

fiulploii

@Tayka ,
Dupa opinia mea ar fi doua situatii :
1-cei din familie nu stiu pentru ca nu au acces la informatiile respective
2-cei din familie nu stiu pentru ca lucreaza sub acoperire . Stim toti ca sunt meserii legendate in care nici macar familia nu stie ce face persoana respectiva .

parerea mea e ca expunerea colegului @SLEAH19 este logica si nu contine exagerari . Sunt inclinat sa cred ca cele expuse de tine sunt o dovada indirecta a cele expuse de initiatorul acestui topic . Mai ales ca , citez :
Citat din: Tayka din  17 Noiembrie 2011, 19:28:48
...
Am 2 membrii din familie şi unul din fam. ginerelui,angajaţi la um. pompierii militari şi smurd-TIM.ba chiar şi unul ieşit la pensie,şi cărora când le-am povestit treaba mai întâi s-au tăvălit de râs,după care mi-au zis;Taica dela ce ţi so trage oare... :roll: Şi ca să nu mă supăr s-au apucat să-mi explice cum e cu acele grămezi de echipamente arse:...
adica sa moara investigatia din fasha  :-D
No offence .

Tayka

Citat din: fiulploii din  17 Noiembrie 2011, 22:50:59
@Tayka ,
Dupa opinia mea ar fi doua situatii :
1-cei din familie nu stiu pentru ca nu au acces la informatiile respective
2-cei din familie nu stiu pentru ca lucreaza sub acoperire .
Este posibil să fie şi varianta 2-a;secretul militar rămânând azi printre puţinele legăminte care se mai păstrează.Numai că eu îmi cunosc fata care chiar dacă exista o asemenea problemă,prin care ea este obligată să nu punem în discuţie această problemă îmi spunea ceva în genul;Nu cunosc, hai să schimbăm discuţia,etc.etc.
La fel de bine e posibilă însă şi prima variantă; să existe fenomenul dar el să nu fie ştiut decât de comandant(sau poate nici de acesta) dar atunci există şi posibilitatea ca fenomenul să fie descoperit de neavizaţi şi să intre toată mass media pe fir.Fata mea este chiar ofiţer de investigaţii,merge după incendii şi evaluează situaţia,nu cred eu că dacă ar exista fenomenul,nu ar cunoaşte şi ea ceva amănunte,cel puţin la subunitatea Freidorf.Cât despre ,,curajoasa''ideie a colegului Gânditorul de a arunca cu piatra în mijlocul belţii,dela Balaur trebuie spus că zilnic se aruncă ,,la grund" de către pescari cu sute de cârlige dar nimeni nu a agăţat până acum vreun scafandru sau mini-submarin,doar câte un peştişor prăpădit.. :-D Acum nu zic că nu ar putea exista şi vreun un tunel acolo care să fie însă acoperit,şi probabil doar un chepeng,ceva de acces,care şi el să fie însă închis ermetic,iar poziţia să fie cunoscută doar de anumite persoane.
Un alt mister cred eu că este cel de-la ,,groapa fără fund''situată lângă terasa Albina căci unde atunci când s-a renovat şoseaua spre Buziaş,în dreptul acestei gropi,s-au ridicat paravane foarte înalte şi atenţie s-a asfaltat o deviere de trafic,până s-a terminat lucrările acolo,şi o treabă care în mod normal nu dura mai mult de 2,3 săptămâni a durat acolo mai bine de un an.Iar la scurt timp după terminarea şoselei aceasta sa..surpat  8-) :evil:
Eu cred că tunelele (dacă există) nu ar fi deloc inundate având în vedere diferenţa de nivel între zona Câmpiei de Vest şi nivelul mării.Şi dacă e cum au spus americanii că din loc în loc ies la suprafaţă,e posibil ca şi sârbii să cunoască această reţea. :|
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Ganditorul

#13
Nu am spus-o ironic. Chiar mi se pare curajoasa si tenace investigatia. Nu oricine are tupeul sa intre si sa fotografieze o zona ... interzisa. Despre restul povestii nu pot sa ma pronunt. Ceva zvonuri despre tuneluri care acopera mari distante au existatt - si pe zona muntilor, si pe zona deltei si iata acum si pe zona Timisoaarei.  Dar e neverosimil... Pana la Adriatica sunt sute/mii de km. Un astfel de tunel nu se poate face ... necesita multa munca si e inutil. Dar poate fi ceva natural..
Pe de alta parte o comunicare subacvatica peste curba de nivel, deci mult deasupra nivelului apei, e iar o ipoteza greu de acceptat. Chestia cu "chepengul" sub apa ar functiona numai daca tot tunelul ar fi inundat - altfel o deschidere a "chepengului" ar transforma lacul intr-o imensa palnie, intr-un sorb.
Oricum, pe acest subiectt nu se pot pronunta decat localnicii... Noi doar citim si ne stapanim cu greu curiozitatea.

fiulploii

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2479.msg43931.html#msg43931

Poate ar fi util de recitit sectiunea de mai sus cu accent pe postarile colegului @Lucian Cozma .