Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Misterele de lângă noi.

Creat de SLEAH19, 17 Noiembrie 2011, 00:16:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: abyss din  09 Octombrie 2013, 08:26:49
Nasul e pictat nasol. In rest e interesanta lucrarea. Se refera cred la influenta subtila realizata prin telepatie a unor sunete armonice. Pe mainile care executa acel "dans" controlat telepatic se pot observa stilizate chei muzicale.
Mi-ai luat vorba din... nas :lol:, compadre - asa-i deci, zona de tranzitie a narilor cu buza superioara e nefiresc imaginata.

De acord si cu varianta de simbolistica NLP-muzical-modelatoare, remarcata de curind si-n clipul reclamei aleia Rompetrol/Festivalul Enescu cu ADN-ul si portativul.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#106
Mainile "tatuate" imi dau impresia a fi ... "barbatesti" ... doar cele indreptate spre tample au conformatie  ... "femeiasca" ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

SLEAH19

Păreri mai mult decât avizate mai, ales în ce priveşte grafica şi pictura. Nu intuiesc însă (vorba vine) scopul amplasării ei pentru că am omis să precizez , se află  în mijlocul Cartierului Studenţesc pe una dintre cele mai circulate străduţe , de aceea eu totuşi cred că falangele nu sunt pictate aşa aleatoriu  ... zice ele ceva!!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

terraflorin

Citat din: Arhanghelul din  10 Septembrie 2013, 12:35:56
Pentru contracte vorbeste cu ... 6   


cu Ku Klux Klan ? :D

Ganditorul

Vodafone  :evil: :evil: :evil:

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  10 Septembrie 2013, 09:52:49
Asa cum mai ziceam p-acilea, "cheia" tuturor mesajelor oculte de genul astora cred c-ar fi doar (improbabila) dezvaluire a continutului convorbirilor care obligatoriu au avut loc intre misteriosii (sau nu prea?) comanditari :evil: ai lucrarilor si autorii picturilor - comanditari care-i clar ca au dat "indicatii pretioase" artistilor.

Ultimul exemplu postat, este  in orice caz, realizat la un nivel remarcabil din pdv strict artistic - cu nimic mai prejos decit picturile murale din Denver Airport sau Bank of America.
Tare-as fi curios deci CINE anume-i autorul, cit malai a incasat pt. lucrare (deloc simplu de executat, dar si de pregatit suportul mural ca sa dureze macar citiva ani, daca nu decenii) si cita libertate i s-a lasat in conceptie.

Tare aş fi dorit să dau răspunsuri complete curiozităţii tale Xanadron dar pentru moment trebuie să te mulţumeşti cu unul parţial dar interesant:

Treceam astăzi relaxat pe strada Pestalozzi din TM, când văd vis a vis de Liceul Jean Louis Calderon o nouă şi imensă pictură murală viu colorată. Parchez şi cobor să o admir şi spre surprinderea mea văd că pictura era in curs de executare, autorii fiind în plin exerciţiu al creaţiei. Fac discret câteva foto şi apoi profit de faptul că unul din cei doi artişti picta ceva pe o poartă, mă apropii de el cu aerul că aştept pe cineva, privesc cum pictează şi îl întreb:

- Pictaţi după un plan, o schiţă sau improvizaţi aşa .. din talent? 
- !? ... nu forbeşti romameşti !
- !!!???  :-o ... speak english, french?
-  Sao brasiliero , forbeşti portugesu ..


Nu o mai lungesc, am dedus cu greu că este un băiat cu talent , recrutat de pe străzi de undeva din Brazilia, el este simplu executant, cel de pe schelă este şeful lui, la el sunt schiţele, şi el pictează pe acea poartă un carusel, nici  şeful nu forbeşti romaneşti  e din Hamburg. Când am pus întrebarea cine i-a angajat, cine le dă bani pentru spray-uri şi pictură, a scos şapca neagră din cap şi mi-a arătat o inscripţie - ,, molotow,,

Mai mult nu am putut scoate, i-am făcut sem că vreau să-i fac o poză şi ne-am despărţit prieteni,  nu are nici vină, nici habar!

Ca şi precedenta pictură şi aceasta e amplasată pe o arteră pe care circulă foarte mulţi tineri pentru că lângă liceul amintit se află o facultate ( F de Economie si Afaceri ) a Universităţii de Vest cu mii de studenţi. 

 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Utile informatii, draga SLEAH - chiar de-or fi un pic dezamagitoare pentru fibra noastra patriotica. :-D
...Adica nici macar niste amarite de simboluri luciferice :evil: nu sintem in stare sa ne zugravim singurei? De ce tre' sa vina the Lions cu o carutza Rotary de vopsele acrilice taman de la Hamburg... si mai ales cu ideile??

Concluzia cam trista: raminem la statut de COLONIE si pe felia asta. :|
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  11 Octombrie 2013, 08:01:09
...Concluzia cam trista: raminem la statut de COLONIE si pe felia asta. ..
Bei Xanadroane eu am ajuns la o concluzie muuult mai trista: noi nici rahat nu mai suntem in stare sa mancam ca lumea, tre sa ne duca cineva stranier linguritza la gura, altfel nimerim pe langa.

SLEAH19

#113
Doar pentru a testa noile limite de atachament, am zis sa postez niste foto mai din toamna cu  opera  finalizata de care am pomenit mai sus.
O ,,salata,, de simboluri tot mai aberante !


P.S.   Alx - am incercat cu 7 foto care se incadrau ca tip, dimensiune si numar, avand in vedere ca maximul este de 10, dar m-a aruncat afara din postare de cateva ori, abia cand am revenit la vechiul numar de patru foto/post a mers . Nu stiu la alti colegi cum e dar la mine inca nu merge!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

equilibrum

Se observa scris: capitala culturala europeana, ori asta ma face sa deduc ca fondurile au venit de la primarie... insa locatia picturii e si mai interesanta, acolo fara aprobarea italienilor de la enel (sau cum au mai numit storcatorul de bani) nu erau sanse de exprimare (h)artistica.
Simbolistica e un amestec interesant, nu cred ca am mai vazut o asemenea combinatie, desi sigur mi-a scapat ceva "arta" new age :))))
Strada pe unde am copilarit ce a ajuns! :))) :((((
Pastreaza-ti energia.

dargali

Superbe sunt desenele, adica grafitti-urile. Le-ma vazut si mi-au placut foarte mult. Imi pare rau ca nu stiu detaliile acestea interesante despre Timisoara, nu am stat decat 3 ani acolo si nevand atat de mult acces la informatii mai vechi sau cu persoane care cunosc orasul bine, nici nu stiam de zona aceasta cu lacuri. Oricum, nu-mi venea sa merg la nimeni in casa din zona sa intreb de legenda.

horia2008

Curat mistere langa noi!...

Pictura murala/graffiti-ul de pe calcanul blocului de langa Biserica Sfantul Gheorghe-Nou din Bucuresti a starnit mania preotului paroh care prin mijloace specifice si probabil amenintand cu afurisenia a obtinut cu promtitudine stergerea






mr

In Bucuresti, pe Magheru, vis-a-vis de fostul hotel Lido, intr-un intrand, aceeasi tematica, aceleasi culori. Ianuarie 2014.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

horia2008

Citat din: horia2008 din  12 Mai 2015, 17:50:40
Curat mistere langa noi!...

Pictura murala/graffiti-ul de pe calcanul blocului de langa Biserica Sfantul Gheorghe-Nou din Bucuresti a starnit mania preotului paroh care prin mijloace specifice si probabil amenintand cu afurisenia a obtinut cu promtitudine stergerea


UPDATE  :-D :-o :-D

http://www.tion.ro/sfantul-gheorghe-si-balaurul-calare-pe-un-ponei-roz-s-au-mutat-la-timisoara/1535265



CitatRealizatorul este Irlo, unul dintre cei trei artiști care au creat și originalul de la București. Graffitiul de la Timișoara este puțin diferit. De data aceasta, balaurul, călare pe un ponei roz, este sfânt.


SLEAH19

#119
 Cel puţin bizară insistenţa cu care este reprodus mural  Sfântul Gheorghe, oarece speculaţii s-ar putea face pe temă dacă ţinem cont că Sfântul Gheorghe este considerat patronul spiritual şi protectorul forţelor terestre române,  - în aste vremuri de fierbere la foc mic a unui conflict armat în astă parte de lume,  banalizarea şi bagatelizarea unui simbol spiritual are efect subliminal mai afectiv/devastator decât dacă ar fi defăimate, înfierate şi dezonorate steagul sau stema ţării.

Ţinând cont că forţele terestre române sunt sublime dar lipsesc aproape cu desăvârşire şi în România armata a devenit obligatorie pentru ...americani  :wink: poate aceştia să fie simbolizaţi de poneiul roz. Marşul lor de la mare la munte are vreo noimă : ori au schimbat strategia şi  vor să se antreneze în condiţii similare munţilor Urali, ori au vrut să fie mai aproape de Sfinxul din Bucegi !

  Acum dacă tot am intrat să fac rapid un update la ce am scris mai la deal:

- La Bussines Center dragă Horia, pe locul vestigiilor tronează mândru cel de-al cincilea ..geamăn...

- Într-adevăr lucrările de reabilitare a cartierului Cetate au demarat pe un front larg şi au paralizat centrul oraşului pentru cel puţin doi ani, le-am urmărit prin toate locurile ( Pţa Libertăţii, Pţa SF Gheorghe, Pţa Unirii , Eugeniu de Savoya şi restul străzilor) - au fost descoperiri pe verticală a o mie de ani de istorie stratificată, se poate găsi uşor şi pe Tion - pun şi un lik către foto-doar , cam aşa arată acum cartierul .

https://www.google.ro/search?q=descoperi+arheologice+cetate+timisoara&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S0laVeP0IKLkyAPF6oDgBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#tbm=isch&q=descoperi+arheologice+cetate+timisoara+pia%C5%A3a+sf%C3%A2ntu+gheorghe+libert%C4%83%C5%A3ii

Precizez tot în legătură cu cele menţionate  mai de mult în topic că lucrările la Castelul Huniade trenează, acesta este îngrădit şi fără acces iar pe primar l-au cuprins realizările megalomanice prin .. subterane :

Mai întîi s-a apucat de pasajul Michelangelo- şantier masiv, avansare rapidă , apoi brusc se invocă oficial probleme inginereşti, se intră aparent în conservare, se schimbă antreprenorii , deşi capetele pasajului sunt blocate cu masive bariere metalice, circulaţia era interzisă în zonă, sunt mereu păzite şi apărate de echipaje de poliţie. Nici azi 19 mai el nu este dat în folosinţă, are un retard de câteva luni , gândeşti că i-a pictat Michelangelo bolta  :wink:

Dar primarul se înfoacă şi mai tare - v-a porni un nou pasaj subteran chiar pe sub Piaţa Operei , adică printre Operă şi Castelul Huniade ..unde ..se ştie există acel tunel iluminat electric- voi fi acolo chiar dacă voi escalada gardurile care vor bloca accesul.

Mai mult probabil ştiind că deja există un tunel către aeroport o arde pe aia cu metroul la Timişoara:

http://www.tion.ro/primarul-timisoarei-doreste-metrou-care-sa-lege-gara-de-nord-de-aeroport/1359482


Timisoara, oras masonic? Un arhitect sustine ca a descoperit numeroase simboluri masonice in oras

  Elementele noi, numeroase perspective și informații în premieră, tratează felul în care ar fi putut să arate azi Cetatea Timișoarei, dacă nu s-ar fi demolat zidurile, dar și o Teorie a Conspirației. Descompunerea geometrică a Cetății Timișoara m-a ajutat să descifrez modul în care s-a trasat și am descoperit astfel simbolistici ascunse. Știm deja că Cetatea Timișoarei era un oraș fortificat bastionar având la baza conceptul de Oraș Ideal. Cele trei centre de trasare geometrică corespund Centurii Orionului, constelație care se suprapune în mod perfect peste planul cetății: steaua Sirius, cea mai veche din constelația Câinelui, dar prezentă și în ansamblul Orion, se suprapune exact peste cea mai veche casă din Oraș, Castelul Huniade"
"Universul este 'măsurabil' şi perceptibil în termeni matematici! Un oraş este ideal, atunci când din punct de vedere urbanistic se pliază pe acelti invarianţi numerologici. Volumul al doilea va trata acest aspect, acest aşa-zis ocult, dar care, în ultima analiză, este omniprezent",    -explică arhitectul Valentin Luca.


Cine este Valentin Luca ( Capotescu)?

Autorul, absolvent al Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii
Politehnice Timişoara.
În anul 2008 îşi face debutul editorial cu primul volum al colecţiei Arhitectura Militară
Bastionară în România — Cetatea Timişoarei, articolele care au precedat
lucrarea şi cele care i-au urmat suscitând interes în lumea academică.
Arhitectul Valentin Capotescu s-a născut la Timişoara, în 18 august 1979;
în anul 2005 obţine diploma în arhitectură, iar un an mai târziu finalizează
Masterul de Urbanism; în septembrie 2011 va absolvi şcoala doctorală,
obţinând astfel titlul de Doctor în Inginerie Civilă, cu teza Teoria Arhitecturii
Militare Bastionare, lucrare care va deveni primul tratat de arhitectură
militară din România


Arhitectul de 36 de ani a publicat prima carte în 2008, apoi în 2010 a scos de sub tipar cartea Orașul Ideal.


Probabil că a deranjat anumite cercuri pentru că după remarcarea simbolisticii masonice a avut parte de o campanie total nefavorabilă şi disproporţionată de discreditare.
Arhitectul şi-a schimbat numele în Valentin Luca (din Valentin Capotescu), după ce în anul 2010 a fost în centrul unui scandal mediatic. Acesta a fost nevoit să renunţe la cariera academică în cadrul Facultăţii de Arhitectură din Timişoara.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !