Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mesaje recente

Creat de Sedentar Astral, 02 Noiembrie 2011, 22:36:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

horia2008

Citat din: Ganditorul din  03 Noiembrie 2011, 12:14:36
- Inca mai caut sa pricep ce v-a deranjat la jocul propus de Siberia (care acaparase "total" interesul userilor ).
nu cred ca topicul Siberiei (in definitiv incitant si ok, zic eu) a determinat masura luata, ca doar au mai fost subiecte cu o derulare a postarilor similara...
Citat din: Ganditorul din  03 Noiembrie 2011, 12:14:36
Astept cu nerabdare postarile atat de interesante care sa atraga activitate de calitate in forum...
...si deasemenea nu cred ca aceasta masura va genera ce spui mai sus
percep o anume frustrare, Ganditorule, (pe care de altfel o am si eu) dar din pacate se pare ca asta e situatia la momentul de fata; forumul suntem noi, astia suntem, cu astia defilam; starea de fapt era aceasi si in urma cu doi ani de exemplu, cand nivelul era altul (parerea mea), dar sper ca vom fi iarasi ce am fost, si mai mult decat atat... :star: :rainbow:



Ganditorul

Nu, nu e vb de frustrare ci de eficienta.
- Mi se pare aiurea sa pierd timp pretios pt a cauta care este cel mai cauta/citit/scris topic intr-un forum numai pt ca "calitatea" discutiilor nu se suprapune perfect pe "asteptarile administratiei" - cum ai spus si tu  "astia suntem noi, userii... cu astia defilam" (sper ca nu o sa propuneti acum "alegeri democratice" ca sa vedem cine ramane si cine nu in forum).
- Mi se pare absurd ca in timp ce majoritatea userilor sunt angrenati intr-o discutie (puerila dpdv al administratiei ) eu sa fiuu nevoit sa "ma bag in seama" cautand sa deschid subiecte ...elevate (din acelasi motiv - "cand esti la Roma vb ca romanii, cand toti discuta un lucru ...il discuti si tu )
- Mi se pare absurd sa avem pretentii de "guru" si "formatori de opinie" atat vreme cat din partea administratiei nu exista un efort vizibil de a initia/dirija discutia spre un "tzel elevat", care sa le multumeasca astepptarile.

Trebuie sa acceptam ca suntem o imagine in proiectie a societatii romanesti si ca 10% din nnoi vor discuta elevat, alti 30 % vor discuta tehnic, alti 30 % vor sustine cu intrebari si nedumeriri discutiile anterioare iar restul vor avea partea lor de discutie conform educatiei si experientei de viata (asta nu inseamna ca cei din urma nu citesc... ci dosr ca ezita sa participe acolo unde nu se pricep).
Inventand reguli care sa "franeze" comunicarea nu facem decat sa aratam cat de slabi suntem in a mari procentul celor 10+30 % care se pastreaza in limita subiectelor forumului ("frana" oricat de justificata ar fi ... nu intretine comunicarea, trebuie sa ai curajul sa ghidonezi discutia fara folosirea franelor directe - dar asta inseamna munca si implicare). 
Nu stim sa le trezim interesul pe subiecte RUFOn (ca administratie - si pot da exemplul subiectului "Balea Lac"... lasat sa moara chiar daca nu s-a spus nici 60% din ceea ce trebuia spus) dar introducem reguli de genul "Nu face aia, dar nici ailalta, ca "deviaza", nici aia ...ca nu-mi place si strica calitatea forumului. Scrie TU-userule ce vrei, si-ti spun EU-administratia cand e bine..."

O sa inchei cu un proverb "LENEA e cucoana mare" - si sper ca m-am facut inteles la ce ma refer.

horia2008

Pai cum, la lucru nu merge, acasa merge; sectiunea de mesaje recente de pe pagina de start in forma initiala...  :? sau s-a intamplat ceva? :evil:



Ganditorul


Nox

#19
Dragoste cu de-a sila se cheamă viol. Aşa că eu zic pas.

Am dublat lista la 40 de mesaje pentru că dacă e să fie bal atunci să fie.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

universis

Citat din: Nox din  03 Noiembrie 2011, 22:25:17
Dragoste cu de-a sila se cheamă viol. Aşa că eu zic pas.

Am dublat lista la 40 de mesaje pentru că dacă e să fie bal atunci să fie.

Parca asa...as dori si eu sa merg la un "Bal",  :roll:dar altfel de bal, nici la cel descris de colega sibera (mai nou, nici atat de nou in acelasi timp  :wink:) 
Well?.... :? :roll:
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

horia2008

 :? Nox, whatever, tu esti seful.....


Nox

#22
Citat din: horia2008 din  03 Noiembrie 2011, 22:42:57
:? Nox, whatever, tu esti seful.....

Eu doar am doar mai multe butoane la îndemână decât voi... :))


universis, de care bal? Ca cel din Eyes Wide Shut?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

horia2008

#23
desigur ca ai mai multe butoane la îndemână decat noi...voiam sa spun ca asta era ultima chestie de care trebuia sa mai facem caz si de care sa ne atacam...parerea mea.... :oops:



Ganditorul

#24
Citat...voiam sa spun ca asta era ultima chestie de care trebuia sa mai facem caz si de care sa ne atacam...parerea mea....
Eu cred ca aici gresesti. Impasibilitatea fata de aceste "mici schimbari" ne-a adus unde ne-a adus ... si in lumea reala. Orice schimbare fara o justificare temeinica fata de ceilalti inseamna un afront. Orice afront trecut cu vederea inseamna regres.

Cand vom invata sa fim ca nemtii ... sa discutam de 100 de ori si abia apoi sa luam 1 decizie inseamna ca am avansat ca societate. Pana atunci acest "merge si asa pt ca ... eu am mai multe butoane" va fi groparul bunastarii noastre. Nu pentru ca aceasta "mica schimbare" are o importanta prea mare in viata noastra ... ci pentru ca este o abatere de la principiu.

horia2008

#25
Citat din: Ganditorul din  04 Noiembrie 2011, 00:33:22
Eu cred ca aici gresesti.
Poate da...poate nu; faptul de a face din orice "mica schimbare " armasar si a nu observa si sanctiona adevaratele probleme poate fi una din sursele nasoalelor care ni se intampla
Cred ca trebuie sa fim mai rationali
Citat din: Ganditorul din  04 Noiembrie 2011, 00:33:22
Cand vom invata sa fim ca nemtii ... sa discutam de 100 de ori si abia apoi sa luam 1 decizie
:-D eu zic sa tintim mai sus decat sa fim ca nemtii; noi discutam de 100 de ori si nu luam nici o decizie, sau discutam de 1000 de ori si luam o decizie... proasta :?
Dar, cum zice rabinul :-D, si tu ai dreptate, sunt de acord cu tine in ce priveste impasibilitatea, afrontul, si mai ales, "merge si asa..." si abaterea de la principii; problema este de a judeca cu discernamant si de a actiona in consecinta, intransigent sau flexibil

L.E.  de.., sunt balanta.... :| :-D

Tamerlan

#26
Am şi eu o nelămurire şi nu am considerat necesar să deschid un topic separat pentru asta. Titlul acestui topic mi s-a părut cel mai potrivit dintre toate cele deschise în prezent pentru a-mi expune mica problemă. Merg ca pe ouă aici, pentru că nu vreau să supăr pe cineva...  :o

Am scris ieri sau alaltăieri unul sau două mesaje în topicul "Criza financiara globala", dar acestea nici acum nu au apărut pe forum.
Am înţeles că sunt moderat - probabil că acesta este nivelul implicit pentru un user nou (cu toate că ar trebui să se plece de la prezumţia de nevinovăţie... dar în fine!...  :'( ). Acestea fiind zise, aş dori să întreb ce pot face pentru a posta şi eu mesaje aici? Aş prefera răspunsuri simple şi nu generalităţi.


Dacă am făcut vreo greşeală, dacă am atentat la pudoarea cuiva, dacă am încălcat vreo literă a vreunui regulament care îmi este necunoscut... vă rog să îmi spuneţi pentru a-mi remedia greşeala. Ce anume trebuie să facă o persoană onestă, de bună credinţă, pentru a comunica aici? Bineînţeles dacă nu cumva Rufon este vreo castă închisă, în care accesul "profanilor" este restricţionat "by default"....

Vă mulţumesc!

Mesajele nu au aparut pentru ca nici un moderator nu a intrat sau nu a avut timp sa le citeasca.Astazi le-am aprobat.   alx
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Mulţumesc!

Chiar am crezut că am făcut eu ceva greşit.  :-o
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

alx

@Tamerlan
Nu trebuie sa multumesti,ne facem,atata cat putem,datoria...Insa trebuie sa intelegi ca si moderatorii sunt oameni,au familii,mai fac cate un chef,etc... ;D
Iar faza cu prezumtia de nevinovatie...ei bine,atatia "nevinovati" au batut campii pe aici,incat ajungi sa sufli si in iaurt,ca sa nu te frigi...intelegi ce vreau sa spun... Per ansamblu,moderarea "by default" pt userii noi s-a dovedit benefica pana acum pentru forum,asa ca ...asta e!
      O zi buna   alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."