Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Proiectul KIA

Creat de Siberia, 02 Noiembrie 2011, 12:29:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#30
Cum am spus si mai sus

Citat- Modul in care se pune ipoteza (am ajuns acolo prin consecinta unui "Event") face ca grupul nostru sa fie eterogen - unii vor fi bucurosi de experiment, altii indiferenti, unii vor fi revoltati/impotriva, altii apatici si "apocaliptici". Depinde de noi daca acest grup va supravietui conlucrand pe o directie comun acceptata sau se va destrama in directia orgoliilor individuale.

Avem in acest grup de 1000 de persoane si pe cei care nu vor sa participe la experiment desi sunt parte din "Event" (indiferentii) dar si pe cei care sunt revoltati/carcotashi. Abia acestia vor aduce "sarea si piperul" jocului pentru ca vor fi mai degraba impotriva grupului de care apartin decat impotriva greutatilor jocului. Foarte probabil si categoria a 4-a (apaticii/apocalipticii) va avea reprezentanti.
Jocul mi se pare superb si cred ca a fost foarte clar ce ai zis inca de la inceput. Sunt convins ca prin acest exercitiu vom putea decanta ceea ce ne trebuie si ceea ce este balast in educatia, cunostintele si experienta noastra de viata (si nu cred ca are nimic de-a face cu viziunea shablonist-americana a problemei - filmul LOST).
Depinde de noi ca grupul RUFOn sa treaca cu fruntea sus prin acest exercitiu de imaginatie.

Pt "calator"
Am zis mai sus ca ai o gandire "previzibila" tocmai pentru ca in conceptia domniei tale "a supravietui" = "a fi sef". Este si motivul pentru care cred ca sefia asta iti va fi o permanenta dorinta neimplinita. Iar ceea ce am scris mai sus despre domnia ta era o invitatie discreta sa participi la joc... ceea ce s-a si intamplat.
Unde ar mai fi fost distractia fara prezenta domniei tale ? :evil:

Siberia

@sedentar astral, ai uitat un amanunt.
Pentru a participa la joc trebuie sa anunti ca vrei sa participi. Pana acum ai anuntat ca vrei sa bei o bere si sa te uiti la Lost.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

nicky22me

sedentar cat crezi ca ar rezista "resursele" mele +sansele de supravietuire in desert ar fi minime.
ps:particip si eu

Casiopeea

Ma semnez si eu pt joc. Ajut cu ce stiu si pot! :rainbow:

Sedentar Astral

Citat din: Ganditorul din  02 Noiembrie 2011, 21:27:49
Depinde de noi ca grupul RUFOn sa treaca cu fruntea sus prin acest exercitiu de imaginatie.

din pacate,gindirea profunda a membrilor actuali ai Rufon este problema,in sensul ca se folosesc resursele acestui forum pt exercitii de fantezie...oare cineva nu a gresit forumul? adica locul acestor "scenarii" nu e aici,ci pe un forum despre Science-Fiction...asa cred eu.
Am observat ca sectiunea MESAJE RECENTE  a fost acaparata de posturile in topicul asta...nu cumva uitati pe ce forum va aflati? Nu ati vrea sa lasati fanteziile in pace,si sa postati lucruri care au legatura cu tematica acestui forum?

Citat din: Ganditorul din  02 Noiembrie 2011, 21:27:49
Pt "calator"
Am zis mai sus ca ai o gandire "previzibila" tocmai pentru ca in conceptia domniei tale "a supravietui" = "a fi sef". Este si motivul pentru care cred ca sefia asta iti va fi o permanenta dorinta neimplinita. Iar ceea ce am scris mai sus despre domnia ta era o invitatie discreta sa participi la joc... ceea ce s-a si intamplat.
Unde ar mai fi fost distractia fara prezenta domniei tale ? :evil:

asa cum am spus,eu nu sunt Calator Astral...daca nu ma crezi,cere unui moderator sa verifice IP-ul de pe care postez,si iti va spune ca e un IP din Romania,si nu din Franta,unde e calatorul...
   Cat despre sefie,era doar o gluma...

Citat din: Siberia din  02 Noiembrie 2011, 21:30:21
@sedentar astral, ai uitat un amanunt.
Pentru a participa la joc trebuie sa anunti ca vrei sa participi. Pana acum ai anuntat ca vrei sa bei o bere si sa te uiti la Lost.

exact.Si imi mentin anuntul...de fapt,fac unul in plus: Nu doresc sa fiu fiu pe aceeasi planeta cu domniile voastre,nu doresc sa va fiu sef,si mai presus de toate,nu mai doresc sa postez in acest topic,pentru ca deja am spus ce am avut de spus!
   o seara buna tuturor!
Acolo unde ziua cu noaptea se-mbinã,
Mã gãsiți pe mine...
Sunt Sedentar Astral,
ȘI ÎMI CONVINE !

Tayka

#35
Salut ALL---Uff mă cam dor şalele,că greu am ,,aterizat''şi eu pe aici(mai greu ca-n filmele cu Arnold Schwarzenegger ) :-D..
Sânt totuşi câteva probleme neelucidate la începerea jocului;
1-Venim acolo îmbrăcaţi sau...va trebuii să ne punem rapid frunze...,
2-De-la Rufon ne cunoaştem doar după nykname,excepţie făcând Bucureştenii care unii se mai cunosc şi la faţă,în rest habar navem unul de altul..De exemplu eu cum să te strig de prin tufişuri;Siberiaaa!
fugi repede că a apărut un ..leopaaard în zonăăă!!.. :-o :x La care tu răspunzi;Tayka,a venit la fix leopardul că tocmai aveam nevoie să-mi trag o vestă din blană marka Jane din filmul Tarzan.. aşa că vezi ce faaaci!
3-Cum zici că dacă pe aici sântem câte odată total diferiţi în conceptul vieţii,pe acolo este imperios necesar să fim..egali,altfel ne vom lua la bătaie şi asta până nu apucă să vină aborigenii ..care în loc să ne venereze ca zei,dacă mai sânt cumva şi canibali ne vor ...băga pe rând la ..cazan :-P
Dar lăsând glumele,eu sânt de părere că,, picatul ''nostru acolo aşa din senin,nu prea ar avea şanse de reuşită şi asta pentru că dacă îl asemănăm cu un naufragiu,o aterizare forţată în junglă,etc,unde ar mai exista totuşi posibilitatea de a se încerca o revenire undeva spre un liman,dar aşa tu ne tai din start ori ce şansă de revenire,lăsându-ne doar amintirile.În această situaţie noi nu vom putea folosii de loc cunoştinţele acumulate şi vom fi cu mult în inferioritate faţă de băştinoşi,care în scurt timp ne vor descoperii.Deja unii colegi ziceau de foc dar cum să aprinzi un foc dacă nu ai..absolut nimic,dacă în schimb mai introduceai în scenariu vre-o catastrofă,ceva, un naufragiu a unei nave care a eşuat undeva pe lângă vreo insulă, şi s-au salvat doar membrii Rufon,mai existau şanse să mai iei cu tine vreun topor,un cuţit,ori ce e bun pentru supravieţuire,dar aşa chiar nimic,nu prea văd nici o şansă,decât aceia de a ne preda băştinaşilor cu mâinile sus. :-D Aşa că eu zic să mai arunci în decor un autobuz defect,un avion căzut, ceva de unde să putem lua un acumulator,un generator,un bec,un emiţător,ceva în genul serialului LOST. Până atunci ;O seară bună. :lol:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

#36
Tayka, daca nu cumva te plimbi sau dormi in pielea goala, EvEnT-ul te poate prinde imbracat si cu cate ceva la tine, in buzunare sau in desaga :-D
Nu cred ca trebuie sa ne cunoastem numele din buletin sau adresa adevarata pentru a ne putea juca :) eu te voi striga Taykaaaaaaaaaaa, tu Siberiaaaaaaaa :) sau vei putea apela la telepatie ca sa nu-ti strici corzile vocale :D
Cunostintele le poti accesa atata timp cat ti le amintesti. Cum desparti amintirea cunostintelor acumulate de a evenimentelor petrecute in viata ta ? Chiar si evenimentele de care iti amintesti vor putea cuprinde informatii tehnice, nu ?
N-ai cum sa fii in inferioritate din punct de vedere tehnologic in fata unei populatii primitive atata timp cat poti accesa amintirile globale ale vechiului Pamant (in joc putem face apel la aceste amintiri folosind de exemplu cautarile in Google cand va fi cazul :-D)
Ca sa facem jocul mai interesant, am putea gasi cate ceva care sa ne ajute, pe masura ce vom explora tinuturile din jurul nostru. Nu zice nimeni ca nu vom descoperi artefacte, vreo epava, sau altceva: trebuie sa ne amintim ca dorinta noastra colectiva poate ajuta la materializarea unor "bonusuri" de acest gen - trebuie sa ne dorim, daca vrem sa avem :-D.
Si sa nu uitam: "platforma" jocului poate fi imbunatatita de comun acord pana in momentul in care decidem sa anuntam Start Game.
Depinde doar de noi sa invatam a ne juca impreuna :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

SLEAH19

#37
Citat din: Siberia din  02 Noiembrie 2011, 13:24:13

..........
* Grupul RUFOn nu este singurul grup care s-a "trezit" pe aceasta planeta.
* Membrii grupului incep aceasta aventura cu un nivel maxim al sinceritatii (100%) si un nivel minim al minciunii (0%).
...........

Intru în joc cu un citat dintr-o postare mai veche de pe un alt topic. Hai să vedem ce putem schimba în condiţiile date de Siberia

Citat din: SLEAH19 din  23 Iunie 2011, 00:04:03
     
    ...........Crescătorii de animale cunosc experimentul simplu că atunci când pui intr-o boxă 10 purceluşi proaspăt înţărcaţi de la mama lor , deşi s-ar părea că pornesc în noua viaţã cu şanse egale , în primele ore au loc în acea boxă lupte crâncene pentru instaurarea unei ierarhii iar dupã câteva ore aceste lupte înceteazã , în boxã există un şef  care are primul voie la hranã , 2 ,,locotenenţi'' sau bodyguarzi ai şefului ,iar restul sunt ,,fraierii'' care stau şi aşteaptă rândul la hrana ce le mai rămâne.

     Dacă 10 oameni ,,evoluaţi spiritual''  ,cu ,,nivel înalt al discuţiilor'', ,, evadaţi din turmã'', pentru  care textele fundamentale care stau la baza evoluţiei umanităţii nu au secrete ar fi nevoiţi să coabiteze o vreme în acelaşi perimetru să zicem 3 luni , ar începe probabil  prin respect reciproc , schimb de idei  dar inevitabil evoluţia va fi către ierarhizare , în prima fază se vor scinda în bisericuţe formate în jurul unor idei,  iar  dacă ar trebui să-şi procure prin muncă cele necesare traiului  , ierarhizarea după modelul boxei pomenite mai sus va fi şi mai rapidã : şef , locotenenţi şi fraieri. Aplicând la nivel de umanitate această ierarhie vom constata că lumea nu sa schimbat cu nimic ..........

   

Pe termen scurt:

   Este absolut necesară o primă şedinţă operativă, condusă de ... Paul Dorneanu să zicem, în care pe primul loc va fi organizarea apărării şi  securităţii grupului Rufon .

  Cel mai mare pericol poate venii din contactul direct cu populaţia băştinaşă . Roxaline care parcă e medic , ne-ar putea lămurii cât de periculoase pot fi bacteriile sau viruşii necunoscuţi , pentru care organismul uman nu are imunitate. Accesarea amintirilor globale ale vechiului Pamant, ne-ar ajuta să vedem ce au păţit populaţiile sud-americane când gripa spaniolă care era banală pentru europeni , iau decimat cu milioanele pe băştinaşii fără imunitate.

Studierea de la distanţă a obiceiurilor populaţiei băştinaşe , mai ales a celor alimentare ,eliminăm riscurile dacă pentru început vom consuma aceleaşi plante , animale sau păsări care le consumă şi băştinaşii .

  Alegerea unui loc ideal din punct de vedere strategic( zonă temperată sau mai caldă, acces la apă, materiale de construcţii, uşor de apărat în eventualitatea unui conflict etc)  pentru construirea unui oraş/cetate , Rufonburg să zicem.
Normal că obţinerea focului e uşoară pentru noi iar pentru început vom folosii combustibilii fosili.

  Pe termen mediu şi lung:

"Durata de viata" a membrilor grupului este pentru moment necunoscuta.
Multe lucruri trebuiesc făcute însă  de prima generaţie.

  Eu propun ca după ce îl spânzurăm pe sedentar astral de o liană , să abolim pedeapsa cu moartea pentru todeauna pe Terra Nova . Accesul la amintirile individuale , globale şi universale, plus conştientizarea unui Dumnezeu  ca forţă creatoare,  imaterial şi scanteie a  vietii din Univers  trebuie să ne aducă în stare să emitem un cod de reguli , valabile mii de ani care să garanteze tipul de societate gândit şi dorit de noi ,rufoniştii ca populaţie primordială civilizatoare pe noua planetă.

  Ceva probleme vor fi în ce priveşte perpetuarea speciei ,  raportul bărbaţi/ femei în comunitatea rufon fiind dezechilibrat din acest punct de vedere , se pune problema dacă mai poate fi păstrată instituţia familiei sau copii vor fi născuţi după anumite criterii şi crescuţi/educaţi de comunitate . Se va studia dacă putem avea urmaşi cu femeile băştinaşe , aici avantajul ar fi evitarea consangvinizării dar pericolul ar fi că, .. copii rezultaţi nu vor mai avea acces direct la cunoştinţele globale/universale , ceia ce ar fi o involuţie.
O soluţie ar fi contactarea celorlalte grupuri ,,trezite" aflate pe Terra Nova(sperăm să nu fie toţi evrei) . Cu ele ar putea fi chiar mai greu decât cu băştinaşii, chiar canibali.

şamd.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#38
Nu pot intra din pacate in jocul siberian :wink: (Nea Cronos nu ma lasa, helas), dar o sa mai chibitzez cind si cind stind p-un gard, :-D ideea fiind f. incitanta - desi inclin sa-i dau dreptate Sedentarului Astral apropo de utilitatea interactivitatii de genul asta mai mult pe vreun site/forum al pasionatilor de SF (domeniu ...in coma din nefericire in Absurdistania noastra).

"Recidiva" imaginativei noastre colege (v. "Planeta 7apte" :planet: ) poate fi in orice caz stimulativa neuronal - inclusiv pentru expertii in psihologia/reactiile grupurilor, in mod cert prezenti si aici, pe RUFOn, fie si doar in umbra 8-) - ba chiar premonitorie pe ici-colea si din pdv. practic, la orizontul vremilor interesante ce ne asteapta.

Ca tot veni vorba de SF, teme similare actualei joci de-a "civilizations clash" :-) au fost tratate-n 1001 moduri si-ar fi poate util sa vi le (re)amintesc - in mai multe postari, care n-ar epuiza oricum subiectul.
Prima ar fi geniala povestioara "Dincolo zace wubul" (titlu original Beyond Lies the Wub) - scrisa de celebrul Philip K. Dick - de fapt prima publicata de el si aparuta in numarul din iulie 1952 al revistei Planet Stories.

Intriga, pe scurt:
"Înaintea decolării, Peterson, membru al echipajului unei nave care vizitează planeta Marte, cumpără de la un localnic o uriașă creatură asemănătoare unui porc, numită "wub". Căpitanul lui, Franco, este îngrijorat din cauza greutății suplimentare, dar pare interesat mai ales de gustul creaturii.

După decolare, echipajul își dă seama că wubul este o creatură foarte inteligentă, capabilă de telepatie și, posibil, de control mental. Peterson și wubul își petrec timpul discutând despre ființe mitologice și despre călătoriile lui Ulise. Căpitanul Franco, paranoic după ce o confruntare anterioară cu wubul îl paralizase, dă buzna și insistă să ucidă și să mănânce creatura. Echipajul se împotrivește uciderii creaturii sensibile, după ce ea imploră să fie înțeleasă, dar Franco totuși o gătește.

La masă, căpitanul Franco își cere scuze pentru "întrerupere" și continuă conversația elevata pe care Peterson o avusese anterior cu wubul - care, prin moarte și digerare, a posedat trupul căpitanului."
:-D

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

Un topic..interesant @Siberia, desi ai mai indulcit un pic scenariul nasol cu acest Ev3nt..hmm..oare simti / stii tu ceva legat de o eventuala schimbare radicala a lumii? ..si asta e modul tau de a ne pregati cumva?
Eu tot cred ca cineva manipuleaza constiinta oamenilor prin inocularea unor astfel de scenarii nasoale astfel incat sa se si intample..doar noi, fiinte vii si divine, putem materializa orice, daca ne dorim indeajuns de mult sau suntem..properly motivated!

Prin armata am fost aruncati intro misiune de cercetasi fara mai nimic prin niste paduri vreo saptamana..saptamana dupa care gradatii au vrut sa vada cate kile am slabit..am stiut sa aprindem focul folosind doar lemne (prin frecare, cu ,,fan", etc..), fructe de prin zona cu pricina, am mai dat de un taran care ne-a dat pe blat branza si paine si..ceva de invelit pe timp de noapte,  si...lichid cu grad ridicat de alcool, etc..asa ca nu prea am slabit.. ne-am facut si un fel de adapost..asa ca skill-urle inca sunt vii in materie de adaptare si supravietuire pentru un eventual nou ,,inceput".

Cred ca nu este foarte greu de construit locuinte, care pot fi imbunatatite in timp, sisteme de canalizare / aprovizionare cu apa, odata identificate sursele de aprovizionare, in esenta nu cred ca tre' sa ai sculele de care beneficiam acum ca sa punem bazele unei civilizatii noi pe alte meleaguri fie ele pe alta planeta; ne putem crea instrumentele necesare mai ales daca avem acces la informatii..
Cred ca pornind de la o societate bazata real pe egalitate, onestitate si pretuire a vietii (inclusiv al mediului inconjurator) ar fi un punct fantastic de cladire a unei civilizatii. Fara bani si banci..ca asta e buba societatii prezente; printre altele..e muult de zis / scris pe tema asta..
Nu ar fi rau un contact si cu ceilalti semeni care ar mai fi pe acolo trecuti prin acelasi ev3nt...dar si cu bastinasii..pot avea loc schimburi de diverse..
Cam atat deocamdata..

mr

#40
Citat din: Sedentar Astral din  02 Noiembrie 2011, 21:42:41
din pacate,gindirea profunda a membrilor actuali ai Rufon este problema,in sensul ca se folosesc resursele acestui forum pt exercitii de fantezie...oare cineva nu a gresit forumul? adica locul acestor "scenarii" nu e aici,ci pe un forum despre Science-Fiction...asa cred eu.

Gandirea profunda a membrilor actuali iese in evidenta pe fondul pasivitatii membrilor "non-actuali", si poate si a vremurilor care cer o abordare mai profunda sau pe mai multe planuri a tematicii principale a acestui forum. S-ar rezolva simplu si s-ar echilibra aceasta perceptie daca ar deveni si ei mai activi. Toata lumea ar avea numai de castigat... din confruntarea ideologica a profundului cu non-profundul sau mai putin profundul.

Citat din: Sedentar Astral din  02 Noiembrie 2011, 21:42:41
Nu ati vrea sa lasati fanteziile in pace,si sa postati lucruri care au legatura cu tematica acestui forum?

Pana la o oficializare a tematicii, subiectul UFO (si cele conexe) ramane la nivel de fantezie. Asa ca suntem unde trebuie, numai ca postam doar partea mai profunda a fanteziei. Haideti sa o echilibram daca considerati ca-i prea profunda! Sunt o multime de elemente de bunsimt care ne ajuta in acest sens. Suntem dispusi sa le cautam in noi insine si sa le folosim?

Citat din: Sedentar Astral din  02 Noiembrie 2011, 21:42:41
asa cum am spus,eu nu sunt Calator Astral...daca nu ma crezi,cere unui moderator sa verifice IP-ul de pe care postez,si iti va spune ca e un IP din Romania,si nu din Franta,unde e calatorul...

Mai exista o posibilitate, mica, ce-i drept: sa intri remote pe un calculator din RO si sa postezi de pe el (Remote Desktop Connection, UltraVNC, TeamViewer, Logmein etc)  :evil:

Siberia, cred ca este important motivul pentru care s-ar face aceasta mutare a personajelor in alt decor. Si noi, pe planeta asta avem un trecut primordial pe care, chiar daca nu-l cunoastem acum, el exista si tot ce se intampla face referire la el, mai mult sau mai putin vizibil. S-ar creea o ruptura in cauzalitate cu repercusiuni asupra motivatiei membrilor "deportati", zic eu.  :rainbow:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

angellla29

Ce ziceti, ne imprietenim cu celelalte grupuri? Sau ramanem solitari?

nicky22me

sa ne imprietenim? daca un grup ar vrea sa cucereasca lumea ?trebuie sa fim prudenti  :-D

Siberia

#43
Citat din: Rayden din  03 Noiembrie 2011, 14:10:52
Un topic..interesant @Siberia, desi ai mai indulcit un pic scenariul nasol cu acest Ev3nt..hmm..oare simti / stii tu ceva legat de o eventuala schimbare radicala a lumii? ..si asta e modul tau de a ne pregati cumva?
Eu tot cred ca cineva manipuleaza constiinta oamenilor prin inocularea unor astfel de scenarii nasoale astfel incat sa se si intample..doar noi, fiinte vii si divine, putem materializa orice, daca ne dorim indeajuns de mult sau suntem..properly motivated!

@Rayden, cu tot respectul, nu inteleg de ce socotesti scenariul ca fiind nasol sau manipulativ. Daca consideri nasol faptul de a fi pus in situatia de a te rupe definitiv de aceasta lume si de-a o lua de la inceput, inseamna ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda.
  De altfel, te-ai gandit vreodata ca manipularea poate lucra si-n sens invers ?
As putea sa-ti vand niste gogosi viu colorate in 7 chakre si ti-as putea spune cat de frumos, cat de zeu si cat de nemuritor esti pentru a-ti adormi atentia si a-ti hrani ego-ul... astfel, imbatat de viziunile roz-bombon ale ascensiunii tale realizate fara nici cel mai mic efort din partea ta ci doar printr-un efort divin primordial, nu vei observa niciodata ca voi avea grija sa-ti iau si ultimele libertati pe care le mai ai, nu vei observa niciodata ca intre timp eu m-am asigurat ca nu vei avea vreodata timp sa te dezmeticesti din betia colorata indusa pentru a te elibera din lanturile in care te tin legat. Pot sa continui cu manipularea si sa-ti arunc in fata si-o poveste in care civilizatii intregi de ET superinteligenti te asteapta cu bratele deschise sa-ti iei in primire locul de cinste in fratia lor galactica, iti voi lumina cerul cu drone deghizate-n OZN-uri, asigurandu-ma ca vei astepta continuu un eveniment care nu va avea loc niciodata, fara sa te revolti sau sa cracnesti impotriva sistemului (pe principiul: speranta moare ultima).
   As putea sa-ti mai dau multe exemple de genul asta, dar prefer sa ma opresc.

   Pe de alta parte ai dreptate intr-o privinta: nu este greu sa construiesti locuinte temporare, sa le dezvolti mai apoi, s.a.m.d. .
Dar cat de usor este sa construiesti legaturi intre oameni ? Cat de usor este sa construiesti un nucleu unit pe care sa dezvolti mai apoi o civilizatie ?

@mr, am optat pentru o ruptura de aceasta lume (in joc) tocmai pentru a oferi un procent mai mare a sanselor prin care jocul sa se dezvolte in alta directie decat cea prezentata in serialul Lost. Odata rupta legatura intre sistemul de pe planeta asta, odata inlaturata dependenta de sistemul financiar si de sistemul religios, grupul putea gasi noi principii, mult mai sanatoase de a pune bazele unei lumi.

Consider ca unii dintre voi au inteles de ce am vrut sa lansez acest joc, la fel cum au inteles si scopul in sine al jocului.
E foarte simplu sa credeti ca sunteti pregatiti pentru orice situatie, bazandu-va mereu pe cunostintele de la cursurile de supravietuire, pe tehnologia care credeti ca va va mai fi accesibila.
Dar cati dintre voi iau in considerare si factorul uman ? Cati dintre voi iau in considerare colaborarea cu alti oameni pentru a supravietui ? Cati dintre voi constientizeaza faptul ca nici o civilizatie n-a supravietuit printr-un singur individ ?

@angellla29, jocul acesta o sa porneasca in momentul in care noi vom fi pregatiti si vom dori sa-l incepem (pe aceasta planeta sau pe oricare alta, pe aceasta pagina sau in oricare alta locatie virtuala sau reala)

p.s. - cu multa vreme in urma am inteles un lucru: nici o fapta buna nu ramane nepedepsita :-D

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

romulus

CitatCati dintre voi iau in considerare colaborarea cu alti oameni pentru a supravietui ?
Pai draga Siberia, colaborarea este axiomatica, este conditie din secunda "0" ! Nu ? Eu asa am inteles.
Si apoi, dupa umila mea parere va fi de 100 de ori mai usor sa supravietuim in grup decat individual ! Parerea mea.
Chestiile provocatoare insa sunt alea cu telepatia  si seruirea amintirilor ! E ca si cand ar fi o singura minte, cu mai multe trupuri. Si apoi cred ca nu conteaza daca faci parte din grupul 1,2 ori 3 ! Ca doar exista conexiunea mentala dintre ele , nu ?
Hai, cand dam starul ? Vorba lunga saracia omului !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David