Author Topic: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc  (Read 47367 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline romulus

 • Veteran
 • *****
 • Posts: 1,160
 • Gender: Male
 • Adevarul este relativ...
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #45 on: 02 December 2011, 13:37:55 »
Quote
De ce sa fi asa-ceva? Numai intr-un singur caz si numai unul ar avea rost: serviciul si agentura sa serveasca interesele comunitatii (comunitatea definita in sens biologic, vezi traducerea in curs din linkul:
In situatia noastra, cand eu ti-am propus exercitiul de imaginatie, raspunsul este simplu: Trebuie sa fii asa- adica agentul 007 - ca sa poti intra in "pielea" personajului care folosea turnatori, sa vezi, sa cuantifici, sa analizezi ,"problema " turnatoriei din interior, cum ar veni. Eu ma gandeam ca, facand exercitiul, vei constata ca, daca TU insusti ai fi pus in situatia respectiva, poate asa ai vedea realitatea si din alt unghi decat din cel al cliseelor cu "turnatori" lansate pe piata de adversarii de azi si de ieri ai entitatii statale care - inca - se mai numeste Romania (pana cand, nu se stie).
Si apoi, da, presupuneam ab initio ca serviciul unde tu  aveai indicativul 007 , servea intr-adevar cumunitatea in care, vremelnic, si tu  si ai tai (ma refer la cei pe care-i iubesti : parinti, frati, cumnati, nepoti, veri, oasele starmosilor :-D, etc ..) existati/fiintati.
Banuiesc ca este inutil sa mai continui, avand in vedere ca deja ai o parere ferma formata in aceasta directie, insa iti supun atentiei ( asa for fan) cateva realitati existente in alte state unde cetatenii nu se tem de turnatori: In  Elvetia, tara neutra de cateva sute de ani, care practic nu prea ar avea de ce sa se teama si sa intretina o armata numeroasa si super inzestrata (vezi aici) :(Défense d'entrer - L'armée Suisse et ses forts secrêts.)
Se intampla cam asa (istorie povestita de un tip care ne era profesor si care fusese "la post" in aceasta tara si "retras" dupa istoria cu Pacepa) : el si un coleg au inchiriat un autoturism si au plecat pe coclauri .
 Au avut de grija sa verifice daca au urmaritori in jur  si  nu aveau . Pe traseul spre "obiectiv" s-au oprit insa intr-o mica localitate unde au intrat la o pensiune sa manance. La iesire, in timp ce fumau o tigara, langa masina , i-a "umflat" politia din localitate . Fusesera " turnati" de femeia de la pensiune despre care observase "straini suspecti" in lolcalul ei si , probabil, era si de acord cu guvernul Elvetiei din acel an , si il considera "al ei " !Probabil ca femeia, traind intr-o tara "libera si democratica ", nu cunostea chestia cu " turnatori abjecti".
Istorioara nu se termina insa aici, are si o completare haioasa:  niste amici, sot si sotie+ fiica  (care  fusesera colegi cu mine si stiau povestea de mai sus,  deoarece intrase deja in folclorul tematic)  prin anul de gratie 2007 (cred) au ajuns ca turisti in tara respectiva si spre mirarea & nesansa lor , tot asa, au mers la o pensiune dintr-o zona pitoreasca, izolata, unde insa nu-si facusera rezervare , ci au mers pur si simplu, ca orice turist relaxat si zdravan la cap. Surprise, surprise insa, scena stiuta de ei cu "agentii " romani, s-a repetat la indigo: au luat masa, ieseau din pensiune  si i-a umflat politia!! :-D careia a trebuit sa explice scopul si ....durata vizitei in zona :-D!
Tare si turnatoria asta .....la unii e buna, normala, legala, iar la alti e imorala, ilegala, ingrasa, ori ....pute !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Offline padme

 • Veteran
 • *****
 • Posts: 1,117
 • Gender: Female
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #46 on: 02 December 2011, 17:32:52 »
In situatia noastra, cand eu ti-am propus exercitiul de imaginatie, raspunsul este simplu: Trebuie sa fii asa- adica agentul 007 - ca sa poti intra in "pielea" personajului care folosea turnatori, sa vezi, sa cuantifici, sa analizezi ,"problema " turnatoriei din interior, cum ar veni. Eu ma gandeam ca, facand exercitiul, vei constata ca, daca TU insusti ai fi pus in situatia respectiva, poate asa ai vedea realitatea si din alt unghi decat din cel al cliseelor cu "turnatori" lansate pe piata de adversarii de azi si de ieri ai entitatii statale care - inca - se mai numeste Romania (pana cand, nu se stie).

Adica o schimbare de paradigma! Oamenii nu fac chestia asta de obicei, nu o constietizeaza!

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Posts: 4,725
 • Gender: Male
 • Ozenaut precaut
  • Povestoteca SF
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #47 on: 02 December 2011, 18:51:13 »
Intr-o lume/societate ideala condusa de persoane alese prin vot direct si nu doar "reprezentativ-democratic" (sanchi), l-as vota pe colegul mm cu ambele maini ca "ministru al pastrarii libertatii prin eradicarea secretomaniei manipulative" 8-) (vot direct clar practicat cindva - uitati-va intr-un calendar bisericesc si-o sa vedeti pe 10 iulie comemorarea "vindecarii slugii sutashului" - sutash traitor totusi intr-o lume imperfecta, avind slugi)...

In lumea noastra crepusculara - vorbim acum de-o panta descendenta "babiloniana" datind de milenii - lucrurile stau insa un pic altfel decit in logica impecabila cu care mm "demonteaza" de la radacini ideea de turnatorie. Cercurile vicioase ale Raului :evil: deja sedimentate nemaiputind fi deci sparte unilateral de niciun stat/regim sau chiar individ (cu exceptia nesemnificativa a celor citiva rupti total de "angrenajul establismentului"), turnatoria a devenit cumva "naturala" si uneori chiar utila - nu doar scopurilor umbroase ale "serviciilor", ci  chiar prezervarii relativelor libertati ale comunitatilor.

Carora nu le mai pot fi, de pilda, manglite ideile/inventiile (v. spionajul economic), ori nu le mai pot fi jefuite resursele, prin favorizarea trucarii licitatiilor/privatizarilor etc. In spiritul exemplelor astora, ma vad totusi nevoit sa observ ineficientza jalnica a actualelor "servicii" romanesti (repet, prea multe si supraplatite pentru o tzara saraca si-n plus ocupate mai ales cu colectarea de informatii necesare santajarii cui "nu e cu noi") in prevenirea raptului celor vreo 300 de miliarde euro "evaporate" din avutia Romaniei in ultimele doua decenii. :|
La scara istorica a ultimilor 150 de ani ar fi oricum mult mai multe de spus.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline andrei

 • Cool
 • ***
 • Posts: 348
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #48 on: 02 December 2011, 23:21:16 »
   Salut!
Ce spune Romulus, apropo de chestiunea din Elvetia,este valabil in toata Europa de Vest.Peste tot este un control atent,vis-a-vis de straini si orice cetatean considera de datoria lui sa cunoasca totul despre un strain aparut prin apropiere.Controlul politienesc este foarte strict,mult mai strict decat la noi. In Italia de exemplu functioneaza cinci politii separate.Si asta nu de ieri de azi.Adica nu de cand unii dintre ,,ai nostrii" :-D, sa zicem,fac unele probleme,care ar justifica sa spunem, un mai strict control politienesc.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Posts: 614
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #49 on: 03 December 2011, 01:17:22 »
romulus, am inteles de prima data ca mi-ai propus un exercitiu de agent 007. Nu am acceptat din doua motive:
  1) Pentru ca aceasta metoda de a face pe cineva sa gandeasca in niste parametri dinainte stabiliti, cu rezultat prevazut, eventual si intr-o logica stramba nu mi-e simpatica, e o diversiune. Aceasta metoda, extrem de utilizata in prezent pentru derutarea subiectilor, e folosita la TV la buletinele de stiri (sau alte emisiuni de doi bani jumate) unde in afara de accidente de circulatie, crime, hotii, evenimente nasoale, prostii de tot felul s.a., nu se "mai da nimica". Telespectatorul mai putin inteligent urmareste acest sir de "stiri" eminamente negative, intentionate sa fie exclusiv negative de catre cei ce comanda la TV, si nu-si da sema ca in loc sa gandeasca liber el isi canalizeaza gandirea, atentia si simtirea pe chestii negative (cu impact exclusiv negativ asupra nenorocitei sale fiinte) pentru ca se afla intr-un labirint (fabricat de smecheri) in care a intrat fara sa observe in chiar momentul cand a acceptat sa fie atent la tampeniile televiziunilor noastre.
  Eu nu am vrut sa intru intr-un asemenea labirint, numit "problematica agentului 007", sinonim cu labirintul din exemplul de mai 'nainte.

 2)  In acelasi timp, problematica agentului 007 este o nota falsa vizavi de interesele mele si ale societatii cinstite (adica normale). De ce e falsa? Pentru ca inaintea alegerii de a fi agent(c) este obligatorie respectarea conditiei ca agentul sa fie numit de colectivitate (b), datorita unei necesitati (sa zicem o amenintare din afara colectivitatii) stabilite mai intai de obstea respectiva (a) si -fara indoiala- sa fie indeplinita si conditia ca obstea trebuie sa supervizeze permanent tot ce face agentul 007 (d). Si noi ce avem in schimb (fata de situatia normala de mai sus, fireasca si sanatoasa)?
  Avem un agent numit de nu-se-stie-cine dusman al meu si al cetateanului nationalist in general. Nu avem aprobarea societatii in ce priveste necesitatea /sau nu/ respectiva. Nu avem numirea de catre colectivitate a agentului si nu avem nici un fel de control al societatii asupra agenturii si a ce face ea (ciudat dar permanent impotriva societatii). Si inversiunea succesiunii normale a-b-c-d cu c-b-a. Pai nu-i deloc normal. 
  Si, evident ca e o nota dizarmonica cu "glasul" societatii normale.

  Treaba cu Elvetia nu este deloc identica (ba-i chiar pe dos) cu treaba din Romania. Am citit o carte cu extraterestri avansati, pare-se adevarata, in care toti erau sanatosi, relatii normale de cooperare ff buna si, f. interesant: nu aveau armata. Nu aveau fiindca fiecare individ era si soldat, toti erau cetateni si soldati si agenti secreti, etc. Exemplul cu elvetienii se potriveste cu extraterestrii avansati de care am vorbit dar nu si cu noi romanii, care noi nu avem nici un fel de drepturi in tara noastra, in afara de indatoririle de pupincuristi universali (de licurici si de alte alea).

  Imi pare rau ca se face confuzie intre turnatorie si informare. Un cetatean care informeaza politia ca un vecin isi bate nevasta, este un cetatean model care informeaza oficial "sistemul de protectie". Un turnator era /si este/ colegul meu Romulus care ma turna pe mine, colegul lui de grupa, in mod secret, facandu-mi un rau desi nu eram mai "dusman" decat el pentru societate (si nici pentru dusmanii de conducatori). Culmea culmilor este ca am descoperit de curand ca seful securitatii din Brasov era -f. probabil- vreun unchi de-al meu, din sat cu tata. Si-mi facea dosar de urmarit... Tampenii? Nu, realitati!
  Privitor la acest gen de confuzii trebuie sa revenim la Principii. Alea sanatoase, simple si firesti. Altfel nu mai stim deosebi dreapta de stanga. Am mai afirmat-o si nu voi obosi sa o repet: Polaritatea om-obste este singura baza pentru definirea moralitatii actiunilor omului/individului. De aici si raportat la aceasta poate fi data singura definitie valabila a votului majoritar (care a fost inlocuit cu cel electronic), vot obligatoriu pe fata (si nu in secretul intunecos), in prezenta simultana a tuturor alegatorilor din circumscriptie (citeste obste), prin ridicare de mana, exact asa cum faceam pe vremuri in sedintele zise de partid (lumea nu stie ca asa-zisele sedinte erau luate mot-a-mot din legea asocierii capitaliste din 1924), cu ordine de zi, cu voturi pro si contra, si cu numararea pe loc a voturilor de catre fiecare votant, etc.
  "Tare si turnatoria asta .....la unii e buna, normala, legala, iar la alti e imorala, ilegala, ingrasa, ori ....pute !" Ai dreptate, orice chestie normala intr-o societate normala (citeste suverana, libera, stapana pe ea), prin aplicare la noi devine o imputeala. Nu sunt eu vinovat ca e asa.

  Xanadron, gandesti aproape logic. "Cercurile vicioase ale raului" sunt pentru tine o justificare a turnatoriei si a altor rele. Exista un adevar foarte mare (de nu-l mai vede nimeni) si care a fost spus sub forma ca cine ridica sabia, de sabie va muri. Adica, raul nu poate fi scos cu rau ci doar intetit. La minciuna nu se raspunde cu alta minciuna ci cu adevar. La secretele interminabile se raspunde cu afisarea lor publica. Nu stingi focul cu foc si nici inundatia cu apa. De ce sa ne stoarcem creierii ca sa "rezolvam" problemele agentului 007, ratacind prin labirintul respectiv, in loc sa strigam in gura mare ca .. regele e gol!? Secretul este ascunderea (partiala) a adevarului ori pentru ca sa iesim din imperiul raului vicios trebuie sa spunem adevarul tinut in secret.
  Desigur, o parte insemnata din societate e interesata in mentinerea secretelor (sinonima cu mentinerea puterii, a dominatiei), in mentinerea starii de minciuna si de "cantare falsa" si in general in mentinerea raului in societate pentru ca ei sunt dusmanii, parazitii societatii si actioneaza de la toate butoanele ca sa mentina toate relele.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Ganditorul

 • Consacrat
 • *****
 • Posts: 1,740
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #50 on: 03 December 2011, 02:52:41 »

MM

Quote
1) Pentru ca aceasta metoda de a face pe cineva sa gandeasca in niste parametri dinainte stabiliti, cu rezultat prevazut, eventual si intr-o logica stramba nu mi-e simpatica, e o diversiune. Aceasta metoda, extrem de utilizata in prezent pentru derutarea subiectilor, e folosita la TV la buletinele de stiri (sau alte emisiuni de doi bani jumate) unde in afara de accidente de circulatie, crime, hotii, evenimente nasoale, prostii de tot felul s.a., nu se "mai da nimica". Telespectatorul mai putin inteligent urmareste acest sir de "stiri" eminamente negative, intentionate sa fie exclusiv negative de catre cei ce comanda la TV, si nu-si da sema ca in loc sa gandeasca liber el isi canalizeaza gandirea, atentia si simtirea pe chestii negative (cu impact exclusiv negativ asupra nenorocitei sale fiinte) pentru ca se afla intr-un labirint (fabricat de smecheri) in care a intrat fara sa observe in chiar momentul cand a acceptat sa fie atent la tampeniile televiziunilor noastre.

Quote
Treaba cu Elvetia nu este deloc identica (ba-i chiar pe dos) cu treaba din Romania. Am citit o carte cu extraterestri avansati, pare-se adevarata, in care toti erau sanatosi, relatii normale de cooperare ff buna si, f. interesant: nu aveau armata. Nu aveau fiindca fiecare individ era si soldat, toti erau cetateni si soldati si agenti secreti, etc. Exemplul cu elvetienii se potriveste cu extraterestrii avansati de care am vorbit dar nu si cu noi romanii, care noi nu avem nici un fel de drepturi in tara noastra, in afara de indatoririle de pupincuristi universali (de licurici si de alte alea).

Domnule mm mai bine nu dadeai exemplu citatele de mai sus ... ca ai taiat craca la toata teoria frumoasa de pana acum.

- Nu stiu daca ai observat dar "televiziunile sataniste" - alea de-ti dau de la cafeaua de dimineata pana la ceaiul de sunatoare de la culcare ... numai pomelnice de morti, raniti si apocalipse - sunt PARTICULARE si reprezinta interese particulare ale unor cercuri interesate de indobitocirea romanului.
- LIPSA sesizarii masive din partea populatiei care nu "TOARNA" la organele si organismele abilitate protestand impotriva macelului intelectual ce se face in ROMANIA prin aceasta propaganda neagra (termen definit clar in domeniul de specialitate "ochiul si timpanul militar") duce la ceea ce spui domnia ta, la existenta acestor tembeliziuni...pe care le mai si platim din banii nostrii ( Sunt nenumarate studii ...dar fara sprijinul populatiei aceste studii sunt vax ).
- Nu stiti cum le platim ? Simplu ... reclama este inclusa in pretul produsului cumparat... reclama care umple buzunarele "defaimatorilor de Romanie si romani", colega patriot.
10 sesizari nu inseamna nimic, nici 100 si nici 1000 ... dar 1 milon de sesizari cu siguranta ar schimba ceva din limbajul porcesc cu care sunt traduse filmele pentru copii, din tonalitatea clar antiromaneasca a unor televiziuni (pe care nu le-am auzit in acesti 20 de ani decat "impotriva puterii/statului" indiferent cine era acesta ), poate ar schmba ceva din limbajul/subiectele luate cu predilectie de la morga/urgenta/pompieri.
Nu avem nici mai multa si nici mai putina infractionalitate ca altii, nici mai multa si nici mai putina prostie ca altii - in schimb avem o indiferenta pentru trecut/prezent/viitor care da voie oricarui trust media sa faca ce vrea cu noi. Stiti care este inpactul acestor "stiri/emisiuni" pe termen lung si mai ales asupra copiilor/tinerilor ?

Si pct 2 - ala cu Elvetia ... dovedeste ca domnia voastra, la fel ca si multi alti romani - sunteti atat de atinsi de propaganda neagra incat nici macar sa ganditi la un viitor luminos nu mai sunteti in stare. Orice stat mare a  fost intai mic, orice stat puternic a fost mai intai slab si s-a ridicat pe ambitia izvorata din suferinta sa. Sa spui ca ...dar nu si cu noi romanii, care noi nu avem nici un fel de drepturi in tara noastra, in afara de indatoririle de pupincuristi universali (de licurici si de alte alea). e inadmisibil. "Dreptul" asta nu ti-l da nimeni - decat in basmele lui Ispirescu si ale politicienilor.
"Dreptul" asta ti-l castigi singur, prin respectul de sine si prin renuntarea la indiferenta cu care treci pe langa o fapta antisociala TACAND de frica sa nu TORNI.
Faptul ca domnia ta ai avut ceva experiente neplacute in familie si ai ceva frustrari ... nu justifica disfunctionalitatea societatii - a statului, daca doresti - disfunctionalitate ce se exprima prin indiferenta cu care acceptam noi, in nume personal, ceea ce ne deranjeaza in jur ...de frica sa nu fim socotiti "turnatori".
Ne invartim in jurul cozii si tot cautam justificari pentru faptul ca noi, aici langa noi - la locul de munca, pe strada, in magazin sau la scoala/liceu/facultate - nu stim sa ne facem curat, sa eliminam pe cei care nu sunt cinstiti/civilizati, care fura, jefuiesc, violeaza, murdaresc spatiul nostru vital.
Dar cine doriti sa faca asta ? Cine sa faca "primul pas" ? Politistul/judecatorul/securistul sa ghiceasca ce va deranjaza pe dvs, domnule cetatean, care TACETI de frica sa nu TURNATI ? Adica "organilii represive" sa faca un abuz si sa retina/aresteze  pe cineva fara sesizari/dovezi/marturii, doar asa, ca sa aveti dvs sentimentul ca sunteti in Elvetia ?
Hai sa fim seriosi - chestia cu "turnatoria" e un sablon mediatic al propagandei negre care le convine multora pentru a-si ascunde comoditatea/neimplicarea si optiunea "merge si asa", "saracu, se descurca si el cum poate", "eu nu ma bag, nu-i treaba mea","bine ca ala nu-i fraier ca mine".

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Posts: 614
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #51 on: 03 December 2011, 10:56:12 »
Ganditorul e,
  Din postarea ta ultima, in care prezinti la intamplare niste aspecte rupte de intregul din care fac ele toate parte, rezulta pentru mine ca si gandesti la intamplare. Faptul ca ai adunat mai multe idei si fapte la un loc, fara legatura intre ele, amestecand capra cu varza, nu inseamna ca ai mai multa dreptate decat cineva care spune mai putine, in logica lor sistemica.
  Eu nu am deschis un curs de Lupta Informativa (desi as putea face si acest lucru, la nivel de amatori) aici ci doar am facut niste constatari ale unor realitati. Nu mi-am propus sa dau solutii, sa fac analize sau alte asemenea etape care fac parte din faza urmatoare constatarilor. Dar nu-mi place sa fiu contrazis si atunci imi sustin afirmatiile anterioare. Altfel taceam.
  Trebuie sa subliniez -ceea ce era in mod normal subanteles- ca multiplele aspecte legate de munca informativa se incadreaza strict intr-un sistem cu nivele de decizie pe ranguri, unde o decizie superioara, la varf, domina sau chiar anuleaza orice "buna intentie" aflata (din greseala) pe nivelele inferioare de decizie. Sa traduc: geaba se gandeste agentul 007 ca el tine cu neamul lui (evident el poate visa ca e un mare patriot) pe cand iscodeste oameni cinstiti, curati in cuget, absolut nevinovati din orice pdv doresti, pe care ii da pe mana dusmanului de neam. Aici e o chestie de principiu si nu in ultimul rand de inteligenta.
  Eu cred insa ca agentul 007 stie ca face munca de represiune (si nu de informare) pe pielea propriei lui natii si accepta situatia deoarece are avantaje personale si nu neaparat si caracter. Excludem situatia ca ar fi mai putin inteligent.

   dar "televiziunile sataniste" - alea de-ti dau de la cafeaua de dimineata pana la ceaiul de sunatoare de la culcare ... numai pomelnice de morti, raniti si apocalipse - sunt PARTICULARE si reprezinta interese particulare ale unor cercuri interesate de indobitocirea romanului.
  Asta-i o diversiune, o rastalmacire a realitatii ca nu exista nici o televiziune particulara adevarata. Ca in mod formal sunt numite particulare niste posturi de televiziune care fac parte dintr-un intreg (ce detine monopolul exclusiv in Romania), cu conducere unica deci si decizie centralizata, care emit toate exact aceleasi porcarii, simultan chiar, cu aceleasi antene, cu agentie de informatii proprie (citeste obligatorie), ne arata noua celor de rand ca "toate-s una si una-i toata". O singura televiziune, ca intreg, functioneaza in Romania. Dac-am fi prosti am crede ca-s mai multe televiziuni particulare dar noi putem deslusi realitatea si asa cum e.

  Ca sa existe "sesizarile" de care vorbesti, ar trebui sa existe mai intai organili care sa le preia, un sistem limpede organizat si care sa aiba girul populatiei. Ori nu exista nimic din toate astea. Organele se ocupa de represalii si de afaceri proprii, nu e legalizat nici un fel de serviciu (o cutie de sesizari macar) care sa preia sarcina rezolvarii sesizarilor.
  In plus, organul de ordine nu are nevoie sa-l sesizeze cineva ca cine comite ilegalitati ca doar da nas in nas cu ei toata ziua (si de regula merg mana-n mana). Pe vremuri erau paznici (civili) noaptea pe strazi si nu fura nimeni, nu se bateau, nu misca nimeni ilegal. Acuma, daca se petrec ilegalitati cu toptanul e pentru ca se doreste de sus ca sa fie asa si noi intelegem.

  Faptul ca domnia ta ai avut ceva experiente neplacute in familie si ai ceva frustrari ...
  Geaba incerci sa particularizezi la cazul meu; treaba asta cu represiunea numai in familia mea era o chestie generala, in toate familiile de romani (in afara acelor familii care ii dadeau pe reprimatori). As putea sa fac o contraafirmatie mai valabila decat ce-ai spus matale: Toate familiile de romani au avut experiente neplacute in familie din partea "serviciilor". Cu cat am gresit aici in afirmatia asta? Pai cam cu 10-20%, adica acel rest ce compunea "conducerea", organili de conducere si de reprimare (zise de ordine, de informatii, etc.).

Hai sa fim seriosi - chestia cu "turnatoria" e un sablon mediatic al propagandei negre care le convine multora pentru a-si ascunde
  Iti convine sa spui asa ceva deoarece sistemul secret de informatii(, propaganda si control a cetatenilor) se bazeaza pe aceasta retea de turnatori. Daca reteua de turnatori n-ar mai exista, atunci agentii 007 ar trebui sa-si foloseasca inteligenta si aici e o problema pentru ca un bun executant (pentru seful secret din varful retelei) este unul care nu gandeste ci numai executa orbeste... Nu trebuie sa te deconspiri.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Ganditorul

 • Consacrat
 • *****
 • Posts: 1,740
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #52 on: 03 December 2011, 12:22:23 »
Multumesc de raspuns. Ai dreptate in tot ceea ce spui . Sa asteptam atunci schimbarea care va aduce raza de soare si pe strada noastra, schimbare a celor 10-20 de inalti functionari de stat care fac atat de mult rau Romaniei si romanilor.
Restul, cei pe care-i vedem zi de zi in jurul nostru, sunt doar niste ingerasi !
« Last Edit: 03 December 2011, 12:26:30 by Ganditorul »

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Posts: 614
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #53 on: 03 December 2011, 12:35:33 »
Quote
Multumesc de raspuns. Ai dreptate in tot ceea ce spui .
  Nimeni nu poate avea dreptate in tot ce spune, aceasta este una din provocarile/imposibilitatile conditiei umane. Apreciez insa schimbarea ta de atitudine in ceea ce ma priveste.
  Corecta, cealalta afirmatie a ta: nu prea sunt ingerasi in jurul nostru. Poate ca nu ne inchinam cui trebuie... si de aceea; ce gandim aia atragem.
« Last Edit: 03 December 2011, 12:39:17 by mm »
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Posts: 4,725
 • Gender: Male
 • Ozenaut precaut
  • Povestoteca SF
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #54 on: 05 December 2011, 09:32:32 »
  Xanadron, gandesti aproape logic. "Cercurile vicioase ale raului" sunt pentru tine o justificare a turnatoriei si a altor rele. Exista un adevar foarte mare (de nu-l mai vede nimeni) si care a fost spus sub forma ca cine ridica sabia, de sabie va muri. Adica, raul nu poate fi scos cu rau ci doar intetit. La minciuna nu se raspunde cu alta minciuna ci cu adevar. La secretele interminabile se raspunde cu afisarea lor publica. Nu stingi focul cu foc si nici inundatia cu apa. De ce sa ne stoarcem creierii ca sa "rezolvam" problemele agentului 007, ratacind prin labirintul respectiv, in loc sa strigam in gura mare ca .. regele e gol!? Secretul este ascunderea (partiala) a adevarului ori pentru ca sa iesim din imperiul raului vicios trebuie sa spunem adevarul tinut in secret.
  Desigur, o parte insemnata din societate e interesata in mentinerea secretelor (sinonima cu mentinerea puterii, a dominatiei), in mentinerea starii de minciuna si de "cantare falsa" si in general in mentinerea raului in societate pentru ca ei sunt dusmanii, parazitii societatii si actioneaza de la toate butoanele ca sa mentina toate relele.

Nici gind sa fi incercat justificarea turnatoriei - doar (imi) explicam continuitatea ei istorica. Intr-o lume care incep sa cred ca respecta poate schema organizatorica sugerata de gnozele dualiste (v. catari, bogomili, pavlicieni, origenofili etc), in care Satana(el) :evil: ar fi nu doar un simplu "administrator", ci chiar arhitect al "celor vazute" - cu procura limitativa de la Regizorul Suprem, evident. :roll:

Pe linia unor postari kilometrice :-D din foste topicuri "explozive" (gen Liga Ultimilor Romani, Ucideti Sistemul etc), dar acum mai concis - fiindca nu mai am energie de risipit antientropic :wink: - ramin la opinia ca schimbarea de optica vizavi de lume si viatza (si in sensul "Reintoarcerii la Principiu") nu cred ca poate fi decit una individuala aici si-acum.
Unde s-aplica mai mult principiile tip "ochi pentru ochi" ori "cui pe cui se scoate" - adica spionajul are ca feedback spionita, controlul - supracontrolul orwellian (pe cale oricum sa detroneze turnatoria din pozitia ei de regina a metodelor) etc etc.

Postarea f. bine plasata a colegului SLEAH19 de pe topicul "Cine dreaku' ne conduce de fapt" :lol: (cu extrase din pozitia regretatului profesor Anghel Rugina) confirma poate umila mea parere.
« Last Edit: 05 December 2011, 09:42:06 by Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline mm

 • Senior
 • ****
 • Posts: 614
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #55 on: 05 December 2011, 10:35:33 »
  Xanadron, mi-a venit inima la loc afland ca nu ai avut de gand sa justifici turnatoria. Gandesc la fel cu tine si in restul ultimei tale postari. Mi s-a parut suspect faptul ca nici macar Biblia nu condamna turnatoria. In mod normal ar fi trebuit sa fie una din cele XI porunci: "Sa nu torni." Alaturi de "Sa nu furi", "Sa nu minti", etc.
  Exista totusi o indreptare in acest sens: "Sa nu marturisesti stamb asupra aproapelui tau." Adica atunci cand il torni pe aproapele trebuie sa ai grija "sa nu pui si de la tine". Regula ce era, si este,  respectata cu strictete de turnatori (care, la randul lor, erau "turnati"/verificati de altii "angajati"). Se pare ca Regizorul Suprem, de care ai pomenit, prefera marturisirile in locul microfoanelor.
  Prin urmare, turnatorii pot sa fie linistiti: turnatoria are permisiune si justificare biblica. Nu este un pacat si deci nu se pedepseste. Iar turnatii trebuie sa-si bage mintile in cap deoarece, condamnand turnatoria si pe turnatori, ei se razvratesc impotriva Celui de Sus. Nici nu vreau sa ma mai refer si la obligatia ortodoxa de a te turna tu singur pe tine insuti...
« Last Edit: 05 December 2011, 10:38:04 by mm »
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Offline Ronin

 • Cool
 • ***
 • Posts: 414
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #56 on: 14 December 2011, 14:49:05 »
Pentru intelegerea "Nucleului" si manipularilor (atacurilor) la adresa Securitatii Romanesti, recomand si revista Vitralii - Lumini si Umbre - ACMRR SRI. Sunt acolo prezenti oameni ca Paul Carpen, Troncota, Filip Teodorescu, Gh. Buzatu, Giurescu, A.M Stoenescu, si multi altii.

http://www.acmrr-sri.ro/categorii/19/revista-vitralii--lumini-si-umbre.html#
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Posts: 4,725
 • Gender: Male
 • Ozenaut precaut
  • Povestoteca SF
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #57 on: 14 December 2011, 15:45:25 »
Pentru intelegerea "Nucleului" si manipularilor (atacurilor) la adresa Securitatii Romanesti, recomand si revista Vitralii - Lumini si Umbre - ACMRR SRI. Sunt acolo prezenti oameni ca Paul Carpen, Troncota, Filip Teodorescu, Gh. Buzatu, Giurescu, A.M Stoenescu, si multi altii.

http://www.acmrr-sri.ro/categorii/19/revista-vitralii--lumini-si-umbre.html#

O lectura aproape obligatorie pentru amatorii de "gimnastica mentala" implicind jocuri de culise, mici/mari tradari si toate ingredientele spionajului.

Asta nu inseamna totusi ca mi-am schimbat opinia asupra "teatrului scurt" pentru turma. :-D Fiindca exact asta - continui s-o cred - ramine si "lupta dintre serviciile secrete". O poveste reala (cu victime colaterale) si cumva ireala simultan.
Evident ca-i doar umila mea parere ipoteza ca, dincolo de un anume nivel (fie el "invizibil" noua... civililor :wink:) exista o perfecta conlucrare intre TOATE serviciile asa-zis secrete de pe planeta asta ipocrita. :|

Si nu astept de la nicio carte/revista dezvaluirea, de pilda, a personajelor realmente plasate deasupra oricarei iluzii de falie/fractura intre sisteme/tzari/regimuri.
Personaje care joaca mai mult decit dublu, servind "din interior" scopuri si mai tenebroase decit aparente "razboaie reci" si alte scenarii globale similare (ce-i drept, cu consecintze tragice asupra a milioane de indivizi... striviti de tavalugul istoriei reale).

Am convingerile astea si in urma unor experientze pur personale (multi n-au de ex. nici cea mai mica idee cit de multe se stiu despre noi de catre serviciile secrete ale unei alte tzari in care calatorim, exact din surse active in "serviciile" tzarii ...de origine 8-)), dar si a unor deductii perfect logice - cred eu cel putin.
Tema care ar putea fi dezvoltata la infinit, dar nu cred ca-si are rostul, din simplul motiv ca discutiile de genul asta nu rezolva absolut nimic.

P.S. O vaga aluzie a lui Petru Popescu din "Suplinitorul" (acum scenarist/scriitor american, fost "combinat" cu Zoe Ceausescu) mi se pare definitorie. Din pacate, scriitorul nu dezvolta pasajul tentativei de recrutare a lui de catre un securist de top, care-l ispiteste cu "accesul la puterea de deasupra granitzelor". 8-)
Chestie care ne-ar fi putut lamuri si multe din misterele "Revolutiei din '89".

« Last Edit: 14 December 2011, 15:54:35 by Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline romulus

 • Veteran
 • *****
 • Posts: 1,160
 • Gender: Male
 • Adevarul este relativ...
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #58 on: 14 December 2011, 22:46:21 »
Quote
(multi n-au de ex. nici cea mai mica idee cit de multe se stiu despre noi de catre serviciile secrete ale unei alte tzari in care calatorim, exact din surse active in "serviciile" tzarii ...de origine 8-)),
Vorbesti de oameni normali, de pe strada ? E destul de posibil !
 Existau insa unele evaluari (neoficiale, de prin anii '80 ai secolului trecut ) ale unor "cunoscatori", cum ca, unii adversari in ale informatiilor/contrainformatiilor &spionaj/contraspionaj, monitorizau viitorii "agenti secreti" inca de pe banicile scolii (militare  ori nu ). Eu am dat crezare acelor "evaluari" si atat cat am putut mi-am luat neste masuri. Dupa ce am iesit din "dispozitiv" insa, mi-am permis, asa pe cont propriu, sa fac niscai "verificari" in directia asta(aveam cei drept, si expertiza unui amic care lucrase in fosta Directie a III a din DSS). Rezultatul :  semnale destul de clare, care confirmau acele "evaluari"  :-D, cum ca, la nivelul unor servicii de peste mari si tari, existau date despre umila persoana a subsemnatului ...Aferim !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Offline Ronin

 • Cool
 • ***
 • Posts: 414
Re: A aparut cartea Nucleul - Enigma Spionajului Romanesc
« Reply #59 on: 22 April 2012, 15:31:58 »
Emisiune TV- Subiectul : SPIONAJUL ROMANESC
In data de 18.04.2012, în cadrul emisiunii VIAȚA LA SUPERLATIV (Speranța TV), moderatorul acesteia, Cornel Dărvășan, l-a avut ca invitat pe Victor NIȚĂ, autorul cărții NUCLEUL - Enigma Spionajului Românesc. Subiectul emisiunii fiind desigur subiectul cărții autorului: domeniul intelligence- spionajul !

http://www.sperantatv.ro/web/nucleul-enigma-spionajului-18-04-2012/
http://securitatea-romaniei.blogspot.com/2012/04/emisiune-tv-subiectul-spionajul.html

Pentru cei de la: http://deveghepatriei.wordpress.com/2012/04/18/domnilor-din-serviciile-secrete-romanesti-de-ce-nu-aveti-onoare-de-ce-mintiti-cu-nerusinare-in-privinta-mortii-lui-mihail-moruzov-mihail-moruzov-parintele-serviciilor-secrete-romanesti-nu-a-fost/

Horia Sima era interesat de eliminarea lui Moruzov pentru a ascunde faptul că a fost agent informator, iar Ion Antonescu avea profunde resentimente faţă de cel care, considera el, făcea şi desfăcea jocurile oculte ale Palatului Regal. Antonescu l-a urmărit pe Moruzov şi după moarte, încercând să distrugă imaginea de profesionist al şefului spionajul românesc.

În pofida afișării unor relații bune cu Moruzov, Canaris, aflat la o reuniune profesională în Italia și la curent cu schimbările politice din România, nu l-a avertizat pe colegul român asupra schimbării de regim de la București. La întoarcerea în patrie Moruzov a fost arestat și apoi asasinat la Jilava. Potrivit unor speculații, Canaris ar fi fost vexat de faptul că Moruzov ar fi avut spioni în Germania (între alții pe Horia Sima). La întrevederea amiralului Canaris cu Ion Antonescu la București, a doua zi după puciul anticarlist (la 7 septembrie 1940) este foarte probabil că s-a discutat și despre Mihail Moruzov, în favoarea căruia șeful Abwehrului nu a intervenit…
« Last Edit: 22 April 2012, 15:39:25 by Ronin »
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.