Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Colonizarea altor planete este posibila?....

Creat de jean, 19 Octombrie 2011, 16:41:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Pentru ca, mai multi colegi de pe forum sunt de parere ca oamenii au baze pe Luna, Marte sau pe Venus, in alte locuri din sistemul solar, am colectat si studiat diferite informatii care sunt legate de acest subiect.
Am folosit informatii cat de cat credibile pt. realizarea articolui, excluzind pe cele care nu pot fi verificate sau din surse dubioase. Punand cap la cap informatiile am constatat ca sunt cateva probleme majore care stau in calea colonizari altor corpuri ceresti.
Fara a afirma ca am atins toate aceste probleme, am incercat sa fac o sinteza a lor si treptat, treptat, s-au evidentiat mai multe probleme. In linii mari acestea sunt:
-gasirea unui corp ceresc care sa indeplineasca conditiile gazduiri unei colonii umane.
-deplasarea de tehnologie Pamant – colonie si cheltuelile necesare realizari coloniei;
-realizarea coloniei, creerea habitatului;
-probleme biologice;
-deseuri;
-alte entitati care probabil exista acolo, etc.
Rezulta ca:
Este foarte greu de realizat colnii in afara pamantului. Nici vorba ca acestea sa existe in prezent si nici in viitorul apropiat.
Articolul poate fi citit pe http://dfi57.blogspot.com/2011/10/colonizarea-altor-planete-este-posibila.html
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Logica si coerenta expunerea ta jean, dar daca luam in considerare existenta tehnologiilor secrete, ascunse mult mai avansate, sau presupusa colaborare cu et nu vad de ce nu ar fi valida totusi posibilitaea existentei unor baze pe Luna sau Marte...

fiulploii

#2
Da colegul  @jean ,
expunerea de pe blogul mentionat arata o munca deosebita de culegere a informatiilor si de sistematizare a lor ca sa nu mai vorbim de editare , toate implicand timp si mai ales pasiune . Felicitarile mele .

Acum banuiesc ca ai deschis acest subiect pentru o mica dezbatere   :-D
1- pe blog tu te referi la un proces de terraformare ori aici am impresia ca vrei sa discutam despre baze terestre pe alte corpuri cosmice
2- o baza  pe o planeta, in intelesul meu difera de o colonie pe acea planeta si care difera de colonizarea acelei planete
3- avem doua variante : planeta pustie - nu ne deranjeaza nimeni in procesul de virusare dupa cum l-ai numit pe blog
                                    planeta cu entitati - capabile sa interactioneze cu noi
                                                               - incapabile de a interactiona cu noi sau noi cu ele - distingem acest aspect
                                                                                                                                        - nu distingem acest aspect si deci consideram planeta ca fiind pustie
4- dpdv al conditiilor propice vietii umane - total improprii
                                                             - partial favorabile
                                                             - favorabile
5- dpdv al exo-arheologiei - fara artefacte sau semne de locuire antica sau straveche
                                       - cu artefacte si/sau semne materiale de locuire /vizitare
6- ecosistemul enuntat pe blog este incomplet deoarece din el  lipsesc  ....insectele , ca altfel faci polenizare cu pipeta- sau rimele pentru aerarea solului - de exemplu  :lol:
7- baze din acest tip - adica ermetice intr-un anumit sens - exista ... pe Terra , vezi de exemplu bunkerele elitiste iar rusii , de exemplu , de ce crezi ca s-au axat pe statii spatiale orbitale ? Experimente si pentru a vedea cum se comporta psihicul uman la o rupere de colectivitate si pentru alte ..nevoi colonizatoare .
8- o baza presupune un sistem inchis dar nu total independent , cu aprovizionare periodica . Acum vei zice de problema cu vectorul de transport - constructie, capacitate utila , etc. Daca ne facem ca nu vedem cercetarile si realizarile germane in domeniu din WW2 cu continuarile lor atat oficiale- NASA , CIA , Agentia spatiala sovietica ca sa luam in considerare numai sursele serioase- cat si continuarile neoficiale atunci ai dreptate . Nu exista si nu se poate nici in viitorul apropiat .
    Insa, din cercetarile cel putin ale rusilor - in spatiu - si ale americanilor - pe Terra - intr-o baza , apa e rezolvata - reciclare inclusiv a urinei , aerul e rezolvat - reciclat si reimprospatat cu diversi agenti chimici , solul pentru plante -exista inlocuitor - si doar nu te apuci sa cultivi porumb , de animale si insecte nu ai nevoie , alimentele - ai stoc liofilizat , imbracamintea e ok , deseurile  - ce mare lucru sa le incinerezi sau sa le ingropi ce nu poate fi refolosit .
   Problema cu adevarat importanta este apoi psihicul uman , reactiile la a vedea aceleasi fetze o perioada indelungata de timp, la a cunoaste toate povestile de familie ale celorlalti si toate amintirile lor , metodele de distractie oricat de variate ar fi , ajungi sa le cunosti si atunci ai nevoie de ceva nou si poate faci un CounterStrike cu colegii fara ca ei sa stie ca ai inceput jocul  :lol: si ui ashe ajungi singurul supravietuitor intr-o baza .
  Bineinteles, mai e problema cu sistemele de aparare si ..atac  :-D Sa fie sau sa nu fie dotata baza cu astfel de sisteme?
  Deci , fara a lua in considerare nici fenomenul ET - care nu e o psihoza sau o religie- afacere insa a fost transformat in asa ceva , ai dreptate : nu sunt baze pe alte planete si nu putem face nici in viitorul apropiat .
  Insa ....

P.S. Imi place ca desi esti categoric in privinta prezentului si viitorului
Citat din: jean din  19 Octombrie 2011, 16:41:57
..... Nici vorba ca acestea sa existe in prezent si nici in viitorul apropiat.
Articolul poate fi citit pe http://dfi57.blogspot.com/2011/10/colonizarea-altor-planete-este-posibila.html
ai lasat o portita deschisa si anume spre trecut : nu excluzi varianta de a fi fost colonii umane candva in trecutul de dinaintea consemnarilor antice ce au ajuns pana la noi . :wink:

Aliosa

Citat din: jean din  19 Octombrie 2011, 16:41:57
Este foarte greu de realizat colonii in afara pamantului. Nici vorba ca acestea sa existe in prezent si nici in viitorul apropiat.
Articolul poate fi citit pe http://dfi57.blogspot.com/2011/10/colonizarea-altor-planete-este-posibila.html
De acord cu tine.
Colonii in nici un caz, omul nu poate supravietui in afara planetei pentru perioade lungi de timp. Pana o sa gasim o planeta care sa aiba aceashi forta gravitationala, camp magnetic "temperat" de o luna, cu alte cuvinte in acealeashi valori ca si pe pamant, mai avem de asteptat. Apa, "aerul" , temperatura in limite nu sunt singurele "conditii" pentru viata ca cea de pe pamant.

elena78

#4
Colonizarea altor planete este posibila ????DA!!este posibila !!chiar  omul de stiinta Stephen Hawking a spus in un interviu :Unica salvare a rasei umane este colonizarea in spatiu....deci daca va fi o apocalipsa (organizzata sau nu ...artificiala sau naturala ),rasa umana  va continua sa existe...  dar va exista  pe alte planete  :wink:...poate mai multe informatii va poate da Rusia si America!!!!! :wink:

jean

#5
Citat din: elena78 din  23 Martie 2012, 23:41:54
Colonizarea altor planete este posibila ????DA!!este posibila !!
Da este posibila intr-un viitor indeprtat. Eu am spus in felul urmator:
CitatNici vorba ca acestea sa existe in prezent si nici in viitorul apropiat.
Ma refeream la un viitor apropiat, nu am exclus total. Viitorul ne poate oferi multe surprize.
Dupa mine, cred ca, colonizarea altor planete se face si in prezent dar nu de catre noi. Alte entitati fac astfel de lucruri. Vezi diferitele cazuri in care fiinte omenesti sunt rapite uneori de mici copii si modificate pt. a putea supravietui unui mediu diferit de al nostu. Acei copii modificati au fost adusi si aratati mamelor care i-a conceput si care simtea o puternica atractie fata de acel copil desi era putin diferit de noi. Intrebati daca ar putea sa pastreze copilul, ei au spus ,,Nu ar putea supravietui mult timp in acest mediu". Ca sa nu mai vorbim ca este posibil sa poata muta numai energia vietii (sufletul) unei alte fiinte perfect adaptate acelui mediu. Sunt prostii? Eu stiu?... Prin cartile care le-am citit scrie cate ceva din care reiese acest fapt. Nu am timp sa fac o sinteza acum, dar daca va fi nevoie voi reveni cu amanunte in acest sens. Cine a citit stie despre ce vorbesc.
O zi buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Una din problemele importante in calatoriile interplanetare este starea psihologica a astronautilor. Reactia psihicului uman la starea de izolare prelungita. Cei care se ocupa de problemele calatoriei spatiale au luat in serios aceasta problema, si au desfasurat mai multe experimente interesante. Rezultatele au pus deja pe ganduri. Omul are mari probleme in conditii de izolare prelungita.
Un articol interesant pe aceasta tema si experimentele desfasurate, puteti citi pe Stiinta si Tehnica. Citat din articol:
CitatÎn prezent, o misiune standard la bordul ISS dureaza circa șase luni. Atunci când vom pleca spre Marte vom sta în jur de doi ani departe de casă, în cea mai deplină izolare. Ce este de făcut în cazul unor asemenea misiuni? Ce trebuie făcut, de exemplu, dacă un astronaut nu mai poate fi controlat în niciun fel? Ce efecte va avea asupra psihicului echipajului moartea unuia dintre astronauti? Toate acestea sunt întrebari care, deocamdată, nu au niciun răspuns. Dar ele ne obligă să privim cu realism problemele legate de zborurile la mare distanță. Nu este suficient să asiguram instalații pentru supraviețuirea fizică. Nu este suficient să asigurăm condiții cât mai apropiate de cele terestre. La fel de importantă este și starea psihică a celor ce vor fi mesagerii planetei.
Depresiile, sentimentele profunde de izolare, nu sunt lucruri rare la bordul navelor cosmice. Acesta este motivul pentru care de-a lungul timpului s-a acordat o atenție specială problemelor de psihologie spațială. Dar lucrurile nu stau chiar pe roze. S-au consemnat, în cazul stației spațiale rusești, MIR, cel puțin două echipaje care au avut probleme psihologice alarmante.
Mai multe cititi pe : http://stiintasitehnica.com/stiinta/psihologia-in-spatiul-cosmic/index.html
Vedeti?....Nu este de loc simplu. Sunt o sumedenie de probleme de rezolvat. Nu vom ajunge asa curand pe alte planete. De baze pe care le avem deja acolo nici nu poate fi vorba. Am ajuns ajutati de extraterestrii? Ce motiv sa aiba sa ajute o rasa mai inferioara sa ajunga pe Marte? Doar nu suntem minerii lor. La pregatirea lor au utilajele necesare care nu cer mancare si odihna.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

Doar citeva remarci rapide pe marginea convingerilor colegului Jean, ale carui pareri le respect, dar nu pot subscrie la ele in ruptu' capului - pe tema asta merita oricum revenit mai amplu si mai focusat, fiindca inclin sa cred ca am puricat-o in anii astia destul, dar cam disparat prin jde' topicuri.

a) Cazul lu' tanti Lisa-Geloasa-Paranoica tratat in S&T face parte din analizele - corecte de altfel - ale psihologiei diviziei astronautilor utilizati in misiunile "clasice", de acoperire a programelor spatiale "negre" , :ufo: in care :

1. Rapiditatea vectorilor cu propulsie total neconventionala face ca izolarea sa nu fie vreo problema ca-n alea orbitale, calare pe pocnitori primitiv-explozive :rocket: - si la bordul carora intr-adevar ar dura o mica vesnicie pina si-un sejur martian. :martiansmile:
2. Selectia ..."semi-umanilor" (desi nu chiar toti par sa fie hibrizi :-)) folositi de Omenirea 2.0 pentru "navete" cu mult dincolo de granitele Sistemului Solar (se pare ca de fapt... si prin Soare, dincolo de Soare... :star:) e mult mai dura decit cea pt. admiterea in ghilda "oficiala" a astronautilor, kosmonavtilor sau taikonautilor. 
Pentru listele "pilotilor clasificati" (din Solar Warden) poate veni cu detalii doar hackerul "v.01" (de-al nostru deci :wink:) Mc. Kinnon.

b) - maine probabil, ca azi mi s-a terminat time-line-ul.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Citat din: Xanadron din  09 Noiembrie 2014, 19:56:25
[...]
b) - maine probabil, ca azi mi s-a terminat time-line-ul.
Nici b) si nici c) n-or sa urmeze totusi, desi mi s-a mai eliberat linia temporar-temporala. :-D
Motiv: realizez (cam tirziu, da' tot e ceva) ca, daca-n sase ani n-am reusit sa conving [aproape] pe nimeni de adevaruri perfect ascunse... tocmai fiindca-s sub nasu' nostru, :moon: n-are rost sa mai continui - redundant si mai ales inutil (inclusiv pt. mine-ma, mult prea ruginit deja ca sa mai aplic principiul "repetitiei ca mama a invatarii" - de minte mai ales). :lol:

Sa nu fiu insa gresit inteles - fiecare dintre noi ramine clar liber sa creada absolut orice teorie/ipoteza, fie ea indelung pritocita-n mintea proprie dupa selectii atente ale informatiilor ori dedusa rapid din orice/cite articole.

Ca sa ramin insa ontopic pina-n final, si eu ramin convins de cel mai simplu raspuns posibil de dat la intrebarea din titlu ("Colonizarea altor planete este posibila?").
Si anume: DA - mai ales prin transfer de matrice subtila pe alte planete, adica prin renastere-n "container fizic" altundeva. :planet:

In orice caz, trebuie sa ma credeti pe cuvint doar ca asta-i cea mai rapida modalitate de "calatorie interstelara" si, evident, colonizare. :star: Mai dihai chiar decit imbarcarea-n warp-drive-urile SF-istice.

C-ar putea fi o escapada repetabila, dirijata, voluntara ori nu - ei bine, copii mosului (cam senil deja poate :lol:), asta-i o cu totul alta daravela. Suficient de importanta insa... cu mult dincolo de vreun ego personal ca sa nu mai aiurez o vreme fie si doar monologind pe tema ei - dar in alte topicuri si ceva mai rar ca pin-acu'.
Ca azi de fapt, cind n-am putut sa nu recidivez despre matrixoideala noastra cea de toate zilele - la fel de inevitabil-plicticos cred, dar asta-i in definitiv riscul cind incercam sarirea pirleazului "vazutelor" iluzorii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/