Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Un nou nivel - propunere

Creat de fiulploii, 09 Octombrie 2011, 02:21:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Motivatie . Am ales sa particip la discutiile de pe acest forum din urmatoarele motive :
                        - este romanesc
                        - este open - deschis spre schimb de idei pe teme stiintifice , paranormale , oculte , ezo-exo-esoterice , teologice , etc .
                        - pentru a purta dialoguri de un anumit nivel intelectual cu colegii forumisti pe teme diverse fara patima si fara injurii , ca daca voiam jeg si vorbarie scursa din materia maronie dupa exprimarea unui distins co-forumist mergeam la birt , comandam un mish-mash si o capshunata , dadeam doua randuri la toti mesenii si deschideam discutiile respective . Daca voiam afurisenie si blestematii ma contram in parcuri cu aia de te acosteaza avand reviste in mana sau purtam discutii cu calugari din manastirile-ranch ale ortodoxiei incrancenate .
                        - existenta unei anumite distinctii in postarile majoritatii forumistilor activi sau fosti  activi .
                        - existenta unui anumit nivel de politete si respect in exprimare pentru fiinta umana care nu e de acord cu opinia personala
                       
Constatare . In ultima vreme toate cele de mai sus stricatu-s-o din varii motive .

Propunerea. Daca softul permite existenta unei zone separate unde sa poata posta in voie birtasii     :lol: sau agentii de recrutare   apocaliptico-mesianici si spurcati la gura  :lol:
                            Sau invers , cei care se dovedesc birtasi-otevisti sau amenintatori cu iezerul de foc ori alte asemenea dragalasenii sa nu aiba acces in zona linistita visceral .
                            Cand ai cateva mere putrede in cosul cu mere proaspete , ce faci ?

Nu supun la vot , nu deschid sondaj , nu fac segregare de nici  un fel . Pur si simplu doresc o caracterizare a forumului din partea proprietarilor si o delimitare a lor in privinta tendintelor ...vremurilor . Nu doresc excluderea nimanui , fiecare e valoros . Doresc doar respectarea unei minime decentze indiferent de conceptiile exprimate liber pe forum pentru ca atunci cand nu mai exista argumente , in loc sa spui : bre, poate ca ai dreptate, aparent ai dreptate insa eu am anumite convingeri formate din anumite experiente , convingeri care par antagonice cu ale tale , deci, in loc sa spui asa sau ceva analog , tu vii si dai cu chilotul personal sau anunti ca trimiti energii negative de pedepsire a ereticului sau iti permiti  sa etichetezi colegii ca fiind satanisti sau in alt fel abject ca vezi tuamne cine esti matale .
    Deci , astept cu interes un raspuns de un anumit nivel .
Cu consideratie ,
      fiulploii

P.S. S-a constatat practic ca un regulament trebuie impus a fi respectat prin coercitie atunci cand nu exista auto-control  , vezi Germania .

calator astral

Interesanta aceasta propunere,bravo fiul ploii,o foarte buna initiativa!

Iar eu la rindul meu propun in acelasi stil science fiction ca toti satanistii, vinduti sau cooptati,toti vrajitorii si retetele lor culinare pe baza de sacrificii animale la miez de noapte si toate lighioanele NON-umane active aici, reptilele si "alienii interdimensionali" sa se carabaneasca repejor de pe acest forum,si ar fi mai bine,in general,de pe intreaga Planeta, ca noi Oamenii ne-am saturat de infractiunile si propaganda lor,avem noi hotii,violatorii si asasinii nostri, nu ne mai trebuie altii veniti de la mama dracu.

Nu e nimic de discutat cu voi, bai, sinteti mult prea diferiti de noi,sinteti inselatori si incapatinati,mincinosi si extremisti in vorba si in fapt,aceasta experienta de dialog cu voi este un ESEC datorita voua, voi sinteti cei "involuati", nu puteti intelege in veci firea omeneasca, nu ati dat dovada de nici un fel de bunavointa,ati raspuns extrem de negativ la tentativa noastra de a va integra, de a va intinde mina prieteniei si cooperarii intre Lumile noastre.
E loc pentru toti sub soare da uite ca nu aveti nici o limita, va erijati in arbiter'i elegantiarum cind de fapt prostiti naivii pierduti pe dificila cale a Implinirii si Cunoasterii.
Nu ati stiut sa pretuiti mina intinsa,vi s-a urcat democratia la cap si acum ne calariti de parca Terra ar fi planeta voastra.
Oricum numai aveti timp deloc sa prostiti lumea, va iesi fum din voi foarte curind, nimeni nu-L mai poate opri,de data asta se intoarce cu biciu si sabia in mina,va pling de mila lighioane spurcate.
Pe posedatii pacaliti ii vom salva noi, la maniera forte, s-au jucat cu Dracu si s-au infectat, trebuie spart buboiu cu puroi si curatat intregul organism, dupa o scurta convalescenta vor redeveni Oameni.

Siberia

#2
Bai ? Noi si Voi ? Lighioane spurcate ?

Monsieur chretien @calator astral,

Dupa cum ai observat si matalutza, am postat mai rar cate ceva pe acest forum. Banuiesc ca in mintea-ti deschisa si atotpatrunzatoare te-ai gandit  (ca si alti colegi dealtfel) ca sunt in pana de idei sau ca in sfarsit mi-ai (mi-ati) venit de hac! Din pacate, la fel ca si ceilalti colegi din categoria pe care ai denumit-o Voi, m-am saturat (saturat fiind varianta eleganta care inlocuieste cuvantul "scarbit") sa citesc propaganda jalnica pe care o derulezi pe acest forum.
Matale, domnule chretien ti-ai permis sa racolezi o armata de 8 persoane (parca) si sa-i instruiesti in tehnici de dialogare, dar ceilalti se pare ca n-au dreptul de a avea un loc in care sa discute civilizat pe orice teme. De ce te-ai oprit la opt ? mai racoleaza te rog inca 3 persoane pentru a ajunge in final la armata celor 12... maimute (intre voi, va puteti denumi "apostoli", noi ceilalti nu ne vom supara niciodata :-D).
Iti reamintesc domnule chretien, ca o mana intinsa ai gasit si matalutza in tara in care te mandresti ca traiesti, dar se pare ca n-ai invatat absolut nimic din educatia tarii care te gazduieste. De ce nu le propui colegilor tai din Siguranta Maritima sa participe la crearea armatei tale chretien ortodoxe ? De ce nu le propui vecinilor tai musulmani acest lucru ? Fiindca trebuie sa respecti niste reguli elementare de conduita in acea tara, la acel loc de munca ? Fiindca trebuie sa-i respecti pe oamenii din jurul tau ?Sau te simti constrans sa respecti anumite norme care ti-au fost impuse ?
Domnule chretien, de ce nu-ti cataloghezi drept "prosti" si "satanisti" vizitatorii canalului de YT pe care-ti prezinti videoclipurile copilaresti ? Fiindca altii nu vor fi la fel de blanzi cu tine ? Fiindca it permiti sa arunci cu invective doar in cei pe care-i stii la o distanta suficienta, distanta care sa te protejeze fizic si psihic ?
Matalutza chiar nu ai pic de rusine ?
Ai impartit acest forum in Voi si Noi... care Voi ? care Noi ? Te erijezi in a desparti apele ? Te crezi un mic Dumnezeu ? E forumul lui matalutza ? Ai depus un efort pentru crearea lui ? NU ! Depui toate eforturile pentru Distrugerea lui !
Daca inainte imi inspirai mila, acum, dupa ce-am citit ceea ce-ai scris si-ti vad poza "smechereasca" din avatar, pot spune ca-mi provoci doar dezgust.
Btw domnule chretien: ai uitat sa propui schimbarea denumirii forumului dupa ce Voi se vor muta in alta zona ! Poate detinatorii lui vor fi fericiti sa schimbe denumirea in Forumul Luptatorilor Drepti ai Ortodoxiei care te Pandesc cu Biciul lui Dumnezeu in Mana !

Vous êtes déplorable monsieur chretien - voyajeur astral !

La fel ca si colegul @fiulploii, astept si eu un raspuns care sa clarifice pozitia celor din administratie vis-a-vis de transformarea acestui forum.

Nu astept (in schimb) nici un raspuns din partea "armatei crestine".



"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

abyss

Propun ca toate referirile şi trimiterile la religii ori alte sisteme de credinţe să fie banate. Sunt creştin ortodox, sau poate musulman ori mozaic, e treaba mea şi e treaba fiecăruia. Acum în aceasta eră a globalizării trebuie să învăţăm cum să ne suportăm unii pe alţii. Călătorule, lasă-l pe Dumnezeu să-i judece pe alţii ori să-i salveze, tu ai datoria să te salvezi pe tine, să-l iubeşti pe Dumnezeu cu toată fiinţa ta şi dacă trebuie, să-ţi dai viaţa pentru prietenul tău. Aminteşte-ţi că şi dacă îi vei spune "prostule" cuiva nu vei putea ajunge în împărăţia cerurilor care în fapt se află deja în tine. E vorba de echilibru şi pace. Dacă tu împarţi oamenii, care sunt toţi creaţi de altcineva şi nu de către tine, în tot felul de categorii care să evidenţieze latura urâtă a fiinţei lor, nu dovedeşti decât că nu eşti capabil de iubire, înţelegere şi compasiune. Deci te transpui singur în postura de vrăjmaş al fiinţei umane, al creaţiei lui Dumnezeu, sursa infinită a vieţii. Recăpăta-ţi echilibrul şi pacea interioară frate. Eu asta încerc să fac.
Să mai auzim şi de bine!
 


 

AndreiASM

Total de acord cu banarea oricaror referiri, trimiteri, ..., religioase, mai ales daca acestea au tenta malitioasa, asa cum le formuleaza unii colegi de pe forum; daca sunt discutii obiective, fara jigniri, atacuri personale sau atacuri asupra unor grupuri, atunci eu unul nu am nimic impotriva. Forumul acesta nu trebuie transformat intr-un jihad virtual in care sa se lupte grupuri cu ideologii religioase diferite; acest forum este si trebuie sa fie in continuare un loc propice evolutiei spirituale si mentale, un loc in care sa dezbatem numeroasele adevaruri despre noi insine ce ne sunt servite pe tava de PTB. Cu intentie sau nu, genul acela de discutii au acelasi efect asupra forumului pe care l-a avut biserica catolica in evul mediu asupra evolutiei umanitatii.

calator astral

#5
De acord Andrei, eu unul nu sint "religios" ,am ajuns pe calea mea la unele concluzii care ma indreptatesc sa afirm ca Biblia indubitabil ne ofera unele raspunsuri atita tot...
Am mai putea discuta pe marginea influentei Crestinismului in evolutia Omenirii, eu unul zic, e opinia mea personala,precizez,ca sint unele indicii care ma fac sa cred ca a influentat oarecum pozitiv evolutia respectiva,ma gindesc la perioada Renasterii de exemplu si la rolul jucat de Crestinism in arta sau filosofie, embrionul perfectionist din care mai tirziu a aparut sintagma Secolul Luminilor...
Normal Andrei, sa ne respectam unii pe altii.
______

Siberia?!...cine se baga in discutie ca musca-n posterioru calului?...Aici e vorba de un simplu dialog "comic" oarecum stiintifico-fantastic cu userul fiul ploii pe care sincer il apreciez! Doar nu credeai ca se trimit unde negative sau mai stiu eu ce alte bazaconii ofensive paranormale...
Intervii la fel de serios si oarecum dur si pe celalalt topic (TVM) unde iar iti scapa caracterul amuzant al dialogului,acolo eu atrag doar atentia unui user pe care il apreciez asupra neplacerilor eventuale provocate de neachitarea copy-rightului (se trezeste sarmanul om in fata Justitiei involuntar, doar pentru ca a omis sa puna ghilimele,il inteleg, la cit de "revoltat" era...). Deci cool siberia!
Nu inteleg sincer animozitatea ta si iruptia brusca in acest scurt dialog..cumva te simti purtatoarea de cuvint a userului fiul ploii ori a lui tayka sau ce?!

Nimeni nu e "fanatic ortodox" aici, pe rufon, siberia.
E dreptu oricarui cetatean sa creada in Divinitate, gindeste-te ca poate nu toti avem acel nivel elevat de intelegere a unor realitati subtile,sintem depasiti, eu unul recunosc ca am multe de invatat.
Nu sesizezi ironia raspunsului meu, chiar credeai ca am ceva personal cu batrinul tayka,care,acum, dupa ce i-am dezvaluit practica copy-paste'ului se va retrage cu coada-ntre picioare? Credibilitatea lui a coborit sub zero,pot afirma cu mina pe inima ca este un Dead-Walking-Man,ca tot iti place tie limba engleza...

Nimeni din "Armata aia crestina" (pe care doar tu o visezi siberia si care nu exista decit pe teren, virtual fiecare butoneaza ce vrea) nu se va obosi sa iti raspunda sau sa dialogheze cu tine pentru simplul motiv ca ai posturi de calitate,esti apreciata de noi toti, daca eu sint un "voyageur astral" (in referinta la Franta) atunci si tu esti o "gospodina babushka" (in referinta la Siberia) simpatica si cultivata care federeaza o anumita factiune a rufonistilor, bucurosi ca involuntar le dai apa la moara.

Mai adaug doar : nu te simti datoare draga siberia sa ripostezi tu la unele dialoguri pe care de altfel nu le poti intelege pe de-a-ntregul, nu poti avea o imagine de ansamblu corecta deoarece nu ai cunostinta de unele elemente informative, te rezumi la simplul dialog aparent pe forum, sint alte schimburi epistolare private care sper sa nu fie divulgate de nici un rufonist.

Iti doresc o Duminica placuta siberia si sincer repet : ABSOLUT NIMENI NU ARE NIMIC CONTRA TA.
_______________________


Siberia

#6
@calator astral, se pare ca mintea ta e prea creata ca sa mai perceapa si o linie temporala.

1. Raspunsul meu pe acest subiect se refera la acest subiect. Ce legatura are @Tayka ?
2. Sa inteleg ca n-am ce cauta pe subiectele pe care esti tu prezent ? Imi bagi pumnul in gura ? Au crezi matalutza ca esti proprietarul tuturor potecilor pe care ratacesti ?
3. Ce legatura are raspunsul meu pe alt subiect cu catalogarea pe care i-ai facut-o lui @Tayka si de ce il aduci in discutie aici ? (din nou)
4. Voyajeur astral este traducerea in franceza a userului pe care-l folosesti si anume calator astral. Ti se pare tie ca userul meu este gospodina babushka ? Referinta ta este o simpla meschinarie pe care ai mai folosit-o cu ceva timp in urma fara ca macar sa-ti fi adresat vreun cuvant.
5. Schimburile tale epistolare cu alti colegi imi reamintesc despre zilele tale pline de suferinta in care eu se presupunea ca rad impreuna cu alt coleg... crezi ca m-ar putea interesa vreodata varsaturile tale si crezi ca as vrea vreodata sa le inteleg ?
6. Daca eu sunt musca, acest forum este posteriorul calului ? fiindca atunci si tu esti tot o musca si te afli in acelasi loc ca si mine, nu-i asa ?
7. Vrei sa caut raspunsul tau in care te mandresti ca racolezi useri in armata ta crestina ? Pot sa fac si asta...
8. Nu sesisez ironia raspunsului tau, fiindca raspunsurile tale nu sunt construite conform unei ironii fine. Ironia este scuza pe care o arunci pentru a-ti salva imaginea, atata tot. Daca vrei ca lumea sa perceapa altceva din raspunsurile tale, construieste-le in alt mod.
9. Nu ma simt datoare sa ripostez la dialogurile tale cu alti colegi. Pur si simplu cred ca am dreptul de a-mi exprima o opinie vis-a-vis de acest forum si vis-a-vis de un raspuns al tau in care amestecai si imparteai mai apoi toti membri acestui forum in Voi si Noi.
10. Tinand cont de "caracterul amuzant" al raspunsurilor tale, eu prefer sa nu-ti doresc nimic pentru ziua de azi: se pare ca reusesti sa te amuzi copios si fara urarile mele.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

romulus

CitatPropunerea. Daca softul permite existenta unei zone separate unde sa poata posta in voie birtasii     :lol: sau agentii de recrutare   apocaliptico-mesianici si spurcati la gura  :lol:
                            Sau invers , cei care se dovedesc birtasi-otevisti sau amenintatori cu iezerul de foc ori alte asemenea dragalasenii sa nu aiba acces in zona linistita visceral .
Asa, ca idee generala, separarea oamenilor , pe orice criteriu imaginat ori imaginabil nu a facut bine  si - parerea mea - nu ar face bine nici pe acest forum . Poate ca si "birtasii" au dreptul sa fie pasionati de ozenistica, extraterestri, paranormal si alte ielea ce se trateaza pe aici  ! Poate ca nici ei, "birtasii" nu suporta un limbaj simandicos, ori poate prea stiintific/tehnic, ca de, n-au cetit la viata lor biblioteci intregi, pentru ca nu aveau timp {cine ar fi mai populat birturile } si pot solkicita , segregarea pe motiv ca simandicosii sa posteze in alta parte!? :-D
Daca mie personal - care, poate, am "naturelul mai simtitor" mi se pare ca un uzer de pe forumul acesta(ori subiectul/ postarea lui ) miroase urat , am cea mai fireasca si naturala optiune la indemana : NU ma bag in discutie stau in banca mea, schimb "canalul" !
Particip la subiectele care-mi sunt pe plac, cu care rezonez! Si ce daca scrie unul, altul,  de Dumnezeu !? In cele mai multe cazuri subiectul extraterestrii este indisolubil legat de subiectul DUMNEZEU !
De ce ? Pai uite, in scenariul pe care il am eu in minte, daca voi avea vreodata o intalnire de gradul III , una din primele intrebari cu care voi " mitralia" entitatea, ET- ul , extraterestrul,  este asta : CUM IL PERCEPE EL PERSONAL  ORI SPECIA LUI PE  DUMNEZEU ?
A,  mai presupunem si faptul ca mie personal nu-mi place sa aud de religie ! Ok,vorba lui Mircea Badea : " s-a inventat telecomanda" schimb canalul si caut unul pe placul meu . Si aici se poate pune punct .
Iarasi aaaaaaaaa: ca putem aduce in discutie subiectul moderarea   forumului , da, sunt de acord : sa cerem exigenta f.stricta, toleranta zero pentru limbaj licentios si , daca regulamentul se aplica riguros, nu nemteste, ci romaneste riguros, nu vom avea a ne plange de prea multe lucruri.
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

universis

"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

SLEAH19

Citat din: fiulploii din  09 Octombrie 2011, 02:21:03
............sau anunti ca trimiti energii negative de pedepsire a ereticului sau iti permiti  sa etichetezi colegii ca fiind satanisti sau in alt fel abject ca vezi tuamne cine esti matale ....


În schimb Rufon, îşi permite să suporte oricâtă incultură , ..vaai pudibonzilor!  Două strofe din ,,URĂ"" de Al. Macedonski,  .. ,, trimit energii negative, de pedepsire a ereticilor".

Au nu tu, fiulploii, mi-ai repetat  nu de mult, de două ori pe un topic deschis de tine că .. ,, forţe malefice nu există", iar ieri , pe un alt topic afirmai de la înălţimea cunoştinţelor tale la care eu nu am avut până acum acces, că ....,, Satana nu există" .

Păi dacă dacă nu există nici Satana şi nici forţe malefice , cine dracu să-mi poarte undele malefice către tine?
Sau nici tu nu crezi ce afirmi şi eşti doar un fel de fake-ulploii.

Adevăraţii satanişti sunt cei care se roagă şi cred, că satana chiar poate să le ofere o alternativă la ce le oferă Dumnezeu.

Cei care se cred deja proprii lor dumnezei , nu-i mai bagă în seamă nici dracul, pentru că sunt deja ai lui.

Până ţi se aprobă o secţiune inchizitorială din partea comenduirii Rufon , eu promit că nu mai postez pe nici un subiect deschis de tine .

Am scris!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

universis

Ehhh... :? tu draga siberai, again, ce ai tu cu calator? tu de ce nu doresti sa te amuzi un pic, sau de ce nu poti?
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

fiulploii

Citat din: fiulploii din  09 Octombrie 2011, 02:21:03
                            Cand ai cateva mere putrede in cosul cu mere proaspete , ce faci ?

Nu supun la vot , nu deschid sondaj , nu fac segregare de nici  un fel . Pur si simplu doresc o caracterizare a forumului din partea proprietarilor si o delimitare a lor in privinta tendintelor ...vremurilor . Nu doresc excluderea nimanui , fiecare e valoros . Doresc doar respectarea unei minime decentze indiferent de conceptiile exprimate liber pe forum pentru ca atunci cand nu mai exista argumente , in loc sa spui : bre, poate ca ai dreptate, aparent ai dreptate insa eu am anumite convingeri formate din anumite experiente , convingeri care par antagonice cu ale tale , deci, in loc sa spui asa sau ceva analog , tu vii si dai cu chilotul personal sau anunti ca trimiti energii negative de pedepsire a ereticului sau iti permiti  sa etichetezi colegii ca fiind satanisti sau in alt fel abject ca vezi tuamne cine esti matale .
    Deci , astept cu interes un raspuns de un anumit nivel .

Pentru cei care s-au simtit cu musca pe caciula  :lol: continuind cu limbajul elevat , citatul de mai sus sper ca e lamuritor.
Deci, solicit in mod ferm moderarea stricta a limbajului , atat doar; asa cum bine s-a exprimat colegul @romulus
Citat din: romulus din  09 Octombrie 2011, 13:09:28
....Iarasi aaaaaaaaa: ca putem aduce in discutie subiectul moderarea   forumului , da, sunt de acord : sa cerem exigenta f.stricta, toleranta zero pentru limbaj licentios si , daca regulamentul se aplica riguros, nu nemteste, ci romaneste riguros, nu vom avea a ne plange de prea multe lucruri.
Am zis !

Si da, fortele malefice nu exista dar exista limbajul vulgar si prin folosirea lui nu devii mai barbat sau mai dur . :lol:
Decenta in limbaj nu este actiune inchizitoriala dupa cum lasi sa se inteleaga si apoi , distinse coleg @SLEAH19 nu tu ai amenintat pe aici ca trimiti energii negative  :-)

Tayka

Citat din: calator astral din  09 Octombrie 2011, 11:19:37
...acum, dupa ce i-am dezvaluit practica copy-paste'ului se va retrage cu coada-ntre picioare? ...
Nu ştiu la ce te-ar interesa poziţia şi locaţia cozii mele că eu nuş' dacă ai observat dar nu ţi-am mai atribuit nici o atenţie de f.multă vreme.Mă gândesc însă că în nemăsurata-ţi ignoranţă tu chiar te auto- consideri şeful prozeliţilor de pe RUFon.  :evil:  Sărmane spirit electrocutat,află că cel puţin userii MM şi Marius Florin sânt convins că s-ar cam ruşina cu aşa şef lovit puternic cu leuka... :-D,şi asta pentru că deşii eu mă aflu diametral opus concepţiei dumnealor despre astă lume şi viaţă,consider că ne-am exprimat totuşi fiecare părerile în limita bunului simţ,spre deosebire de tine care îţi lipseşte total această funcţie,şi de aceia iată funcţionezi jalnic,în regim de ..avarie.. :-o
Citat din: calator astral din  09 Octombrie 2011, 11:19:37
.. Credibilitatea lui a coborit sub zero,pot afirma cu mina pe inima ca este un Dead-Walking-Man,ca tot iti place tie limba engleza...
Pentru această insultă ai avea în mod normal ,,dreptul'' la bann,dar cum şi pe la înalta curte de justiţie sânt prozeliţi,vei fi lăsat probabil să-ţi faci de cap în continuare, să creiezi discordie şi mult rău acestui vechi forum.Păcat.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Ganditorul

S-au incins spiritele pe acest forum si solutia imediata ar fi "Ia un Nurofen, ajuta, Nurofenul stinge toata suferinta mergand la sursa durerii".
Redevenind seriosi pot sa afirm ca binele si raul sunt relative,  tin foarte mult de "moda"  si de cutumele societatii.
Acu 400 de ani erai "inger", "sfant" daca taiai capul unui pagan, daca prajeai la foc mic pe cei care credeau ca "Pamantul se misca" sau daca luai in varful lancii prunci nevinovati.
Azi chestia asta e satanism si "crestinismul" , dagma religioasa in general, a cam depasit nivelul de "motor al societatii" devenind cea mai veritabila frana a dezvoltarii umane (dogma religioasa a fost o frana dintotdeauna... doar noi ne-am amagit o vreme - cam 2000 de ani - ca este altceva ).
Rufon (RUFOR) a fost de la inceput o zona a stiintelor de frontiera. Eu cred ca de asta suntem aici. Nu cred ca e nevoie de interventia mediatorilor pt a sti asta. Dar pasivitatea celor care cred in stiinta, pasivitatea noastra in fata unor subiecte ce fac prozelitism dogmatic de orice fel face ca imaginea generala a forumului sa fie una ...anacronica.
Nu moderatorii trebuie sa ia atitudine in primul rand - in mod practic nici nu prea se poate, sunt prea multe texte, lungi, cronofage, alambicate  - si in mod real moderatorii nu le pot parcurge pe toate in stil analitic. Probabil au si ei o viata reala plina de munca, de griji, de greutati - si "cititul textelor din forum" le consuma inutil mult timp (ma indoiesc ca-i plateste cineva pt asta).
Noi forumistii trebuie sa facem selectia si sa propunem promt scoaterea unui text din forum, aruncarea lui la gunoi si banarea - eventuala - a unui forumist. Noi avem timpul necesar sa disecam orice text ... tocmai pt ca suntem multi si abordam textele in functie de pasiunea/pregatire profesionala a fiecaruia.
Putem merge pe varianta filozofica discutand despre care text sau topic trebuie sa ramana si care trebuie sa dispara...
Eu as alege insa calea practica - apare un topic, il disecam un timp (o saptamana de ex.) si la sfarsitul perioadei trimitem votul lal administratie cu DA  - ne place/e util sau NU - e o idiotenie/trebuie sa dispara.
Eficient, democratic, cu efecte imediate. Iar actiunea mediatorilor este astfel ecoul interesului nostru pe subiect - fara sa ridice controverse de "tiranie", despotism" " masuri arbitrare ale administratiei"
Am zis .

angellla29

Eh....natura umana bat-o vina!!!! Nu incerca sa schimbi ceva ce nu se poate...