Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce cărţi ştiinţifico-fantastice citiţi? Recomandări.

Creat de Nox, 08 Octombrie 2011, 21:57:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Citiţi literatură ştiinţifico-fantastică?

Da, citesc în mod curent literatură ştiinţifico-fantastică (Elaborează în subiect. Exemple.)
27 (75%)
Nu citesc literatură ştiinţifico-fantastică, dar citesc alt gen de literatură (Elaborează în subiect. Exemple.)
3 (8.3%)
Nu imi permit să cumpăr cărţi.
0 (0%)
Mi-ar plăcea să citesc, dar nu găsesc timpul necesar deoarece sunt ocupat cu alte treburi!
4 (11.1%)
Nu mă pasioneaza cititul.
1 (2.8%)
Sigurele cărţi pe care le-am "citit" au fost cărţile de joc.
1 (2.8%)

Numărul total de membrii care au votat: 36

alx

Unii colegi isi aduc aminte ca in topicul destinat viitoarei carti a lui Xanadron(apropo,cand mai primim cadou un fragment?) am amintit de o asemanare vaga cu una dintre povestirile citite de mine in urma cu ceva ani...se chema asa: Orasul Mortilor,scrisa de Jean-Pierre Laigle,si aparuta in limba romana in Almanah Science Fiction 2007.
   Am regasit almanahul si am scanat povestirea,asa ca atasez aici un mic PDF cu ea. Cu mentiunea ca va trebui sa fiti atenti la actiune si nu la calitatea scanarii sau la imperfectiunile hartiei...din pacate,acest almanah impreuna cu altele a fost uitat de mine afara si lasat sa petreaca o seara romantica in ploaie cu celelate almanahe care se aflau in respectiva cutie de carton,asa ca hartia e plina de pete...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Multumiri pt. efortul scanarii, alx! Ramin dator (nu bere, am retinut). :-D
"Orasul Mortilor" e interesant scrisa si merita citita, chiar daca nu-i neaparat vreo capodopera.

Cit despre fragmentele de roman - pauza deocamdata, fiind oricum in renovari (romanu' dar si eu cumva).
Cine vrea sa mai citeasca SF romanesc - online mai ales - are la dispozitie citeva websituri/reviste online specializate, cum ar fi:

http://clarkesworldmagazine.com/ (pardon, asta-i britanic - mai sint insa multe citibile moca: Asimov's, Analog etc).
http://revistanautilus.ro/
http://www.srsff.ro/
http://www.helionsf.eu/
http://ioanalexandru.wordpress.com/2013/01/05/cele-mai-bine-proze-scurte-din-2012/ (recenzii)
http://scifientland.wordpress.com/ (tot recenzii; utile si fiindca din blogurile astea intrati in "reteaua SF mioritica")...etc etc

P.S. Chiar si-o povestire recent scrisa de JE puteti citi in revista online Gazeta-SF (n-aveam de gind sa pun linkul, dar citiva colegi deja au "detectat-o"): 8-)
http://fanzin.clubsf.ro/2013/03/raspunzatorul/

O singura rugaminte am: incercati sa nu comentati (mai ales favorabil, desi clar ca-i geniala :lol:) fiindca-i inscrisa intr-un gen de concurs - cu premii simbolice-n carti, dar n-as vrea sa se creada ca vreau sa influentez fie si indirect decizia juriului. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

P.S.: Aici puteti totusi sa comentati. :-D
Inclusiv negativ.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Multumesc, multumesc!

Pai yo ce sa zic, de ex. dialogul de deschidere mi s-a parut super tare! In schimb mi-ai incheiat povestirea in nas taman cand se facea mai interesant!  :wink: :)))))))))))))

Aseneth

Urmeaza episoadele urmatoare : Intrebatoru, Exclamatoru, Adoratoru si Punctu pe G.

Geniala fraza cu interferenta cristalina.Sau ceva p-acolosha...

Xanadron

#20
@padme: e povestire, nu roman SF; ce-i drept, ar putea fi cindva continuata, ca-i loc destul si de rebeliuni anti-zeiesti. :evil: Oricum, are cred destule teme atinse (inclusiv TR-3B). :ufo:
Sau "misterele Carpatilor". Ori misculatiile NWO pe linie saturniano-selenara.  :fullmoon: Etc etc.

@Aseneth: Si subiectul modelarii ADN-ului e o tema din astea... poate chiar prea multe. Fara detalii savante insa, fiindca-n literatura, fie ea SF, explicatiile si descrierile excesive strica "misterului". 8-)

Iar unul ca P. Tutea zicea ceva de genul asta:
Un mister care se leagă şi se dezleagă devine o problemă şi nu mai e mister. Misterele sînt supranaturale şi sînt singurele mijloace de ieşire din înlănţuirea cosmică, din limitele comunităţii şi din mărginirea personală. În orice caz, dacă un mister este comentat şi i se găseşte un răspuns, atunci misterul se cheamă problemă şi răspunsul, soluţie.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

Interesanta povestirea care combina cuceririle stiintifice actuale ale omenirii - cele reale ori presupus realizabile - si visul omului de-a cuceri Universul, de-a atinge nemurirea ca si conditie a cunoasterii nelimitate. Se simte si intentia de-a cosmetiza imaginea omului dominata de caracterul razboinic al acestuia. Finalul este surprinzator si coplesitor - nota oarecum pesimista traduce poate convingerea omului ca este vesnic supus zeilor? Eu cred ca omul isi poate depasi conditia. Asteptam oricum si alte povestiri la fel de incitante.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Aseneth

Seria Cantec de Gheata si Foc, de George RR Martin.

Cea mai buna carte S.F. ever, Victor Kernbach - Luntrea Sublima

StarDust

#23
Citat din: Aseneth din  29 Martie 2013, 09:27:01
...
Cea mai buna carte S.F. ever, Victor Kernbach - Luntrea Sublima

Una dintre cele mai bune, e si favorita mea. As mai completa cu: A.E. van Vogt - Odiseea navei Space Beagle , si  Maestrii anticipatiei clasice - Odiseea martiana.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

Inca o recomandare... personala in toate sensurile: ;)

http://www.srsff.ro/proza/parfumul-ispitei/

...Adica inca o povestire SF proprie, aparuta-n revista online SRSFF (urmeaza si altele, prin Nautilus, Gazeta SF etc.)
Liber la comentarii deci - inclusiv critice, normal! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Ca tot veni vorba de revista SF online "Nautilus", va recomand un articol extrem de interesant - de fapt un interviu cu celebrul scriitor francez Gerard Klein (Seniorii razboiului etc), pe o tema care merita mai multe comentarii, mai precis cea a luxarii continue a SF-ului de catre "sforari" - revin deci dupa ce il cititi:

http://revistanautilus.ro/articole/procedeul-dizolvarii-science-fiction-ului-introdus-de-catre-agentii-culturii-dominante/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

O a patra povestire SF azvirlita prin revistele online - romanul proiectat mai trebuie sa astepte, asa ca mai adaptez si cite-o idee din el in forme scurte, mai digerabile in vremurile astea grabite.

http://revistanautilus.ro/povestiri/citius-altius-subterius-fortius-florin-nae/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Dacă tot mă făcurăți Zen, profit (sau abuzez  :-D) din nou să-mi promovez o alta povestire SF și simultan blogul strict literar-SF-istic tras de curând – azvârliți deci și voi rogu-vă cu ping-, track- sau drackbacks :evil: cât cuprinde, că nimeni nu pare să-l bage-n zeama deocamdată.

http://povestoteca.wordpress.com/

P.S. "Poveste de adormit hibrizii" nu-i publicată (deocamdată) nicăieri, așa că voi, prieteni RUFOn-iști, o sa fiti probabil primii ei cititori – și critici, evident. 

http://povestoteca.wordpress.com/2013/05/21/poveste-de-adormit-hibrizii/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Nox

Salut.

Ca şi recomandări. Am descoperit relativ recent noua serie Colecția de Povestiri Științifico-fantastice de la Anticipaţia (din 2012 brandul respectiv aparţine editurii Nemira). În prezent colecţia se află la numărul 5, iar ca şi conţinut există atât povestiri de autori români şi/sau străini cât şi interviuri sau articole ştiinţifice. Revistele (sunt de fapt cărţi) apar lunar şi au în jur de 100 de pagini.

Xanadron, îţi citesc cu plăcere şi interes povestirile, dar ca o rugăminte dacă se poate şi aici nu ştiu dacă permite siteul respectiv, şi anume să ataşezi conţinutul şi într-un format gen PDF (asta e mai la îndemână) cu un font de mărime 16 cel puţin sau într-un alt format prietenos cu eReaderele. M-ai scuti de un efort şi poate şi pe alţii care au astfel de gadgeturi.

Mulţumesc.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

padme

Bravo ţie! :rainbow:
Vai, dar nu ne-ai spus că eşti şi poet! :))))))