Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#570
Citat din: horia2008 din  23 Iulie 2014, 13:46:35
Fain, la asta ne pricepem de minune, la gasit vinovati pe care sa revarsam ura
Da' cum dracu' se face ca la vot iese exact cine trebuie?  :-o :-o :-o :-o
Cine-i de vina? :| :|
1. Pai propuneam taman invers - sa-ncercam macar disecarea evenimentelor fara ura.

2. Am obosit deja sa repet zicerile lui:
a) Tatuca Stalin - "Nu conteaza cine voteaza, ci doar cine numara voturile" (sa mai repet si cine ghidoneaza "softurile electorale"?! - in Romanica-i o firma asa-zis privata, controlata de un cunoscut SRIst tare-n grade.)
b) Daddy Churchill: "Istoria ma va pupa-n c.r, fiindca eu o scriu" :-D (in fine, era ceva mai blinda... si zicerea, si istoria cu colegu' de loja al lui Hitler.) :evil:

In rest, f. buna si analiza colegului kandaon, cu citeva mici precizari:
- Nu Japonia, ci India-i din 2013 a treia economie a Terrei (SI Fukushima sa traiasca... ) :wink:
- Acum 2 ani, Germania detronase Japonia de pe a doua pozitie-n ierahia celor mai mari exportatori globali (nicio legatura cu PIB-urile).

Mai pe scurt, subscriu la parerea ca sintem mult prea mici (nu nou rufonistii, ci natia romana) ca sa putem impune ceva pe plan global, asa ca strecurarea abila printre conjuncturi ramine preferabila.
...Da' CU CINE, bre? :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Citat din: Ganditorul din  23 Iulie 2014, 12:09:46

Imi doresc ca la aceasta interpelare sa primesc un raspuns argumentat, pertinent, dincolo de resentimentele normale, justificate, antirusesti, care sunt valabile si pot fi luate in considerare pana la un anumit punct, in care ratiunea trebuie sa primeze inaintea sentimentelor. Am scris aceasta lunga replica nu pentru a apara pozitia Rusiei ci pentru ca vreau sa trag un semnal de alarma ca incercand sa scapam de DRK ...s-ar putea sa ne trezim in brate cu TA-SU :evil:


Ca să nu pară o luptă între idioţii utili şi cei inutili nu voi răspunde cu o ,,analiză,, pertinentă ci cu părereea mea care poate fi oricând impertinentă.
Analiza ta este parţială ciolovek Gânditor, incompletă e făcută într-o singură direcţie : să scoţi bolşevicii imaculaţi.

   Mă bucur că ai reuşit să obţii aplauze din tribună, inclusiv pentru PS-ul argumentat prin expunerea generalului ţuicar, blamat în alte rânduri dar trecut cu vederea acum.

   Pentru mine însă ce e după Nistru e acelaşi marasm, dacă ukrainienii nu sunt ruşi atunci sunt verişori primari cu ruşii , genocid fratricid, egal   şi doar ca o mică , completare la panoplia de personalităţi ar trebui să să-l adaugi pe Lazar Kaganovich ,comisar bolşevic care la începutul anilor 30 s-a ocupat de colectivizarea Ukrainei, nu singur ci având alături soldaţii ruşi şi în avântul lor de a le face bine cu forţa nu au omorât decât vreo 10 milioane de ukrainieni, da ruşii ruşi nu sunt răi,  sunt buni ..dracu-i rău ! 
   
    Decapitarea intelectualităţii, lagăre de concentrare, genocidul   şi destrămarea naţiunii au făcut ca populaţia simplă din Ukraina să  primească  armatele lui Hitler ca pe nişte eliberatori.

Voi veniţi acum ciolovecilor şi puneţi în balanţă ce s-a întâmplat cu ce o să se întâmple?

Ce-i asta  : Aceasta spirala se va finaliza cu un jaf de proportii inimaginabile asupra bogatiilor subsolului Romaniei - jaf care va face ca rusii ce ne-au jefuit in trecut sa para niste iepurasi pe langa rechinii care "ne asteapta la usa" dupa 2015.

Nu e manipulare?

Prietene  dacă nu avem altă alternativă ca ţară, şi nu avem, lasă-mă să văd eu cum e cu occidentul în următorii 50 de ani , nu mai da tu cu scenarii apocaliptice cît de rău o să ne fie cu ei, pentru că nimeni nu a visat vreodată să emigreze în Siberia dar în occident îţi ei buletinul, avionul ( recomandabil să nu treacă prin spaţiul ukrainian) şi te-ai relocat, patria e acolo unde ţi-e bine. 

Pentru mine e clar că  geopolitica dictează evenimentele din Ukraina , ce  se întâmplă acolo  este echivalentul războiului din Iugoslavia, o putere militară nu poate accede în UE şi alte structuri Occidentale decât târâş, făcută praf , bucăţele ca să se poată alinia fără pretenţii. Prababil că la discuţiile Bilderbergilor ruşii a pus problema silozurilor de rachete nucleare din Crimeea chiar dacă Ukraina a renunţat la statutul de putere nucleară şi atunci li s-a spus : Luaţi Crimeea voi pentru moment dacă ale voastre sunt rachetele , că noi ne dăm pe după vişin, să nu vină ăştia la noi cu pretenţii nucleare.

Globalizarea, Uniunea Europeană etc,  nu sunt structuri făcute pentru noi cei de azi, noi şi gândirea noastră vom dispărea fizic, astea sunt pregătite generaţiilor care vin după noi, ce credem noi contează mai puţin şi posibil ca multe lucruri chiar să nu le înţelegem corect. Mai mult ca sigur în epoca post Putin, maxim în 10-15 ani necesari integrării treptate a Ukrainei,  vor începe tot felul de revoluţii şi mişcări proocidentale, susţinute logistic de occident fireşte, chiar pe teritoriul Rusiei indiferent de părerile noastre asta e direcţia , ăştia sunt paşii şi istoria nu este reversibilă, cum spuneam Imperiul Roşu se va descompune.

  Poate că guvernul ţării mele trebuie să abordeze cu inteligenţă relaţiile economice, diplomatice, culturale ori de altă natură cu o ţară ca Rusia, dar eu pe persoană fizică nu pot.

Varianta scurtă: după 23 august 1944 în postură de eliberatori ruşii au direcţionat trenuri pline cu români care se întorceau din bejenie din Muntenia şi Oltenia către Moldova direct spre Chişinău şi de acolo i-au deportat în lagărele de muncă din toată Rusia. Într-unul din trenuri se aflau 5 fraţi care încercau să revină la pământul natal pentru că era vremea culesului, şi-au lăsat  singura soră, pe bunica mea în Oltenia şi au riscat să se întoarcă deşi trei dintre ei aveau vârstă premilitară .
Mihai, Gheorghe, Dumitru şi Toader nu s-au mai întors,  pe la sfârşitul anilor 60 ultimul care avea 13 ani în 1944 a venit prin ambasada Romaniei din Siria în ţară,  muncea deja în Siria de peste 10 ani, purta barbă ca un arab nu s-a adaptat la noi  şi până la vârsta pensionării  a mers ca muncitor român înapoi în Siria, a murit la Galaţi înainte de Revoluţie , pentru conformitate îl chema Prisecaru Petru.
  Suferinţa lui şi a celor dispăruţi au fost singurele poveşti pe care mi le-a spus bunica mea.
De mai multe ori !
De aceia nu sunt dispus să ascult alte poveşti cu ruşi oricăt de vastă e cultura lor şi  indiferent dacă sunt aici să am s-au să nu am dreptate!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

#572
Citat din: Xanadron din  23 Iulie 2014, 20:17:52
Tatuca Stalin - "Nu conteaza cine voteaza, ci doar cine numara voturile"

se stie, desigur...

dar ar trebui sa nu razbeasca sa numere voturile, ar trebui (vorba unui clasic in viata momentan dupa zabrele) sa ne numere oole,

dar cui? prea putini cu oo... maestrul aici are dreptate

Citat din: Xanadron din  23 Iulie 2014, 20:17:52...Da' CU CINE, bre? :lol:

Citat din: SLEAH19 din  23 Iulie 2014, 20:53:29
  Poate că guvernul ţării mele trebuie să abordeze cu inteligenţă relaţiile economice, diplomatice, culturale ori de altă natură cu o ţară ca Rusia.....

fratzica, asta nu-i guvernul tarii mele; e orice altceva (alibaba si cei patruzeci de hoti, sleahta de borfasi ticalosi nemernici neispraviti si prosti facuti gramada, vanduti si pusi pe capatuiala, uzurpatori de calitate oficiala) orice, numai guvernul tarii asteia nu-i; cand vezi ce prestatie ai cum sa-ti spui, mah, guvern  :-o :-o (scuzati-ma, sa nu-mi ziceti c-o dau in politica!)



mm

#573
  As dori sa adaug o mica rectificare la celebra:
"Nu conteaza cine voteaza ci doar cine numara voturile!"
  Forma preferata de mine ar suna:
"Conteaza doar cine il/(ii) propune pe ales(i)/catindat(i) si nu conteaza absolut deloc cine si cati il/(ii) voteaza."

  Ca precizare, actul alegerii prin vot a aparut firesc in colectivitatile umane arhaice (zise primitive) si continea
1) prezenta /simultana/ a votantilor, in acelasi loc si la aceeasi ora; (pe tăpşan)
2) propunerea catindatului (cu acordul majoritatii prezente);
3) votul propriuzis (numaratoarea era urmarita de toti cei prezenti);
4) apartenenta obligatorie a candidatului de comunitate, un vecin pe care il cunosteau toti (dupa faptele lui);
5) criteriul alegerii (la daci era de regula cinstea, corectitudinea, la concurenta cu "profesionalismul");
6) in forma evoluata, alegerea zecimala pe fiecare rang (grup de zece case/familii, zece votanti, cate unul de fiecare casa/familie; noua dintre ei il alegeau pe al zecelea ca sef de "grupa" - decarul = rang I; noua decari il alegeau pe al zecelea dintre ei ca sef de "grupa"- sutaşul = rang II; etc.);
7) realegerea/ remanierea/ repudierea - fie dupa un an de zile, fie (in cazuri speciale) ad-hoc, adica oricand dorea colectivul.

  Am enumerat numai cateva caracteristici esentiale si simultan necesare ale actului votarii cu scopul de a evidentia ca din toate aceste elemente simultan obligatorii ale votului a mai ramas in prezent doar nr. 3). Si ne mai intrebam de ce merge anapoda societatea asta?

  De ce s-a ajuns aici? Pentru ca parazitismul este o trasatura permanent prezenta in societatea umana de la inceputuri si pana-n prezent. Formularea marxista tehnicista: "Ramanerea in urma a relatiilor de productie fata de fortele de productie" doar escamoteaza atotprezentul parazitism (sau autoparazitism, mai corect).
  Parazitii din comunitate au modificat in permanenta (istorica) alegerile firesti din societatea normala transformand actul firesc si natural al alegerii prin vot intr-un surogat. Actiunea de transformare in surogat a tot ceea ce este firescul si naturalul uman continua si traim surogatizarea hranei noastre chiar, pe langa toate celelalte (cam in toate domeniile).
  Daca de aici rezulta ca parazitismul (social) produce boala (sociala), nu e o intamplare. Se intampla la propriu in orice organism. Vezi leucemia.

  La punctul 5), recunosc, unele comunitati isi alegeau si pe alte criterii conducatorul, de ex. pe criteriul "cel mai rau", "cel mai parsiv", etc.

  Sunt de acord cu tine, @SLEAH19, caci si in familia mea (sau rude) s-au intamplat unele lucruri din cauza rusilor pe care nu le pot povesti aici. Totusi, colegul nostru de pagina are dreptate considerand ca rusii nu au reusit sa faca atat de multe pagube Romaniei in 45 de ani cat prezentii nostri "aliati" in 24. Cred ca din acest punct de vedere s-a pronuntat @Ganditorul.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#574
Ca de obicei, colegul @mm diseca raul de la radacina - chiar daca fara vreo consecintza-n lumea asta profund duplicitara..

Buna si analiza... impertinenta :lol: a colegului SLEAH19, desi cu unele mici hibe si ea:
1.   "Imperiul Rosu" nu mai iegzista din 1991, iar Putin cred ca se misca strict in limitele dictate De-Mai-Sus-De-Bilderbergi si n-are ginduri proprii de recladire a unei foste distopii, utila "inhalatorilor de loosh" doar intr-un fost context. Orice noua anexare cu de-a sila aduce mai mult belele decit profit in vremile astea de-nceput a uschelii Omenirii v2.0 din zona (realipirea Crimeei la Rusia n-a fost oricum deloc una fortzata - parerea mea) si resursele Siberiei le supra-ajung oligarhilor rusi.

2.    "Imperiul Albastru" (UE) nu se simte nici el prea bine, in ciuda aparentzelor (doar culoarea stelelor difera) si, chiar daca-a fost din start proiectat ca o re-aglutinare globalista a unor natiuni farimitzate post- un '89 precis programat inca din anii '50, zic eu ca se destrama curind. Fiindca iluzia numita S.U.E. n-are cum sa fie impusa unei asemenea diversitati – lingvistice, culturale, economice etc.

3.   "Noul Imperiu Rosu" e clar China cu parodia ei de socialism fascist-corporatist, care zic io c-o sa fie "exportat" gradat allover, intr-o varianta extremist-darwinista dar tot fara gloantze, incepind cu Africa si terminand cu cele doua Americi.

4.    "Imperiul Rosu-Albastru" - tot "instelat" si el (USA) o sa intre-n picaj si mai devreme decit UE, din motive multiple pe care-ar merita sa le analizam cindva – tot parerea mea la fel de impertinenta-i si asta, clar.

Toate manevrele astea cred ca-s totusi desfasurate-n paralel cu preludiul unei extinctii lente (a noastra deci, mai clar) – in ciuda trendului suprapopularii Terrei, util si asta LOR-Recoltatorilor :-) se pare, desi din motive cam vag banuite - de JE cel putin – si-n plus prea SF-istice ca sa ne mai pierdem vremea cu ele.

Ca sa fiu insa si-un pic macar ...razboinico-ontopic, :-D mai cred si ca Armaghedonu-i inevitabil, pregatirea lui fiind legata si de actuala faza de suprapopulare, paralela cu "mulgerea" tot mai dura a Turmei de bani-timp-viatza. Cind anume insa – doar CDFS (Cei De Foarte Sus) :star: stiu.
Care CDFS stiu desigur mai bine decit noi si de ce-i neaparat necesara testarea asta cruda, avansata de milenii de la maceluri cu topoare-n freza :lol: la ICBM-uri, arme scalare etc. – mai mult ca sigur pentru un "Ender's Game" final.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

maestre, cam cine-ar fi Ender? va mai fi si-o matca? retoric, desigur...



Xanadron

#576
Citat din: horia2008 din  24 Iulie 2014, 11:45:23
maestre, cam cine-ar fi Ender? va mai fi si-o matca? retoric, desigur...
Da, exista - cite un Ender, ba chiar si cite-o Matca in fiecare tabara implicata deja-n JOC.

Nu ma pot concentra insa acum ca sa va zic alte detalii (cite tabere sint, din cine-s compuse etc) - si ma-ndoiesc c-o s-o pot face prea curind. :lol:

Fiindca inca ma-ntreb perplex cum de reusesc sa fiu "ciolovec echidistant" :-D dupa tot ce-am suferit la modul cel mai direct-personal - si nu de catre oaresce rude - din partea reprezentantilor hidrei comuniste "exportate" de sovietici (si nu, nu-i voba doar de mizeriile cotidiene de-atunci.)
Intr-o vreme cind practic nimeni nu-ndraznea sa caraie, daramite sa mai viseze la schimbarea sistemului...

Acu' se caraie en-gros, ce-i drept, dar asta pare-a fi unica "libertate" castigata - sau, mai exact, PERMISA post-'89.
Iar Sforarilor :evil: chiar le place sa facem uz de ea - "supapa" pe cit de utila lor, pe-atit de letala pentru orice forma de solidarizare a Turmei.
Ba chiar ne stimuleaza prin mecanisme perfect gandite sa ne ciorovaim (inclusiv aici) pe teme derizorii (includ aici Religia), in timp ce ei isi vad bine-mersi de temele lor majore. :x
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

#577
                                                         Testamentul lui Petru cel Mare


              In numele Prea Sfintei si Nedespartitei Treimi, Noi Petru I, catre toti urmasii nostrii mostenitorii Tronului, Guvernantilor si natiei rusesti.
Marele Dumnezeu, de la care avem existenta si Coroana noastra, luminandu-ne, imi arata mie a privi spre poporul rusesc ca fiind chemat a stapani in viitorime toata Europa. Eu pun temei acestei idei, ca natiunile Europei au ajuns cele mai multe intr-o stare de vechime aproape de a lor cadere. Urmeaza dar, a fi ele subjugate de un popor tanar si nou, cand va ajunge la intregimea cresterii sale  si va capata toata a sa putere ...
Eu am gasit Rusia ca un paraias si o las ca un rau mare. Iar mostenitorii mei o vor face si mai mare, intinsa, hotarata de a face sa rodeasca Europa cea starpita.
Eu le las instructiunile urmatoare pe care le recomanduiesc la a lor luare aminte  ca sa le pazeasca cu statornicie.
A tine natia ruseasca necurmat in stare de razboi, spre a avea pe soldatii ei pururea deprinsi la razboi ... Razboiul sa ajute pacii,  in interesul intinderii Rusiei si a inaintarii ei in inflorire.
A chema prin toate putincioasele mijloace, de la natiile cele invatate ale Europei, Comandiri in vreme de razboi si oameni invatati in vreme de pace, spre a face ca natia ruseasca sa capete foloase de la celelalte natii, fara a pierde nimic din ale sale proprii.
A se amesteca in toate pricinile si dezbaterile din Europa, mai vartos in acele tari care fiind mai in apropriere, intereseaza mai cu seama.
A vara vrajba in Polonia, a hrani in ea tulburari necontenite; a castiga cu bani pe cei mai puternici, a avea inrauriri in Dietele lor spre a putea lucra la alegerea  Crailor lor si a-si face partizani in Polonia ... Daca  puterile vecine s-ar impotrivi sa le impace impartind-o cu ele ...
A lua cat s-ar putea mai mult din hotarele Suediei si a sti cum sa se faca ca insasi ea,  Suedia,  sa-i deschida razboi, spre a-i gasi pricina de a o subjuga...  A dezbina Suedia de Danemarca si, cu luare aminte, a hrani rivalitatile lor.
A insotii Printii rusi intotdeauna cu printese din Germania spre a inmultii influenta noastra acolo ... sa se uneasca de la sine  la pricina noastra.
A cauta alianta de comert cu Englitera, mai mult decat a oricarei alte Puteri, pentru ca ea are ma mult trebuinta de NOI ... a schimba cheresteaua noastra si alte produse cu aurul ei si a face ca negustorii si matrozii ei sa-i deprinda pe cei ai natiei noastre spre navigatie si comert.
A se intinde neincetat catre Nord pe marginea Marii Baltice si catre Sud pe marginea Marii Negre.
A se apropia cat mai mult de Constantinopole si de India, ca acel ce va stapani acolo, va fi adevaratul stapanitor al lumii ... A strabate pana la golful Persic, a restatornicii de se poate comertul cel din vechime al Orientului si a se intinde pana in India care este magazia lumii...
A cauta si a castiga alianta Austriei ... a o sprijinii in zadarnicele ei inchipuiri de a stapani Germania... iar prin taina a intarata dusmania  Printilor Germaniei impotriva ei...
A face de a se interesa curtea Austriei ca sa izgoneasca pe Turci din Europa si a nimicii pretentiile ei cand vom subjuga Constantinopole...
A face pe toti grecii dezbinati ce sunt imprastiati in Ungaria, Polonia si alte tari, sa se lipseasca de ele si a se reface sprijinul lor si a intermedia o asociatie  universala; acestia vor fi tot atatia prieteni pe care Rusia ii va avea in statul fiecarui dusman al ei.
Dupa ce Suedia se va dezmembra, Persia  se va birui, Polonia se va subjuga si Turcia se va supune ... a propune foarte tainic la curtea Frantei, apoi la cea a Austriei, de a impartii cu ele imperia lumii, magulindu-se ambitia si iubirea lor de sine... Rusia sa se ajute cu ele pentru a le desfiinta  pe urma ...
Daca amandoua aceste curti vor refuza propunerea Rusiei, atunci trebuie sa se stie cum sa imparta intre ele galceava si a le face sa se slabeasca una pe alta ... Apoi Rusia, folosindu-se de un prilej hotarator, va navali asupra Germaniei, pornind totodata cu doua flote mari ce vor napadi Franta. Aceste doua tari biruindu-se, celelalte parti ale Europei vor trece lesne  si fara impotrivire sub jugul Rusiei.



Adnotari:

Da la Petru cel Balşoi şi până azi toată politica externă  rusă se bazează pe testament.

Cele mai calde naţiuni la relaţiile cu Rusia sunt taman măgulitele Germania şi Franţa !

Nenorocirile aduse de rusi in Romania, jaful criminal, genocidul economic si cultural, sutele de mii de oameni aruncati in temnite si ucisi din ordinul Moscovei ne arata adevarata fata a politicii rusesti fata de tara noastra.


Dupa 1991, in conditiile destramarii Uniunii Sovietice si proclamarii independentei Republicii Moldova , rusii au incurajat regimul separatist de la Tiraspol, mentinand pe teritoriul ei armata a 14-a, ca un instrument de intimidare si amenintare impotriva guvernului de la Chisinau si a Romaniei. Ucraina, fosta componenta a Rusiei si a URSS, manifesta si ea tendinte neamicale fata de Romania prin construirea abuziva a canalului Bastroe ce ameninta flora, fauna si navigatia normala in zona Deltei Dunarii, iar exploatarea ilegala a hidrocarburilor din platoul continental al Insulei serpilor aduce grave prejudicii tarii noastre. Nu e un secret pentru nimeni ca rusii si ucrainienii (tot un fel de rusi) privesc cu dispret si ostilitate mandria noastra de urmasi ai Romei.

Exista opinii, recent publicate in presa noastra, privind necesitatea corectarii "erorilor" de dupa 1990 a politicii Romaniei fata de Rusia. Dupa parerea unor fosti diplomati, aceste "erori" constau in nevalorificarea posibilitatilor de a colabora amical cu marele vecin de la rasarit, a carui prietenie ar fi benefica tarii noastre, pe plan economic, politic si cultural. Fara indoiala ca orice actiune care poate duce la imbunatatirea relatiilor romano-ruse este salutara. Dar umbra lui Petru cel Mare si a Testamentului sau ne obliga sa fim prudenti si realisti. Recenta criza a relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, cu consecinte dureroase in primul rand pentru fratii nostri de peste Prut, este fara indoiala comandata de la Moscova. Asa cum, la punctul 3 al Testamentului sau, Petru cel Mare ii invata pe urmasii sai sa se amestece "in toate pricinile si dezbaterile din Europa, mai vartos in acele tari care fiind mai aproape, intereseaza mai cu seama".
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

 - In loc sa vedem ticalosia clara ca de la "euromaidan" incoace politica emanatilor de la Kiev s-a manifestat prin violente stradale, crime si actiuni de razboi contra propriei populatii - unde minoritatile au fost scoase in afara legii si obligate fie sa piara intr-un razboi intern, fie sa se stramute in tarile de origine (astazi rusii si pro-rusii in rusia ...maine romanii in Romania etc etc ) noi vedem viitorul prin prisma pericolului din "testamentului lui Petru cel Mare" care spune, foooooarte actual ca :

A cauta alianta de comert cu Englitera, mai mult decat a oricarei alte Puteri, pentru ca ea are ma mult trebuinta de NOI ... a schimba cheresteaua noastra si alte produse cu aurul ei si a face ca negustorii si matrozii ei sa-i deprinda pe cei ai natiei noastre spre navigatie si comert. (brava - uite motivul asta de razboi - cheresteaua -  nu-l stiam)

A face de a se interesa curtea Austriei ca sa izgoneasca pe Turci din Europa si a nimicii pretentiile ei cand vom subjuga Constantinopole...
A face pe toti grecii dezbinati ce sunt imprastiati in Ungaria, Polonia si alte tari, sa se lipseasca de ele si a se reface sprijinul lor si a intermedia o asociatie  universala; acestia vor fi tot atatia prieteni pe care Rusia ii va avea in statul fiecarui dusman al ei.
( eeee, uite aici urmasii lui balsoi Petru au dat-o in bara - au scos pe turci din Europa nu cu Austria ci cu Romania. Acum inteleg si de ce a fost pedepsita Romania si i-au fost luate teritorii dupa 1878 - a intraznit sa nu respecte testamentul lui Petru si a scos Austria din jocul de putere )

A lua cat s-ar putea mai mult din hotarele Suediei si a sti cum sa se faca ca insasi ea,  Suedia,  sa-i deschida razboi, spre a-i gasi pricina de a o subjuga...  A dezbina Suedia de Danemarca si, cu luare aminte, a hrani rivalitatile lor.
- Si uite ca rusii n-au nimic cu noi - cauta razboi spre Suedia si tarile nordice.

Dupa ce Suedia se va dezmembra, Persia  se va birui, Polonia se va subjuga si Turcia se va supune ... a propune foarte tainic la curtea Frantei, apoi la cea a Austriei, de a impartii cu ele imperia lumii, magulindu-se ambitia si iubirea lor de sine... Rusia sa se ajute cu ele pentru a le desfiinta  pe urma ... - ia uitati-va ce viziune a avut Petru cel mare si cum azi Franta si Austria conduc lumea - drept pentru care Putin trebuie sa se concentreze pe "magulirea" acestor tari ...si nu pe alte puteri ale lumii (Nato, Sua, UE, China, Japonia, tarile arabe, BRIC etc etc)

Ce drk ...suntem la analiza reala a situatiei economico-politica a lumii sau la pagina comica cu inspiratii din istorie ? Chiar mai crede cineva ca finantele lumii si sferele de putere se mai joaca pe acest gen de scenariu desuet ?

SLEAH19

#580
  A spus cineva că Petru cel Mare e Nostradamus?

Prin testament el nu profeţeşte ceva, analizează directivele care le lasă ruşilor şi transpunerea lor în practică ciolovekule,  nu mai dribla în stil kaghebist esenţa că lumea se prinde .

Las că vin ai tăi şi sigur românii din Ukraina, de care te doare atât de tare, brusc vor avea toate drepturile , şi ei şi cei din Transnistria de care în stil  manipulatoriukaghebist nu zici nimic,  asta va fi prima grijă a lui Putin , să rezolve problema românilor pe care îi iubeşte, iar tu freamătă în continuare că vom avea din nou graniţă cu ruşii , analistule.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Arhanghelul

#581
Citat din: SLEAH19 din  27 Iulie 2014, 20:15:02
  A spus cineva că Petru cel Mare e Nostradamus?

Prin testament el nu profeţeşte ceva, analizează directivele care le lasă ruşilor şi transpunerea lor în practică ciolovekule,  nu mai dribla în stil kaghebist esenţa că lumea se prinde .

Au stat prea mult in palate ... si mai putin in caleasca ... sa simta pulsul " gliei/tarânii" ... si nu ... au dat prea des ... de  " buturuga mica" ...

https://www.youtube.com/watch?v=ByM2gxGwpk0

______________________________________________________________________________
Off topic ... desigur '... doar aparent ...

http://danlupu.net/2013/08/de-ce-romania-de-ce-romani-mic-dictionar-explicativ-partea-ii-a/

______________________________________________________________________________
http://www.mediafax.ro/externe/o-zi-din-viata-lui-vladimir-putin-cum-isi-petrece-timpul-presedintele-rusiei-12974784
_____________________________________________________________________________________________

SAH ... la ciocloveanca ... REGELUI ...

http://www.mediafax.ro/externe/primarul-unui-oras-olandez-a-cerut-expulzarea-fiicei-lui-vladimir-putin-care-locuieste-la-haga-12969022

Rezultat : " Am gresit ... sunt prost si NEBUN (pi' tabla patratzalata) ... zise olandezul cu fusta ...


http://www.mediafax.ro/externe/o-zi-din-viata-lui-vladimir-putin-cum-isi-petrece-timpul-presedintele-rusiei-12974784
https://www.youtube.com/watch?v=ZHNTTCg7WD0

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Sleah19
Citattranspunerea lor în practică ciolovekule,  nu mai dribla în stil kaghebist esenţa că lumea se prinde .

Eu cred ca ai ceva la cap si suferi efectiv, fizic, ca nu se poate aprinde un razboi intre europeni pe "argumentele" de Kakao pe care le tot servesti pe aici ca justificare a inceperii macelului. Stai bland ca pacea nu doare - doar razboiul pe care-l doresti prin toti porii tai poate produce durere.

mr

#583
Si uite asa se contureaza scenariul. Astia 1000 sunt primii, cel mai probabil ii vor urma si altii pentru un pretext care nu are legatura cu acest conflict, dar care poate fi un shortcut pentru a aduce trupe NATO aproape de granita cu Rusia.
De raspunsuri nu mai pomeneste nimeni, la ce bune? Radarele alea performante sunt degeaba pe acolo, satelitii asemenea, iar aia mari in grad care ar trebui sa vorbeasca documentat despre cauze, tac!  Raman intrebari peste intrebari..
Populatia este manipulata emotional si directionata spre altceva. Nici nu e greu de sesizat de ce...

"În total, potrivit experților, pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a experților internaționali implicați în anchetarea doborârii MH17, va fi nevoie de cel puțin 1.000 de militari înarmați ai forțelor cu destinație specială. Între timp fragmentele aeronavei Boeing-777 se află pe teritoriul controlat de teroriștii ruși, care împiedică activitatea anchetatorilor, dar nu protejează rămășițele de jafurile locuitorilor din regiune.

Misiunea din Ucraina va fi condusă de un ofițer olandez, asistat de unul australian. Prim-ministrul australian Tony Abbott a cerut ca militarii să dispună și de armament greu, în cazul în care ,,separatiștii pro-ruși vor efectua acțiuni ofensive", referindu-se la însoțirea comandoului olandezo-australian de elicoptere de atac Apache.

Acum Olanda și Australia așteaptă cererea oficială a președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, pentru efectuarea acestei operațiuni speciale."

http://deschide.md/ro/news/externe/3542/TRUPE-DE-COMANDO-ale-Armatei-Olandeze-vor-ATERIZA-la-HARKOV.htm

Alte intrebari:
http://humansarefree.com/2014/07/busted-mh-17-was-in-fact-lost-flight-mh.html
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

SLEAH19

 Ce faci ciolovek?

   Ai făcut jumate de pas către atac la persoană, poate poate  ripostez mai radical şi se lasă cu sancţiuni?

Ce legătură are citatul (pus parţial) cu ce spui tu?
Unde promovez eu războiul, măcelul..?
Ce tehnică-i asta?
Citeşte ce scrii tu printre rânduri despre ce o să ne-o luăm de la ruşi, cât de imaculaţi da dotaţi sunt ei ..bla , bla.
Tot  speli pe ruşi la cur  pe forum şi trebuie cineva să te oprească, în rest războiul sau pacea nu depind de noi .

Nu îmi aduceam aminte cum îl cheamă pe acest om , l-am văzut cândva într-un interviu la un post tv.  Am reţinut pentru ce spunea acolo , era român din Basarabia , a luptat în Armata Română, a fost luat prizonier în 1944  iar în septembrie 1944 , atenţie când eram aliaţi cu ruşii a fost deportat cu alte mii de oameni .
 
A trecut prin peste 30 de lagăre dacă îmi aduc aminte şi povestea care m-a terifiat a fost aceia unde spunea că un rus tinea plugul şi  şase femei trăgeau la jug ca să are ogoarele colhozului sovietic.

  Omul are aproape un secol îl cheamă Oleg Dombrovschi  şi încă trăieşte în Bucureşti. Dacă vrei să faci ceva util pentru forum şi cititorii lui Ganditorule, ia un reportofon, caută-l pe om stai o dupăamiază cu el de vorbă,  încurajează-l să îţi povestaescă cam care a fost calvarul românilor deportaţi din România şi Basarabia chiar după 23 aug 1944 şi apoi reprodu interviul pe forum.

Eu dacă aş fi din Bucureşti asta aş face!

Mentalitatea rusului nu s-a schimbat cu nimic de atunci , ce au făcut asta o să mai facă!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !