Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

#465
   Hai, lasa fratele meu. Nu-i mai scuza pe rusi ca nu au de gand sa restaureze democratia autentica in ukraina si apoi sa plece dracului lasand tara aceea INTREAGA. Nici vorba! Ukraina trebuie faramitata fiinca e prea mare si nu intra pe usa globalizarii. Asa ca va intra pe bucati.
  Dar nici nu-i plange prea tare fiindca pe vremea cand noi vom bate spre 70-80 de ani rusoii vor avea buletine de eurasia. (Asa ca fie ca e Victorash, fie ca va fi Femela Fatala nu conteaza decat pentru noi doi sa zicem)

  Americanii sunt un instrument faurit de catre elitele europene intr-o vreme cand popii se drogau cu tamaie intravenos de se smirnisera. Asa ca in momentul in care instrumentul a fost perfectionat l-au carat pe oriunde trebuie. Si unde trebuie el dus? pai...acolo pe unde se misca si tropaie alt instrument, faurit dupa ce au eliminat vechea paradigma. Deci si actuala Rusie e tot un instrument artificial creat. Ce naiba, puteau sa-i rada pe rusoi de mult! Dar cineva din cosmos se pare ca se opune. Nu se doreste un urias care inghite state liliputane ci mai degraba o uniune de mushuroaie care conving alte state sa adopte stilul lor "prosper", iar de nu folosesc cele doua instrumente: cel care tropaie amenintator cat si cel care vine sa-l opreasca, vezi doamne.

Cine isi aminteste ca iliescu fusese sunat de catre rusi si intrebat daca are nevoie de sprijin? Iar iliescu a zis ca nu, relax dn. chestor... Ca mai apoi noi sa fim in nato. Cine intelege? ...apoi klar ca acela se distreaza! - parerea mea obosita.


Ganditorul

#466
Nu-i scuz pe rusi, nici pe europeni, nici pe americani, nici pe altcineva.
Constat doar ca avem un viitor creeat de o forta din umbra, de un stat in stat, un stat fara natiune ci doar cu o singura doctrina - democratia armelor si profitul cu orice pret.
In ciuda eforturilor tuturor tarilor de a creea o larga, cat mai larga cooperare interumana se gaseste totdeauna un "stat fantoma" care genereaza haosul si intrerupe cooperarea umana creeand false bariere - fie ca e vb de barierele creeate in anii trecuti in Africa de nordd (Egipt, Siria, Libia)fie ca e vb de Europa de sud ( Yugoslavia, Grecia, ...un pic Turcia, Spania si Italia) fie ca e vb de Asia de est (Coreea, un pic Japonia China) fie ca e vb, acum, de Ucraina versus UE si Rusia.

Militarismul international, ce functuoneaza sub "steag strain" , genereaza conflicte si bariere umane sub amenintarea cu forta.
E o forma de santaj de tipul : ai o firma prospera in care intra 5 colorati cu lanturi la gat si pistol la sold pentru ati oferi protectie sub o firma de profil. Refuzi oferta si atunci iti apar cersetori la usa - care iti suprevegheaza 24 de h orice miscare, iti intra aurolaci in magazin, gonindu-ti clientii prin mizeria si mitocania lor, ti se sparg gemurile, masina si te certi cu vecinii care te considera raspunzatori de toate relele. Si atunci platesti si accepti protectia ...pentru probleme care nu le-ai fi avut daca nu-ti calca pragul "firma de protectie"

- acum avem si cersetoria Ucrainei la portile UE, Rusiei si Americii, avem aurolacii care se ciomagesc pe strada, avem vecinii care se cearta pentru "drepturile internationale incalcate", avem si cheltuieli de protectie prin extinderea ch militare la toate statele - inclusiv SUA - care este de obicei vazuta ca "imperiul raului" - desi cred ca e doar o victima a taxei de protectie ca orice alta tara a lumii. Singura solutie valabila sub acesta presiune este o distantare/izolare diplomatica fata de conflictul aflat in initiere - o suita de vorbe si actiuni de etalare a teritoriului pe care-l controlezi pentru a te detasa de un conflict aflat in initiere-desfasurare.
- Platim cu totii o taxa de protectie militarismului international si cautam vinovatii in diferite tari, cu diferite administratii si presedinti, guverne si ministrii - toti, mai mult sau mai putin pusi in evidenta - in functie de "fardul mediatic" obtinut prin "taxa" platita.

Noi ...suntem si noi undeva in schema asta - dar personajele pe care le-ai enumerat pe acolo cred ca sunt prea banale, cu o voce prea putin auzita ca sa conteze in "schema de baza".
Asta nu inseamna ca nu avem si voci care se aud in "aula elitelor". Cu siguranta avem astfel de voci ... din fericire pentru noi acele voci nu se vad si in planul balacarelii publice. Parerea mea.


abyss

#467
Din punctul tău de vedere ai foarte mare dreptate!
Nimeni nu poate fi scuzat pentru lipsa de conștientizare în special când ne raportam la popoare întregi. Ceea ce se întâmpla în plan local, in sânul fiecărui popor si ma refer aici in mod special la modul in care ne cedam atenția si conștientizarea in special intențiile personale de viitor unui grup restrans care sa o faca pentru noi, in speța reprezentanților asa zis politici, e ceva ce nu poate fi scuzat niciodată, absolut niciodată!

  Dar constat la rândul meu, un biet freamăt al unor atât de minore confluențe ca acea forța din umbra de care vorbești, acel stat in stat, este născut de către ce lumina? O lumina puternica naște umbre puternice. lumina poate deveni un adevarat dușman in acest caz! Si atunci cine se face vinovat? Lumina? ea va genera in aceasta lume fizica mereu umbre si reflexii. Prin urmare nu cumva poziționarea noastră in raport cu Lumina este defectuoasa? Cand este benefica lumina? Când este in fata ori in spate? Când vine din fata orbește iar cand se afla in spate naște umbre puternice care te incurca. Deci poziționarea noastră in raport cu Lumina este un factor cheie. Calea noastra nu este lunga din cauza obstacolelor ci din cauza felului incorect in care reacționam la ele, astfel ca avem nevoie de pregătire si de o atitudine corecta. Fara indoiala ca stările noastre nu se vor schimba curând, și vom simți un gol interior in continuare.Tot ce realizam in ziua de azi, întreaga lume cu particularitățile si fenomenele sale, viata si moartea, totul se derulează prin dorința de a primi care are o intenție egoista. Daca inlocuim intențiile, începem sa captam o lume inversata, lumea superioara care reprezinta primul grad spiritual. De la acel prag, începem sa conștientizam cu totul altceva. Pana când nu vom realiza ca vedem totul deformat prin oglinda strâmba a intenției noastre egoiste nu se va bucura nimeni de încetarea războaielor.


Ganditorul

Foarte corecta parerea ta - iar raspunsul ar duce discutia departe de subiectul acestui topic cramponat in realitatea imediata si nu in ..."filozofie".
Dar totodata raspunsul tau subliniaza faptul ca nu suntem pregatiti, sau nu vrem sa fim pregatiti, pentru a vedea realitatea in 3D. Ne cramponam intr-o viziune 2D in care Lumina lasa umbre desi solutiile sunt de cele mai mule ori in fata noastra, la vedere.
Lumina care vine de sus sau de jos nu lasa umbre.

- Ne raportam de cele mai multe ori la o Lumina care vine  din planul 2D al realitatii - stanga, dreapta, fata, spate - fara sa observam ca cei care o imprastie, o ofera, nu sunt Lumina ci doar Iluminati. Nu-i vina lor ca noi nu observam ca Lumina e sus, nu-i, poate, vina noastra ca suntem invatati de la nastere sa respectam niste cutume care ne obliga sa nu privim in sus ,  sa nu gandim liber. Dar candva ar trebui sa avem curajul sa privim realitatea in plan extins, in plan 3D.

- Un exemplu pur teoretic, fara valoare  - doar un exemplu de exercitiu de fantezie :



In plan 2D acest simbol are o anumita valoare pentru o larga categorie de oameni fiind simbol sacru al unei existente dogmatice. Modificat in plan 2D el poate deveni dezechilibrat in sus, in jos, in functie de felul cum poate cadea umbra (nu dau exemple ca le stiti si voi ...) - dar in acelai timp aceste modificari ne pozitioneaza in spatii antagoniste - care nu de putine ori au fost cauze ale unor conflicte fraticide, cauze generate de felul cum interpretam un simbol si cum ne raportam perceptia realitatii prin prisma acestui simbol (si al doctrinei care s-a nacut prin interpretarea lui ).

- Privit in plan 3D acest simbol ar putea fi o simplificare a unei formule fizice, universal valabile - care ar trebui sa ne uneasca deschizandu-ne cunoasterea spre spatii ale existentei inca nebanuite. Si asta pentru ca privit de sus ar putea fi desfasurarea unei piramide - care unita la varf pe laturile ei ar putea simboliza manifestari ale energiei unui fenomen pe care azi doar il testam - fenomenul de piramida, energia de piramida.
E un exemplu banal, pur fantezist, care arata ca Lumina venita de sus nu lasa umbre dar te "incarca", te "conecteaza" - si imi cer scuze daca am jignit creedintele cuiva cu aceasta prezentare.
- Dar oare imensele piramide pe care anticii le-au ridicat pe tot intinsul Pamantului, piramide pentru care s-au consumat imense resurse materiale, umane si de timp, au avut doar rol dogmatic-religios ? Au avut anticii dispozitia cheltuirii atator resurse, au avut stabilitatea sociala a risipirii acestor resurse pe idei dogmatice (pe care noi, astazi, nu ne permitem sa le chletuim) ?
Nu cumva rolul acestor constructii megalitice a fost altul ? Nu cumva noi suntem cei care nu suntem capabili sa patrundem sensul acelor constructii ? Nu cumva avem raspunsul in fata noastra - dar fiind atat de mare si de evident nu-i putem gasi sensul - si mai mult, dam interpretari care in loc sa ne uneasca pe un drum al cunoasterii 3D ne dezbina printr-o interpretare prea grabita in plan 2D ?

- Nu cumva interpretarea noastra asupra unei simbolistici antice, la care se adauga "derivatele" inventate de noi de-a lungul timpului, in interpretarea 2D, in loc sa ne apropie de o evolutie, de o cunoastere evolutiva ... ne desparte pe pozitii antagoniste, pozitii creeate de "felul cum cade Lumina" - asa cum bine sublinia colegul @abyss ?
Sa fie acesta pragul cunoasterii pe care trebuie sa-l depaseasca umanitatea in perioada urmatoare ? Sa ne aflam acum in momentul in care trecem de la interpretarea realitatii in plan 2D la o interpretare in plan 3D ? Pentru ca daca e asa, controversele, barierele, "UMBRA", vor dispare curand de la sine ...  Parerea mea.

Ganditorul

#469
O stire de ultima ora incinge canalele media :

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei: România mi-a închis spațiul aerian. MAE de la București reacționează

Dmitri Rogozin pare a fi blocat în Transnistria. Vicepremierul Rusiei a scris pe contul său de Twitter că autoritățile de la București nu i-au permis accesul în spațiul aerian al României la cererea Statelor Unite. Informația nu a fost confirmată deocamdată de autoritățile de la București.

Dimitri Rogozin se află pe lista cu oficialii ruşi sancţionaţi de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu are voie să pună piciorul în spaţiul comunitar, dar poate străbate spaţiul aerian al statelor membre.

,,Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu surprindere de postarea de astăzi, 10 mai 2014, de către vice-premierul guvernului Federației Ruse Dmitri Rogozin pe microblogul său, conform căreia România la cererea SUA şi-a închis spaţiul pentru zborul meu. Ucraina din nou nu-mi permite. Data viitoare o să zbor cu TU-160.

Sursa : http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Dmitri+Rogozin+Romania+mi-a+inchis+spatiul+aerian
......................................................................
Sper din toata inima ca stirea sa fie una falsa menita sa inflameze gratuit situatia si asa grava din zona noastra.
Altfel, prin extinderea interdictiei de zbor a diplomatului rus, dincolo de sanctiunile hotarate de UE (  că nu are voie să pună piciorul în spaţiul comunitar, dar poate străbate spaţiul aerian al statelor membre.
) poate creea un conflict cel putin diplomatic in care noi, romanii, nu ar trebui sa avem ce cauta.
Pana la urma daca ordinul de interdictie de zbor in spatiul aerian al Romaniei a intervenit in urma sanctiunilor date de UE ar fi trebuit ca Romania sa nu fi permis nici zborul dus - spre Transnistria - nu sa interzica intoarcerea diplomatului in tara de origine.
- Aceste "combinatii de culise" care agita situatia in zona prin actiuni exagerate care schimba zilnic termenii relatiilor externe in functie de "cheful" cuiva nu ar trebui sa faca parte din practica diplomatiei romanesti- diplomatie care se vrea serioasa si profesionista.

Sper ca "ordinul" de interdictie si de  obligare de ramanere la sol, in Transnistria, sa nu fi venit de la o "mare scula" din sistemul nostru militar, aceiasi "scula" care a dus in derizoriu si a creeat confuzie, anuland principiul "comenzii unice", prin ordinul care a "reglementat" darea onorului la drapel, transformand acest moment solemn intr-o noua "Cantarea Romaniei".

Ar fi un fapt de o eroare  deosebita sa interzicem survolul unui aparat de zbor civil pe principii aberante, avand in vedere ca am permis survolul la dus, din moment ce la intors diplomatul rus poate cere acelasi regim pe care l-a avut si cu o zi inainte.
A inflama relatiile cu Rusia tinand practic prizonier un diplomat, un inalt functionar al administratiei de la Moscova este o gafa de proportii - pentru ca inca mai sper ca eroarea sa nu mearga pana acolo incat, daca Rogozin va forta survolul sa ajungem ca noi, romanii, sa "punem la sol" o aeronava oficiala a unui stat cu care avem inca relatii diplomatice.
La fel de aberante sunt si comentariile media in care se spune : "Ce a cautat Rogozin in Transnistria ?". Pana la urma nu media romaneasca face agenda de vizite externe a unui alt stat si nu media romaneasca interzice sau permite relatiile diplomatice ale unui alt stat.

Aceasta inflamare inutila a situatiei - cu consecinte incalculabile pentru noi, avand in vedere ca si razboiul din Yugoslavia a inceput tot de la un "permis de survol", avand in vedere ca depasim singular si unilateral conditiile sanctiunilor date de UE, avand in vedere ca am permis zborul "la dus" dar interzicem zborul "la intors", ceea ce poate fi interpretat in fel si chip in plan diplomatic - poate avea consecinte grave, mai ales ca aceasta "masura extrema" nu are un semnatar clar, un factor decizional care sa si-o asume - fie ca e vb de un politician, ministru sau alt personaj de inalta raspundere administrativa din Roamania.
Mai vedem daca prostia asta se confirma...

panta_rh_ei

#470
Odată România avea diplomaţi de clasă. Acum e o bulibăşeală de te doare capul. Dacă pentru probleme interne avem parte de un circ continuu, lucrul asta nu este permis in relaţiile externe pentru că cineva speculează prostia şi n-ar fi exclus să fim în situaţia de-a înghiţi o gogoaşă prea mare şi prea fierbinte pentru gâtlejul nostru. Vicepremierul rus ne spune că este deja acasă.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/De-a+v-ati+ascunselea+Dmitri+Rogozin+sustine+ca+e+la+Moscova
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Ganditorul

Am reusit doar sa ne mai facem odata de ras - cam in felul cum pe vremea "liderului regional" din '96-2000 interziceam survolul fortelor ruse spre Kosovo. Evident ca rusii ne-au salutat din mers, de la Kosovo, spunandu-ne ca au trecut pe deasupra Romaniei, fara ca macar "liderul regional" sa-si miste "ciocul".
Acum Rogozin ne anunta ca a trecut de "blocada" noastra si se afla acasa - iar noi am ramas cu imaginea sifonata a unei politici diplomatice inconsecvente ... care permite survolul "la dus" - conform directivelor UE, si-l interzice "la intors" - conform unor directive "in ceatza", pretentie bramburistica de care nu tine nimeni seama . :rocket:

kandaon

#472
Bine i-au facut la mascariciu ala. Rusul (ca stat/imperiu mai ales) nu stie decat de nuia, daca esti conciliant sau binevoitor crede ca esti slab si data viitoare face mai rau.

P.S. Ganditorul

Rusii (adica aviatia militara rusa) nu au survolat Romania in drum spre Kosovo din cate am inteles eu, iar Rogozin s-a urcat la bordul unei curse civile Chisinau-Moscova (ca sa-i bage in ceata pe ucrainieni, cam copilarie asa), alaturi de tot felul de turisti si pasageri obisnuiti si a zburat inapoi la Moscova peste Ucraina nu peste Romania.
Avionul lui oficial a fost intors din drum de ucrainieni, nici nu a incercat sa mai treaca prin spatiul nostru aerian

abyss

    Ce inseamna si campania asta electorala... Da bine sa zici de rau insa da si mai rau cand te gandesti mai bine. Adica eu cred ca toata campania asta pro rusoi e mentinuta in romania de clientela rusoilor de la varf.
  Tara asta sufera de pe urma mitocaniei rusesti si in prezent. E de ajuns sa privesti impostorul ce s.a visat 10 ani imparat.

Ganditorul

1. Se pare ca avioanele militare rusesti au survolat Romania spre Kosovo - nu in conditiile stabilite de noi, dar nici in numarul dorit de ei (din 3 au trecut doar 2 ). Presedintele Constantinescu intr-un interviu extrem de interesant :

,,Cele mai îngrozitoare clipe din viaţa mea!"

Care e povestea cu avionul rusesc care a trecut prin spaţiul aerian al României?

Noi am creat atunci şi o cursă. Iniţial, am acceptat survolul, dar cu condiţia să nu fie două avioane în spaţiul românesc în acelaşi timp, la un interval mai mic de patru ore. Eram în maşină la Botoşani şi aveam staţia secretizată pe care o purta SPP-ul după mine. M-a sunat generalul Degeratu (n.r. - şeful Marelui Stat Major al Armatei) să-mi spună că a intrat al doilea avion în spaţiul aerian şi că al treilea este în Ucraina.

Atunci i-am dat dispoziţie să anunţe pe şeful Statului Major al Armatei Ruse că anulez hotărârea de survol, iar Pleşu (n.r. - ministru de Externe) să-i scrie omologului său că se anulează. Să plece pe o cale diplomatică şi pe o cale militară. Partea a doua, care a fost cea mai riscantă: i-am spus lui Degeratu să ridice avioanele de la Buzău şi să flancheze cel de-al doilea avion şi să-l conducă, politicos, până la ieşirea din ţară.

Au fost cele mai îngrozitoare clipe din viaţa mea! Au coborât avioanele la Craiova, că nu mai puteau zbura, iar de acolo au plecat alte avioane, care l-au condus pe cel rusesc până la ieşirea din ţară.


Cum au reacţionat ruşii?


Într-un mod de necrezut aproape, şeful Statului Major al Armatei Ruse a dat ordin şi a întors al treilea avion din Ucraina înapoi la Moscova.
Am ajuns, între timp, la Iaşi, şi m-am dus să vorbesc la linia secretă obişnuită, că înainte tot opream la marginea drumului. Mircea Chelaru era şeful Corpului 10 de Armată. El mi-a spus: ,,Ştiţi ce zi este astăzi, domnule preşedinte? Se împlinesc, fix în această zi, 59 ani de la acceptarea ultimatului de cedare a Basarabiei şi de retragere a trupelor!". În aceste condiţii, comportarea ruşilor a fost o surpriză fantastică.

La două săptămâni, la summitul de la Salzburg al şefilor de stat din Europa Centrală, premierul rus Serghei Stepaşin şi-a cerut scuze în faţa presei. A şi spus: ,,Am venit să-l cunosc pe preşedintele Constantinescu". Nu uitaţi că era fostul director al KGB şi era văzut ca viitorul preşedinte al Rusiei. Asta este istoria, domnilor.

O Românie foarte vulnerabilă

Emil Constantinescu spune că momentele în care avionul rusesc a survolat România au reprezentat ,,cele mai îngrozitoare clipe" din viaţa sa, în contextul în care ţara se afla o într-o poziţie foarte vulnerabilă. Deşi viziunea prooccidentală fusese consimţită în birourile Cotrocenilor, România nu făcea parte, formal, nici din structurile Organizaţiei Nord-Atlantice, nici din Uniunea Europeană.

Citeste mai mult: adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/emil-constantinescu-fost-presedinte-romaniei-lech-walesa-vaclav-havel---emil-1_50ba02067c42d5a663af7b6d/index.html

2. Nu e vorba de "campanie electorala" - teoretic ne doare in cot de toti candidatii.
Dar o politica inconsecventa carre permite trecerea zborului "la dus" -sub spectrul unor sanctiuni UE - DAR nu permite survolul avionului "la intors" - sub spectrul acelorasi sanctiuni care nu s-au modificat intre timp - ne poate costa mult in planul imaginii si politicii externe. Pentru ca acest conflict, aceasta situatie tensionata nu va fi vesnica si candva vom plati magaria asta inutila (care e utilitatea blocarii vicepremierului rus intr-o zona izolata ?? Are Romania de castigat ceva din aceste sicane copilaresti - in care ni s-a raspuns la fel de copilareste prin "perdeaua de fum" mediatica, internautica si .... intoarcerea lui Rogozin cu o cursa civila care indiferent de persoanele de la bord NU POATE fi interceptata/doborata/intoarsa din drum ??)

Partea proasta e ca polita pentru gestul asta il vom plati peste ani, cand politrucii de azi vor fi in planul 2  - mai ales ca nici macar nu se stie nici macar cine a fost decidentul care si-a schimbat opinia fata de permisiunea de survol peste noapte (prin comparatie cu perioada Constantinescu - care a avut tupeul sa spuna si atunci, si acum, ca decizia i-a apartinut ).

3. Chestia cu "rusii care stiu doarde nuia" e penibila - diplomatia cu nuiaua in fata unei puteri atomice ce e foarte aproape de granita tarii tale e o ...  Adica la ce ne foloseste "nuiaua" asta  in fata unei posibile presiuni politice-economice-militare ce se poate intinde mult in viitor afectandu-ne pe toti ? Castigam ceva facand pe grozavii intr-un conflict care nu ne apartine ?

kenjiro

Vicepremierul Rusiei CONTINUĂ ATACURILE la adresa României.Ce alte mesaje agresive a mai publicat Rogozin

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin continuă şirul de atacuri asupra României. Oficialul rus a postat un nou mesaj pe Twitter.

"Da, domnilor români, în curând vă vom explica cine sunteţi şi ce credem despre voi", a scris Rogozin pe Twitter.

Într-un alt mesaj, postat pe acelaşi cont de Twitter, după aproximativ o jumătate de oră, vicepremierul rus a scris că "serviciile speciale ale (Republicii) Moldova au confiscat cutii cu semnăturile transnistrenilor privind reunirea cu Rusia" şi a ataşat o fotografie în care apare şi liderul separatist transnistrean Evgheni Şevciuc.

"Da, pune-l pe prost să i se roage lui Dumnezeu. Publicitate mai bună pentru plebiscitul popular e greu să inventezi", afirmă Rogozin într-un mesaj ulterior, postat împreună cu o fotografie în care apare ceea ce pare să fie o pagină a listelor despre care vorbeşte.

Sâmbătă, Rogozin a postat un mesaj pe Twitter în care afirma că România a închis spaţiul aerian pentru avionul său, la cererea SUA şi ameninţa că "data viitoare va zbura cu un bombardier".

Reacţia oficialilor MAE nu a întârziat să apară, ministrul Titus Corlăţean catalogând mesajul ca fiind "foarte grav".

Sursa:
http://www.antena3.ro/externe/vicepremierul-rusiei-continua-atacurile-la-adresa-romaniei-ce-alte-mesaje-agresive-a-mai-publicat-252891.html

Xanadron

Hai să mai zic şi io două vorbe, ca să fiu iremediabil catalogat drept "pro-rusoi". :lol:

1. Afirmaţia lu' Milică ("Noi am creat atunci şi o cursă") defineşte stilul pervers al pseudo-diplomaţiei actuale româneşti, care nu mai e demult  made in Romania de fapt.
Nici de la nulitatea Corlăţean nu mă aşteptam aşadar la o recunoaştele onestă a "teleghidării" noastre via Licurici. Oricum, după JE, unicul răspuns corect de dat "mîrlanului" Rogozin ar fi fost: "Nu, noi nu v-am retras permisiunea de zbor retur - contraziceţi-mă cu o adresă oficială-n sensul ăsta". Dar în loc de asta s-a mers pe divagaţii nebuloase.

2. "Patrihoţii" noştri pro-globalişti ar fi făcut mai bine să nu îngroape industria aviatică românească şi să nu-şi mai ia bacşişuri grase pentru Spartan-uri sau F-16 depăşite (combinaţie din care şi Barroso pare să-şi fi luat o halcă).
Fiindcă singura "nuia" într-adevăr eficientă anti-urs ar fi fost acum un anti-TU-160 autohton.
(Apropo - m-a distrat din povestea Ţapului şi detaliul terminării benzinei MIG-urilor noastre de la Buzău pîn'la Craiova.) :-o

P.S. Pe linia Realpolitik-ului, ruşii ameninţă şi fiindcă... au cu ce :-D (TU-160, deşi lansat în 1987,  rămîne cel mai mare / rapid bomardier din lume - 2.220 km/h Vmax., 16.000 m plafon, 275 tone MTOW, 14.000 km autonomie.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

#477
Citat din: Ganditorul din  10 Mai 2014, 20:02:53
1. Se pare ca avioanele militare rusesti au survolat Romania spre Kosovo - nu in conditiile stabilite de noi, dar nici in numarul dorit de ei (din 3 au trecut doar 2 ). Presedintele Constantinescu intr-un interviu extrem de interesant :


Cum au reacţionat ruşii?[/b]

Într-un mod de necrezut aproape, şeful Statului Major al Armatei Ruse a dat ordin şi a întors al treilea avion din Ucraina înapoi la Moscova.


3. Chestia cu "rusii care stiu doarde nuia" e penibila - diplomatia cu nuiaua in fata unei puteri atomice ce e foarte aproape de granita tarii tale e o ...  Adica la ce ne foloseste "nuiaua" asta  in fata unei posibile presiuni politice-economice-militare ce se poate intinde mult in viitor afectandu-ne pe toti ? Castigam ceva facand pe grozavii intr-un conflict care nu ne apartine ?

Pai ce s-a intamplat imi da dreptate, rusii stiu doar de bat. Daca Emil Constantinescu ar fi trimis doar plangeri diplomatice i-ar fi durut in basca pe rusi, trimiteau si avioanele celelalte.
Asa cand le-a spus sa o lase balta si am ridicat si avioanele noastre in aer s-au domolit.

Cat despre nuia, ce au facut ai nostri a fost legal, e dreptul nostru de a interzice tranzitul, iar Rogojina asta are interzis oricum de la UE sa intre in spatiul sau pe teritoriul ei.
Si sigur NATO au stiut si ei de interdictia asta. Iar NATO e peste Rusia (mult peste la unele categorii) ca putere militara, din cam orice pct de vedere. De aia nici nu a insistat Rogozin sa mai treaca pe aici. De fapt de aia nu trimite nici Putin armata rusa in estul si sudul Ucrainei, i s-a atras atentia ca daca sare calu s-ar putea sa cada de pe el si sa-l doara rau apoi. Iar Rogozin da marunt din taste pe facebook.
Sa nu uitam nici ce politica face el in Basarabia si Transnistria (si aici cam e si razboiul nostru), si mai ales ce a facut URSS acolo, de la crime in masa si deportari la inginerii sociale si distrugerea spiritului a destui romani de acolo.

Nu stiu de ce ar trebui sa ne preocupe pe noi mai mult soarta Rusiei sau tafnele ei, cand avem si noi destule pe cap. Parerea mea e ca imperiul rus a devenit tinta "puterilor din umbra" (SUA si NATO fiind doar unele din instrumentele astora, de fapt si Rusia a fost folosita la fel in diferite momente si cred eu ca si China e sau va fi tot mai mult in viitor) si cam are soarta pecetluita, dar asta e o lege a istoriei, fiecare imperiu cade la un moment dat.

Noi trebuie sa vedem cum putem profita de asta, sa ne realizam cat mai multe din scopurile noastre, sa "calarim" valul cum se zice. Mai ales ca suntem "veterani" ai istoriei, am trecut prin multe si nu ne-au doborat de tot niciunii.

kandaon

Citat din: Xanadron din  11 Mai 2014, 09:35:51

2. "Patrihoţii" noştri pro-globalişti ar fi făcut mai bine să nu îngroape industria aviatică românească şi să nu-şi mai ia bacşişuri grase pentru Spartan-uri sau F-16 depăşite (combinaţie din care şi Barroso pare să-şi fi luat o halcă).
Fiindcă singura "nuia" într-adevăr eficientă anti-urs ar fi fost acum un anti-TU-160 autohton.

Maestre, likeul meu e in special pentru asta de mai sus

Citat din: Xanadron din  11 Mai 2014, 09:35:51P.S. Pe linia Realpolitik-ului, ruşii ameninţă şi fiindcă... au cu ce :-D (TU-160, deşi lansat în 1987,  rămîne cel mai mare / rapid bomardier din lume - 2.220 km/h Vmax., 16.000 m plafon, 275 tone MTOW, 14.000 km autonomie.)

Nu stiu daca mai au 10 macar in toata Rusia, din Crimeea la Vladivostok, in stare de zbor. Si e de fapt inspirat de B-1 al americanilor (doar ca rusii l-au facut mai mare si mai rapid hehe).
Dar e adevarat ca e un avion frumos.


acme

Ramine un mister cum de s-a intors Rogozin in USSR tinind cont ca marinarul a evitat intrebarea:

"Întrebat cum a reuşit aeronava să traverseze România, preşedintele a răspuns: "Nu ştiu cum au interpretat autorităţile române, dar nu Rogozin mă frământă pe mine acum", a spus şeful statului."
We're born alone, we live alone, we die alone.