Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Teoria relativitãþii ºi cãlãtoriile în timp

Creat de PaulR, 06 Decembrie 2005, 08:50:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

PunjabHaker

eu cred ca teleportarea ar fi posibila doar prin clonarea de adn adica prima parte sa fie distrusa.
iar despre calatoria cu 100 de ori cat viteza luminii, ce parere aveti de nava aia cu ioni ?am inteles ca are o viteza de vreo 200 de mii de km pe secunda. e adevarat ?

liteady73

Salut PunjabHaker !...

Intr-o fraza atat de scurta atat de multe inadvertente...

In primul rand, teleportarea umana este inca o utopie. Principiul incertitudinii lui Heisenberg arata cat de dificil este sa determini cu precizie pozitia unei particule. Un om e constituit din miliarde de atomi. Daca s-ar inventa un dispozitiv care sa citeasca cu precizie, sa copieze toate particulele din corpul unui om pe care apoi sa le materializeze atunci poate ar fi posibila o teleportare prin care persoana originala ramane pe loc, la destinatie ajungand o copie a sa. O clona. Foarte probabil imperfecta.

Sant cateva reusite foarte costisitoare si, din pacate, unice. In domeniul teleportarii santem acum la acelasi nivel la care era tehnica de calcul in anii 1930-1940. Santem la inceput.

In legatura cu nava cu propulsie ionica; exista modele teoretice (de ex. nava sovietica "Yantar", astronava americana "Super Starlight") dar impracticabile din cauza costurilor foarte mari cat si a unor riscuri; propulsia ionica presupune campuri electromagnetice foarte mari care sa propulseze ionii la viteze din fractiunea vitezei luminii.
Viteza luminii este de 299 792 km/s. Viteza maxima a unor astfel de astronave este intre 10% - 20% din viteza luminii. Deci nu poate fi vorba de viteze de 100 de ori mai mari decat viteza luminii.

Viteza relativa al oricarui obiect nu poate fi mai mare decat viteza luminii, un observator stationar constatand ca viteza obiectului in miscare este tot timpul mai mica decat viteza luminii.
In schimb viteza absoluta poate fi mai mare decat viteza luminii.

Un exemplu ar fi urmatorul : doua astronave se deplaseaza una spre cealalta, fiecare cu viteza de 0.9 din viteza luminii; viteza uneia din astronave in raport cu cealalta ar fi de 180% din viteza luminii, dar observational si din calcule (teoria relativitatii) viteza astronavei este de aproximativ 99,99% din viteza luminii.

Un alt exemplu care nu implica viteze de deplasare, dar arata posibilitatea deplasarii cu viteze supraluminice : galaxiile de la marginea universului observational se afla intr-o zona a spatiului care, prin expansiune, simuleaza viteze luminice si supraluminice.

PunjabHaker

eu nu cred ca cea mai mare viteza e viteza luminii, in nici un caz nu e asa.
ala care a inventat povestea aia cu omul care apare si dispare instant a avut o imaginatie foarte buna, de fapt omul ala nu dispare si apare dar calatoreste cu o viteza a luminii sau mai mare.
un exemplu de viteza mai mare ca a luminii ar fi undele. nu prea le am cu undele sau cu tehnologia asta dar cand primul punct din unda da semnal la al doilea va dati seama ca e distanta. era un program cu care puteam sa fac un text sa mearga de sus in jos pe ce viteza vreau si puteam sa pui 100 de "9" la viteza, deci textu ala inseamna ca se misca cu viteza mai
mare ca a luminii  :mrgreen:

xennon_2000

    Tehnologia asta de comunicatii este cam nashpa!in primul rand undele au viteza mica(300000km/s e mica in comparatie cu distantele dintre stele)....putere scazuta de patrundere in substanta....si mai si dauneaza sanatatii omului si mediului!
    Cu alte cuvinte, mergem intr-o directie gresita! :-(
   

liteady73

Salut Xennon_2000 !... Salut forumiste si forumisti !...

Xennon_200, directia in dezvoltarea tehnologiilor din domeniul telecomunicatiilor merge intr-o directie buna. Tehnologia de care dispunem este limitata de cunoasterea actuala si legile fizicii. Santem o civilizatie care abia atingem gradul 1 de evolutie (C. Sagan). Cel putin pana acum nu avem de ce sa ne plangem. E loc tot timpul de mai bine.

Experimentele reusite in teleportarea fotonilor, fac de acum posibila inventarea unor noi mijloace de comunicatii si calcul. Din cate am citit din stiri si reviste de specialitate, sant deja propuse proiecte de sisteme de calcul si transmisie de date format digital, in urmatoarea decada, pana in 2017-2020. Revolutie tehnologica in toata regula. Echivalentul trecerii de la lampile electrice (diode) din anii 1940'-1950' la tranzistoare si circuite integrate in anii 1960'-1970'.

In privinta, calatoriei in timp, iti recomand site-ul cercetatorului in fizica, dr. Ronald Mallett, care se pare a conceput o masina a timpului, inventia sa fiind foarte bine fundamentata matematic si perfect realizabila din punct de vedere tehnic. Am expus mai jos schema de principiu al acestui dispozitiv.

Masina timpului dr-ului Mallett, se bazeaza pe urmatorul principiu : lumina, sub forma de raza laser, este directionata printr-o serie de cristale reflectorizante, care o determina sa formeze un solenoid. In interiorul acestei spirale de lumina astfel formata, topologia spatiului se modifica, astfel incat un jet de particule subatomice tranzitat longitudinal prin solenoidul de lumina, ar fi proiectat inapoi in timp. Undeva, in trecut. Este neclar inca unde si cand anume se materializeaza. Pentru lamuriri suplimentare, iata site-uri care discuta despre aceasta descoperire :

1. http://www.physorg.com/news63371210.html (despre masina timpului dr-ului Ronald Mallett);
2. http://www.physics.uconn.edu/~mallett/Mallett2003.pdf (fundamentarea matematica a functionarii dispozitivului propus de dr. Mallett );
3. http://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Mallett (biografia dr. Ronald Mallett)

Un alt aparat, de aceasta data conceput si construit de o intreaga comunitate (un grup yahoo)  la care este bine-primit oricine poate ajuta - cu fonduri, cunostinte de specialitate in domeniul fizici, chimiei, matematicii, este dispozitivul Kosol. Acesta a lansat ideile de baza, in mai multe carti si pe diverse forumuri si grupuri, prin care o sfera speciala impanata cu magneti permanenti, si ale carei fete - interioara si exterioara - sant incarcate electric (sfera fiind construita si conceputa ca un capacitor), ar produce o distorsiune spatio-temporala in proximitatea ei. Kosol sustine ca in interiorul si imediata apropiere a sferei timpul s-ar dilata. Ramane de vazut.

Legaturi catre site-uri care prezinta dispozitivul giroscopic Kosol :
1. http://tech.groups.yahoo.com/group/kosoldevice/
2. http://www.geocities.com/phoenix_risingiii/KosolDevice/index.html

Nox

ceea ce vreau eu sa spun e ca noi inca nu intelegem cum ar trebui notiunile de timp si spatiu ("variabilele" dupa care este definita dimensiunea noastra), inca reprezinta un mister din punct de vedere teoretic...tot inventam teorii si paradoxuri sa scoateam camasa curata. se stie deja ca teoria relativitatii e gresita.

al 2lea lucru care vreau sa-l punctez, si cred eu cel mai imporant, este: suntem pregatiti (ca civilizatie) pentru o astfel de putere?! (o masina a timpului). intrebarea anterioara trebuie pusa la multe din discutiile de aici...avem o goana nebuna dupa a dezvalui misterele universului, dar in goana asta nebuna putem face, fara sa ne dam seama, mai mult rau decat bine...istoria sta ca dovada chiar nici prezentul nu se abate de la regula.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Hentai

Salut, un subiect intr-adevar interesant si as vrea sa-mi expun si eu gandurile.
Teoria relativitatii descrie practic cum functioneaza gravitatia lucru pe care vechea terorie newtoniana nu o putea face. Una din consecintele teoriei relativitatii este ca se poate calatori in viitor. Acest lucru este posibil cu cat viteza de deplasare este mai mare. Apare un fenomen numit dilatare a timpului, cu cat mergi mai repede cu atat timpu trece mai greu. O alta consecinta arata ca e imposibil sa calatoresti in trecut. Ptr a calatori in trecut trebuie sa depasesti viteza luminii lucru imposibil deoarece invatatu spune ca e nevoie de o energie infinita.In teoria relativitatii Einstein leaga dimensiunile spatiului de cea a timpului si creaza celebrul spatiu-timp continuu. Gravitatia nu este altceva decat o curbura in acest spatiu timp cauzata de masa corpurilor. Vazusem intr-un documentar o explicatie foarte faina cum ca Newton spunea ca daca Soarele are disparea dintr-odata Pamantul s-ar eliberat de forta gravitationala instantaneu. Einstein a spus ca nimic nu poate depasi viteza luminii nici macar gravitatia deci efectul disparitiei Soarelui nu s-ar simti instantaneu ci dupa atata timp cat ii ia luminii sa ajunga. Curbura cauzata de masa Soarelui nu revine la forma initiala instantaneu ci treptat. Acum cu gaurile negre lucrurile sunt mai complicate (cel putin). Acolo se intalnesc 2 lumi care se bat cap in cap, lumea macrocosmosului cu lumea microcosmosului sau lumea relativitatii cu cea a mecanicii cuantice. Spre deosebire de lumea relativitatii cea a mecanicii cuantice este o lumea a probabilitatilor si a incertitudinii. Si anume ptr o particula ii poti determina pozitia ( de fapt probabilitatea ca ea sa se afle acolo) dar nu ii poti afla viteza sau directia sau ii poti sti viteza da nu ii poti sti pozitia si cu cat stii mai precis una cu atat stii mai putin precis pe cealalta. Fizicienii de acum au dezvoltat o teorie care sa unifice aceste 2 lumi si au numit-o teoria corzilor. Ei au creat matematic niste corzi f ffffff subtiri de materie mult mult mult mai mici ca un atom. Care vibreaza. Si in functie de cum vibreaza ele creaza anumite proprietati materiei. Ptr a avea mai multe grade de libertate ptr a vibra fizicienii au folosit 10 dimensiuni. Un alt fizician a mai introdus o dimensiune si astfel corzile au devenit membrane si teoria corzilor a devenit teoria membranelor sau teoria M. Practic aceata teoria demonstreaza existenta universurilor paralele si cine stie poate asta e destinatia gaurilor negre. Problema e ca teoria nu poate fi testata in laborator si din cauza asta nu prea e bagata in seama. Se incearca undeva sa se puna in evidenta exista celorlalte dimensiuni, prin ciocnire de particule si chestii Sci-Fi.
Liteady vad ca esti un cunoscator totusi mi s-a parut ciudat cand ai spus ca fen gravitational e simetric cu cel magnetic cand eu stiam ca forta gravitationala e mult mult mult mult mult mult mai slaba decat cea electromagnetica sau ca oricare din celelalte 3 forte fundamentale. Si practic asta se incearca acum unirea gravitatiei ( care e cam izolata in intensitate si comportare) de celelalte 3. Cum spunea unu ca daca forta gravitationala ar fi comparabila in intensitate cu cea electromagnetica daca am sari am putea trece prin trotuar si cine stie unde ne oprim...:D

liteady73

Salut Bluemoon8520 !... Salut Hentai !...

Bluemoon8520, teoria relativitatii (restransa TRR si generalizata TRG) nu este gresita. Poate cel mult incompleta. TRR si TRG reprezinta un pas intermediar catre noi teorii generalizatoare, care le integreaza pe cele vechi si verificate, sub forma de cazuri particulare.

Hentai, m-am referit la simetria camp magnetic / camp gravific din punct de vedere matematic si al comportamentului intensitatii acestor campuri :  invers proportionala cu patratul distantei. Similitudinea se opreste aici, pentru ca fortele gravifice sant incompatibile cu fortele electromagnetice : fiecare dintre acestea actionand doar asupra purtatorului vectorial de camp de aceiasi clasa.

PS : Erata la postul meu anterior : "directia in dezvoltarea tehnologiilor din domeniul telecomunicatiilor merge intr-o directie buna." a se citi "dezvoltarea tehnologiilor din domeniul telecomunicatiilor merge intr-o directie buna."
Oboseala dauneaza grav atentiei ...

Nox

The Lorentz-Fitzgerald Contraction and The Michelson-Morely Experiment
Problem:
The Lorentz-Fitgerald Contraction theorized that any object moving at a high velocity should contract in the direction it travels until it reaches the velocity of light, at which point it will disappear completely. The amount of contraction can never be properly measured because any measuring device would contract with the object being measured.

Being convinced of the reality of the space-time continuum, which means the continuity of space and time and therefore of motion itself, Albert Einstein accepted the Lorentz contraction as the reason for the perceivable effect of the Michelson-Morely experiment. It eventually became the basis for his Theory of Relativity.

The Lorentz contraction can only be explained through abstract mathematics. It is, in fact, an infinite sequence equation and admittedly beyond our sense experience. Like the paradoxes of Zeno, it is a purely logical assumption.

This assumption of contraction leads to the following postulates:


The velocity of light is constant throughout the cosmos;

The velocity of light is the highest attainable velocity;

Interstellar space travel is forever impossible.


These three postulates are invalid if the original assumption is false, and this assumption is false if the continuity of motion is not a fact.
And yet there is little real empirical evidence to support either the contraction or the theory of relativity. It is easy to understand why the contraction would remain unpercievable here on earth, since all measuring rods would themselves contract; but is this not an a priori admission that we cannot prove what we are saying?

And what about the sun?

We know that the milky way nebula travels away from the cosmic center at 45,000 miles per second. This is roughly 25% of the velocity of light which would mean a quite perceivable contraction in the direction of the nebulas's travel. Twice a year also we would be privileged to observe the sun's contraction in line with its rotation around the nebula; the sun would be contracted in at least two ways at once, and since it is rotating, its surface would be caved in continually in both ways at once.

And what about the planets and their moons, and our moon? Do they not all travel at the speed of the nebula? How do we explain that there is not a trace of contraction in any one of them, and no indication of cave-in or squeezing in the crust of our own earth?

In addition to all this, velocities higher than the speed of light have already been perceived by astronomers, notably in the Crab Nebula, and in some subatomic particles. The higher-than-light velocity of some of these particles has even been described as non-relativistic. But why should some cosmic events follow relativistic laws and others not? And if the Lorentz-Fitzgerald Contraction is factual, how is it we can see these events at all? Objects moving faster than the speed of light are supposed to disappear.


Solution:
If the scienctific establishment defines relativistic motion as a continuous motion that cannot exceed the velocity of light, and then admits at the same time that there is such a thing as non-relativisitic motion, it is evident that scientists are confused on the nature of motion.

The answer of course is that there is no such thing as a contraction. The Lorentz-Fitzgerald Contraction was formulated in order to explain the Michelson- Morely experiment in terms of motion continuity; that is, before we knew motion was discontinuous.

If an object perceivably exceeds the velocity of light it means that it did not disappear, and it means also that the contraction equation is purely imaginary and has no basis in physical reality. Finally, it means that Einstein's Theory of Relativity is also purely imaginary, since it is based on the contraction principle. The real reason for the effect of the Michelson-Morely experiment was much simpler and much more perceivable than the explanation offered by the Lorentz-Fitzgerald Contraction.

This effect was obtained because light travels during the stops of the earth, and not during the steps or instantaneous displacements, for there is no time in which to travel in instantaneity. The effect was then produced because, relatively to light, the earth is always standing still.

The ether that Michelson and Morely were trying to discover really does exist, but not in the way it had been imagined. This ether is not an inert gaseous substance, but the very energy photons that permeate all cosmic space. Far from being inert, they are the source of all power and the cause of all displacements. They do not slip past the earth, but a huge concentration of them form the magnetic field of the earth and of all magnetic bodies. They also form the gravitational field of all cosmic bodies. No such body can slip by its own magnetic or gravitational field.



--------------------------------------------------------------------------------

The Contradiction of Our Logical Mathematics by Our Sensory Perception

We logically assume that space is in fact subdivided ad infinitum, in that between any two points in space there is really an infinity of points. This assumption is derived from the faulty logic of our mathematics which presume that between any two numbers there is really, or objectively, an infinity of numbers.
To be objective a number must represent a real object. No one has ever perceived an infinity of objects anywhere, and especially not in a finite unit of space. Never have we detected an infinity of matter or of energy particles, or an infinity of waves, in a definite length of space. What is it then that gives us reason to presume that the reality of Nature must necessarily subscibe to the dictates of our imagination? Even our imagination does not really transcend the finite; it only starts an enumeration procedure that it then presumes, against all practical experience, that it can pursue ad infinitum. It confuses the infinite with the indefinite!

Our imagination is a physcial action that requires energy, and this energy exists in quanta and is therefore finite.

The Sensory Contradiction of the Space-Time Continuum

We imaginatively assume that in any spatial displacement a point in space must correspond to an instant in time, so that an infinity of points are traversed in an infinity of instants, each point corresponding to one instant. We are then faced with two contradictions of this logic by our sensory experience:

Both infinities are enclosed within finite limitations. The finite then transcends the infinite!

There are perceivable variations of velocities, so that in the lower velocities the instants must be longer than in the higher velocities, or else each instant does not correspond to each point. How then are we to define long instants, and account for an infinity of such instants in a finite duration? Where is intelligibility in this?


The Contradiction of the Continuity of Motion by Planck's Quantum Theory of Energy

The Planck's constant of energy is empirically measureable and therefore real and definite, while continuity is unperceivable and indefinite. If motion is continuous, then we must illogically support the view that a definite quantum of energy can produce an indefinite quantity of motion; that is, more or less motion for a given object. This would be the very contradiction of Planck's method of determining the value of his constant.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

xennon_2000

    Ce fenomen social ar produce momentan calatoriile in timp si spatiu?! Crede-ti ca dak ar avea toata lumea posibilitatea sa calatoreasca in timp si spatiu la ora actuala ar fi hao (la mentalitatea de acum?)?Tota lumea s-ar teleporta in banci si ar fura ....sau ma rog....locuintze!Deocamdata e mai bine asa...nu avem mentalitatea dezvoltata suficient!
     Ce ziceti?

LupinThe3rd

Liteady73, am doua intrebari sau nedumeriri
Prima se refera la teleportare. Dupa cate stiu eu de fapt s-a reusit transferul de informatie cuantica si asta va duce la ceva nou in directia teoriei computabilitatii (daca stie altcineva o traducere mai buna pentru computational theroy sa imi spuna si mie) si nu in directia teleportarii StarTrek... Ai cumva mai multe noutati?
A doua se refera la respectivele doua masini de calatorit in timp care se pare ca matematic sunt OK si par si practic realizabile dar cu toate acestea se pare ca nu se realizeaza? De ce?Oricum discutiile legate de amsina timpului a doctorului Mallett sunt interesante...
Legat de dispozitivul Kosol(s) am o anume doza de scepticism. Pe baza a cea ce scriu cei din grup face cam multe si suna ceva de genul Caritas-ul care da de 8 ori mai mult in 3 luni :|
CitatThis group is for people interested in Kosols device, which claims to produce antigravity, free energy effects, and many other anomalies. The main device uses multiple rotating spheres with embedded magnets to interrupt and manipulate the flow of the aether. Several members are close to completing construction of the device
.
Cartile la care fac referire sunt cu titluri de genul:
CitatBook #1 - Shift of the Ages
Book #2 - The Science of Oneness
Book #3 - The Divine Cosmos
care par a fi mai mult carti New Age decat carti tehnice iar link-ul http://www.homestead.com/_allaboutlife/Index.html pare chiar o mixtura new age clasica
Oricum prezentarea de la geocities spune ca
CitatWelcome to Kosol Device. Here, we use Ra (Law of One) and Seth (through Jane Roberts) material and the etheric model as the guiding principle for the density travel through the universe. Please refer to David Wilcock's research at www.ascension2000.com for more information
si asta ma duce incet incet in bratele scepticismului.
Despre David Wilcock la wikipedia am gasit ca

Liteady73, am doua intrebari sau nedumeriri
Prima se refera la teleportare. Dupa cate stiu eu de fapt s-a reusit transferul de informatie cuantica si asta va duce la ceva nou in directia teoriei computabilitatii (daca stie altcineva o traducere mai buna pentru computational theroy sa imi spuna si mie) si nu in directia teleportarii StarTrek... Ai cumva mai multe noutati?
A doua se refera la respectivele doua masini de calatorit in timp care se pare ca matematic sunt OK si par si practic realizabile dar cu toate acestea se pare ca nu se realizeaza? De ce?Oricum discutiile legate de amsina timpului a doctorului Mallett sunt interesante...
Legat de dispozitivul Kosol(s) am o anume doza de scepticism. Pe baza a cea ce scriu cei din grup face cam multe si suna ceva de genul Caritas-ul care da de 8 ori mai mult in 3 luni :|
CitatThis group is for people interested in Kosols device, which claims to produce antigravity, free energy effects, and many other anomalies. The main device uses multiple rotating spheres with embedded magnets to interrupt and manipulate the flow of the aether. Several members are close to completing construction of the device
.
Cartile la care fac referire sunt cu titluri de genul:
CitatBook #1 - Shift of the Ages
Book #2 - The Science of Oneness
Book #3 - The Divine Cosmos
care par a fi mai mult carti New Age decat carti tehnice iar link-ul http://www.homestead.com/_allaboutlife/Index.html pare chiar o mixtura new age clasica
Oricum prezentarea de la geocities spune ca
CitatWelcome to Kosol Device. Here, we use Ra (Law of One) and Seth (through Jane Roberts) material and the etheric model as the guiding principle for the density travel through the universe. Please refer to David Wilcock's research at www.ascension2000.com for more information
si asta ma duce incet incet in bratele scepticismului.
Despre David Wilcock la wikipedia am gasit ca
CitatDavid Wilcock is a professional intuitive consultant, clairvoyant, visionary, channeller, and popular speaker. He has appeared on television interviews and a large number of radio talk shows, lectured in the United States and Japan, and is author of a number of magazine articles, an online book, and co-author of The Reincarnation of Edgar Cayce, a book in which he argues - as indicated by the title - that he is the reincarnation of the "sleeping prophet", Edgar Cayce.
Mr Wilcock's studies include ufology, ancient civilizations, consciousness science, and cosmology. He claims that a spontaneous energetic change in matter and consciousness is now occurring throughout the solar system, and that this increasing energy will transform DNA, potentially making psi phenomenona and paranormal activities commonplace, and ushering in a promised Golden Age.
He is also a musician who has composed in a variety of styles, including jazz-fusion, meditative and world music.
Sincer nu stiu ce sa zic dar o doza de scepticism sanatoasa pare tare indicata in acesta directie...
Bluemoon8520, care e concluzia materialului respectiv din limba engleza pentru ca eu nu vad nici una?Pare a fi luat de pe http://www.islandnet.com/~gds/Homepage.html#Discontinuity%20of%20Motion



Nox

#26
da de acolo este luat...

concluzia este ca th relativitatii are la baza niste "lucuri" care acum se dovedesc a nu fi corecte. asttel orice incercare de a intelege timpul si spatiul (miscarea) intr-o maneira gresita nu duce la nimic constructiv.

ps. e doar concluzia mea si doar a mea...din lipsa de timp nu am avut timp de studii foarte aprofundate.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

liteady73

#27
Salut  LupinThe3rd !...

In primul rand, ai dreptate in privinta faptului de a fi reticent si chiar sceptic in privinta cazului gruparii Kosol. El chiar declara ca are un ghid spiritual care i-a oferit indicii despre dispozitivul sau. Deci, sant de acord cu tine din acest punct de vedere. Sant reticent si foarte sceptic in privinta viabilitatii unui astfel de proiect. Eu doar am punctat acest caz doar pentru a face o informare mai variata, si cu certitudinea ca exista indeajuns de mult discernamant in a-l trata corespunzator : un proiect exotic, cu fundamente si principii matematice si fizice, daca nu subrede, cel putin dubioase.

In legatura cu teleportarea. Din pacate, nu am mai alte noutati, acestea fiind prezentate in posturile de mai sus. In tehnica de calcul exista proiecte hibrid cuanto-optice, in sensul ca se doreste ca viitoarele unitati de calcul sa foloseasca exclusiv lumina ca suport al informatiei, in coroborare cu teleportarea cuantica (fotonii in acest caz). Frecventele de lucru ale unor astfel de unitati de procesare se vor incadra intr-o marime de ordinul a catorva de PHz - petaherz, 1015 Hz -, poate chiar zeci de PHz.
Iar aceste unitati de calcul cuanto-optice, vor fi cu totul diferite de cele actuale, trebuind inventate sau aplicate in practica cele mai noi inventii in domeniul stocarii informatiilor (de exemplu, cubul holografic care stocheaza o cantitate de ordinul TB - terabit).

In ceea ce priveste, masina timpului conceputa de dr. Ronald Mallett, este un proiect care se afla intr-un oarecare impas financiar si, este inca in cercetare. Un astfel de dispozitiv realizat la scara mare - lungimea solenoidului de cativa metri -  prezinta, in regim de  functionare, unele riscuri - poate chiar majore - , cata vreme nu sant observate si cercetate pe un dispozitiv la scara mica, in laborator.
Dr. Mallett si-a brevetat descoperirea si reprezinta prima recunoastere stiintifica din acest nou domeniu al calatoriilor temporale. Comunitatea stiintifica este acum mai permisiva in ceea ce priveste teoriile care se refera la manipularea timpului. Acest lucru este posibil datorita noilor generatii de cercetatori care privesc cu mai mult interes acest domeniu. Teoriile actuale permit, prin mici brese si artificii posibilitatea de a scurtcircuita timpul.


LupinThe3rd

Salut Liteady73,
E clar ca actualmente lumea cercetarii e mult mai permisiva. Partea dura e ca depinde de finantari, dar asta este actual context.
Ai aruncat o privire pe materialul lui Bluemoon8520? am adaugat link-ul la cartea lui Wilfrid Boisvert. NU am gasit prea multe referinte pe net la acest subiect. Se pare ca este relativ ignorata in lumea fizicii. De ce? Nu stiu. Incerc sa citesc cate din capitole dar nu promit nimic.
Teleportarea cuantica e un fenomen interesant si probabil una din directiile in care cercetarea in domeniul algoritmilor inainteaza destul de puternic. O scurta istorie. Acum vre-un an imi bateam capul cu urmatoarea idee: unei particul ei se poatea asocia o ecuatie de unda . Ce se intampla daca asociem unui bit o forma de unda? Asa ca am scris ecuatia si era ceva de genul |gamma> = c1|1>+c2|0> si |c1|^2+|c2|^2 = 1. Ma uitam la ea si mi se pare foarte cunoscuta... Dupa 10 minute imi dau seama ca redescoperisem qubit-ul  :lol:.
Oricum ce e interesant la respectivi algoritmi cuantice e ca nu pot rezolva orice. Pe scurt nici macar un algortim cuantic nu poate rezolva problema opririi masini Turing...
Nu cred ca prea curand se va ajunge la o teleportare de genul StarTrek

xennon_2000

Ce fenomen social ar produce momentan calatoriile in timp si spatiu?! Crede-ti ca dak ar avea toata lumea posibilitatea sa calatoreasca in timp si spatiu la ora actuala ar fi hao (la mentalitatea de acum?)?Tota lumea s-ar teleporta in banci si ar fura ....sau ma rog....locuintze!Deocamdata e mai bine asa...nu avem mentalitatea dezvoltata suficient!
     Ce ziceti?
    Eu cred f mult in chestiile astea...si cred ca undeva s-a descoperit (masina timpului)..este foarte probabil dupa cate teorii sunt (si mai ales ca s-a ajuns la un stadiu avansat si in tehnologia materialelor) :-o