Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Moartea : tranzitie catre o alta cunoastere !

Creat de dorel6, 16 Septembrie 2011, 15:12:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: dorel6 din  16 Septembrie 2011, 15:12:14
Sugerez ca in acest subiect sa discutam despre :
1. Ce este dupa moarte ?
2. Cum o sa privim lucrurile dupa moarte ?
3. Totul va fi doar un vid in care putem sa meditam ?
4. Cum priviti voi moartea ?



1.Alta moarte  :-D
2.Cu alti ochi  :-o
3.Nope, nu scapi de munca  :lol:
4.Cu ochii mintii   

Xanadron

"Oh wow. Oh wow. Oh wow." ar fi fost ultimele trei exclamatii ale raposatului Steve Jobs pe patul mortii.

http://www.nytimes.com/2011/10/30/opinion/mona-simpsons-eulogy-for-steve-jobs.html?_r=2&pagewanted=1

...Sa i se fi revelat oare alea trei mistere ale lui Hermes Trismegistos :roll: (alchimia= Lucrarea Soarelui, :rainbow: astrologia = Lucrarea Lunii, :moon: teurgia = Lucrarea Stelelor  :star:)?

Ori a avut viziunea mostenitorilor tocandu-i rapid cele vreo sase miliarde agonisite? :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

Daca Hawking spune ca moartea e vesnica, altii spun ca moartea nu exista pentru ca noi am trai si in alte universuri.
Si totusi... ne cam lovim de ea. Exista sau nu exista? Atata timp cat noi- formati din materie si spirit- ne identificam mai mult cu materia care...moare, moartea exista, dar numai ca experiment/eveniment ce se intampla in acest univers cunoscut noua si definit prin spatiu si timp dar nu este un experiment final. Cand si cum trecem in alt univers? Dupa ce ne despartim de corpul fizic?- dar sunt unii care afirma ca au trecut, prin falii temporale, in alte universuri de unde s-au mai si intors cica.
Tot biocentrismul asta pe care incep sa-l ador:) sprijina ideea ca moartea este o iluzie(ca si viata)
Imortalitatea- zice-se - este o existenta in afara timpului si nu o existenta intr-un timp nelimitat.
O fi ceva adevar  aici; intelepciunea populara spune despre un om care-a murit : ' i s-a terminat timpul"
Cu alte cuvinte, timpul si spatiul ca produse ale mintii noastre ne limiteaza. Cand ne vom confunda mai mult cu acea componenta spirituala a fiintei noastre...nu vom mai fi limitati.  Ucideti timpul!
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Gigi2012

As face urmatoarea comparatie cu ceva lumesc: ciclul de viata al unui program pe calculator, pentru ca din punctul meu de vedere asemanarile cu omul sunt izbitoare (ambele ruleaza un cod-unul pt calc, altul genetic, etc)

Deci, eu sunt Dumnezeul acestui soft.. intai faci o analiza, domne am nevoie sa scriu un soft care sa faca asta si asta (scopul). Apoi scrii codul intr-un limbaj superior (sa zicem c#, java, watever). Acesta este compilat intr-un cod specific mediului in care ruleaza (in cazul meu pt calculator.. deci in instructiuni procesor. In cazul divin, in ADN). Inainte sa-l pun in productie, trebuie sa-i fac niste teste. Pentru asta, il pun intai pe o masina de testare, sa nu stric masina de productie in caz ca nu a functionat cum am vrut eu. Il lanzez in executie printr-o comanda, si-l las sa ruleze. Daca la sfarsitul executiei a facut ce-am vrut eu, ii iau codul si-l pun pe masina de productie, il pornesc in executie, ca sa functioneze vesnic. Daca nu, sterg rezultatul executiei lui, ii imbunatatesc codul, repar bugurile (in cazul divin modific ADN-ul) si-l mai pun o data pe masina de testare (in cazul divin masina de testare fiind Terra), si fac asta intr-un ciclu repetitiv pana cand sunt multumit de el. Ce nu ruleaza potrivit specificatiilor, scopului, elimin in masa (fac o apocalipsa si o 'judecata de apoi').
Sigur, exemplul meu e poate mai usor de inteles de catre softisti.

Cam asta e si viata si moartea omului dupa mine, simplist vorbind. Cand mori ti se incheie un ciclu de test. Daca ai functionat comform specificatiei, esti trecut la nivelul urmator. Posibil si cu cunostintele acumulate in timpul ciclului de test, asta nu mai stiu, dar makes sense intr-un fel :)

Viata lunga ! :)

Tayka

#64
Citat din: Gigi2012 din  20 Ianuarie 2012, 21:08:18
Ciclul de viaţa uman l-aş asemana cu ceva lumesc: ciclul de viata al unui program pe calculator, pentru ca din punctul meu de vedere asemanarile cu omul sunt izbitoare (ambele ruleaza un cod-unul pt calc, altul genetic,
Gigi-bravo-BINGO!-exact aşa cred şi eu că este.Ba mai mult eu n-aş mai mai diferii nici codurile(unul cybernetic,şi altul genetic) ci aş zice că ambii(atât omul cât şi PC-ul) rulează acelaşi typ de program (software) diferenţa constând doar în mărime-complexitate.Ultimul fiind probabil de ordinul nano-terra-biti-lor... :-D
În rest acelaşi principiu;ambele încarcă o bază de date după cum le comandă ...procesorul.. :-D :ufo:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

panta_rh_ei

Hm, cam asa se zice. Moartea  ar semana cu schimbarea unei haine uzate / care nu ne mai incape/ nu se mai "potriveste" cu statutul nostru. Se pare ca trebuie sa ne schimbam de mult prea multe ori hainele dupa cum am raspuns sau nu la comenzi:) precum bine zice @gigi2012.
problema este ca nu ne schimbam haina cand vrem noi si nici cu ce/cum am vrea noi si-atunci  mai vorbim de liber-arbitru? Vorbim totusi pentru ca nu ne place deloc-deloc ideea ca n-avem libertate de decizie si poate nici de miscare. ????????? :-D
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

La fel este nasterea , doar o ceva spre alta cunoastere.  :-D

abyss

In cheia discutiei de mai sus vad moartea si eventual renasterea sau dupa caz reancarnarea ca pe un update sau dupa caz upgrade. Ramane intrebarea: cine priveste la monitor si in celalalt caz, cine este observatorul?softul dupa mine e doar o interfata.

fiulploii

Cine priveste la monitor e totuna cu observatorul iar cel care judeca e insasi actorul dupa terminarea reprezentatiei .
Renasterea sau reincarnarea este un drept- mai bine zis o optiune-  dar nu o obligatie , adica nu toti au asta in program .
Ideea e sa pleci din punctul A si sa ajungi in punctul B .
Calatoria sau drumul fiind cel care conteaza si nu ajungerea la statia terminus .
:-D Parerea mea..

panta_rh_ei

S-ar parea ca reincarnarea asta chiar este obligatie pentru ca atingerea punctului B este finalitatea asupra careia nu decidem noi - asta miroase-a fatalism dar se pare ca asa este :-D .
Cand ajungi la punctul terminus trebuie sa ai o anume calitate/finete:)  la care ajungi prin repetate reincarnari, nu?
Judecata o face actorul si tot el ar decide pare-se cat din greselile  vietilor  anterioare este dispus a le expia pentru scurtarea drumului spre punctul B de unde concluzia ca drumul conteaza- si aici suntem de acord:)
Intrebarea mea ar fi... de ce toate astea daca suntem un strop din Fiintza Divina? Ce revelatie asteapta sa aiba Aceasta si se foloseste de noi?
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Citat din: panta_rh_ei din  21 August 2012, 19:37:42
Intrebarea mea ar fi... de ce toate astea daca suntem un strop din Fiintza Divina? Ce revelatie asteapta sa aiba Aceasta si se foloseste de noi?

Aici deja tre sa mutam discutia pe topicul intrebator daca Creatia are controlul asupra Creatorului sau invers , daca Creatorul are Creatia sub control  :lol:

fiulploii

S-a discutat pana aici despre ce este Moartea personificata de unii ca o zeita top-model , de altii ca o fosta glorie decazuta insa in toate cazurile ca o mare necesitate . Doar un job obligatoriu si necesar.
  Si e posibil ca acest job sa nu fie atribuit doar unei singure Entitati .
S-a mai discutat si despre ce este dincolo de Moarte sustinandu-se diverse idei , toate fiind imprumutate din diverse scoli filosofoce nascute de-a lungul Timpului.
Nu s-a discutat si cred ca se evita cu eleganta subiectul despre calatoria dintre Viata si Moarte - viata si moartea in acceptiunea noastra ca oameni .
Poate fiindca e un  subiect cu mari implicatii emotionale  ceea ce face din el o mare bariera in calea cunoasterii ? Pentru ca atunci cand nu poti dicuta despre ceva din cauza retrairii unor emotii - indiferent de natura lor- atunci e o mare problema, zic eu . Alta bariera ar fi conceptia sau credinta individuala. De ce aceste bariere?

Candva , am invatat sa simt corpul imediat urmator dupa cel fizic , numit de unii corp astral . Si am mai invatat ca el ar disparea complet dupa moartea corpului fizic in termen de cca 40-42 zile . Si poti simti acest fapt in zilele de priveghi prin masurarea distantei dintre corpul fizic al decedatului si limita exterioara a corpului astral.
Curios cum sunt din fire si doritor de cunoastere ca fiecare , de altfel, cu prima ocazie am verificat teoria , Si am verificat-o apoi de fiecare data cand am avut ocazia . Pot sa spun ca in cele 3 zile obisnuite de priveghi distanta respectiva se reduce treptat .
  Cei Vechi aveau invataturi despre acest drum al cipului   de la Viata terestra spre Altceva . Oare de ce ? De ce cei ramasi in viata trebuie sa faca anumite ritualuri pentru cei plecati ? Pentru a usura sentimentul despartirii sau pentru a canaliza cipul  pe o anumita cale?
  De ce Moartea este un tabu astfel incat unora le e rau daca discuta despre acest subiect?
  Cei care traiesc acest drum personal constienti astfel incat sa mai scape cate o vorba sau propozitie cu voce tare pentru cei ce asista la trecere incearca sa traga cat mai mult din Voalul lui Isis ca asa vor/doresc ei sau pentru ca li se permite asta ?
  :-D ma opresc deocamdata aici cu parerile mele .. mai ales cu intrebarile .

elena78

Citat din: @biss din  17 Septembrie 2011, 00:34:49
Totul este viu, totul este Dumnezeu. Moartea nu există, noi am inventat-o după cum am inventat şi multe altele iar Sinele ne-a îngăduit să experimentăm totul. Oriunde am merge conştiinţa va crea o realitate după cum şi în aceasta stare în care ne aflăm, download-aţi într-un computer aflat la rândul său plasat într-un vehicul, asamblam una destul de clară.,. Ce sunt gândurile şi cine le priveşte? Ce se află în noi treaz şi tăcut şi care urmăreşte totul?
Cu siguranţă vom afla când ne vom aminti.,.


asa-i  domnule  @biss!!moartea nu exista!!  moartea  inseamna doar o schimbare ,o trezire !!! cat despre fraza :,,cu siguranta vom afla  cand ne  vom aminti ,, pai nu  prea avem sanse sa ne  mai amintim  din cauza atomilor  care incetinesc    activitatile  noastre mentale....... :-P greseala noastra este ca ne concentram prea mult  asupra vietii noastre terestre  si cam uitam  de unde am venit......

elena78

Citat din: fiulploii din  21 August 2012, 19:20:50

Renasterea sau reincarnarea

Reincarnare vs fizica moderna..,,Stiinta nu este decat un mijloc de cunoastere  care evolueaza in acelasi timp  cu puterea de intelegere a omului ,ramanand un instrument in serviciul sau ,si nu o divinitate ,,

vreau sa expun aici o  istorie   adevarata referitor la reincarnare, am gasit-o intr-o carte din biblioteca  intr-o carte numita ,,Reincarnarea -doctrine ,marturii ,experiente  scrisa de Sylvie Simon ,am facut cercetari pe internet si am gasit-o din fericire ..cititi-o cu calm si cu rabdare  si ve-ti fi afascinati de ea..,,.reincarnarea reprezinta  una dintre cele mai  importante doctrine a misterelor,,

va urez lectura placuta..

,,Adevarul poate,uneori,sa nu fie verosimil."
Dorothy Eady
In 1907,pe cand avea trei ani,Dorothy Eady a cazut pe scara din casa parintilor sai din Londra.Mama sa a ridicat-o,in timp ce zacea fara suflare si a chemat degraba medicul care a declarat ca fetita era moarta.Dupa ce,o ora mai tarziu,medicul a revenit pentru a aduce certificatul de deces,el a gasit-o pe fata asezata pe pat,jucandu-se.
De atunci,fata a inceput sa aiba frecvent vise in care vedea o cladire mare cu coloane,inconjurata de o gradina plina de flori,fructe si copaci mari.Adesea,fara nici un motiv aparent,parintii sai o gaseau plangand.Cand o intrebau de ce plange,ea raspundea ca vrea sa se intoarca acasa,desi nu stia unde se afla casa ei.
Cand parintii ei au dus-o la British Museum si Dorothy i-a urmat bombanind,indata ce a intrat in galeria rezervata mumiilor egiptene,a luat-o nebuneste la goana traversand salile si imbratisand picioarele statuilor pe care le intalnea in cale.Parintii au vrut sa o linisteasca si sa o duca spre etajele superioare,dar fetita a refuzat sa ii urmeze.S-a indreptat apoi spre o mumie asezata intr-un sarcofag de sticla si s-a asezat pe jos langa ea.Cum refuza sa se miste,parintii au lasat-o acolo pentru a vizita si alte sali.Cand au revenit,anuntand-o ca este timpul sa se intoarca acasa,Dorothy a refuzat sa-i urmeze strigand:"Lasati-ma,aici sunt parintii mei!"Ingroziti,sotii Eady au scos-o cu greu de acolo pe fica lor,care urla.
La cateva luni de la acest incident,tatal i-a cumparat lui Dorothy o Enciclopedie pentru copii,iar micuta nu era interesata decat de partea dedicata Egiptului,cerandu-le tuturor sa ii citeasca pasajele cu privire la acea tara.A invatat sa citeasca extraordinar de repede,deoarece dorea sa descifreze fragmentele ei favorite.
Intr-o zi,mama sa a surprins-o in timp ce se uita cu lupa la o reproducere a Pietrei din Rosetta.
"Ai invatat sa citesti", i-a spus ea,"dar nu poti sa intelegi ce scrie intr-o limba pe care nu o cunosti".
Iar fetita,pe atunci in varsta de sase ani,i-a raspuns:"Ba da,o cunosc,doar ca am uitat-o".
Intr-o zi,pe cand rasfoia niste reviste aduse de tatal sau,Dorothy s-a oprit in fata unei fotografii a templului lui Seti 1 din Abydos,in Egiptul Superior.A alergat la tatal sau,aratandu-i fotografia din revista si strigand:
"Iata!Iata casa mea!Aici locuiam eu,dar unde este gradina?"
Tatal sau a rugat-o sa nu mai spuna minciuni.Stia foarte bine ca nu fusese niciodata in acel loc,care nu era decat un monument in ruine,intrucat era vechi de mii de ani,si ca nu putea exista o gradina acolo,deoarece cladirea era situata in plin desert,unde nu se afla decat nisip.
La putin timp dupa acest incident,Dorothy a gasit o fotografie a mumiei Seti 1,faraonul din cea de-a 19 dinastie.Din nou,a alergat la tatal sau,jurand ca ea cunostea personajul respectiv.Si din nou tatal sau s-a infuriat,spunand ca nu "putea" in nici un caz sa cunoasca un om mort de mai bine de trei mii de ani.Trebuia sa inceteze,odata pentru totdeauna,sa mai spuna prostii.
Dar Dorothy nu s-a lasat.Intr-o zi,a declarat in timpul orei de catehism ca religia egipteana,fiind cu trei mii de ani mai veche decat cea crestina,trebuia sa fie cea adevarata.In opinia sa,crestinii copiasera credintele egiptenilor.Osiris si Iisus au inviat amandoi,Fecioara Maria semana cu zeita Isis,iar Iosif,Maria si pruncul Iisus semanau cu Osiris,Isis si Horus.
Inutil sa mai mentionam ca Dorothy a fost data afara imediat de la catehism.A fost,de asemenea,exmatriculata pentru ca a refuzat sa cante un imn in care Dumnezeu era implorat sa "blesteme egiptenii cu pielea neagra."Revoltata,fetita a aruncat cu partitura in capul profesorului.
Cand avea 10 ani,Dorothy chiulea adesea de la scoala pentru a merge sa viseze cu ochii deschisi in fata antichitatilor egiptene de la British Museum.Intr-o zi,pe cand contempla hieroglife pe un basorelief,o persoana in varsta,cu parul alb,care o remarcase deja la muzeu,s-a apropiat de ea si a intrebat-o de ce nu era la scoala.Ea a raspuns ca la scoala nu se preda ceea ce voia ea sa invete.
-si ce-ti doresti tu sa inveti?,a intrebat-o domnul in varsta.
-Hieroglifele.
-In cazul acesta,te voi invata eu ceea ce vrei sa stii.
Acest trimis al Providentei nu era altul decat Sir Alfred Ernest Wallis Budge,curator al antichitatilor egiptene la British Museum,expert in istoria,limba si religia Egiptului antic.sub indrumarea acestui mentor exceptional,fetita a invatat cu o rapiditate surprinzatoare sa citeasca hieroglifele fundamentale,apoi a fost capabila sa descifreze cateva pasaje din Cartea egipteana a mortilor.Pe tot parcursul vietii sale,Dorothy a manifestat o tandrete indiscutabila fata de batranul egiptolog,care,la randul sau,nutrea aceleasi sentimente.
La 29 de ani,Dorothy a plecat in Egipt,unde s-a casatorit cu un tanar egiptean pe care il intalnise la Londra,Iman Abdel Meguid,cu care a avut un fiu.Familia Eady si-ar fi dorit sa il cheme George,dar Dorothy s-a incapatanat sa ii spuna Seti,iar tatal copilului nu a avut nici un cuvant de spus in aceasta chestiune.
La putin timp dupa casatorie,regele Seti i-a aparut cu regularitate,iar soacra si socrul lui Dorothy au fost martorii uneia dintre aparitii.In unele nopti,tanara se scula pentru a scrie,ca si cum i-ar fi dictate,mesaje formate din hieroglife.I s-a aratat si un personaj nobil,care spunea ca se numeste hor-Re si care i-a spus povestea sa de pe vremea cand ea se numea Bentreshyt,care inseamna "harpa a bucuriei".Orfana,ea a fost incredintata templului unde a devenit preoteasa,ceea ce insemna ca trebuia sa ramana fecioara.Dar a rupt legamantul cand l'a cunoscut pe faraonul Seti,venit in vizita la Abydos.
Dorothy a fost casatorita 3 ani de zile cu Iman Abdel Meguid,dar cand acestuia i s-a propus un post de profesor in Irak,el s-a grabit sa accepte,in timp ce sotia lui s-a mutat impreuna cu fiul sau intr-un catun situat pe platoul Giseh,indreptat cu fata catre piramide si Sfinx.
Mai tarziu,copilul i s-a alaturat tatalui sau care spunea ca nu ii facea bine sa traiasca atat de primitiv,intre ruine si un templu vechi.
Dorothy a gasit un post de desenatoare la Departamentul de Antichitati si a fost prima femeie angajata aici.A lucrat sub conducerea dr. Selim Hassan,arheolog de renume mondial care a publicat Encyclopedia of Ancient Egypt in 16 volume,in care ii multumea lui dorothy Eady pentru schite sai pentru redactarea indexului a trei dintre volume.
Pe parcursul a numerosi ani de munca in Cairo,Giseh si imprejurimi,Dorothy Eady si-a adus contributia la cercetarile asupra vietii in Egiptul antic.Ducea o viata dubla.Ziua se comporta ca o englezoaica savanta si cultivata care lucra pentru Departamentul de Antichitati,iar noaptea devenea Bentreshyt,egipteanca din dinastia a 19-a,rugandu-se in locurile sacre si,potrivit spuselor sale,primind in unele nopti vizita faraonului Seti 1.
Mai tarziu,dr. Ahmed Fakhry,director al misiunii de cercetare arheologica din Dahshur,a luat-o ca asistenta la sapaturile de la piramide,unde participa la restaurarea mormintelor si la redactarea catalogului.s-a dovedit deosebit de inzestrata atat pentru descifrarea sensului textelor si inscriptiilor,cat si pentru strangerea fragmentelor de sculpturi provenind din mormintele si templele din sit.
In cele din urma,la 3 martie 1956,Dorothy,divortata de multa vreme si in varsta de 52 de ani,a luat un bilet dus catre orasul din Seti,Abydos,pe care l-a considerat intotdeauna casa ei.
De indata ce a ajuns,amintirile despre orasul antic au coplesit-o,si atunci a adoptat numele de Omm Seti,pe care l-a purtat pana la sfarsitul vietii.
Dr. Hanny el Zeini,inginer chimist si industrial,a devenit cel mai bun prieten al lui Omm Seti si a scris mai multe carti impreuna cu ea.Prima a fost Abydos,orasul sfant al Egiptului antic,care reprezinta o veritabila comoara pentru egiptologie.Profesorul John A. Wilson,decanul de varsta al egiptologilor americani,a declarat cu privire la aceasta lucrare :"Suntem uimiti de precizia cu care Omm Seti trece in revista pana si cele mai neinsemnate vestigii din orasul antic Abydos.Este un istoric competent si scrierile sale merita tot respectul".
Desi atras de doctrina reincarnarii,dr. Hanny el Zeini nu a putut crede unele fapte relatate de Omm Seti,in special intalnirile sale nocturne cu Seti 1,dar putin cate putin,a fost convins de sinceritatea evidenta a femeii.Dupa o perioada de colaborare ,a ajuns la concluzia ca toate spusele sale,chiar si cele mai incredibile,erau exacte.
Omm Seti a povestit ca atunci cand o vizita faraonul,el aparea sub infatisarea pe care o avea atunci cand o cunoscuse pe Bentreshyt.Se arata deci ca un barbat matur,in jur de 50 de ani.Ea a precizat ca il intrebase pe Seti,care i-ar fi spus ca putem alege varsta la care dorim sa aparem,dar ca nu ne putem infatisa mai batrani decat varsta la care am murit.In afara acestor limite,suntem complet liberi sa ne alegem felul in care vom arata.
Cand dr. Hanny el Zeini l-a intalnit pe responsabilul Departamentului de Antichitati pe probleme de restaurare a templului din Abydos,acesta din urma i-a marturisit ca ii datora lui Omm Seti descoperiri importante si ca,in afara de talentul ei de desenatoare,parea inzestrata cu un al saselea simt prodigios.El a mai adaugat:"Nu stiu de ce am impresia ca ea cunoaste acest loc mai bine decat oricine altcineva din Departamentul de Antichitati.As merge chiar pana la a spune ca aportul ei este indispensabil unei misiuni arheologice care doreste sa desfasoare o munca serioasa in regiunea Abydos".
De la o varsta frageda,Omm Seti a avut viziune exacta aspura Osirisului,din apropierea Templului lui Seti,cu mult timp inainte ca acestea sa fie descoperit.Intr-o zi,cand ea a observat o inscriptie misterioasa in sala Soker pe care nu reusise sa o descifreze,s-a ghemuit la pamant,cu capul in maini si cu genunchii stransi.dintr-odata,a auzit in spatele ei o voce care ii spunea in limba egipteana veche :"Citeste-o,citeste-o".Surprinsa,s-a uitat in jur,dar nu a vazut pe nimeni,insa vocea continua sa ii vorbeasca poruncitor.Atunci,s-a aplecat din nou asupra enigmaticei inscriptii si,pentru prima oara dupa ani de zile de cercetari fara rezultat,a reusit sa citeasca textul in intregime cu voce tare.Totusi,nu era vocea sa.
Dr. Hanny el Zeini a remarcat ca Omm Seti a cazut pe scara cand avea 3 ani,in timp ce tanara Bentreshyt a fost abandonata in templu la aceeasi varsta.si abia la 14 ani,Bentreshyt l-a intalnit pentru prima oara pe Seti 1 in gradina templului din Abydos,iar faraonul i s-a aratat lui Dorothy la aceeasi varsta.
Omm Seti nu a mai plecat din Abydos si a participat timp de mai multi ani la restaurarea Templului lui Seti.Lucra in echipa lui Edouard Ghazouli si,spre uimirea arheologilor,avea cunostinte perfecte despre templu si imprejurimi,dovedind o capacitate iesita din comun de a estima corect inaltimea originala a coloanelor ditruse sau de a descifra hieroglife deteriorate.
Sapaturile arheologice au dovedit existenta,in jurul palatului,a gradinilor si fantanilor pe care le descrisese pe cand era doar un copil,fara a sti nimic despre Egipt.Locurile pe care le desemnase ea erau exacte.Putea sa citeasca inscriptiile hieroglifice ca si cum ar fi fost unul dintre preotii care le scrisesera cu trei mii de ani in urma.
Avea obiceiul sa intre in Templul lui Seti 1 fara pantofi,pentru a-si arata respectul fata de templu pe care ea il considera sacru si apoi se aseza pe podea pentru a medita.
Dat fiind ca vorbea fluent araba moderna,ii placea compania copiilor din sat,carora le spunea povesti fascinante si toata lumea o aprecia si o respecta.
Nu a mai plecat din Abydos,iar dorinta sa a fost aceea de a fi inmormantata in apropierea Templului lui Seti.Si-a construit mormantul in fata casei in care locuia,in Arabet,dar nu i s-a permis sa fie inmormantata acolo,nici in cimitirele musulmane sau crestine,din cauza credintei sale.Astfel,in 1981,a fost inmormantata in desert,in apropiere de Shunet el-Zebib,aproape de Templul lui Seti.
Aventura lui Omm Seti este in sine o poveste fabuloasa,care se sprijina pe cunostintele sale perfecte despre Abydos,pe descoperirile pe care le-a facut,pe nenumaratele realizari in realitatea concreta si pe contributia incontestabila adusa in domeniul stiintei.


fiulploii

Desi majoritatea de pe aici sustine descendenta din geto-daci privind cu admiratie spre trecutul preistoric si pana mai aproape de noi observ o anume reticenta in a discuta anumite subiecte . Sa fie de vina conditionarea crestina?  :roll:
  Fiindca , asa cum au spus-o si altii pe aici, nasterea era privita cu tristete iar moartea cu bucurie, ca o binecuvantare. Insa, e greu sa spargi anumite conditionari . Si atunci , de ce mai vorbim despre disclosure ? de ce ne mai revoltam ca elitele, grupurile initiatice sunt cluburi inchise , de ce ne mai miram ca suntem catalogati ca si turma , pentru recoltare, energie spirituala sau orice altceva daca nu suntem in stare sa facem disclosure aici aproape ?
O disclosure nu va veni nici in secolul asta fiindca nu are de ce  :lol: Nimic nu e ascuns , totul e la vedere insa ce naiba sa faci cu cel ce nu vrea sa vada ? Teama de a privi lucrurile in fatza , de a risca ca realitatea sa nu fie asa cum ti-ai imaginat sau ai fost crescut sa o vezi face valabil refuzul de a iesi din gaoace si de a zice ca vremurile nu-s coapte  :lol:
Daca vrea cineva sa spuna ceva despre fenomenul mortii si implicatiile sale mentale si spirituale in decelarea matrixului creat sau auto-creat ....
Asta este una din barierele puse de cineva - ca daca zic annunnaki iar ma cearta colega @Siberia  , daca zic arhonti iar ma atentioneaza colegul @Xanadron    :lol: .
Bariera pusa in calea evolutiei umane.
Evident, doar parerea mea..