Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Moartea : tranzitie catre o alta cunoastere !

Creat de dorel6, 16 Septembrie 2011, 15:12:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: @Lex din  19 Septembrie 2011, 22:00:45
in ultima faza, am ajuns la concluzia ca dupa spusele tale, noi traim pe planeta asta degeaba,
Cine înţelege din cele spuse de mine că trăieşte degeaba,înseamnă din păcate că DA aşa e.. :x
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

No, buuuun.
   Ma gandeam sa incep acest raspuns intr-o nota mai relaxanta... si fiindca @panta_rh_ei spunea ca marea majoritate a oamenilor isi imagineaza moartea ca fiind "o doamna cu coasa", iaca, am gasit si-un domn cu coasa ca sa va binedispuna, dar si un alt domn care a reusit sa fenteze coasa :-D
   
Mercedes-Benz E-Class commercial "Sorry" - Ex VW boss Piëch depicted as the grim reaper?

   Acuma ca ne-am mai destins... sorry :-D dar trecem mai departe la dezbateri.

   @Tayka draga, normal ca vreau sa te trag de limba din moment ce ti-am pus acele intrebari: si da, doream sa observ rationamentul tau, nu al altora care au scris enshpe carti in franceza sau in chineza... doar pe-al tau, ca sa inteleg de ce ti-e atat de usor sa imbratisezi o explicatie care pentru mine se aseamana cu o ceapa (asta ca sa nu zic varza - din cauza atator invelisuri de C :-D) si care dezvolta o cultura ilogica (cel putin pentru mine).
   Probabil ca nu sunt suficient de pregatita sa inteleg niste termeni asiatici amestecati intr-o explicatie europeana care nu duce la nimic concret, mai mult, face ca totul sa para nespus de pretentios si neinteligibil pentru omul de rand, un raspuns ce poate fi descifrat doar de o clasa superioara de intelectuali, cei pregatiti pentru a diseca viata sau moartea si mecanismele lor. Sorry inca odata @Tayka, dar toata varza-ceapa asta, mie personal imi este egala cu ceea ce americanii presucrteaza cu doua litere "BS" (bullshit adica).
   De unde pana unde trebuie sa fim pregatiti pentru a muri sau pentru a trai ? De unde regula ca doar cei special antrenati sau pregatiti pot sa inteleaga ce e dincolo de moarte ? Pai daca tot suntem atat de "Nepriceputeanu" marea noastra majoritate, de ce sa mai murim, daca tot n-o sa pricepem vreodata la ce ne foloseste ? Sa moara deci cei ce pricep, cei care se descurca in a-si dezbraca C-urile in iatacul Mortii, cei care stiu cu ce material s-au tesut C-urile lor si in ce se vor imbraca dupa o perioada anomalica temporala pentrecuta in iatac. Nu ti se pare suficient de logic ?
   De unde pana unde CS-ul (ingerul pazitor ?) iti vinde iluzii la coltul strazii spirituale ? De oameni care s-au intors din "Iad" ai auzit ? Sa inteleg ca in cazul lor CS nu mai era inger ? Sau sa inteleg ca acest inger diabolic avea o polita de platit individului pe care-l pazea si l-a fericit cu imaginea unui Iad ademenitor ?
   Cat de pregatit trebuie sa fii pentru a pricepe ce se intampla dupa ce mori ? Daca nu vezi cel putin 4 C-uri inseamna ca habar n-ai de capul tau ? Daca tot ceea ce percepi dupa ce mori este doar faptul ca te-ai transformat intr-o forma de energie purtatoare de informatii stranse in timpul vietii, ca vezi fara sa ai ochi materiali, ca poti comunica fara sa misti buze materiale sau ca dintr-o data ai acces la informatii / constiinta universala fara a te conecta la un internet spiritual inseamna ca totul este gresit sau ca Moartea nu este moarte? Sau ce inseamna ?
   Cat despre explicatia "pranei" prin fotoni si ionosfera, te rog din suflet, daca poti sa-mi dai si mie un link sau un titlu de studiu pe care sa-l caut si din care sa inteleg ceva... Nu de alta, dar mai era o doamna care se hranea -zicea ea- de ceva ani doar cu energie captata din spatiu / soare si care in momentul in care a fost inconjurata de echipa de filmare pentru a demonstra asta in direct, a dat-o-n lesinuri / lipotimii (probabil fiindca cineva i-a umbrit soarele din care-si extragea "prana", nu ?).
   Iar ultima parte a raspunsului :
CitatDacă (prin absurd)noi oamenii am începe acum un ciclu ultra-rapid de evoluţie,copii noştrii nu ar mai reuşii să asimileze în şcoli toate învăţăturile necesare vieţii chiar dacă ar învăţa intens întreaga lor viaţă şi încă vreo două trei la rând.Şi atunci ce-i de făcut???:revenim la viteza dinainte sau căutăm un alt sistem de învăţământ capabil să ţină pasul cu noul ciclu evolutiv.Atunci ce facem;STOCĂM ŞI COMPRIMĂM INFORMAŢIA,şi astfel procesată o aplicăm direct în conştienţa elevului,iar pentru ca acesta să nu mai aibe nevoie şi de recreaţii,vacanţe,distracţii,familie,părinţi,etc,ÎL CREEM ŞI PE EL DIRECT MATUR,ŞI GATA ÎNVĂŢAT,eliminând astfel timpul pierdut,vom reuşii să ţinem pasul cu noua viteză a vieţii.Convinşi fiind că altă cale NU EXISTĂ.Practic iată cum procedăm;
Desfiinţăm sexele,familia şi obligaţiile ei.Desfiinţăm naşterea naturală şi complicaţiile ei.Desfiinţăm copilăria şi adolescenţa cu toate necazurile ei,creiem urmaşii noştrii pe cale artificială direct adulţi,dotaţi cu inteligenţă şi experienţă superioară de viaţă preluată şi stocată dela fiinţe create de noi în acest scop....
şi uite aşa noi am devenit ...NOI ...Restul se înţelege.
mi se pare un non-sens. No offence @Tayka, dar daca noi am incepe un ciclu ultra-rapid de evolutie, copiii nostri ar fi si ei ultra-rapid evoluati in parte datorita informatiilor stocate in gene /ADN si din cauza unor alte abilitati aparute in urma evolutiei. Presupunand mai departe ca am stoca informatia comprimata direct in constienta elevului, atunci elevul ar fi fericit ca o perioada buna din viata lui sa fie folosita ca si vacanta - pe care ar putea s-o dedice dezvoltarii capacitatilor de comunicare cu natura, etc. Care e logica sa-l creezi direct matur si sa-l privezi de familie ??? Iar de la convingerea ca nu exista alta cale pana la sfarsit, restul e deja de domeniul SF-ului ilogic (din punctul meu de vedere).
   Nu stiu daca tu imbratisezi ideile astea sau au fost aruncate doar ca o exemplificare a unui alt mod de a gandi, dar eu una prefer sa raman "Nepriceputeana" in acest caz :-D

   @fiulploii, nu doresc sa repet ceea ce-a zis si @biss, dar ai in tine toata informatia necesara si accesul direct la Divinitate (nu la cea locala, ci la cea universala), totul e sa incerci sa le gasesti. Parerea mea - poate e gresita sau poate nu - este ca fiecare om poarta cu el raspunsurile la intrebarile sale.
   Cu cat te afunzi in ritualuri prescrise de diferite religii, cu atat cauti si ajungi la contactul cu Divinitatea Locala. Pe cand, cu cat te eliberezi de orice ritualuri, retete magice, prejudecati, religii sau alte cele, cu cat mai gol si mai curat, cu atat mai usor de parcurs e drumul catre Divinitatea Universala...
   Cati oameni simpli au avut acces catre Divinitate si cati ilustri invatati au ratacit pe caile unor Zei ?

   @Nicipreaprea, Dreptatea nu este totuna cu Legea.
   Dealtfel, de foarte multe ori legea nu reflecta dreptatea si asta fiindca dretpatea este un termen relativ, ca si binele si raul, etc. In functie de partea in care te pozitionezi, poti sa ai mereu dreptate si sa nu gresesti niciodata.
   Legea este o regula, si care orisice regula trebuie sa existe pentru ca ceva, orice sa poata functiona. Legea spre deosebire de Dreptate, nu este relativa, ci poate fi doar interpretabila.

   Cat despre Iisus si varsatul intru mantuire, imi cer scuze pe moment, dar o sa revin cu un raspuns dupa ce gasesc si eu textul unde se precizeaza asta.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: Siberia din  20 Septembrie 2011, 09:53:36

..... Cat despre explicatia "pranei" prin fotoni si ionosfera, te rog din suflet, daca poti sa-mi dai si mie un link sau un titlu de studiu pe care sa-l caut si din care sa inteleg ceva..
Ia de ici nu unul ci o ..grămadă: :-D
http://ro.wikipedia.org/wiki/Prana
......,,În Ayurveda, lumina soarelui reprezintă o sursă de prana.,,
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=3772&lang=RO
...,,PRANA (în limba sanscrită) înseamnă energie subtilă a vieţii. Prana este forţa subtilă sau energia ce animă toate fiinţele vii. Ea se află în spatele aspectelor fizice ale simţurilor şi ale acţiunilor corpului fizic. Prana este hrana locatarului nevăzut al corpului nostru, martorul tăcut care este fără încetare Sinele nostru Suprem (ATMAN) ''...de reţinut;Atman,martorul tăcut,Sinele suprem=CS=Spiritul omului=Îngerul păzitor,=EGO,Etc,etc...Acesta este creatorul omului,nu pot preciza însă;Dacă este o entitate vie, o maşină programată,un virus,un troy,o clonă,etc,precizez însă că nici măcar EI nu au reuşit să-l studieze,ci doar să-l folosească pentru perpetuarea speciei LOR,dar atenţie mare!!! Pentru aceasta au EI nevoie de noi oamenii,căci doar în fiinţa noastră şi numai împreună cu ADN-ul şi conştienţa umană poate sălăşluii acest unic creator şi dătător de viaţă.EI de fapt nu fac altceva decât un simplu copy-paste dela noi la ei,transferând astfel esenţa fiinţei umane (binenţeles modificată şi concentrată)în soma lor şi astfel noi devenim (înviem) ca un urmaş de-al lor... :lol: :mrgreen:
https://sites.google.com/site/atlanthman/romana/corpul-uman/m-m-stromillo---2
MIC REZUMAT;
.....,,Corpul uman este o gigantica masinarie electrica, chimia corpului, la fel ca intreaga chimie, se bazeaza pe conexiuni electrice. Voi extrageti energia necesara pentru a citi aceste cuvinte din ouale pe care le-ati mancat la micul dejun; iar oul, la randul sau, isi extrage energia din hrana de pasari care a fost data gainii; si, in final, hrana de pasari si-a extras energia direct din lumina electromagnetica a soarelui....,,
,,...Asadar Universul este incarcat cu energie electrica, cu ioni pozitivi si negativi. in orice caz, de vreme ce in mod normal fortele pozitive si negative sunt egale, noi nu suntem constienti de obicei de prezenta lor. In principiu, spatiul care ne inconjoara este incarcat cu electricitate.Această încărcătură energetică este produsă din reacţia razelor solare cu atmosfera înaltă,iar produsul ei este energia Prana...,,
Citat din: Siberia din  20 Septembrie 2011, 09:53:36
No, buuuun...
... ultima parte a raspunsului tău mi se pare un non-sens. No offence @Tayka, dar daca noi am incepe un ciclu ultra-rapid de evolutie, copiii nostri ar fi si ei ultra-rapid evoluati in parte datorita informatiilor stocate in gene /ADN si din cauza unor alte abilitati aparute in urma evolutiei. Presupunand mai departe ca am stoca informatia comprimata direct in constienta elevului, atunci elevul ar fi fericit ca o perioada buna din viata lui sa fie folosita ca si vacanta - pe care ar putea s-o dedice dezvoltarii capacitatilor de comunicare cu natura, etc. Care e logica sa-l creezi direct matur si sa-l privezi de familie ??? Iar de la convingerea ca nu exista alta cale pana la sfarsit, restul e deja de domeniul SF-ului ilogic (din punctul meu de vedere).
   Nu stiu daca tu imbratisezi ideile astea sau au fost aruncate doar ca o exemplificare a unui alt mod de a gandi, dar eu una prefer sa raman "Nepriceputeana" in acest caz :-D
Fata mea-Tu gândeşti aşa crezând că aşa ar trebuii logic să fie,numai că logica noastră din acest moment poate devenii(şi chiar devine categoric) ilogică în alte vremuri mai mult su mai puţin îndepărtate.Bunăoară canibalismul,sclavagismul,inchiziţia,virginitatea,vălul pe faţă la femei,dogma,arsul pe rug,etc,etc.Desigur că nu ţi se par logice acum, dar în atare conjucturi vremelnice ele au fost considerate absolut logice..fata mea..aşa dar probabil că dacă vei reuşii cumva să analizezi după o logică mai ..deosebită,şi vei pune la socoată nenorocirile ,crimele,neînţelegerile,gelozia,obligaţiile,ce sânt iminente într-o căsnicie,e posibil ca după câteva mii de ani,să ajungi la concluzia de a renunţa benevol şi categoric la ea...la fel şi cu sex-ul,care în afara unei porniri animalice activată de instinctul exacerbat al procreerii (decăzut şi el în mocirla desfrâului),nu prea mai are strălucirea de odinioară,când se mai făcea şi curte unei fete,de altfel însuşi sensul iubirii curate a cam apus.Termenii devenind de neînţeles,ba chiar ridicoli.Am ajuns doar să ne maimuţărim,imitând (tot mai greu)ceiace străbunii noştrii o făceau din..,,tot sufletul''. :? :? :? :-o :-o :cry:
Citat din: Siberia din  20 Septembrie 2011, 09:53:36
No, buuuun....
În concluzie eu nu ştiu dacă cele relatate de mine pe aici sânt chiar reale,asta am spus însă dela bun început,nu pot pretinde de asemeni că le ştiu pe toate cele,sau că am neapărat dreptate în cele scrise aici, şi de aceia m-am gândit să mai întreb şi eu câte ceva pe parcurs,pentru că o întrebare durează un minut,două iar acest răspuns de exemplu durează de ore întregi... :cry: :evil:aşa că  gata :rocket: :rocket: :rocket: :rocket:





Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

   Lasand deoparte faptul ca n-am gasit nici un studiu care sa lege fotonii si ionosfera de "prana" - legatura facandu-se probabil doar prin extrapolare, am o intrebare mai mult retorica:
- stiind ca "prana" reprezinta forta vietii si exista in toate corpurile / organismele animate, poate fi considerata ca si suma fortelor ce salasluiesc in spatiul din interiorul unui atom ?
   (nu de alta, dar spatiul nu se afla doar in jurul nostru, ci si in noi)

   Multumesc @Tayka ca ai evitat in mod elegant sa-mi dai unele raspunsuri :-D
   
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Siberia

Am vrut sa dau Later Edit... dar din pacate era Too Late :)
CitatAs prana is said to be the fundamental life force energy present in all living
things, for the postulates of this paper to hold true, ATP must be present in
all living things. It is.  Plants create ATP in a process known as
photosynthesis.  Bacteria create ATP in a process known as chemosynthesis. 
It is interesting to see the fundamental balanced relationship between the
animals and the plants.  The photosynthesis formula is:
Sunlight plus carbon dioxide plus water yields oxygen plus food [the plant]
plus ATP.
Sunlight  + CO2  + H20  =  O2  +  carbon based organic matter  +  ATP
Creatures breathe in oxygen and breathe out carbon dioxide.  The plants
breathe in carbon dioxide and breathe out oxygen.  Water is a bi-product of
our digestive process, and an essential "food" for the plants.  The plants
[carbon based organic matter] then serve as food for us.  If you add the two
ATP producing processes of the animals and plants together, they basically
cancel themselves out leaving:
Sunlight =  ATP
Thus all prana on this planet is sourced from the sun.
O explicatie "digerabila" despre "prana":
http://www.jivaka.com/org/docs/paper/Ebner%20Paper.pdf
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

@Lex

#50
ma refer ca dupa tine, ce se intampla cu constiinta noastra  dupa ce plecam de aici este exact NIMIC, nu este nici un plan , nici o evolutie mai departe,decat suntem si traim intr o lume plina de forme  care iau nastere si mor, se distrug fara nici o finalitate si asta pana la infinit. cam asa sa fie viata ? :-) :-)  Am vazut ca tot dai exemple din PT de unde reiese ca esti adeptul idei lui TVM si ca sufletul nostru este folosit mai departe de e.t si restu' de mizerii ce mai scriu in PT.  DAAAR ia sa o luam si pe alta parte, daca nu exista PT si bajetii astia' , ce se intampla atunci cu sufletul omului mai departe dupa moarte ??  :evil: :evil:  :roll:

Tayka

#51
Citat din: Siberia din  20 Septembrie 2011, 14:42:11
 
- stiind ca "prana" reprezinta forta vietii si exista in toate corpurile / organismele animate, poate fi considerata ca si suma fortelor ce salasluiesc in spatiul din interiorul unui atom ?
   (nu de alta, dar spatiul nu se afla doar in jurul nostru, ci si in noi)
Nu ştiu  care ar fi răspunsul exact şi dacă prana se produce şi este activă în infra structura atomului,dar tind să cred că e posibil,aşa cum am înţeles că ar exista şi pe acolo..viaţă(micro-universuri.)
Citat din: Siberia din  20 Septembrie 2011, 15:03:39
Multumesc @Tayka ca ai evitat in mod elegant sa-mi dai unele raspunsuri :-D
Acu no,poate oi fi uitat vreun răspuns.. că şi uitarea e scrisă-n legile-omeneşti,..''
da sincer nu-mi amintesc să fiu ezitat vreodată să răspund oricărei întrebări pertinente,venită din partea oricărui coleg. :lol:
Citat din: @Lex din  20 Septembrie 2011, 15:16:15
...ma refer ca dupa tine, ce se intampla cu constiinta noastra  dupa ce plecam de aici este exact NIMIC
Te rog să-mi scuzi ingrata observaţie; Termenele de CONŞTIINŢĂ şi CONŞTIENŢĂ sânt complect diferite,iar eu mă refeream acolo la conştienţă nu la conştiinţă în sensul că EU-l va rămâne mereu conştient şi după ce vine baba cu coasa..CONSTIINTA este un ansamblu de algoritmi am putea spune...ce au ca scop diferentierea binelui de rau in timp ce CONSTIENTA este o stare a individului/individei care experimenteaza in timp real ceea ce este si se desfasoara in jurul său.
http://www.scientia.ro/intrebarile-scientia/details/Care-este-diferenta-dintre-CONSTIINTA-si-CONSTIENTA-Exista-vreuna-_324.html
Cât despre părerea ta că l-aş plagia pe Toni Victor Moldovan,sorry,dar întâmplarea face că discutăm despre acelaşi subiect iar asemănările nu fac decât să întărească ideia unui posibil adevăr,şi deşii recunosc că nu sânt întru totul de acord cu ideile D-niei Sale,în principiu sânt într-adevăr un mare fan al ideilor d-lui T.V.M..Mi-am mai afirmat de fapt şi cu alte prilejuri această meteahnă,dar rămân deschis ori căror idei revoluţionare despre episodul de,, tranzit''.Era interesant însă dacă îţi expuneai pe lângă observaţie şi propria-ţi părere  :wink:... ori cum- O seară bună tuturor. :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

socrate

@Ncipreaprea,DREPTATEA,conform DEX.,este un PRINCIPIU MORAL si JURIDIC,care cere respectarea DREPTURILOR,"legea" este un act NORMATIV elaborat de legislativul patriarhal-crestin,la ora actuala,daca esti cumva in "actualitate" si realizezi acest lucru.
Altfel spus "legea" este o BLASFEMIE la adresa DREPTATI si DEMNITATI UMANE,deoarece OBLIGA la respectarea REGULILOR,IAR ACESTEA nu au nimic comun cu DREPTATEA SOCIALA (in primul rind,ca sa nu mai vorbim de alte DREPTATI incalcate fagrant de lege)daca iti este cunoscut termenul.
Daca pt.tine temenul SPIRIT,"se traduce" spiritul craciunului,NU este o problema,ca tine gindesc vagoane si NIMENI nu asteapta ceva de la voi,dar daca va bagati singuri in seama,nu e un lucru rau,faceti dovada indubitabila a scopului exsistentei voastre. :fight: 

Nicipreaprea

Citat din: socrate din  20 Septembrie 2011, 23:45:56
@Ncipreaprea,DREPTATEA,conform DEX.,este un PRINCIPIU MORAL si JURIDIC,care cere respectarea DREPTURILOR,"legea" este un act NORMATIV elaborat de legislativul patriarhal-crestin,la ora actuala,daca esti cumva in "actualitate" si realizezi acest lucru.
Altfel spus "legea" este o BLASFEMIE la adresa DREPTATI si DEMNITATI UMANE,deoarece OBLIGA la respectarea REGULILOR,IAR ACESTEA nu au nimic comun cu DREPTATEA SOCIALA (in primul rind,ca sa nu mai vorbim de alte DREPTATI incalcate fagrant de lege)daca iti este cunoscut termenul.
Daca pt.tine temenul SPIRIT,"se traduce" spiritul craciunului,NU este o problema, ca tine gindesc vagoane si NIMENI nu asteapta ceva de la voi,dar daca va bagati singuri in seama,nu e un lucru rau,faceti dovada indubitabila a scopului exsistentei voastre. :fight:

"DREPTATEA,conform DEX.,este un PRINCIPIU MORAL si JURIDIC,care cere respectarea DREPTURILOR" ... MAGNIFIC ...  :-D

morala ... bla bla ...patriarhat ... bla bla ... matriarhat ... bla bla... vagoane... bla bla... neoane ... lupta dintre barbosi si zane ... in duh ... punct

ps. socrate, pe asta cu Spiritul craciunului n-ai inteles-o... Despre Spiritul Legii ce parere ai ?  Defapt, ai habar ce-i aia Spirit, sau Lege, sau Morala, dincolo de DEX si de baroul de avocati din colt ? :lol:

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

socrate

Nicipreprea,sau de nici o culoare,evident subiectul,Moartea:tranzitie catre o alta cunoastere!,NU te priveste, deoarece esti MORT de mult... si evidet,irevocabil , sigur, inaite ca marele creator sa te fi "creat",dar preocupat doar cu scrisul NU ai constatat ca de fapt esti un LUCRU si nu o fiinta,de altfel vina comportametului tau NU este in totalitate a ta ci a creatorului care ti-a "creat"(inoculat) caracterul de care faci dovada.

ps.DREPTATEA cere respectarea DREPTURILOR fiecarei FIINTE,iar LEGEA OBLIGA,la RESPECTASREA PRINCIPIILOR DREPTATII,in formularea si continutul REGULILOR, ori tu si o mare majoritate va declarati "lucruri create" de creator,cu singurul scop exsistential demonstrat  :fight: spre marele lui amuzament si cruta voastra prostie.
"termenii" folositii in exprimarea ta sai folosesti la adresa creatorului tau tata,marele impertinet,ca  faina educatie ai mai primit.....
Unde ai mai gasit pe acest forum acest "gen de exprimare"!!,ca sa fi luat modelu....!?

Nicipreaprea

Citat din: socrate din  21 Septembrie 2011, 23:41:41
Nicipreprea,sau de nici o culoare,evident subiectul,Moartea:tranzitie catre o alta cunoastere!,NU te priveste, deoarece esti MORT de mult... si evidet,irevocabil , sigur, inaite ca marele creator sa te fi "creat",dar preocupat doar cu scrisul NU ai constatat ca de fapt esti un LUCRU si nu o fiinta,de altfel vina comportametului tau NU este in totalitate a ta ci a creatorului care ti-a "creat"(inoculat) caracterul de care faci dovada.

ps.DREPTATEA cere respectarea DREPTURILOR fiecarei FIINTE,iar LEGEA OBLIGA,la RESPECTASREA PRINCIPIILOR DREPTATII,in formularea si continutul REGULILOR, ori tu si o mare majoritate va declarati "lucruri create" de creator,cu singurul scop exsistential demonstrat  :fight: spre marele lui amuzament si cruta voastra prostie.
"termenii" folositii in exprimarea ta sai folosesti la adresa creatorului tau tata,marele impertinet,ca  faina educatie ai mai primit.....
Unde ai mai gasit pe acest forum acest "gen de exprimare"!!,ca sa fi luat modelu....!?

Mdea... cum zici tu, asa e, dar numai pentru tine.  :mrgreen:
O lege nu are cum sa-ti garanteze respectarea drepturilor, pentru ca tu ai toate drepturile, iar o lege nu face decat sa-ti defineasca/restranga din drepturi. Asa ca poti sa-ti bagi neonul la loc in pantaloni, ramai cu ce-ai dat. Noapte buna  :rainbow:
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

roxaline

Citat din: Tayka din  20 Septembrie 2011, 18:36:08
  Termenele de CONŞTIINŢĂ şi CONŞTIENŢĂ sânt complect diferite

Interesant punctul de vedere.

Indraznesc sa scriu si parerea mea, desi initial mi-am spus ca nu scriu pe acest topic, subiectul implica mult prea mult pareri personale si prea putine date si asta duce la nesfarsite dezbateri si uneori chiar se incing spiritele.

Revenind la constienta si constiinta, iata si parerea mea: sunt doua forme ale aceluiasi cuvant, sensurile au aparut din folosirea cu precadere a unei forme sau alta in anumite contexte.
Citatparonime de tip mixt, realizate prin imprumut si calc lexical de structura morfematica sau, eventual, prin "romanizare", asadar prin modalitati diferite de patrundere in limba (constienta si constiinta, decimal si zecimal, investi si investi etc). dupa cum se poate observa, intre diversele tipuri de paronime au loc simultan si relatii de sinonimie (decimal si zecimal, doctrinal si doctrinar, amenda si emenda, depila si epila, erupe si irupe etc), de antonimie[..], de omonimie partiala etc.
[...]

Alaturi de imprumuturile cu origini imediate diferite, o clasa numeroasa de dublete este alcatuita din paronime provenite din acelasi etimon (eventual cu etimologie multipla) si diferentiate prin modalitatile de patrundere si adaptare in romana. Iata cateva exemple: [...] constienta, s.f. "faptul de a fi constient, sensibilitate speciala, individuala, la stimuli interni sau externi" ( din fr. conscience, lat. conscientia) si constiinta, s.f. ~sociala; ~de clasa; proces de ~; mustrare de ~; libertate de ~ etc ( din fr. conscience, lat. conscientia)
[...]  sursa: "Paronimia etimologica in limba romana"- Cristian Moroianu

Mai interesanta mi se pare originea cuvantului ( cu cele doua forme ale sale). Practic avem prefixul con- plus radicalul "sti" si sufixul -inta respectiv sufixul -enta.

Prefixul con- ( in latina com- dar m-ul sufera diverse modificari in functie de vocala / consoana ce urmeaza dupa prefix) are destul de multe sensuri in latina, dar in principal este folosit pentru a desemna "impreuna" / cu.

"Sti" este de la "a sti", in latina scio - scire .

In textul citat se mentioneaza ca originea cuvintelor constiinta - constienta este aceeasi, respectiv  din
franceza conscience = "conscience, innermost thoughts, desires, intentions; feelings" (gandurile interioare, dorintele, intentiile, sentimentele)
latina conscientia = "knowledge within oneself, sense of right, a moral sense," from conscientem (nom. consciens), prp. of conscire "be (mutually) aware," from com- "with," or "thoroughly" (see com-) + scire "to know"
sursa: http://www.etymonline.com/index.php?term=conscience&allowed_in_frame=0
alte informatii interesante: http://www.websters-online-dictionary.org/definitions/consciousness

Toate ca toate, dar cel mai curios aspect din punctul meu de vedere este radacina latinescului scire . Asa cum apare prin carti, radacina PIE ( proto indo europeana) ce a generat in latina scire ( in romana a sti ) este *skei-  iar sensul sau era "a taia, a separa, a discerne".

Daca punem impreuna prefixul si sensul original al radicalului, ar rezulta ca sensul real al cuvantului constiinta - constienta este de a aduce impreuna ceea ce a fost taiat/ separat / distins.

Hmm .... si cand te gandesti ca toate 'antrenamentele" spirituale implica extinderea starii de constienta, constiinta de sine, integrand tot ceea ce exista, respectand si viermele si frunza si piatra ca parti ale unui mare si splendid intreg .... Mai ca-mi vine sa nu mai citesc miile de pagini despre "consciousness theories".  :star:

Asta este parerea si nimic mai mult. Si este parerea mea azi  :-D Imi rezerv dreptul de a-mi schimba parerea in functie de ochelarii pe care-i port. Azi ochelarii sunt roz bonbon  :rainbow:




"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Nicipreaprea

Un clip cu bashar despre moarte. Poate e sf pentru unii, iar pe altii  poate ii dezamageste lipsa ideilor biblice, dar cam asta e ... azi sunt in acord cu ce spune, maine nu stiu, poate ma razgandesc.

http://youtu.be/9vz_OfMZoTk
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Aliosa

Citat din: Nicipreaprea din  22 Septembrie 2011, 17:51:36
Un clip cu bashar despre moarte. Poate e sf pentru unii, iar pe altii  poate ii dezamageste lipsa ideilor biblice, dar cam asta e ... azi sunt in acord cu ce spune, maine nu stiu, poate ma razgandesc.

http://youtu.be/9vz_OfMZoTk
Interesant, ideea de "Inception" e misto dar ramane intrebarea, daca realitatea fizica in care traim este un vis intr-o alta realitate, noi cand am adormit ? sau mai bine zis de ce visam ? pentru ca din ce inteleg io dincolo e splendid, ce ne indeamna
sa "venim" aici ? Ceea ce numim noi fizic ramane "real" dupa parerea mea si se pare ca e mai "misto" decat dincolo ca doar
daia spunem DA la intrebarea "Do you wish to continue?".

@Lex

eu nu prea stiu ce sa cred despre bashar asta. sa fie el cine zice ca este sau un farsor din muuulti altii dupa net. :| :|  :roll: