Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Star War un film avangardist sau doar un SF?

Creat de angellla29, 15 Septembrie 2011, 14:36:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

angellla29


Cand productia originala Razboiul Stelelor a fost lansata in 1977, lumea nu mai vazuse un film cu o asemenea viziune, care prezenta statii spatiale uriase, roboti inteligenti, sabii cu laser si vehicule pe perna de aer, ca sa amintim doar cateva dintre aceste elemente. In cei 30 de ani care au urmat, nu numai ca aceasta serie a devenit un adevarat fenomen al culturii pop, dar a ajuns sa se infiltreze si in modul in care traim. Cum tocmai a fost lansata si ultima parte a acestei ample saga a lui George Lucas, Episodul III: Razbunarea Sith, Discovery Channel prezinta in exclusivitate o serie in trei parti care studiaza amprenta lasata de Razboiul Stelelor asupra vietii actuale, dar si asupra viitorului. Premiera acestui program, denumit "In culisele productiei Razboiul Stelelor", va fi difuzat in premiera duminica, 26 iunie de la ora 19.00. Filmele din seria Razboiul Stelelor nu au fost doar o sursa de divertisment, ci au ajuns acum sa ne schimbe modul de viata. Cu trei decenii in urma, inventiile prezentate in Razboiul Stelelor tineau de o alta epoca, de un alt loc - o galaxie foarte, foarte indepartata. Totusi, societatea ajunge repede din urma aceasta epoca si o intreaga generatie de inventatori, inspirati de elementele stiintifice prezentate in toate filmele din seria Razboiul Stelelor, ne-au adus in pragul unui nou val de tehnologii care ne schimba viata.
Robotii castiga teren
In prezent, robotii inlocuiesc pe scara tot mai larga mainile omului: consumatorii isi pot gasi acum un prieten robot, asa cum erau C-3PO si R2-D2 pentru Anakin si Luke Skywalker. Perfecti pentru a ne tine companie in jurul casei, Cainele Sony Aibo si Robotul de Companie Banyru pot detecta comenzi si miscari ale omului, reactionand in consecinta.
La fel ca Anakin, care era pasionat de modulele de curse in Episodul I: Amenintarea Fantomei, Nick Hoza, in varsta de 15 ani, construieste roboti si participa la Grand Challenge 2005, un eveniment organizat de Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata in Domeniul Apararii. El a creat un robot care functioneaza complet autonom, pe o retea neuronala, si care, pentru a castiga Cursa, trebuie sa reuseasca sa parcurga cu succes o cursa cu obstacole in desert, fara nici un fel de "antrenament".
James McLurkin, inginer la Massachusetts Institute of Technology, a conceput roboti SWARM care actioneaza in grup, precum batalioanele de droizi din scenele de lupta ale Razboiului Stelelor. Membrii SWARM pastreaza in permanenta contactul, pentru a asigura locatia "colegilor" lor si a-si mentine eficienta in realizarea unei sarcini.
NASA s-a inspirat de la George Lucas
Droizii spioni din celebra saga au inspirat crearea unor roboti complet autonomi, fara echipaj uman, care pot sustine eforturile umane de spionaj. Coptervision este un mini-elicopter de 1,5 metri lungime, care utilizeaza satelitii pentru a derula misiuni de supraveghere si a face fotografii de inalta rezolutie, din orice unghi.
Droidul plutitor al NASA este direct inspirat din Razboiul Stelelor. Personal Satellite Assistant (PSA) (Asistent Personal prin Satelit) este deosebit de util pentru astronautii care se afla pe orbita. Acest Asistent pluteste in aer si executa diverse sarcini, in functie de comenzile primite de la astronauti. Un alt robot spatial, Robonaut-ul conceput de NASA, ramane in permanenta in afara navei spatiale si poate executa cele mai minutioase operatiuni.
Navigatorul solar al Contelui Dooku, Geonosis, din Episodul II: Atacul Clonelor functioneaza in acelasi mod ca si Helos, aeronava NASA care zboara la cea mai mare altitudine. Este alimentat integral cu energie solara si nu are nevoie decat de Soare pentru a ramane in functiune timp de sase luni.
Cougar - soldatul robot
Foarte asemanator cu modulul subacvatic din Razboiul Stelelor, un submersibil performant creat de Hawkes Ocean Technologies (HOT) opereaza mai degraba ca un avion de vanatoare decat ca un submarin.
Dispozitivul CL-327 seamana mult cu droizii-spioni din Razboiul Stelelor - este aproape identic cu droidul-spion de pe planeta Hoth, din Episodul V: Imperiul Contraataca. Face fotografii, transporta si lanseaza rachete si are un sistem de comunicatii foarte sofisticat.
Versiunea pamanteana a Cavalerului Jedi este calugarul Shaolin. Acesti calugari au un principiu spiritual energetic, "chi", foarte asemanator Fortei din Razboiul Stelelor. Lucreaza in echipe de maestru si ucenic, precum Yoda si tanarul Anakin, se instruiesc si se dezvolta pentru a putea obtine un nivel de disciplina si forma fizica asemanatoare cu cel al Cavalerilor Jedi.
Prima generatie de roboti a aterizat deja pe campurile de lupta ale Pamantului. The Gladiator este un vehicul inarmat, fara personal uman, dar care este un tragator de elita. Mai exista si COUGAR - The Cooperative Unmanned Ground Attack Robot - Robotul de Atac la Sol fara Personal Uman, pe care il vom gasi pe campurile de lupta ale viitorului. Soldatii umani monitorizeaza acest robot dintr-un loc sigur aflat la distanta, in timp ce robotul isi fixeaza tinta si lanseaza un val de rachete asupra sa.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-06-16/star-wars-fictiune-si-realitate.html


Mai cred deasemeni ca nu este intamplatoare deloc ideea unui Univers  multi-rasial si cred ca acei trandoshani sunt de fapt  reptilieni....si mai ales ca a avut un impact puternic asupra stiintei....chiar credeti ca George Lucas a avut "ideile sale" sau a fost "ajutat"...daca ma intelegeti...

http://thecitybreak.ro/holograme-ca-in-star-wars-la-aeroportul-din-paris/

http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/stiinta/star-wars-pe-pamant-sua-construieste-o-versiune-reala-a-lui-c-3p0-29575.html

http://renne.ro/stiinta-tehnica/armata-americana-are-lasere-ca-in-%E2%80%9Cstar-wars%E2%80%9D/234

http://www.realitatea.net/sabiile-din-star-wars-au-devenit-realitate-si-pot-fi-cumparate-pe-internet_718769.html

fiulploii

Pt fanii seriei , o privire aeriana la Longcross Studio si veți găsi Falconul ascuns . Daca cercetați si in partea stânga posibil sa vedeți si un x-Wings.