Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Avem nevoie de mantuire externa ?

Creat de fiulploii, 21 August 2011, 02:44:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pacala

despre mantuirea cui se vorbeste ?!
oare basescu este mantuibil ?  :evil:

daca pe drumul mantuirii , sefi o pun de-un pariu ( documentat cazul Iov ) ?!!  :-D

Ganditorul

Incet, dar sigur, RUFOn Forum va deveni BOR Forum.
Mantuire, satanism=yoga, Isus etc etc ...
Cand va fi impusa regula impartasaniei pt accesul pe forum (si cine va asculta spovedania... :evil: )?

calator astral

Citat din: Ganditorul din  05 Septembrie 2011, 18:20:01
Incet, dar sigur, RUFOn Forum va deveni BOR Forum.
Mantuire, satanism=yoga, Isus etc etc ...
Cand va fi impusa regula impartasaniei pt accesul pe forum (si cine va asculta spovedania... :evil: )?

o foarte buna initiativa,ginditorule.
Ar trebui consultat initiatorul acestui topic,si nu sint eu ala.
(pt mine intrebarea topicului e un non-sens, nu poate fi decit o afirmatie.)

angellla29

#33
O mica intrebare....cam tampita dar....exista vreo explicatie stiitifica pentru "Rapture"? Ca acea chestie cu "luatul in nori....sau faza cu tractorbeam....

angellla29

Citat din: angellla29 din  05 Septembrie 2011, 19:29:45
O mica intrebare....cam tampita dar....exista vreo explicatie stiintifica pentru "Rapture"? Ca acea chestie cu "luatul in nori....sau faza cu tractorbeam....

abyss

#35
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 13:02:14
   Tocmai... ideea ca vine cineva sa te mantuiasca pe tine, iti ofera o iluzie de "mantuire". Cel ce vine din exterior poate doar sa-ti deschida ochii, sa-ti ofere eventual o directie pe care sa cauti o poteca pe care sa o strabati ca sa gasesti Lumina din tine.
   De mantuit te mantuiesti singur, singurel, tu, fata in fata cu tine.
   Iluzia de mantuire e sustinuta de biserica... ai o problema pe constiinta aka pacat, dai o fuga la biserica, te stropeste cineva cu deja celebra agheasma, dai din gura si spui trei rugaciuni si dai din mana sa faci vreo 20 de cruci si gata... te-ai mantuit... Aiurea ! problema va ramane mereu in constiinta ta, va creste, vei mai merge de zece ori la biserica, vei plati si acatiste si alte "iluzii" si tot nu vei scapa pana nu vei sta tu cu tine de vorba putin.
   Iar daca nu vei sta sa cauti in tine mantuirea fiindca esti prea ocupat cu treburile lumesti, vei dormi linistit asteptand sa vina Mesia sa te mantuiasca... fara sa te gandesti prea mult ca Mesia vine sa-ti arate calea, iar pentru restul ar trebui sa depui putin efort.
   Cat despre 144000:
"Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru" ... "Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul".
   Parerea mea este ca cei 144000 fac parte doar dintr-un anumit segment de populatie, populatie care acelasi "Dumnezeu" si "Miel" - daca intelegi ce vreau sa zic :-D

-Mântuirea nu e o iluzie si ca dovada ca de "externa" nici nu poate fi vorba decât poate, doar ca un stadiu al unei simple povestiri despre adevărata putere a conștiinței. Deci ce sa ma mai întreb dacă ar mai fi nevoie de ea ori ba?
E posibil sa nu se poată intelege/realiza la un nivel profund constient si treaz acest concept pentru a se putea judeca limpede despre ce e vorba. Poate ceva din sistemul nostru biologic nu ne ajuta, nu se produce declicul. Mantuirea e o stare de constiinta, o traire izvorata din eliberarea constiintei din prizonieratul propriului matrix reprezentat de catre intreg inventarul personal mental uman. Toate acele ganduri, idei, imagini...consuma ceva din noi pentru a se putea autosustine, pentru a se putea forma sub forma de holograme mentale. Se consuma puterea/energia spiritului si atentia observatorului nemairamanand nimic pentru a construi cu adevarat realitatea. Nu mai avem puterea necesara deoarece suntem robii detaliilor din propriile scamatorii virtuale si mentale. Sustinem efectiv cu energia noastra lumea unor straini. Si cu siguranta suntem defecti undeva pe la o mica chichitza.

-144000
Dumnezeu explica(apoc cap 7, ver 14):
"Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului."

Deci daca explica El insusi... ce sa mai zic eu ca as putea fi de parere ca cei de mai sus sunt poate si cei mai vechi de pe terra, cei care sunt niste ancore ori balize energetice si spirituale. Un fel de observatori parasutati adanc in spatele frontului. Vom afla oricum cand va sosi timpul. M-as bucura sa-i vad macar si pret de o clipa!

Agheazma
Si eu am zis de multe ori ca e un cico fara gust... dar nu e asa. Apa e altceva decat ce credem noi ca este, in sensul ca poate face mai multe decat sa curete wc-ul...

Acatiste si alte "iluzii"
Corect, sunt un circ si o tzaraneala. Dar pot fi foarte bine motive de aducere aminte, orice clipa poate deveni piatra personala de hotar unde dincolo de ea e adevarata traire si libertate. Trebuie sa dam drumul lumii noastre mentale, abia atunci ne vom aminti. Cat va mai dura oare ?
Parerea mea! (deocamdata :lol: )

""Şi s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, Care a făcut cerul şi cele ce sunt în cer şi pământul şi cele ce sunt pe pământ şi marea şi cele ce sunt în mare, că timp nu va mai fi...""

Nicipreaprea

E complicat ... filmul.  :mrgreen:
Pentru ca tot a amintit @mr de deprogramare, postez un text ce reda un experiment de regresie hipnotica. La sfarsit aveti link-ul, merita citit integral, oarecum are legatura si cu subiectul 'De ce se tem zeii'.

Citat
Profesorul de psihologie Charles Tart a cheltuit mult timp cu cercetarea hipnozei în încercări de laborator. El relatează despre un experiment în care, cu ajutorul unui bărbat numit William, a măsurat profunzimea hipnozei. S-a notat ce experienţe face William, un student de colegiu inteligent, complet integrat în societate, în vârstă de 20 de ani. După ce prof. Tart l-a hipnotizat de câteva ori pe William, ca să adune experienţe privitoare la profunzimea hipnozei, i-a cerut să indice în timpul transei profunzimea acesteia. William şi Tart aveau câte o cifră pentru fiecare treaptă, dar aici vom descrie numai efectele diferite. Mai întâi se constată o senzaţie de destindere, apoi o părăsire a trupului fizic, pe care William îl desemnează ca fiind "doar un lucru, ceva pe care l-am lăsat în urmă". Puterea vizuală este diminuată, are senzaţia de întunecime care devine tot mai intensă. El se simte liniştit şi calm, până când odihna şi pacea "nu mai sunt nişte noţiuni pline de sens... dacă s-a depăşit acest punct, nu mai există eu sau sine care să se poată simţi liniştit sau neliniştit". Pe lângă aceste senzaţii, William are de asemenea parte de diferite grade de conştienţă a anturajului şi a propriului său eu.

În stadiile incipiente, William este conştient de sine, dar apoi identitatea sa "se concentrează treptat asupra capului". Mai târziu are sentimentul că nu mai este el însuşi, ci ceva mult mai mare: potenţialul de a fi putea orice". Sentimentul lui William de trecere a timpului se risipeşte, face loc unui sentiment de atemporalitate. Şi la nivelul inferior se găseşte o "conştienţă a unui fel de muzică monotonă sau zumzăit, însoţită de un sentiment că sunt posibile experienţe tot mai multe şi mai importante". Tart constată:

"Muzica despre care vorbeşte William este probabil în legătură cu concepţia hindusă despre silaba sfântă Om, probabil o notă fundamentală a universului, pe care omul o poate ,auzi' dacă mintea lui vibrează tot mai mult în armonie cu universul".

Sentimentul lui William de unitate cu universul aminteşte limpede de experienţele religioase al hinduşilor. Senzaţia de contopire cu universul şi de pierdere a propriei identităţi, dar care merge mână în mână cu sentimentul că se poartă în sine potenţialul de "a putea orice", este tot mai puternică odată cu profunzimea hipnozei.

La încheierea relatării sale despre lucrarea cu William, Tart scrie că William a ajuns la stadii "care seamănă cu cele din descrierile orientale a unei conştienţe a vidului, a nimicului..., în care se lasă chipurile în urmă spaţiu, timp şi sine, şi unde nu mai există decât conştienţa pură a nimicului primordial, din care provine toată creaţia manifestată". El spune mai departe că asemenea experimente "oferă posibilitatea de a folosi stări de transă hipnotică la cauzarea şi/sau modelarea experienţelor mistice".

Se pare deci că odată cu profunzimea transei hipnotice creşte şi posibilitatea unei ameninţări demonice. în mod paradoxal, unii afirmă că se obţin cele mai bune rezultate atunci când se lucrează cu stări mai profunde de transă. Daniel Goleman scrie:

"Precum meditaţia şi biofeedback-ul, tot aşa şi hipnoza unei persoane poate deschide calea spre o întreagă paletă de stări diverse de conştienţă sau, mai rar, spre stări modificate de conştienţă".

Melvin Gravitz, fostul preşedinte al Societăţii americane pentru hipnoză clinică, "numeşte starea asemănătoare transei o stare modificată a conştienţei". Erika Fromm spune într-un articol cu titlul Altered States of Consciousness (ASC = stări modificate ale conştienţei) următoarele: "Este timpul ca cercetătorii care se ocupă cu stările modificate ale conştienţei să ia contact cu cei care cercetează hipnoza, ca să-şi dea seama că hipnoza este un ASC". Pe fiecare treaptă a transei hipnotice are loc o deformare a realităţii.

Ernest Hilgard, care s-a ocupat timp de 25 de ani în detaliu cu hipnoza, a descoperit că nu oricine poate fi la fel de bine hipnotizat. El a constatat că "persoane care se manifestă în închipuiri şi fantezii" sunt cei mai potriviţi pentru hipnoză. într-un articol din revista Psychology Today despre un nou studiu al hipnozei se constată că asemenea persoane (care sunt considerate somnambule) "posedă o capacitate foarte puternic dezvoltată pentru fantezii extreme şi se lasă frecvent în multe cazuri, chiar şi fără hipnoză, în voia acestora". Studiul a arătat că somnambulii "posedă capacitatea de a avea halucinaţii după plac" şi de "a avea fantezii sexuale foarte pronunţate". Cel mai alarmant a fost totuşi faptul că toţi somnambulii care au luat parte la studiu "credeau că au avut experienţe supranaturale, ca de exemplu întâlniri cu spirite".

Hilgard descrie hipnoza profundă printre altele cu următoarele cuvinte:

"...Apar deformări ale conştienţei care indică anumite elemente comune cu descrierile experienţelor mistice. ...Timpul care trece îşi pierde importanţa, pari să-ţi laşi trupul în urma ta, apare un nou sentiment al unor posibilităţi interioare nelimitate care îşi găseşte în final punctul culminant şi concluzia în sentimentul de a fi una cu universul".

Psihologul clinician Peter Francuch descrie astfel experienţele care au loc pe diferitele trepte ale transei hipnotice:

"Se parcurg până la cinci sute de stadii şi trepte diferite, care sunt imaginile diferitelor stadii şi trepte ale lumii spirituale, ca şi a condiţiilor care domnesc acolo. Starea la treapta a 126-a corespunde celei descrisă de misticii orientali".

Francuch a condus unele persoane mult peste această treaptă de transă şi descrie acum experienţele unuia dintre subiecţii săi:

"Subiectul părăseşte stadiul al 126-lea, starea de gol, de vid, de nimic, Nirvana, ca un individ nou-născut cu o conştienţă înaltă a individualităţii şi diferenţierii sale, şi în acelaşi timp cu un sentiment de contopire interioară şi exterioară cu universul şi cu creaţia; el a fost deci concomitent una cu creaţia şi deosebit de ea. Această stare se sustrage unei descrieri cu cuvinte, întrucât limba omenească nu posedă nici un fel de posibilitate de exprimare".

El spune mai departe:

"Mi s-a relatat că la depăşirea celei de a mia trepte sunt anulate toate regulile şi legile, aşa cum le cunoaştem de la toate nivelurile spiritualităţii şi lumii fizice, naturale, şi va lua fiinţă ceva complet nou".


http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Hipnoza/index.html
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

fiulploii

#37
   O  dezbatere interesanta mai ales  ca nimeni nu a negat nevoia de  mantuire pentru ca  - zic eu - fiecare simte ,, o ruptura '' artificial creata  intre sine si Divinitate iar prin Mantuire fiecare considera ca e Calea care duce Acasa    .
   Unii merg pe acest drum singuri , altii asteapta autobuzul , altii vor sa ia trenul sau avionul si nici macar nu intentioneaza sa faca un efort sa vada daca sunt bilete de vanzare .
   Mai clar , unii se  re-descopera pe sine ca entitati spirituale care au o experienta umana iar  altii se considera entitati umane care au o experienta spirituala din cand in cand - ca sa parafrazez  pe cineva cunoscut .
   Mantuirea privita ca Ascensiune presupune pe langa tehnici sau ritualuri sau mod de viata si  un anume mod de gandire .
         Se zice ca nivelul unu al acestei Ascensiuni presupune inclusiv transformarea-transmutarea corpului fizic in energie specifica acestei ascederi . Nivelele mai de jos ( dar nu lipsite de importanta ) ale Ascensiunii implica doar sublimarea celorlalte corpuri .
   Mantuirea privita ca
Citat din: Xanadronimpacarea cu Sinele, Lumea si Moartea.
se  refera doar la al nostru univers -  parerea mea .
    Bun, si care e legatura cu extraterestrii si cu NOM?
    Majoritatea asteapta aceasta mantuire de la Altii sau de la Altul - sub diverse nume - Extraterestrii , Jeshua-bluebeam, etc si de aici va fi prosternarea aproape generala si totodata ,,razbelul sfant'' . Acesta este planul , cel putin asa se pare .
   Numai ca - deobicei , socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ sau harta nu e totuna cu terenul .  :wink:

Morala : muieti-s posmagii ?  8-)

Un mic p.s. Expresia ca semnul celor alesi este in frunte nu se refera la un semn fizic  :lol:
2penny op   

Si cu asta declar inchis acest topic fiindca s-a spus destul si suficient dupa principiul ,,io te-am facut, io te ... termin  :lol:

calator astral

Fiul ploii> de ce crezi asta? Cum vezi tu acel "semn pe frunte", un implant ca un microcip sau cum,eu zic ca e foarte limpede textul biblic cind descrie "pecetea celor ce vor fi crutati".

Fraza descriptiva nu lasa nici un loc dubiului, e precizat "pe frunte poartă scris un nume, o taină", in opinia mea e clara,observa ca e utilizat POARTA SCRIS, scrisul e un SEMN VIZIBIL,si de altfel un mijloc rapid de identificare si de triaj.
Cind se spune ca napasta ii va lovi pe toti si se dau instructiunile ingerilor, nu apar alte criterii de selectie,absconse, ci doar acest semn vizibil, sa ii pedepsiti "pe tineri, pe fecioare pe copii şi pe femei, dar să nu vă atingeţi de niciunul din cei ce au semnul pe frunte!".
Hai sa iti spun pe scurt povestea mea fiu al ploii,ca tot imi ceri PAREREA P E R S O N A L A.
Am avut un accident de plonjare submarina,o masca de scafandru a explodat(implozat) la treizeci de metri adincime in apropierea unei insule din Mediterana. Am fost cusut la spital,ca din cauza presiunii se desfacuse pielea fruntii (e impresionant,osul craniului e de un alb imaculat,mai alb nu se poate) si la citeva luni am fost urmarit de niste extremisti religiosi dintr-o secta apocaliptica, care intr-o zi,in timp ce ma plimbam la cumparaturi prin magazine si intrasem sa imi cumpar niste pantofi,au abordat-o pe sotia mea (de care am divortat ulterior) si cind am iesit o vad alaturi de doua femei si doi barbati tineri care ma priveau hipnotizati. O intreb "cine mai sint si astia,ce vor?". "Uite Christiane mi-au pus intrebari despre tine,ii las pe ei sa iti explice.". S-au apropiat si unul dintre ei mi-a zis ca m-au reperat de citeva zile si doresc sa discute cu mine. Mi-au spus zambind sa stau linistit ca sint oameni seriosi si nu vor sa imi ceara nimic,m-au intrebat direct in ce context am fost lovit la frunte si daca sint crestin. "Un simplu accident,si da,sint ortodox." Mi-au dat o carte de vizita cu o adresa si m-au rugat daca miercuri pot veni sa vorbesc cu ei,ca ar dori sa imi "explice unele aspecte spirituale ale cicatricei de pe frunte".
Era sambata. Miercuri seara la ora opt m-am prezentat cu un prieten bun din Buzau la ei,un fost camarad de la Legiune cu care am pastrat contactul,ca locuim in acelasi oras,si el casatorit tot cu o frantuzoaica. Nu din teama l-am luat cu mine, dar o neliniste aveam totusi, simteam nevoia unui prieten alaturi de mine in acel moment.
Impreuna ne-am prezentat la adresa indicata seara la opt.
Am sunat,era o cladire burgheza,pe o strada centrala a orasului, "rue Saint Ferreol". Ni s-a deschis si am urcat o scara larga,maiestuoasa, din marmura alba. La etaj ne asteptau trei femei,tinere,zambitoare,care ne-au invitat sa intram intr-un hall inalt si imens,de acolo ne-au dus intr-o camera alba,spatioasa,unde erau alti tineri,toti pina in treizeci de ani,foarte amicali,cool,nu simteam nici un pericol. In incapere erau dispuse fotolii si mese cu prajituri si bauturi racoritoare. Una din femei ne-a servit si ne-a spus ca in citeva minute va veni cineva sa vorbeasca cu mine si a adaugat ca ar fi bine pentru sanatatea noastra sa numai bem alcool nici sa fumam.
Dupa un sfert de ora au inceput sa se agite "vine,vine" si s-a deschis o usa pe care au intrat patru femei urmate de un tip la patruzeci de ani,robust,un metru optzeci (cit mine) si cu niste ochi verzi stranii,sfredelitori. A venit direct la mine si mi-a pus mina pe frunte zicind celorlalti "da, ati vazut bine".
Am facut prezentarile si mi-a zis "urmeaza-ma te rog" si am intrat doar noi doi in camera de unde venise.
Am luat loc pe un fotoliu si din prima m-a intrebat "crezi in Biblie si in Judecata de Apoi?" la care instinctiv am raspuns "da" desi atunci eram departe de Religie,aveam alte preocupari. Mi-a citat citeva fraze din Apocalipsa lui Ioan si mi-a spus ca semnul meu (pe care nici el nici ceilalti discipoli nu-l aveau!) e o "pecete" divina si ca voi fi crutat.
Mi-a spus ca e onorat sa ma intilneasca si m-a invitat sa vin sambata dimineata intr-un complex sportiv sa cunosc alti "prieteni" de-ai lui,ceea ce am si facut.
Am jucat basket toata dimineata,la pranz am mincat sandviciuri aduse de ei,am baut aceleasi sucuri naturale,facute de ei si seara la plecare mi-au spus sa vin miercuri la adresa unde fusesem deja,dar singur de data asta.
Am fost miercurea urmatoare si erau vreo treizeci de tineri,majoritatea femei, dar erau extrem de seriosi de data asta. El vorbea,nu era nici o Biblie,vorbea liber,utiliza exemple biblice si revenea frecvent pe conceptul Judecata de Apoi. Ma plictiseam si am plecat chiar inainte,pretextind ca am nevasta si sintem invitati la cina la niste amici.
A doua zi mi-a dat el telefon sa merg din nou sambata si duminica la sport. Am fost dar ma simteam diferit de ei,chiar si ei erau reticenti,tacuti,extrem de respectuosi cu mine,simteam ca sint in centrul atentiei si guru'ul lor era tot timpul alaturi de mine,m-a luat in echipa lui de basket. In pauza cind toti mincam si beam, incepusem sa dialoghez cu citiva dintre ei dar el a venit imediat si le-a facut un semn discret s-o taie iar ei s-au executat instantaneu.
Pe scurt astfel am frecventat vreo doua luni acest grup ciudat,evitam sa ma duc miercurea la sedintele lor,ma intilneam cu ei si seful lor doar sambata la sport.
Dupa citeva weekenduri a inceput suspiciunea din partea sotiei,care,geloasa,ma suspecta de infidelitate si a protestat cind i-am spus ca ma duc din nou la basket cu ei.
Atunci am stopat intilnirile. El mi-a dat telefon de mai multe ori sa ma intrebe daca sint okey si m-a rugat sa revin macar la sport cu ei. Eschivam mereu,pretextam in ultima clipa o urgentza neprevazuta si nu ma duceam.
Intr-o seara imi da telefon si la rugamintea lui de a reveni ii spun "nu pot,nu sint in oras weekendul asta,data viitoare,dar e cam greu sa mai vin ca am nevasta si normal vara weekendu plecam la plaja", el a replicat ca "femeia nu conteaza deloc,doar misiunea pe care ti-a incredintat-o Dumnezeu". Atunci am auzit-o pe nevasta-mea de la celalalt telefon, din camera ei, intervenind,ascultase tot,si l-a luat tare"fireati ai dracu de sectanti sa numai dati telefon vreodata ca chem politia,lasati-l in pace pe christian,asta ii spuneti deci voi tot  timpul ca femeia nu conteaza,depun plingere daca va mai apropiati de el!".
Nu mi-a mai dat telefon dar dupa o luna, intr-o zi eram la volan oprit la un semafor cind apare o masina linga mine,din ea iese guru'ul si vine direct la mine "ea e deci virginie,sotia ta! Las-o,te vei desparti de ea, e o pagina dintr-o carte,dar nu uita ca esti ales,nimeni nu intoarce spatele lui Dumnezeu cind e chemat!" ,si a plecat imediat,s-a urcat la volan in masina unde erau patru femei si a trecut pe rosu.
Fosta sotie mi-a spus "deci asta e guru care nu-ti da pace,cine sint femeile alea cu el,cu ele jucai basket,nu? gata,stiu cine-mi esti!" si nu mi-a vorbit toata ziua.
De atunci nu l-am mai vazut,nici pe el nici pe discipolii lui,iar de sotie am divortat la scurt timp.
Poate o fi fost adevarat ce mi-a spus el,poate doar un mijloc de a ma coopta,dar nu cred ca doreau ceva de la mine,erau toti pozitivi si simpatici,niciodata nu mi-au cerut nimic,sincer nu am simtit vreo amenintare potentiala din partea lor...

horia2008



cool, vreu si eu un semn din asta! cum sa mi-l fac? cu un ciocan merge? sau tre' sa ma loveasca trenu'?