Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Avem nevoie de mantuire externa ?

Creat de fiulploii, 21 August 2011, 02:44:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Toata lumea - inclusiv eu , bineinteles  :lol: - e mare si tare la dat cu parerea . Si pentru asta  ,
'' link-uim'' toti la greu - inclusiv postam linkuri la linkul linkului  :lol:
E un lucru necesar totusi . Eu zic sa luam o pauza de '' link-uire '' in acest topic si sa incercam fiecare din noi sa facem o sinteza a ceea ce stim , a informatiilor pe care le crede fiecare adevarate .

Si fiindca dupa a mea parere , la originea tuturor dezbaterilor despre ozn, reptilieni, religie , muzica , apocalipsa, contactul cu extraterestrii , intraterestrii , al nustiucateleareich , etc . sta de fapt conceptul Mantuirea .

Bineinteles , nu toti vom fi pe aceeasi idee si tocmai acest lucru este benefic pentru toti si ne va urca pe fiecare din noi cu o treapta in sus - scuzati pleonasmul - in Cunoastere .

Deci , daca vreti sa participati la aceasta dezbatere :

Avem sau nu nevoie de mantuire externa si de ce credeti acest lucru ? Adica cum v-ati format aceasta credinta ca avem sau ca nu avem nevoie de mantuire externa .

Si cred ca fiecare ar trebui sa se exprime aici in aceasta privinta , fie si numai pentru a-si pune ordine in gandire.

''Există o ciudată ispită – de dreapta, conform Părintelui Cleopa – aş numi-o ispita credinţei considerată ca panaceu totalitar al grijilor şi înlocuitor general al virtuţilor omeneşti, care-i o împătrită ipostază a trufiei combinată cu naivitatea:
............................................. 

- c) Convingerea că nu mai este trebuinţă de virtuţile obişnuite ale omului de rînd: înţelepciunea, judecata sănătoasă, iscusinţa, strădania... Credinciosul are nevoie de ele întocmai ca toţi semenii săi.
..........................''
          Jurnalul Fericirii - N.S.

am trecut numai una din cele patru ipostaze , pentru ca ajunge atat  :lol: sa nu exageram cu copy/paste .

Am vrut numai sa dovedesc si celor care zic ca este o blasfemie intrebarea de mai sus
faptul ca credinta fiecaruia trebuie respectata de ceilalti si faptul ca ea, credinta nu te scuteste de a gandi , de a fi intelept in urma gandurilor tale si nu in urma recitarii lectiilor altora  :-D

Alea bune tuturor .

fiulploii

#1
Deoarece conceptul de mantuire  este  cam nedefinit  , sa incercam o definitie a lui trecand prin niste porti obligatorii .
Prima trecere obligatorie - zic eu - este legatura dintre religie, educatie si venit.
Daca ne uitam inca din trecutul cunoscut al omenirii ( versiunea 1.0  :lol: ) si pana in zilele noastre la cine au fost puternicii lumii , ce credinte au avut si ce fel de educatie  .
Si ma refer aici la o mica sinteza cat de cat globala .
Pentru harta actuala a puternicilor lumii
http://www.infocon.ro/2011/08/marile-corporatii-detin-intr-adevar-controlul-asupra-finantelor-din-lume/

Parerea mea : este o legatura clara intre educatie, religie-credinta si venit  personal  .
Ca si comparatie pentru intelegere , cine sunt saracii lumii, ce credinte au si ce educatie au .



mr

#2
Citat din: fiulploii din  21 August 2011, 02:44:37
Si fiindca dupa a mea parere , la originea tuturor dezbaterilor despre ozn, reptilieni, religie , muzica , apocalipsa, contactul cu extraterestrii , intraterestrii , al nustiucateleareich , etc . sta de fapt conceptul Mantuirea .

19. Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit. 
20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. 
21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
Luca 17

20. Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. 
21. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; 
22. Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela.
Matei 9

Plecand de la mesajul clar lasat de Isus conform caruia mantuirea personala este strict legata de credinta (si aici fac o separare clara intre "credinta" modului general de a gandi al omului - la care S-a referit - si credinta oarba, seaca si fara implicare in Dumnezeu), putem spune ca El ne-a incurajat cu subiect si predicat sa invatam cele vazute si nevazute ale lumii fizice in care traim, sa ne eliberam de frici si prejudecati pentru a putea vedea "imparatia lui Dumnezeu" din Sinele nostru, al fiecaruia.

La acelasi lucru fac referire si Micile Mistere din atichitatea greaca, care se refera la o abordare ezoterica (adica o abordare individuala, in propriul Sine, a initiatului) prin care adeptul invata, pe parcursul unei perioade de timp, adevarata desfasurare a lumii materiale, adevaratele "secrete" ale functionarii Creatiei fizice.

Arta regala, specifica ordinelor initiatice bazate pe traditie (inclusiv cele masonice, la nivel de ideologie ...si mai putin aplicate pentru ca astazi este penurie de indivizi "calificati" - datorita vremurilor, zic eu :) ) isi au radacina in Misterele din Eleusis (care includ Micile Mistere) si in practicile antice egiptene, se refera tot la un set de reguli si dobandirea unei atitudini prin care sa fie cunoscute treptat cele necesare si veritabile ale acestei lumi.

Sigur ca este foarte dificil de discutat astazi, intr-un context foarte stiintific, despre astfel de "filosofii" fara o aplicabilitate practica imediata. Dar ele sunt motorul nostru interior, trebuie sa recunoastem cu totii, pentru ca "operand" numai in Sine, la nivel de principiu, reusim sa schimbam cu adevarat ceva in exteriorul nostru. Pacat ca realizam cel mai des acest lucru doar atunci cand suferim intens...dar e bine si atunci.

Asfel se ajunge, incet incet la aflarea si asimilarea efectiva (fapt indispensabil) a adevarului unic al lumii in care traim:
31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei; 
32. Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Ioan 7

Conceptul de mantuire externa nu cred ca are vreun sens pentru ca mantuirea este o rezultanta a alegerilor individuale. Daca nu o facem noi insine, nu o face nimeni pentru noi...iar mesajele sunt foarte clare in sensul asta. Fapt cat se poate de firesc! :)

Dincolo de Mantuire, care nu este decat examenul intelegerii Creatiei fizice,  daca mai sunteti interesati, capata sens Eliberarea, sacerdotiul sau Marile Mistere care tin de starile supra-umane ale spiritului, de cunoasterea altor nivele non-fizice ale Creatiei...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Nicipreaprea

Citat din: fiulploii din  21 August 2011, 02:44:37

Avem sau nu nevoie de mantuire externa si de ce credeti acest lucru ? Adica cum v-ati format aceasta credinta ca avem sau ca nu avem nevoie de mantuire externa .


E complicat...  filmul  :mrgreen:
Mantuirea poate veni din exterior de la... un pas gresit, un zid, un sarut, o atingere, un mar, etc... sau de la isus... defapt cred ca mantuirea asta ne urmareste peste tot, numai ca suntem prea adormiti ca sa o constientizam. Pana nu ne aducem macar o parte din cai acasa, pot sa vina n mantuitori, tot degeaba.  :rainbow:

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

angellla29

#4
chiar avem nevoie de mantuire dar nu externa...ci interna... si de Dumnezeu..pentru ca ....ia priviti aici...Eu nu comentez nimic...va las sa judecati d-vastra!!!! Nu e ura ci doar adevarul....WAKE UP PPL!!!!!!!!

http://www.220.ro/documentare/INCREDIBIL-CINE-CONDUCE-LUMEA/c91J0KXG7S/

http://www.almeea.com/masoneria-organizatia-satanista-oculta-care-conduce-lumea/

http://mucenicul.wordpress.com/2010/01/30/planul-evreilor-khazari-o-scrisoare-uimitoare-din-1928/

Adevarul despre masonerie ,evrei, sionism,marionetele lor si Noua Ordine Mondiala

Domnilor mi-e dor sa vad oamen PURI.....oameni ai acestui PAMANT....cei care iubesc aceasta lume.....

Xanadron

#5
Nu, nu cred c-am avea nevoie de mintuire, nici externa (sub forma de creme, lotiuni, masaje, ventuze etc), nici interna (injectii, perfuzii, pastile ori clisme). :D

Serios acum, hai sa elaborez un pic (dar nu prea mult, findca traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D) - simplul fapt ca existam la nivelul asta de fiintzare inseamna, dupa mine cel putin, ca sintem deja "inscrisi" in PM (Programul Mantuirea). :-P
Si-o s-o primim pe ea, coana Mantuirica, fie c-o vrem sau nu initial - adicatelea la inceputul unui traseu mai scurt sau mai laborios, dupa puterile si setea de evolutie a fiecaruia.

Asa cum prea bine spunea mai-mult-decit-initiatul Giordano Bruno inainte sa fie prajit un pic de Inchizitie: "Pina si Satana :evil: se va mantui cindva".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 09:35:10
........dar nu prea mult, findca traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D

Inevitabil si trist , colega @Xanadron fiindca lumea asta e asa cum e datorita gandurilor noastre despre credinta si aici e marea buba , marea schisma , cand creierul primeste informatii contradictorii .... si poate ca asta chiar face parte din examen  :-)
Cand majoritatea se simt cavaleri ai dreptei-credinte  :lol: si poarta  bombe orgonice si arunca cu agheazma si cruci in stanga si dreapta , eu unul ma tot intreb in ce secol traim ?
Si sa nu crezi in reincarnare cand uite, Tomas de Torquemada traieste si e printre noi  afurisind ghiavolul si starpind fara discreminare dracismele si vrajitoriile epocii lui  :lol:

@angellla29 de unde stii ca informatiile prezentate de tine sunt adevarate macar 50%  ? ai verificat si alte surse ?

Siberia

Explicati-mi si mie va rog, ce este mantuirea, sau la ce fel de mantuire va referiti ca sa inteleg si eu despre ce s-ar discuta aici.
Multumesc
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

#8
Citat din: fiulploii din  05 Septembrie 2011, 09:57:37
Inevitabil si trist , colega @Xanadron fiindca lumea asta e asa cum e datorita gandurilor noastre despre credinta si aici e marea buba , marea schisma , cand creierul primeste informatii contradictorii .... si poate ca asta chiar face parte din examen  :-)
Cand majoritatea se simt cavaleri ai dreptei-credinte  :lol: si poarta  bombe orgonice si arunca cu agheazma si cruci in stanga si dreapta , eu unul ma tot intreb in ce secol traim ?
Si sa nu crezi in reincarnare cand uite, Tomas de Torquemada traieste si e printre noi  afurisind ghiavolul si starpind fara discreminare dracismele si vrajitoriile epocii lui  :lol:

@angellla29 de unde stii ca informatiile prezentate de tine sunt adevarate macar 50%  ? ai verificat si alte surse ?

http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/15/lista-masoni-celebri/

Grupul Bilderberg - masonii care conduc lumea din umbra

http://www.badpolitics.ro/lista-%E2%80%9Cneactualizata%E2%80%9D-a-masonilor-din-romania-raport-sri/

http://moneyexpress.money.ro/articol_12808_16/cover_story___superclasa__cei_6000_de_oameni_care_conduc_lumea.html

Cerceteaza....si vei gasi adevarul....Chiar nu simti pe piele ta....ca suntem ROBOTZI ???? Marionete...dar ce sa mai vorbim....

Xanadron

Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 10:21:25
Explicati-mi si mie va rog, ce este mantuirea, sau la ce fel de mantuire va referiti ca sa inteleg si eu despre ce s-ar discuta aici.
Multumesc

Intr-un tom cu 666 :-D de pagini - deloc "degetzel" deci - poate-ar fi clarificata (un pic doar) notziunea asta, draga Siberia...

In doar 6 vorbe insa, Mantuirea (cred io) ca-i impacarea cu Sinele, Lumea si Moartea. :roll:

"Lumea" fiind de fapt o chestie-trestie multipla (multivers nu doar fizic).
In care nu ne nastem deloc funciarmente pacatosi, zic eu - chiar daca supusi constringerilor si implicit compromisurilor intruparii carnale, incepind cu nevoia devorarii altor vieti (fie ele "doar" vegetale) si terminind cu "devorarile vampiric-energetice".

Ies acum insa din (interesantul) seminar al copiilor torentiali, :-D fiindca babele se pieptaneaza in timp ce Elenina :star: survoleaza si tot asa...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 10:32:16
In doar 6 vorbe insa, Mantuirea (cred io) ca-i impacarea cu Sinele, Lumea si Moartea. :roll:


Asta am crezut si eu intotdeauna ca este... sau mai pe intelesul clasei muncitoare, mantuirea  - constiinta impacat cu care pleci in alte lumi...
Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka


Ms.-Xanadron-
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 09:35:10
traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D) - ................
Da din păcate cam aşa e,dar ei sânt în misiune acum,aşa că dacă vrei să no bagi pe mânecă cu ..oastea domnului ;,,Taie-ţi mâneca şi fugi''...căci ,,A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos iar a executa gândirea altuia este dezastruos....''aşa dar trebuie să înţelegi că,,Dacă vrei să îndeplineşti o sarcină prea bine, vei rămâne până la urmă cu ea pe cap...'' :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Nicipreaprea

Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 11:13:41

Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Poate ca exteriorul e numai o conventie, ti-a trecut prin minte asta ?  :mrgreen:

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Xanadron

#13
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 11:13:41
Asta am crezut si eu intotdeauna ca este... sau mai pe intelesul clasei muncitoare, mantuirea  - constiinta impacat cu care pleci in alte lumi...
Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Majoritatea aici-traitorilor sint comozi - iar "asteptarea a Ceva Mantuire la Kil de Mai Sus" :lol: (acceptind in definitiv ritualuri mai ales si incurcind credintza cu superstitia in sperantza picarii norocului in freza la modul strict material) e cea mai comoda solutie...

Uite insa cum, incet-incet, incep sa definesc cumva coordonatele credintei MELE pe topicurile astea "teologice", :-P (vad ca-s vreo trei active-n paralel deja), desi n-aveam de gind sa intru pe terenul asta alunecos chiar si pentru mine-ma deocamdata.
Si-s alte chestii mai stringente-n desfasurare chiar acum - desi poate ca si "seminariile" astea :lol: or avea rostul lor (auto)clarificator. Indiferent de extremele atinse de convingerile fiecaruia dintre noi poate.

Si de mine, evident - care, doar aparent paradoxal, ma consider (inca) crestin, desi poate unul reincarnat :-D dinainte de anumite concilii excomunicatoare 8-) prin care popimea a reusit sa rupa aproape definitiv insasi apropierea de Creator. :star:

Pe linga "orbirea" si implicit aproape anularea sansei de scapare din tarlaua-test a celor mai multi aici-traitori si din-nou-aici-reveniti de-atitea ori.
...Poate ca asa o fi insa regula jocului, mai stii? :roll: Un examen (de Bac celest :lol:) prea usor n-ar fi poate o sita destul de deasa?! Si doar 144 de mii (sau milioane) ar trebui sa-l treaca in final? (relativ final, ca orice in ciclurile astea infinite).

P.S. Acum vad ca-s la postarea 1.444 - semn clar ca nr. 144 (mii, milioane) ar fi aproape pe bune :-D - 144.400 de fapt. :wink:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 12:30:26
...Poate ca asa o fi insa regula jocului, mai stii? :roll: Un examen (de Bac celest :lol:) prea usor n-ar fi poate o sita destul de deasa?! Si doar 144 de mii (sau milioane) ar trebui sa-l treaca in final? (relativ final, ca orice in ciclurile astea infinite).

De trecut, trec multi examenul.
144000 este altceva.
- parerea mea -
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti