Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statiunea 2 Mai Poze 14.08.11

Creat de bluespider, 19 August 2011, 21:18:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bluespider


Nox

Salut bluespider şi bine ai venit! Ne poţi da mai multe detalii? În ce context au fost făcute pozele?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

bluespider

Citat din: Nox din  19 August 2011, 21:46:14
Salut bluespider şi bine ai venit! Ne poţi da mai multe detalii? În ce context au fost făcute pozele?
Citat din: bluespider din  19 August 2011, 21:18:19
Conform Raport RUFON.
Obiectul avea o viteza de croaziera cam 500 km /h si se misca dinspre N E sau Est (Zona de deasupra plajei cam 800-1000 m) probabil fusese lansat de la o baza militara. Lumina era puternica si cuprindea cum se vede din poze tot obiectul (Nu existau lumini intermitente si nu isi schimba culoarea). Frecventa de oscilatie a plasmei din jurul navei fiind de ordinul gigahertilor practic ea apare ca o lumina invariabila in intensitate pt ochiul liber. Obiectul a urmat o traiectorie relativ ascendenta pana in largul marii (la 1000-2000 m, S Vest, practic ora fiind aprox. 21 aparatul zburator era la un moment dat aproape de luna) apoi a disparut, totul a durat cam 1-2 minute cat timp am putut probabil sa il vizualizez departandu-se spre largul marii (cerul era foarte senin si luna se vedea foarte clar cu aparatul foto Canon SX130 am posib sa maresc pana la 40X si sa vad in detaliu suprafata lunii). Aici am facut fotografia cu doar un zoom optic de 12X ca sa nu stric calitatea imaginii prin prelucrarea digitala a aparatului foto, originalul dupa cum se observa este prima poza cu rezolutie maxima.
In larg tot cu zoom puteam sa vad cateva ambarcatiuni militare probabil fregate romanesti pregatindu-se pentru ziua imediat urmatoare de 15 08 a marinei. Dupa cum am zis totul s-a petrecut in statiunea 2 Mai care e la vro 4 5 Km de Mangalia si portul e chiar langa. Eram cu sotia pe plaja, eu eram pe la o veche cazemata gen buncar care e exact pe plaja langa apa marii. Sotia se intorcea putin in urma si nu stiu sigur daca a observat traiectoria obiectului ci poate doar lumina initiala de deasupra plajei. Erau mai multi oameni pe plaja nu stiu insa cati au mai observat obiectul. Ulterior din directia total opusa la vro 200 m zona campingului si corturilor, in spatele meu niste copii au inceput sa se joace cu felinare japoneze din hartie care zboara, amprenta luminoasa era simpla de un rosu pal de slaba intensitate deci complet diferita.

prodcomb

Datele de observaţie corespund celui de al doilea survol, din data de 14.08.201, al ISS-ului.
Aprecierile de distanţe sunt ca de obicei eronate; aprecierile unghiulare ar fi fost mai bune.
Trebuie să ne obişnuim să facem aprecieri unghiulare şi nu de distanţe!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

bluespider

#4
Citat din: bluespider din  19 August 2011, 21:18:19
Conform Raport RUFON .
Cu o zi inainte, ziua in amiaza mare pe la 13 14 am observat un obiect ciudat argintiu invaluit intr-un mic nor deasupra largului marii tot pe plaja la statiunea 2 mai (fiind mai departe nu mi-am dat seama de forma totusi parea lenticular sau tubular). Obiectul practic stationa in largul marii si nu producea nici un zgomot. Tot dupa cateva minute obiectul dispare aproape brusc in larg. In urma lui era un avion militar de transport trupe posibil american care urma aceiasi directie.
In total de-a lungul anilor eu am observat cam 4-5 oznuri. Aproape toate le-am vazut in general noaptea avand parca un program strict intre orele 9-10-11 seara.
Acu 3 ANI.
Legat de evenimentul de acum pot spune ca am mai observat un obiect clar triunghiular cu trei lumini rosiatice puternice intermitente la baza langa colturi, doua se aprindeau a treia se stingea (cam la 1 secunda doua), carcasa obiectului era de culoare neagra si nu o puteam distinge prea bine. Carcasa nu parea invaluita in lumina ca in celelalte cazuri ci erau doar cele trei mingi luminoase intermitente (obiectul parea ca fiind ca un triunghi apox. echilateral). Eram in Bulgaria pe plaja la Nisipurile de Aur. Obiectul triunghiular plutea foarte aproape ca un elicopter (la 200-300 de metri) dar nu facea nici un fel de zgomot. Se misca lin si lent exact deasupra plajii noaptea cam tot la 9-10 seara. Apoi a accelerat putin si s-a deplasat in largul marii cam tot la o distanta joasa de cateva sute de metri, se misca cam ca un elicopter cu 100-200 km/h si dimensiunile sale erau ca ale unui avion micut de lupta (8-10 m). La fel cerul era senin in acea zi.

La munte cu ani in urma, cu 5 Ani aprox., la Herculane faceam baie noaptea si ne relaxam eu cu viit. sotie la bazinele cu apa termala sulfuroasa de langa hotelul Roman. La un moment dat am observat un obiect elipsoidal spre minge foarte luminos de culoare portocalie dinspe lantul muntos din stanga, obiectul se deplasa de aceasta data cu viteza foarte mare deoarece practic in cateva secunde a ajuns dinspre lantul muntos unde este crucea ALBA in partea cealalta a lanturilor muntoase, deasupra padurii presupun cam la 2000 m si a disparut dupa munti, pe directia hotelului Roman.

In rest am mai vazut obiecte luminoase mici ca niste stele la viteze foarte mari si la distante mari, astfel incat nu puteam distinge ce sunt presupun ca se puteau misca cu 3-5 MACH (10000 km/h ?).