Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnologie antica

Creat de Necunoscutul, 22 Aprilie 2006, 21:59:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

xennon_2000

Posibil o tehnologie pe cristale!pe care noi abia daca o inchipuim acum.....

xennon_2000

    Citeam in ''Sfidarea timpului'' de Sorin Stefanescu ca ar fi intro zona a terrei intr-un sat de bastinasi uitat de lume niste coloane la intrare in sat, care lumineaza tot timpul!

darkness

unde,cum,in ce fel..ne poti da amanunte?numele tribului etc...
era o carte SF?

xennon_2000

Era o carte gen documentar!.....cand o sa ma uit iar o sa postez cuvant cu cuvant toate informatiile, ca si pe mine ma intereseaza acum/Posibil sa fie o roca dintr-o substanta nedescoperita pana acum pe Terra care sa transforme energia gravitationala in lumina......asta ar insemna o resursa inepuizabila de energie!

Scanner

In ce mod or fi fost facute adanciturile din pietrele mayasilor si in ce scop ?
Sau probabil sunt desenate in Adobe de vreun inginer destept ? :-D

xennon_2000

E, hai sa fim seriosi!....Dupa toate calculele, sunt facute de mana omului cu o simpla dalta (daca acestia descoperisera metalul) sau cu una dintr-o roca mai dura ca roca material de modelat

Wingsofwrath

Ce ma amuza in special la discutiile despre "Inalta Tehnologie Straveche", este faptul ca noi ne consideram cu mult mai destepri decat oamenii care au trait acum sute de mii de ani pentru singurul motiv ca ne putem uita la Discovery si avem internetul pentru a transmite cu viteza fulgerului toate zvonurile care ne ajung la ureche.  Dupa cum poate fi constatat prin examinarea fosileor de hominizi gasite pana acum, specia Homo Sapiens Sapiens din care facem si noi parte, exista in forma pe care o cunoastem si astazi de peste 200.000 de ani, cu modificari minime in ceea ce priveste fiziologia si anatomia. De exemplu, cavitatea craniana avea si la omul cavernelor tot 1,400 cm³, si va asigur ca daca ati lua un om din epoca bronzului, l-ati imbraca in haine moderne si i-ati da drumul in centrul Bucurestiului, nimeni nu se va uita de doua ori la el.

Probabil ca ni se pare ciudat astazi, dar viata exista si inainte de aparitia calculatoruluii si a telefonului mobil, iar oamenii primitivi au facut calatorii de mii de kilometri inainte sa se inventeze vre-o masina sau un avion.

De exemplu, sa luam aparent paradoxalele descoperiri ce leaga continentul Sud-American de civilizatia Egiptului antic.

Stim ca in ambele zone s-au dezvoltat cateva serii de civilizatii puternice, foarte avansate, care la un moment dat au fost contemporane. Astfel, avem ruinele de la Tiahuanaco, din Anzii Boliviei, unde  datele astronomice culese dintr-o serie de calendare de piatra par sa plaseze cele mai vechi constructii in jurul anului 10.500 IHr, aceeasi perioada din care dateaza Sfinxul de la Gizeh.
In ambele continente civilizatiile s-au dezvoltat succesiv, printr-o serie de salturi, si, aparent, la un moment dat apare o intrepatrundere misterioasa...

Mai precis, in cavitatea abdominala a faraonului Ramses cel Mare (decedat in 1213 IHr) au fost gasite, in 1982, frunze de coca, o planta sud-americana de care a auzit toata lumea... Desigur, surpriza nu a fost in faptul ca  bietul Ramses s-a dovedit a fi narcoman, ci in faptul ca aceste frunze nu ar fi avut ce sa caute acolo inainte de descoperirea Americii! Desigur, imediat au inceput specualtiile pe baza de extraterestrii si mai stiu eu ce traznai, dar lumea parea sa fi uitat de un norvegian pe nume Thor Heyerdahl. 
In el noi recunoastem etnologul genial, care in 1947 a reusit sa demonstreze, imbarcandu-se pe o pluta de balsa si trecand Oceanul Pacific cu ea faptul ca  insulele Pacificului de sud au fost colonizate de indigeni din America Centrala si de Sud (ceea ce explica brusc de ce statuile din Insula Pastelui sunt asa de similare ca stil de sculptura cu anumite statui gasite in America)

Ei bine, in 1969 si 1970 a organizat doua expeditii numite Ra si Ra II in care o nava de papirus a trecut Atlanticul. Hayerdahl nu incerca neaparat sa demonstreze faptul ca intr-adevar a existat o legatura intre aceste doua civilizatii, indiciile in legatura cu intrrepatrunderea fiind descoperite mai tarziu, dar aceasta posibilitate nu mis epare de neglijat.

Ce mi de pare si mai interesant este faptul ca nava Ra I, care a fost facuta de cercetatori dupa imaginile din mormintele egiptene s-a desfacut pe la jumatea drumului din cauza unor erori de interpretare, pe cand nava Ra II, facuta de constructori de nave de trestie de la Lacul Titicaca (tot in Bolivia) a reusit traversarea fara probleme. Ei bine, timp de multi ani, toata lumea a sugerat ca daca intr-adevar a existat o intrepatrundere, aceasta a avut loc de la est la vest ceea ce ste si logic, pentru ca, dupa cum am fost invatati la scoala, doar Egiptul antic este ce mai veche civilizatie din lume, nu?

Din pacate, nu par sa existe documente care sa sugereze o expeditie egipteana peste Atlantic, asa ca cercetataorii s-au multumit sa decreteze ca probabil nu a existat nici o legatura intre cele doua civilizatii.

Ei bine, ma intreb eu, dar de ce sa nu privesti problema invers? De ce nu ar fi putut amerindienii sa faca vizite in "lumea veche"? Aceasta teorie nu numai ca ar explica felul in care Ramses se aproviziona cu coca, tutun si alte minunatii (aparent inclusiv oricalc) dar si de ce plante uzuale de genul rosiei si cartofului nu au ajuns in Europe decat foarte tarziu (nu de alta, dar daca te duci  sa vinzi chestii cuiva peste Atlantic, nu te duci cu rosii ci cu aur, pietre pretioase si plante rare, de pe care stii ca vei scoate pret bun) Daca ar fi fost invers, in mod sigur Egiptenii ar fi adus inapoi acasa si plante. Dar, veti intreba, de ce nu exista urme ale trecerii acestor vizitatori de peste Atlantic in lumea veche? Pai tocmai, ca exista! Atat textele din mormintele Egiptene cat si spusele istoricilor greci povestesc de o serie de lupte cu "oameni veniti de pe mare". In varianta greceasca sunt chiar foarte cunoscuti, fiind numiti Atlanti.

Asta ar fi momentul in care incepeti sa urlati toti pentru ca incerc sa leg Egiptul cu America si cu mitul Atlantidei intr-un ghiveci de nedescris. Ei bine, nu. Sau cel putin nu am venit eu cu idea.

Aparent exista o  teorie destul de noua care face legatura intre felul incare este deschisa Atlantida in celebrele dialoguri ale lui Platon si forma reala a platoului Altiplano din Bolivia (Iar Bolivia asta!) De asemenea, circula pe internet atat imagini din satelit cat si fototgrafii de la sol ale vestigiilor arheologice a ceea ce se presupune ca era Atlantida (ciudata chestie sa-ti numesti si capitala si tara in acelasi fel, mai ales daca pe urma da nastere la interpretari cu privire la care dintre cele doua a fost distrusa de un cutremur/vulcan/inundatie/etc in doua zile. Daca aplicam briciul lui Occam, cea mai plogica afirmatie pare sa fie cea ca orasul si nu tot continentul a fost cel scufundat sub apa, si aparent era vorba de un lac si nu de ocean... stiti voi, ca in celebrul banc cu primul film erotic sovietic- nu e erotic, e eroic...;)

Okay, putem sa zicem ca am divagat destul de mult de la subiectul thread-ului, dar ceea ce incerc eu de fapt sa demonstrez prin aceasta tirada nerusinata este faptul ca, de-a lungul istoriei, mecanismul care functioneaza ireprosabil este cel al exagerarii zvonurilor... Pun pariu ca peste 2000 de ani niste cercetatori specializati in istoria primitivului secol XXI vor afirma cu tarie ca in ziua de 11 Septembrie 2001 orasul New York a fost sters de pe fata pamantului...

PS: dupa minutioase cercetari, aparatul de la Antikytera s-a dovedit a fi un foarte destept calendar astronomic ce permite utilizatorului sa afle exact pozitiile anumitor astre la o anumita data. Astfel de  aparate apar descrise in textele vechilor greci, dar acesta a fost unicul instrument real recuperat pana in prezent.

PPS: daca nu ar fi existat Romanii si mai apoi crestinismul probabil am fi fost mult mai avansati tehnologic decat acum. De ce? Pentru ca in timpul cuceririlor romane au fost distuse date valoroase, si mai ales Biblioteca din Alexandria care continea cercetarile lui Heron cu privire la motoare cu aburi, care probabil ar fi putut sa revolutioneze transporturile daca ar fi cazut in mainile unor oameni cu imaginatie... Despre crestinism, n-avem decat sa vorbim de arderea cartilor considerate "diabolice" in timpul Evului Mediu (ironic, inclusiv volume ce scapasera incendiului din Alexandria) cat si anihilarea metodica si aproape totala a izvoarelor scrise din America de Sud de catre conquistadori si calugarii iezuitii ce s-au apucat sa-i aduca pe bietii indigeni pe calea "credintei adevarate" prin orice mijloace posibile..

xennon_2000

Wings@..
Ce sa mai credem noi acum?
Dupa cele spuse de tine, imi lasi impresia ca traim intr-o bezna!
Ca am fost mintiti de la inceput cu descoperirile si stiintele!
Daca facem o analogie cu ziua de azi....observam ca si guvernele tarilor implicate in scandaluri gen OZN sau Tehnologii secrete, asta fac!

entitate

Excelent Wingsofwrath!
Printre cele mai bune expuneri pe care le-am citit pe acest site

Rayden

#54
Wingsofwrath  - te-ai oprit aici cu postarile ?
si..ce ai postat tu aici e doar..varful iceberg-ului..

se tin departe de okii lumii unele descoperiri stintifice sau ..redescoperiri stiintifice...ziceti-le cum vreti voi..

cat despre carti....nu toate cartile au ars..unele sunt in colectii particulare chiar si acum..marea majoritate sunt la Vatican, chiar daca vroiau sa crestineze cu orice pret, asta nu inseamna ca erau si prosti..adik, au ars unele de ochii lumii dar...au fost pastrate altele..
a fost un documentar pe discovery legat de biblioteca secreta a Vaticanului..si nu stiu ce cardinal recunostea ca detin multe manuscrise foarte vechi, nu putea spune cate, doar ca din lipsa de personal specializat..erau desemnat doar vreo 4 prelati in a le traduce, prelati care nu lucrau impreuna, si care nu aflau ce lucreaza celalalt, traducerile le prezentau fiecare separat unui inalt prelat, astfel ca nici unul din cei 4 nu vedeau..imaginea de ansamblu..

xennon_2000 - daca se ascunde ceva ?  :lol: fii sigur ca se ascunde..si inca nu iti imaginezi cat de mult!!!
la o intrebare a reporterului de ce tin acele manuscrise, scrieri, pergamente si carti secrete, cardinalul a recunoscut ca unele din ele..pot face rau imaginii bisericii..asa ca..vom afla peste.....o mie de ani...sau..poate niciodata..

parca spunea ca au si o mica parte din manuscrisele care au ars la Alexandria...sau niste copii dupa ele..nu mai tzin exact minte..l-am vazut demult..acest documentar insa a fost f tare!


adipop

Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
Misterele Ica

In mormintele incasilor din  Peru au fost descoperite in secolul trecut peste 1100 de pietre funerare,

Interesant
adi

pri3st3ss

Un craniu de neanderthalian, descoperit in depozitul arheologic de la Broken Hill si aflat in prezent la British Museum, prezinta pe osul temporal un orificiu perfect rotund, in timp ce osul din partea opusa lipseste, efect remarcat la plagile prin impuscare.


tare as vrea sa stiu cu ce tip de "prastie" s-a tras in acest neanderthal,de are in cap o gaura asa "perfecta" :?
...





desigur,exista si alte semne de intrebare,ca de exemplu,cum eposibil ca urmatoarele sa se fi intamplat atunci....

"1) Urma intiparita a unei perechi de tip ciudat de incaltaminte, alaturi de un trilobit strivit de pas, in strat pietrificat. Descoperirea a fost facuta de W. Y. Meisser in statul Utah (SUA) si are o vechime de sute de mii de ani. ( im 5 )
2) Ciocanul gasit in 1934 la periferia orasului London (Texas, SUA), a carui analiza spectroscopica indica un aliaj necunoscut inca in industria umana. gasit intr-o roca din perioada cretacica.  ( im 2 )
3) In albia raului Paluxi (Glen Rose, Texas), arheologul Carl Baugh de la Universitatea de Stat din Pensilvania a descoperit in straturile de piatra urmele pasilor unui om alaturi de cele ale unui dinozaur. ( im 4)
Referindu-se la importanta descoperirilor de acest gen, dr. A. E. Wilder Smith, de la Universitatea Illinois (SUA), spunea urmatoarele:
"O singura urma de dinozaur sau brontozaur gasita in acelasi loc cu o singura amprenta de picior omenesc este suficienta sa rastoarne teoria darwinista si sa revolutioneze biologia contemporana".
4) Craniul unui bou moscat, gaurit de glont, descoperit de paleontologul rus Al. Kaznatev in Iacutia, cu o vechime de cateva zeci de mii de ani.
5) La American Falls (Idaho) au fost descoperite oase de bizoni cu gauri de glont, tot cu o vechime de cateva zeci de mii de ani.
6) Un mit al indienilor delaware relateaza cum zeii indienilor de pe un varf muntos din Kentucky au tras cu tunete omorand o turma de animale.
7) In 1968, biologul american I. T. Sanderson si zoologul belgian B. Heuvelmans au analizat un om de Neanderthal conservat intr-un ghetar gasit in Stramtoarea Bering. Au descoperit, cu uimire, ca partea din spate a craniului era sfaramata, iar ochiul drept era distrus de gloante trase cu o arma de foc de mare calibru.
8) Alt craniu strapuns de glont a fost descoperit in Zambia. El dateaza de circa 40.000 de ani si este expus la Museum of Natural History din Londra.
Referindu-se la aceste civilizatii, James Churchward, in lucrarea Astralii din Atlantida (Ed. Polirom, Iasi) spunea:
"Avem dovezi ca intreaga zona nord-vestica a Americii a fost populata de unele rase cu o civilizatie avansata, in cea de-a doua jumatate a erei tertiare si inainte de perioada geologica glaciara".

Cristian Negureanu
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
Misterele Ica




9. Sfere metalice

Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta,Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur.Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile.Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.



am promis ca revin cu imagini...
iata-le:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:05:23
7. Fosile imposibile
amprenta palmara a fost gasita intr-un strat de piatra calcaroasa avand circa 110 milioane ani, in localitatea Glen Rose ( Texas ).


In nordul inghetat al Canadei s-a gasit un deget fosilizat,datand din cretacic ( "degetul" a fost radiografiat si e intr-adevar un deget )




[

amprenta palmara - im 1
deget fosilizat - im 2
 
tineti minte ca au o vechime de 110 milioane ani...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Urban

Foarte interesante informatiile...sunt curios ce ar spune un arheolog mai in varsta cu ceva mai multa experienta...probabil ceva de genul "vezi domle de treaba ca astea sunt facaturi, voi visati cai verzi pe pereti"....sau ma rog, ceva asemanator.

Cand Paleoastronaut incerca sa atraga atentia asupra chestiunilor de genul asta facea toata lumea misto de el si credea ca e vreun tacanit deraiat....
Referitor la "Misterele Ica"...cauta glifele inscriptionate pe bolovani...alea cu oameni calarind dinozauri ca la rodeo in Texas....sau operatii pe creier si multe altele...bineinteles, asta inaintea aparitiei olmecilor, toltecilor, incasilor si asa mai departe....Un subiect bun de dezvoltat...

O seara placuta in continuare