Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnologie antica

Creat de Necunoscutul, 22 Aprilie 2006, 21:59:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

aswotim

S-au preluat aici pe scurt informatii adunate de prin carti, neristrictiv, adevarate cu falsuri la un loc. Cand eram tanar (si prostut) credeam ca tot ce se scrie este adevar, dar viata te invata mai tarziu ca pe lume mai exista si rautate, si minciuna. Felicitari pentru cei ce se documenteaza inainte de a transmite mai departe informatii false.
Sunt adevarate cele privind: avioanele-un fel de jucarii zburatoare, asemanatoare cu avioanele de hartie pe care le fac elevii astazi, pilele electrice care functioneaza cu must de struguri, de pilda, mecanismul de orologiu de la Antykitera, astfel de mecanisme cu roti dintate au fost construite de Solon, Archimede si altii, de pilda unul dintre ele , in combinatie cu niste scripeti si contragreutati deschidea usile templului atunci cand focul facut in altarul de jertfe incalzea un cazan de apa care transforma forta aburului in miscarea unui piston.
Asa-zisele "dispozitive de aprindere-geoda" sunt simple speculatii, si nu merita luate in serios. E ca si cum peste 300 de ani s-ar gasi o bujie intr-un sit arheologic si un oarecare si-ar da cu parerea ca e un obiect de cult musulman, pentru ca a fost folosit intr-o masina -capcana utilizata intr-un atac terorist al fundamentalistilor islamici... Asa-zisele "operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier" sunt de fapt descrierile ritualurilor sangeroase de sacrificare a prizionierilor de pe inaltimile unor temple in cadrul acelor ceremonii primitive. La baza acelor temple s-au gasit resturile macelarite a sute si mii de oameni, de toate varstele si sexele. Scene oribile care infioara civilizatia noastra necanibala dar care acelei civilizatii precolumbiene ii erau scene religioase normale.
E adevarat, exista o multime de obiecte si urme descoperite prin cariere de roci stravechi, cu vechime de milioane sau mii de milioane de ani de la formarea rocilor. Deocamdata nu stim decat ca rocile se mai amesteca intre ele cu ocazia cutremurelor violente, cand scoarta se crapa chiar cu sute de metri adancime si se fac posibile aceste "transferuri temporale" de urme. Se vorbeste chiar de animale incastrate in trunchiuri de arbori si roci. Este posibil ca unele roci sa isi modifice structura in anumite conditii de umiditate, presiune, compozitie chimica, temperatura. Lucruri care mai sunt de descoperit de catre geologi, caci daca ne inchipuim ca deja s-a descoperit totul, s-ar desfiinta stiintele, nemaiavand obiect de studiu... Geologii le iau ca atare, le includ in studiile lor, deocamdata ele ramanand inca neexplicate.
Mingiile de piatra se cunoaste ca sunt facute de catre civilizatia precolumbiana, ele apar in unele documente, au o semnificatie de cult asa cum o au menhirii si dolmenele celtilor din Normandia si sudul Angliei, dar si o semnificatie astronomica, neanalizata inca. Poate reprezinta stele de pe bolta, ar trebui facuta o harta a dispunerii lor, dar nimeni nu a alocat fondurile necesare strabaterii junglei de catre cercetatori cu GPS-uri si instrumente de masuratori pt o atare catalogare. Se regasesc (mai ales) si pe continent, nu numai in Costa Rica.
Pietrele Dropa sunt preluate dupa Florin Gheorghita, care este primul care le introduce in Romania in cartea lui de prin 1972, preluata apoi fara nici o verificare de alti pasionati ai paleoastronauticii, ca Ion Hobana, de pilda. Singurul care a analizat cazul e Gh. Mandics, care l-a gasit in bibliografie, preluat dupa Jacques Valee, mi se pare, care il preluase dintr-un articol de ziar, etc. Mergand pe firul istoriei, a descoperit ca in China nu exista nici un "trib dropa", nici un chinez nu a facut cercetari in muntii Balkani, caci dintr-o eroare tipografica s-a ajuns la "Baian", Kara-ula este o localitate in Bulgaria, deci aproape in muntii Balcani, si pur si simplu un ziarist pus pe sotii a inventat povestea care a lasat cu gurile cascate atata lume...
Demersurile mele sunt pentru a va forma dvs, stimati cititori, spiritul de cercetatori, de iscoditori ai adevarului, deseori mai greu de gasit, si sa nu deveniti fanatici aderenti ai vreunei secte sau organizatii care sa profite de credulitatea celor "neinitiati", caci ele vor apare ca invest, si pe la noi, cu siguranta, dar numai cu scopul de a va lua banii... Fiti vigilenti, si iscoditori, dar nu creduli. "Cerceteaza, nu crede" ne-au lasat vorba cei arsi pe rug pentru ca cercetau diferite stiinte in evul mediu. Omenirea trebuie sa dea inainte , nu sa regresee in misticism...

assiris

Citat din: aswotim din  01 Mai 2006, 21:56:09
Asa-zisele "operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier" sunt de fapt descrierile ritualurilor sangeroase de sacrificare a prizionierilor de pe inaltimile unor temple in cadrul acelor ceremonii primitive. La baza acelor temple s-au gasit resturile macelarite a sute si mii de oameni, de toate varstele si sexele. Scene oribile care infioara civilizatia noastra necanibala dar care acelei civilizatii precolumbiene ii erau scene religioase normale.
Aici ai dreptate partial, din informatiile gasite in diverse scrieri, si daca sunt adevarate, trepanatii pe creier s-au facut. Scopul lor nu se cunoaste exact dar, "pacientul" a mai trait dupa aceea deoarece la locul perforatiei de craniu, osul a continuat sa se dezvolte in tendinta de a astupa gaura.

Necunoscutul

  M-ar interesa sa vad exemple de tehnologii antice ce foloseau electricitatea (bateria de la Bagdad, electricitate in Egipt sau cam asa ceva...)

Nu ma intelegeti grasit, imi plac si celelalte exemple

assiris

Exemple de urilizare a electricitatii sau de artefacte descoperite?
Exemple de utilizare a energiei electrice nu am auzit pina acum, desi e destul de putin probabil sa fi ajuns pina la noi.
Hai sa aruncam undeva un CD-rom si niste CD-uri si sa ne imaginam ce ramine din ele peste 2-3 mii de ani. NIMIC

Necunoscutul

 As vrea sa vad mai multe exemple de tehnologie ce folosea electricitate. Daca nu au supravietuit pana acum aceste tehnologii atunci nu m-ar deranja sa vad niste poze ale inscriptiilor de pe pereti care se refera la astfel de tehnologii.
Asta nu inseamna ca nu mai vreau sa vad exemple de tehnologii antice ce nu foloseau energie electrica, continuati tot asa !! :-D

Skywalker

  Multumim, Aswotim, ca ne-ai mai deschis ochii.

Insa daca ai zis ca povestea cu Dropa e pura fictiune, atunci de unde provin aceste poze. E foarte greu sa le desenezi pur si simplu, de la 0.

  Deci, ma gandesc ca totusi trebuie sa existe un sambure de adevar si in aceasta poveste. Numai ca nu stim de unde si pana unde tine samburele.

Necunoscutul

  Interesanta treaba cu pietrele Dropa... sa fi fost niste CD-uri antice?

Skywalker

CitatInteresanta treaba cu pietrele Dropa... sa fi fost niste CD-uri antice?
Exact, Necunoscutule! Nu numai ca sunt CD-uri antice, dar sunt si extraterestre pe deasupra.
Aceste "CD" uri contin niste spirale foarte fine care se crede ca ar reprezenta datele.

  Si acum incepe cred ca partea fictiva. Ca ceva acad dr si cine stie ce titluri mai avea, de la o universitate din China a descifrat acele spirale. Mai academicianule dr si ce titluri mai ai, daca eu acum iti desenez o spirala si tu imi vei spune ce am vrut sa scriu, atunci chiar te voi crede cu pietrele Dropa...

aswotim

Repet: cereceteaza, si nu crede. Sa facem un exercitiu:
care e sursa acestor fotografii?
Cei care le-au postat sa raspunda.

Hai sa le verificam si veti vedea ce surprize vom gasi!

assiris

Chiar da, astept si eu surpriza. De multe ori unele descoperiri care par mai enigmatice imi aduc in minte o caricatura. In epoca de piatra, un om scrijelea pe un bolovan niste semna ciudate. Un altul il intreaba ce face ca el nu intelege nimic din acele semne. - Nici eu nu inteleg, raspunde artistul dar sa vezi peste 2000 de ani ce o sa-si bata capul cei de atunci pentru a descifra ce am facut eu!?!

Skywalker

CitatRepet: cereceteaza, si nu crede. Sa facem un exercitiu:
care e sursa acestor fotografii?
Cei care le-au postat sa raspunda.

Hai sa le verificam si veti vedea ce surprize vom gasi!

Iata sursele:
: www.greatdreams.com/ himalayan/skull3.html
http://www.burlingtonnews.net/dropas.html
http://www.20kweb.com/weird_stuff/dropas.html

Assiris, mi-ai dat o idee. Cred ca ma apuc sa vopsesc niste semne pe o tabla de metal, pe care sa o pastrez intr-un loc sigur. Peste 2000 de ani, oamenii o o sa-si bata serios capul sa descifreze ce am desenat.

udar

Citat din: Skywalker din  05 Mai 2006, 19:03:51
Peste 2000 de ani, oamenii o o sa-si bata serios capul sa descifreze ce am desenat.

Care oameni?  :lol: :lol: :lol:
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

Ca să fiu sincer, cred că începe să mă furnice în spate. Cu cât scotocim mai mult în colbul pământului după artefacte misterioase cu atât mai mult am senzaţia că pe acest pământ s-au perindat valuri de civilizaţii care odată ajunse la un nivel superior de "civilizaţie", au făcut pe dracu-n-patru să se autodistrugă, iar noi suntem pe aproape de a face la fel. Începe să-mi sune în urachi o frază spusă într-o versiune a filmului "Planeta maimuţelor" de către un cosmonaut, care căutând o altă planetă în imensul spaţiu ce ne înconjoară, dintr-o eroare de computer au ajuns pe planeta aceasta a maimuţelor, iar când a reuşit să treacă în "zona interzisă" au descoperit că au ajuns în SUA, unde au găsit statuia Libertăţii răsturnată şi mai multe ruine care i-au făcut să strige cu disperare: Idioţilor, cretinilor, aţi reuşit să distrugeţi planeta Pământ! (nu mai reţin daca sunt exact aceste cuvinte căci filmul l-am văzut de mult, dar mesajul cam acesta era)

pri3st3ss

nu stiu cat de antica e...dar stie cine ceva de "lumanarile eterne" ?


La mijlocul secolului al XV-lea, a fost descoperit la Roma un mormint mai putin obisnuit, a carui vechime a fost stabilita, dupa inscriptiile gasite la fata locului, la circa 1500 de ani. In el, "cufundat intr-un lichid, a carui compozitie a ramas necunoscuta, zacea trupul Tulliei, fiica lui Cicero". Corpul era intr-o perfecta stare de conservare, nici una din trasaturile fetei nefiind alterata. La picioarele defunctei, o candela raspindea o lumina palida. Cum nimeni nu mai umblase anterior pe acolo, inseamna ca ardea de un mileniu si jumatate! Din nefericire, la putin timp dupa aceea, flacara s-a stins si nimeni nu a reusit sa explice remarcabila longevitate a felinarului. Un studiu amanuntit asupra a ceea ce a ramas din doua lampi vesnice aflate la Muzeul Leyda ar putea oferi o solutie. Insa, se pare ca acest aspect nu intereseaza pe nimeni. Lampile la care ne referim au fost gasite intr-o minastire din Anglia, la inceputul secolului al XV-lea, in timpul regelui Henric al VIII-lea, si se presupune ca ardeau din secolul al IV-lea. In Germania anului 1604 a fost descoperit, in interiorul unei caverne, un mormint. Conform unei inscriptii gravate pe o placa de arama, monumentul funerar apartinea lui Christian Rosenkreutz, decedat in 1484, presupus fondator al societatii secrete Rose-Croix (Crucea de Trandafiri). Primii care au patruns in sanctuar au fost intrigati, in primul rind, de lumina ce scalda toate obiectele din mausoleu, lumina ce era generata de mai multe lampi eterne si care, asa cum se intimpla cu toate lucrurile importante, s-au stins inainte ca secretul sa le fi fost patruns. Singura mentionare despre respectiva asociatie secreta poate fi gasita doar in Fama Fraternitatis Rosae Crucis, manifestul confreriei intemeiate de Rosenkreutz, publicat in 1613, la 9 ani dupa descoperirea mormintului. Iata ce puteau citi parizienii anului 1613, intr-un afis lipit pe zidurile coscovite si strimbe ale viitorului oras al luminilor: "Noi, deputati ai colegiului principal al Rose-Croix, facem sejur vizibil si invizibil in acest oras, prin gratia Celui Prea Inalt. Aratam si invatam a vorbi, fara carti sau semne, toate graiurile tarilor unde vrem sa ne aflam pentru a-i salva pe oameni, semenii nostri, din greseala si moarte. Daca cineva este cuprins numai din curiozitate de dorinta de a ne vedea, nu va reusi niciodata sa comunice cu noi; dar daca doreste sa ni se alature, noi, care citim gindurile, ii vom arata adevarul promisiunilor noastre; pina-ntr-atit ca noi nu spunem locul unde ne aflam, pentru ca gindurile unite cu vointa reala a cititorului vor fi capabile de a ne face lui cunoscuti si el noua". O suta de ani mai tirziu a fost descoperit un alt templu subteran care-i apartinea unui membru al confreriei. In ziua de 15 mai 1717, oamenii care au patruns in sanctuar au gasit un fotoliu de piatra pe care era asezat un barbat mumificat, ce parea a citi dintr-o carte voluminoasa, sprijinita pe genunchi. Linga necunoscut, un felinar emitea o lumina placuta. Brusc, o mina a cadavrului a coborit pe neasteptate, strivind lampa eterna si bagind groaza in vizitatori. Roger Bacon, Geoffroy de Villehardouin, Laonikos Chalchochondylas, Georgios Akropolites, Abul Feda, Abul Fergius pomenesc si ei despre neobisnuitele mijloace de iluminat ce par sa fi fost destul de bine cunoscute in Evul Mediu. De forma sferica si confectionate dintr-un material care "nu era nici piatra, nici sticla, nici metal, dar seamana cu toate aceste materii la un loc", intrau singure in functiune si nu foloseau nici unul din materialele combustibile cunoscute in acea vreme. Degajau o caldura si o lumina intense, fara a scoate fum, iar lovite, explodau violent, distrugind palate si cetati, asa cum s-a intimplat in Cipru, la Famagusta, si in Nicosia. Cind unul dintre aceste globuri care ardeau fara incetare a fost aruncat in mare, fiind considerat "lucratura diavoleasca", furtuna izbucnita din senin si moartea pestilor din zona au intarit ideea originii nepamintene a straniilor obiecte. Legede europene, asiatice si africane sustin ca ele ar fi fost daruite oamenilor de fiinte coborite din cer. Colonelul Fawcett, renumit explorator al continentului latino-american, afirma ca orasele ascunse in jungla sint luminate de sfere stralucitoare, iar locuitorii lor sint "descendentii unei mari civilizatii disparute". Din nefericire, Fawcett a disparut pe cind incerca sa descopere fabuloasele cetati, inainte de a divulga sursa neobisnuitelor informatii pe care le detinea. Precedindu-l cu citeva secole, cronicarul Barco Centenerra descrise si el o "luna mare", fixata in virful unui stilp inalt si care lumina in intregime cetatea, denumita de conchistadori Gran Marco (in Matto Grosso, la izvoarele Paraguayului). In cursul luptei de cucerire, misteriosul obiect a disparut fara urma, luat probabil de bastinasii care s-au retras in desisul impenetrabil al junglei. Conform exploratorului si scriitorului australian Ian Idriss, capeteniile merilor, triburi din insulele Oceanului Pacific, erau posesoarele unor asa-numite "buia", toiege care pareau sa aiba o foarte interesanta proprietate. Astfel, cind, in timpul ceremoniilor, detinatorii le indreptau spre cer, din virful lor tisneau, mai ales inainte de furtuna, o intensa lumina albastra-verzuie, asemanatoare flash-ului fotografic. Pentru realizarea toiegelor "buia" se foloseau trei pietre ovale, a caror compozitie Idriss nu o cunostea, introduse intr-o trestie groasa de bambus. Tot din piatra par a fi confectionate si sferele din virful unor stilpi inalti, care straluceau asemeni unor tuburi de neon peste colibele unui sat de la poalele muntelui Wilhelmina/Noua Guinee, asa cum mentiona, in 1963, C. S. Downyx, autorul surprinzatoarei descoperiri. Beneficiarii originalei instalatii, care intra singura in functiune la caderea noptii, aveau un nivel de dezvoltare echivalent cu ceea ce se considera a fi fost paleoliticul timpuriu. Singurele mijloace care pot fi intrevazute astazi si care ar putea egala performantele enigmaticelor lampi eterne, s-ar putea baza pe energia nucleara. Conditia ar fi, insa, ca realizarea lor sa fie miniaturala, nepericuloasa, extrem de friabila, extrem de usor de folosit si sa nu necesite intretinere. Cum, insa, legendarele felinare nu aveau nevoie, aparent, de nici un fel de combustibil, este mai probabila utilizarea surselor de energie neconventionale, desi aplicatiile practice din acest domeniu se lasa inca asteptate chiar si pentru stiinta actuala. O posibilitate ar putea-o constitui valorificarea asa-numitilor curenti telurici ce curg in profunzimile pamintului si inmagazineaza energii imense, iar o alta – utilizarea cimpului electric, care atinge in orice loc de pe suprafata globului terestru, in medie, 75 de volti pe metru. In momentul in care se apropie furtuna sau inaintea cutremurelor, el poate depasi chiar 4000 de volti/m. Tehnologiile contemporane utilizeaza aproape in exclusivitate prelucrarea la cald a materialelor, fiind mari consumatoare de energie si contribuind la poluarea cu substante nocive a mediului inconjurator. Dovedind un respect mai mare pentru natura, anticii au pus la punct metode de prelucrare a materialelor la rece, fara consumuri excesive de caldura si energie. In favoarea acestei afirmatii vin marturiile referitoare la utilizarea unei tehnici de taiere la rece si a unei tehnici de inmuiere a pietrei.




 




Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

apokryphos

Citat din: Necunoscutul din  02 Mai 2006, 15:00:21
  M-ar interesa sa vad exemple de tehnologii antice ce foloseau electricitatea (bateria de la Bagdad, electricitate in Egipt sau cam asa ceva...)

In loc de sare de bucatarie - puneau limba pe electrozi pana simteau sarat in gura.  :-D