Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnologie antica

Creat de Necunoscutul, 22 Aprilie 2006, 21:59:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Necunoscutul

  Bateria din imagine a fost gasita in Bagdad in anul 1930. Ea dateaza din anul 750  I.H-750 D.H
  Am deschis acest topic pt. a discuta despre tehnologiile antice ce erau prea avansate pt. vremea lor. Daca cunoasteti si alte exemple va rog nu ezitati sa le postati.

8-)

pri3st3ss

Electricitate în Egiptul antic

De mai bine de 25 de ani în discutie teza ca in Egiptul antic ar fi fost cunoscuta electricitatea. Anume ca la constructia piramidelor acestea ar fi fost luminate în interior cu ajutorul curentului electric. Teza a fost pentru prima oara emisa de catre un inginer în electronica norvegian si apoi cu adevarat emisa de catre Peter Krassa si Rainer Habeck. Acestia considera ca si dovada incontestabila a acestui lucru faptul ca în nici unul din culoarele piramidelor sau în cele peste 400 camerele de mormânt subterane, nu au fost descoperite urme de fum pe pereti sau tavane. Interesant este faptul ca pereti camerelor de mormant sunt perfect prelucrati iar pereti de cele mai multe ori pictati cu o maiestrie desavârsita. Din cunostintele general acceptate egiptenilor le stateau la dispozitie, în acel timp, faclii, lumânari si lampi de ulei. Acestea toate mijloace pentru a produce lumina fac fum si mai ales consuma si oxigen. Alte teorii considera ca lumina a fost proiectata în interiorul camerelor de mormant cu ajutorul oglinzilor dar pot foarte usor sa fie desconsiderate din start. In sustinerea tezei ca egiptenii puteau sa fi cunoscut curentul elecric vine si descoperirea asa numitei baterii din Bagdad. Si ca o ultima dovada sunt considerate desene de pe peretii unui templu subteran din Dendera. Pe acestea este înfatisat un con sustinut de o coloana. La capatul mai subtire al conului în acesta intra ceva asemanator unui cablu care în interior se încolaceste ca un sarpe.
In intregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric. Dar a considera ca prin aceasta dovada pentru teza este adusa este putin pra mult. Iar daca atunci cum au ajuns egiptenii la astfel de cunostinte? Prin cercetare proprie sau au fost cumva invatati? De catre cine?
Totusi faptul ca nu exista urme de fum pe peretii camerelor mortuare este foarte discutat. Se pune de buna seama întrebarea de ce nu se vad urme de fum lasate de turistii din secolele trecute. Sa nu uitam faptul ca piramidele sunt o atractie turistica înca din secolul 17. Pe de alta parte o lampa cu ulei care are un fitil foarte scurt nu face aproape de loc fum. Si totusi urme de fum exista în piramide, dar unii au vrut sa nu le vada pentru a putea sustine aceasta teorie. Un alt contraargument este faptul ca asa zisa lampa apare în mai multe forme care difera usor.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Misterele Ica

In mormintele incasilor din  Peru au fost descoperite in secolul trecut peste 1100 de pietre funerare, dintr-o piatra cunoscuta sub numele de andezita, care uimesc prin imaginile gravate pe ele. Vechimea pietrelor este de 500-1500 de ani, dar pe ele se pot vedea fie imagini ale unor animale preistorice, presupuse a fi disparut cu milioane de ani in urma, fie desene reprezentand operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier. Trebuie mentionat faptul ca localitatea unde au fost gasite majoritatea acestor pietre, Ica, este situata in apropiere de celebrul platou Nazca. Pe unele din aceste pietre sunt infatisati dinozauri si brontozauri sau oameni zburand pe spinarea unor pterodactili, ori oameni ce scruteaza orizontul cu ajutorul unor instrumente ca niste telescoape.

2. Dispozitivul de la Antikythera
Acum un secol, o echipa de scufundatori au descoperit pe o epava scufundata langa o insula greceasca ( N-V de Creta ), un mecanism extrem de ciudat, de origine necunoscuta.Printre statuetele de bronz si marmura, oamenii au gasit un soi de cutie de bronz care adapostea un mecanism compus din numeroase rotite. Inscriptia de pe cutie indica faptul ca obiectul data din anul 80 i.Hr. si a fost construit in insula Rhodos.Intr-o prima etapa,expertii au hotarat ca ar fi un astrolab ( instrument folosit de astrologi ).O analiza cu raze X a dezvaluit faptul ca mecanismul era cu mult mia complex decat parea la prima vedere, fiind vorba de un mecanism traductor de rotatie, de tipul cutiei de viteze.

3.Bateria din BagdadStiinta contemporana consemneaza faptul ca bateria a fost inventata in 1800 de contele Allesandro Volta, dar totusi in ruinele unei asezari din apropierea orasului irakian a fost gasit un obiect asemanator, vechi de circa 2000 ani. Obiectul a fost descoperit in 1957.Antica baterie este formata dint-un vas de ceramica alba, masurand 12 cm inaltime.Inauntru se gasea un cilindru de cupru, iar in interior o bara de fier oxidat.Expertii care au analizat obiectul au ajuns la concluzia ca era de ajuns ca vasul sa fie umplut cu un lichid acid sau alcalin pt a se produce curent electric.

4. Aprinzatorul din piatra

In 1961, un grup pe tineri au descoperit in apropiere de Olancha ceea ce ei au considerat a fi o geoda ( piatra scobita in interior, in care se pot gasi tot felul de cristale). Spre stupefactia lor, au gasit  in interior un obiect de portelan alb,evident facut de mana omului, in care se afla un mecanism din metal,avand in centru o tija cu un arc minuscul la unul din  capete.Misteriosul obiect poarta numele de "artefactul din Coso". Pt omul modern, obiectul seamana cu un dispozitiv de aprindere.Problema e  ca dispozitivul a fost gasit in interiorul unei piese care, conform geologilor, a avut nevoie de 500.000 ani pt a se forma

5. Avioanele egiptenilor

In timpul lucrarilor de excavare in Egipt, in anul 1898, s-a gasit in interiorul unui mormant de la Sakkara, un obiect de lemn, nu mai lung de 15 cm, reprezentand un avion.Aeronava in miniatura are aripi si chiar coada, similare celor de care dispun aparatele moderne.In opinia expertilor, "avionul" are forma perfect aerodinamica.
Si in America de Sud s-au descopeirt miniaturi similare, vechi de peste 1000 ani.

6, unelte mai vechi decat omul ?!

Semne ale prezentei umane in era cretacica au fost descoperite  si in Franta, intr-un strat de roca avand circa 65 milioane de ani vechime, cand, potrivit teoriilor, oamenii nu existau!!!  Aici s-au gasit tuburi metalice ovoidale.
In SUA s-a gasit o oala  cu aspect de clopot, aband in interior un strat de argint filigranat, iar in Nampa (Idaho ) s-a gasit o papusa de lut in interiorul unui strat de bazalt provenit de la un vulcan care a avut activtate acum 15 milioane de ani.
In Scotia, intr-un bloc  de piatra datand din mezozoic, s-a gasit un cui de fier ( capul obiectului era incastrat in piatra )

7. Fosile imposibile
amprenta palmara a fost gasita intr-un strat de piatra calcaroasa avand circa 110 milioane ani, in localitatea Glen Rose ( Texas ). In nordul inghetat al Canadei s-a gasit un deget fosilizat,datand din cretacic ( "degetul" a fost radiografiat si e intr-adevar un deget )
In Utah, intr-un strat de roca estimat la 300-600 milioane de ani vechime, s-a descoperit ceea ce pare amprenta unei talpi omenesti, care pare a fi incaltata intr-un soi de sanda ( analiza arata ca talpa respectiva a strivit un tribolit viu.

8. Mingi de piatra

Muncitorii angajati pt a curata o parte din jungla din Costa Rica, au gasit mii de mingi de piatra perfect sferice, avand dimensiuni diferite: de la o minge de tenis, pana la uriase sfere de 2,5 m diametru si o greutate de 16 tone.
Au fost descoperite pe malurile unoru rauri si cimitire antice.

9. Sfere metalice

Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta,Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur.Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile.Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.


10. Pietrele Dropa

In 1938, un chinez a descoperit in muntii Baian-Kara-Ula, un lant de pesteri care par sa fi adapostit candva o civilizatie. Aici au fost gasitesute de discuri de piatra, cu un diametru de 23 cm, fiecare cu o gaura in mijloc, acoperita cu santuri concentrice, ca placile de patefon.La o examinare mai minutioasa, s-a constatat ca santurile sunt formate din sute de hieroglife minuscule.Vechimea pietrelor a fost estimata la 10-12 mii ani. Un alt set de teste a descoperit ca discurile au fost candva incarcate electric.Analiza pietrei in sine a scos la iveala o inalta concentratie de cobalt si alte materiale. Savantii chinezi au descoperit, dupa lungi cercetari, o poveste minunata despre nave extraterestre care s-au prabusit; navele apartineau unor oameni care se intitulau Dropa ( la ora actuala in acel loc traieste un trib de pigmei care isi spun "dropa" )
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Necunoscutul

  Snt foarte interesante, Pri3st3ss !! Cel mai mult m-a fascinat punctul 9-Sfere metalice, daca ai putea te, rog mult, sa-mi dai si mie pagina de net de unde le-ai luat. :-D

8-)

pri3st3ss

Vasele misterioase

In iunie 1851 oamenii de  stiinta americani au primit un raport referitor la doua parti ale un vas metalic descoperite odata cu dinamitarea unei roci. Vasul în forma de clopot, masoara 10 cm inaltime si are diametml de 14 cm la baza. El este confectionat dintr-un aliaj de zinc si argint si pe peretii lui exteriori se pot observa incrustratii cu argint pur ce reprezentau buchete de flori. Virsta estimativa a rocii din care a fost extras este de 100 000 de ani

Nanotehnologie străveche

La începutul anilor 90, cautatorii de aur din zona riului Narada aflat pe malul estic al muntilor Urali au descoperit mai multe obiecte spiralate, cel mai mic fiind de 20 de ori mai mic decit un centrimetru. Obiectele sunt confectionate din cupru si din metale rare cum este wolframul sau molibdenul. Testele au aratat ca obiectele au între 20 000 şi 300 000 de ani vechime.

Oasele de piatră

Niste stranii oase umane foarte vechi, fosilizate, cuprinse în sisturile marnoase solide din Pennsylvania. Oasele păreau umane, iar marnele in care au fost găsite sînt de acum aproximativ 300 milioane de ani.

Si la noi...
La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de catre o grupa de muncitori, care lucrau la o cariera de nisip la malul Muresului, la o adancime de zece metri, trei obiecte. Doua s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale disparute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însa multa bataie de cap specialistilor care l-au analizat.

Obiectul metalic de circa 20 cm are o forma de ciocan în care sunt executate doua gauri de forma cilindrica, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. In partea inferioara a gaurii de diametru mai mare se poate observa o camera de forma ovala, probabil lacasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de catre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Magurele. Analizele au stabilit ca materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcatuit din 12 elemente. Materia de baza, adica 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%;
zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urma în cantitati foarte mici.

Materialul de baza al bucatii de metal, aluminiul, a stârnit curiozitatea. Pentru prima data aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825 si doar la sfarsitul secolului 19 s-au obtinut pe cale industriala temperaturi de aproape 1.000 grade Celsius, aluminiul gasindu-se în natura numai sub forma de minerale. In acelasi timp obiectul era acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideaza în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai ca nu sunt cunoscute ci necesita o actiune îndelungata a oxigenului, de-a lungul a cateva mii de ani, fapt ce intareste dovada ca obiectul amintit este foarte, foarte vechi.


( imi pare rau ca nu am gasit si foto sa anexez...)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Citat din: Necunoscutul din  23 Aprilie 2006, 21:20:00
  Snt foarte interesante, Pri3st3ss !! Cel mai mult m-a fascinat punctul 9-Sfere metalice, daca ai putea te, rog mult, sa-mi dai si mie pagina de net de unde le-ai luat. :-D

8-)

as vrea, Necunoscutul, numai ca nu sunt luate de pe net.... unii mai umbla si cauta si in biblioteca... nu e o acuzatie sau ceva de genul...numai ca habar nu am de unde ai putea lua mai multe informatii despre asa ceva... eu am cautat si am gasit o singura chestie, care nu se refera totusi la ce am postat eu...
http://www.nexusmagazine.ro/articles/1.1/article1102.html
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

apokryphos

Citat din: pri3st3ss din  23 Aprilie 2006, 21:35:44

Nanotehnologie străveche

La începutul anilor 90, cautatorii de aur din zona riului Narada aflat pe malul estic al muntilor Urali au descoperit mai multe obiecte spiralate, cel mai mic fiind de 20 de ori mai mic decit un centrimetru. Obiectele sunt confectionate din cupru si din metale rare cum este wolframul sau molibdenul. Testele au aratat ca obiectele au între 20 000 şi 300 000 de ani vechime.

Subtitlul induce in eroare. Nimic nu arata folosirea nanotehnologiilor ci simple tehnici metalurgice. Unele zacaminte de cupru sunt bogate in metale rare. Daca nu topesti cantitati mari incat tungstenul avand densitate mare sa se decanteze o sa obtii exact ceea ce relatezi tu. Nu am idee cum de au fost datate cu mult inaintea epocii cuprului.

A.

pri3st3ss

pt poza nr 1 : In sustinerea tezei ca egiptenii puteau sa fi cunoscut curentul elecric vine si descoperirea asa numitei baterii din Bagdad. Si ca o ultima dovada sunt considerate desene de pe peretii unui templu subteran din Dendera. Pe acestea este înfatisat un con sustinut de o coloana. La capatul mai subtire al conului în acesta intra ceva asemanator unui cablu care în interior se incolaceste ca un sarpe.

pt poza nr 2 : In Intregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric.

Iar poza nr 3 ( reprezinta Templul de la Dendera.) :Chiar si templul unde au fost gasite aceste basoreliefuri nu pare a proveni din timpul dinastiilor egiptene ci de la o perioada de 300 de ani de dupa acestea. Templul are foarte putin de a face cu Egiptul antic si aceste basoreliefuri nu au mai fost gasite în nici un alt loc în Egipt.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

nemo

Ii dau dreptate lui pri3st3ss
Informatiile gasite in carti sunt superioare net-ului . Macar din punctul de vedere al asumarii raspunderii autorului . O carte ramine, are un editor, platesti sa o citesti, poti oricind da de  autor . Numarul de ineptii din carti e infinit mai mic decit aberatiile ufologice ale net-ului . Aviz amatorilor .

ryn

De aceea am deschis eu topicul "Faclie sarcofag", daca acest caz avea destula publicitate s-ar fi incadrat in aceeasi categorie

pri3st3ss

#10
stie cineva ceva despre OZN-urile din biserici? din cate stiu, sunt si prin Bulgaria cateva...nu imi mai amintesc numele  bisericii respective, dar am sa caut ....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Skywalker

Citatstie cineva ceva despre OZN-urile din biserici? din cate stiu, sunt si prin Bulgaria cateva...nu imi mai amintesc numele  bisericii respective, dar am sa caut ....

  Eu stiu in Serbia o biserica unde sunt pictate si OZN-uri. Poza se afla la OZN-uri transmise prin arta, de la Diverse. Tot acolo mai gasesti si alte poze din biserici, cu OZN-uri.

assiris

Sa ne imaginam pamintul ca un gogoloi mare din plastilina. Un copil, la gradinita, face pe suprafata lui diverse desene, infige in el obiecte mici dupa care pleaca acasa. A doua zi, un alt copil ia gogoloiul si il framinta, il face rotund si face pe suprafata lui alte desene, infige alte obiecte.... si istoria se repete. Dupa citeva zile, un alt copil ia gogoloiul si il pregateste pentru "o noua creatie" si in acest timp descopera cite un obiect in el, ramas de la cei care s-au mai jucat si nu le-a recuperat pe toate cele infipte...
Intr-o zi, peste mii... milioane de ani... vor descoperi pe pamint, un recpient cu o forma curioasa, pietrificat, si pe care intr-un colt se mai zaresc citeva semne: C...ca o...l... Li...ht. Oare la ce folosea aceasta eventualilor "vizitatori" ai planetei noastre?

pri3st3ss

nu numai in Serbia...si in Romania, la Sucevita si Biserica Dominicana din sighisoara...imi pare rau ca nu am poze....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Skywalker

 Un feed-back

Dispozitivul de la Antikythera

 
 

  Intr-o buna zi imi voi face timp sa traduc textul referitor la acest dispozitiv. Insa din ce am citit asa mai fugitiv, autorul se cam invarte in jurul cozii, cred ca trebuie sa citesti atent tot textul ca sa dai de ceva concret.


CitatSemne ale prezentei umane in era cretacica au fost descoperite  si in Franta, intr-un strat de roca avand circa 65 milioane de ani vechime, cand, potrivit teoriilor, oamenii nu existau!!!  Aici s-au gasit tuburi metalice ovoidale.

Nu stiu din ce sursa ai luat asta, dar am citit si eu despre un artefactmetalic in forma de paralelipiped, gasit in straturile de carbuni. Un francez a descris cazul, precum si obiectul, insa un traducator american, ca sa termine cat mai repede, a facut niste erori fatale de traducere. Astfel
nu s-a uitat in dictionar ce inseamna "paralelipipede", ci s-a uitat la cuvant, a vazut ca contine "parallel" si "pipe", asa ca a scris ca s-au gasit niste tuburi paralele.

Despre Dropa, am tradus niste texte, care insa s-au pierdut. Oh, nu!! :x :x :x
Au ramas doar pozele. Noroc ca le-am salvat separat, ca altfel s-ar fi pierdut si ele. Voi traduce inca odata tot documentul, ca altceva,... ce se mai poate face.